Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juni 2021

850 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
ff_relativeren
1
@ Galajurk, ik denk dat je iets te positief bent. Aan het begin van het traject spreek je nog niet over extreem succesvol. En na fase 1 spreek je ook niet over extreem succesvol. Of ben je vergeten dat het laatste enorme succes in de prullenbak verdween na fase 2 ? Zo maar. Ineens. Na maanden van hypen. En het produkt daarvoor ... ook zo iets, toch ? En die daarvoor .. ook, toch ?

Ik leg liever een verband met de stap opzij die de CEO heeft gedaan, waardoor zijn opvolger vrij baan kreeg om de bezem er door te halen. Al die bijna-successen hadden immers 1 overeenkomst met elkaar : Ze kwamen van hetzelfde ontwikkel-platform ! Iedere keer weer opnieuw.

Alles en iedereen die je sinds de zijstap van Onno ziet vertrekken, vertrekt volgens mij in dat kader : Schoon schip maken. Ingrijpen om een nieuw probleem te vermijden.
Endless
0
quote:

Galajurk schreef op 23 juni 2021 01:09:

Je kan ook op een heel andere manier er naar kijken.
Piet wilde Toledo buiten de deal houden , waarom?
Dat wil je alleen als je ervan overtuigd ben dat het extreem succesvol is.
En nu blijkt dat dat idd zo is… Dan kan je het niet aanzien dat Gilead de grote winnaar van dit programma is en Glpg alleen een percentage krijgt.
Daarbij hij wilde blijven doen wat hij deed en nu de meer risico volle programma stoppen zal hij misschien minder naar zijn zin hebben. Voor geld hoeft hij het niet meer te doen. Het is een man die zelfstandig zijn beslissingen wil nemen. Nu tijdelijk of blijvend stoppen overigens eind van het jaar om met zijn familie dan pas een beslissing te nemen. Hij zal ook wel een contract hebben dat er een bepaalde tijd niet in hetzelfde field mag werken . Het is zeer jammer Ik denk wel dat hij blijft omdat hij Toledo naar het volgende level wil brengen , dat bericht dat Toledo tot de nalatenschap behoort zegt genoeg. Ik weet nog ik weet niet hoe ze heette dat de mevr die Filgotinib molecule ontdekte ook is weggegaan om die reden om weer bij een kleiner biotechnologiebedrijf te gaan werken. @ Galajurk en tuinman weten jullie nog haar naam zal in 20165-2016 geweest zijn?
Endless
0
Endless
0
Het was part of the deal om nog paar jaar te blijven tot Toledo op de kaart staat en dat is precies wat hij doet. Zijn ongenoegen iom de deal is bekend hij wilde niet opgeslokt worden en zonder invloeden te werken en nu er een bezem door R&D platform gaat om de risico te vermijden gebeurd er precies wat wij wel willen maar hij niet. Het gebeurt precies wat hij niet wilde en waarom hij niet opgeslokt wilde worden. Hij houd zichzelf aan contract en zal in toekomst overal kunnen werken. Hoe dan ook zijn goed recht wel jammer zoals het ook met mevr. Menet jammer was maar ondanks het verlies denk ik wel dat galapagos de juiste keuzes maakt om paar jaar pas op de plaats te maken om minder risico’s te nemen.
[verwijderd]
5
Ik zie eerlijk gezegd niet hoe je dit positief kan kaderen.
Webinar KBC 2020, ik citeer Piet over Toledo, met denk aan Lama Daila:

Dus dat is een zeer ambitieus programma. Zoals ik al zei - we hebben het geld, we hebben voldoende tijd, we hebben de kennis en we de middelen.

Dat is nog zo één van die ambities - ik heb al 3 medicijnen naar de markt gebracht - maar zo’n volledig nieuwe klasse die de behandeling echt naar de next level brengt, dat is een ambitie waarmee ik nu dagelijks mee bezig ben om dit vooruit te duwen. We gaan met een aantal studies starten.

—Einde citaat. users.telenet.be/LamaDaila/Galapagos/...

Om dan nu op te stappen. Wie kan dat rijmen?
Samen met mijn eerdere bedenkingen over 3970 die ik al uitte vind ik dit behoorlijk frappant.

Iemand de moeite al gedaan om de webcast met Raymond James te bekijken? Onno zegt daar dat we niet moeten denken dat in 2022 er bv. drie Dose Range Finders in 3970 zouden starten. (Ik interpreteerde nadien dat hij doelde op maximum 1.) Piet in maart nog op Morgan Stanley: dit jaar 1 DRF met 3970 in PSA en dan volgend jaar na aflopen laatste 2 POCs beslissen ze welke andere DRFs zouden starten die ook eind 2022 uit zouden lezen. Viel ook zo te interpreteren uit de slide decks destijds.

Lijkt me dat de ambities al serieus teruggeschroefd zijn. Ook nog Onno op webcast Raymond James: ze gaan eerst kijken in welke ziekte ze het hoogste slagings% zien en wanneer ze meer vertrouwen hebben in deze nieuwe mode of action dan zouden ze meerdere ph 2 tegelijk opstarten.
Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dat hoorde, maar goed. Eerder kon het allemaal niet snel genoeg gaan en wilden ze in diverse ziektes zo snel mogelijk naar de patiënt. Het is goed dat ze doordacht te werk gaan, maar het staat totaal haaks op elkaar wil ik maar zeggen.

Als ik echt mijn best doe kan ik maar een positieve reden bedenken waarom hij opstapt zonder andere functie: Piet is nog steeds extreem overtuigd en wil wél full speed door blijven gaan en meerdere ph2 studies starten volgend jaar maar door de nieuwe realiteit van GLPG draaien ze elke euro 2x om. Maar eerlijk: is eerder wishfull thinking met alle eerdere debacles in het achterhoofd. Geloof ik echt niet in.

Ik vind dit een extreem slecht signaal.
Net zoals ik de webcast op Raymond James al behoorlijk temperend vond.
Evenals die van Goldman Sachs. De bombarie waarmee Toledo werd aangekondigd was al een heel pak minder.
mercurius-adept
0
Ik zou ook graag de reden voor vertrek Piet willen weten, maar haal het er (hier) nog niet uit...

Meest gelezen speculaties tot nu, over die reden van vertrek:

1. Piet was zelf niet meer tevreden bij Gala
2. Piet is door het bedrijf 'gedwongen' een stapje terug te zetten, net zoals Onno

-->wie weet meer?
Galajurk
0
@relativeren

Als je doelt op de moleculen 1690 en 1972 , die werden altijd nog gezien als risicovol en niet als succesvol.
Uiteraard zegt een fase 1 nog niet alles maar kan wel een zeer goede indicatie geven.
harvester
2
quote:

gedeco schreef op 23 juni 2021 07:52:

" De ratten verlatenals eerst een zinkend schip "

Dan heb je het niet over Wigerinck.
Dat is een wetenschapper en geen job hopper, maar als hij nog ergens anders wil starten dan zal hij het nu moeten doen gezien zijn leeftijd.
gedeco
0
Absoluut niet, ik bedoel alleen het zinkend " Galapagos-schip"..en daardoor is het klaar dat er sommigen heel goed wisten van dit vertrek waardoor meteen de zwalpende en zakkende koers van de laatste weken verklaard wordt ...Hopelijk weer geen "duikboot" vandaag
Groetjes
poost
0
Onno heeft het over de legacy betreffende toledo.
Maw dit zeg je niet als toledo tegenvalt.
Endless
1
quote:

mercurius-adept schreef op 23 juni 2021 08:28:

Ik zou ook graag de reden voor vertrek Piet willen weten, maar haal het er (hier) nog niet uit...

Meest gelezen speculaties tot nu, over die reden van vertrek:

1. Piet was zelf niet meer tevreden bij Gala
2. Piet is door het bedrijf 'gedwongen' een stapje terug te zetten, net zoals Onno

-->wie weet meer?
Ik denk beide . Hij wilde de vrijheid houden om R&D verder te ontwikkelen zoals hij interessante moleculen tegen komt en Galapagos wil voorlopig ging te grote risico’s nemen om eerst de meest belovende verder te ontwikkelen, dat is een grote discrepantie tussen de ene en de andere. Dan is het beter een stap terug te doen want is niet werkbaar iedereen moet hetzelfde doel hebben om een succes te maken en dat is dus blijkbaar in deze fase waar Galapagos inzit niet mogelijk. Moet je voorstellen dat je moleculen ontdekt naar velen maanden zoeken dat deze dan voorlopig in de ijskast worden gezet i.v.m risico. Grote kans dat hij zijn aandelen binnenkort gaat verzilveren.
P1800
4
quote:

mercurius-adept schreef op 23 juni 2021 08:28:

Ik zou ook graag de reden voor vertrek Piet willen weten, maar haal het er (hier) nog niet uit...

Meest gelezen speculaties tot nu, over die reden van vertrek:

1. Piet was zelf niet meer tevreden bij Gala
2. Piet is door het bedrijf 'gedwongen' een stapje terug te zetten, net zoals Onno

-->wie weet meer?
Ben het hier mee eens. Als je kijkt naar mogelijke redenen dan moet je vaststellen dat de breedte van Piet's werkterrein is beperkt (Bart: we gaan keuzes maken, in feite terug naar de core competence inflamation); Onno heeft al zijn andere taken afgesplitst aan Bart en zou zich alleen nog met ontwikkeling bezighouden, m.a.w. het direct aandachtsgebied van Piet; er moeten medewerkers van Piet uit. Kortom: zijn vrijheid als wetenschapper is ingeperkt. Tevens is het waarschijnlijk dat de externe consultancy groep hier aanbevelingen over gedaan heeft.

Ik vind de volgende quotes uit het PB zeer opmerkelijk: "“Wij zijn Piet dankbaar voor zijn sterke wetenschappelijk leiderschap door de jaren heen. De visie van Piet om nieuwe targets te identificeren heeft tot de ontwikkeling van een brede, innovatieve pijplijn van veelbelovende moleculen in meerdere ziektegebieden geleid. Inzake deze pijplijn werd uiteindelijk in 2019 een samenwerking aangegaan in een baanbrekende deal met Gilead."

Dit eerste deel is m.i. standaard bij vertrek van een medewerker. De 2e quote niet:

"De resultaten met TYK2-remmer GLPG3667 en van de eerste patiëntenstudies met Toledo molecule GLPG3970, die deze zomer worden verwacht, zullen ook deel uitmaken van Piet zijn legacy,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.."

Bedrijven zijn in hun uitlatingen niet sarcastisch. Waarom zeg je dit? Dit betekent m.i., dat je positieve resultaten verwacht.

ZJ.7
0

...mensen verlaten nu eenmaal ´n bedrijf....ook van de stolpe.....is geweten....

Zj.7
Oet!
0
quote:

ZJ.7 schreef op 23 juni 2021 09:09:

...mensen verlaten nu eenmaal ´n bedrijf....ook van de stolpe.....is geweten....

Zj.7
Helemaal mee eens. Trekt vanmiddag wel weer bij. De dagen dat we -2/3% openen en groen eindigen zijn niet meer te tellen. Iedereen is te vervangen. Ook Piet.
Endless
1
Nu zet het druk zodat als Toledo bekend wordt dit niet meer drukt op de koers. Persoonlijk vind ik het verlies van Piet heel jammer , begrijpelijk maar jammer, dat gezegd hebbende er lopen meer knappe koppen rond die wel of al reeds in zijn schoenen passen want zoals iedereen denk ik iedereen is vervangbaar. Nu is nl ook een tegenstander van overname weg en dat is in mijn optiek jammer. Ondanks de recente tegenslagen is Galapagos best af om zelfstandig te blijven. Tegenstander Piet gaat weg en in de naaste toekomst Onno . Wat de weg effent voor overname, ik hoop dat Toledo zo groot is voor 2024 dat dit er niet meer inzit.
MT-007
1
Langs deze weg even een klein dankwoord richten aan alle broekpoepers en panikerende speculanten die voor dit beperkte, maar fijne bijkoopmomentje hebben gezorgd. Groetjes en nog een productieve dag gewenst.
850 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,620
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront