Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Met flinke trampolinesprong kan AEX tussenliggende horde breken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 28 juni 2021 16:03
    DAX kan nog steeds niet uitbreken. Zowel niet naar boven als niet naar onderen. Positief is hoe de Nasdaq te keer blijft gaan. Negatief is dat Down Jones en de S&P 500 niet lijken te willen vandaag, met als gevolg dat DAXie ook niet meer veel doet. Het worden belangrijke dagen. Want of we gaan door met hoogtes breken of we kunnen flink down gaan. En vandaag lijkt niet de beslissing te vallen.
    ASML gaat snel. En dat zien we aan de koersen. Van 5 7 6 naar 5 8 7. Onze kar trekker. Jammer dat voor zo'n topper maar weinig applaus is. Wel erg enthousiast hoog blijven ze liggen. Zolang ze maar zich blijven opkopen. Alles op het eigen fonds. Als dat maar goed gaat. Zeker met die oranje fondsen, daar hebben we het helaas vaker mis zien gaan, en de voorbeelden waren ooit ook mega toppers.
    Nog anderhalf handelsuur. Het wordt super interessant en belangrijk voor de richting.
  2. forum rang 9 Calimero 28 juni 2021 16:12
    quote:

    Calimero schreef op 27 juni 2021 18:06:

    Even kijken ... Updaten ?? Nope ....

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13456710...

    Silk .... zie bijlage ... www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13526421...

    mvg

    www.youtube.com/embed/8RIl4ZDqdak?rel...
    Aan de andere kant .... er zijn er meer die niet opletten .... :)

    www.youtube.com/embed/rnKbImRPhTE?rel...
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 28 juni 2021 18:29
    EK Live:

    Keeper van Spanje maakt een AFGRIJSLIJKE Blunder...!!

    (terug speel bal onder zijn rechtervoet laten gippen! wel mooi de Hoek in!)

    Toegevoegd:

    Vind je het gek met een "ORANJE KEEPERS TENUE" aan ..????!

    Woehahahahahah..

    Hahahahahahahahahahahahaha..:)))))))

  4. forum rang 6 ttroo 28 juni 2021 19:23
    De NasDAK houdt de Western Debt World hoog! En daar mogen de stieren zeer blij mee zijn. Het ging alle kanten op met de DAX, in dit geval tussen steun met risico naar neerwaartse breek en tussen weerstand met risico naar opwaartse breek. En uiteindelijk sloten ze net boven steun.

    Kortom NasDAK moet stand houden. Topper Nvidia is in gevecht met de $800. Ze zijn de nieuwe Tesla binnen de NasDAK. Elke dag groen. Dat (her)kennen we.

    Apple in gevecht met de $135. Soms er over heen. Op dit moment er onder. Ze moeten er over heen met slot. Dat zou positief zijn voor Apple.

    Alphabet werd afgewezen door de laatste weerstand. Afwachten hoe ze gaan eindigen.

    Zo. Europa kreeg nog wat kleine klapjes naarmate de beurs ging sluiten. Beetje verrassend, want voor de Amerikaanse opening dreigden ze nog met een opwaartse uitbraak.

    S&P 500 houdt ook nog keurig stand. Dus die moet niet langzaam weg gaan zakken. Lagere yields leiden tot problemen. Hogerer yields leiden tot nog grotere problemen.

    VIXie komt weer wat tot leven. De handel parameter geeft veel ruimte aan om weer hoger te gaan, maar gaan ze het ook doen? Een steeds meer wegzakkende S&P 500 zal de VIX zeker helpen.

    Kortom we zitten op een mooi moment. En het wordt zeer bepalend. Om te gaan dalen hebben we meer positief nodig, wat kan op een vrijdag als het Pay Roll Report erg positief is, of als de yields gaan uitbreken naar boven. Verrassende Zwanen kunnen altijd troebel water maken. Handelsdag in Amerika is nog lang. Nog 2.5 handelsuren te gaan.
  5. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 28 juni 2021 20:31
    quote:

    Nothing Else..?! schreef op 28 juni 2021 18:29:

    EK Live:

    Keeper van Spanje maakt een AFGRIJSLIJKE Blunder...!!
    EK Deskundig commentaar:

    Terugspeelbal was veel te hard, stuiterend en met effect.
    Elke terugspeelbal dient bovendien zo gedaan te worden dat de bal naast gaat als de keeper hem mist (basisopleiding voetbal).

    GEEN blunder van de keeper, maar van de veldspeler.
  6. forum rang 6 ttroo 28 juni 2021 22:20
    Nasdaq kon de hele beursdag door gaan in Amerika. Inmiddels staat de Amerikanse beurzen op een waarde van $45 trillion. Een correctie van 10% betekent dus $4.5 trillion aan minder waardes alleen al in Amerika. Een correctie van 20% komt dus op $9 trillion. En een val van 40% komt dus o p$18 trillion. En dat laatste is bijna net zo groot als de gehele Amerikaanse economie.

    Een val van 10% is al moelijk te overleven in financiele termen, laat staat een val van 20% of meer. Het is opvallend dat de Amerikaanse banken slechts een paar honderd miljard dollar zou kwijt raken, terwijl de markt op zich al een mindere warde kan hebben van $9 a $10 trillion.

    Niettemin. Party Nasdaq en S&P 500. De rest deed niet mee. Europa bleef behoorlik laag liggen met de futures na Europese sluiting. Down Jones future bleef voornamelijk rood en rood. En nu? Tja. We kunnen feitelijk alleen maar hoger en hoger tot het een keer breekt en als het breekt, maar hopen dat we niet aan een 10% a 20% correctie gaan komen.

    Nasdaq future had ik in de middag weer verkocht met verlies. Was een short. Maar als ze niet willen, dan willen ze niet. Dan gaan ze weg. Beter dan vasthouden in deze markten. Deze opgaande markten zijn killing voor shorts.

    De Amerikaanse yield weer ruim onder de 1.5. Is het zo'n zwak land dat niet tot nauwelijks hogere yields kan dragen? Dat zou toch een sterkte moeten zijn van een economie? Schijbaar niet.

    Technisch gaan de yields naar een belangrijke termijn bodem toe. En die vorming zal nog 2 a 4 weken aanhouden. Triggers zijn er genoeg. Grondstoffen. Huizen prijzen. Inflatie cijfers. Maar ingrijpen van de FED verstoren deze relaties. Of beter gezegd, de FED gelooft niet dat de inflatie sustainable is. Oftewel wat ze al ruim 10 jaren aan het doen is, lukt ze niet sustainable te maken. Dat is het mooie van Linkse Partijen. Uiteindeljk gaat er een grens gepasseerd worden. Want Gratis Geld is in het menselijke verleden nooit het beloofdse sustainable succes geworden. Vele Partijen zijn onder uit gegaan. En we zitten ook in deze tijd. Tijd van verandering geeft het weer. Verandering van macht. Want tegen Chinese werk tijden kunnen Westerse Debt World werk tijden niet op. Het enige wat de Westerse Debt World heeft is een bepaalde kennis, maar als die eenmaal is ingehaald, dam blijven er nog twee top produkten over in de Western Debt World: Debt en Drugs.

    Morgen nieuewe beursdag. Vandaag was saai. Europa heeft wel wat schades opgelopen. Dat moeten ze morgen zien te vermijden!
57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links