Crescent (voorheen Option) « Terug naar discussie overzicht

crescent 2020/2030

3.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Kruger
0
Goede raad van een kenner: best terugtrekken op gedeprecieerde aandelen en opkomende markten.
businessam.be/legendarische-belegger-...

En ik dacht: hee, ik ken zo een gedeprecieerd aandeel in een opkomende markt.
De gazetten hebben 10 jaar vol gestaan over hoe verschrikkelijk gedeprecieerd het aandeel Option/Crescent wel is. Het is bij wijze van spreken De Moeder van Alle Gedeprecieerde Aandelen.
Vansteeland mag dan uit schrik voor zwarte cijfers in 2021 wel gillen dat een beurswaarde van 3 maal de omzet "toch stevig mag genoemd worden". Dat is, vind ik, nogal van de pot gerukt wanneer hij op ditzelfde moment Galapagos en hun leeggelopen pijplijn staat te slijten aan een ratio van 10 en meer. Wat is dat dan? Niet "stevig" maar wel...hallucinant???? Gewoon fantastisch. Geen enkel probleem voor Vansteeland. Integendeel.

JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 6 juli 2021 20:00:

[...]
Ook even opgezocht: 18 maart was toen de 33'ste handelsdag, en 23 maart was de 36'ste handelsdag ná 1 februari. Zal o.a. iets met het te kiezen percentage, betaling en levering van de aandelen te maken hebben; alleen de berekening van de prijs betreft 30 handelsdagen. Vandaag is dus de 26'ste handelsdag ná 31 mei.
Denk dat we nu al aan 39 of 40 werkdagen zitten, zonder rek. te houden met feestdagen. Vorige aankondiging was dus 23 maart, ook gewoon een weekdag.
Wat LDA gaat doen had al bekendgemaakt kunnen zijn. Vertraging?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 23 juli 2021 14:07:

Denk dat we nu al aan 39 of 40 werkdagen zitten, zonder rek. te houden met feestdagen. Vorige aankondiging was dus 23 maart, ook gewoon een weekdag.

Wat LDA gaat doen had al bekendgemaakt kunnen zijn. Vertraging?
Klopt, IIRC verleden keer het nieuws na 30 handelsdagen en 6 dagen. De dertigste handelsdag ná de aankondiging op 31 mei was 12 juli, dus maandag had je nieuws kunnen verwachten. De VWAP zal rond €0,0309 zijn uitgekomen. Met 10% discount minder dan de te hanteren minimumprijs van €0,03 per nieuw aandeel.

Ik sluit niet uit dat de minimumprijs en het percentage waarop LDA inschrijft, vanaf 60% tot en met 100%, beide onderhandelbaar zijn, en dat LDA er bijvoorbeeld weinig voor voelt om aan de voor LDA laagst mogelijke prijs toch niet op 100% van de aan LDA aangeboden aandelen in te schrijven. Ik verwacht dat Crescent sowieso minimaal tot eind deze maand (betaling salarissen), begin volgende maand de tijd heeft. Dat moment lijkt mij voor Crescent een piek in de liquiditeitsbegroting.
Kruger
1
Euh ... indien je geen onderscheid weet te maken tussen je stelling en het bewijs van je stelling, zal je ons de volgende 3 jaar zowat elke maand (betaling salarissen) dienen te waarschuwen voor een nakende piek in de liquiditeitsbegroting. "Om de haverklap", zeg maar.
Dus...als je er de volgende 3 jaar de spanning wat wil inhouden zul je
1. een andere stelling moeten vinden, of
2. een ander bewijs van je stelling.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 23 juli 2021 17:02:

[...]
.... Ik verwacht dat Crescent sowieso minimaal tot eind deze maand (betaling salarissen), begin volgende maand de tijd heeft. Dat moment lijkt mij voor Crescent een piek in de liquiditeitsbegroting.
Als dat zo is, zit LDA voorwaar in een uitstekende onderhandelingspositie... Op dat onderhandelen van prijs en hoeveelheid kan toch moeilijk een tijdslimiet zitten. Voor LDA wel te verstaan.
Leefloon
1
Verleden keer ging de KV in elk geval om 48,4 miljoen door Crescent aangeboden nieuwe aandelen, en zal het tellen van 30 handelsdagen zijn begonnen op 2 februari. De 30ste handelsdag is dan maandag 15 maart. Op 23 maart maakte Crescent nabeurs bekend dat er is ingeschreven op 32,5 miljoen (of een kleine 67,15%) van de aangeboden aandelen. Dat persbericht duurde dus 8 volle kalenderdagen, of 6 handelsdagen.

Ditmaal ging het om elk geval om 34 miljoen door Crescent aangeboden nieuwe aandelen, en zal het tellen van 30 handelsdagen zijn begonnen op 31 mei. De 30ste handelsdag is dan vrijdag 9 juli. Bij een zelfde duur van de KV, 8 volle kalenderdagen of 6 handelsdagen, Dan wordt na 8 volle kalenderdagen een persbericht over de afrond op (zondag) 18 juli verwacht, of na 6 handelsdagen maandag 19 juli.

Feitje is dus dat de KV verleden keer duidelijk vlotter werd afgerond, of tenminste de communicatie over de uitgifteprijs en het door LDA afgenomen aantal nieuwe aandelen. Minstens een volle week vertraging in het proces, vergeleken met de vorige bedelronde.
handset
0
quote:

Kruger schreef op 25 juli 2021 14:28:

Euh ... indien je geen onderscheid weet te maken tussen je stelling en het bewijs van je stelling, zal je ons de volgende 3 jaar zowat elke maand (betaling salarissen) dienen te waarschuwen voor een nakende piek in de liquiditeitsbegroting. "Om de haverklap", zeg maar.
Dus...als je er de volgende 3 jaar de spanning wat wil inhouden zul je
1. een andere stelling moeten vinden, of
2. een ander bewijs van je stelling.
Tenzij Crescent/Option met schitterend nieuws over de brug komt natuurlijk, dan zit Crescent in een betere positie.
Waar gaan ze dan over gaan lullen.
Ik verwacht ook nieuws .
Alles op zijn tijd.
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 25 juli 2021 20:40:

Feitje is dus dat ... tenminste de communicatie over de uitgifteprijs en het door LDA afgenomen aantal nieuwe aandelen ... verleden keer duidelijk vlotter werd afgerond
In Euronext Notice BRX_20210716_00478_EUR (Capital Increase per 20 juli) zou de voorwetenschap, het aantal door LDA afgenomen aandelen, zonder toch verplicht persberichtje kunnen staan. Zou dus ook niet kunnen, als deze Notice bijvoorbeeld het warrantenplan betreft.

De moeite van het aanschaffen, met 150% verhoogd tarief, niet waard. Koop voor dat geld liever aandelen Crescent bij. Een achteraf converteerbare, minder wenselijke (Herr Seele zal liever het echte geld van LDA laten verbranden) overbruggingslening van intimi is in geval van acute nood een denkbare reddingsboei.
handset
0
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 26 juli 2021 10:35:

[...]
...
De moeite van het aanschaffen, met 150% verhoogd tarief, niet waard. Koop voor dat geld liever aandelen Crescent bij....
Blijkbaar weer te moeilijk voor sommigen.
Heb op het winkelkarretje geklikt, maar het dan toch maar gelaten.
Enig idee waarom dat soms betalend is, en dan weer niet? En vooral waarom zoiets niet op de website van het bedrijf zelf verschijnt?
JdeFL
1
D'er zit wat neerwaartse beweging in de koers van oxurion, met een forse opstoot qua volume. Heb je toch wat parallellen met Crescent..

..."Negma Group has committed to subscribe to up to €30 million in equity in tranches over a 12-month period through mandatory convertible bonds at Oxurion’s sole discretion"...
Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a... voor meer informatie

Blijkt dus een courantere financieringsmethode te zijn....
Kruger
0
quote:

JdeFL schreef op 26 juli 2021 13:30:

[...]

Enig idee waarom zoiets niet op de website van het bedrijf zelf verschijnt?
Omdat het slechts om een simpel administratief proces ging binnen een voordien welomschreven kader.
En dus niet om een levensbedreigende kritieke situatie met vertragingen, onderhandelingen en pieken in de liquiditeitsbegroting.

Of je er opnieuw weken heisa om niks voor maakt, beslis je zelf natuurlijk.

Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 26 juli 2021 13:30:

Heb op het winkelkarretje geklikt, maar het dan toch maar gelaten.

Enig idee waarom dat soms betalend is, en dan weer niet?

En vooral waarom zoiets niet op de website van het bedrijf zelf verschijnt?
Verstandig. Navragen bij IR van Crescent, broker en/of beurs kan eventueel ook. Voor hetzelfde geld is er één warrant uitgeoefend.

Belangrijke gebeurtenissen of (IPO's) promoties zijn gratis. Specialistisch of administratief geneuzel (i.e. de rest) is betaald, met een ontmoedigend tarief.. Over dividenden communiceren bedrijven bijvoorbeeld zelf al. Bij Euronext en voorgangers is het reeds decennia lang zo dat daarvoor betaald moet worden. Noteringen die de volgende dag ex-dividend gingen noteren, of leden die wilden weten wat op welk uur de koers van een aandeel was. Gratis kun je wel ongeveer nagaan wat er gebeurd is, of wat er wanneer gaat gebeuren.

Een onderneming is niet bij alles betrokken, zoals een nieuwe trading group op basis van MiFID II en dergelijke. Het zijn ook officiële berichten van de beurs zelf. En op 23 maart volgde Crescent de Wet van 2 mei 2007 nog, met een persbericht over de plaatsing van een variabel aantal aandelen. Het zich aan die wet houden zou Crescent ditmaal vergeten kunnen zijn. Zou kunnen.

In een enkel geval zou je met een duur abonnement op Notices overigens geld kunnen verdienen, in specifieke situaties. Bij NIBC kon dat recentelijk. (De computer van) een market maker op een Aldi-beurs met handel voorbeurs had ws. dividendmutaties niet verwerkt, zodat je klaarblijkelijk voorbeurs je aandelen ex-coupon kon verkopen aan de cum-coupon prijs. Maar goed, bij een abonnement op alles krijg je ook bericht wanneer er bij Crescent 1 warrant is geconverteerd in 1 nieuw aandeel. Ik scan de berichten dagelijks, maar alleen om naamswijzigingen en dergelijke niet te missen. "Volg" je alles, teveel om bij te houden, dan mis je bijvoorbeeld weleens dat op de beurs Option Crescent is geworden. Dan is de gratis info "change of name/issuer" bij een betaalde Notice toch voldoende, en zoek je de volledige nieuwe naam maar ergens anders op.

Het moeten ontmoedigen met het ontmoedigende tarief ontvalt wel mee. Het is niet zo dat als je het als beurs bij Crescent in een gratis Notice over "outstanding shares" hebt, dat jan publiek dan massaal komt vragen waarom de beurs dat kwaliteitsoordeel niet bij Agfa en Nyrstar hanteert. Betaalde Notices zijn echter meer iets voor Members van de beurs en/of andere betalende klanten, en toch kun je zo gratis terugzoeken bij een echte beurs wanneer er bij Tubize of zo "iets" met dividend speelde. Met de gratis info "Shares - Cash distribution - Effective 04/05/2021", en dus met een zeer beperkte toegevoegde waarde van de specialisische gegevens in het hele bericht.

Hoe dan ook is alles voor particulieren uiteindelijk goed genoeg te volgen, of alles dat voor particulieren van belang is. het actuele aantal uitstaande aandelen is uiteindelijk ook gratis beschikbaar bij Euronext, maar dan zonder dat elke mutatie gratis terug te vinden is. Bij Crescent kán er sprake zijn van een vergeten maar verplicht, zoals het persbericht van 23 maart jl., maar dan volstaat een gratis melding aan de FSMA. Het is niet nodig om daar als melder al het eventuele bewijsmateriaal aan te leveren.
handset
1
[Modbreak IEX: Gelieve niet over de moderatie te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
Kruger
1
Juist, is inderdaad schandalig.
En als zijn wekenlang opgebouwde piek plots als een pudding in elkaar zakt ... de mogelijkheid openlaten dat Crescent vergeten is de wet te volgen. ??!??!!??
Het is of wordt nooit beter voor Crescent, alleen maar nog erger en nog slechter. Onder het motto "als je de bal misslaat, doe er een schep bij".
handset
1
Leefloon
1
Zo; door een wonderlijk toeval laat Crescent inmiddels weten dat er 27,75 miljoen nieuwe aandelen zijn geplaatst bij LDA, overigens onder de minimumprijs van €0,03 door een toch toegepaste discount van 10%. Kan Crescent weer enkele maanden van overleven.

Lijkt inderdaad een "vergeten" koersgevoelig persbericht te zijn, gepubliceerd op vraag van de FSMA. Want die onderhandse plaatsing gebeurde al op 15 juli. Nabeurs, dus de 16 juli van het mandje, met ingangsdatum beursdag X+2 (20 juli).

Overigens kom ik iets boven de in het persbericht genoemde VWAP uit als de te hanteren prijs per nieuw aandeel, maar dat geheel terzijde.
seveneleven
0
15 juli:
27,75 miljoen aandelen, uitgifteprijs 0.0267€.
Nu 1.697 689 345 aandelen;
Ook nog 50, 9 miljoen warrants uitgegeven, bij uitoefening recht op 1 aandeel.
Kruger
0
quote:

Leefloon schreef op 26 juli 2021 18:48:

Zo; door een wonderlijk toeval laat Crescent inmiddels weten dat er 27,75 miljoen nieuwe aandelen zijn geplaatst bij LDA, overigens onder de minimumprijs van €0,03 door een toch toegepaste discount van 10%. Kan Crescent weer enkele maanden van overleven.

Lijkt inderdaad een "vergeten" koersgevoelig persbericht te zijn, gepubliceerd op vraag van de FSMA. Want die onderhandse plaatsing gebeurde al op 15 juli. Nabeurs, dus de 16 juli van het mandje, met ingangsdatum beursdag X+2 (20 juli).

Doe je huiswerk of leer lezen vooraleer je jezelf op een podium hijst. Dat zal je publiek plaatsvervangende schaamte besparen.

" ...de emittent [maakt] het totale kapitaal, het totale aantal stemrechtverlenende effecten en stemrechten alsook het aantal stemrechtverlenende effecten en stemrechten per categorie openbaar uiterlijk op het einde van elke kalendermaand waarin een van deze aantallen is gestegen of gedaald ..." (Art. 15)
www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/cha...
handset
0
quote:

Kruger schreef op 26 juli 2021 20:03:

[...]

Doe je huiswerk of leer lezen vooraleer je jezelf op een podium hijst. Dat zal je publiek plaatsvervangende schaamte besparen.

" ...de emittent [maakt] het totale kapitaal, het totale aantal stemrechtverlenende effecten en stemrechten alsook het aantal stemrechtverlenende effecten en stemrechten per categorie openbaar uiterlijk op het einde van elke kalendermaand waarin een van deze aantallen is gestegen of gedaald ..." (Art. 15)
www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/cha...

Eindelijk terug iemand met enige zin voor realiteit.
We zouden bijna vergeten dat Crescent groeit.
;-)
3.621 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:06
Koers 0,014
Verschil +0,001 (+4,62%)
Hoog 0,014
Laag 0,013
Volume 601.288
Volume gemiddeld 966.761
Volume gisteren 458.547

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront