Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
robutrecht
0
klopt. ik heb shell beetje uitgebreid na de dip maar ik zit nog steeds op gak 21,50. En het dividend mag ook wel omhoog.

QueSera
0
Ik ben pas gaan beleggen toen de beurs was ingestort. Mijn GAK is iets van 15 euro. Ben ze te snel gaan kopen. Kon toen niet verzinnen dat ze ook nog naar 10 konden. Ik wacht het rustig af. Shell heeft een grote positie in mijn porto. Naast 1000 aandelen heb ik ook heel wat langlopende opties geschreven gestaffeld door de tijd. Ik heb dus wel groot belang bij herstel. Daar heb ik vrij zwaar op ingezet, maar ik heb ook nog wel tijd. De eerste lopen af over een jaar. Een deel heeft een uitoefenprijs van 12 en 14 euro. Daar gaan we niet meer onder komen. De andere 16 en 18 euro. We hebben grote moeite om die 18 euro te nemen. Daar hikken ze nu al een half jaar tegenaan. Het lijkt wel of ze gedoemd zijn om in een soort groundhog day voor altijd tussen 16 en 18 te blijven schommelen.

We gaan het zien!
LTOke
1
Vandaag jubileum. Exact een jaar geleden gestart met actief zelf beleggen.
Tracker op de AEX en (omdat ik toen dacht dat dat "moest" als Nederlander) Shell.
Achteraf een koopje tegen 14 euro, maar wel richting november naar 10 euro zien dalen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht "waar ben ik aan begonnen". Zeker als je je realiseert dat ik op dit URW subforum zit. Ook URW meegemaakt naar de 30 euro.
Tussendoor nog op het verkeerde moment ingestapt op de Tesla hype (en achteraf veel te vroeg verkocht).
Roerige start meegemaakt.
Maar al doende leert men bij. En dit forum heeft me heel erg geholpen om richting te bepalen. Niet meer kopen in "de waan van de dag", maar doelgericht een portefeuille opbouwen. Een portefeuille met voldoende diversificatie en vooral een goed dividendrendement.
Zoals al vaker hier gezegd: dat brengt rust en maakt koersbewegingen minder spannend.
Ik heb inmiddels 34 posities in mijn mix en die zullen vast niet allemaal omhoog gaan komend jaar. Misschien komen er wel weer uitschieters naar beneden zoals vorig jaar met Shell en URW. Maar nu kan ik me vast houden aan de wekelijkse dividenden die binnenlopen. Dat is een véél betere mindset dan vorig jaar. Nogmaals, dat brengt veel rust in het hoofd.
En hiervoor moet ik de andere bijdragers aan dit forum bedanken. In het bijzonder (quote van HCohen) de "vader" en "moeder" van dit forum: AVM en QueSera.
Het is met name jullie openheid over hoe en waarom jullie beleggen die me verder heeft geholpen. Enorm veel van geleerd. En ook veel van in de praktijk gebracht.
Met succes mag ik wel zeggen. Ik geniet nog iedere week van de "dividenddouche" :-)
Thanx!

robutrecht
0
Wat zeggen ze ook alweer over beleggers die pas 12-16 maanden bezig zijn? Zelfs een aap had in deze periode winst gemaakt? LOL.
;-)
ik ben begonnen na de creditcrisis rond 2013 denk ik. Toen gewoon paar bank aandeeltjes gekocht die toen erg laag stonden. Langzaam aan steeds meer bedrijfjes gekocht. Bam, aegon, ing. Alleen op het feit van goh die staan wel erg laag en die kunnen alleen maar omhoog.
Maar ja de crisis duurde wel even door met italie en griekenland. Heb zelfs nog aandelen van Imtech en reaal gehad. Wel op tijd kunnen verkopen maar wel verlies uiteraard. Langzaam aan een porto opgebouwd. Maar ja wat koop je wat echt gaat stijgen?

Maar het echte geloof kwam pas toen ik alles ging omruilen voor dividend aandelen in januari 2017 en dat verder ging opbouwen.
Ik was volledig geïnspireerd door Eric Poelmann. Die had toen een gratis blog. Hier staat nog een kopie www.dividendradar.nl/archief/
Reuze interessant om te lezen. Zelfs nu nog! Maar helaas is hij gestopt of achter een betaalmuur gekomen.
Toen raakte ik overtuigd van de dividend sneeuwbal. Zeker op de lange termijn.
Toen ben ik eigenlijk 100% overgegaan op dividendaandelen en dat ook weer herinvesteren.
Dat ging als een raket tot april 2020 corona.
Dikke Dikke winst. Ik wil geen bedragen noemen maar 30% van mijn porto was winst. Dat verdampte binnen 6-8 weken naar dik verlies. Ook weken gehad dat ik mijn porto niet durfde te bekijken.
Enige wat mij echt tegenhield om niet alles te verkopen was de continue binnenkomende dividendstroom. Dat bleef bij de meeste bedrijven gewoon doorgaan. Maar het was zwaar.
En het scheelde ook dat als je toen in je overzicht keek dat je met sommige aandelen 300 euro op verlies stond maar inclusief de dividenduitkering toch nog op winst. Dat gaf mij veel rust.
Wel afscheid genomen van een paar hoog dividend aandelen die het echt slecht deden. Maar ook verkeerde beslissingen genomen. Starbucks eruit. Die had ik gekocht voor 59 dollar. stond op hoogtepunt op 92 dollar. maar klapte ook weg door corona. Dacht ja die gaan 2 jaar lang geen koffie meer verkopen door corona toen alles dicht ging. Verkocht op 63 dollar. Tja staan nu op 117.
Nu sta ik weer op hogere winst dan voor de corona maar is mijn winstpercentage gezakt naar 23% van mij porto omdat ik die wel flink heb uitgebreid.
Heb elk jaar meer dividend gekregen dan het jaar daarvoor. Ook in 2020. Maar sinds dit kwartaal breek ik weer mijn records van hoogste per maand en kwartaal.

QueSera
0
Nee. Die heb ik niet in bezit.
Ik heb het even opgezocht. Het is geen REIT in de zin van een eigenaar van onroerend goed, maar een mREIT, een mortgage REIT. Het is dus een kredietverstrekker, lijkt meer op een bank. Maar dat wist je vast.
Zodiac
0
Vandaag in de porto opgenomen zonder echt opzoekingswerk verricht te hebben. Zeer kleine positie. De maandelijkse uitbetaling alsook de nog achtergebleven koers spraken me aan. De grote tendens van het aandeel is natuurlijk wel neerwaarts.

Edit: Oxford Square Capital Corp om ongeveer dezelfde reden ook aangeschaft. ( wederom zeer kleine positie)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha Zodiac, ik zou dit soort posities alleen innemen bij wijze van test of het hoge dividend de koersdalingen weet goed te maken. In principe heb ik ook zo'n soort gok in mijn mix opgenomen met Orchid Island Capital, Inc., maar daarmee vergeleken heeft ORC:
1) een minder heftig dalend koersverloop (althans...zo lijkt het op het eerste gezicht
2) een hoger dividend, waarmee de gok een beetje interessant wordt, want je hebt eigenlijk zo al 10% nodig om een dalende koers goed te maken,want anders blijft er niets of iets negatiefs over...
3) het dividend zelf lijkt ook wat minder heftig te dalen (iets wat je bij zo'n gok eigenlijk hoopt dat dat niet gebeurt...want dan verlies je de race sowieso
4) de meningen zijn een beetje verdeeld op SA, sommigen vinden het de gok waard en sommigen willen er hun handen niet aan branden. Maar de 2 die jij noemt worden vrij eensgezind afgebrand als iets waar je ver vandaan zou moeten willen blijven.

M.a.w.: wat is de precieze reden dat je deze 2 in je mix hebt opgenomen? Als ik je goed begrijp zit er geen eigen opzoekwerk achter, is het dividend ook niet bijzonder hoog (voor deze categorie), wordt dat dividend regelmatig fors (verder) verlaagd, duikt de koers eigenlijk ook continu en behoorlijk fors naar beneden, zijn er op SA vrijwel alleen "stay away" berichten te vinden en ...euh... I don't know? Zelfs voor het betere gokwerk zou ik deze niet heel erg snel opnemen in mijn mix moet ik eerlijk gezegd bekennen, dus ik ben wel een beetje benieuwd naar je beweegredenen ;-)
Zodiac
0
Inspiratieloze donderdag. Kan dat tellen als beweegredenen? Haha nee ik was op de DEGIRO agenda van de dividenden aan het swipen. Beetje zoals de jongeren op tinder puur naar het plaatje aan het kijken zonder inhoudelijke zaken te onderzoeken. Daar zag ik deze twee respectievelijk 10% en 8,5% rendement volgens DEGIRO voorbij flitsen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Nieuws van IB:

"Dear Client,

While many of our clients actively trade or maintain substantial equity in their account, we have decided to eliminate our monthly inactivity fee so there are no impediments to maintaining an account with IBKR.

Effective July 1, 2021, you will no longer be charged USD 10 for not maintaining a minimum balance or transaction activity
[...]
"

Hiermee vervalt één van de grote nadelen van IB.
QueSera
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 8 juli 2021 21:43:

Nieuws van IB:

"Dear Client,

While many of our clients actively trade or maintain substantial equity in their account, we have decided to eliminate our monthly inactivity fee so there are no impediments to maintaining an account with IBKR.

Effective July 1, 2021, you will no longer be charged USD 10 for not maintaining a minimum balance or transaction activity
[...]
"

Hiermee vervalt één van de grote nadelen van IB.
Dank je wel. Staat mentaal genoteerd! :)
midjj
0
Grootste voordeel van IB is als je veel handelt in Amerikaanse aandelen.
Je hebt er geen last van USD/EURO omwisselkoersen. Je koopt en verkoopt valuta via FOREX, ik zag net de spread weer langskomen,
118790 om 118785. 5 USD op ruim 118K USD. Dat is bij elke NL concurrent volgens mij significant meer.
Zelf heb ik mijn Amerikaanse aandelen bij IB, mijn Euro aandelen via DeGiro. Ik las net dat Binck een commissie rekent van 0.25%. Dat is dus USD 250,00 tegen USD 5,00 bij IB (voor 100K dollar) Een leuk weekendje weg...

Zodiac, ik herken dat wel, zo heb ik ook veel van mijn dividend aandelen aangekocht in eerste instantie. Doe het inmiddels meer en meer anders. Ik kijk eerst naar de langjarige grafieken, alle info zit in de koers. De trend is zeer veelzeggend. Zo zie je dat aandelen als ARR vooral veel geld kosten. Via Seeking Alpha kun je snel nagaan wat de Dividend geschiedenis is. Ook AGNC , NLY en ORC doen het niet geweldig meerjarig en vooral AGNC en NLY worden veel als top aandelen omschreven. Ik ben benieuwd of hun total rate of return net zo hoog is als een aandeel als Digital Reality (DLR) met ´slechts´ 3% Dividend of Reality Income met 4%.

Gevoelsmatig wilde ik altijd met mijn passieve cashflow die vervelende VRH ruim de baas zijn en koos daardoor voor de hoogste dividenden, ik kom daar nu langzaam aan op terug.

midjj
1
Ook belangrijk bij BDCs, REITS, mREITS is of ze intern gemanaged worden of extern.
Volgens mij doen de intern gemanagede het significant beter dan de externe, waar managers zichzelf rijkelijk belonen van jouw aandelenkapitaal. Bekend voorbeeld was o.a. TWO, maar volgens mij zijn die nu overgeschakeld naar intern.
Intern gemanaged is o.a. MAIN, meerjarig een pracht fonds. 6% Dividend rendement en een meerjarige grafiek die gemiddeld langzaam van linksonder naar rechtsboven loopt.
midjj
2
Ik ben even wat rendementen gaan doorrekenen van enkele hoog dividend betalers en dat is toch best interessant.
Ik heb geteld vanaf Januari 2015 tot heden. De beginkoers van die maand t.o.v. de koers van 9 juli 2021
Alle tussentijdse dividenden heb ik bij de koers van 9 juli 2021 opgeteld, vervolgens deze koers gedeeld door de koers van Januari 2015 en daar rolden de rendementen uit. Ik heb data van Seekingalpha gebruikt, daar kun je heel makkelijk de dividend historie vinden. Ik ben niet uitgegaan van re-invested dividends.

DLR (Digital Realty) 273% (Huidige dividend rendement circa 3%)
ADC (Agree Realty) 279% (Huidig dividend rendement circa 3%)
O (Realty Income) 180% (Huidig dividend rendement circa 4%)
MAIN (Mainstreet Capital) 220% (Huidig dividend rendement circa 6%)

ORC (Orchid Island Capital) 1% (Huidig dividend rendement circa 14%)
AGNC (AGNC Investment Corp) 39% (Huidig dividend rendement circa 8%)
ARR (Armour Residential) -18% (Huidig dividend rendement circa 10%)

Zodiac
1
Heel interessant allemaal Midjj. Bij de laatste is het watertrappelen of verzuipen zo te zien.
midjj
1
Ik heb zelf ORC en AGNC o.a., ooit heel opportunistisch gekocht vanwege het hoge dividendrendement.
Nu blijkt dat dat niet erg handig is geweest...

Wel een kanttekening: De afgelopen jaren is de rente extreem laag en dan is het voor mREITS vaak lastig geld verdienen.
Erg veel goed vergelijkingsmateriaal is er niet vwb mREITS tijdens periodes van hogere rentes. De meeste mREITs zijn zo'n 10-15 jaar oud. Alleen NLY is ouder voor zover ik weet.

AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Je moet REITs en mREITS niet door elkaar gooien hè... al lijken de namen erg op elkaar: het zijn wezenlijk andere beesten.
Ik heb het wel eens vaker gezegd, maar ik herhaal het hierbij:

1) Als REIT belegger, beleg je in vastgoed: dus dan kan je met een beetje mazzel hopen op waardestijgingen van het onderliggende vastgoed en stijgende huren.
2) Als mREIT of BDC belegger, beleg in schuldpapieren, dus steek je je geld in hypotheek- en/of MKB-bankjes.

Het dividend van een REIT is meestal iets lager, maar daar staat (als het goed gaat) een langzaam stijgende koers en dividend tegenover. Bij een mREIT moet je rekening houden met een stabiele koers en dividend rondom een renteniveau (dus zodra de rente beweegt, beweegt de koers en mogelijk het dividend mee naar een nieuw evenwichtsniveau. Je moet zelf voor inflatiecorrectie zorgen door van het (doorgaans hogere) dividend minimaal zo'n 2% af te trekken voor inflatiecorrectie (herbelegging). Een mREIT kan daarom als risicovoller beschouwd worden dan een (goed geleide) REIT.

Als forumleden "iets" hebben gevonden, dan stel ik het op prijs als ze daar onderscheid in aangeven, het liefst met links naar sites met meer info. Dan hebben we er allemaal iets aan. Een naam en een dividend% zegt niet zo heel veel en is eerlijk gezegd eigenlijk zo ongeveer de de slechtst mogelijke manier om op basis van zoiets je geld ergens in te steken.

Tenslotte:
ORC: daar heb ik zowat in elke post voor gewaarschuwd, dat dat een soort test betreft en dus zeker geen aanbeveling. Voor mij pakt de test tot nu toe nog steeds niet negatief uit, maar dat kan snel veranderen...
AGNC: daar zijn de meningen over verdeeld op SA. Sommigen vinden het geen buy, Rida Morwa weer wel. Ik heb AGNC pas sinds deze maand ind e mix, dus ik wacht wel een jaartje af voordat ik het al dan niet weer uit de mix gooi. Ik gok namelijk op een dividend stijging na een paar dalingen. Mocht dat niet gebeuren (of zelfs weer een nieuwe daling), dan verdwijnt AGNC volgend jaar weer uit de mix.
midjj
1
Ik haal zeker geen mREITS en REITS door elkaar, ik ken het verschil.
Wat ik wilde aangeven is dat wanneer je beide categorieën naast elkaar legt en je vergelijkt de totaal rendementen van mREITs met die van REITS, dan lijken er wel heel grote verschillen te bestaan. Wellicht renderen mREITs beter in economische tijden die we de afgelopen 10-15 jaar te weinig hebben gezien (hogere rentes met een langdurig stabiel steile yieldcurve). M.a.w. REITS hebben het klimaat mee gehad de afgelopen 10-15 jaar t.o.v. mREITS.

Ik ben het met je eens dat dividendrendementen nietszeggend zijn, die les heb ik in ieder geval door schade en schande mogen leren, zie dus ook mijn rekensommetjes boven (dat was dus ook precies een punt dat ik wilde maken)

Naast het punt dat dividendrendementen dus niet veel zeggen, zou je je dus ook n.a.v. bovenstaande rekensommetjes kunnen afvragen of je de komende jaren beter af bent met REITS dan met mREITS?
Zelf neig ik naar REITs. Ik denk dat de lange rente de komende jaren relatief laag zal blijven, terwijl de korte rente door de FED (wat) wordt verhoogd. Een afvlakkende yieldcurve dus.

Als aangegeven heb ik alleen gerekend met dividend data van Seeking Alpha. Ik heb niets uit andere artikelen elders gehaald en dus ook geen links beschikbaar. Vooraf heb ik ook duidelijk aangegeven dat ik zelf ben gaan rekenen.
Het is aan een ieder om het te gebruiken dan wel het ongelezen te negeren. Sommigen hebben liever links naar 'officiële' artikelen, maar ik vind het ook mooi om te lezen als andere beleggers eigen onderzoekjes delen en aan de hand daarvan door discussiëren.

Last but not least:
Op SA volg ik Rida Morwa ook, van hem kwam vorig jaar de tip EPR, ik ben hem daar zeer erkentelijk voor. Overigens ben ik benieuwd wanneer EPR het dividend weer gaat hervatten, ik hoop op Q4.
Scott Kennedy (Ook van SA) rekende AGNC helemaal door. Zeer gedegen en goed onderzoek.

seekingalpha.com/article/4423924-asse...
midjj
1
Een correctie op mijn eerdere 'bierviltje' berekening:

DLR (Digital Realty) 173% (Huidige dividend rendement circa 3%)
ADC (Agree Realty) 179% (Huidig dividend rendement circa 3%)
O (Realty Income) 80% (Huidig dividend rendement circa 4%)
MAIN (Mainstreet Capital) 120% (Huidig dividend rendement circa 6%)

ORC (Orchid Island Capital) 1% (Huidig dividend rendement circa 14%)
AGNC (AGNC Investment Corp) 39% (Huidig dividend rendement circa 8%)
ARR (Armour Residential) -18% (Huidig dividend rendement circa 10%)

Factor 2.73 is natuurlijk niet 273% rendement, maar 173%. Excusez-moi.
Zelfde geldt voor andere genoemde rendementen.

Bij deze nog een link naar een lijstje met louter mREITS. Ook hier, grote verschillen in rendementen. Zelf zou ik wel eens willen weten of er lijsten bestaan van performance van mREITS die extern worden geleid t.o.v. mREITS die intern worden geleid.
Wat verklaart de forse verschillen in rendement tussen mREITS?

nl.marketscreener.com/beurs/sectoren/...

De site is wat knullig vertaald, maar verder vrij duidelijk.
6.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 73,920
Verschil +1,160 (+1,59%)
Hoog 75,660
Laag 73,800
Volume 493.340
Volume gemiddeld 376.904
Volume gisteren 538.179

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront