Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2021

669 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
ronald64
3
Verbleekte Ster(n)

Wat is er toch gebeurd met Stern STRN€14,00-1,06% , de enige beursgenoteerde autodealer van Nederland? In 2017 was het bedrijf nog de vaandeldrager bij de verkoop van nieuwe auto's. Nu is het pas op de vijfde plek te vinden op de lijst van grootste dealerholdings die marktanalist Aumacon deze week publiceerde.
Stern verkocht vorig jaar liefst 36% minder nieuwe personen- en bestelauto's dan het jaar ervoor. Van alle spelers in de top tien moest alleen Tesla meer terrein prijsgeven. Nog een opmerkelijk gegeven: Stern was het enige bedrijf dat verlies leed. In het afgelopen jaar ging het om €27 mln na een winst van €21 mln in 2019.

Daarvoor zijn redenen aan te voeren. Stern dook diep in de rode cijfers doordat het goodwill moest afboeken op zijn dealeractiviteiten. De coronacrisis liet ook diepe sporen na. De omzet viel met 24% terug naar €751 mln.
Topman Henk van der Kwast leek zich er eerder dit jaar niet druk om te maken. Tegen het vakmedium Automotive Online vertelde hij dat bij zijn bedrijf 'op alle terreinen' schoon schip is gemaakt. Om de lagere volumes maalde hij niet. 'We willen een soort Bijenkorf worden, waarbij marge boven volume gaat.'
Dat klinkt allemaal heel mooi. Maar Van der Kwast moet de hoge rendementen wel waarmaken, en dat in een tijd dat de verkoop van nieuwe auto's ver verwijderd is van het niveau van voor de coronacrisis en autodealers dus een hard gevecht voeren op een kleinere markt.
En dan wijst Aumacon-directeur Clem Dickmann nog op een ander opmerkelijk lijstje: het aantal verkochte auto's per vestiging. Daar bungelt Stern in de onderste regionen. Volgens Dickmann is er een correlatie tussen een hoge verkoop per vestiging en het positieve rendement van een dealerbedrijf. Stern is in zijn ogen te veel 'een lappendeken met een ratjetoe aan merken'.
Wat Van der Kwast ook niet vertelt, is dat Stern een grote ontvanger is van overheidsgelden. In 2020 ontving het bedrijf €11 mln aan NOW-steun. In de vierde ronde, dus voor de maanden januari, februari en maart in 2021, is voor ruim €2 mln aangevraagd.
Opvallend is dat enkele andere grote dealergroepen helemaal geen steun aanvroegen (Pon), na de eerste ronde hiermee stopten (Van Mossel) of besloten voorgeschoten NOW-gelden terug te storten (Emil Frey en Broekhuis). Stern rept in zijn jaarverslag niet over teruggave. Er was dus echt nood aan de man.
Beleggers lijken zich wel ergens aan vast te klampen: een mogelijke overname door de Zweedse dealergroep Hedin. Speculatie over deze deal dreef de beurskoers van Stern in april even op. Daarna bleef het stil en is het de vraag of de Zweden hun interesse hebben behouden in de verbleekte ster van de Nederlandse automarkt.

voda
0
Degroof Petercam start met volgen Stern met Houden advies en koersdoel van 14,50 euro
(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam start volgen Stern met Houden advies
Koersdoel van 14,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam is woensdag gestart met het volgen van Stern Groep met een Houden advies en een koersdoel van 14,50 euro.

Analisten van Degroof wezen op de turbulentie rond het aandeel Stern in de afgelopen jaren na diverse herstructureringen van het dealernetwerk, overnames en desinvesteringen. Inmiddels zijn de grootste uitdagingen achter de rug, zo zijn de analisten van mening.

Een verbeterde kostenstructuur, een sterke voorziene groei bij Stern Parts en Stern Rent en aantrekkende marges als gevolg van een verbeterde omzetmix zullen Stern in de kaart spelen volgens Degroof. Ook een aantrekkende vraag naar hybride en elektrische auto's zal het autobedrijf goed doen.

Degroof verwacht significant opwaartse potentie voor het aandeel Stern als de resultaten bij het autobedrijf daadwerkelijk stabiliseren en doelstellingen worden behaald. "We zullen een stuk optimistischer worden [over het aandeel] als doelstellingen in de toekomst worden gehaald", aldus de marktvorsers.

Het aandeel Stern koerste woensdagochtend 1,4 procent lager op 13,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
HenkdeV
1
Degroof verwacht significant opwaartse potentie voor het aandeel Stern als de resultaten bij het autobedrijf daadwerkelijk stabiliseren en doelstellingen worden behaald.

Dat klinkt niet verkeerd.
bambricks
0
ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zijn in juni met 34,6 procent gestegen, terwijl in de Europese Unie de registraties in dezelfde maand met 10,4 procent toenamen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA vrijdag.

In Nederland nam het aantal registraties afgelopen maand toe tot 33.318 auto's. Na de eerste zes maanden van 2021 is er nu sprake van een stijging van 3,3 procent op jaarbasis. In de EU liggen de verkopen na zes maanden 25,2 procent hoger.

Frankrijk liet in juni een min zien van 14,7 procent, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een stijging rapporteerde van 24,5 procent.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16 juli 2021 om 09:22
JoopVisser1
0
Forse stijging verkoop bedrijfsauto's in Nederland - ACEA
Bericht delen via:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Kopieer link
Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 1.333
Forse stijging verkoop bedrijfsauto's in Nederland - ACEA
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van bedrijfsvoertuigen in Nederland is in juni in een ongekend tempo gestegen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

Het aantal verkochte nieuwe bedrijfsvoertuigen in Nederland steeg afgelopen maand met 49,2 procent op jaarbasis tot 7.173 stuks.

In de Europese Unie steeg de verkoop in juni met 12,4 procent tot 185.573 voertuigen.

Duitsland en Frankrijk, landen die qua volumes toonaangevend zijn in de Europese Unie, lieten een verdeeld beeld zien. In Duitsland ging de verkoop in juni met 28,5 procent omhoog, maar in Frankrijk met 9,4 procent omlaag.

Ron Kerstens
0
Er moet toch een fors herstel van de resultaten bij Stern mogelijk zijn. In de fusie met Hedin geloof ik niet meer maar wellicht duikt de van Mossel Automotive groep opnieuw op. Halfjaarresultaten op 19 augustus.
HenkdeV
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 28 juli 2021 12:46:

Er moet toch een fors herstel van de resultaten bij Stern mogelijk zijn. In de fusie met Hedin geloof ik niet meer maar wellicht duikt de van Mossel Automotive groep opnieuw op. Halfjaarresultaten op 19 augustus.
Roep geen mosselen voordat ze aan de wal zijn (=verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is):-)).
Gaasp
0
Gaat er iets gebeuren in december ?
Bij het bekijken van de financiële kalender viel mij op dat er een "gesloten periode" staat gepland van 12 oktober t/m 8 december. Dat is langer dan normaal, als er zo'n periode van 1 maand is, voorafgaand aan de publicatie van cijfers.
HenkdeV
0
Omzet bijna volledig weggevallen, soms 1 aandeel per dag.
Het geduld wordt wel op de proef gesteld:-).
ronald64
0
In de zomer zouden we meer horen, maar v.d. Kwast heeft niet gezegd welke zomer, Henk.
Aandeel blijft roerloos liggen. Ja, het is echt dood geld op dit moment.
Gaasp
0
Over 2 weekjes de H1-cijfers
Ik heb zo,n idee dat er dan wel iets wordt medegedeeld over de status van de gesprekkn met Hedin.

[verwijderd]
0
Weet iemand of de Stellantis perikelen voordelig of nadelig voor Stern uitpakken?
Kan me zo voorstellen dat e.e.a. naar andere partijen gaat, ook omdat Henk van der Kwast in een interview zich negatief uitliet over Opel, destijds het enige PSA merk binnen de gelederen.
Vind het trouwens nog steeds een gek gezicht, die 2 eenzame dealerbedrijven in het hoge noorden. Rayon mist elke aansluiting.
ZJZDOBIZS
1
Morgen de cijfers.

Vanuit IR is mij in juni gezegd dat de update mbt de afgelopen garantiestelling met ALD genoemd zal worden en ik ga er vanuit dat alles gewoon ok is.

Het aflopen van die garantiestelling (naast het wegvallen van een mogelijk nefatieve impact en dus een zorg minder(voor Hedin)) heeft ook tot gevolg dat de grens voor oversolvabiliteit voor de banken omlaag gaat van 35% naar 30% en dat is gecorrigeerd voor elke ifrs sinds deze afspraak (15 en verder).
De solvabiliteit inclusief alles is al 31.2% maar de (banken)solvabiliteit (zoals stern deze zelf expliciet noemt in de Q1 update, is 43.7%.

In bedrag een oversolvabiliteit van 39.5 miljoen, op 5.675mio aandelen (ex 250k treasury) is dat net geen 7 euro per aandeel.

Dat kan ook omdat de balans zo schoon is en er ondanks het afboeken van de volledig goodwill bii het dealer bedrijf a pakweg 4 euro per aandeel er evengoed nog een intrinsieke waarde is per aandeel van 22.69 euro einde Q1.

Koers nog geen 14 euro en een leuk aantal in de verkoop in het boek rond dat niveau.

En dat in deze gratis geld markt waar lucht zo hard opgepompt is dat je toch ook zou denken dat elk stukje echte value helemaal uitgeknepen is.

Onbegrijpelijk en dan krijg je de hele Hedin overname potentie er nog gratis bij wetende dat de CEO grootaandeelhouder er bij een fair bod wel vanaf wil en dat juist ook hij en de andere toppers van Stern eerder dit jaar juist nog aandelen bij hebben gekocht rond de 12 euro, terwijl je er eigenlijk vanaf wil een keer...

Morgen dus Q2 update, misschien deze keer wel een Hedin update want dat dossier begint door het ontbreken van updates en het zelfs compleet niet benoemen in eerdere updates best irritant te worden.
Keer dan gewoon die oversolvabiliteit uit en ga verder met verkorten van de balans tot iemand het licht uit moet doen.

Ben ook benieuwd mbt de NOW regeling waar Stern gebruik van heeft gemaakt en of die ook definitief behouden mag blijven na de definitieve cijfers want je hoort vaak dat achteraf blijkt dat de cijfers net wat meevallen en daardoor de NOW regeling terug gestort moet worden, ik weet niet om hoeveel geld dat ging en voor welk onderdeel.

Verder zou gezien de berichten rond de verkopen van autos en bedrijfswagens de afgelopen maanden Q2 beter moeten zijn en de outlook ook hoopgevend.
Ron Kerstens
0
Wpa van 90 cent, maar geen woord over Hedin. De oversolvabiliteit (in posting hierboven genoemd) is 44,8mln, solvabiliteit 32,2%.
keffertje
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 18 augustus 2021 17:50:

Wpa van 90 cent, maar geen woord over Hedin.
Misschien dat Gilde een bod kan doen en dan - net als bij DPA - het bedrijf behangen met schulden zodat de koopprijs voor het grootste gedeelte snel in de vorm van dividend terugkomt bij de bieder
ZJZDOBIZS
1
Prima cijfers
Verdere operationele verbetering
Kosten verlaging
Solvabiliteit, oversolvabiliteit em intrinsieke waarde per aandeel verder omhoog
23.01 euro intrinsieke waarde
Oversolvabiliteit (normaal beschikbaar voor uitkering aan de aandeelhouder in dividend of aandelen inkopen) inmiddels 44.8 miljoen oftewel 7.9 euro per aandeel.
Als je daar aandelen van in gaat kopen dam gaat de intrinsieke waarde per aandeel helemaal door het dak gezien de lage koers tov deze intrinsieke waarde.

Maar zoals bekend zegt Stern daar dit jaar niks over want ze maken gebruik van de NOW regeling voor enkele wwrkmaatschappijen en daarom mogen ze over dit jaar geen dividend uitkeren of aandelen inkopen.

Tot zover de cijfers.

Zoals al terecht opgemerkt weer geen woord over Hedin en ook niets over het aflopen van de garantiestelling mbt de verkoop van de lease activiteiten aan ALD en dat was mij wel toegezegd per mail dat er geen seperaat persbericht zou komen maar hoer wel aandacht aan gegeven zou worden bij de q2 cijfers.

Dus niet.

Dus maar meteen weer een mail er uit gedaan met de draad van het vorige contact er in met de vraag, waarom geen woord over aflopen garantiestelling en betekend dit dat alles gewoon klaar is zonder financiële gevolgen en waarom ook weer geen woord over Hedin en dat dit niet bepaald netjes is tov de aandeelhouders.

Eens zien hoe de koers morgen reageert, er lagen nog genoeg aandelen te wachten in het laatboek, eens zien of die er morgenvroeg nog liggen en ofdat iemand nu ook het ziet dat dit gewoon een aandeel van 25 euro hoort te zijn en dat is nog hoger mochten ze aardig wat aandelen kunnen inkopen in 2022 duidelijk onder de intrinsieke waarde.

We zullen zien.
JoopVisser1
0
@Iedereen. Misschien zorgt dit persbericht ervoor dat voor morgenochtend een bod wordt gedaan???
Gaasp
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 18 augustus 2021 18:49:

@Iedereen. Misschien zorgt dit persbericht ervoor dat voor morgenochtend een bod wordt gedaan???
Als het een mooi bod is, dan trek ik morgenavond een goede fles wijn open.
669 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:31
Koers 3,000
Verschil +0,080 (+2,74%)
Hoog 3,000
Laag 2,880
Volume 50.398
Volume gemiddeld 8.308
Volume gisteren 30.150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront