Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Nikola onder druk na aandelenverkoop

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 920

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Nikola Corp stonden dinsdag onder druk nadat uit een registratie bij toezichthouder SEC bleek dat een aantal aandeelhouders zijn volledige belang in de maker van elektrische voertuigen verkoopt.

Het aandeel Nikola verloor ruim 4 procent.

Uit een registratie bij de Securities and Exchange Commission van donderdag blijkt dat aandeelhouders Quasar Energy Partners, Philipp Brothers Fertilizer en Little Brothers hun volledige belang in Nikola verkopen.

Het gaat in totaal om 1.682.267 aandelen, wat neerkomt op 0,4 procent van de uitstaande aandelen, of omgerekend 24 miljoen dollar. Nikola gaf aan zelf niks van de opbrengst te zullen ontvangen.
voda
0
Wall Street sluit lager

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 397

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager geëindigd, hoewel een deel van de verliezen richting het slot werd ingelopen. De S&P 500 index daalde uiteindelijk 0,5 procent bij een slot van 4.401,46 punten, Dow Jones index verloor 0,2 procent op 35.058,52 punten en de Nasdaq leverde 1,2 procent in en eindigde op 14.660,58 punten.

Het sentiment wordt momenteel bepaald door de vrees voor nog meer bemoeienis van de Chinese overheid bij beursgenoteerde bedrijven, nadat afgelopen weekend bekend werd dat de Chinese bijlesbedrijven, die middelbare scholieren klaarstomen voor de toelatingsexamens van de Chinese universiteiten, geen winst meer mogen maken. Ook de grote internet- en technologiebedrijven worden verder beperkt in hun doen en laten.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees verder op de onzekerheid door de toenemende gevallen van de deltavariant van het coronavirus en wat de impact zou kunnen zijn op het economisch herstel.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de orders voor duurzame goederen in de VS in juni met 0,8 procent stegen, waar op een plus van 2,0 procent was gerekend. Verder stegen de huizenprijzen in mei in de VS en verbeterde het consumentenvertrouwen zoals Conference Board dat meet, licht.

Ook startte vandaag de tweedaagse rentevergadering van de Federal Reserve. Morgenavond volgt het rentebesluit. Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank

De euro/dollar noteerde dinsdagavond op 1,1819. De olieprijs daalde. Op een settlement van 71,65 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,4 procent goedkoper.

Nu OPEC+ de productie geleidelijk verder gaat vehogen, is de aandacht van de aanbodkant verschoven naar de vraagkant, volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van SIA Wealth Management.

Hij denkt niet dat de wekelijkse olievoorradenrapporten WTI flink in beweging zullen zetten. Het rentebesluit van de Federal Reserve is mogelijk wel van enige invloed, aldus de marktkenner van SIA Wealth Management.

Bedrijfsnieuws

Het is een drukke dag met cijfers. Maandagavond nabeurs kwam Tesla al met cijfers. De fabrikant zag de omzet bijna verdubbelen en troefde daarmee de analistenverwachtingen af. Er werden 200.000 voertuigen afgeleverd. Tesla boekte een winst van ruim 1,1 miljard dollar. Het aandeel daalde toch 2 procent omdat de chiptekorten de productie van het bedrijf nog steeds parten spelen. Daarnaast stonden techaandelen dinsdag sowieso onder druk.

UPS heeft in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Het aandeel ging ruim 7 procent lager.

3M zag in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. 3M rekent voor dit jaar op zowel meer omzet als winst dan het deed bij de rapportage van de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel daalde een half procent.

General Electric heeft na het tweede kwartaal ook de outlook voor het hele boekjaar aangepast. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9 procent en op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. Het aandeel steeg 1,4 procent.

Vanavond nabeurs overleggen Apple, Microsoft en Alphabet, moederbedrijf van Google, cijfers. Woensdag rapporteert Facebook cijfers en donderdag Amazon.

Dinsdag meldde HP Inc. de overname van Teradici, dat veilig remote werken op pc’s, chromebooks en tablets mogelijk maakt. HP meldde niet hoeveel er met de overname gemoeid is. Het aandeel sloot licht lager.

Aandelen van Nikola Corp stonden dinsdag onder druk nadat uit een registratie bij toezichthouder SEC bleek dat een aantal aandeelhouders zijn volledige belang in de maker van elektrische voertuigen verkoopt. Het aandeel Nikola verloor bijna 6 procent.
voda
0
Recordkwartaal Microsoft

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de verwachtingen overtroffen. Dat bleek dinsdagavond uit de kwartaalrapportage van het Amerikaanse techbedrijf.

De omzet steeg in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar van 38,03 miljard naar 46,15 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 44,1 miljard omzet volgens FactSet.

De omzet uit de cloud van Azure met 51 procent en voor de gehele tak Intelligent Cloud met 30 procent naar 17,4 miljard dollar. Voor Azure voorspelden analisten een groei van 42 procent.

Naast clouddiensten zet Microsoft ook in toenemende mate in op computerspellen. In maart nam het voor 7,5 miljard dollar ZeniMax Media over, de maker van het populaire spel Doom.

De nettowinst steeg afgelopen kwartaal van 1,46 dollar naar 2,17 dollar, of 16,46 miljard dollar per aandeel. Hier voorspelden analisten 14,6 miljard dollar of 1,92 dollar per aandeel.

Over heel het afgelopen boekjaar wist Microsoft voor de eerst in zijn geschiedenis ruim 60 miljard dollar aan omzet te behalen.

Het aandeel Microsoft daalde dinsdag, ondanks de meevallende cijfers, in de handel nabeurs met 2,4 procent. In de reguliere handelde eindigde het aandeel 0,9 procent lager.
voda
0
Forse omzetstijging Alphabet

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 2.053

(ABM FN-Dow Jones) Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, met een groei die het bedrijf 14 jaar geleden voor het laatst zag. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten over het afgelopen kwartaal.

De zoekmachinegigant meldde een nettowinst van 18,53 miljard dollar in de verslagperiode, of 27,26 dollar per aandeel, tegen 6,96 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet steeg met 62 procent, van 38,3 miljard naar 61,88 miljard dollar.

De analistenconsensus rekenden op een winst per aandeel van 19,24 dollar en een omzet van 56,19 miljard dollar.

Zoekmachine Google was goed voor de meeste omzet: 35,8 miljard dollar en de gehele advertentietak, waar de zoemachine bijhoort, behaalde een omzet van meer dan 50 miljard dollar.

Bij Google Cloud steeg de omzet van 3,0 naar ruim 4,6 miljard dollar. Analisten rekenden op 4,05 miljard dollar.

Het aandeel Alphabet steeg in de nabeurshandel zo'n 5 procent.
voda
0
Recordomzet Apple

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 2.409

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Dit meldde de Amerikaanse techreus dinsdag nabeurs.

CFO Luca Maestri wees op nieuwe omzetrecords in alle geografische gebieden en een dubbelcijferige groei in alle productcategorieën. De operationele kasstroom kwam uit op 21 miljard dollar en Apple keerde zo'n 29 miljard dollar uit aan aandeelhouders.

"We bleven aanzienlijke investeringen doen in ons hele bedrijf om onze groeiplannen op lange termijn te ondersteunen", voegde Maestri toe.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Apple met 36 procent op jaarbasis naar 81,4 miljard dollar, een record. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 73,33 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit 21,74 miljard dollar, of 1,30 dollar per aandeel. Hier rekenden analisten op 1,01 dollar.

De opbrengst uit de verkopen van iPhones lag in het derde kwartaal op 39,57 miljard dollar, van 26,42 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet uit iPads steeg van 6,58 miljard naar 7,37 miljard dollar en die uit de verkopen van Mac computers liep op van 7,08 miljard naar 8,24 miljard dollar.

Het aandeel Apple daalde nabeurs licht.
voda
0
Starbucks heeft last van stijgende kosten

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 957

(ABM FN-Dow Jones) Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht dankzij het economisch herstel sinds de coronacrisis, maar de Amerikaanse koffieketen waarschuwde ook voor hogere kosten door de oplopende inflatie.

In de verslagperiode kwam de omzet uit op 1,15 miljard dollar, of 0,97 dollar per aandeel, waar Starbucks in dezelfde periode een jaar eerder nog een verlies van 678 miljoen dollar in de boeken zette.

De aangepaste winst van 1,01 dollar was beter dan de 0,78 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet steeg van 4,22 miljard naar 7,50 miljard dollar, waar de markt 7,29 miljard dollar voorspelde. De vergelijkbare winkelomzet steeg met 73 procent.

In het vierde kwartaal rekent Starbucks op een vergelijkbare groei van 18 tot 21 procent.

Over heel 2021 werd de koffieketen iets positiever over de omzetontwikkeling. Die werd aan de onderkant van de bandbreedte opwaarts bijgesteld van 28,5 miljard naar 29,1 miljard dollar. Aan de bovenkant rekent Starbucks nog steeds op 29,3 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel komt niet langer uit tussen 2,90 en 3,00 dollar maar volgens Starbucks op 3,20 tot 3,25 dollar.

Het aandeel daalde nabeurs op wall Street ruim 3 procent.
voda
0
Meer betalingen met Visa creditcard

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 816

(ABM FN-Dow Jones) Visa heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar hogere resultaten behaald. Dit meldde de Amerikaanse creditcardmaatschappij dinsdag nabeurs.

In de periode steeg de winst van 2,37 miljard naar 2,58 miljard dollar, of 1,18 dollar per aandeel.

Op aangepast niveau steeg de winst per aandeel naar 1,49 dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,34 dollar per aandeel.

De omzet steeg op jaarbasis met 27 procent naar 6,13 miljard dollar, waar de markt 5,86 miljard dollar voorspelde.

De betaalvolumes met de Visa card stegen op jaarbasis met 39 procent, waarbij het zogeheten cross-border volume met 59 procent toenam. Dat laatste was volgens CEO Alfred Kelly Jr. te danken aan het feit dat de creditcard meer gebruikt werd om te reizen. Door een groeiend aantal coronavaccinaties werden reisbeperkingen versoepeld.

In de nabeurshandel op Wall Street daalde het aandeel Visa licht.

voda
0
AMD positiever

Door ABM Financial News op dinsdag 27 juli 2021
Views: 1.007

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogt de omzetverwachting voor heel het boekjaar. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse chipproducent.

CEO Lisa Su wees erop dat AMD aanzienlijk sneller groeit dan de markt met een sterke vraag bij alle divisies.

De nettowinst verbeterde in het tweede kwartaal van 157 miljoen naar liefst 710 miljoen dollar. De aangepaste winst van 0,63 dollar was beter dan de 0,54 dollar waar de markt op rekende.

Analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden ook een omzet van 3,62 miljard dollar, waar AMD een omzet van 3,85 miljard dollar behaalde. Dat was een jaar eerder 1,93 miljard dollar.

Bij de tak voor datacenterchips en chips voor spelcomputers verdrievoudigde de omzet bijna naar 1,6 miljard dollar, waar analisten rekenden op 1,44 miljard dollar.

Outlook

Voor 2021 voorspelt AMD nu een omzetstijging van 60 procent op jaarbasis, waar eerder op een stijging van 50 procent werd gerekend.

De omzet komt in het derde kwartaal boven de verwachtingen van analisten uit, voorziet het bedrijf. De opbrengsten moeten uitkomen tussen de 4 miljard en 4,2 miljard dollar, waar de markt op 3,82 miljard dollar rekent.

Het aandeel AMD steeg in de nabeurshandel op Wall Street ruim een procent.
voda
0
Licht groene opening Wall Street verwacht
Na kwartaalcijfers techreuzen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt na het cijfergeweld van dinsdagavond met kleine winsten van start te zullen gaan.

Rond lunchtijd op woensdag noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent hoger en die voor de Nasdaq ook.

Opnieuw zal er veel aandacht zijn voor alle kwartaalcijfers, maar de markt wacht ook op het rentebesluit van de Federal Reserve.

De belangrijkste vraag is wanneer de centrale bank met het soepele monetaire beleid gaat stoppen. Of die duidelijkheid er woensdag ook gaat komen, is zeer de vraag. Zeker nu het mondiale economische herstel onder druk staat omdat de deltavariant van het coronavirus oprukt, ook in de Verenigde Staten. Dat neemt bij de Fed wat druk weg om de weg richting 'taperen' in te gaan.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank.

Kijkend naar het verleden concludeert valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe dat de rentevergadering in juli meestal niet voor veel volatiliteit zorgt.

"Beleidsmakers vermijden meestal dat ze grote beleidsaanpassingen aankondigen aan het begin van de zomer en voorafgaand aan de bijeenkomst in Jackson Hole in augustus."

Verder is er woensdag nog aandacht voor de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar handelde op 1,1803 en olie werd circa een half procent duurder.

Bedrijfscijfers

Microsoft overtrof in het afgelopen kwartaal de verwachtingen. De nettowinst steeg afgelopen kwartaal van 1,46 dollar naar 2,17 dollar per aandeel. Analisten voorspelden 1,92 dollar per aandeel. Het aandeel Microsoft stijgt woensdag, na de meevallende cijfers, in de handel voorbeurs met een half procent.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, met een groei die het bedrijf 14 jaar geleden voor het laatst zag. De omzet steeg met 62 procent, van 38,3 miljard naar 61,88 miljard dollar. Het aandeel lijkt bijna 4 procent hoger te gaan openen.

Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Het aandeel daalt meer dan een procent.

Nabeurs volgt Facebook met cijfers en donderdag is het de beurt aan Amazon.com, waarmee het cijferseizoen voor de 'Big Five' klaar is.

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht dankzij het economisch herstel sinds de coronacrisis, maar de Amerikaanse koffieketen waarschuwde ook voor hogere kosten door de oplopende inflatie. Starbucks opent 2,5 procent in het rood.

Visa heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald. De betaalvolumes met de Visa card stegen op jaarbasis met 39 procent. Het aandeel verliest ruimt een procent bij opening.

Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogde de omzetverwachting voor heel het boekjaar. AMD opent 2 procent hoger.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag in het rood. De Dow Jones index daalde 0,2 procent tot 35.058,52 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor een half procent en de Nasdaq leverde zelfs 1,2 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Pfizer verhoogt outlook

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 936

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het tweede kwartaal de omzet fors zien stijgen, mede dankzij diens coronavaccin, en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De omzet bedroeg in het eerste tweede kwartaal 19,0 miljard dollar, ofwel een operationele stijging van 86 procent op. Exclusief BNT162b2, het coronavaccin dat samen met BioNTech ontwikkeld werd, steeg de omzet met 10 procent tot 11,1 miljard dollar.

De winst per aandeel kwam op 0,98 dollar uit. Een jaar eerder was dit nog 0,62 dollar. Aangepast voor bijzondere posten steeg de winst per aandeel van 0,62 naar 1,07 dollar.

Outlook

Pfizer heeft de outlook voor het hele boekjaar verhoogd. De omzet zal tussen de 78,0 en 80,0 miljard dollar uitkomen, denkt de farmaceut. Daaraan zal het coronavaccin vermoedelijk 33,5 miljard dollar bijdragen, uitgaande van 2,1 miljard vaccins die worden afgeleverd.

De aangepaste winst per aandeel zal liggen tussen de 3,95 en 4,05 dollar.

Eerder rekende de farmaceut nog slechts op een omzet van 70,5 tot 72,5 miljard dollar en een aangepaste winst van 3,55 tot 3,65 dollar per aandeel.
voda
0
Flinke omzetstijging Boeing
Weer winst gemaakt in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft in het tweede kwartaal de omzet met tientallen procenten zien stijgen en boekte ook weer winst. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant.

De omzet steeg op jaarbasis met 44 procent naar krap 17 miljard dollar. Dit leverde een winst op van 567 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2020 leed Boeing nog een verlies van 3 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel uit de kernactiviteiten bedroeg afgelopen kwartaal 0,40 dollar. Vorig jaar was dit nog een verlies van 4,79 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op een aangepast verlies van 0,83 dollar per aandeel gerekend.

Boeing heeft een orderportefeuille voor het leveren van verkeersvliegtuigen ter waarde van 285 miljard dollar.

Beleggers reageren enthousiast op de cijfers en het aandeel lijkt 4 procent hoger van start te gaan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
McDonald's groeit met tientallen procenten
Niveaus van voor de coronacrisis overtroffen.

(ABM FN-Dow Jones) McDonald's heeft in het tweede kwartaal van 2021 de verwachtingen overtroffen en presteerde ook beter dan in het tweede kwartaal van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse fastfoodketen.

Wereldwijd zag McDonald's de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal met 40,5 procent stijgen. In vergelijking tot diezelfde periode in 2019, toen er dus nog geen sprake was van een coronacrisis, steeg de omzet nog altijd met bijna 7 procent.

In de Verenigde Staten steeg de vergelijkbare omzet met 25,9 procent op jaarbasis, terwijl er in de rest van de wereld een plus van 75,1 procent werd genoteerd. In vergelijking tot het tweede kwartaal van 2019 ging het om omzetstijgingen van respectievelijk 14,9 en 2,6 procent.

De gerapporteerde omzet steeg afgelopen kwartaal met 57 procent naar 5,9 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen liep de omzet met 49 procent op.

De operationele winst steeg in de afgelopen maanden van 961 miljoen naar 2,7 miljard dollar. Netto verdiende de fastfoodketen in het tweede kwartaal 2,2 miljard dollar. Dat was een jaar geleden 484 miljoen dollar.

De winst per aandeel steeg van 0,65 naar 2,95 dollar. Dat was flink meer dan de 2,37 dollar waarop analisten volgens FactSet rekenden.

Het aandeel dreigt toch bijna een procent lager te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Kleine openingswinst voor Wall Street verwacht na cijfergeweld
Moederbedrijf Google goed beloond voor kwartaalupdate.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt na het cijfergeweld van dinsdagavond en vanmiddag met kleine winsten van start te zullen gaan.

Circa een half uur voor opening noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent hoger en die voor de Nasdaq zelfs 0,4 procent in het groen.

Opnieuw zal er veel aandacht zijn voor alle kwartaalcijfers, maar de markt wacht ook op het rentebesluit van de Federal Reserve.

De belangrijkste vraag is wanneer de centrale bank met het soepele monetaire beleid gaat stoppen. Of die duidelijkheid er woensdag ook gaat komen, is zeer de vraag. Zeker nu het mondiale economische herstel onder druk staat omdat de deltavariant van het coronavirus oprukt, ook in de Verenigde Staten. Dat neemt bij de Fed wat druk weg om de weg richting 'taperen' in te gaan.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank.

Kijkend naar het verleden concludeert valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe dat de rentevergadering in juli meestal niet voor veel volatiliteit zorgt.

"Beleidsmakers vermijden meestal dat ze grote beleidsaanpassingen aankondigen aan het begin van de zomer en voorafgaand aan de bijeenkomst in Jackson Hole in augustus."

Verder is er woensdag nog aandacht voor de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar handelde op 1,1796 en olie werd ruim een half procent duurder.

Bedrijfscijfers

Microsoft overtrof in het afgelopen kwartaal de verwachtingen. De nettowinst steeg afgelopen kwartaal van 1,46 dollar naar 2,17 dollar per aandeel. Analisten voorspelden 1,92 dollar per aandeel. Het aandeel Microsoft stijgt woensdag, na de meevallende cijfers, in de handel voorbeurs met ruim een procent.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, met een groei die het bedrijf 14 jaar geleden voor het laatst zag. De omzet steeg met 62 procent, van 38,3 miljard naar 61,88 miljard dollar. Het aandeel lijkt bijna 4 procent hoger te gaan openen.

Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Het aandeel daalt naar verwachting een procent.

Nabeurs volgt Facebook met cijfers en donderdag is het de beurt aan Amazon.com, waarmee het cijferseizoen voor de 'Big Five' klaar is.

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht dankzij het economisch herstel sinds de coronacrisis, maar de Amerikaanse koffieketen waarschuwde ook voor hogere kosten door de oplopende inflatie. Starbucks opent 3 procent in het rood.

Visa heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald. De betaalvolumes met de Visa card stegen op jaarbasis met 39 procent. Het aandeel verliest vermoedelijk nipt bij opening.

Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogde de omzetverwachting voor heel het boekjaar. AMD opent bijna 3 procent hoger.

Pfizer heeft in het afgelopen kwartaal de omzet fors zien stijgen, mede dankzij diens coronavaccin, en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Er lijkt een kleine openingswinst in de maak.

Boeing heeft de omzet met tientallen procenten zien stijgen en boekte ook weer winst. De koers lijkt meer dan 5 procent te gaan stijgen.

McDonald's overtrof in het tweede kwartaal van 2021 de verwachtingen en presteerde ook beter dan in het tweede kwartaal van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Het aandeel dreigt toch bijna een procent lager te gaan openen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag in het rood. De Dow Jones index daalde 0,2 procent tot 35.058,52 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor een half procent en de Nasdaq leverde zelfs 1,2 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Update: Fed houdt rente ongewijzigd

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 4.433

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft de belangrijkste rente zoals verwacht ongewijzigd gelaten. Dit bleek woensdagavond uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate bleef daarmee zoals verwacht staan op 0,00 tot 0,25 procent. Het discontotarief werd gehandhaafd op 0,25 procent.

Het besluit om het beleid te handhaven werd unaniem genomen.

Verder koopt de Fed maandelijks in totaal voor 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de Verenigde Staten te ondersteunen.

De Amerikaanse centrale bank herhaalde zijn intentie om het volledige scala aan instrumenten te gebruiken ter ondersteuning van de Amerikaanse economie in deze uitdagende tijd ter bevordering van maximale werkgelegenheid en zijn prijsstabiliteitsdoelstellingen.

De uitrol van vaccinaties en krachtige beleidsondersteuning hebben er volgens de centrale bank toe geleid dat economische bedrijvigheidsindicatoren en de werkgelegenheid blijven stijgen.

De sectoren die tijdens de coronaviruspandemie het sterkst zijn getroffen laten volgens de Fed een verbetering zien, maar zijn nog niet volledig hersteld. "De inflatie is gestegen, grotendeels als gevolg van voorbijgaande factoren", zei de Fed in zijn toelichting op het besluit. "Algemene financiële omstandigheden blijven accommoderend, deels als gevolg van beleidsmaatregelen ter ondersteuning van de economie en de kredietstroom naar Amerikaanse huishoudens en bedrijven", vervolgde de centrale bank.

De richting van de economie blijft volgens de Fed afhankelijk van het verloop van het virus, hoewel de vaccinaties waarschijnlijk de effecten van de gezondheidscrisis op de economie zullen verminderen, zijn de risico's voor de economische vooruitzichten nog steeds aanwezig, zei de Fed.

De doelstelling van de Amerikaanse centrale bank blijft maximale werkgelegenheid en inflatie op de langere termijn van 2 procent. "Aangezien de inflatie aanhoudend onder de doelstelling is gebleven, streeft het beleidscomité naar een inflatie die enige tijd matig boven de 2 procent noteert, "zodat de inflatie in de loop van de tijd gemiddeld op 2 procent uitkomt en zich voor de lange termijn verankert op 2 procent", aldus de Fed.

De centrale bank benadrukte zijn accommoderende beleidskoers te handhaven totdat zijn doelstellingen zijn bereikt.

In december zei de centrale bank zijn opkoopprogramma van ten minste 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen te handhaven totdat aanzienlijke vooruitgang is geboekt richting de doelstellingen. "Sindsdien heeft de economie vooruitgang geboekt richting deze doelen en het comité zal de vooruitgang in de komende bijeenkomsten blijven volgen", zei de centrale bank.

"Het comité zou bereid zijn om de koers van het monetair beleid aan te passen, indien er risico's naar boven komen die het realiseren van de doelstellingen kunnen belemmeren", zei de Fed.

Update: om extra informatie toe te voegen.

voda
0
Beursblik: subtiele verandering in taal Fed bij rentebesluit

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 4.575

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de verandering in de taal van de persverklaring van de Federal Reserve maar minimaal was, daalde EURUSD met meer dan 0,3 procent na de publicatie van het rentebesluit. Dit zei valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe woensdag in reactie op het rentebesluit van de Fed.

"De Fed wijzigde de formulering over de voortgang van het economische herstel van “totdat er substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale werkgelegenheids- en prijsstabiliteit doelstellingen” naar “totdat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van deze doelstellingen”, zei Sammani.

"Een subtiel verschil, maar genoeg om markten ervan te overtuigen dat een eerdere aankondiging van de QE tapering tijdlijn eraan zit te komen. Deze aankondiging vindt waarschijnlijk in september of december plaats", zei de analist.
voda
0
Wall Street vlak gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 2.221

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag vlak gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vlak op 4.400,66 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 34.930,80 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 14.762,58 punten.

Het zwaartepunt lag woensdag bij het Fed-rentebesluit. De Amerikaanse aandelenmarkten schommelen woensdag rond recordniveau's, waarbij beleggers wedden op sterke bedrijfscijfers, een aanhoudende economisch herstel en soepel monetair beleid van centrale banken. Het optimisme wordt de afgelopen dagen licht getemperd door zorgen over de Delta-variant van het coronavirus en het risico van aanhoudende hoge inflatie.

Conform de verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank woensdag de belangrijkste beleidsrente, evenals het opkoopprogramma van ten minste 120 miljard dollar aan Treasury's en aan hypotheken gekoppelde leningen op om de financiële markten stabiel te houden en de economie in de Verenigde Staten te ondersteunen.

De Amerikaanse centrale bank herhaalde zijn intentie om het volledige scala aan instrumenten te gebruiken ter ondersteuning van de Amerikaanse economie in deze uitdagende tijd ter bevordering van maximale werkgelegenheid en zijn prijsstabiliteitsdoelstellingen en herhaalde tevens van mening te zijn dat de hogere inflatie van tijdelijke aard zijn, hoewel deze hoger is gestegen dan werd verwacht.

De richting van de economie blijft volgens de Fed afhankelijk van het verloop van het virus, hoewel de vaccinaties waarschijnlijk de effecten van de gezondheidscrisis op de economie zullen verminderen, zijn de risico's voor de economische vooruitzichten nog steeds aanwezig, zei de Fed.

Hoewel de economie aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, zei de Fed pas bereid te zijn koers te wijzigen, "indien er risico's naar boven komen die het realiseren van de doelstellingen kunnen belemmeren", aldus de Fed. Vooralsnog is het te vroeg om af te bouwen", zei Fed-voorzitter Jerome Powell.

Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe sprak van een subtiele verandering in de taal van de Fed. "De Fed wijzigde de formulering over de voortgang van het economische herstel van “totdat er substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale werkgelegenheids- en prijsstabiliteit doelstellingen” naar “totdat de economie vooruitgang heeft geboekt in de richting van deze doelstellingen”, zei Sammani. "Een subtiel verschil, maar genoeg om markten ervan te overtuigen dat een eerdere aankondiging van de QE tapering tijdlijn eraan zit te komen", zei de analist.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat het aantal aanvragen voor een hypotheek in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 5,7 procent. De marktindex steeg van 698,3 naar 737,9.

De euro/dollar noteerde op 1,1847. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1792 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1814 op de borden.

Een septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,0 procent, ofwel 0,74 dollar, hoger op 72,39 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gedaald.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal, gevolgd door de aanstaande woningverkopen van juni later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Microsoft overtrof in het afgelopen kwartaal de verwachtingen. De nettowinst steeg afgelopen kwartaal van 1,46 dollar naar 2,17 dollar per aandeel. Analisten voorspelden 1,92 dollar per aandeel. Het aandeel noteerde vrijwel vlak.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het tweede kwartaal een fors hogere omzet behaald, met een groei die het bedrijf 14 jaar geleden voor het laatst zag. De omzet steeg met 62 procent, van 38,3 miljard naar 61,88 miljard dollar. Het aandeel won circa 3,3 procent.

Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Het aandeel noteerde 1,0 procent lager.

Nabeurs volgt Facebook met cijfers en donderdag is het de beurt aan Amazon.com, waarmee het cijferseizoen voor de 'Big Five' klaar is.

Starbucks heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar beter gepresteerd dan verwacht dankzij het economisch herstel sinds de coronacrisis, maar de Amerikaanse koffieketen waarschuwde ook voor hogere kosten door de oplopende inflatie. Starbucks daalde ruim 2,5 procent.

Visa heeft in het afgelopen kwartaal hogere resultaten behaald. De betaalvolumes met de Visa card stegen op jaarbasis met 39 procent. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogde de omzetverwachting voor heel het boekjaar. AMD steeg ruim 7,5 procent.

Pfizer heeft in het afgelopen kwartaal de omzet fors zien stijgen, mede dankzij diens coronavaccin, en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. Het aandeel won circa 3,5 procent.

Boeing heeft de omzet met tientallen procenten zien stijgen en boekte ook weer winst. De koers steeg ruim 4,0 procent.

McDonald's overtrof in het tweede kwartaal van 2021 de verwachtingen en presteerde ook beter dan in het tweede kwartaal van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Het aandeel verloor circa 1,5 procent.
voda
0
Qualcomm presteert beter dan verwacht

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 1.342

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal de nettowinst verdubbelt en presteerde daarmee beter dan verwacht, vanwege de sterke vraag naar smartphones en de uitrol van nieuwe mobiele netwerktechnologie. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het halfgeleider- en smarttechnologiebedrijf.

Het concern boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 8,1 miljard dollar, terwijl de nettowinst steeg van 845 miljoen dollar vorig jaar 2,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

De resultaten overtroffen met gemak de verwachtingen van analisten, zei FactSet.

"Naast het leiden van de 5G-transitie, liggen we op schema om 10 miljard dollar omzet te genereren bij RF-front-end, IoT en Automotive, terwijl we blijven diversifiëren", zei CEO Cristiano Amon.

De omzet in de chipdivisie, die het grootste deel van de omzet uitmaakt, steeg met 70 procent. Ondertussen steeg de licentiebusiness de afgelopen periode met 43 procent.

De verkoop van chips voor handsets genereerde het afgelopen kwartaal een omzet van 3,86 miljard dollar, een stijging van 57 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet uit de verkoop van chops voor internet-of-things bedroeg bijna 1,4 miljard dollar, een stijging van 83 procent ten opzichte van vorig jaar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Qualcomm een winst van 1,78 tot 1,98 dollar per aandeel, of 2,15 tot 2,35 dollar op aangepaste basis op een omzet van 8,4 tot 9,2 miljard dollar.

Het aandeel Qualcomm noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 2,7 procent hoger.
voda
0
Facebook overtreft verwachtingen

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 1.794

(ABM FN-Dow Jones) Facebook heeft het afgelopen kwartaal sterker gepresteerd dan verwacht. Dat bleek woensdag nabeurs uit cijfers van de Amerikaanse social-media-site.

CEO Mark Zuckerberg sprak van een sterk kwartaal. "We blijven in 2021 rekenen op meer tegenwind bij advertentietargeting, als gevolg van wijzigingen in de regelgeving, waarvan we verwachten dat ze in het derde kwartaal een grotere impact zullen hebben", zei Zuckerberg.

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg het afgelopen kwartaal met 7 procent tot 2,9 miljard, wat in lijn was met de verwachtingen.

Facebook boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 10,4 miljard dollar, ofwel 3,61 dollar per aandeel, in vergelijking met 5,2 miljard dollar, ofwel 1,80 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 18,7 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 naar 29,1 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Het concern profiteerde het afgelopen kwartaal van een golf van online advertenties, aangezien steeds meer kleine bedrijven sociale media gebruiken om consumenten te bereiken gedurende de pandemie.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenen op een winst van 3,04 dollar per aandeel op een omzet van 29,1 miljard dollar.

Het aandeel FaceBook noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 3,9 procent lager.
voda
0
Paypal onder druk na cijfers

Door ABM Financial News op woensdag 28 juli 2021
Views: 1.763

(ABM FN-Dow Jones) Paypal heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen, maar kwam desondanks nabeurs onder druk te staan vanwege een licht tegenvallende omzet. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Amerikaanse betaalbedrijf.

"Na een recordjaar hebben we opnieuw sterke resultaten neergezet in het tweede kwartaal, wat een weerspiegeling is van enkele van de beste prestaties in onze geschiedenis", zei CEO Dan Schulman. "Ons platform ondersteunt nu 403 miljoen actieve accounts. Het is duidelijk dat PayPal is geëvolueerd tot een essentiële dienstverlener in de digitale economie", voegde hij toe.

PayPal boekte het afgelopen kwartaal een aangepaste winst van 1,15 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,13 dollar per aandeel. De omzet bedroeg 6,2 miljard dollar. Analisten rekenden op 6,3 miljard dollar.

Het aandeel Paypal daalde woensdag in de elektronische handel nabeurs 7,6 procent.
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
Markt in afwachting steunaanvragen en economische groeicijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De stijging volgt na het vlakke slot van woensdag, nadat de Federal Reserve liet doorschemeren dat het afbouwen van het stimulerende beleid in zicht kan komen.

"De essentie van de boodschap is dat de Fed geen haast heeft", zei strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management. "We zullen waarschijnlijk een relatief langzaam tempo van afbouwen zien en een tempo waarop de markt kan anticiperen", zei hij.

Daarnaast krijgt de markt donderdag weer een reeks kwartaalcijfers te verwerken. "De meeste bedrijven bevinden zich in een vrij gunstige positie. Ze hebben veel geld en er is vraag. Het was iets dat al een beetje werd verwacht vorig kwartaal, maar er zijn nog steeds positieve verrassingen", zei econoom Ludovic Subran van Allianz.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers over het tweede kwartaal, gevolgd door de aanstaande woningverkopen in juni later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1878. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1843 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1842 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Facebook heeft het afgelopen kwartaal sterker gepresteerd dan verwacht, maar zei te rekenen op meer tegenwind bij zijn advertentietak als gevolg van nieuwe regelgeving. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg het afgelopen kwartaal met 7 procent tot 2,9 miljard, wat in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel daalde voorbeurs 4,1 procent.

Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal de nettowinst verdubbeld en presteerde daarmee beter dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar smartphones en de uitrol van nieuwe mobiele netwerktechnologie. Het aandeel won voorbeurs 2,6 procent.

Paypal heeft het afgelopen kwartaal de winstverwachtingen overtroffen, maar de omzet stelde teleur. Het aandeel noteerde 4,9 procent lager.

Comcast, Mastercard en Merck & Co en YUM Brands komen donderdag voorbeurs met cijfers. Amazon publiceert nabeurs kwartaalcijfers en is daarmee de laatste van de 'Big Five' die de boeken opent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 4.400,64 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 34.930,93 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 14.762,58 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront