Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Barclays verhoogt koersdoel Basic fit met 22 euro!

24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
ffff
0
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited.

Uhhhhhh, versta jij geen Engels, Pr..... aatjes....maker?
Leefloon
0
quote:

ffff schreef op 28 juli 2021 17:51:

Laten we nou niet gaan doen alsof "kwailiteit" gewaardeerd of gezocht wordt

Daar ben ik mijn hele leven, laten we zeggen vanaf mijn twaalfde levensjaar juist wel naar op zoek.
Je bevestigt het probleem juist. Simpel gezegd ben alleen jij op zoek naar dat wat jij als kwaliteit bestempelt, terwijl als je bij mensen naar meest gewaardeerde bijdragen gaat kijken dat dat meestal is wanneer iemand op zijn of haar nummer wordt gezet, of wanneer iemand openlijk voor een geloofsovertuiging uitkomt.

En dus niet wanneer jij een week lang de archieven induikt om met terugwerkende kracht vast te stellen dat het beste fysiek jaarverslag inderdaad van KNP was, en nog eens een week hebt besteed aan een spreadsheet met een goudeerlijk scoresysteem. Wordt niet gewaardeerd.

Maar goed, je hoeft niet naar deze leraar te luisteren. Het is een sociale paradox. De vraag naar deugdelijke informatie is best groot, maar wat je krijgt is zo'n beetje het tegenovergestelde. Ook nu. Een stamgast en een sukkel, die aan het bekvechten zijn over iets waar de nieuwe leerling weinig aan heeft, In werkelijkheid hangt de kwaliteit van een forum af van de kwaliteit van de onderkant; niet van de kwaliteit en de moeite van de bovenkant. En een goed forum is ook al een paradox. Kan niet . bestaat niet. Een het minst slechte forum kan wel, maar een goed forum kan niet bestaan. Net zoiets als dat jij je gedurende je lange leven ongetwjifeld toch bent gaan ergeren aan een ex, een medewerker, of wat dan ook. Misschien bevestigt zelfs het geklaag over een forum wel dat een ideaal forum niet bestaat. Dat kan heel even bestaan, tot de eerste kerkscheuring en andere sluimerende conflicten. Het plakken van iemand, ordners van een ander, et cetera.

Commercieel?! Technisch gezien doneer ik mijn geleuter misschien aan IEX, maar ook ik heb nog nooit vernomen wat ik zou moeten gaan doen om bij IEX internetpunten te verdienen. Geen idee, en ik zie met een andere ingang (i.e. niet iex.nl) die internetpunten niet eens. Ik kan wel zien dat wanneer iemand ergens veel moeite voor deed, dat dat niet leidt tot een nieuw persoonlijk record duimpjes voor diegene. Ik had (nog) meer grafiekjes kunnen maken van het V-vorimige herstel van verleden week, maar dat wordt niet gewaardeerd.

Denk maar eens na over die sociale paradoxen, waarbij ik als bewijs wel durf aan te voeren dat er geen enkel onbetwist goed groot forum bestaat. Misschien wel eentje waar jij je als stamgast thuis voelde, maar IEX laat je zelf al afvallen. Dan doe ik dat met het andere beursforum, zodat er nul goede grote resteren. Overal is de vraag naar "info" best groot, maar domineert de onderkant. Zodat deskundigen er eigenlijk weinig te zoeken hebben, als je al niet wordt weggepest door stamgasten,

Genoeg, zo. Ik stel voor om dit onmiddellijk te beëindigen, want de kans is vrij groot dat jullie onder dit onderwerp, met duimpje voor de ontkenning van zo'n paradox, internetpunten aan het verzamelen zijn voor de starter van de lekker actieve draad. De uitdaging staat wel open, noem maar eens een onbetwist goed groot forum. Mag internationaal. Kan niet, bestaat niet. Tenzij je ergens nog verliefd op bent, en wonden nog wat moeten dooretteren om van de geliefde je ex te maken. Eigenlijk onderschrijf je dat alleen maar, en zijn onderscheidingen min of meer druppels in een vollere emmer water. Irritatie nummer zoveel.
Leefloon
0
quote:

ffff schreef op 29 juli 2021 13:05:

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited.
Citaatrecht. Andere mening? Klik dan op "NOK", als vorm van sociale hygiëne. Om maar weer eens aan te geven dat een goed forum niet bestaat, want er zijn alleen al in deze netelige kwestie meerdere oplossingen en dus meerdere, onverenigbare methodes. Om te beginnen met het verbannen van de aanvaller, of juist de dader, of beide, eeuwig of tijdelijk, en dan onder andere met NOK-knop en/of strafpunten, en al dan niet met NSB-melding bij ABM, of het vinden dat ABM zelf maar automatisch schendingen van hun rechten op moet sporen zonder dat een arbitraite arbiter dat spontaan gaat doen. .Je onderschrijft de stelling: een goed forum kan niet bestaan. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende "meningen". De vraag naar kwaliteit is groot, maar je krijgt het bovenstaande.

Of, een beetje met jouw woorden: de kwaliteit van een forum wordt bepaald door de leerlingen en hun wangedrag. Niet door een deftige school of met elkaar vechtende hoogleraren. In mijn woorden: de kwaliteit van een (minst slechte) forum wordt bepaald door de onderkant; niet door iemand die hondstrouw 2 dagen bezig is met een maandelijks spreadsheetje. Doe moeite wordt minder gewaardeerd dan een eenregelige scheldpartij.

Ter illustratie, Mijn inhoudelijk beste bijdrage van de week, according to me, myself and I, heeft meer pogingen tot beledigingen dan echte waardering opgeleverd. Een bedrijfje had een variabel aantal nieuwe aandelen onderhands geplaatst. Die voorwetenschap was bij de beurs te koop, en het bedrijfje was vergeten om de koersgevoeilige informatie onmiddellijk bekend te maken. Jammer van het kleine bedrijfje, maar anders zelfs iets met enige journalistieke nieuwswaarde. Of geef een op dat moment uitstekende tip, en je kunt er 10 jaar na dato nog steeds meer worden achtervolgd. Zonder voldoende zelfreinigend vermogen van een forum, alleen al door meerdere mogelijke oplossingen. NOK, iemand negeren, een ander bijstaan, ...

De vraag naar tips is ook best groot, misschien wel het grootst, maar de beste tip voor de algemene kwaliteit van een forum is alvast om er geen te geven. Wordt niet gewaardeerd, en leidt alleen maar tot verdraaid gezeik, is het niet nu, dan is het wel over 15 jaar. Ook dan wordt de kwalirteit bepaald door de onderkant; niet door de bovenkant.
ffff
0
Leefloon,

Dank voor de uitgebreide reacties, de moeite en tijd. Zal het nog eens een paar keer doorlezen al begrijp ik al beter hoe jij tegen het "probleem" aankijkt.

Peter
24 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
858,86  -6,50  -0,75%  10:08
 Germany40^ 17.672,60 -0,92%
 BEL 20 3.802,33 -0,63%
 Europe50^ 4.896,14 -0,82%
 US30^ 37.576,16 -1,15%
 Nasd100^ 17.271,70 -1,58%
 US500^ 4.982,46 -1,32%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.381,88 +0,11%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,40 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,04%
Heineken +1,41%
EBUSCO HOLDING +1,18%
Vopak +0,98%
Pharming +0,81%

Dalers

VIVORYON THER... -3,40%
AMG Critical ... -2,94%
INPOST -2,90%
Aegon -2,72%
B&S Group SA -2,56%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront