Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2021

643 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
mercurius-adept
1
Adyen krijgt Amerikaanse bankvergunning

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft een vergunning gekregen om als bank te kunnen werken in de Verenigde Staten, waardoor het bedrijf zijn Amerikaanse activiteiten kan opschalen en meer diensten aan verkopers kan aanbieden. Dit maakte de Amsterdamse betaalspecialist maandag voorbeurs bekend.

"Deze licentie was een logische volgende stap voor Adyen, die al lang in het verschiet lag", zei CEO en mede-oprichter Pieter van der Does van Adyen in een toelichting.

De goedkeuring, gegeven door de instantie OCC die toezicht houdt op het geldverkeer, stelt Adyen in staat om een zogeheten Federal Foreign Branch te vestigen in San Francisco.
voda
1
Sector bericht:

Mollie haalt 665 miljoen euro op
In financieringsronde C.

(ABM FN-Dow Jones) Mollie heeft 665 miljoen euro opgehaald in een Series C-financieringsronde. Dit maakte het Amsterdamse betaalbedrijf dinsdagochtend bekend.

Dat brengt het totale bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op meer dan 780 miljoen euro.

De laatste financieringsronde werd geleid door fondsen die beheerd worden door Blackstone, EQT, General Atlantic, HMI Capital en Alkeon Capital. TCV, dat de Series B-investering in september 2020 leidde, nam ook deel aan de financieringsronde.

De financiering zal Mollie's internationale expansie, uitbreiding van het team en investeringen in product en techniek helpen realiseren, waardoor het bedrijf zijn visie om de "meest geliefde payment service provider in de wereld" te worden kan realiseren.

Mollie wordt inmiddels gewaardeerd op 5,4 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Adyen ondersteunt Visma
Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) Adyen gaat softwarebedrijf Visma helpen bij het uitrollen van betaalkaartsystemen bij klanten. Dit maakte de Amsterdamse betaalspecialist woensdagmiddag bekend, zonder financiële details te geven.

Met de hulp van Adyen kan Visma klanten volledige controle geven over hun betaalkaartprogramma's via één betaalplatform. Die kaarten kunnen bijvoorbeeld door klanten worden gebruikt voor betalingen aan toeleveranciers of voor het gebruik door eigen personeelsleden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
mercurius-adept
0
quote:

voda schreef op 23 juni 2021 14:29:

Adyen ondersteunt Visma

...dat wordt knallen ;)
Rise
0
quote:

mercurius-adept schreef op 24 juni 2021 09:05:

[...]

...dat wordt knallen ;)
Beetje vertraagde reactie maar daar is dan toch de 2k weer op dit nieuws ;)
Rise
0
Gaat wel heel hard nu. Misschien speelt er toch wat meer. Mogelijk de joint venture van Fiserv met Deutsche Bank? Zou zoiets ook kunnen tussen ING en Adyen.....
mercurius-adept
0
@Rise: +5,90% nu...ondanks verkoopadvies van KBC:

KBC Securities herhaalt het verkoopadvies voor ADYEN NV
donderdag 24 juni 2021 - 09:21u -

Het verkoopadvies van dinsdag 25 mei 2021 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -2,71%.

Stephanus1987
0
[verwijderd]
0
Stijging heeft te maken met overname van branchegenoot Tink door Visa. Adyen is daardoor ook meer waard geworden, terwijl het eigenlijk er slechter voorstaat door de overname. Immers, Visa heeft niet voor niets een andere partij overgenomen..
voda
1
Dow Jones Nieuws real time
28-jun-2021 08:26
*Kepler Cheuvreux zet Adyen op kooplijst met koersdoel van 2.400 euro
mercurius-adept
0
Kepler Cheuvreux heeft het aandeel Adyen op zijn kooplijst gezet met een koersdoel van 2.400 euro.

Het koersdoel betekent een opwaarts potentieel van ongeveer 20 procent.

Volgens Kepler Cheuvreux heeft Adyen een unieke positie in de betaalmarkt met zijn enkele platform, wereldwijde aanwezigheid en een betere technologie dan zijn rivalen.

De netto-omzet zal de komende jaren hard blijven stijgen, met een vergelijkbare samengestelde groei van 35 procent per jaar, dankzij sterke ontwikkelingen bij bestaande klanten, het aanhaken van nieuwe verkopers en de geleidelijke uitbreiding naar nieuwe markten en segmenten.

Ook de marges kunnen nog aanzienlijk stijgen volgens de analisten, met een aangepaste EBITDA-marge die in 2025 kan oplopen tot 66 procent, van circa 59 procent in 2020.

De vrije kasstroom zien de analisten in deze periode stijgen van 309 miljoen naar 1,6 miljard euro. Tegen 2025 zou de aandelenkoers kunnen stijgen tot zo'n 3.000 euro, denkt Kepler.

Het aandeel Adyen sloot vrijdag op 2.004,50 euro.
hejobo
0
DeZwarteRidder
0
Tussenpersoon
17:51

Betalen met cryptomunten bij Adyen? Dat kan niet, niet meer. In 2015 experimenteerde het fintechbedrijf ermee, om te concluderen dat klanten er geen behoefte aan hebben. Adyen-topman Pieter van der Does sprak er begin dit jaar nog over met tv-zender CNBC. Zijn observatie: het doet het imago van cryptomunten geen goed dat ze steeds meer worden gezien als een investering en minder als een betaalmiddel.

Toch is het nu juist de blockchain, de technologie achter cryptomunten, die op lange termijn een bedreiging vormt voor Adyen. Eigenlijk zorgt het fintechbedrijf er als een soort tussenpersoon voor dat verschillende betaalsystemen op elkaar worden aangesloten en dat de transactie goed wordt afgehandeld. Maar als mijn elektrische auto straks tijdens het laden via de blockchain betaalt aan de laadpaal, gaat de afhandeling van de transactie automatisch. Waar blijft Adyen als deze innovatieve technologie straks gemeengoed wordt? Het was een vraag die Robert Reinder Nederhoed van bitcoinbedrijf Bitmymoney deze week opwierp bij BNR.

Vroeger, voor de tijd van internet, waren tussenpersonen heel belangrijk. Of het nu ging om een nieuw huis, een hypotheek of een levensverzekering, je moest wel aankloppen bij een makelaar of financieel adviseur om toegang te krijgen tot het aanbod. Inmiddels kun je dit soort zaken ook zelf regelen.

‘Ook Adyen moet scenario’s klaar hebben voor als innovaties het speelveld radicaal veranderen’

Toch zijn er nog steeds tussenpersonen. Allereerst zijn er dankzij internet nieuwe digitale tussenpersonen ontstaan, zoals Booking.com, Independer en natuurlijk Adyen. En de ouderwetse financieel adviseur op de hoek bestaat ook nog steeds, maar doet nu veel meer dan twee geïnteresseerde partijen bij elkaar brengen en het papierwerk afhandelen. Een tussenpersoon anno 2021 is een adviseur die zijn kennis deelt, wijst op de risico’s en de klant helpt de juiste keuze te maken. Zo heeft de tussenpersoon zijn toegevoegde waarde weten te behouden.

Het zal nog wel even duren voordat de kernactiviteiten van Adyen worden overgenomen door de blockchain. Maar zoals elk bedrijf moet ook Adyen scenario’s klaar hebben liggen voor het moment dat innovaties die nu nog in de kinderschoenen staan het speelveld radicaal veranderen.

Van der Does doet er daarom verstandig aan om het betalen met cryptomunten toch weer mogelijk te maken. Al is het alleen om expertise op te bouwen. Als de blockchain het afhandelen van transacties ooit overneemt, kan Adyen zich profileren met het opsporen van fraude en het bieden van bescherming tegen cybercriminelen. Juist omdat die veel gebruik maken van, jawel, cryptomunten.

Elisa Hermanides is eindredacteur bij BNR.

Lees het volledige artikel: fd.nl/opinie/1390324/tussenpersoon
voda
0
Beursblik: beursexperts wat voorzichtiger
ASMI en Ahold favorieten.

(ABM FN-Dow Jones) De beursexperts zijn voor juli wat voorzichtiger geworden. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van analist Corné van Zeijl.

Terwijl de experts over juni nog positief waren gestemd, hetgeen met een koerswinst voor de AEX van bijna 3 procent ook correct was, zijn ze voor komende maand wat terughoudender.

Circa 28 procent van de beursexperts rekent deze maand op een koerswinst voor de AEX en 23 procent van de experts voorziet een daling.

"De optimisten wijzen vooral op het aanstaande cijferseizoen, dat waarschijnlijk prachtig zal zijn", aldus analist van Zeijl, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "De pessimisten wijzen op een mogelijke rentestijging."

Top en flop

Voor juli hebben de experts vooral vertrouwen in ASMI en Ahold, die bovenaan het favorietenlijstje staan.

Aan de andere kant voert Unibail-Rodamco-Westfield het lijstje met floppers aan, gevolgd door Just Eat Takeaway.com en Adyen. Ook ASML staat op het lijstje met te mijden aandelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Adyen uitblinker in komend cijferseizoen
Samen met 19 andere Europese namen.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft 20 Europese aandelen geselecteerd die het komende cijferseizoen kunnen uitblinken, waaronder de Amsterdamse betaalspecialist Adyen.

Beleggers blijven volgens UBS vooral kijken naar de winstontwikkeling van bedrijven. En ondanks een sterke prestatie tot nog toe dit jaar, zit er volgens de bank wel meer in het vat. Dit jaar zullen de winsten met meer dan 50 procent groeien en in 2022 met nog eens 14 procent, denkt UBS, dat met deze ramingen licht boven de consensus zit.

"Met dit in het achterhoofd is het nog te vroeg om met de portefeuille te switchen naar meer defensieve namen", schreef UBS.

Adyen geldt als een snelle groeier. UBS rekent voor de halfjaarcijfers van de betaalspecialist op een groei van 52 procent op jaarbasis tot 196 miljard euro aan verwerkte betalingen. Onder meer de verdere integratie met eBay is een aanjager, aldus de analisten. De consensus zit op 191 miljard euro.

UBS schat de marge wel wat lager in dan de consensus, met 57,8 tegenover 59,5 procent,

UBS heeft een koopadvies op Adyen met een koersdoel van 2.518 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
mercurius-adept
0

Door ABM Financial News
op woensdag 7 juli 2021

Betaalbedrijf Wise nu beursgenoteerd

(ABM FN-Dow Jones) Betaalbedrijf Wise is vanaf verhandelbaar op de London Stock Exchange. Dat bleek woensdag uit een melding van de Britse beurs.

Er zijn krap 995 miljoen aandelen aangemeld, die verhandeld worden onder het symbool ‘WISE’.

Wise meldde vorige maand een beursnotering in Londen te overwegen via een zogeheten direct listing, dus niet om kapitaal op te halen met een aandelenuitgifte.

Wise wil een betaalsysteem ontwikkelen dat direct, gemakkelijk, transparant en uiteindelijk gratis is. Het bedrijf heeft aan 1.800 actieve klanten aandelen Wise geschonken.

Wise bedient tien miljoen klanten wereldwijd en heeft naar eigen zeggen tarieven die acht keer lager zijn dan de toonaangevende Britse banken rekenen. Het bedrijf telt ruim 500 IT-ers, die het betaalnetwerk van Wise wereldwijd ontwikkelen en ondersteunen.

In het afgelopen gebroken boekjaar boekte Wise op een omzet van 421 miljoen pond een EBITDA-resultaat van 109 miljoen pond, en een winst voor belastingen van 41 miljoen pond. Daarmee behaalde Wise een winstverdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.
Stephanus1987
1
Bron NRC: www.nrc.nl/nieuws/2021/06/14/adyen-du...

Is Adyen een goed aandeel? Waarom staat Adyen zo hoog? Is Adyen overgewaardeerd? Uit de lijst met zoeksuggesties die Google voor je uitrolt, blijkt direct dat veel mensen internet om raad vragen over dit fintech-bedrijf dat online betalingen verwerkt.

Adyen is een parel op de Nederlandse beurs: zeldzaam en kostbaar. In een jaar tijd verdubbelde de waarde ervan ruimschoots: van 820 euro in januari 2020 naar ruim 1.900 euro in januari van dit jaar. In februari volgde een piek van 2.200 euro. Sindsdien schommelt de koers tussen de 1.700 en 2.100 euro.

Dat de beurskoers, zeker gezien de onstuimige groei van vorig jaar, een beetje kabbelt, komt volgens beursanalist Corné van Zeijl van Actiam doordat groeiaandelen nu eenmaal rentegevoelig zijn. Met het oog op de mogelijke rentestijging, die vooral in de VS de afgelopen maanden werd verwacht, is het niet verwonderlijk dat Adyens koers stagneert. Van Zeijl: „Je ziet dat veel tech-aandelen het onder die omstandigheden wat slechter doen.”

Het Amsterdamse Adyen brak wereldwijd door toen het als eerste grote klant Groupon binnenhaalde – bekend van de kortingsbonnen. Inmiddels beschikt Adyen over een indrukwekkend klantenbestand. Een kleine greep: Spotify, Netflix, Airbnb, Facebook, Uber, Amazon, eBay. Een groot deel van die klanten bleek ook nog eens niet gevoelig voor de coronacrisis. Sterker: ze profiteerden er juist van.

Weliswaar beleefde Adyen in het tweede kwartaal van 2020 een kleine dip vanwege reisbetalingen die wegvielen (denk: Airbnb), maar dat werd vervolgens ruimschoots goedgemaakt door de toename in online bankieren, winkelen en zakendoen. Enkele weken geleden schatten analisten van JPMorgan dat alleen al de toename van het aantal transacties via marktplaats eBay Adyen op jaarbasis 16 procent groei kan opleveren. Adyens omzetgroei in de eerste helft van 2021 zal volgens die analisten daarom hoger liggen dan de algemeen verwachte ruim 40 procent.

Toch is het niet vreemd dat mensen twijfelen of ze aandelen van Adyen moeten kopen. Het bedrijf presteert goed, maar is wel érg hoog gewaardeerd.

„Adyen is een moeilijk bedrijf”, bevestigt Van Zeijl. Ja, het laat goede cijfers zien en overtreft de winstverwachtingen keer op keer. Zo boekte het bedrijf in 2020 een kwart meer omzet en 11 procent meer winst dan het jaar ervoor. Dat Adyen zelf het hele betaalsysteem gebouwd heeft en niet „zo’n bij elkaar geacquireerd zootje” is, maakt het bedrijf wat Van Zeijl betreft uniek en goed gepositioneerd.

Maar nu gaat het om schaalgrootte, zegt hij. „Adyens ‘pijplijn’, waar alle betalingen doorheen gaan, ligt er al. Of je nu een of twee transacties doet, maakt niet uit voor het systeem.” Met andere woorden: groei is mogelijk met minimale extra kosten. Adyen hoeft in feite alleen maar nieuwe klanten aan zich te binden. Van Zeijl: „Dan gaat de marge op alle extra omzet richting de 100 procent. Maar het is wel een extreem duur aandeel.”

‘Duur’ vindt Martine Hafkamp van vermogensbeheerder Fintessa niet het goede woord. Eigenlijk gaat het hier om de hoge koerswinstverhouding: de aandelenkoers gedeeld door de verwachte winst per aandeel. Hafkamp: „Voor Adyen staat die op 224. Mastercard, een bedrijf dat ook betalingen verwerkt, staat op 57,5.”

Kan Adyen de groeiverwachtingen waarmaken, dan is het aandeel helemaal niet zo ‘duur’ als het nu lijkt. „De digitalisering zet door, uiteindelijk gaan we misschien wel naar een wereld zonder cash.”

Daarbij wijst Hafkamp wel op de groeiende concurrentie van onder meer Mollie, Klarna en Stripe. „Met zo’n hoge koerswinstverhouding is er voor beleggers die nu nog in Adyen stappen weinig ruimte voor tegenvallers.”

Jolanda van de Beld
Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 14 juni 2021
Rise
0
vertaald:
20210708 - NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - De Amerikaanse bank JPMorgan verliet Adyen op "Overweight" met een koersdoel van 2700 euro vóór halfjaarcijfers. De lage vergelijkingsbasis van het voorgaande jaar en de aanzienlijke zakelijke bijdrage van de samenwerking met Ebay zouden de betalingsverwerker moeten helpen de consensusschattingen te overtreffen, schreef analist Sandeep Deshpande in een onderzoek dat donderdag beschikbaar is./gl/bek Publicatie van het oorspronkelijke onderzoek: 07.07.2021 / 17:12 / BST Eerste verspreiding van het oorspronkelijke onderzoek: 08.07.2021 / 00:15 / BST Opmerking: Informatie over de meldingsplicht bij belangenverstrengeling in de zin van 85 (1) WpHG, Artikel 20 Verordening (EU) 596/2014 voor het genoemde analistenhuis is te vinden op web.dpa-afx.de/offenlegungspflicht/of...
Rise
1
De grote handelshuizen rollen weer over elkaar heen met de koersdoelen.... benieuwd of Adyen het waar gaat maken.
643 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 1.449,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1.462,600
Laag 1.424,200
Volume 103.935
Volume gemiddeld 78.512
Volume gisteren 103.935

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront