First Solar Inc « Terug naar discussie overzicht

FIRST SOLAR INC

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Mr sponge
0
quote:

domin8tor schreef op 28 februari 2020 13:24:

Voorbeurs stonden we eventjes op 41$. Bizar niet, met 10$ cash eindejaar en 3,5$ EPS. Volgend jaar moet de EPS toch naar 4,5$ kunnen. Maar op dit moment wordt er al ingeprijst dat we die 3,5 niet halen, en vermoedelijk dat het orderboek niet genoeg gevuld gaat worden om 4,5$ volgend jaar te halen.

Erg benieuwd naar de nieuwe bookings, Q1 zal tegenvallen. Q2 / Q3 hopelijk beter met weer een extreme hitte. Deze afstraffing valt rauw op m'n dak bij FSLR, staan weer op 52weeks lows. Kijk, aandelen zoals msft of apple dalen nu, maar een correctie daar was ook op zijn plek. FSLR blijft echt een heel slecht presterend aandeel.

Helaas te vroeg bijgekocht op 50,80$. Nu een put geschreven 35$ strike jan'21 voor 2,90$ premie gisteren. Zal nu ook wel weer op verlies staan bij opening... Maar goed, het blijft leuk speculeren, maar met FSLR wel een hobby die geld kost vooralsnog.
Tja, als er paniek is maakt het niet uit of het goed of slecht gaat met een bedrijf.
Fieten let me toch steeds minder op, het is de waan van de dag die telt.
Kijk naar de koers ontwikkeling van Tesla dit jaar.
Wat ik wel weet is dat de beurs niet een kant op overdrijft, maar dat dat twee kanten op zo werkt. Ik verwacht dat Tesla weer heel ver terug gaat zakken, maar ik brand mijn vingers niet aan dat aandeel, daarvoor zijn er te veel ans actief. Een scheet van Musk en de koers staat $100 hoger. Het maakt niet eens uit of die scheet stinkt (of niet...)

Ik zit sinds gisteren met een beperkte positie in Turbo's XL short AEX. Dat gaat echt als een speer. Vanmorgen meteen weer omgezet naar een andere nieuwe turboXL met grotere hefboom. Je weet gewoon dat de Corona uitbraak nog lang niet onder controle is en dat het veel schade gaat opleveren voor bedrijven. En dus zakken de koersen verder. Ik wil niet op een bedrijf gokken, daarom maar voor de AEX gekozen. En heel toevallig binnen 24uur het eerste corona geval in Nederland. Ik ben er helemaal niet blij mee, maar het zat er gewoon aan te komen.
Voor wat betreft FSLR, ik heb die turbo's met dik verlies weggedaan en wacht tot de beurs weer stabiliseert voordat ik weer instap.
domin8tor
0
Haha inderdaad, alles gaat mee omlaag.
Heb wel zoiets, als FSLR onder de 40$ zakt, dan ga ik een laatste wanhoops poging doen, en koop dan weer bij. Maar over het algemeen kopen particulieren te snel bij in het geval van een correctie. Dat zag je gisteren gebeuren bij mij. Maar ik denk dat er veel mensen nu denken al te kunnen koopjesjagen. Een poosje zijwaarts zou niet eens zo gek zijn. Economie mag laten zien dat het goed doordraait ook na corona.
Mr sponge
0
quote:

domin8tor schreef op 28 februari 2020 15:55:

Haha inderdaad, alles gaat mee omlaag.
Heb wel zoiets, als FSLR onder de 40$ zakt, dan ga ik een laatste wanhoops poging doen, en koop dan weer bij. Maar over het algemeen kopen particulieren te snel bij in het geval van een correctie. Dat zag je gisteren gebeuren bij mij. Maar ik denk dat er veel mensen nu denken al te kunnen koopjesjagen. Een poosje zijwaarts zou niet eens zo gek zijn. Economie mag laten zien dat het goed doordraait ook na corona.
Ja de wereld zal zeker doordraaien.
Maar de echt corona problemen moeten hier nog komen verwacht ik.
Vele producenten wereld wijd zijn afhankelijk van onderdelen uit China. Die onderdelen zijn nu een aantal weken niet geproduceerd en verstuurd, dus is de buffer op de vrachtschepen die onderweg zijn ondertussen leeg. Je zal nu snel gaan zien dat er productielijnen stil worden gezet, omdat er geen onderdelen zijn. En webwinkels die geen voorraad meer hebben/uitverkocht zijn.
Dat besef is er bij veel mensen nog niet.
Ik hoop echt dat ik mij vergis, maar als je de berichten van rederijen hoort die vrachten regelen van China naar de rest van de wereld.... Dan zie ik het toch even somber in. En straks komen de onderdelen hier, maar is hier alles platgelegd door dat virus.
Uiteindelijk kome we er wel weer bovenop. Maar het gaat toch nog wel even pijn doen verwacht ik.
Mr sponge
0
Ik ben wel blij dat ik voor de turboXL short aex gekozen heb ipv aandelen FSLR...
Ik kan straks van de winst een mooie pluk aandelen kopen. De turbo's staan op dik 400% winst.
domin8tor
0
Oh lekker inderdaad.
Ben echt klaar met dit aandeel, uiteraard gaat die mee omlaag. Maar gaat de markt omhoog, dan gaat FSLR zijwaarts of omlaag, gaat de markt omlaag, dan gaat FSLR net zo hard mee omlaag.

Ik stop met bijkopen en hodl nu maar voor eeuwig. Hopelijk zien we 70$ nog een keer en dan definitief afscheid. Inside selling ook nog eens to the max, wat een prutsers.
Mr sponge
0
Turbo's short AEX wat een klapper. Ik blijf maar verkopen en kopen. Steeds als de turbo flink is gestegen ca+50% weer verkopen en weer nieuwe kopen met hogere hefboom. En je weet 99% zeker dat de koers niet ineens fors gaat stijgen. Mijn helaas kleine inleg in het begin is ondertussen x10 in waarde. Dat compenseert mooi het verlies op mijn aandelen. En als ik van mijn vrouw de verhalen uit het ziekenhuis hoor, dan gaat het nog heel lang duren voor er echt herstel komt. Het consumenten vertrouwen zal een groot probleem zijn.
En voor wat betreft FSLR. Die zakken gewoon mee. Niets geks aan. Ze hebben een lekkere buffer en mogelijk gaan er nog wat concurrenten ten onder. FSLR komt hier sterker uit verwacht ik.
Vraag is wel welk aandeel straks het meest ondergewaardeerd is. Of dat FSLR is of een ander aandeel? Dat moet ik nog eens gaan bekijken voordat ik instap.
domin8tor
0
Haha lekker bezig Mr Sponge. Ik pak momenteel nergens winst, ik short zelden. PUTS out of the money schrijven op het moment is enige wat ik durf. Ofwel premie vangen, ofwel afnemen, maar dan iig tegen lagere koers dan op het moment. Situatie is in Europa vrij ernstig, Italië blijkbaar meer doden dan China...

Wat ik me wel afvraag, hoe kunnen ze in China weer overgaan tot de orde van de dag, zonder dat ze daar ook maar in de buurt komen van groepsimmuniteit? Gaan ze er vanuit dat het niet terugkomt, of accepteren ze het risico dat het weer terugkomt? Bijzonder.
domin8tor
0
quote:

domin8tor schreef op 11 maart 2020 15:58:

Oh lekker inderdaad.
Ben echt klaar met dit aandeel, uiteraard gaat die mee omlaag. Maar gaat de markt omhoog, dan gaat FSLR zijwaarts of omlaag, gaat de markt omlaag, dan gaat FSLR net zo hard mee omlaag.

Ik stop met bijkopen en hodl nu maar voor eeuwig. Hopelijk zien we 70$ nog een keer en dan definitief afscheid. Inside selling ook nog eens to the max, wat een prutsers.
Grappig genoeg zie ik mijn eigen quote nu. Bij 70$ is het geen einde voor mij met FSLR (maar ik zal wel weer in dezelfde valkuil trappen). Erg nette stijging voor FSLR, zeker als je YTD vergelijkt met Shell of BP bijvoorbeeld. T.o.v. TSLA dan weer summier natuurlijk haha.

Maar de duurzame 'wind' is wel gaan waaien. @sponge ben jij nog long FSLR en wat is je koersdoel? Op basis van fundamentele parameters zoals P/E is dit aandeel natuurlijk niet veel hoger te zetten dan 80-100$ max. Maar met hype, wat de markt op dit moment wel makkelijk doet, is natuurlijk alles mogelijk.

Geen idee wat ik moet, zit long sinds 2014, startpositie was ook 60$. Gemiddelde aanschaf is door continue bijkopen ~50$. Nu eindelijk weer op winst na de stevige corona dip.
domin8tor
0
@Mr Sponge, nog long FSLR? Ik zat al die tijd goed met m'n voorspelling dat de zonne sector exponentieel zal gaan. Heb helaas het verkeerde aandeel gekozen als je FSLR vergelijkt met de TAN ETF, of erger nog, de Enphase en SolarEdges. Maar met FSLR mogen we niet klagen ook.

Ik blijf long, alhoewel ik langlopende calls ga schrijven, zit een stevige premie op. De jun'21 call 125$ levert 5$ premie op. Prima deals, maar schrijf maar op een beperkt gedeelte van m'n positie een call; wil upside behouden mocht FSLR exponentieel gaan.
Mr sponge
0
Pff echt niet normaal als ik nu naar de koers van FSLR kijk.
Jaren heb ik aandelen gehad. En steeds bewoog de koers tussen de $40 en $60.
Na de eerste coronacrisis/lock down ben ik helaas niet meer ingestapt. Echt dom als ik zo terug kijk.
Natuurlijk heb ik ook een leuk rendement behaald. Maar dat staat niet in verhouding tot de koers van FSLR. Ik heb echt de moeilijk periode uitgezeten en toen er geoogst ging worden ben ik uitgestapt.. Niet slim, maar ik dacht andere aandelen gevonden te hebben die het beter gingen doen. Nu instappen lijkt mij ook niet slim meer.
Maar afwachten of er nog een correctie/crash gaat komen. Misschien ga ik daarna instappen.
domin8tor
0
hmm dat is jammer sponge. Ik dacht dat je altijd wel een hodl potje had naast je trading pot. Lijkt ook dat wij de enige 2 zijn op iex die FSLR volgen. Ik blijf nog wel even long, maar weet ook niet tot welke koers. 150$ ben ik sowieso weg.
BL93
0
domin8tor
0
Yes zeker aanwezig, maar was wat minder actief hier op dit forum omdat er niemand meer reageerde ook haha. Ik zit vol in FSLR, al jarenlang. Toen we op 100$ stonden deed ik het eindelijk beter de AEX/S&P500 maar ik had beter de TAN Solar ETF kunnen aanschaffen ipv FSLR.

Wat is jou koersdoel BL93? Ik gok toch zelf nog steeds op ~150$. P/E moet wel naar 6$ kunnen volgend jaar, ze hebben 20$ cash per share ongeveer, dus bij 130$ en 6$ EPS dan is de P/E 21.
tomansky
0
First Solar staat al een lange tijd op de verlanglijst. Ik vond het de laatste tijd wat aan de dure kant, dus ben nog niet tot kopen over gegaan. Na de Q1 cijfers, die in mijn ogen top waren is het aandeel flink onderuit gegaan. Heeft dit enkel te maken met de outlook die iets is bijgesteld, of is er meer aan de hand?

Alvast bedankt.
Joni-2
0
Nel ASA start een samenwerking met First Solar om groene waterstof te produceren

Oslo, 4 mei 2021. Nel Hydrogen Electrolyser, een divisie van de Noorse waterstofspecialist Nel ASA , wil geïntegreerde fotovoltaïsche waterstoffabrieken ontwikkelen met het toonaangevende zonne-energiebedrijf First Solar , Inc. Dat maakte Jon André Løkke, CEO van Nel ASA, bekend tijdens de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal. De twee bedrijven willen hun gezamenlijke productassortiment uitbreiden met als doel de eindklanten van waterstof te voorzien tegen de laagste totale kosten voor zonne-energie.

In eerste instantie zullen First Solar en Nel samenwerken om een ??geïntegreerd SCADA-systeem (Power Plant Control and Supervisory Control and Data Acquisition) te ontwikkelen. De netwerkarchitectuur maakt de optimalisatie van hybride PV-elektrolyserprojecten mogelijk, wat resulteert in de laagste totale kosten voor waterstof en elektriciteit, aldus Nel ASA. De partijen zouden in de loop van de tijd nieuwe manieren onderzoeken om technologische elementen te optimaliseren en te integreren in de productiefaciliteit voor zonne- en waterstofproductie.

Jon André Løkke kondigde ook een nieuwe bestelling aan voor 2 MW PEM-elektrolysers van H2 Energy. De 2 MW PEM-elektrolyser is het tweede systeem dat wordt geleverd als onderdeel van de groene waterstofinfrastructuur, die momenteel de eerste 46 Hyundai-vrachtwagens die in Zwitserland rijden van waterstof voorziet en naar verwachting tegen 2025 een vloot van 1.600 zal bereiken.

cc: finanznachrichten
domin8tor
0
quote:

tomansky schreef op 3 mei 2021 21:25:

First Solar staat al een lange tijd op de verlanglijst. Ik vond het de laatste tijd wat aan de dure kant, dus ben nog niet tot kopen over gegaan. Na de Q1 cijfers, die in mijn ogen top waren is het aandeel flink onderuit gegaan. Heeft dit enkel te maken met de outlook die iets is bijgesteld, of is er meer aan de hand?

Alvast bedankt.
Geen idee, ik heb bijgekocht na de cijfers. Maar dit blijft een frustrerend aandeel, weet waar je aan begint. Het beste is het kopen van ETF's. Ik zit al 5 jaar in dit aandeel, had eruit moeten stappen op 100$ een paar maand geleden. Maar mijn inziens is het nu wel weer goedkoop, 4$ EPS, overigens wel 1$ EPS zo'n beetje door de verkoop van een divisie. Maar ook weer 1$ start/ramp up costs. Dus 4$ is ook de geschoonde EPS, ~15$ cash per aandeel. Dus bij 75$ betaal je feitelijk 60$. Maakt een k/w van 15. Volgend jaar zou de winst in mijn ogen toch echt naar de 5$ moeten kunnen, dus het is een prima aandeel. In Q2 gaan ze ook besluiten over verdere opschaling van de capaciteit, wellicht dat dat het aandeel een boost kan geven. Ik denk dat de markt nu vooral ziet dat ze wel opschalen, maar doordat de marges wat zakken je feitelijk niet veel opschiet. Wat ook zo is, ik twijfel.
tomansky
0
quote:

domin8tor schreef op 6 mei 2021 18:41:

[...]

Geen idee, ik heb bijgekocht na de cijfers. Maar dit blijft een frustrerend aandeel, weet waar je aan begint. Het beste is het kopen van ETF's. Ik zit al 5 jaar in dit aandeel, had eruit moeten stappen op 100$ een paar maand geleden. Maar mijn inziens is het nu wel weer goedkoop, 4$ EPS, overigens wel 1$ EPS zo'n beetje door de verkoop van een divisie. Maar ook weer 1$ start/ramp up costs. Dus 4$ is ook de geschoonde EPS, ~15$ cash per aandeel. Dus bij 75$ betaal je feitelijk 60$. Maakt een k/w van 15. Volgend jaar zou de winst in mijn ogen toch echt naar de 5$ moeten kunnen, dus het is een prima aandeel. In Q2 gaan ze ook besluiten over verdere opschaling van de capaciteit, wellicht dat dat het aandeel een boost kan geven. Ik denk dat de markt nu vooral ziet dat ze wel opschalen, maar doordat de marges wat zakken je feitelijk niet veel opschiet. Wat ook zo is, ik twijfel.
Bedankt voor je reactie, duidelijk verhaal. Soms willen aandelen gewoon niet, ondanks dat het bedrijf top is. Zo ben ik een tijd geleden uit Ahold gestapt, niet omdat ik het bedrijf niks meer vond maar omdat de waardering gewoon achter blijft. FS lijkt nu in ieder geval voor een goede prijs te koop.
domin8tor
0
Iemand nog in de technische analyse hoek aan het kijken naar FSLR? Lijkt me toch mooi op uitbreken (langjarige / monthly view). Fundamenteel in ieder geval een goedkoop aandeel, met 17$ net cash, koers van 77 maakt 60$ excluding excess cash. Winst van 4$ EPS voor 2021 minimaal, volgend jaar aim ik toch op ~5$. Koers winst van 12. Supergoedkoop, terwijl ze nog een tweede fabriek gaan bijbouwen en daarmee hun USA capaciteit verdubbelen van 1,5 gw naar 3,3gw totaal.

Bullish dus op meerdere vlakken, bijkopen onder 80$.
domin8tor
0
Mooie upswing weer in dit aandeel. Benieuwd of we de 52 weeks max van 112,5$ gaan breken. Bedrijf zonder schuld, gaat productie exponentieel opschroeven, 17$ net cash per aandeel. Alleen continue inside selling is pijnlijk, tevens mag het management wel wat uitgesprokener euforisch zijn over de toekomst. Want die toekomst hebben ze met de elektrificatie van het wegenpark en een steeds heter wordende planeet.
domin8tor
0
Nou, 115$, prima entree voordat we de earnings ingaan vanavond. Long sinds 2014, eindelijk wat returns. Overweeg calls te schrijven, maar deze marketcap, 12mrd, is peanuts, waarvan 1,5mrd ook nog eens cash is. Exxon kan dit bedrijf kopen met 2 kwartalen winst, hoe bizar. Terwijl FSLR nog jarenlang exponentiële groei voor de boeg heeft.
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 22:00
Koers 175,970
Verschil +0,010 (+0,01%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 844
Volume gemiddeld 2.154.625
Volume gisteren 1.016.131

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront