Engie « Terug naar discussie overzicht

Forum Engie geopend

357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Huppelkatje
3

EVBox Group werkt samen met het IJslandse nutsbedrijf ON Power om laadinfrastructuur in IJsland te bouwen. Het duo heeft al 136 openbare EVBox-oplaadpunten geïnstalleerd op 28 locaties in en rond de hoofdstad Reykjavik. De komende maanden volgen nog eens 84 oplaadpunten.

Volgens de foto's in een begeleidend persbericht zijn de apparaten ac-laders met elk twee EVBox BusinessLine-oplaadpunten. De foto's tonen de 'Double Socket' versie zonder aangesloten laadkabels.

EVBox en ON Power leggen hun laadinfrastructuuroffensief rond Reykjavik uit door erop te wijzen dat IJsland de op een na meest elektrische voertuigen per hoofd van de bevolking heeft. De IJslandse regering kondigde in 2018 al een klimaatstrategie aan om de eilandstaat in 2040 CO2-neutraal te maken. De strategie bestaat uit een uitgebreid pakket maatregelen, waaronder een verbod op nieuwe registraties van auto's met verbrandingsmotoren vanaf 2030.

ON Power wekt en verkoopt elektriciteit in IJsland voornamelijk uit geothermische bronnen. Door met EVBox te werken, kan het nutsbedrijf nu naast commerciële laadoplossingen ook laadoplossingen aanbieden voor de publieke sector in IJsland. Berglind Ran Olafsdottir, CEO van ON Power, zegt dat de acceptatie van EV bijzonder hoog is onder degenen die de mogelijkheid hebben om bij hun eigen eigendom te laden. "EVBox Group helpt ons laadopties te bieden voor degenen die dat voorrecht niet hebben", zegt ze

EVBox Group is "er trots op om openbare laadstations te leveren aan de stad Reykjavik in samenwerking met ON Power", voegt Morten Rolighed Nielsen, regionaal directeur van EVBox voor Zweden en Denemarken, toe. De EVBox BusinessLine is de beste optie voor de levering en het beheer van openbare laadpalen in een uitdagend klimaat, voegt hij eraan toe.

Het Nederlandse concern kondigde enkele maanden geleden nog aan dat het via een fusie met beleggingsonderneming TPG Pace Beneficial Financenaar de beurs zou gaan . De verwachte fondsen zullen worden gebruikt om de wereldwijde activiteiten uit te breiden met een focus op Europa en Noord-Amerika en om de technologieportefeuille uit te breiden. In februari maakte het Nederlandse bedrijf bekend dat het een verkoop- en servicepartnerschap was aangegaan met TSG Group uit Frankrijk. De serviceprovider biedt EVBox-oplaadoplossingen, waaronder installatie- en on-site services in 30 Europese landen. De samenwerking bestaat al in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Kroatië.
www.electrive.com/2021/04/20/evbox-on...
Lucky7
2
www.lesechos.fr/industrie-services/en...

Er zijn alvast enkele geïnteresseerden volgens dit artikel om de services van Engie over te nemen voor meerdere miljarden. Om dit in perspectief te plaatsen: de beurswaarde van Engie is maar 29,9 miljard momenteel.
T.overdose
3
Tja net even het stuk gelezen, dank voor het delen Lucky7. De beurswaarde weerspiegeld geenzins de waarde van het bedrijf Engie mijns inziens. Maar goed het is wat het is met de koers momenteel...

Vandaag gaat Biden met andere wereldleiders over klimaat aan tafel. Zijn plannen binnen US zijn progressief op klimaat. Engie Distributed Solar en offshore wind energy kunnen hiervan profiteren als de plannen worden goedgekeurd. Zoals gezegd wil het nog niet met de koers maar de potentie in hogere koersen zie ik wel.
FORT1944
2
BELGIE heeft 2 à 3 NIEUWE GASCENTRALES GOEDGEKEURD , in vervanging van de kernenergie .
Engie heeft zijn gascentrale in VILVOORDE teruggekocht enige tijd geleden en heeft plaats voor daar een nieuwe op de nevenliggende gronden , het is nu wachten hoeveel subsiedies er zullen zijn voor deze uitbreiding .
Huppelkatje
2
Grootste laadpark in het Verenigd Koninkrijk nog te openen in Noord-Londen
Franklin Energy wil een laadhub voor elektrische voertuigen van 236 bays installeren in het Brent Cross Shopping Centre in Noord-Londen, waardoor het mogelijk de grootste faciliteit in zijn soort in het VK is. De hub wordt onderdeel van Franklin's LiFe Network en gebruikt laders van EVBox.
Lucky7
2
Engie voert 'minimumdividend' in voor 2021-2023

De Franse energiegroep Engie  ENGI3,87% stelt vandaag een driejarenplan voor. Voor 2023 mikt de groep op een nettowinst tussen 2,7 en 2,9 miljard euro, op basis van een brutobedrijfswinst (ebitda) tussen 10,3 en 10,7 miljard euro. 

Engie herhaalt het plan om tussen 65 en 75 procent van de nettowinst uit te keren via een dividend. 'We verwachten dus dat het dividend de komende drie jaar zal toenemen in lijn met de winstgroei.' Daarnaast stelt Engie een 'minimumdividend' voorop van 0,65 euro van 2021 tot 2023. 

Louter al tegenover dat minimumdividend noteert Engie tegen een brutodividendrendement boven 5 procent.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
Leefloon
1
quote:

Lucky7 schreef op 18 mei 2021 10:40:

Daarnaast stelt Engie een 'minimumdividend' voorop van 0,65 euro van 2021 tot 2023.
Een potentiële red flag, FWIW. Dividenden moeten worden verdiend; niet beloofd. Denk in België maar eens terug aan bpost, waarvan de belofte precies 1x is waargemaakt en de koers een veelvoud van die schitterende "koerssteun" is gekelderd.

Bij Engie kan en zal dat meevallen, Engie is geen bpost, KPN, Nyrstar, Shell of Wessanen, maar laat beloofde toekomstige dividenden bij eigen analyses maar buiten beschouwing. Niet iets om positief rekening mee te houden; het is eerder niet positief. Verdien het dividend maar gewoon; dan stellen we achteraf wel vast dat het van 2021 tot en met 2023 tenminste €0,65 per jaar was.
FORT1944
0
De problemen met de STREAM2 zijn van de baan , AMERIKA heeft geen veto meer omdat ze DUITSLAND als vriend willen behouden
Er zal geen boete volgen voor ENGIE als 10% deelnemer in dit gasproject vanuit RUSLAND
Ook RD heeft een deelname van 10% GEINVESTEERD in deze pipeline
Huppelkatje
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken door het plaatsen van deze link, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
BeursVis
1
Weet iemand iets over de status van EVbox? Waaneer gaat het naar de beurs en hoeveel het waard is enz.
T.overdose
1
@ Beursvis, die beursgang staat op losse schroeven daar EVBox (Engie) nog geen goedgekeurde jaarrekening 2020 heeft afgegeven bij de SEC. Zie ook het draadje in de koffiekamer; EVBox IPO (laadpalen).
T.overdose
0
Binnenkort zal er wel nieuws volgen daar er veel interesse is. Hopelijk dan ook meer fantasie in de koers;

PARIS, June 30 (Reuters) - All options for the sale of Equans, the newly-created services unit of French energy group Engie (ENGIE.PA), are being considered, including a possible listing, Chief Executive Catherine MacGregor said on Wednesday.

MacGregor also told journalists that the sale was attracting strong interest from industrial investors as well as from private equity buyers.

Engie had yet to decide whether it would keep a stake in Equans while granting the French state, Engie's top shareholder with nearly a 24% stake, a golden share in Equans was not currently being considered, she added.

Engie is trying to simplify its structure by selling off some activities to concentrate on others such as renewable energy, streamlining its sprawling structure.

Two sources close to the matter had said on Tuesday that Engie was set to kick off an auction for some of its services assets, with first bids due in September for a newly-created business that could be worth between 5 billion and 6 billion euros ($7.14 billion). read more

French energy services rival SPIE (SPIE.PA) and conglomerate Bouygues (BOUY.PA) are among potential industrial bidders that will be approached in the sales process, three sources close to the auction said.

The company is also being marketed to private equity funds such as PAI Partners, Bain Capital, CVC, EQT and Apollo, several people close to the matter said.

The prospective buyers all declined to comment.

The services spin-off is one of the biggest chunks of Engie's reorganisation. The gas and electricity group has said it wants to fold some services units into a business dubbed "Bright" for now, and which employs some 74,000 people, or 40% of Engie's current workforce.

www.reuters.com/business/energy/listi...
FORT1944
0
[quote alias=Leefloon id=13445516 date=202105181135]
[...]
Een potentiële red flag, FWIW. Dividenden moeten worden verdiend; niet beloofd. Denk in België maar eens terug aan bpost, waarvan de belofte precies 1x is waargemaakt en de koers een veelvoud van die schitterende "koerssteun" is gekelderd.

Bij Engie kan en zal dat meevallen, Engie is geen bpost, KPN, Nyrstar, Shell of Wessanen, maar laat beloofde toekomstige dividenden bij eigen analyses maar buiten beschouwing. Niet iets om positief rekening mee te houden; het is eerder niet positief. Verdien het dividend maar gewoon; dan stellen we achteraf wel vast dat het van 2021 tot en met 2023 tenminste €0,65 per jaar was.
[/quote Dit bewijst dat je de geschiedenis van ENGIE of GDF SUEZ niet kent anders zou je niet zulke onzin schrijven ,
Dat dividend is 0.65 € is toch maar 5% op een koers van 13€ ; We zullen wel zien bij de uitverkoop in BELGIE wat alles zal opbrengen en kan terugvloeien naar de aandeelhouders .
FORT1944
0
in de etalage voor verkoop , 10.000 WERKNEMERS in BELGIE met een omzet van 2 MILJARD € de volgende maanden dat is door ENGIE medegedeeld ; SUEZ environ is ook afgesloten op het einde van de maand ook voor de kleine aandeelhouder is het meer geworden dan gehoopt .
Lucky7
0
quote:

FORT1944 schreef op 6 juli 2021 11:14:

in de etalage voor verkoop , 10.000 WERKNEMERS in BELGIE met een omzet van 2 MILJARD € de volgende maanden dat is door ENGIE medegedeeld ; SUEZ environ is ook afgesloten op het einde van de maand ook voor de kleine aandeelhouder is het meer geworden dan gehoopt .

Eigenlijk gaat het wereldwijd over een afdeling energy services (Equans) van 75 000 werknemers die in de verkoop staat met een totale omzet van 13 miljard euro (20% van hun totale omzet!). Engie wil zich eigenlijk concentreren op energie-opwekking en verkoop van energie, minder op diensten.

Ze houden in hun financieel plan op lange termijn ook minder rekening met het gedeelte Bright/Equans dat te koop staat. Zonder dit deel zullen ze zelfs 20% meer winst genereren komende jaren dan momenteel.

Het aandeel kan zo wel terug vooruit nu ze terug concentreren op een minder complexe organisatie, winstmarges en groei. Alleen reageert de beurs daar momenteel amper op. Misschien zodra er effectief een bod komt op Equans alsook meer duidelijkheid rond de beursgang van EVBox want die blijft momenteel op TPGY als spac staan, dan kan de koers misschien wat positiever verlopen.

T.overdose
1
Morgen voorbeurs Q1 cijfers 2021 ben benieuwd. Misschien dat mevr. MacGregor ook wat vertellen over de mogelijke verkoop van Equans aangezien ze dit in het laatste interview heeft aangehaald. Hopelijk kunnen we op mooie Q1 cijfers omhoog want het koersverloop is de laatste periode belabberd te noemen.
voda
0
Advies van Société Générale over Engie
Beurshuis Société Générale
Aandeel Engie
Datum 01 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 15,80 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 1 september 2021 hebben de analisten van Société Générale hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van Société Générale voor Engie blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 15,50 EUR naar 15,80 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Engie zijn jaarresultaten.
357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:02
Koers 15,770
Verschil +0,030 (+0,19%)
Hoog 15,835
Laag 15,650
Volume 1.320.164
Volume gemiddeld 5.798.968
Volume gisteren 5.191.819

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront