Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 juni 2021 14:40:

[...]
Dus jij denkt dat de Duitse regering is opgelicht......???

Het zou wel een goeie grap zijn....!
Einde quote.

Nee, dat denk ik niet - stel alleen een vraag.
De verkoper lijkt mijn niet zo'n prettig figuur, om zaken mee te doen.

Iherb-voorbeeld al gezien?
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 12 juni 2021 15:56:

[...]
Einde quote.
Nee, dat denk ik niet - stel alleen een vraag.
De verkoper lijkt mijn niet zo'n prettig figuur, om zaken mee te doen.

Iherb-voorbeeld al gezien?
De verkoper is natuurlijk een crimineel, want hij heeft wat gestolen.

En ik heb geen idee wat Iherb is.
josti5
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 juni 2021 16:46:

[...]

De verkoper is natuurlijk een crimineel, want hij heeft wat gestolen.

En ik heb geen idee wat Iherb is.
Kijk ff op de pakjes uit China.
Daar had je het over dure aspirientjes.
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 12 juni 2021 16:52:

[...]
Kijk ff op de pakjes uit China.
Daar had je het over dure aspirientjes.
Iherb is inderdaad een goede tip; de verzendkosten zijn daar ca 8 tot 10 euro, maar wel excl. invoerkosten. Met DPD inderdaad incl. invoerkosten.

Het blijft een rare verhouding: de verzendkosten zijn het dubbele van het artikel zelf.
Helaas zijn deze aspirientjes in Europa niet legaal te koop.
[verwijderd]
0
Wordt tijd dat ik gebanned wordt, ik vraag er zelf maar om deze keer, voordat iemand anders het doet. Het is mooi geweest, er komt een mooie sportzomer aan.
[verwijderd]
1
Zit er al die tijd al jaren dezelfde mod?? Die maf had zelfs mijn ip nummer geblokkeerd, kon ik alleen op mijn werk typen hahaha. Ik was toen ambtenaar in Den Haag, wat een hel was dat daar in Den Haag. Ik hoop dat Den Haag het eerst verzuipt als de zee langzaamaan Nederland weer zet waar het hoort, 10 meter beneden NAP. En dan Amsterdam ook zo'n hels oord.
voda
0
Vette truck (zie ook afbeelding)

Peterbilt delivers New Model 579 to Smith Transport

Peterbilt Motors Company announced the delivery of the first production New Model 579 to Smith Transport. Based in Roaring Spring in Pennsylvania, Smith Transport has a long, 40-year history of delivering excellence for their customers. An early adopter of the UltraLoft when it launched in 2018, Smith Transport through the years has seen the value of incorporating Peterbilt trucks into their fleet and the positive effect the partnership has had on their business. An employee-owned company, drivers at Smith Transport have a voice in what equipment they choose to drive and with the introduction of the New Model 579 and its many enhancements Smith drivers are looking forward to having them added to the fleet.

The New Model 579 is the most technologically advanced Peterbilt ever with an aerodynamic and fuel-efficient design, a revolutionary 15” digital display and Advanced Driver Assistances Systems providing drivers the latest safety technologies. The interior of the New 579 includes soft-touch materials with a fit and finish that delivers an outstanding driver experience and when configured as an UltraLoft with an integral sleeper featuring 70 cubic feet of space, drivers have more storage than any comparable integral sleeper. Drivers will feel right at home with plenty of headroom from the eight-foot high ceiling. The cabin has room for small appliances, including a 1.1 cu ft microwave, a 32” TV, a tall wardrobe closet, multiple power outlets and optional bunkbeds with a clever fold-away ladder.

Source - Strategic Research Institute
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
FD.nl

De nepbank en de spoorloze belastingadviseur
Vasco van der Boon 10:28

Spelend met een Bonnie en Clyde-imago ontliepen Annique Botermans en Andries Plantinga jaren een meute schuldeisers en rechercheurs. Ze bewoonden een riant Belgisch kasteel en inden met een nepbank miljoenen voor een beursgang die niet kwam. Zes scènes uit een schelmenroman waaraan de strafrechter deze week episode zeven toevoegt.

1. Testament

Zomer 2016. 'Na zijn dood wil Andries dat met zijn erfenis zijn belagers worden aangepakt', vertelt Annique Botermans, roerend in een warme chocomel. 'Dat ligt in zijn testament vast.' Haar zakenpartner Andries Plantinga, opsteller van deze wilsbeschikking, zit tevreden knikkend naast haar.

Meerdere mensen, onder wie advocaat Hendrik Jan Bos, melden dat Plantinga rondbazuint dat zijn nalatenschap wraakacties tegen tegenstanders moet financieren. Zonder aarzeling bevestigt het duo dit als het FD ernaar vraagt.

'Ik ben heel rijk', meldt Plantinga geamuseerd. 'En ernstig ziek. Kijk maar.' Hij laat zijn arm onder de tafel zakken. Als hij die een minuut later omhoogvsteekt, is de arm flink gezwollen. Zwakke aderen, zegt Plantinga. 'Mijn hart kan het elk ogenblik begeven.' Dat morbide testament kan elk moment in werking treden, suggereert hij.

Curatoren en politie zoeken Plantinga en Botermans al jaren. Ze kennen haar, voormalig belastingadviseur bij Arthur Andersen en Deloitte, als 'persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats'. Botermans, spottend: 'Ik hoor al twaalf jaar dat ik spoorloos ben. Hier zit ik.'

Zinspelen op postuum geweld past bij het Bonnie en Clyde-imago van Botermans en Plantinga. Het strafdossier-Wakatobi van het Openbaar Ministerie tegen het duo en dertien medeverdachten bestaat vooral uit fraude en oplichting. Maar sporen van geweld duiken ook in het dossier op. Plantinga slaapt met een pistool onder zijn bed.

‘Na zijn dood wil Andries dat met zijn erfenis zijn belagers worden aangepakt’

2. Begin van de ellende

2004. Vastgoedbedrijf Atrecht Investment van Botermans gaat failliet. 'Daar begon de ellende', vertelt Plantinga zijn Fiod-ondervragers later. Ze laat bij Atrecht €27 mln schuld achter. De curatoren doen aangifte tegen haar en Plantinga. Hij zou haar hebben geholpen met een claim van €238.785.314 met als bewijs een koopcontract van 4 maart 2003 in guldens. Als de euro al ruim een jaar in omloop is. Op het document prijkt een stempel van de rechtbank in Zutphen: 'Gewaarmerkt door Ons rechter-commissaris.'

Botermans claimt voor €108 mln te zijn bestolen bij Atrecht. Zij doet het FD een kopie toekomen van haar aangifte tegen 45 samenzweerders, onder wie curatoren, rechters en bankiers.

Volgens de curatoren houdt Botermans informatie achter. Ze laten haar gijzelen. Na drie maanden zwijgen, komt ze vrij en duikt onder. Volgens de faillissementsverslagen is afwikkeling van de boedel moeilijk doordat ze onvindbaar is.

3. Grote weelde

April 2012. De Belgische politie valt kasteel Wimmertingen bij Hasselt binnen. Buiten het zicht van Nederlandse schuldeisers vertoeven Botermans en Plantinga daar al vier jaar. 'Ik in de ene vleugel en zij in de andere', zegt Plantinga tegen de Fiod.

De agenten houden het duo aan voor het lospeuteren van leningen met vervalste documenten. Voor het eerst reppen media over 'de Bonnie en Clyde van de Lage Landen'. De Belgische aanklager spreekt liever van 'meesteroplichters'.

De dienders vinden 'grote weelde'. Oude schilderijen. Antiek. Een BMW 730. Twee Porsches. €150.000 cash. Plus een doosje van het astmamedicijn Seretide Diskus met daarin het stempel van de rechtbank in Zutphen om documenten te waarmerken namens 'Ons rechter-commissaris'.

De Belgische rechter legt Botermans en Plantinga in 2017 vijf jaar cel op. Die zijn dan alweer gevlucht naar Nederland.

4. Valse bankgarantie

Ongehinderd door het verleden richt Botermans in 2014 TB Belastingadviseurs op en een stichting derdengelden. Met deze vehikels benadert ze welgestelde Nederlanders met fraaie beleggingsvoorstellen.

Zoals tweedehands levensverzekeringen van veroordeeld Easy Life-fraudeur Frans Oosterbosch. Of de financiering van Gruppo Bancario del Titano uit San Marino, met als zetel een notariaat in Emmen van Pieter Planting. Onder meer zakenman Frans Beentjes, cliënt van de door Plantinga bedreigde advocaat Bos, steekt er anderhalf miljoen in.

Die San Marinese bank bestaat niet, vertelt Planting later aan het FD. 'Ik ben in het ootje genomen.' Bij de Fiod bekent hij 'in een moment van verstandsverbijstering' valsheid in geschrifte te hebben gepleegd.

Van de niet-bestaande Bancario del Titano duiken links en rechts contracten en bankgaranties op. Zoals in een transactie waarin een andere notaris, Marald Poort, een miljoen investeert - en kwijtraakt. En in een transactie van Botermans met de Achterhoekse Beleggings- en Investeringsmaatschappij (ABI) en Manhattan Investments. Dat laatste is van de eerder voor fraude veroordeelde 'Tricky' Dick Peschar.

De pseudobankgaranties worden ingezet als onderpand om investeerders geld te laten steken in plannen voor een beursgang van sportmarketingbedrijf Brandia onder leiding van oud-Endemol-topman Unico Glorie. Investeerders krijgen het veelvoud van hun inleg beloofd als opbrengst.

De beursgang strandt bij gebrek aan belangstelling. Het ingelegde geld verdwijnt naar het buitenland en in de zakken van Botermans en Plantinga. Onbekenden mishandelen ABI-belegger Ben Wevers. Peschar verdwijnt een paar dagen. Ontvoerd door Albanezen, verklaart hij tegenover Quote.

De omvang van de Wakatobi-fraude raamt de Fiod op €8 mln. Zo'n bedrag maakten Botermans en Plantinga eerder in België buit. Behalve Poort en Beentjes zijn onder meer een oud-tophockeyer en een Quote-500-zakenman slachtoffer.

5. Arrestatie en ontsnapping

Winter 2016. Plantinga en Botermans worden op 5 december gearresteerd. Botermans wordt aangehouden in de gevangenis waar ze sinds 11 november weer in faillissementsgijzeling zit. Tegen de Fiod blijft ze zwijgen. Dat duurt een week. Tot rechtbank en OM gijzeling en voorarrest abusievelijk verwisselen, waardoor Botermans ontsnapt aan verlenging van haar voorarrest. Ze komt onbedoeld vrij en verdwijnt opnieuw.

De gearresteerde Plantinga praat. Hij vertelt de Fiod dat hij nauwelijks kan lezen of schrijven. Dat Botermans de wachtwoorden van zijn computers heeft.

De ondervragers confronteren Plantinga met de tap van een telefoongesprek met Botermans. Daarin zegt hij: 'Tot ik doodga, zit ik gewoon met dikke schulden om mijn nek. Godverdomme, hoe is het allemaal mogelijk. Alles is misgegaan. Ik ben alles kwijt. Ik heb helemaal niks meer. Iedereen die ik het vertel, zegt: er is maar één schuldige en dat is Annique.’

‘Tot ik doodga, zit ik gewoon met dikke schulden om mijn nek’

DeZwarteRidder
0
6. iPhones van een dode

Na zijn voorarrest overlijdt Andries Plantinga op 24 augustus 2017 als vrij man, zonder berechting in Nederland. Als Botermans na een bezoek aan het sterfhuis is vertrokken, ontdekken nabestaanden dat de twee iPhones van Plantinga zijn verdwenen.

Van zijn welstand is niets over. De wilsbeschikking om uit zijn nalatenschap geweld te financieren blijkt bangmakerij. Vlak voor de crematie eist een familielid opening van de kist, uit vrees voor een nieuwe verdwijntruc. De Fiod observeert de plechtigheid op zoek naar Botermans. Tevergeefs.

7. Het proces

Donderdag 17 juni 2021 komt Botermans voor de strafrechter, met ex-notaris Pieter Planting. Het proces tegen dit tweetal vindt doorgang nu de 64-jarige Botermans recent weer is aangehouden. Afgelopen dagen beweerde ze in telefoontjes vanuit de penitentiaire inrichting in Amsterdam dat ze slachtoffer is van de ex-notaris met wie ze terechtstaat.

Er leven nog twaalf medeverdachten, onder wie twee eerder veroordeelde mediaondernemers, een ex-vestigingsmanager van Volksbank-dochter RegioBank, een eerder voor doodslag veroordeelde 'troubleshooter' en een oud-directeur van de gesneefde Arubaanse effectenbeurs AESX. Hun zaken heeft het OM vorig jaar afgesplitst als Wakatobi2, met zeven verdachten, en Wakatobi3, met vijf verdachten.

Dit artikel is gebaseerd op inzage in het dossier, tientallen gesprekken en correspondentie in de afgelopen jaren met zeven verdachten en een dozijn andere betrokkenen.
DeZwarteRidder
0
Westerse bedrijven in China bezorgd over nieuwe vergeldingswet
Anouk Eigenraam 14 juni 15:56

In het kort

Afgelopen donderdag voerde China plotseling een controversiële wet in.
De wet geeft het land meer juridische middelen tot vergelding van buitenlandse sancties.
Europese bedrijven zijn ongerust over de gevolgen die de wet kan hebben voor hen.

Onder buitenlandse bedrijven in China groeit de onrust, nu meer details naar buiten komen over een vorige week aangenomen 'antisanctiewet'. De wet stelt China in staat maatregelen te nemen tegen organisaties en individuen, hun partners en familieleden, die direct of indirect betrokken zijn bij sancties tegen Chinese burgers en organisaties.

Die tegenmaatregelen kunnen bestaan uit: het niet verstrekken of intrekken van visa, het bevriezen of beslag leggen op tegoeden en bezit, en het verbieden of beperken van transacties, samenwerking of andere activiteiten tussen die organisaties en individuen in China. Chinese organisaties en individuen kunnen bovendien een rechtszaak starten tegen betrokkenen die hun schade hebben berokkend met de sancties.

Europese bedrijven zijn volgens Joerg Wuttke, president van de Europese Kamer van Koophandel in China, 'geschokt over het gebrek aan transparantie bij de totstandkoming van de wet en de snelheid waarmee deze is ingevoerd'. De wettekst is pas na invoering openbaar gemaakt. 'Er zijn grote zorgen dat dit de relatie tussen China en de EU verder zal destabiliseren.'
Versneld aangenomen

De wet komt als een verrassing. Begin juni riep de Chinese president Xi Jinping zijn partijgenoten in een onderhoud nog op tot meer bescheidenheid en nederigheid in het contact met de rest van de wereld. 'Het is belangrijk vrienden te maken, de meerderheid voor ons te winnen en onze vriendenkring uit te breiden', zo citeerde staatspersbureau Xinhua.

Nog geen twee weken later lijkt er van dat voornemen alweer weinig over. Integendeel. Ruim een jaar na de invoering van de nationale veiligheidswet in Hongkong overrompelde het Chinese Volkscongres afgelopen donderdag opnieuw vriend en vijand met het versneld aannemen van een controversiële wet. En net als de veiligheidswet leidt de per direct ingevoerde 'antibuitenlandse sanctiewet' tot bezorgdheid in het zakenleven over de gevolgen voor buitenlandse bedrijven.
Wettelijk mijnenveld

Wuttke hekelt de brede formulering van de wet, die grote vrijheid geeft aan de uitvoerders. Wanneer een organisatie of individu bijvoorbeeld meewerkt aan sancties tegen China is niet geformuleerd in de wet. De Staatsraad, China's hoogste bestuursorgaan bepaalt wie in aanmerking komt voor vergelding. 'Die vaagheid is voor China niet ongewoon, maar gezien het onderwerp van de wet evengoed alarmerend', vindt Wuttke.

Greg Gilligan, voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel, liet in Amerikaanse media weten dat de nieuwe wet 'in potentie problemen gaat geven voor buitenlandse bedrijven met tegengestelde eisen'. Wuttke: 'Het plaatst Europese bedrijven in China steeds meer in een precaire positie; terwijl ze de politieke risico's moeten afwegen van hun thuismarkt over hun business in China, moeten ze zich nu ook nog door dit nieuwe wettelijke mijnenveld bewegen.'

Volgens Wuttke maakt de wet deel uit van een langere trend waarbij 'China zich juridisch aan het wapenen is tegen externe wetgeving'. Denk bijvoorbeeld aan de wet waarde EU aan werkt om buitenlandse investeringen te screenen. China nam vorig jaar al een wet aan die tegenacties mogelijk maakt als Chinese investeerders in het buitenland tegen beperkingen aanlopen.
'Vooral gericht tegen Amerikaanse bedrijven'

China's officiële lezing is dat de antisanctiewet echt nodig was. Yang Yonghong, rechtenprofessor aan een Chinese universiteit in Chongqing, legde vorige week uit aan de Global Times, een aan de Communistische partij gelieerde krant, dat de oude juridische wapens afkomstig waren van verschillende ambtelijke afdelingen. Het nieuwe juridische raamwerk lijkt meer op de situatie in de VS. 'Het Congres keurt sanctiewetten goed, die ministeries volmachten geven om met specifieke maatregelen te komen.'

Toch blijft de vraag of het niet vooral gaat om symbolische stellingname. Bijvoorbeeld als reactie op de recente uitbreiding van een zwarte lijst met Chinese bedrijven waarin Amerikanen niet meer mogen investeren. China nam de afgelopen maanden immers al verschillende tegenacties als antwoord op Amerikaanse en Europese sancties. Ook werd het bedrijven verboden om te gehoorzamen aan buitenlandse sancties.

Boudewijn Poldermans van de Netherlands China Business Council, denkt dat vooral Amerikaanse bedrijven zich zorgen moeten maken. 'Voor Europa en Nederland denk ik dat we nog niet bezorgd hoeven te zijn en moeten afwachten of de soep zo heet gegeten gaat worden als hij wordt opgediend. Ik denk dat het meer een dreigement is voor de binnenlandse markt om aan te geven dat China niet over zich heen laat lopen.'

www.fd.nl
pietje-2005
1
Zo heeft China altijd gewerkt, dus dit is in verlengde ervan ?
USA doet toch ook precies hetzelfde met bedrijven en personen, qua sancties ?
Aan het einde van de rit hebben ze elkaar gewoon altijd hard nodig, al was het alleen maar om elkaar's schuldpapier op te kopen in de gratis-geld-caroussel ;-)
voda
0
Schatrijke ex-vrouw Amazon-baas geeft 2 miljard euro weg: ‘Voor degenen die over het hoofd worden gezien’

MACKENZIE SCOTT
Filantroop MacKenzie Scott, de ex van Amazon-baas en rijkste man ter wereld Jeff Bezos, heeft naar eigen zeggen 2,7 miljard dollar (omgerekend zo’n 2,2 miljard euro) gedoneerd aan een reeks goede doelen. Dat maakt de miljardair vanavond bekend in een verklaring. Het geld ging de afgelopen maanden naar 286 goede doelen, die volgens Scott behoren tot ‘categorieën en gemeenschappen die historisch gezien ondergefinancierd en over het hoofd gezien zijn’. Het gaat om de derde grote donatie die de miljardair heeft aangekondigd.

Sebastiaan Quekel 15-06-21, 22:32 Laatste update: 07:11

Scott is een van de rijkste vrouwen ter wereld. Op de rijkenlijstjes van tijdschrift Forbes en persbureau Bloomberg staat ze momenteel op plek 22, met een geschat vermogen van rond de 53 miljard dollar (43,7 miljard euro).

Vertrouwen
In haar nieuwe blog schrijft Scott dat ze in totaal 286 uiteenlopende organisaties heeft uitgekozen die zich in het bijzonder inzetten voor kunst, onderwijs en voor de bestrijding van rassenongelijkheid. ‘Dit zijn mensen die jarenlang met succes humanitaire doelen hebben nagestreefd, vaak zonder te weten of er over twee maanden geld op hun bankrekening staat’, looft de Amerikaanse romanschrijver het werk van deze instellingen. ‘Mensen die strijden tegen ongelijkheid verdienen een centrale plaats in verhalen over verandering die ze creëren.’

Dit zijn mensen die jarenlang met succes humanitai­re doelen hebben nage­streefd, vaak zonder te weten of er over twee maanden geld op hun bankreke­ning staat

MacKenzie Scott
De organisaties mogen volgens Scott het geld besteden zoals zij willen. ‘Veel organisaties gaven aan dat dit vertrouwen voor hen de impact van het geschenk enorm vergrootte. Mensen controle geven over een geschenk is niets nieuws. Dat doen we al duizenden jaren in huiskamers, klaslokalen en werkplekken. Het versterkt ontvangers door hen het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden en dat hun beste oplossingen mogelijk worden. Vrijgevigheid is generatief. Delen maakt meer.”

Grootste donatie ooit
Het bestrijden van wereldwijde armoede, wat Scott met haar donaties poogt te bereiken, is uiteindelijk in het voordeel van iedereen, schijft ze. ‘Meer dan 700 miljoen mensen wereldwijd leven nog steeds in extreme armoede. Als we hierin oplossingen weten te vinden, kunnen we allemaal profiteren van lokale inzichten. We hebben daarom de prioriteit gegeven aan organisaties bestaande uit lokale afdelingen, gekleurde leiders en aan organisaties die een specifieke focus hebben op het versterken van vrouwen en meisjes.’

De hoogte van de geschonken bedragen is door Scott niet bekendgemaakt. The University of Central Florida stelt 40 miljoen dollar te hebben gekregen, de grootste donatie in de geschiedenis van de school.

Met haar derde donatie heeft Scott nu in minder dan een jaar tijd ongeveer 8,5 miljard dollar (ruim 7 miljard euro) aan goede doelen geschonken

Scheiding
Scott was jarenlang met Bezos getrouwd, in gemeenschap van goederen. Na de scheiding kreeg ze onder meer een belang van 4 procent in webwinkelconcern Amazon mee. Eerder gaf Scott al aan een groot deel van de vele miljarden die zij heeft overgehouden aan haar huwelijk met Bezos weg te willen geven aan goede doelen. Zo schonk ze vorig jaar vanwege de coronacrisis ruim 4 miljard dollar aan voedselbanken en noodhulp.

Het is niet bekend of het huwelijk met haar nieuwe echtgenoot Dan Jewett onder huwelijkse voorwaarden is. Haar nieuwe man steunt Scotts filantropische beloften, zo gaf hij in maart aan. Hij noemde haar ‘de vriendelijkste en meest attente persoon die ik ken’.

www.ad.nl/economie/schatrijke-ex-vrou...
voda
0
Actie Ronaldo komt Coca-Cola duur te staan: beurswaarde daalt met miljarden

VIDEO
Het beeld ging deze week de wereld over: tijdens een persconferentie schoof Cristiano Ronaldo demonstratief twee flesjes Coca-Cola aan de kant om deze te vervangen voor een flesje water. De Portugese vedette blijkt er met deze actie hoogstpersoonlijk voor gezorgd te hebben dat de beurswaarde van het frisdrankmerk flink is gekelderd.

Sportredactie 16-06-21, 09:28 Laatste update: 11:49
37 REACTIES
De Spaanse sportkrant Marca berekende dat die waarde is gezakt van circa 200 miljard naar 196 miljard euro. Daarnaast ging het aandeel in waarde omlaag van 46,26 naar 45,53 euro.

Lees ook
Ronaldo laat vier records sneuvelen in vijf minuten, volgt deze maand het ultieme doel?

Als een van de belangrijkste sponsors van het EK zal Coca-Cola ongetwijfeld niet blij zijn met de actie van Ronaldo, al blijft een officiële reactie vooralsnog uit. Ook de UEFA hult zich in stilzwijgen.

Ronaldo is een voorvechter voor een gezonde leefstijl en zei vorig jaar tijdens de Globe Soccer Awards in Dubai dat hij zich eraan stoorde dat zijn zoontje er blijkbaar soms anders over denkt. ,,Ik word weleens boos op hem als ik zie dat hij Coca-Cola of Fanta drinkt. Of als hij patat eet ofzo. Hij weet dat ik dat niet fijn vind.”

Dat hij zelf op 36-jarige leeftijd nog topfit is, bewees Ronaldo gisteravond in de EK-wedstrijd tegen Hongarije (3-0 zege). Door zijn twee doelpunten mag de aanvaller van Juventus zich nu EK-topscorer aller tijden noemen. Dat record deelde hij met de Fransman Michel Platini.

www.ad.nl/euro-2020/actie-ronaldo-kom...
voda
1
Cash will become a dirty word.

'Kwetsbare mensen worden slachtoffer van invoeren pinkosten'
ANP 5 uur geleden

'Kwetsbare mensen worden slachtoffer van invoeren pinkosten'© Copyright ANP 2021

AMSTERDAM (ANP) - Banken zouden geen kosten moeten rekenen voor het pinnen van contant geld. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) waarschuwt in Trouw dat die ontwikkeling voor problemen kan zorgen bij mensen die digitaal bankieren te moeilijk vinden en daarom op contant geld zijn aangewezen.

ABN AMRO rekent binnenkort kosten voor het pinnen bij een geldautomaat. Wanneer een klant meer dan 12.000 euro contant geld per jaar opneemt, rekent de bank straks 5 euro plus 0,5 procent per transactie over het opgenomen bedrag. Eerder werd bekend dat er kosten zouden worden gerekend vanaf 10.000 euro. Volgens Trouw voert Rabobank in september ook voor bepaalde pakketten pinkosten in en doet ING dat nu al.

Nibud-directeur Arjan Vliegenthart vindt dat de banken een ontmoedigingsbeleid voeren voor contant geld, terwijl zulk geld volgens hem voor veel mensen onontbeerlijk is. Als voorbeeld noemt Vliegenthart laaggeletterde Nederlanders, die digitaal betalen volgens hem vaak te ingewikkeld vinden, en mensen die weinig te besteden hebben.

"Zij pinnen hun leefgeld, omdat ze dan precies kunnen zien wat ze uitgeven", zegt hij over die laatste groep. "En als dat op is, dan is het ook echt op. Op een digitale rekening kun je dan vaak nog wel uitgaven doen, doordat je rood kunt staan."

Vliegenthart roept de banken daarom op geen pinkosten in rekening te brengen. "Ook omdat er op dit moment nog geen goede alternatieven zijn voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen gebruik kunnen maken van digitaal geld."

Eerder uitte ook de Consumentenbond kritiek op ABN AMRO voor de pinkostenplannen. De bank reageerde toen dat die bedoeld zijn om "het excessieve gebruik van contant geld" te ontmoedigen. Volgens ABN AMRO vormt het gebruik van grote hoeveelheden cashgeld een risico. Ook leidt het tot extra kosten omdat de bank transacties moet monitoren om financiële criminaliteit zoals fraude en witwassen te bestrijden.
D'ieteren
0
D'ieteren
0
Goldman Sachs herhaalt het verkoopadvies voor Ontex
dinsdag 22 juni 2021
Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Ontex naar € 9,00 van € 8,50. Het verkoopadvies van donderdag 21 januari 2021 wordt herhaald.
www.guruwatch.nl/advies/143098/Ontex/...
DeZwarteRidder
0
VS wilde atoombommen gebruiken om wegen aan te leggen

Vlak na de Tweede Wereldoorlog gingen wetenschappers op zoek naar alternatieve manieren om kernenergie te gebruiken. Zo wilden de VS in de jaren 60 atoombommen inzetten om een nieuwe snelweg aan te leggen.
Erik Kouwenhoven 18-06-21, 05:00

De Amerikaanse regering was van plan om een aantal kernbommen tot ontploffing te brengen in de woestijn van Californië om op die manier een snelwegbypass voor Route 66 te creëren. Dat meldt website TheDrive. Het plan was onderdeel van Project Plowshare van de federale overheid. Dat werd in 1951 bedacht als een manier om ‘atoomwapens om te smeden tot ploegscharen’.

Bommen die ondergronds ontploften, zo dachten experts, zouden een goedkope oplossing kunnen zijn om grote hoeveelheden aarde te verplaatsen. Tientallen ketens van ontploffingen zouden bijvoorbeeld nieuwe kanalen, wegen of zelfs havens kunnen vormen. Toen er begin jaren 60 een zijtak gemaakt moest worden voor snelweg Route 66, kwam een onderzoekscommissie tot de conclusie dat een met kernwapens uitgegraven bypass ‘technisch haalbaar’ zou zijn, en nog belangrijker, ‘veel goedkoper dan conventionele graafwerkzaamheden’.

Kernbommen met een kracht van tussen de 20 en 200 kiloton zouden worden gebruikt om door een gebergte heen te komen. De gecombineerde opbrengst zou 1730 kiloton bedragen, of ongeveer 115 keer die van ‘Little Boy’ - de bom die de VS minder dan twee decennia eerder op Hiroshima liet vallen. Kennelijk kwamen de Amerikanen er op tijd achter dat aan het gebruik van kernbommen niet uitsluitend voordelen zijn verbonden.
DeZwarteRidder
0
Insectenkweker Rowin ziet kansen nu EU wormen toestaat op de menukaart: ‘In de gehaktbal of pizza’

Gedroogde gele meelwormen mogen binnenkort op de menukaart, besloot de Europese Unie vorige maand. Insectenkweker Rowin Batterink uit Nijkerk ziet niks liever dan dat zijn wormen straks worden verwerkt in pannenkoekenmix, pizzabodems en duurzame gehaktballen.
Johan Hardeman 22-06-21, 12:00

Een levende meelworm opeten? Daar draait meelwormenboer Rowin Batterink zijn hand niet voor om. In de stal van zijn biologische boerderij in Nijkerk grijpt hij in een bak met duizenden krioelende meelwormen. Hij vist er eentje uit en eet hem op. ,,Ze smaken een beetje nootachtig.’’ In zijn kantine staan twee potjes met gedroogde meelwormen, één met schnitzelkruiden en één met limoen en oregano. ,,Gekruid en gedroogd smaken ze het best’’, zegt hij, terwijl hij er een paar in zijn mond steekt. ,,Zo zijn ze lekker knapperig.’’

Het is net als met garnalen en rivier­kreef­tjes. Die zien er ook niet zo smakelijk uit, maar niemand die daar naar kraait
Rowin Batterink

Dat de meeste mensen er niet aan moeten denken om meelwormen te eten, begrijpt Batterink best. Maar volgens hem is dat vooral een kwestie van gewenning. ,,Het is net als met garnalen en rivierkreeftjes. Die zien er ook niet zo smakelijk uit, maar niemand die daar naar kraait, want we zijn het gewend om ze te eten. Hetzelfde geldt voor sushi; twintig jaar geleden zou je er niet aan denken rauwe vis te eten, maar nu is dat juist hartstikke populair. Eenzelfde ontwikkeling kan de consumptie van insecten óók doormaken.’’

Niet erg knuffelbaar, wel duurzaam

Batterink is ruim een jaar geleden begonnen met het kweken van meelwormen als aanvulling op het opfokken van kippen en varkens en groenteteelt. Hij kan nu 50 tot 60 duizend kilo meelwormen per jaar produceren. Hij koos ervoor om aan de slag te gaan met meelwormen omdat hij veel potentie ziet in deze bedrijfstak, die nu nog in de kinderschoenen staat. ,,Het is een fantastisch product omdat je met laagwaardige reststromen, zoals afgekeurde wortels een hoogwaardig voedingsmiddel maakt. Wormen zijn niet alleen eiwitbommetjes, maar zitten ook vol met gezonde aminozuren en vitamine B12.’’
D'ieteren
0
quote:

D'ieteren schreef op 22 juni 2021 12:58:

Goldman Sachs herhaalt het verkoopadvies voor Ontex
dinsdag 22 juni 2021
Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Ontex naar € 9,00 van € 8,50. Het verkoopadvies van donderdag 21 januari 2021 wordt herhaald.
www.guruwatch.nl/advies/143098/Ontex/...
JPMorgan Cazenove herhaalt het houdadvies voor Ontex
woensdag 23 juni 2021

JPMorgan Cazenove verhoogt het koersdoel van Ontex naar € 10,50 van € 10,00.

www.guruwatch.nl/advies/143135/Ontex/...
D'ieteren
0
24/06/2021
Morgan Stanley herhaalt het verkoopadvies voor Ontex
Morgan Stanley verlaagt het koersdoel van Ontex naar € 10,00 van € 10,20.
3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,87 +0,36%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront