Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

iEX adviezen.

13 Posts
Mayo
2
Vandaag de 3 grootste dalers. Tom Tom, Galapagos en Just Eat. Deze stonden of staan nog steeds op BUY of STRONG BUY. Mijn mening is zeker na vandaag dat je de adviezen van IEX niet echt serieus kan/moet nemen, Laatste advies van Niels Koerts over Philips is ook een aanfluiting. Binnen 1 week is koersdoel al weer erg naar beneden bijgesteld. Denk er nu serieus aan om mijn lidmaatschap op te zeggen. Benieuwd naar de mening van andere IEX leden.
[verwijderd]
0
Ook in deze markt is alles naar boven gericht, en uiteindelijk gaat ook alles naar boven, de mens moet voorwaarts, door ontwikkelen, groeien, versnellen, zichzelf verbeteren.

Geen enkel AEX aandeel staat nu op sell/verkopen, bijna alles staat op kopen/vermeerderen/oppakken/koopwaardig, hoe ze het ook benoemen!

Als alles altijd non stop blijft stijgen, gewoon eeuwig in een lijn naar boven dus(nu al 10 jaar Bullrun market), dan leven we nu op de beste aardkloot in het zwarte gat, de beste locatie ooit om een even lang te verblijven, zoveel weelde en extreme welvaart, ongekend!

Ook de bovenste drie aandelen werden bewierrookt door alles en iedereen, zeker ook op deze site waar uiteindelijk alles te koop is(lees: de notering)

Twee van bovenstaande noteringen zullen uiteindelijk geruisloos de markt verlaten zonder de laatste jaren ook maar een "sell" advies te hebben gekregen , je moet er dus doorheen kijken, zelf je huiswerk doen.

Koert heeft een mening, maar Mayo heeft ook een mening, iedereen heeft een mening!
objectief
1
quote:

drooglegging schreef op 16 juli 2021 07:15:

Geen enkel AEX aandeel staat nu op sell/verkopen, bijna alles staat op kopen/vermeerderen/oppakken/koopwaardig, hoe ze het ook benoemen!

"Houden"" is al jaren een verkoopsignaal.
zeurpietje
2
Kan me nog herinneren dat ik samen met de directeur beleggingen van de Robeco bij een presentatie was van een van de Japanse brokers. Dit waren meestal halleluja verhalen over een of meerdere aandelen. Slechts een keer werd er op zo'n presentatie een verkoopadvies gegeven. Genoemde directeur zei mij na afloop: blijf deze analist maar goed volgen, die weet waar hij het over heeft. Moest daar een paar jaar geleden nog aan denken toen Kempen met een verkoopadvies van het hier bejubelde aandeel Pharming kwam.
Leefloon
0
quote:

zeurpietje schreef op 16 juli 2021 08:11:

Slechts een keer werd er op zo'n presentatie een verkoopadvies gegeven. Genoemde directeur zei mij na afloop: blijf deze analist maar goed volgen, die weet waar hij het over heeft.
Een probleem van verkoopadviezen, bij een serieus, neutraal en open-minded publiek, is dat velen daar niets mee kunnen. Als ik bij een obvligatie-IPO op de NPEX aangeef "geen investment grade, negatieve outlook" (verkopen/afblijven), dan was ongetwijfeld een dikke 99% van alle lezers hier toch al niet van plan om in dat bedrijfje en in obligaties te gaan beleggen, en 100% van de rest kan er niks mee omdat ze niet al een positie hebben, omdat een echte shortpositie niet kan, en je ook al geen calls kunt schrijven of puts kunt kopen. Met "kopen" kunnen de meesten wel iets, en kopen heeft geen ingebouwd plafond van maximaal (-)100%.

Zonder een serieus, neutraal en open-minded publiek roept het bovendien nogal wat weerstand op, wanneer je bij een beurslieveling een einde komt verkondigen. Stond Van der Hoeven bij Ahold recht te praten wat krom was, komt de een of andere subiet te verbannen idioot verkondigen dat in het (pas later teruggetrokken) saaie jaarverslag wel heel erg vaak het woord "exclusief" staat. Of dat Imtech wekelijks prachtige omzetten meldde, die "ooit" waren behaald.

Ook bij IEX-adviezen: laat de (bij adviezen vaak niet beschikbare) onderbouwing leidend zijn voor de kwaliteit, Iemand kan keurig onderbouwen waarom de waarde van cryptomeuk als extra betaalmiddel hoogstens "nihil" is. Een martktwaardeverdubbeling in zeer korte tijd haalt die argumentatie niet onderuit.

Zo'n koersstijging kan overigens prima passen bij een afblijven-advies, Een vallend mes valt ook weleens even fors omhoog, maar doet per saldo waar het het heste in is: vallen. Een val die jááááááááren kan duren, wat een advies "verkopen" nog moeilijker kan maken.

Een (klein) nadeel van een systeem met een abonnement kan tenslotte zijn dat men dan altijd adviezen moet produceren, dus ook wanneer bijvoorbeeld de gever van het advies eigenlijk hoogtevrees begint te krijgen. Zou ik met zo'n systeem gaan waarschuwen voor (mogelijke) nieuwe fraudegevallen of lijken in kasten, dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je maandenlang, jarenlang heel veel betaalt voor al het werk, maar al die tijd geen enkel signaal krijgt. Nóg een hindernis voor behoorlijk trefzekere verkoopadviezen.
haas
1
quote:

Mayo schreef op 15 juli 2021 20:18:

Vandaag de 3 grootste dalers. Tom Tom, Galapagos en Just Eat. Deze stonden of staan nog steeds op BUY of STRONG BUY. Mijn mening is zeker na vandaag dat je de adviezen van IEX niet echt serieus kan/moet nemen, Laatste advies van Niels Koerts over Philips is ook een aanfluiting. Binnen 1 week is koersdoel al weer erg naar beneden bijgesteld. Denk er nu serieus aan om mijn lidmaatschap op te zeggen. Benieuwd naar de mening van andere IEX leden.
Mijn ervaring sinds 15 jaren (dus dat is nog niet zo lang)
1. de meeste adviezen die worden gepubliceerd zijn innemen van long posities
2. let erop hoe en wat 'n adviseur schrijft !
3. Ik ervaar dat meestal meerdere adviseurs in dezelfde (week)periode met dezelfde aandeel-aankoopadviezen komen
(kopieren ze elkaar ? of werken ze met dezelfde info/technieken ?) bij zowel binnenlandse als buitenlandse berichten.
4. actuele info: ING heeft voor JET staan:. 105 miljoen euro verlies
Ik heb enige tijd geleden geschreven in kk dat ik JET heb verkocht op 100.
(maar ik sta niet te boek als adviseur. Ben ook NIET in dienst van bijv IEX-bedrijf.:):)
PS:
JET rekent voor dit jaar wel op een brutoverlies van 280-450 miljoen euro.
Zeg maar dat het uitkomt op een verdrievoudiging van de raming van ING van min 105 miljoen euro.

PS: ook voor u ,lezers,mede forumleden, ik wens u goede ,persoonlijke monitor voor 2e helft 2021 .
zeurpietje
0
@Leefloon
Je omschrijft hier heel goed het dilemma waarmee analisten moeten leven.
De toehoorders zitten vaak met een zak vol geld waarmee ze iets willen, anders lezen ze de adviezen niet.
Analisten moeten positiviteit uitstralen, althans dat wil hun baas meestal.
Ben je niet in staat om een analistenrapport op waarde te schatten wees er dan heel voorzichtig mee.
Krijg helemaal de kriebels van analisten die hun successen uit het verleden breed uitmeten.
wiegveld
0
Analisten zijn ook mensen en ik ben vooral verbaasd als generalisten over allerlei soorten bedrijven adviezen verspreiden.
IEX en concurrent hebben daar een handje van.
De grote banken ( zie draadje analisten galapagos forum van avanti avanti) zijn vaak dedicated tot een industrie tak. Farma, banken & verzekeraars etc. En hebben maar enkele bedrijven die ze volgen.
Daar zit al een groot verschil Hoe moet een generalist bv. Filgotinib of een studie van XXX 3970 wegen? De grootbanken hebben vaak een terzake opgeleide persoon als analist omgeturnd.

Dat verschil zegt genoeg. Verder vind ik risico IEX en concurrenten dat ze erg op NL aandelen gericht zijn, hetgeen ook meteen een risico op zich is. Lees weinig over een bedrijf als Nestle, Fresenius, Gerresheimer en enkele anderen die groot zijn en het goed doen.

Dus eens met enkelen hierboven, vaar niet blind op stukjes maar zoek het zelf uit OF zeg je abbo op en ga in ETF’s verder.
objectief
1
quote:

wiegveld schreef op 16 juli 2021 13:58:

De grote banken ( zie draadje analisten galapagos forum van avanti avanti) zijn vaak dedicated tot een industrie tak. Farma, banken & verzekeraars etc. En hebben maar enkele bedrijven die ze volgen.
De grote banken die maar enkele bedrijven volgen; dan ken je duidelijk deze sector niet!!
Mayo
2
Ik heb net weer podcast van de mounties gehoord. Zij hebben er veel lol in zo te horen. Ben er klaar mee. Adviezen van Niels en zijn IEX collega's zijn k.. Ik weet het , is allemaal mijn eigen beslissing maar als je ergens voor betaalt moet het toch ook iets opleveren. Adviezen voor Tom Tom, Galapagos, Just Eat, Philips, etc., hebben mij veel geld gekost. Zeg mijn abo op en kijk alleen nog maar bij Beleggersbelangen, daar heb ik een veel beter gevoel bij. Succes voor alle IEX leden!!

objectief
0
quote:

Mayo schreef op 16 juli 2021 22:01:

Ik heb net weer podcast van de mounties gehoord.

Gelukkig hebben we deze podcast op deze beleggerssite. 100% beter dan al dat nutteloos politiek geneuzel.
ffff
0
Ik zat zojuist even naar Hunter Douglas te kijken, Fred.

Doe jij dat ook , zo nu en dan, laten we zeggen eens per week?

En kom je dan net als ik tot de conclusie......Er waren er op dat forum van Hunter Douglas die het toch beter dan Fred en Peter hebben ingeschat.....

Terugkijken..... En vooral vaststellen, waarom je iets " verkeerd" hebt ingeschat.....Inderdaad, heel wat verstandiger dan die eindeloze tsunami van politiek getinte postings, waarvoor je van IEX een prachtig blinkend epaulet krijgt....

Over die adviezen van adviseurs heb ik afgelopen 21 jaar heel veel in de KK gepost en ik waak ervoor om ze te herhalen.

Maar dat hoort er ook allemaal bij....Commercie...... Gratis....... Maar wel zwijgen als je ergens te gast bent.

Peter
wiegveld
1
quote:

objectief schreef op 16 juli 2021 14:31:

[...]

De grote banken die maar enkele bedrijven volgen; dan ken je duidelijk deze sector niet!!
Ik bedoel dal hun analisten per bedrijfstak bedrijven volgen. Slordig opgeschreven
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,32  -11,75  -1,33%  16:40
 Germany40^ 17.746,00 -1,56%
 BEL 20 3.793,84 -1,55%
 Europe50^ 4.905,67 -1,58%
 US30^ 37.812,74 +0,30%
 Nasd100^ 17.696,43 +0,02%
 US500^ 5.043,49 -0,34%
 Japan225^ 38.453,62 -0,63%
 Gold spot 2.369,83 -0,56%
 EUR/USD 1,0632 +0,06%
 WTI 84,71 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +4,11%
FASTNED +2,89%
Arcadis +1,52%
DSM FIRMENICH AG +1,49%
Air France-KLM +1,39%

Dalers

ArcelorMittal -7,05%
Aperam -5,64%
SBM Offshore -4,10%
JUST EAT TAKE... -3,58%
ALLFUNDS GROUP -3,48%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront