Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSM doet het structureel beter dan de markt, maar zwakte bij Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 28 juli 2021 07:39
    Dank Royce voor je duiding
    .
    BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal van 2021 de eigen outlook overtroffen.

    BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal beter dan verwacht gepresteerd dankzij een "indrukwekkende" uitbreiding van de capaciteit. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

    "Besi rapporteerde een erg sterke update, waarbij zowel de omzet als de brutomarge ruim boven de outlook en de consensus uitkwam", zei de analist.

    Maar ook wist Besi de kosten goed onder controle te houden, aldus Hesselink.

    "Deze update is een duidelijk signaal dat we nog niet op de piek van de cyclus zitten", meent ING.

    ING heeft een koopaanbeveling op Besi met een koersdoel van 90,00 euro.

    Topman Blickman zei dinsdag dat de opwaartse cyclus nog altijd intact is
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 28 juli 2021 08:31
    quote:

    Dividend Collector schreef op 28 juli 2021 08:25:

    Heren dit is technische analyse. Aanvoeren van fundamentele argumenten daarbij is zinloos.
    Ach.. ze denken de daarmee de hele Wereld te kunnen bereiken op dit Forumpje..

    Laat ze in die Waan het streelt Ego's..;)
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 28 juli 2021 08:42
    quote:

    Dividend Collector schreef op 28 juli 2021 08:25:

    Heren dit is technische analyse. Aanvoeren van fundamentele argumenten daarbij is zinloos.
    Daarnaast worden onze algoritmes elke week naar de analist gestuurd voor onderhoud en zo blijven ze dus op elk moment goed ingesteld staan voor welke trend er op dat moment maar gaande is .
  4. forum rang 6 ttroo 28 juli 2021 10:35
    Besi is een mooie topper! Opvallend in Europa en in Amerika waar Gratis Geld Krachten regeren worden de problemen in Azie compleet genegeerd. Zelfs de Nifty Fifty heeft plaatsgenomen in de Aziatische Berenboot. Gelukkig is Australie onderdeel van de Western Debt World en loopt zo'n beetje als enige stieren land rond in Azie. Zwitserland geeft in Europa niet op. Europa geeft zelf ook niet op. Italie, Engeland, Frankrijk, Duitsland. Ze flirten met of zitten in de berenboot. Grafieken gaan wat hoger, dus dat geflirt met de berenboot wordt langzaam een zit plaats in de berenboot. Geflirt zal deze week nog doorgaan daarna komt de keuze.

    Apple had weliswaar goede cijfers, maar ze zijn daar zo agressief bezig dat ze met de slechtste ratios kwamen van de afgelopen 2 a 3 jaren. Hoe krijgen ze dat voor elkaar! Nee. Apple zo ga je het niet redden. En zeker die $2.5 trillion marktwaarde wordt steeds lastiger om die te hoger te krijgen of zelfs vast te houden. Chinezen zijn er al. Tweede plaats is weer terug in Chineze handen. Aziaten regeren dus de smartphone business. Op 1. Zuid Korea. Op 2. China. Op 3 Amerika. En als we naar totalen kijken zal China zelfs op 1 staan. Ja ja. Die Western Debt World staat gewoon op 3 in de smartphone business. Maar Apple verkoopt tegen hoge prijzen en dus qua omzet zullen ze mogelijk zelfs op 1 staan. Nog wel.

    VIXie. Het wordt tijd voor een daling daar. Wat lucht uit de parameters. De impact van Aziatische markt dalingen worden vanzelf zichtbaar in de Western Debt World, aangezien Azie de meerderheid van de wereld in handen heeft. China zelfs staat op 2 qua economie. En India zal in de top 5 of top 10 staan van de grootste economieen ter wereld. Bovespa doet het nog redelijk goed ergens rond de 125K. Daar zal de klad langzaam gaan inkomen. Een zakking naar 100K lijkt me realistischer.

    Canada is natuurlijk onderdeel of gelieeerd met de Western Debt World. En gaat ook nog door. Beren prikken heel af en toe, maar veel te weinig.

    Vanavond de F E D. Geld drukken. We weten het al. We weten het al 12 jaren! En waarom? Om Amerika zelf op zeep te helpen. Structurele inflatie van 2% najagen bij een schuld van tegen de $28.6 trillion en continue maandelijks stijgen met $0.1 trillion die willen geen structurele 2% inflatie.

    AEX gaat lekker! ASMX beter gezegd. Een combinatie van de ASM's en de AEX. ASML moet de paramaters nog steeds eerst overspannend maken. Zolang de uptrend duidelijk daar is, is het wachten op de overspannendheid in de korte - korte en middel lange termijn parameter. DAXie heeft het lastig. Stijgings potentieel is puur grafisch. Maar straks eenmaal op hoogte in de grafieken en dan nemen ze permanent plaats in de berenboot. Ze komen er straks net uit of blijven net in de beren boot.

    Nog ff wat hogere Amerikaanse futures. Het liefst nog een paar tienden er bij. Een tweetal a drietal en dan wil ik wel wat shortjes oppakken. Gisteren kwam er leuke boodschappen geld binnen. Ruim 300 euro. Dat rondje kan de komende dagen opnieuw gedraaid worden.

  5. forum rang 7 Doptieman 28 juli 2021 11:20
    Index kleine 5 punten in het groen en de VIX index die een veel grotere invloed heeft op de optieprijs van de kortlopende Indexopties dan de AEX zelf gaat in 2 uurtjes van 20 naar 18.5

    Dat scheelt zomaar 50 a 60 euro per index contact. Zie je nu Piet hoe ze jou calls Afromen??
    Echt Uitbetalen doen ze daar uit principe zelden!!! Afblijven !! beter Schrijven.
  6. forum rang 7 handyman6 28 juli 2021 12:33
    CNY de etf China van HSBC is sinds maart '21 maar liefst 30% gezakt: van 10,5 naar 7,5
    Technies dus in berenmarkt territory.
    Komt bij dat sommige "China kenners" hun aandelen rücksichtslos elimineren.Anderen vinden het BTD: buy the dip!
    Vandaag bounce dagje of stilte voor de storm?
  7. forum rang 6 ttroo 28 juli 2021 14:16
    Het is hangen. Lastige is dat de handelsparameter aangeeft, er kan wat meer bij in Europa. Maar een behoorlijk aantal Europese fondsen zeggen: Hallo. Ik wil in de downtrend blijven. En hallo ik ga behoorlijk hoger en hoger op de grafieken. Kortom tegenstrijdigheid. En natuurlijk hebben we een middel lange parameter die schreeuwt om correctie met grote percentages. En dan hebben we Amerika die het nog goed doet, maar die wachten op de FED uitspraak en toelichting. De 10jarige Amerikaanse yield doet weer wat. Wat groen. Yields komen maar niet vooruit. Parameters vinden het prima. Er kan heel veel yield bij als ze gaan. Het is wisselen met de fondsen. Ik had het gisteren gemist. Maar Randstad. Boem. Au au. Of was het dividend? ING hangt maar wat op die 10.8. Er zit een een 11 in, maar als het negatief omslaat, kan er ook zomaar een 10.5 gaan staan. Adyen. Zitten ze in de piekfase? ASML. Die 6 3 0 staat er weer. Maar ze blijven lang hangen vandaag. Arcelor. 28. Netjes. Maar wel een cyclisch aandeel. Zolang de grondstoffen doorgaan, zal Mittal zeker meegaan. Shell. De duivel: 1.666. Daar is ie weer. Die Duivelse koers van Shell. DSM. Hmm. Daar lijkt wel eindelijk de correctie fase te starten. Dus daar kan nog wat euro-tjes vanaf. Philips. Echt niet meer vooruit te branden. Al weer 11.5 euro onder de 50 euro. Dat is zelfs ruim meer dan 20%. Philips is nu een van de beren aanvoerders geworden. Heineken. Staat ook stil. Rebound de laatste dagen. AEbommetjes, die doen het verrassend goed. Verrassend voor mij. Akzo. Die heeft ook niet meer die swung die ze eerst hadden. Ook in de rebound. Nee het is wachten op inspiratie vanuit Amerika. Die houden ons toch al tijden hoog. Amerika wilt niet eens lichtjes corrigeren. Hoogstens een dag doen ze dat. China en Azie kan Gratis Geld landen als Europa en Amerika niet van de kaart maken. Nifty Fifty future is netjes bijgekomen. Ah ha. Zwitsere futures zijn opstandig. Lichtjes rood. Maar ze stonden gisteren een stuk lager dan nu. Maar beren zijn daar aan het werk. Mijn complimenten aan de Zwitserse beursen. Maar er moet daar meer gebeuren. Rond de 1.5% er af. Dan gaan ook de Zwitsers de berenboot in. Het is al super gezellig in de berenboot en het wordt nog gezelliger. De beren boot moet wel oppassen met gewicht, want als de Amerikanen erbij komen, krijg je er meteen een $40 a $50 trillion aan marktwaarde in de berenboot. En dat is een gewicht! Amerikaanse staatsschuld op weg naar de $28.6 trillion. Waar zijn de tijden gebleven dat zelfs de huidige Amerikaanse finance minister zei dat $20 trillion staatsschuld niet goed was. Hoppa ruim 40% er over heen gegaan. Ergens eind november staat Amerika dan op de $29 trillion en een paar maanden voor het jaar 2023 komt, zitten ze dan op de $30 trillion. Daar kan geen hoge rente percentages boven op komen. Anders zijn ze al half failliet door het betalen van rente. Ach. Eerst nog doorfeesten. Party 2020. Party 2021. Discotheken zijn open. De beurs discotheken dan.
  8. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 28 juli 2021 15:13
    quote:

    ttroo schreef op 28 juli 2021 14:24:

    $1 dollar schuld maakt de Amerikaanse economie $0.50 groter en maakt de Amerikaanse beurzen met $3 hoger. Hier gaat er iets verkeerd. Maar de ratio houdt zich al 5 a 7 jaar staande! U wilt het al: Nog veel meer schuld!
    En wiens schuld is dat..?!
  9. deBeer53Long 28 juli 2021 15:24
    quote:

    Doptieman schreef op 28 juli 2021 11:20:

    Index kleine 5 punten in het groen en de VIX index die een veel grotere invloed heeft op de optieprijs van de kortlopende Indexopties dan de AEX zelf gaat in 2 uurtjes van 20 naar 18.5

    Dat scheelt zomaar 50 a 60 euro per index contact. Zie je nu Piet hoe ze jou calls Afromen??
    Echt Uitbetalen doen ze daar uit principe zelden!!! Afblijven !! beter Schrijven.
    Dat heb ik dus een jaar tegen je gezegd: waarom schrijf je niet.
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links