Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
Scaramucci moet getuigen in proces tegen bankier die beschuldigd wordt van poging tot kopen baan in Trump-administratie
Tom Boggioni
22 juni, 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/stephen-calk-2653490...

Het proces tegen een rijke bankier die naar verluidt heeft geprobeerd een baan te krijgen in de regering van Donald Trump door het uitdelen van een zoethartige lening aan Paul Manafort zal zich concentreren op de getuigenis van voormalig Witte Huis-ambtenaar Anthony Scaramucci, meldt Bloomberg.

Stephen Calk, oprichter en chief executive van Federal Savings Bank, wordt beschuldigd van het goedkeuren van 16 miljoen dollar aan leningen aan voormalig Trump campagne manager Manafort met het oog op een baan bij het Pentagon.

Volgens het rapport heeft Calk "groen licht" gegeven voor de leningen "in ruil voor een kabinetspost of ambassadeurschap."

"Scaramucci zal naar verwachting getuigen 'dat Manafort hem vroeg om Calk te interviewen voor de positie van minister van het leger, en dat hij aan het verzoek voldeed ondanks dat hij geloofde dat Calk niet gekwalificeerd was'.

Volgens Bloomberg's Bob Van Vooris, "kan de getuigenis licht werpen op de eerste dagen van de Trump-administratie, met inbegrip van de strijd om het Witte Huis en de topniveaus van de Amerikaanse regering te bemannen na zijn verrassende overwinning op Hillary Clinton."

Calk van zijn kant heeft de aanklachten ontkend die zijn ingediend in een rechtbank in Manhattan, ondanks een document dat hij naar Manafort heeft gestuurd met de titel: "Stephen M. Calk Perspective Rolls (sic) in the Administration," dat suggereerde dat hij ook geïnteresseerd zou zijn in het worden van minister van Financiën.

Volgens het rapport zou Scaramucci Manafort hebben ge-sms't: "Zou hij ondersecretaris van het leger nemen? Zijn we dubbel zeker? Zo ja, dan denk ik dat we het voor elkaar kunnen krijgen."

"Minuten na het ontvangen van de tekst, Manafort belde Calk, praten met hem voor meer dan 11 minuten over de administratie rol, maar ook een $ 6,5 miljoen lening, aanklagers gezegd," met het rapport toe te voegen Manafort sms Scaramucci na afloop, schrijven: "Ja hij zal def nemen."

U kunt hier meer lezen.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...
luchtschip
1


Former President Trump asked aides in 2019 to look into what the FCC, U.S. courts, and Justice Department could do about “Saturday Night Live” and other late-night shows after they mocked him, sources told The Daily Beast.

twitter.com/lauferlaw/status/14073787...

Saturday Night Live is een satirisch TV programma, dat Trump regelmatig op de korrel nam, toen Trump President was.
luchtschip
1


Manu Raju, Chief Congressional Correspondent, @CNN

Pelosi just announced to Democrats that she will create a select committee to probe Jan. 6 attack, per two sources familiar

I’m told Pelosi just made this announcement to the Steering and Policy Committee

twitter.com/mkraju/status/14074678649...

edition.cnn.com/2021/06/22/politics/s...
luchtschip
0

Attorney General Merrick Garland spoke with the DOJ press corps last hour. He says he gets updates on the Jan. 6 cases in his daily FBI briefing, and does a complete review of the Capitol cases with the deputy attorney general on Thursdays.

AG Garland said he’s “wrestling with” the question of how closely to manage 1/6 cases. He can’t approve every plea deal, but can set “roadmaps” and “general policies” on Capitol cases. “It’s not inconceivable that there will be cases where I will have to sign off specifically."

twitter.com/ryanjreilly/status/140744...
luchtschip
1


For the People Act

En weer een wetsvoorstel van de Democraten dat in de kiem gesmoord wordt door de Republikeinen in de Senaat.

Nog voordat over de wet gestemd kan worden moest er eerst een debat komen.
Om een ingewikkelde reden moest in dit geval eerst gestemd worden of er een debat gevoerd zou worden.
De Republikeinen hebben dit abrupt afgewezen.
Er komt geen debat en dus ook geen stemming over de wet.

Dit wetsvoorstel was bedoeld om Federale regels in te stellen aangaande het stemmen in de Staten.
Iedere Staat is verantwoordelijk voor de kiesregels voor het kiezen van de President.
Met name in Republikeinse Staten zijn de Republikeinen zeer actief hun kieswet zodat te formuleren dat de republikeinen zeker zijn van een overwinning bij de verkiezing.
Dit gebeurt door voter suppression.
De Republikeinen weten dat bij een lage opkomst zij de meeste kans hebben te winnen.
Dus is er voter suppression : minder stembussen, regels voor per post stemmen moeilijker maken, stemtijden verkorten etc
Bovendien delen zij de kiesdistricten zo in dat er meer kies districten in een Staat Republikeins zijn dan Democratisch.
Men kijkt dan waar de Democraten wonen ( meestal de steden) en waar de Republikeinen wonen ( meestal platteland).
De kiesdistricten krijgen dan de vorm van een jig saw puzzelstuk.
Dit vreemde aanpassen van de kiesdistricten noemt men gerrymandering.

Om daar paal en perk aan te stellen willen de Democraten de wet invoeren, op Federal niveau, die er voor zorgt dat iedereen vrij kan stemmen en volgens eerlijke regels.

De wet vereist een meerderheid van 60 stemmen (van de 100) in de Senaat.
Voordat gestemd wordt over de wet is er eerst een debat : Filibuster genaamd.
En voordat de filibuster begint moest er in dit speciale geval gestemd worden of men een filibuster zou houden.
dat is dus weggestemd.

All 50 Senate Republicans voted to block debate on the Democrats' sweeping voting reform bill, setting up a major fight over the filibuster.

twitter.com/HuffPost/status/140746572...

www.huffpost.com/entry/voting-rights-...

luchtschip
1

Wat houdt Filibuster in ?

Filibuster is het voeren van een debat.

In de US zijn maar twee partijen.
Dit heeft tot gevolg dat 1 van de twee in een bepaalde regeerperiode de meerderheid heeft.
Er zijn 100 senaat zetels en de partij met meer dan 50 zetels heeft de meerderheid.

Wanneer er de regel van meerderheid van stemmen zou zijn, dan kan deze partij alle van haar voorstellen er door drukken en de minderheidspartij heeft geen enkele invloed.

Beide partijen hebben ingezien dat daar iets op gevonden moest worden.

De oplossing was dat een wet alleen bij 60 stemmen kon worden aangenomen.

De meerderheidspartij dient een voorstel wet in.
Dan heeft de minderheidspartij de mogelijkheid van hun verlangens kenbaar te maken.
De meerderheidspartij doet water bij de wijn en wanneer de minderheidspartij vindt dat er voldoende rekening gehouden is met hun wensen, dan is de minderheidspartij bereid ook voor het wetsvoorstel te stemmen zodat 60 stemmen gehaald worden.

Echter de Republikeinen hebben lak aan deze afspraken gekregen en welke concessies de Democraten ook doen, de Republikeinen zijn niet bereid stemmen te leveren om aan de 60 te komen.

Wat kan de Democratische Partij doen om uit deze impasse te komen ?

In principe zou zij het Filibuster systeem kunnen opheffen en gewoon de regel "meerderheid van stemmen geldt".

Dit lijkt simpel, maar ook binnen de Democratische partij wil niet iedereen dat.

>>Het is belangrijk dat een wet door beide partijen gedragen wordt.
>> Nu werkt het in het voordeel van de Democraten, maar wanneer de Republikeinen de meerderheid in de Senaat winnen dan gaan zij ook wetten invoeren zonder overeenstemming met de Democraten.

Door de halsstarrige houding van de Republikeinen zitten de Democraten nu in een lastig parket , ondanks dat zij de meerderheid in de Senaat hebben.

Republicans Block Debate On Voting Rights Bill, Setting Up Summer Filibuster Fight

Democrats face a key question: Will they choose to protect the filibuster or voting rights?
(toelichting : de voorgestelde wet gaat over voting rights)

www.huffpost.com/entry/voting-rights-...
luchtschip
1


@MacFarlaneNews (NBC) betreffend 6 januari bestorming

"There's one plea agreement in a high level case, an accused OathKeeper charged with conspiracy. He's been offered witness protection and has agreed to cooperate with the feds ... that's the epicenter of the case right now."

twitter.com/MSNBC/status/140751931116...

Een Plea Agreement is een overeenkomst waarbij de verdachte schuld bekent en bereid is mee te werken door namen en feiten te geven in ruil voor strafvermindering.
Als hij daarnaast ook nog getuigen bescherming krijgt, mag men verwachten dat hij bereid is informatie te geven over "grote jongens" die achter deze opstand zaten.

Mogelijk informatie over Roger Stone, Michael Flynn, Rudy Giuliani, Alex Jones en/of anderen

Het betreft Charles Donohue :

US CAPITOL
Proud Boys leader from North Carolina among others charged in Capitol riot, officials say
Wednesday, March 17, 2021

A North Carolina man is one of two alleged Proud Boys leaders who have been arrested and charged with conspiracy for their involvement with the Jan. 6 attack at the U.S. Capitol, law enforcement officials confirmed to ABC News Wednesday

Charles Donohue was charged with conspiring to impede federal officers protecting the Capitol and obstructing an official proceeding along with Zach Rel of Philadelphia.

The arrests expand upon the government's already-existing conspiracy cases targeting members of the Proud Boys, a far-right extremist group that the FBI has described in court as a "nationalist organization with multiple U.S. chapters and potential activity in other Western countries."

abc11.com/charles-donohue-nc-man-arre...
gnocchi.
1
Trump geeft een losgeslagen nieuwe verklaring af over het 'winnen' van Georgië - en wordt snel neergeschoten door factchecker
Brad Reed
22 juni 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-georgia-265349...

Voormalig president Donald Trump heeft dinsdag nog een andere verklaring uitgegeven waarin hij ten onrechte beweerde de presidentsverkiezingen van 2020 in Georgië te hebben gewonnen - maar een factchecker voor de Atlanta Journal-Constitution schoot zijn valse beweringen snel weg.

In zijn verklaring prees Trump functionarissen in Georgië voor het verwijderen van meer dan 100.000 namen van hun kiezerslijsten, maar eiste vervolgens waarom die namen niet waren verwijderd vóór de laatste verkiezingen, die hij nipt verloor van president Joe Biden.

"En DE LAATSTE VERKIEZING?" vroeg Trump. "WAAROM IS DIT NIET VOORAFGAAND AAN DE DERDE PRESIDENTILE VERKIEZING VAN NOVEMBER, waar ze ons met een zeer klein aantal stemmen lieten verliezen, vele malen minder dan het cijfer van 101.789?"

Trump beweerde vervolgens ten onrechte dat "dit betekent dat wij (jij!) de presidentsverkiezingen in Georgië hebben gewonnen."

Atlanta Journal Constitution-verslaggever Mark Niesse legde echter uit dat de beweringen van Trump in werkelijkheid geen enkele basis hebben.

"Precies 0 geregistreerde kiezers in Georgië die mogelijk worden geannuleerd, hebben gestemd bij de verkiezingen van vorig jaar", legde hij uit. "Kiezers worden pas verwijderd als ze 2 algemene verkiezingen missen. Federale wet verbiedt het onderhoud van lijsten binnen 90 dagen na federale verkiezingen."
gnocchi.
1
Eric Trump: Biden's slechte prestaties maken de keuze voor mijn familie voor 2024 makkelijk [Video]
DOOR Todd Neikirk 23 juni 2021.

hillreporter.com/eric-trump-bidens-po...
gnocchi.
0
WATCH: Morning Joe Crew drijft hilarische spot met Trump om DOJ te vragen SNL ervan te weerhouden hem belachelijk te maken
DOOR Todd Neikirk 23 juni 2021.

hillreporter.com/watch-morning-joe-cr...
gnocchi.
0
'Ik alleen kan het oplossen': internet viert nieuw boek over Trump's 'catastrofale laatste jaar'
Matthew Chapman
23 juni 2021

Woensdag onthulden de Washington Post-verslaggevers Philip Rucker en Carol Leonig de titel van hun nieuwe boek over het voormalige presidentschap van Donald Trump, getiteld "I Alone Can Fix It: Donald J. Trump's Catastrophic Final Year."

De aankondiging van de nieuwe boektitel, die een verwijzing is naar Trump's beruchte uitspraak op de Republikeinse Nationale Conventie van 2016, werd goed ontvangen door commentatoren op sociale media, die snel waren om de aanstaande takedown van de voormalige president te vieren. Veel mensen reageerden door Trump te bespotten, en hun opluchting uit te drukken dat hij eindelijk uit zijn ambt was.

www.rawstory.com/new-trump-tell-all/
luchtschip
0

Berechting 6 januari Capitol bestormers

We have the first plea deal in the Jan. 6 Oath Keepers conspiracy case – Graydon Young will be appearing this afternoon in court, more to come

pbs.twimg.com/media/E4khfMSXwAEwhT2?f...

twitter.com/emptywheel/status/1407695...

de man in de groene cirkel doet vandaag een plea deal
De man met de broek bretels en stropdas is Roger Stone
Noiet onwaarschijnlijk dat in de plea deal er informatie over Roger Stone wordt gegeven
Roger Stone is veel gezien met leden van de Oathkeepers op 5 januari in Washington DC, de dag voorafgaand aan de 6 Januari bestorming

foto

pbs.twimg.com/media/E4kjWM6WQAUMtzq?f...

hier een video van Roger Stone dansend met een Oath Keeper

video );49 minuut

twitter.com/VenturaReport/status/1365...

gnocchi.
0
Michigan GOP-sonde vernietigt Trump-claim van kiezersfraude
DOOR Timothy Evans 23 juni 2021.

Link Engels.
hillreporter.com/michigan-gop-probe-d...

Denk terug aan 2 december 2020, toen we allemaal werden getrakteerd op de onstuimige getuigenis van Melissa Carone over de massale kiezersfraude die plaatsvond in Michigan. Sommigen dachten dat ze dronken was (ze ontkende het) terwijl ze haar woorden uitsprak tijdens een hoorzitting in Michigan House waarin ze naast Rudy Giuliani zat en vertelde over "illegale activiteit" waarvan ze getuige was tijdens een hertelling van de presidentsverkiezingen van de staat.

De Republikeinse wetgevers van Michigan hebben zojuist geconcludeerd dat Carone, Giuliani, Donald Trump, Sidney Powell en anderen die beweerden dat wijdverbreide fraude was gepleegd, ongelijk hadden, wisten dat ze ongelijk hadden en dringen er bij de procureur-generaal van de staat op aan om degenen te onderzoeken die de valse beweringen hebben gedaan puur voor "persoonlijk gewin. ”

Een rapport van 35 pagina's, opgesteld door senator Ed McBroom, R-Vulcan, duikt diep in het ontkrachten van samenzweringstheorieën die door Trump en zijn aanhangers worden bestendigd en is het resultaat van een maandenlang onderzoek. President Joe Biden won Michigan met 154.188 stemmen.

"Er is op dit moment geen bewijs gepresenteerd om significante fraude aan te tonen of dat er een georganiseerde, grootschalige poging is gedaan om frauduleuze activiteiten te plegen om de wil van de kiezers in Michigan te ondermijnen", schreef McBroom. “Onze duidelijke bevinding is dat burgers erop moeten kunnen vertrouwen dat de resultaten de echte resultaten vertegenwoordigen van de stembiljetten die door de mensen van Michigan zijn uitgebracht. De commissie raadt burgers ten zeerste aan een kritisch oog en oor te gebruiken voor degenen die aantoonbaar valse theorieën hebben gepromoot voor hun eigen persoonlijk gewin.”

Het rapport concludeert dat er geen bewijs is van dode kiezers of "fractionele stemmen", geen bewijs van een frauduleuze "stembus" in Detroit en geen bewijs dat een district in Michigan een opkomst van meer dan 100 procent had. Het rapport verwerpt ook argumenten die GOP-activisten hebben aangevoerd door op te roepen tot een "forensische audit" in Arizona-stijl van de verkiezingen in Michigan.

Powell en andere advocaten die haar ongegronde verkiezingsuitdaging hebben bijgestaan, worden op 6 juli voor een rechter in Michigan gesleept voor een hoorzitting over sancties die kunnen leiden tot hun schorsing of andere straf voor het bewust nastreven van een frauduleuze zaak.
luchtschip
0


Berechting 6 januari Capitol bestormers

Graydon Young komt vandaag voor en hij zal een plea deal afleggen.
Plea deal is schuld bekennen en samenwerken met de aanklagers om alles te vertellen over jezelf en de medestanders van wat er gebeurde rond de 6 Januari bestorming

Hier de aankondiging van de eerdere aanklacht waarbij 11 Oath keepers, waaronder Young, voor diverse overtredingen worden aangeklaagd

pbs.twimg.com/media/E4k__RfXIAchTPs?f...

De Oath keepers staan onder leiding van Stewart Rhodes, een voormalig staflid van de Republikeinse Senator Ron Paul.
Stewart Rhodes hielp mee en co-ordineerde de acties van deze opstandelingen

Zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lF0vxXwAMTzGT?f...

Het is duidelijk dat de domestic terrorist geloofden dat zij Donald Trump hielpen bij het uitvaardigen van de Insurrection Act en daarmee de Democratie zouden omver werpen.

zie aanklacht

pbs.twimg.com/media/E4lGLtuXEAQYxQE?f...

Het doel van de samenzwering was te voorkomen dat Joe Biden tot rechtmatig President zou worden gekozen op 6 Januari, door de Democratie omver te werpen door geweld.

zie aanklacht

pbs.twimg.com/media/E4lGW2TWQAw0G8v?f...

Op een GoToMeeting, 9 November 2020, gaf de leider van de OathKeepers, Stewart Rhodes (Person I) zijn leden de opdracht naar Washington te gaan op 6 Januari 2021.

Zij gingen er niet heen als toeristen, maar gingen om te doden
zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lGjV9WEAABCTe?f...

Op de GoToMeeting werd gezegd dat er gevochten moest worden en dat Trump de Insurrection Act zou afkondigen en de Oath Keepers als zijn Militia zou aanstellen.

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lGr8JWEAcjajQ?f...

Op 3 December 2020 meldde Graydon young, die nu de plea deal doet, zich aan om mee te vechten in het Capitol

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lHqyRWUAs1V6r?f...

Op 19 december probeerde Graydon Young meer mensen te rekruteren via FaceBook

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lHycfXwAcoomC?f...

Op 6 Januari was er tijdens de bestorming van het Capitol buiten een "Quick Reaction Force" met de benodigde wapens, een 'arsenal" aan wapens

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lH9U9XEAgRFw8?f...

Zij maakten zich op voor een oorlog met het Congress

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lID-aWYAEvnvk?f...

Hun plannen waren om Congress leden aan te vallen en/of te kidnappen

zie aanklacht
pbs.twimg.com/media/E4lIKg3X0AgjWgU?f...

Deze Oath Keepers kregen de opdracht :

"All members [of Congress] are in the tunnels under capital seal them in. Turn on gas."

Dit was een verslag van het twitterdraadje van Eric Garland

twitterdraadje :

twitter.com/ericgarland/status/140773...
luchtschip
1


John McAfee wordt door Spanje uitgewezen naar de US.

McAfee, oprichter van McAfee Anti Virus SoftWare, wordt door de US aangeklaagd wegens belasting ontduiking

"Spain’s National Court has approved the extradition of detained antivirus software entrepreneur John McAfee to the United States, where he is wanted on tax-related criminal charges that carry a prison sentence of up to 30 years."

twitter.com/DemopJ/status/14077561105...

abcnews.go.com/amp/Business/wireStory...
luchtschip
1
quote:

luchtschip schreef op 23 juni 2021 21:45:

John McAfee wordt door Spanje uitgewezen naar de US.

McAfee, oprichter van McAfee Anti Virus SoftWare, wordt door de US aangeklaagd wegens belasting ontduiking

"Spain’s National Court has approved the extradition of detained antivirus software entrepreneur John McAfee to the United States, where he is wanted on tax-related criminal charges that carry a prison sentence of up to 30 years."

twitter.com/DemopJ/status/14077561105...

abcnews.go.com/amp/Business/wireStory...
Spanish media reporting that John McAfee comitted suicide in a spanish jail cell after he was cleared to be extradited to the U.S.

twitter.com/gregotto/status/140778085...
gnocchi.
1
quote:

luchtschip schreef op 23 juni 2021 17:55:

Berechting 6 januari Capitol bestormers

We have the first plea deal in the Jan. 6 Oath Keepers conspiracy case – Graydon Young will be appearing this afternoon in court, more to come

pbs.twimg.com/media/E4khfMSXwAEwhT2?f...

twitter.com/emptywheel/status/1407695...

de man in de groene cirkel doet vandaag een plea deal
De man met de broek bretels en stropdas is Roger Stone
Noiet onwaarschijnlijk dat in de plea deal er informatie over Roger Stone wordt gegeven
Roger Stone is veel gezien met leden van de Oathkeepers op 5 januari in Washington DC, de dag voorafgaand aan de 6 Januari bestorming

foto

pbs.twimg.com/media/E4kjWM6WQAUMtzq?f...

hier een video van Roger Stone dansend met een Oath Keeper

video );49 minuut

twitter.com/VenturaReport/status/1365...

Deze nieuwe pleidooiovereenkomst is slecht nieuws voor Roger Stone
Suzanne Shatto | 23:00 uur EDT 23 juni 2021

Link Engels.
www.palmerreport.com/community/this-n...

En vandaag kan heel slecht nieuws zijn voor Roger Stone. Een van de "eedbewaarders" pleit schuldig aan enkele van de daden die hebben geleid tot de opstand van 6 januari. Graydon Young, een inwoner van Florida, wordt aangeklaagd in een samenzweringszaak van 16 personen waarin wordt beweerd dat leden van de Oath Keepers hebben samengespannen om de opstand van 6 januari uit te voeren.

Het is de eerste schuldbekentenis onder deze verdachten in de samenzweringszaken van het Capitool en het is een belangrijke ontwikkeling. Onderzoekers zijn op zoek naar aanwijzingen over extremistische groeperingen waarvan zij denken dat ze een gewapende aanval hebben gepland om te voorkomen dat het Congres de verkiezingen van 2020 certificeert. Onderzoekers zeggen dat Young en zijn broer en anderen in de Oath Keepers begin januari naar een hotel in Virginia zijn gereisd om de pro-Trump-bijeenkomsten in Washington DC bij te wonen.

Aanklagers zeggen dat Young zich heeft aangemeld om lid te worden van Oath Keepers, een groep van voornamelijk ex-militairen en wetshandhavers die paramilitaire trainingsoefeningen organiseerde en politieke evenementen bijwoonde. Aanklagers zeggen dat Young deel uitmaakte van de "stack" formatie in militaire stijl die door de menigte sneed om het Capitoolgebouw aan te vallen.

Het is waarschijnlijk dat Young ermee heeft ingestemd om samen te werken met aanklagers, in ruil voor zijn schuldbekentenis aan een aantal van de aanklachten. Young werd beschuldigd van samenzwering en medeplichtigheid aan het belemmeren van het Congres bij het tellen van de stemmen van het kiescollege voor president en vice-president. Sommige van deze aanklachten kunnen in deze pleidooiovereenkomst worden geschrapt.

Young behoorde tot de groep die een foto nam met Roger Stone en poseerde met de boeken van Roger Stone. De achtergrond bleek een replica van het Oval Office te zijn. Roger Stone gaf geen commentaar op deze foto. De foto werd genomen tijdens een signeersessie op 15 december 2020. Enkele van de andere beklaagden in deze samenzwering stonden ook op deze foto. Verscheidene van de andere beklaagden stonden in het beveiligingsdetail van Roger Stone.


Dit is de eerste schoen die valt in de samenzweringszaken van Oath Keeper. Het is waarschijnlijk dat Young de aanklagers kan informeren over de samenzwering en kan getuigen tegen de andere verdachten in deze zaak.8/politics/roger-stone-oath-keepers-court-filings/index.html
gnocchi.
1
Onderzoek door republikeinen uit Michigan vindt geen bewijs van fraude bij verkiezingen van 2020

Een onderzoek onder leiding van Republikeinen in de Michigan State Senate Oversight Committee dat werd vrijgegeven
DOOR Brandon Gage 23 juni 2021.

hillreporter.com/investigation-by-mic...
gnocchi.
0
Congres zegt dat ze in een 'impasse' zitten met Trump na de uitspraak van het Hooggerechtshof over het dagvaarden van zijn belastingen
Sarah K. Burris
23 juni 2021.

Link Engels.
www.rawstory.com/congress-impasse-tru...

In een rechtszaak die woensdag werd ingediend, gaven de advocaten van Donald Trump details over hoe de onderhandelingen verlopen met het Congres om de belastingen van de ex-president teniet te doen.

Het Hooggerechtshof oordeelde afgelopen juli dat rechters van lagere rechtbanken "een evenwichtige benadering" moesten volgen van dagvaardingen van het congres, maar dat het Congres wel de bevoegdheid heeft om de gegevens van Trump te dagvaarden.

Dat bracht de twee partijen in een onderhandelingsstrijd, dankzij de lagere rechtbank.

"Na de statusconferentie van deze rechtbank van 15 juni hebben de eisers overleg gepleegd met hun cliënten en verschillende onderhandelingsrondes gestart met de [Congres]commissie over manieren waarop dit geschil kan worden opgelost", beweerden de advocaten van Trump in de rechtszaal. De voorstellen van eisers omvatten de bereidheid om een ??aanzienlijk deel van de door de commissie gevraagde documenten beschikbaar te stellen aan het personeel en/of leden tegen redelijke voorwaarden (waarover zij bereid blijven om verder te onderhandelen) die de uitgebreide en omvangrijke financiële details zouden waarborgen die door de De commissie zou niet worden gebruikt voor ongepaste doeleinden Eisers hebben dit aanbod gedaan ondanks hun sterke overtuiging dat deze verzoeken veel verder gaan dan de dagvaardingsbevoegdheden van het Congres, zoals uiteengezet in de recente beslissing van het Hooggerechtshof in deze zaak.

"De commissie stelt dat er een impasse bestaat, maar dat is naar de mening van eisers alleen waar vanwege de weigering van de commissie om een ??daadwerkelijk compromis na te streven en de onderhandelingen zo snel mogelijk af te breken..."

Het Congres geeft ook de schuld aan Trumps kant van het proberen om dingen uit te stellen, maar de advocaten van Trump zweren dat ze "de hele week" hebben gepraat. Ze zeiden dat als de commissie gefrustreerd is over de advocaten van Trump, het niet hun schuld is, omdat het Congres degenen was die de dagvaarding hadden ingediend.

De belastingdocumenten zijn na de uitspraak van het Hooggerechtshof al overgedragen aan het Manhattan District Attorney's Office.

Bekijk hieronder screenshots van de gerechtelijke documenten:

twitter.com/jacq_thomsen/status/14078...
70.551 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2788 2789 2790 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 ... 3524 3525 3526 3527 3528 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.745,30 -0,14%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.918,44 +0,09%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.382,13 +0,90%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront