Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Verjaardagsfeestje
0
Hoi Peter,

Dank voor je uitgebreide responses hierboven inzake Gazprom. Ik ben het aandeel nu een tijdje aan het volgen sinds het een keer omhoog schoot in het Shell topic. Op het eerste oog leek het me een te groot risico (politiek en qua corruptie gezien).
Een week geleden heb ik een paar stukken gekocht (XETRA) en ik was voornemens om meer bij te gaan kopen o.b.v. alle research die ik de afgelopen weken heb gedaan . Het politieke risico is me bekend, maar ik zie prima potentie voor koerswinst. Uiteraard met name in het gas, maar ook in alle nevenactiviteiten van Gazprom.

Je toelichting inzake het dividend triggerde mij, want daar was ik nog nergens iets over tegen gekomen. Ik kan/kon me niet voorstellen dat dit zo omslachtig zou werken. Op de website van Gazprom kan ik eigenlijk niets hierover terugvinden dat het via een Amerikaanse bank zou moeten werken, maar wel het volgende:
How can I, as a Gazprom shareholder, receive dividends if I do not reside in the Russian Federation?
Russian issuers operate exclusively in rubles when working with security holders. If a Gazprom shareholder that does not reside in the Russian Federation holds accounts in Russian banks, the shareholder may request that dividends be transferred to one of such accounts. For this purpose, the account details must be available in the shareholder’s personal file maintained by the relevant stock accounting organization (depository bank or registry).

Gazprom does not send money orders in rubles outside Russia.


Zou mijn broker misschien het beste kunnen toelichten hoe het dividend ontvangen van Gazprom in zijn werk gaat. 200 euro kosten betekent dat het dividend over je eerste plusminus 2.400 euro aan aandelen niets zou opleveren. Toch jammer...

www.gazprom.com/investors/faq/ (even CTRL+F "dividend")
www.gazprom.com/investors/dividends/d...
ffff
0
Hoi Verjaardagsfeestje,

Eigenlijk geef je zelf al antwoord op de dividend uitbetalingsmogelijkheden. Ik ga er nu even vanuit dat jij, net als ik geen bankrekening hebt in de Russian federatian.

Dus ben je aangewezen op de New Yorkse bank die de uitbetaling voor jou regelt tegen een vaste kost van 200 U.S dollar.

Beetje jammer is dat ik zo gauw niet de uitvoerige e-mail van Gazprom terug kan vinden, maar nog wel een email waarin zij mij bevestigen dat het via de New Yorkse Bank moet.

Als jij OOIT hoort dat het gemakkelijker kan, post het dan maar in dit draadje.

Hierbij inhoud van e-mail van Gazprom:

Dear Dr.......
Gazprom's 2007 AGM approved dividend payments as 2,54 Roubles per share (based on 2006 financial results).
2006 dividend payments (based on 2005 results) were 1,50 Roubles per share.
Every ADR's holder must get his dividend (properly converted in appropriate currency) through Bank of New York (BONY) wich is depositary of our ADR's.
With best regards
Shareholders Relationship
??? Gazprom
I. Beschastnova
?. (495) 719-31-56,
?. (495) 719-39-37
icara
0
quote:

ffff schreef op 7 december 2020 13:33:

Hoi Icara,

Leuke vraag; Hoe ik de ontwikkelingen zie....? Ik volg de ontwikkelingen in Rusland al ruim dertig jaar, ik kan rustig zeggen, vrij intensief. Ooit zelfs eens een draad opgestart hier in de KK van IEX: Putin, man van het jaar. Dat was, als ik mij goed herinner 2008... !

Ik ben meer dan tien jaar een groot bewonderaar van Putin geweest omdat Putin doet waarvoor hij is aangesteld: Russia first.... Putin doet al twintig jaar in de praktijk wat Trump zo graag met de USA zou willen. Dus ik had weinig moeite met die enorme staatsinvloed van Rusland op bedrijven als Gazprom. Uiteindelijk is het in Frankrijk werkelijk precies hetzelfde liedje: Ook de Franse Overheid controleert en bezit grotendeels de kernreactoren, de gascentrales, de windmolenparken.

Mijn probleem met Putin is recent ontstaan, nu toch voor 99 procent duidelijk is geworden dat Putin er niet voor terugdeist tegenstanders te ( laten) vermoorden. Voor mij was het indrukwekkendste gebaar van het jaar 2019, hoe Putin de troonpretendent van Saoedie Arabie een " high-five' gaf, enkele weken na de moord op die journalist in de ambassade in Turkije. Ongelooflijk beeld: Hoe twee wereldleiders met zoveel macht elkaar een uitdagende " high five'" geven terwijl er nog onnozelaars waren die een internationaal aanhoudingsbevel tegen die kroonprins in die bijeenkomst in Argentinië wilden laten uitvoeren.... Dat gebaar....dat beeld: Ons doet men niks !!

Dit gezegd zijnde: Ik bezit prachtige kaarten van al die gasleidingen vanuit Rusland naar Europa. De kwetsbaarheid door de passage door Oekraïne en de slimme oplossing die volledig buiten spel te zetten door de Oostzee-pijplijn. Die laatste gaat er 100 procent komen want een zestal grote multinationals uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk zitten in het consortium. Gewoon eventjes wachten tot Trump er niet meer is en dan kunnen de leveranties beginnen. Wij westerlingen zullen wel MOETEN, want wij zijn gasverslaafd, willen niet in de kou zitten en stilliggende fabrieken en Gazprom is de goedkoopste en de betrouwbaarste. Dat beseft iemand als Angela Merkel ook zo goed: Kerncentrales allemaal gesloten in Duitsland ...Mooi en aardig....Maar de bedrijven moeten wel kunnen blijven draaien en Duitsland is voor echt groot gedeelte afhankelijk van Russich gas. Dus spreekt Merkel onze moordenaar Putin hard en moedig toe....Maar wat kan ze verder nog? Van de dreigementen om van Russisch gas af te zien hoor je NIETS meer.op Duitse sites. Daarmee maak je de Duitse industrie kapot. Schiet je keihard in je eigen voeten.

Praktisch Icara; Niks boeiender dan de strijd tussen het Westen en Putin te volgen. Echt heel boeiend en mijn Gazprom aandelen houd ik maar gewoon aan en zo nu en dan, eens in de twee, drie jaar een informatief e-mailtje naar Gazprom en verdomd...Die bellen dan keurig netjes terug en, dat zal wel weer aan mij liggen: Dat vind ik toch tof zo'n telefoontje uit Moskou, waarbij ze hun best doen om iets uit te leggen.

Peter
Dag Peter,

Wat een prachtpost, echt genoten en bedankt.

P.s Gazprom gaat als een speer (voor zijn doen) vandaag.

Peter

Verjaardagsfeestje
1
Net mijn vraag inzake het dividend beantwoord door DEGIRO. Lijkt dus geen probleem op te leveren.

Vraag:
Beste De Giro,
In mijn beleggingsaccount heb ik enkele aandelen Gazprom (PAO) ADR (XET: GAZ, ISIN: US3682872078). Via via vertelde iemand me dat het extreem lastig is om het dividend dat Gazprom uitkeert daadwerkelijk te ontvangen (behalve via een Amerikaanse bank).
Ik was benieuwd naar jullie ervaringen hiermee bij De Giro. Bij bijvoorbeeld mijn aandelen Shell wordt het dividend automatisch uitgekeerd/verwerkt in mijn account bij De Giro. Geldt dit ook voor Gazprom?
Op haar eigen website schrijft Gazprom het volgende:
How can I, as a Gazprom shareholder, receive dividends if I do not reside in the Russian Federation?
Russian issuers operate exclusively in rubles when working with security holders. If a Gazprom shareholder that does not reside in the Russian Federation holds accounts in Russian banks, the shareholder may request that dividends be transferred to one of such accounts. For this purpose, the account details must be available in the shareholder’s personal file maintained by the relevant stock accounting organization (depository bank or registry). Gazprom does not send money orders in rubles outside Russia.


Antwoord:
Bedankt voor uw e-mail.
Het betreffende aandeel wordt via DEGIRO alleen op Europese beurzen verhandeld. Wanneer een bedrijf dividend uitkeert, dan zullen wij dit ontvangen via onze prime broker. Wij zijn niet bekend met problemen inzake het uitbetalen van dividend door dit aandeel. Wanneer dividend wordt ontvangen waarin u via DEGIRO geen positie kunt innemen, wordt het dividend omgezet naar euro's.
Mocht u nog vragen hebben, dan horen we dat graag van u.


ffff
1
Fantastisch nieuws:

De bouw van Nordstream 2, de pijpleiding door de Baltische zee naar Duitsland is afgelopen vrijdag 11 december.......hervat !!!! Het werk heeft een klein jaar stil gelegen , door Amerikaanse sancties waarmee gedreigd werd, maar....... Trump mag vertrekken en de betrokken Europese landen, zijnde Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk zijn in volle samenwerking met Gazprom weer aan de voltooiing van de pijplijn begonnen.

Dit is dus een heel positief bericht: Ten eerste: Trump hoeft voor Europa niet uit te maken wat Europese landen zoal mogen en moeten doen. Ten tweede: Gazprom is al ruim 25 jaar een betrouwbare en goedkope leverancier van gas en zo;n relatie moet je in stand houden. Ten derde: Het Westen is gasverslaafd en kan simpelweg niet buiten het Russische gas. Ten vierde: De Oekraïners kunnen nu niet meer de levering van Rusland/ Gazprom aan West Europa saboteren door er voortdurend veel te veel van te stelen bij doortocht van dat gas naar Europa.

Blijft natuurlijk wel iets om gewoon eens bij stil te staan: Europa aanvaardt dus dit gas uit puur eigen belang en dat Putin ondertussen zijn tegenstanders ( laat) vermoorden, moeten wij er maar bij nemen. De heftige politieke reacties na de aanslag op zijn tegenstander om de relaties met Gazprom op klein pitje te zetten, zowel in Duitsland als andere Europese landen was wel goed voor het gemoed en het reine geweten, maar de Europese leiders hebben toch ook nog zoveel realiteitsgevoel, dat ze nu ook weer niet in eigen voet moeten schieten.

Tenslotte: Verjaardagsfeestje; Als de dividenduitbetaling op mijn rekening geschreven wordt, zal ik het hier melden. Wil jij dat ook doen en dan kunnen we samen constateren of er verschillen zijn.

Peter
börse.de
0
Ik dacht dat het draadje Gaxprom dood was daarom nooit meer op gekeken; maar plezierig verrast en de posts doorgelezen. Ik ben sinds oktober stevig in Gazprom (Gazprom OAO -ADR /XETRA) gestapt; heb de dividend uitkering ook bestudeerd maar doorgezet omdat ik ga voor koerswinst; waarvan ik denk dat die ook op langere termijn zeer aanzienlijk kan zijn; Ik beleg ook indirect in Gas futures via een Tracker; dit is Amerikaans liquid gas; een mogelijke concurrent voor Gazprom mbt Europa. Ik geloof in gas als DE transitie brandstof voor de Europa en Azië en peak gas is nog lang niet bereikt de komende 10 jaar.
Verjaardagsfeestje
0
Een kennis van me die ook in Gazprom belegd is vertelde me dat de Gazprom executives in 2021 grotendeels beloond zullen worden o.b.v. de stijging (of daling) van de aandelenkoers.
Ik ben wat gaan zoeken op het web, maar kon hier geen bevestiging voor vinden. Iemand die dit ook heeft gehoord en hier wel een bron voor heeft?

Verder kwam ik in mijn zoektocht nog wel een interessant artikel tegen uit december 2018. Redelijk met een roze bril op geschreven en niet helemaal actueel, maar nog steeds wel interessant.
www.undervalued-shares.com/wp-content...
ffff
1
Leerzaam grafiekje, Verjaardagsfeestje.

Als langetermijnbelegger heb ik dus de hele hoge top en de diepe dalen meegemaakt. Wat ik al tientallen jaren, de plussen en de minnen in je portefeuille noem.

Op jouw vraag kan ik geen antwoord geven. Probleem met Gazprom blijft natuurlijk de politieke verhoudingen, al beschreef ik hierboven al dat Europa onverkort een hele goede klant van Gazprom zal blijven. Simpelweg omdat wij niet zonder kunnen; privé niet ( Stel je voor Europeanen in de kou....) en onze industrie al helemaal niet.

Alles overwegend houd ik ze aan als onderdeel van de Europese energievoorziening en ondertussen kijk ik dan wel naar de windmolenparken en waterstof-ontplooiing door al heel wat bedrijven. ( O.a. Suez, Solvay, Siemens)

Wel lekker begin van het jaar hè..... !

Peter
börse.de
1
Gazprom blijft doorstijgen, vooruitzichten Q1 en Q2 zijn goed

5 dagen 7%
1 maand 13%
3 maand 36%
YTD 10%
ffff
0
Even een tussendoortje, Boerse.de:

Ik ben momenteel helemaal in de ban van het hele dikke boek over Alfred Nobel. Ruim 800 pagina's, wetenschappelijk verantwoord door pakweg een duizendtal verwijzingen naar archieven in Leningrad, Moskou, Stockhol, Parijs, Wenen.

Het is een pracht verhaal om er nu eens achter te komen waar dat vermogen vandaan komt. Iedereen heeft het altijd over het dynamiet waaraan hij tientallen jaren gewerkt heeft, maar voor mij was nieuw dat hij , op sommige momenten, zelfs meer dan de helft van zijn giga-vermogen te danken had aan zijn investeringen in een olie-maatschappijtje, opgericht door hemzelf, en zijn twee broers Ludvig en Robert. Dat oliemaatschappijtje ontdekte dat heel ver weg, daar ergens in ....Bakoe.... de olie zomaar op te pompen was en de kunst was het om het te zuiveren en te vervoeren naar Europa.... En dat flikten de drie broers vooral door Ludvig en Robert, dus de broers deden het werk en Alfred werd bij wijze van spreken slapende rijk....

Waarom zo interessant? Omdat we allemaal tegenwoordig weten hoe godsgruwelijk rijk Azerbeidchan is geworden die niets meer en niets minder dan de laatste opvolger van de grootste oliemaatschappij in Bakoe uit 1885 was en is! En dat was dus de oliemaatschappij Gebroeders Nobel... Ook zo interessant de bemoeienis van de tsaar, de wisselende waardering van de tsaren voor hun vader Imanuel, maar 15 jaar later kreeg de neef van Alfred Nobel de allerhoogste Russische onderscheidingen en vooral...alle medewerking..... Hier was goud te verdienen en dat bleek dus wel bij het overlijden van Alfred Nobel.

Hier in de KK heb ik het vaker aangekaart: Waar komen fortuinen vandaan en hoe gaan fortuinen weer volledig verloren. Ontzettend machtig onderwerp voor beleggers......

Gazprom....Bakoe o.a...... de 3 gebroeders Nobel, schat en schatrijk geworden door de Azerbeidsjaanse olie.....in pakweg 1890

Peter
[verwijderd]
1
Ter info tbv eerder gestelde vragen mbt dividend.
Ik houd ze aan bij de Rabobank 9250 maal E. 0,41297 dividend in augustus was E. 3200,35 belastingen E. 480,05 netto E. 2697,29 Rabobank kosten (inclusief valutakosten die DeGiro verstopt) E. 23,01
[verwijderd]
0
O ja, de koers was destijds nabij 5 usd, en nu bijna 6 usd. En ehh.. als de olie maar vooral gas prices wat oplopen zou 7 of 8 usd mij niet verbazen in de loop van 2021.
Verjaardagsfeestje
1
Gazprom heeft op haar website (eindelijk) de agenda voor investeerders in 2021 geupdate: www.gazprom.com/investors/financial-c...
- Eind april publicatie jaarstukken 2020 en investeerdersdag (online)
- 25 juni aandeelhoudersvergadering
- Ergens in juli ex-dividend datum
ffff
1
Dit draadje is best de moeite omdat je in dit draadje zo goed de grote politieke belangenstrijd kunt zien.

Wie de postings in dit draadje een beetje gevolgd heeft, weet dat de USA bij monde van Trump fel tegen Nordstream 2 waren. Niet te beroerd om dan ook nog de Polen en Oekraïne fel op te jutten om zich tegen de gaspijpleiding te blijven verzetten. De Polen gingen zelfs zover dat met processen opstartten tegen bedrijven die gewoon hun werk doen.

Enfin, gisteren kwam er een doorbraak: BIDEN geeft zijn verzet op. En dan is het zo leerzaam om te lezen hoe onze Westerse media dit grote nieuws aan de lezer brengen: Biden maakt zogezegd een diplomatieke bocht van 180 graden om de verhoudingen met Rusland en Duitsland weer wat te verbeteren.

De werkelijkheid is, dat Biden aan pure Real-politiek doet, want nu op dit moment ruim 95 procent van de gaspijpleiding gelegd is, gaan de Russen en de Duitsers dat echt niet opgeven omdat de Amerikanen dat zo graag zouden willen. Alweer bleek de geweldige manoeuvreerkunst van Angela Merkel: Niet teveel drukte maken, maar wel gewoon doordrammen en doen wat voor Duitsland, maar uiteindelijk wel degelijk ook voor Nederland en België het allerbest is: Gas uit Rusland, gas van GAZPROM dat al tientallen jaren een zeer betrouwbare gasleverancier is, en vooral als leverancier niet je gas laten stelen/ pikken door de Oekrainers.

Schitterend nieuw dus, met als extra pleziertje, dat het nooit slecht voor het aandeel Gazprom zal zijn. Krijgen Putin en Angela Merkel toch gewoon hun zin. NIET omdat Biden zogenaamd een geste wil doen, maar omdat de Europeanen ZELF wel uitmaken hoe ze hun energievoorziening voor elkaar willen hebben. Europa is voor 40 procent afhankelijk van Russisch gas....... Europa is dus gewoon een verslaafde..... Europa kan niet anders en de Amerikanen moeten maar elders gaan lopen stoken.

Peter
ffff
0
BERLIN (dpa-AFX) - Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) hat nach dem US-Verzicht auf Sanktionen im Zusammenhang mit der deutsch-russischen Gas-Pipeline Nord Stream 2 Verhandlungen mit US-Präsident Joe Biden über das Verhältnis zu Russland angekündigt.

Biden sei "jetzt auch auf uns ein Stück zugegangen im Zusammenhang mit dem Nord-Stream-2-Konflikt, wo wir ja unterschiedliche Ansichten haben", sagte Merkel am Donnerstag beim WDR-Europaforum im Interview mit der Leiterin des ARD-Hauptstadtstudios, Tina Hassel, und NDR-Chefredakteur Andreas Cichowicz. Man werde nun weiter darüber sprechen, "was sind jetzt auch die notwendigen Gemeinsamkeiten im Verhältnis zu Russland".

Auf die Frage, was Biden für den Verzicht auf die Sanktionen von Deutschland oder Europa bekomme, sagte Merkel: "So geht das doch nicht." Sie werde Biden beim G7-Treffen vom 11. bis 13. Juni in Großbritannien und beim Nato-Gipfel in Brüssel sehen.

Sie trete dafür ein, dass Deutschland zu seinen Versprechungen stehe, den Verteidigungshaushalt weiter zu steigern und Verantwortung in der Nato zu übernehmen. Man werde über Russland, die Ukraine- und auch über die China-Politik zu sprechen haben. Aber das werde "doch jetzt nicht aufgemessen in Millimeter und Gramm".

Partnerschaften bestünden darin, dass man versuche, "auf die Gedankengänge und die Haltungen des anderen einzugehen und gute Kompromisse zu finden".

Auf die Bemerkung, dass es in der Politik doch immer Deals gebe, entgegnete die Kanzlerin: "Über die spricht man meistens erst, wenn sie fertig sind." Man sei in vielen Bereichen mit den USA im Gespräch
- dabei gebe es einen sehr breite Agenda.

In einem Bericht von US-Außenminister Antony Blinken an den Kongress heißt es, der Verzicht auf Strafmaßnahmen gegen die Nord Stream 2 AG im schweizerischen Zug, deren deutschen Geschäftsführer Matthias Warnig sowie vier weitere Mitarbeiter sei im "nationalen Interesse" der USA. Als Begründung wurde angeführt, dass solche Sanktionen "die US-Beziehungen mit Deutschland, der EU und anderen europäischen Verbündeten und Partnern" negativ beeinflusst hätten./bk/DP/eas
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 5 december 2020 21:34:

Joost,

Ik raad je een belegging in Gazprom af. De Gazprom aandelen ( Xetra) houd ik wel aan, maar om er nog verder in te investeren..... Neen.

Peter
Op 6 december stond gazprom op 4,20. Nu 6,20.
Heb je nog meer aandelen waar je niet in investeert, ik wil graag geld verdienen.
ffff
0
Moederke,

Dat maakt beleggen zo lastig, zo moeilijk...... Jouw opmerking is het type opmerking waar ik al..... tientallen....jaren zo'n hekel aan heb, omdat het altijd achterafwijsheid is.

Achteraf is beleggen toch zo gemakkelijk. De afwijzing van Gazprom als belegging had alles te maken met de politieke spanningen die er ruim een half jaar geleden met Rusland/ Putin waren. Met de kans dat waarachtig de OOSTZEE-pijpleiding er onder druk van de Amerikanen niet zou kunnen komen. Het is ac hteraf beoordelend allemaal meegevallen en daarbij komt de enorme stijging van de olieprijs.

Zelf heb ik de Gazprom aandelen die ik al jaren in portefeuille heb gewoon aangehouden en dus ook geprofiteerd van die totaal onverwachte koersstijging. Maar..... dat is geen wijsheid..... dat is geen inzicht..... dat is mazzel, Moederke.

Ik kreeg zojuist bericht van mijn bank dat mijn Hunter Douglas aandelen zijn overgemaakt aan Ralph Sonnenberg. Ook hier geldt weer: Het bod van Sonneberg van eerst 62 Euro en na heel wat maanden opgehoogd naar 82 Euro is geen beleggerswijsheid, maar gewoon mazzel.

Trouwens het hele feit dat de DAX op zijn all-time high staat is ook een gegeven dat eigenlijk moeilijk uit te leggen is, maar wel verdomde lekker als je voor ruim 99 procent belegd bent.

Ik investeer overigens beslist NIET in bitcoins en zeker niet in SPAC's. Dus ik zou zeggen: waag je gok en word heel erg rijk. Ik word het wel met rustigjes in Gazprom te blijven zitten...

Peter
3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,64  -11,43  -1,29%  10:32
 Germany40^ 17.761,10 -1,47%
 BEL 20 3.788,99 -1,68%
 Europe50^ 4.915,25 -1,39%
 US30^ 37.683,78 -0,04%
 Nasd100^ 17.695,55 +0,01%
 US500^ 5.056,74 -0,08%
 Japan225^ 38.473,62 -0,58%
 Gold spot 2.370,47 -0,53%
 EUR/USD 1,0613 -0,11%
 WTI 84,90 -0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,46%
B&S Group SA +1,58%
AZERION +1,28%
VIVORYON THER... +1,15%
AMG Critical ... +0,74%

Dalers

ArcelorMittal -6,50%
SBM Offshore -5,59%
Aperam -5,51%
ASMI -2,95%
RANDSTAD NV -2,76%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront