Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

LM

11 Posts
[verwijderd]
0
Good evening to you,

how do you personely feel about the attitude towards stocks in the us of a
at the moment?
Is there anything left of the great urge to BUY stocks of the nineties?

Howdy,kck

[Modbreak Thijs(forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd. Gelieve hier geen politieke discussies te starten en uw berichten in het Nederlands te schrijven.]
ellemme
0
Beste KCK,

Met betrekking to de US stocks. Op Wallstreet heeft de gewone Amerikaanse doorsnee investeerder zich dus kapot gebeten. Gered wat er te redden viel en is nu alles in onroerend goed aan het stoppen. Onroerend goed is nog steeds redelijk goedkoop in vergelijking to de Europeese prijzen, maar als niet Amerikaans ingezetene wordt je by verkoop flink belast, niet over alleen de waarde stijging, maar over het hele bedrag (kan oplopen tot 30%). Mbt gang van zaken op Walstreet moet je rekening houden met het 401K programma (voor ongeveer 50% "gesubsidieerd" door de werkgever) en daar gaat de boel gewoon door (grote aantallen gezien de vele Amerikanen die werken en die op deze wijze hun oudedagsvoorziening bijelkaar sprokkelen).

Ik geef doorgaans geen specifiec advies mbt aandelen. Heb wel mijn eigen ideen. Maar om die aan anderen aan te bevelen vind ik gevaarlijk. Een ieder moet investeren naar eigen draagkracht en rekening houden met de risicos. Eigenlijk is er op het ogenblik nauwelijks sprake van investeren, het is voornamelijk speculatie! Sinds kort richt ik mijzelveop ALCOA (AA), ALCAN (AL), Caterpillar CAT) en ... Harley Davidson (HDI), puur speculatief. Voorts dacht ik zo dat TRowPrice New era fund op de LT interessant is (veel BP en Texaco Chevron in de portfolio).

De toestand in de wereld is treurig op dit ogenblik (zie ook mijn posting mbt to Italie als antwoord op Gung Ho). De rest van Europa en de USA is niet veel beter ... maar er zijn altijd mensen die geld maken in schrale tijden ... de tribunes bij de Monaco GP F1 van het vorige weekend waren geheel uitverkocht (ticket 400 - 1500 euros) en de straten van Monaco stonden bol van de Euro 700,000 auto modellen met navenante mooie dames (die in het onderhoud waarschijnlijk vele malen duurder zijn). Overigen, onroerend goed vlak naast Monaco is ook nog steeds betaalbaar (Monaco zelf is duur, maar niet duurder dan NL is mijn indruk).

Het ga je goed ... en volg mijn raad alleen op als je er zelf (ja Zelf) wat in ziet ("Don't shoot the piano player!").

Mvg,

Ellemme

[Modbreak Thijs(forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd, omdat dit deel (hoewel u er niet verder discussieert) ook verdere politieke discussies kan oproepen.]
[verwijderd]
0
Beste LM,

dank voor je antwoord,jammer dat laatste deel ontbreekt(force la censura delle moderatore?),moet zeggen dat ik je stukjes met veel pleizier lees.
401K,vooral die 1 intrigeert me!US stocks lijken mij gezien de waardering en de growth niet overgewaardeerd.
Advies over aandelen volg ik in principe niet so don't worry.Zit trouwens ook in alcoa en alcan via ML World Mining,verder ben ik maar een braaf beleggertje in RD,AAB,Akzo,phg en dat soort fondsen(Wessanen,weduwe en wezenfonds,met div.ren.6% raak ik ook maar niet kwijt).Met de kanttekening dat ik wel zo streetwise was om rond 2000 fiks winst te nemen.
Over de toestand in de wereld(gjb Hilterman),ben ik niet negatief.Er wordt wat afgejammerd,maar er is "sufficiente pasta",over een jaar of wat ziet alles er weer heel anders uit.
Je mededelingen over de autowereld waardeer ik zeer,als mindervermogende moet ik het doen met een geleende Panhard(luchtgekoelde 2 cilinder boxer,
95 bhp,650 kg,en m'n oude alpha.

All the best,kck

ps weet je waar Melkert woonde?Bickbergen of all places!
pps goed dat je mijn posting wist te vinden en aardig stuk nav Gung.
[verwijderd]
5
quote:

ellemme schreef:

[Modbreak Thijs(forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd, omdat dit deel (hoewel u er niet verder discussieert) ook verdere politieke discussies kan oproepen.]
[/quote]

Excuus ellemme dat ik jou posting aangrijp om mijn irritatie te uiten. Ik weet niet wat er verwijderd is, maar ik vind dat een moderator niet zomaar delen van berichten kan verwijderen of nog erger aanpassen.

Saluti dal vecchio continente (dove io mi sento al mio aggio)

Beste Moderator

Met stijgende verbazing volg ik de ontwikkelingen op de IEX "van beleggers voor beleggers" website. Het afgelopen weekend is er een conflict tussen aandeelhouders IEX op straat beland. Het trottoir smerig en besmeurd waarbij ook de stoep van de buurman onder de modder kwam te liggen.
Na een klaarblijkelijke emotionele explosie is door de redactie van de IEX besloten om het straatje schoon te vegen.
Dat er tussen de troep (naast bijdragen van de redactie!) ook misschien eigendommen van onpartijdige omstanders ongevraagd zonder toestemming mee onder het tapijt is geveegd vind ik eigenlijk al te ver gaan, maar dit is misschien voor de lieve vrede nog te billijken. (ik heb de commotie overigens alleen van horen zeggen (zogenaamd burengerucht) dus vergeef mij dat ik niet op de hoogte ben van alle ins en outs).

Ik wil echter bezwaar maken tegen de buiten proportionele schoonmaakwoede
die langzamerhand ook de andere vertrekken van herberg IEX aan een extreme make-over onderwerpt.
Het lijkt wel of er bij de vorige rigoreuze schoonmaak niets geleerd is. Toen heeft de schoonmaak van de schuur achterop het erf geleid tot het vertrek van een deel van zijn regelmatige bezoekers, zonder dat zij in de gelegenheid waren hun bijdragen ergens anders op te slaan.

Het ongevraagd verwijderen van een bericht of het "modereren" met een kleine tekst onderaan met een summiere uitleg is voor ernstige gevallen zoals vandalisme of huisvredebreuk te billijken, maar met een gedeelte van een bericht verwijderen omdat:

[quote=moderator]
dit deel (hoewel u er niet verder discussieert) ook verdere politieke discussies kan oproepen.]
overschrijdt u de grens van goed gastheerschap. Er worden dingen verwijderd waar mogelijk anderen aanleiding in zien om berichten te plaatsen die mogelijk niets met het gespreksonderwerp ter huize IEX te maken hebben.

Door het (veelvuldig) ingrijpen in postings die in het geheel niet de bedoeling hebben de gastheer tegen de haren in te strijken, wordt de sfeer negatief beinvloed en moeten gasten (nota bene worden ze aangesproken met leden, met het gebruiken van deze term wordt inspraak en misschien zelfs medebestuur gesuggereerd!) op hun woorden gaan passen. Zelfs stamgasten schijnen niet veilig te zijn voor de nieuwe blinkend schoon policy.

Vergeet alleen niet dat het kapitaal van een herberg niet zit in het onroerend goed, maar voornamelijk in zijn clientele. Voor dat je het weet is de eens populaire herberg leeg en zit de gasten in een volgend etablissement!

de bos

PS dit onderwerp is een totaal off-beleggers topic, maar bij gehele of gedeeltelijke verwijdering cq aanpassing, heeft u in ieder geval 1 klant minder.
ellemme
0
Beste De Bos(s),

dank voor je weerwoord met name aan de moderator. Ik heb dat baasje al een email gestuurd (niet via de koffiekamer maar via de Redactie)en hoop dat hij de inhoud begrijpt .... er is geen economie zonder politiek, en geen politiek zonder economie. Raar maar waar ! Interessant beroep heeft die moderator eigenlijk, waarschijnlijk moet hij van 8 to 6 al die onzin die in de koffiekamer gestort wordt lezen .... ik benijd hem niet !

Beste KcK,

een Panhard is geen goede investering, duidelijk een automobiel voor de grootste onder de autokenners. Maar wat echt uniek is (soms tegen het geniale af)wordt niet altijd beloond door de markt/de meute dus ! Ik vind overigens dat er aan een Panhard veel LOL te beleven is, maar 95 pk is dat niet ietwat overschat ... of is het de befaamde Tigre versie? Begrijp dat je mijn website volgt .... zal wel nooit een Google worden vrees ik (dit laatste voor de moderator ingelast zodat hij kan denken dat we hier over investeringen discussieren !).

Beiden mvg,

Ellemme
[verwijderd]
0
LS

Deze Panhard wordt regelmatig in Paris getuned,maar is niet te koop,betreffende vriend heeft ook een P. camionette,dan voel je je echt in la Strada!

Wat betreft de mod.:misschien is zijn engels niet zo goed,meen dat ik schreef:heb je in het fd(financieel dagblad Thijs)stuk van van der Ploeg(voormalig staatssecr. van fin.en tegenswoordig hoogleraar ec.aan de uni. van Bologna Thijs)gelezen?Hij heeft schijt(he f's)aan de vakbond(the union).

mvg,kck

ps blijf erg benieuwd naar wat er van you Censuriert geworden war.
ellemme
0
KCK,

Bologna is mijn hometown so to speak. Emme in mijn naam kun je terugvinden in de velgen van Ducati motorfietsen en een speelgoed fabrikant (beide4n in bologna gevestigd). Ben nu wel zeer beniewd wat die rakker ex.NLse staatsecretaris daar doceert. Thijs is dat de afdeling aan de Universiteit van Bologna waar hij werkt ? Bevestigd overigens wel weer mijn stelregel dat Italianen op alles wat uit het Noorden komt geilen ! Ah, i Tedeschi ....... Ah, Le Bionde !

Mvg,

Ellemme

PS wat voor Panhard is 't eigenlijk, een competitie auto ? De cammionettes (althans de 404 en 304's van het merk P., die ken ik nog uit Afrika waar ik heel wat tijd verloren heb met het trachten van de ontwikkeling op gang te brengen ! Het is hedentendage allemaal Toyota en Nissan in de PU markt !
[verwijderd]
1
Beste kck en Ellemme,

Na de sluiting van de Wandelgang hebben we aangegeven geen politieke discussies te willen op deze site. Alleen discussies die een directe link hebben met (potentiële) beleggingen of investeringen willen we graag faciliteren. Omdat enkele zinnen in uw berichten daaraan niet voldeden, zijn ze verwijderd. Hoewel ik ze liever niet weer op het forum wil plaatsen, lijkt me dit voor de duidelijkheid toch handiger. In het bericht van kck werd een ex-politicus een “asshole” and “they should be ashamed livin'in 't Gooi,beeing socialists” genoemd. Zulke op zichzelf staande opmerkingen zijn voor ons, zowel vanwege het feit dat ze off-topic zijn alsmede vanwege het gebruik van scheldwoorden, niet gewenst op ons forum. Overigens heb ik inderdaad ook de zin over het artikel van dhr. van der Ploeg verwijderd.

In het bericht van ellemme heb ik slechts één zin verwijderd waarin deze (ex-)politici “socialistische apen” worden genoemd. Ik ben, door het verwijderen van zulke zinnen, echt niet van plan om uw plezier op dit forum te vergallen, maar zulke berichten kan ik echt niet laten staan.

Ik hoop dan ook dat u niet weer zulke zinnen op dit forum wilt plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Thijs Vollenbroek
Misbruik of opmerkingen: forum@iex.nl
[verwijderd]
0
quote:

ellemme schreef:

KCK,
Mvg,

Ellemme

PS wat voor Panhard is 't eigenlijk, een competitie auto ? De cammionettes (althans de 404 en 304's van het merk P., die ken ik nog uit Afrika waar ik heel wat tijd verloren heb met het trachten van de ontwikkeling op gang te brengen ! Het is hedentendage allemaal Toyota en Nissan in de PU markt !
het gaat om een 24ct 1963,64pk(ja je was op je "qui vive"toen je de 90 bhp in twijfel trok,Bravo),850cc.
een Dina camionette(Panhard anche),800cc,42pk("le bageau"),1960,
een PL17,68 pk,1961.

Ongelooflijke wegligging(net als de "minor"),uitermate vernieuwende maar kwetsbare techniek.

Maar indeed niet betrouwbaar als belegging(moeilijk aan onderdelen en know how te komen).
Die peugeot pickups hebben jaren Africa onveilig gemaakt(404),de 505 wordt NIEUW gemaakt in Nigeria(very interesting country,140000000 inwoners!)

I crasy ollladesi,werden we genoemd.

Wat betreft Thijs,laat maar hangen.

Ciao,kck

[verwijderd]
0
quote:

IEX.nl_Forummoderator schreef:

Beste kck en Ellemme,

In het bericht van ellemme heb ik slechts één zin verwijderd waarin deze (ex-)politici “socialistische apen” worden genoemd. Ik ben, door het verwijderen van zulke zinnen, echt niet van plan om uw plezier op dit forum te vergallen, maar zulke berichten kan ik echt niet laten staan.

Ik hoop dan ook dat u niet weer zulke zinnen op dit forum wilt plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Thijs Vollenbroek
Misbruik of opmerkingen: forum@iex.nl
Beste Thijs,

ik vind 't eerlijk gezegd een beetje kinderachtig,maar kan me aansluiten bij wat ellemme over jouw functie zei.
Herinner me nu dat jij of je vervanger ooit een anti-semitische posting verwijderde op mijn aandringen,waarvoor dank,we staan dus quite.
Of ik zulken zinnen niet meer uit mijn penne zal laten vloeien?Who knows(wie weet).

mvlach,kck
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.908,40 -1,00%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.948,67 -0,83%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.366,09 -0,90%
 US500^ 5.030,95 -0,82%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.332,75 +0,72%
 EUR/USD 1,0726 +0,27%
 WTI 83,66 +0,92%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront