Euronext « Terug naar discussie overzicht

Euronext 2021

227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
JoopVisser1
0
Hallo Maci,

Ik heb ook 1,62nog wat netto per aandeel gekregen. Begrijp het niet, maar ik ga geen vragen stellen aan Binck of Euronext.
maci
0
Als het niet bij de bank niet klopt wordt het vanzelf teruggeboekt. Als Euronext een fout maakte zal er wellicht een andere procedure gevolgd moeten worden, al heb ik daar geen weet van.
Er staan er ruim 107 mio aandelen genoteerd. Het gaat bij hun om ± 1.6 mio. Geen klein geld dus.
We merken het wel, of niet hè...
voda
1
Beursblik: UBS zet Euronext op kooplijst
Koersdoel naar 100,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het advies voor Euronext verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 92,00 naar 100,00 euro.

De analisten van UBS zijn enthousiast over de overname van Borsa Italiana. Die zal zowel op korte als lange termijn een groeiaanjager zijn, zo denken zij. Op korte termijn zijn het vooral synergievoordelen die de winst zullen aanjagen en op langere termijn is het vooral Clearing dat groei zal opleveren, denken de analisten.

UBS verhoogde de winsttaxaties voor Euronext voor dit jaar en de komende twee jaar met 7 tot 12 procent. Daarmee zit de Zwitserse bank naar eigen zeggen 12 tot 16 procent boven de consensus.

Euronext geldt als de sectorfavoriet bij UBS. Deutsche Boerse en London Stock Exchange staan op Houden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
BHSL
0
quote:

BHSL schreef op 7 mei 2021 03:50:

Ik had 10
EURONEXT N.V. WI EO 1,60 NL0006294274 Aandelen

Daar zijn nu bijgekomen 10
EURONEXT N.V. -ANR.- NL0015000A04 Optierechten

Als ik het goed begrijp kun je dan 2 extra aandelen kopen voor €59,65 per aandeel als je dit doorgeeft aan je broker, maar onderstaand formulier van flatex is nogal cryptisch.

Iemand enig idee of en wat je bij de twee in te vullen aantal velden in moet vullen als je de rechten wilt gebruiken om extra aandelen bij te kopen?

"Corporate Actions
Kapitaalverhoging tegen contanten

Inschrijvingsverhouding 5 : 2
Naam optierecht EURONEXT N.V. -ANR.-
ISIN NL0015000A04
Scheidingsratio 1 : 1
Inschrijvingsprijs 59,65 EUR

Ik geef de bank de opdracht om met het hieronder vermelde aantal optierechten in te schrijven op de bovenvermelde effecten (de ingeschreven titel):
Aantal: ...

Opdracht voor gewenste warrants:
Aantal: ...

De aanbieding kan aan bepaalde voorwaarden en nationale beperkingen onderworpen zijn. De aanbieding werd in de effecten-mededelingen dan wel door onze Duitse depotbank of door de emittent gepubliceerd. Wettelijk bindend is uitsluitend het aanbiedingsdocument (waar u verdere informatie kunt inzien).
Wij zijn verplicht om u hierover te informeren.
Als u de aanbieding accepteert, verklaart u daarmee dat u hierdoor geen inbreuk pleegt op eventuele toepasselijke beperkingen. Deze publicatie vormt geen aanbeveling."

In het bovenste veld het aantal optierechten invullen (10 in mijn geval) en het onderste veld leeg laten lijkt te resulteren in het gewenste resultaat van extra aandelen bijkopen:

Aankoop NL0006294274 EURONEXT N.V. WI EO 1,60
07.05.2021
4,000 Aant.
Opdracht tot nader order
Limiet 59,65 EUR
Op 20 mei 2021 had ik dividend ontvangen door het aantal aandelen voor het bijkopen, vandaag, 3 juni 2021, heeft flatex dit geannuleerd en heb ik dividend ontvangen voor het hogere aantal aandelen na het bijkopen.

Oftewel, vandaag heb ik dividend van de via de optierechten bijgekochte aandelen ontvangen.
maci
0
Euronext announces the sale of Oslo Market Solutions

Amsterdam, Brussels, Dublin, Lisbon, Milan, Oslo and Paris – 04 June 2021 – 18.00 CET – Euronext today announced that it has completed the sale of Oslo Market Solutions (“OMS”) to Infront, a leading European provider of financial market solutions. OMS is an online market data, investor relations, portfolio and trading solutions provider in the Nordic region and was acquired in 2019 as part of the acquisition of Oslo Børs VPS. OMS generated c. €3.3 million of revenue in 2020.

The sale of OMS was implemented in the context of the conclusion of a strategic review initiated following the integration of Oslo Børs VPS and the decision to divest from non-core activities.

Euronext will continue to work in close collaboration with OMS to continue delivering best-in-class services to its clients.
Based on Euronext 2020 full-year results, the sale of OMS would account for an increase of c.+0.2 pts to Euronext EBITDA margin. This will translate in 2021 as an additional cost reduction compared to the mid-single digit decrease in operating costs exc. D&A expected in 20211.
voda
0
Handelsvolumes op Euronext in mei gestegen

Door ABM Financial News op maandag 7 juni 2021
Views: 949

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in mei op maandbasis met 5,2 procent gestegen, terwijl op jaarbasis sprake was van een plus van 0,7 procent. Dit maakte de Europese beursuitbater maandag nabeurs bekend.

In mei stegen de volumes op de cash market met 5,2 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het om een stijging van 0,7 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op krap 29 miljard euro, wat 10,6 procent meer was dan in april en maar liefst 98 procent meer dan in mei 2020.

Er vonden in mei 14 beursgangen plaats ten opzichte van 17 in april.
maci
0
Bij Binck is, zonder verdere info, het dividend verrekend. Ze hadden teveel betaald zoals ik eerder meldde.
Gemakshalve melden ze alleen de valutadata die dezelfde is als de dag van uitbetalen. 19 Mei als ik het goed heb. "Beetje" slordig, want de verrekening is gister, of vandaag uitgevoerd.
Gesina49
0
Tja, ik neem het bericht maar voor kennisgeving aan. Moeilijk om te interpreteren, geen idee. Ben nieuwsgierig hoe morgen de koers hierop reageert.
Joni-2
0

De beurzengroep Euronext grijpt de lancering vandaag van zijn ESG World 75-index aan om aan te kondigen dat vier Duitse pensioen- en zorgfondsen de nieuwe duurzaamheidsindex zullen gebruiken om hun miljardenportefeuilles in overeenstemming te brengen met de Europese doelstellingen voor klimaattransitie.

De ESG World 75-index, ontwikkeld in samenwerking met ratingbureau Moody's, volgt 75 bedrijven uit zes landen buiten de eurozone met superieure duurzaamheid scores.

Vandaag alvast +1,1%
Gesina49
0
Een vraag over het verdienmodel van Euronext.

Euronext verdient aan transacties aan-en verkoop aandelen en aan bedrijven die een notering hebben.
Als de beurzen nerveus worden en er vindt grote activiteit plaats met aandelentransacties dan is dat gunstig voor Euronext,, meer provisie?
Is het verdienmodel van Euronext te vergelijken met het verdienmodel van Flow Traders? Beiden spinnen garen bij veel aandelentransacties.
Joni-2
0
De vraag stellen is hem beantwoorden...

Alleen is de "Beurs" véél ruimer, als alleen aandelen transacties
Gesina49
0
Nog een weekje te gaan om de resultaten te lezen.
Zijn er forum-lezers die hun licht vooruit willen laten schijnen?
Met Milaan erbij zullen er wel prima cijfers gepubliceerd worden.
Waarschijnlijk wollig taalgebruik om zich in te dekken voor een mindere beurs-toekomst.
In aanloop naar de cijfers een licht stijgende koers en daarna richting 100.
Mijn visie gaat max tot de voordeur,
Long in Euronext.
Gesina49
0
Morgen de cijfers. Kalm op het forum hier. Koers doet niet veel. Zullen dus geen verrassingen komen.
In dit geval: moedig zijwaarts…
JoopVisser1
0
De koers is aardig opgelopen na de emissie. Morgen na beurs komen de halfjaar cijfers.
Ik zit in dit aandeel omdat ze weinig concurrenten hebben en de groei gepaard gaat met weinig extra kosten.
Ze hebben het in het verleden goed gedaan, en ik zie steeds meer bedrijven uit Oost-Europa die gebruik willen maken van de beurs voor de financiering van hun ondernemingen, dus groei.
Joni-2
0
Euronext publiceert Q2 2021 resultaten :)

Stéphane Boujnah, Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur van Euronext, zei:

“Euronext rapporteerde een solide prestatie in het tweede kwartaal van 2021 met een EBITDA-marge van 58,7% en een groei van 26,8% in de gecorrigeerde WPA.
Deze groei is het resultaat van robuuste organische prestaties met recordactiviteit in aandelen en ETF's, onze snelgroeiende post-trade-activiteiten in Scandinavië en van de consolidatie van de Borsa Italiana Group sinds 29 april 2021.

Tijdens het tweede kwartaal van 2021 markten Euronext verwelkomde 62 nieuwe aandelennoteringen, waarmee we onze positie als toonaangevende beursgenoteerde plaats in Europa voor groeifinanciering bevestigen.
De omzetgroei van Borsa Italiana was voornamelijk te danken aan de opmerkelijke prestatie van de vastrentende activiteit van MTS.”


Borsa Italiana Group droeg € 89,6 miljoen bij aan de omzet gedurende 2 maanden en 2 dagen.

Revenue and income at €328.8 million (+€118.0 million, +56.0% and +3.5% like-for-like)

cc: euronext.com/
maci
0
Euronext publishes Q2 2021 results

Voor het hele PB klik je op de bijlage.

Als aanvulling op bovenstaande post het het hele stuk van de de toelichting van Stéphane Boujnah in vertaalde vorm:

Stéphane Boujnah, Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur van Euronext, zei:
“Euronext rapporteerde een solide prestatie in het tweede kwartaal van 2021 met een EBITDA-marge van 58,7%
en 26,8% groei in aangepaste WPA. Deze groei is het resultaat van robuuste organische prestaties met record
noteringactiviteiten in aandelen en ETF's, onze snelgroeiende post-trade business in Scandinavië en vanuit de
consolidatie van de Borsa Italiana Groep sinds 29 april 2021. Tijdens het tweede kwartaal van 2021,
De markten van Euronext verwelkomden 62 nieuwe aandelennoteringen, wat onze positie als toonaangevende noteringsplaats bevestigt
in Europa voor groeifinanciering. De omzetgroei van Borsa Italiana werd voornamelijk gedreven door de opmerkelijke
prestatie van de vastrentende activiteit van MTS.
Tijdens dit tweede kwartaal van 2021 bereikten we de beoogde synergieën voor VP Securities, slechts 11
maanden na sluiting. Met deze nieuwe mijlpaal hebben we, ruim voor op schema, de
integratieplan voor onze recente Scandinavische acquisities.
Sinds de afronding van de overname van de Borsa Italiana Group, teams in de kern Euronext
bedrijven en de Borsa Italiana Group werken met enthousiasme samen om de toonaangevende pan-Europese marktinfrastructuur op te bouwen.
We bereiden actief de aankondiging van het nieuwe strategische plan van Euronext voor, inclusief 2024 Group
richtlijnen, die we in november 2021 zullen uitbrengen.”
Bijlage:
Gunther
1
Heeft iemand een forecast voor de resultaten? Op het eerste gezicht prima resultaten. Die marges zijn toch heerlijk. Alleen de cash flow valt wat tegen (income tax & werkkapitaal). Vraag me af of dit ook met de acquisitie te maken heeft. Lekker op de plank laten liggen, Euronext levert wel.
227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 85,350
Verschil +0,200 (+0,23%)
Hoog 86,000
Laag 84,900
Volume 143.096
Volume gemiddeld 150.512
Volume gisteren 88.917

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront