Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Exitpoll URW: wat wordt de hoogte van het overnamebod Niel? (Niel meldt nog groter belang in Unibail)

20 Posts
Mr.J.bonds
0
Het moge zo langzamerhand iedereen die al een tijdje in Unibail belegt zit en het aandeel volgt, nu wel duidelijk zijn.. Het spel staat op de wagen en de strijd gaat gestreden worden..!

Xavier Niel, een rijke franse telecom miljardair en een vriendje van de ex CEO(Léon Bressler ) van URW zat al stevig belegt in URW voor €100 per share en meer in het verleden op voorspraak van ex-ceo Léon Bressler

Banken willen dure verwaterende claimemissie doen, en dat hadden ze beter niet kunnen doen van Niel! ;-)
Een consortium vormde en meneer Niel en ex-ceo vriendje zijn nu aan de macht bij unibail.
Om de overige beleggers niet helemaal te enthousiast te maken werd wel het dividend voor de aankomende 2 jaar geschrapt door NIEL en Bressler ..

Maar om de zakenbanken dwars te zitten, die vele tientallen miljoenen zouden verdienden aan de verwaterende claimemissie begeleiding. En omdat deze banken ook short waren gegaan in Unibail.
Neemt Mister Niel nu wraak ;-) En alle negatieve afwaarderingen en koersadviezen van de vieze vuile rattenbankjes zoals Goldman Sachs ten spijt. Jaagt hij gewoon de koers langzaam maar zeker op door gewoon in een rustig tempo URW van de beurs te kopen.. Vandaag was er weer zo'n fijn Niel-koopmomentje.. ;-) Ik denk dat de shorts van de shortbankjes nu wel ook aardig onder water beginnen te staan, als ze er nog zijn. Wie zoekt het even op in de AFM shortregisters.. ;-)

Waar hebben we dit toch eerder gezien onlangs op een wat heftiger schaal?
Juist: Reddit gebruiker, WallstreetBets haalde een zelfde geintje uit met 250K volgers met het aandeel gamestop. Viva La Revolution Mister Niel! :-) :-)

Anyways: Niel haalt Unibail Rodmaco Westfield gewoon binnen nu en 6 tot 12 maanden van de beurs. Dat is nu wel duidelijk. Goede zet ook. Is zeker € 150 per aandeel waard, in een after-corona economie waar een giga -inhaalslag gaat plaatsvinden qua eco herstel en shoppen bij de duizenden MBK-ers die de URW-winkelcentra bevolken.. Zijn GAK heeft Niel nu wel aardig dankzij die fraudelent aangekondigde claimemissie kunnen verlagen.. Met dank aan oa Goldmans Sachs LOL!!

POLL: WAT WORDT HET UITEINDELIJKE OVERNAMEBOD VAN NIEL OP URW?
(winnaar wint een dagje uit in een mooi winkelcentrum van URW)

1-Mr J.Bonds: € 125

www.beurs.nl/nieuws/binnenland/653233...,4%20procent%20in%20het%20vastgoedfonds.

Niel meldt nog groter belang in Unibail
woensdag 03 maart 2021 14:44
(ABM FN-Dow Jones) Xavier Niel heeft een groter belang in Unibail-Rodamco-Westfield gemeld. Dit bleek uit een melding bij de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers.

Niel meldde volgens de AMF een belang van 11,4 procent in het vastgoedfonds. Die meldingen gebeurden op 26 februari en 2 maart en golden per 19 februari.

Volgens de Nederlandse toezichthouder had Niel op 19 februari dit jaar een belang van 6,81 procent met een dito stemrecht.

Op 22 december 2020 meldde Niel bij de AFM nog een kapitaalbelang van 3,24 procent met eenzelfde stemrecht.

Samen met voormalig topman Léon Bressler van Unibail kwam Niel vorig jaar in opstand toen het vastgoedfonds een grote claimemissie voorbereidde, en met succes. Zij vonden dat een dergelijke kapitaaloperatie tot waardevernietiging zou leiden. Als gevolg van deze aandeelhoudersrevolte stapte onder meer topman Christophe Cuvillier bij Unibail op.
Superdude
0
Overname bod van 125€, dat kan ik wel smaken. zo vlug mogelijk Mr Niel. Al bedankt op voorhand om je aandeelhouders een dienst te bewijzen.
[verwijderd]
0
Mr. Niel gaat geen overname bod doen,

Lees dit in de melding aan het AMF bij het overschrijden van 10%:
Quote"
ils n’ont pas l’intention de prendre le contrôle de la société UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE (la
«société») mais envisagent de poursuivre leurs achats en fonction des conditions de marché ;
"unquote

en zakenbanken hebben al tientallen miljoenen gewonnen aan de (weggestemde) emissie.....

Jaarverslag 2020:
Quote"
This also included -€44.6 Mn of non-recurring expenses related to the
fees and expenses paid for the unrealized rights issue in November 2020.
"unquote
Mr.J.bonds
0
Heren, had ik nog graag jullie voorspelling gehad. Kopiëren jullie het berichtje en plaatsen jullie dan zelf de voorspelling er ertussen? Alvast bedankt.
Mr.J.bonds
0
quote:

PhilipBe schreef op 17 maart 2021 12:30:

Mr. Niel gaat geen overname bod doen,

Lees dit in de melding aan het AMF bij het overschrijden van 10%:
Quote"
ils n’ont pas l’intention de prendre le contrôle de la société UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE (la
«société») mais envisagent de poursuivre leurs achats en fonction des conditions de marché ;
"unquote

en zakenbanken hebben al tientallen miljoenen gewonnen aan de (weggestemde) emissie.....

Jaarverslag 2020:
Quote"
This also included -€44.6 Mn of non-recurring expenses related to the
fees and expenses paid for the unrealized rights issue in November 2020.
"unquote
Beste Philip, laat me je 1 ding vertellen. Iemand of een een bedrijf of een andersoortige financiële entiteit die op het punt staat een overname te doen. Zal desgevraagd natuurlijk altijd ontkennen dit te doen tot het laatst.. Je wil natuurlijk geen slapende honden wakker maken..
Want misschien zijn er nog wel meer kapers op de kust die in URW door de Corona wel een heel lekker sappig goedkoop geworden stukje vastgoed zien.. Oh Oh, Biedingsstrijd!!

Zou natuurlijk ook wel heel dom zijn als Niel gewoon ruiterlijk zou toegeven dat hij het bedrijf aan het overnemen is.. ;-) Wat denk je wat er dan meteen! met de koers gebeurt..! LOL!!

BOEM! Die ontploft natuurlijk, want tja, je weet dat er binnenkort een stevig hoger overnamebod komt op stukken URW. En Niel kan zijn stukken verder boven de € 100 gaan inslaan..
LOL

Kom, je kunt hier maar 1 conclusie trekken. Eerst de boel via ex CEO overnemen via een consortium. Dan vervolgens het dividend schrappen wat normaal gesproken koers verlagend werkt..(wat weer gunstig is voor Niel om zijn stukken lekker goedkoop te kunnen inslaan)
Vervolgens wel als een wilde stukken URW inslaan je belang tot meer als 12% nu zo ongeveer uitbreiden..
En dan zegt ie notabene dat hij geen overname wil. Maar Niel is dus wel zijn belang(fors) aan het uitbreiden .. ;-) Hier is maar 1 conclusie mogelijk.. UP UP! Spring gauw op de vastgoedexpress naar de € 130 voor het te laat is..!!!$$$
bezinteergebelegt
1
De kans dat URW wordt overgenomen is net zo groot als dat Jesse Klaver ooit premier van Nederland wordt.

Minder dan nihil dus.
QueSera
0
Wat zou Niel moeten met URW? Ik zie het niet gebeuren. Waarom zou hij zijn kapitaal in een bedrijf stoppen? Ook voor Niel is de totale beurswaarde van URW namelijk een grote brok.
Mr.J.bonds
0
Onderstaand de Vertaling PB over Niel zijn uitbreiding bezit URW.

Natuurlijk is er wel wat te winnen voor Niel met een (vijandelijke) Overname van Niel door URW .
En hij kan het uit zijn achterzak betalen, een 51% belang in Unibail, de man is goed voor 6.1 miljard.
Niel kan dankzij Corona en het tegenhouden van het dividend=het minder aantrekkelijk maken van URW voor andere beleggers. Nu iets kopen dat zeker intrinsiek 150 euro per share waard is voor.. € 110,120,130.. Hoe hoog gaat zijn uiteindelijke bod zijn..? De helft verdient Niel al terug als hij een jaar of anderhalf a 2 wacht en Westfield verkoopt voor de hoofdprijs.. Zeg 20 miljard heeft meneer Niel dan alweer zo terugverdiend.. winst = Dividend van zeg 10 euro bruto x 138 miljoen aandelen kan hij ook al zo in de zak steken aankomende 3 jaar = een ruime 4 miljard.. (zit ook compensabele verliezen bij over 2020 en 2021) is al 24 miljard waar hij geen scheet voor gelaten heeft.. Waarom O waarom denk je dat ze nu al tot 2022 het dividend geschrapt hebben? Is maar met 1 reden.. Niet omdat de winkelverkopen allang in 2021 zomer en 2022 hersteld zijn.. Dat is juist een reden om wél uit te keren, waarom zou Niel toch NU AL het dividend schrapen voor 2022.. Anders dan mijn redenatie voor een totale overname, is daar geen logische verklaring voor mijn inziens..

Natuurlijk zegt Niel in het openbaar, in de media dat hij URW niet overneemt. Hij krijgt alleen maar meer kapers op de kust en een koers opdrijvend effect als hij dit nu al toegeeft,. Plus dat hij dan ook wel meteen met een bod op de proppen moet komen.. Hij geeft dus in het PB wel aan dat hij voorlopig nog URW blijft kopen.. Is ook het slimste, om dit toe te geven, want men kan dit toch zien in de registers en hij voortijdig gespeculeer uitsluiten hiermee.. Maar wij trappen daar natuurlijk niet in!

Heren, nog graag even jullie voorspellingen? Alvast bedankt.

9. Xavier Niel – ??6,1 miljard dollar
Niel is de belangrijkste aandeelhouder van de telecommunicatie- en internetprovider Iliad. In 1991 nam Niel het bedrijf over en maakte het bedrijf tot een van de toonaangevende leveranciers van het land. Tegenwoordig bezit hij nog steeds 70 procent van de aandelen. Hij heeft ook een meerderheidsbelang in de Monegaskische telecommunicatieprovider Monaco Telecom.

In 2015 nam Niel ook de Zwitserse mobiele operator Salt Mobile over. Meest recent, in 2019, financierde Niel de oprichting van de start-up incubator Station F en richtte de gratis IT-school 42 op. Zijn nettowaarde bedraagt ??6,1 miljard dollar
.

Xavier Niel geeft aan dat de acquisities van de winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) "werden gefinancierd met eigen vermogen en bankschulden".
Iliad-oprichter Xavier Niel heeft nu 11,4% van het kapitaal en de stemrechten van winkelcentrumgigant Unibail-Rodamco-Westfield (URW) in handen, maar beweert geen controle te willen nemen, aldus een advies van de Autoriteit Financiële Markten (AMF) woensdag.

Xavier Niel vertelde de AMF dat hij de drempel van 10% van het kapitaal en de stemrechten van het bedrijf naar boven had overschreden, 'indirect door tussenkomst van de vereenvoudigde naamloze vennootschappen Rock Investment en NJJ Market die hij controleert en indirect bezit. datum, 15.789.685 aandelen "of 11,40% van het kapitaal van de vennootschap, volgens de AMF.

Een radicale strategiewijziging
In een door de Autoriteit geciteerde brief specificeert hij dat deze acquisities "gefinancierd werden met eigen vermogen en bankschuld", en dat als hij "niet van plan is de controle over het bedrijf over te nemen", hij "van plan is (zijn) aankopen voort te zetten, afhankelijk van marktomstandigheden".


nl.wikipedia.org/wiki/Unibail-Rodamco...

Prijsdata
Laatst
€ 70,20
Ltst Trans
18/03/2021 17:37
Volume
963.442
Vol 10D Gem
1.130.400
Bied

Laat

Bied Vol.

Laat Vol.

+/-
0,00
+/- %
0,00%
Laag
70,20
Hoog
73,50
Open
73,02
Slot
70,20
YTD +/-%
+12,39%
Vol 3M Mnd. Gem
27.085.410
12M Laag
29,08
12M Hoog
76,20
Symbool
URW
ISIN
FR0013326246
Vrij Verh Aan
119,008M
Beurs
Euronext Amsterdam
Aan Uitst
138,472M
Positie
€ 7.020,00 (St. 100)
Koers
70,20
GAK
74,98
+/-
0,00
Onger. W/V
-478,00
Totale W/V
+5.178,26
Mr.J.bonds
0
PS. Niel gaat zijn stukken natuurlijk niet allemaal op € 130 final overname bod kopen..
Hij heeft dus nu al een kleine 16 miljoen stukken, een belang van een kleine 12% (plus wat hij er de laatste 2 weken bijgekocht) heeft(zie laatste run van eregisteren naar de 75. Dat is ook Niel.
Maar de meeste heeft hij gekocht op de Bullrun van 29 naar 50..

Ik schat dat Niel zijn stukken nu gemiddeld op € 38 heeft. Als ik het gemiddeld goed heb uitgerekend.. Laat hem de rest, 39% belang nu eens krijgen voor een euro of 85 gemiddeld, inc. nu inslaan en een ultiem overnamebod op zeg een koers van boven de € 120, Kom je op een GAK uit van een euro of 75.. * 138 : 2 = 69 * miljoen is 5.1 miljard voor een controlerend belang in URW.

Als hij Westfield voor een miljard of 20 verkoopt, of zelfs voor slechts 15. Dan verdubbeld hij die 5.1 miljard door het afgenomen risico en aantrekken economie zal Unibail zeer snel naar zijn oude boekwaarde van € 150 per aandeel terugkeren, en misschien nog wel meer. Lekker toch als je 51% voor € 75 hebt weten te bemachtigen en ook nog eens alle aankomende winsten in de zak kunt steken.. !

Niel is tenslotte niet voor niets bij de top 10 rijkste fransozen gaan behoren.. De man weet wat hij doet! En hij koopt op dit moment Unibail Rodamco Westfield stukken!!!

www.dutchmultimedia.nl/rijkste-mensen...
QueSera
0
Hmm. We zullen het zien. Ik zie het nog niet gebeuren. Maar, we kunnen niet in het hoofd van de man kijken. Het is ook zeker niet uitgesloten. De grote aankopen zijn zeker wel opvallend. Ik vind het sowieso een slimme en creatieve man. Hij heeft de goegemeente wel vaker verrast. Voor mij in elk geval reden om mijn aandeeltjes stevig vast te houden.
Mr.J.bonds
0
zeker, er staat nog veel leuks te gebeuren, waren weer paar wilde dagen trouwens deze week.
Expiratie opties kan daar wel eens iets mee te maken hebben.

Prettig weekeinde allen! En op volgende week naar de € 80! Het zal tijd worden!
Mr.J.bonds
1
vandaag maar weer eens wat bijgekocht, ik denk dat Meneer Niel momenteel ook hebberig naar koersen van onder de 70 aan het loeren is.. Even wachten tot de ergste verkoopgekte er weer uit is en daar gaan we weer.. PS. graag hoor ik van mijn medeforumbewoners ;-) hoe zij tegen de hoogte van het overnamebod van Niel aankijken.. Meer of minder als € 150..
kweetnie
0
Zoals ik lees zou dit betekenen dat de koers voorlopig volatiel zal blijven dan?
Ben benieuwd of jouw theorie bewaarheid gaat worden, laten wij hopen als aandeelhouders dat dit het geval zal zijn. Dat betekent dat de koers minimaal zou verdubbelen.
Zelf denk ik dan wel iets minder dan € 150,- (puur op gevoel en kijkend naar het koersverloop pre-corona tijd)
HCohen
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 23 maart 2021 01:56:

vandaag maar weer eens wat bijgekocht, ik denk dat Meneer Niel momenteel ook hebberig naar koersen van onder de 70 aan het loeren is.. Even wachten tot de ergste verkoopgekte er weer uit is en daar gaan we weer.. PS. graag hoor ik van mijn medeforumbewoners ;-) hoe zij tegen de hoogte van het overnamebod van Niel aankijken.. Meer of minder als € 150..
Mr J Bonds,

Op dat punt had je geen ongelijk(aankoop op 24 mrt, of in ieder geval de melding tot aankoop van 3.000.000 stuks tegen een koers van 67 euro en een beetje).

Overname geloof ik niet zo in, maar ik wil je wel meegeven dat ik ze niet eerder wegdoe dan voor het mooie prijsniveau van 200 euro's ;-)
Mr.J.bonds
0
Eens, Niel heeft zijn belang uitgebreid naar 15.5% u in Unibail Rodamco Westfield. En koopt nog steeds tegen de klippen op. Officieel ontkent Niel een overname. Maar dat zou ik ook doen, je wil tenslotte geen slappende honden wakker maken en een biedingsoorlog beginnen.. Dan had Niel zijn Calls op € 180 kunnen kopen..
(nu 120. dit kwam van ander forum: ..Unibail. Daar heeft iemand van de board recent z'n positie uitgebouwd naar een waarde van ruim 1 miljard en daarnaast een hele berg langlopende calls gekocht op 120. Nu is de koers iets onder de 70.

Feit is dat Miljonair Niel in de RvC zit van URW en feit is dat hij zwaar heeft lopen inkopen de afgelopen maanden en dit nog steeds actief doet. En feit is dat hij het dividend heeft geschrapt voor 3 jaar waar andere REID's dit nu alweer hervatten(Wereldhave) Dit om andere beleggers hen kooplust af te remmen, zodat de prijs niet te veel oploopt..

1+1+1 = OVERNAME op 120 door Niel! Nooit wegdoen en bijkopen Unibail.

Onderstaand is van De Giro, ben benieuwd wanneer dat overnamebod komt..
(Je zult maar short zitten in URW.. :-)


(ABM FN-Dow Jones) Xavier Niel heeft zijn belang in Unibail-Rodamco-Westfield vergroot naar 15,5 procent. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van de Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers.

Via Rock Investments houdt Niel sinds eind maart een belang van 14,93 procent en via NJJ Market nog eens 0,57 procent. Het totale belang van de Franse zakenman in Unibail is daarmee 15,50 procent.

Op 3 maart noteerde de AMF namens Niel een belang van 11,4 procent in Unibail.

Samen met voormalig topman Léon Bressler van Unibail kwam Niel vorig jaar in opstand toen het vastgoedfonds een grote claimemissie voorbereidde, en met succes. Zij vonden dat een dergelijke kapitaaloperatie tot waardevernietiging zou leiden. Als gevolg van deze aandeelhoudersrevolte stapte onder meer topman Christophe Cuvillier bij Unibail op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
[verwijderd]
1
uit het ander draadje...

quote:

Lamsrust schreef op 26 april 2021 23:55:

[...]

Eens. Er moet gewoon veel capex en management tijd in die US regionals om daar wat van te kunnen maken. JM Tritant is jarenlang de US chef geweest, dus die moet als geen ander kunnen beoordelen bij welke centra een additionele capex investering tot een maximaal rendement leidt. M.i. is de conclusie getrokken dat dat niet bij de US regionals is en dat deze centra asap de deur uitmoeten. Dan resteren plm. 13 flagship centra waarvan het merendeel echt super premium is. Deze moet je blijven runnen onder het Westfield brand en de cross sell implementeren met Europese retailbrands en concepten. Dan of alles verkopen (en het Westfield brand in licentie geven) of een aantal pensioenfondsen/verzekeraars als JV partner zoeken om zo deel van de USD 10 miljoen boekwaarde eruit te kunnen halen.
Behalve dat de US asstes uit URW SE gaan, weten we nog steeds niet hoe.

Er zijn verschillende scenarios,

Mijn scenario gaat uit van splitsing van het shared aandeel waarbij beide een aparte notering krijgen.
De US assets zitten onder URW NV en na opkuis grof geschat met boekwaarde 10 miljard.
De rest zit in URW SE en ook weer grof geschat boekwaarde 40 miljard,
relatief gezien is het aandeel URW SE dus 4 maal zoveel waard als het aandeel van URW NV.
als bv over twee jaar de koers hersteld naar 100€ geeft dit na splitsing 80€ voor 1 aandeel URW SE en 20€ voor een "A" aandeel URW NV.

Mijn verwachte koper van URW NV is Simon Property Group.
dit via een cash premie voor de "B" shares en aandelenruil SPG shares voor URW NV shares,

Maar in mijn fantasie kan Mr. Niel evengoed een bod uitbrengen op de US portefeuille en wel op de volgende manier.

Hij biedt een cash premie voor het uitkopen van de "B" shares,
en
Als hij nog 1 maal voor 200 miljoen aandelen bijkoopt zit hij op 20% aandelenbezit.
bij splitsing van URW SE en URW NV heeft hij dus 20% van URW SE en 20% van URW NV.

De component aandelenruil wordt dan: 1 van zijn URW SE aandelen voor 4 uitstaande URW NV "A" aandelen.

Als iedereen akkoord gaat krijg je hetvolgende: MR. Niel heeft dan 0% in URW SE en 100% URW NV
als 50% akkoord gaat heeft hij 10% in URW SE en 60% van URW NV....

Zoals al eerder gezegd, 100% heeft niet veel zin, m.i. zal Mr. Niel mikken op een 50%.
Dan heeft hij nog zowat 10% in URW SE, verkoopt hij 5% daarvan aan de nieuwe koers van 80€
geeft dit 550 miljoen € , daarmee betaald hij de premie voor de "B" shares.
(geeft een premie van 4€ per aandeel (bij een koers van 20€ is die premie vrij realistisch)

Op het einde van de rit heeft hii 50% URW NV (de US assets) en al de "B"shares.
en 5% van URW SE wat toch een "normaler"belang is voor de lange termijn.

Wie van jullie zou akkoord gaan met zo'n bod? en dus zijn aandelen URW NV omruilen naar URW SE en een premie van 4€



HCohen
0
Hoi PhilipBe,

Leuk uitgewerkt scenario!

Ikzelf zit erin voor min 5 jaar(obv de nu bij mij bekende feiten).

Ik zou wel een dergelijk aanbod in het door jou uitgewerkte scenario overwegen
(met premie koop ik dan evt. URW SE aandelen bij en eindig dan met 30% meer URW SE aandelen dan dat ik nu URW heb tegen die 20% lagere waarde; 4% waardevermeerdering dus over mijn URW-aandelen bij aanbod Niel).

Afhankelijk van het nog te presenteren plan van aanpak(detail-niveau) mbt US-assets vind ik een dergelijk aanbod interessant of niet.
Het kan m.i. ook voordelig zijn de, na disposal van de regionals overgebleven US-assets, URW NV aandelen vast te houden.

Leuke gedachtenspinsels..
Mr.J.bonds
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 11 juni 2021 10:01:

Mr bonds zeker zelf een bod aan het voorbereiden
Ik biedt € 17.5 per aandeel ;-)
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 74,880
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 75,260
Laag 74,100
Volume 327.659
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront