Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

ING gijzelt haar klanten

93 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Sunni
5
Het lijkt erop dat met de invoering van de Geldmaat alle grote Nederlandse banken het opnemen van grote bedragen contant geld hebben beperkt. Hiermee zijn alle Nederlandse bankklanten feitelijk gevangenen van het banksysteem geworden. Door de limiet van maximaal 5.000 per dag is het voor een ieder met enig vermogen in feite onmogelijk om zijn of haar vermogen aan het bankensysteem te onttrekken in de vorm van contant geld. Een ton op je rekening betekent 20 keer langs de geld automaat, en voor het opnemen van een miljoen zal je 200 keer langs die automaat moeten gaan, dat is meer dan 6 maanden lang pinnen, elke dag.

En in geval van een crisis kunnen de banken dat maximale bedrag natuurlijk ook nog eens met een toets aanslag veranderen. Vindt de bank dat hun klanten teveel contant geld. opnemen zoals tijdens de 2007-2008 crisis dan verlagen ze die 5.000 gewoon naar 1.000, of naar 500, of naar 100. Hiermee hebben de Nederlandse banken de mogelijkheid van een bankrun ingedamd.

En de rechten van de klant? die worden, stapje voor stapje, beetje voor beetje steeds verder ingedamd en beperkt. Want nu alle Nederlandse banken de mogelijkheid van grote bedragen contant geld te kunnen bestellen hebben geschrapt is een bankklant met einig vermogen feitelijk een gevangene van de banken geworden.

Zelfs al je je rekening opzegt zal je vermogen niet in contanten worden uitgekeerd, de bank eist een rekening waar het saldo naar overgemaakt kan worden. En aangezien alle Nederlandse banken dit eisen is er ijzeren gordijn rond vermogen opgetrokken, het zit gewoon vast in het bankensysteem.

Sunni


objectief
1
quote:

Sunni schreef op 4 juli 2021 08:11:

Het lijkt erop dat met de invoering van de Geldmaat alle grote Nederlandse banken het opnemen van grote bedragen contant geld hebben beperkt. Hiermee zijn alle Nederlandse bankklanten feitelijk gevangenen van het banksysteem geworden.

Een zekere Sunni gijzelt de Forum lezers met een extreme opvatting. (Cash van enige omvang is volkomen overbodig geworden en wordt enkel nog gebruikt in het criminele circuit.)
Sunni
1
quote:

objectief schreef op 4 juli 2021 08:23:

[...]

Een zekere Sunni gijzelt de Forum lezers met een extreme opvatting. (Cash van enige omvang is volkomen overbodig geworden en wordt enkel nog gebruikt in het criminele circuit.)
Cash is een door de wet bepaald volledig legaal betaalmiddel. En nieuwsgierig wat er hier op het forum over cash wordt geschreven als een bank door gijzel software getroffen wordt en er geen cash meer uit de automaat komt. Of als er een echte grote stroomstoring is waardoor er niet gepind kan worden en de geldautomaat het ook niet meer doet.
Ron-tron system
4
quote:

objectief schreef op 4 juli 2021 08:23:

[...]

Een zekere Sunni gijzelt de Forum lezers met een extreme opvatting. (Cash van enige omvang is volkomen overbodig geworden en wordt enkel nog gebruikt in het criminele circuit.)
Klopt niet altijd jou bewering.
Geef je een mooi voorbeeld.
Je reist buiten Europa naar bv Afrikaans of Indisch gebied of gewoon Turkije waar cash king is en je neemt cash mee dan krijg je daar makkelijk tot 10% meer in locale munt dan wanneer je gewoon uit de automaat of met visa betaald.
Je mag 10k usd per persoon in cash bij je hebben.
Visa rekent 3% en american expres zelfs 5% dacht ik dus dit is de kost van digitaal betalen.
De mensen daar die locale gelden over hebben wisselen maar al te graag in eur of usd voor meerdere doeleinden en ook al om devaluatie te ontwijken op hun locale munt.
Niets met criminele milieu te maken dus je (enkel) is een kortzichtige beredenering.
midjj
8
quote:

objectief schreef op 4 juli 2021 08:23:

[...]

Een zekere Sunni gijzelt de Forum lezers met een extreme opvatting. (Cash van enige omvang is volkomen overbodig geworden en wordt enkel nog gebruikt in het criminele circuit.)
Wat een ongelooflijke, onder de gordel, laag bij de grond onzinpost weer van Subjectief.
Heb je werkelijk niets beters te doen? 0.0 nada-nothing-inhoudelijke reactie, maar weer zo'n politiek correcte popie-jopie sneer.
Diep triest.

Mijn complimenten juist voor dit draadje. Meer en meer worden ons vrijheden ontnomen, langzaam maar zeker.
Een beetje het verhaal van de kikker. Gooi je deze in kokend water, dan springt die uit de pan. Gooi je een kikker in koud water en laat je de temperatuur langzaam stijgen, dan blijft de kikker tot z'n dood zitten.
Hetzelfde zie je in onze maatschappij. Meer en meer vrijheden worden ons ontnomen. Dit cash-opnemen draadje bevestigt dat maar weer. Onder het mom van 'cash is alleen voor criminelen' worden dergelijke vrijheidsbeperkende maatregelen geframed en zo door de goedgelovige goegemeente geaccepteerd.
Bizar. Een burger moet altijd cash kunnen opnemen. zoveel als hij/zij wil. Het is simpelweg een grondrecht. Het geld is niet van de bank, maar van de burger. En kom niet met onzinnige frames als criminaliteit, bankruns en what not.
99% der burgers is oprecht en verdient het niet hun vrijheden beperkt te zien worden door een geframede 'criminal few'.
Ron-tron system
3
In de jaren 1930-1980 was cash doodnormaal en was er veel minder criminaliteit.
Het is juist de staat die de burgers in een commissie systeem pushte om cash te beperken en mooi controle over de burgers hun gelden te krijgen want weet je de staat heeft enorme schulden gemaakt en dit in economische welstand tijden dus de slechtste huisvader op financieel vlak is de staat toch wel.
Dit alles onder een soort sociaal kleedje.
Nee hoor ver boven hun stand geleefd en slecht beheer en de burger wordt gegijzeld met taxen op taxen en daarbovenop bij sterven nog eens taxen.
Dit systeem lijkt hier nu ingeburgerd maar het is zeer ondemocratisch.
Wie werkt en sociale lasten betaald krijgt liquiden in een vorm van geld en waarom mag hij deze dan niet zelf beheren?
Nee het monetaire systeem dat enorme staatsschulden heeft wil controle houden op alle gelden.
Je bent dus verplicht om geld op de bank te laten staan en erop te betalen en daarbovenop is het ook nog niet eens veilig moest het misgaan want die 100k beveiliging dat is een sprookje bij een echte reset.
Mooi voorbeeld bij tegenslag gaan ze gelden bijdrukken een emissie a la carte dus op de burger zijn gelden.
Ik doe alvast niet mee aan deze manipulatie van gelden:)
Zakkenvuller
1
quote:

Sunni schreef op 1 juli 2021 11:48:

Anyhow, ik vind dit maar vreemde reacties eigenlijk. Het is toch gewoon mijn spaargeld en ik als ING vraag om het uit te keren horen ze dat toch gewoon te doen?
Nee, dat is een misvatting. Het geld is van de centrale bank en de banken zijn onderdeel van het eurosysteem. Alle euro's in omloop zijn van de ECB. Niet van ons.
josti5
0
quote:

Carl2-8 schreef op 4 juli 2021 14:58:

(...)
Ik doe alvast niet mee aan deze manipulatie van gelden:)

Vette AB voor het geheel, Carl, en, euhh, hoe doe je niet mee???

Zelf hebben mijn vrouw en ik, gelukkig redelijk bijtijds 'het systeem' doorziende, vanaf ons 52e levensjaar, met tussendoor leuke aanvullingen dank zij 'de aandelen', de afgelopen bijna 18 jaar ons vermogen voor 90% opgemaakt aan 'leuke dingen' en 'met de warme hand aan de (klein)kids weggegeven', alsmede daarbij nog ruim voldoende appeltjes voor de dorst overhoudend en een fraaie verzameling gouden tientjes en zilvergeld bezittend.

Daarbij bewust nog wat hypotheek aangehouden, want die 1,2% rente valt met gemak terug te verdienen, en bespaart bovendien exact diezelfde 1,2% vermogensbelasting...!!!

Verder: lekker deflatoir inkopen doen, dus maximaal gebruik maken van kortingen op producten die je dagelijks gebruikt, naast de verzameling goud en zilver nog een exclusieve verzameling Duitse inflabrieven, wonen in optimale prijs/kwaliteitverhouding, minimaal energieverbruik, overwinteren aan de Algarve...

Tsja: hoe doe je nog méér 'niet mee'???
ffff
2
Zakkenvuller,

Jouw soort uitspraken heb ik natuurlijk de afgelopen dertig jaar heel veel keren gehoord. En toch wil ik dat niet accepteren. Geintje: Ik steel uit jouw huis, ik ga jou handig zakkenrollen en je bent 5000 Euro kwijt.....Wat zeur je nu, Zakkenvuller: De ECB is die kwijt en eigenlijk is de ECB die 5000 Euro ook niet kwijt, want in plaats van in jouw portemonnaie zitten ze bij mij onder de geraniums.

"Geld" is een begrip dat al pakweg 2500 jaar bestaat in heel wat continenten en ALTIJD waren die zilveren en gouden munten EIGENDOM van de eigenaar van die munten. Alle oude geschriften erkennen het principe van eigendom van geld aan de eigenaar, de bezitter ervan.

Dat wij ons geld altijd hebben afgestaan aan banken kwam door de rentevergoeding. Maar die bestaat nauwelijks en wordt nu dus negatief. Gevolg is, dat heel veel bezitters van geld dan ook niet meer zo de noodzaak zien om dat geld op een bank te stallen: Je krijgt er niets voor; je betaalt beheerkosten aan zo'n bank, en sinds kort moet je voor steeds kleinere bedragen gaan betalen.

Als geld echt van de ECB zou zijn, dan mag de ECB heel gelukkig zijn als de burgers hun geld weer zelf in handen willen hebben in plaats van bij banken die er blijkbaar NIETS nuttigs mee kunnen doen en daarom dan ook maar pakweg een half procent renteKOSTEN vragen in plaats van rente-opbrengst.

Blijft dan uiteraard ook volledig overeind: WIE beslist er nu eigenlijk over vermogen? De Overheden in nauwe samenwerking met de bankiers? OD... Gewoon de burger zelf, die trouwens niet eens aan zijn bankier wil vertellen ( altijd een leugenverhaal) wat hij/ zij precies met zijn/ haar geld gaat doen.

Waar bemoeien zij zich mee...? Onze maarschappij is fundamenteel de laatste dertig jaar op dit gebied veranderd. Vroeger waren bankiers je metgezellen, je compagnons in geldbeheer. Samen op zoek naar rendement. Tegenwoordig zijn bankiers de verlengde arm van beïnvloeding van de Overheden. 20 Procent van hun personeel doet ambtenarenwerk in ruil voor nieuwe maatregelen waarbij ze steeds meer vergoeding gaan vragen op banksaldo's.

De linkerzijde zal met plezier deze ontwikkeling gadeslaan: de banken fundamenteel van instelling veranderd; de burger geheel in de controle-tang en waar blijft dat puur principiële: Waar bemoeien jullie je toch mee.... Bij mij zit dat heel diep.

Peter
Ron-tron system
2
quote:

Zakkenvuller schreef op 4 juli 2021 17:44:

[...]

Nee, dat is een misvatting. Het geld is van de centrale bank en de banken zijn onderdeel van het eurosysteem. Alle euro's in omloop zijn van de ECB. Niet van ons.
Zo is het !
Je kan de eurozone met de eur vergelijken met een lunapark op de kermis en de euro’s zijn de jetons van het lunapark:)
Maar in het lunapark kan je enkel prijzen kopen met je jetons en in de eurozone is er een uitweg om toch echt geld te maken van je euro’s maar daar wordt geen reclame voor gemaakt.
Een mooi voorbeeld.
Je had in 1999 toen de euro in voege ging een kapitaal van 200000eur.
Mogelijkheid 1 je gaf deze aan de bank op een spaarrekening met lange termijn 20j vast(obligatie)
Deze gaf 5% netto interest en je kapitaal had 530000eur waard geweest.
Mogelijkheid 2 je kocht een huis waarde 200000eur en verhuurde deze dan had de waarde van het huis nu 450000eur geweest plus huur van ongeveer 650eur gemiddeld maal 240 geeft 156000eur min wat kosten en lasten 50000 geeft je 550000eur.
Vastgoed was dus iets beter dan 20jaar uw geld vastzetten.
Mogelijkheid 3 u kocht gewoon physiek goud voor 200000eur en dan is de huidige waarde 1200000eur.
Mogelijkheid 4 u ging voor aandeelkorf indexen en dat gaf 6,5% avg en uw 200000eur was nu 700000eur.
Mogelijkheid 5 u laat het gewoon op u spaarboekje staan en geloof me veel particulieren doen dit gewoon en dan was uw 200000eur nu 250000eur waard en nu gaat het jaarlijks omlaag gaan.
Vastgoed geeft ongeveer de koopkracht weer dus nu moet je(huren niet ingesteld natuurlijk) dus 450000eur hebben ter vergelijking met 200000eur in het jaar 2000.
Wie dus gewoon relax wat op spaarrekening liet staan heeft een kapitaal verlies gemaakt(koopkrachtverlies) van 45% en heeft eigenlijk nog maar 110000eur over.

Mooi toch dat banken systeem;)
Nu zie je ook ineens dat physiek goud er veruit het beste uitkomt en dat de eur er gekomen is om de markten van goedkope lonen te voorzien maar alles moet mee omlaag wat boven de lijn zat en zo zijn de lonen en inkomens van Jan modaal gezinnen met 45% koopkracht gedaald.
Enkel wie kapitaal had en het slim speelt door zijn jetons(euro) in te wisselen ontsnapte aan deze monetaire manipulatie.

Bijlage:
Ron-tron system
1
quote:

josti5 schreef op 4 juli 2021 18:08:

[...]

Vette AB voor het geheel, Carl, en, euhh, hoe doe je niet mee???

Zelf hebben mijn vrouw en ik, gelukkig redelijk bijtijds 'het systeem' doorziende, vanaf ons 52e levensjaar, met tussendoor leuke aanvullingen dank zij 'de aandelen', de afgelopen bijna 18 jaar ons vermogen voor 90% opgemaakt aan 'leuke dingen' en 'met de warme hand aan de (klein)kids weggegeven', alsmede daarbij nog ruim voldoende appeltjes voor de dorst overhoudend en een fraaie verzameling gouden tientjes en zilvergeld bezittend.

Daarbij bewust nog wat hypotheek aangehouden, want die 1,2% rente valt met gemak terug te verdienen, en bespaart bovendien exact diezelfde 1,2% vermogensbelasting...!!!

Verder: lekker deflatoir inkopen doen, dus maximaal gebruik maken van kortingen op producten die je dagelijks gebruikt, naast de verzameling goud en zilver nog een exclusieve verzameling Duitse inflabrieven, wonen in optimale prijs/kwaliteitverhouding, minimaal energieverbruik, overwinteren aan de Algarve...

Tsja: hoe doe je nog méér 'niet mee'???

Ik heb de uitleg hopelijk een beetje duidelijk gemaakt hierboven;)
Info: komt uit de praktijk en ik ben dus met dit bedrag toen de euro startte in mogelijkheid 3 gegaan.
ffff
1
Carl2-8

De 1,2 miljoen Euo aan fysiek goud komt overeen met pakweg 27 plakjes van 1 kg. Moet jij, in de praktijk eens proberen 5 plakjes bij de goudhandelaar om te zetten in bankbiljetten. Je zult aan den lijve ervaren dat ze anno 2021 veel en veel lastiger doen dan 30 jaar geleden. Ik zou zeggen: Bewaar je aankoopnota's van tientallen jaren geleden maar héél goed.

Overigens: Het moderne goud van Umicore zit allemaal in een computersysteem met de bekende streepjescode. Eigenlijk niet ver af van het blockchainsysteem. Bij Umicore kunnen ze nagaan hoe ze dat goud gedolven hebben, in plakjes van 1 kg gegoten en labelcode erop en dan wordt die letterlijk OVERAL geregistreerd. Bij iedere verdere transactie. Behalve uiteraard als ik ze nu aan jou verkoop of als onderpand geef.
Van de ene kant een veilig en prettig systeem, maar van de andere kant: MEN wil precies weten waar het goud uiteindelijk blijft....

Peter
pietsj
0
Ron-tron system
1
quote:

ffff schreef op 4 juli 2021 18:47:

Carl2-8

De 1,2 miljoen Euo aan fysiek goud komt overeen met pakweg 27 plakjes van 1 kg. Moet jij, in de praktijk eens proberen 5 plakjes bij de goudhandelaar om te zetten in bankbiljetten. Je zult aan den lijve ervaren dat ze anno 2021 veel en veel lastiger doen dan 30 jaar geleden. Ik zou zeggen: Bewaar je aankoopnota's van tientallen jaren geleden maar héél goed.

Overigens: Het moderne goud van Umicore zit allemaal in een computersysteem met de bekende streepjescode. Eigenlijk niet ver af van het blockchainsysteem. Bij Umicore kunnen ze nagaan hoe ze dat goud gedolven hebben, in plakjes van 1 kg gegoten en labelcode erop en dan wordt die letterlijk OVERAL geregistreerd. Bij iedere verdere transactie. Behalve uiteraard als ik ze nu aan jou verkoop of als onderpand geef.
Van de ene kant een veilig en prettig systeem, maar van de andere kant: MEN wil precies weten waar het goud uiteindelijk blijft....

Peter
Umicore 250gr/500gr/1000gr is perfect verhandelbaar via identiteitskaart want inderdaad alles is geregistreerd zoals het hoort en anoniem aankopen tot 10000eur in ned/Duitsland is voorbij.
Maar als je bij Argentor je goud wil verkopen staat het zo op je rekening(cash is voorbij).
Maar ook is physiek goud zeer gewild en het gaat boven de marktprijs als je cash wil maar dit is natuurlijk weer een risico want eigenlijk was je geld zwart dan en wil je goud met uw identiteit aan ook niet in verkeerde handen geven zoals jij ook aangaf.

josti5
0
quote:

Carl2-8 schreef op 4 juli 2021 18:32:

[...]
Ik heb de uitleg hopelijk een beetje duidelijk gemaakt hierboven;)
Info: komt uit de praktijk en ik ben dus met dit bedrag toen de euro startte in mogelijkheid 3 gegaan.
OK, thanx :-)

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik dat óók (deels) gedaan, evenals de aandelenhandel.

Achteraf wellicht te veel hypotheek afgelost, maar ja: da's de koe in de k.nt kijken, en de rente stond op dat moment nog op ca. 5%...

Daarnaast: consumeren en met de warme hand schenken is óók plezierig :-)

Ron-tron system
0
quote:

josti5 schreef op 4 juli 2021 19:25:

[...]

OK, thanx :-)

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik dat óók (deels) gedaan, evenals de aandelenhandel.

Achteraf wellicht te veel hypotheek afgelost, maar ja: da's de koe in de k.nt kijken, en de rente stond op dat moment nog op ca. 5%...

Daarnaast: consumeren en met de warme hand schenken is óók plezierig :-)

Jij hebt het zeker goed gedaan en natuurlijk is er nog een betere mogelijkheid geweest in aparte aandelen als je de juiste had maar deze mogelijkheid kan ik niet als de norm meegeven;)
Consumeren is natuurlijk altijd het doel en dan pas is het echt verzilverd.
[verwijderd]
0
Op een zeker moment zullen banken moeten waarschuwen dat cashgeld een zeldzaam schaars iets zal worden, want tegen al die bits and bites beloftes en aannames staat maar een fractie echt cashgeld als tegenpartij(lees: fractional banking)

Minder cash circulatie lijkt mij ook een bescherming tegen te snel oplopende inflatie, een mentaal dingetje dus.

Duitsers doen alles cash: huizen, keukens, autos, ze tellen het zo uit op de toonbank, bij de dealer of in de showroom, zij weten namelijk als geen ander hoe het gierend uit de bocht kan vliegen, en de cash wordt probleemloos geaccepteerd zonder toestanden, meldingsplicht of andere controlerende overheden, elke meelezende Duitser kan dat hier bevestigen.

Als je hier iets afrekent(900 euro) met 2 biljetten van 500 euro! wordt je raar aangekeken, paspoort gevraagd, formulier ingevuld, NAWs opgetekend.
Die paarse 500 euro biljetten zijn al min of meer verboden in ons Polderland, het is niet meer een gewoon iets, je kunt er eigenlijk niets meer mee doen, De Kanarie in de kolenmijn ligt dood in zijn kooitje op het zilverzand.

Geldgebruik kost jaarlijks steeds meer, zowel cash als digitaal, er moeten nog meer lagen tussen, de piramide verbreden(economen noemen dat groei, ik noem het economische armoede)

Het feit dat een betaalbedrijf als Ayden 4x meer waard is dan een ING zegt genoeg: het wordt tijd voor wat anders, wat nieuws.
objectief
0
quote:

drooglegging schreef op 5 juli 2021 06:57:

Duitsers doen alles cash: huizen, keukens, autos, ze tellen het zo uit op de toonbank, bij de dealer of in de showroom, zij weten namelijk als geen ander hoe het gierend uit de bocht kan vliegen, en de cash wordt probleemloos geaccepteerd zonder toestanden, meldingsplicht of andere controlerende overheden, elke meelezende Duitser kan dat hier bevestigen.

Het bovenstaande is verleden tijd.
Portisch
0
93 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  16 apr
 Germany40^ 17.760,40 -0,03%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 +0,21%
 US30^ 37.794,75 0,00%
 Nasd100^ 17.714,17 0,00%
 US500^ 5.049,49 0,00%
 Japan225^ 38.426,12 0,00%
 Gold spot 2.383,21 +0,00%
 EUR/USD 1,0615 -0,10%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront