Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

voda
0
VS willen $100 uitbetalen aan gevaccineerde burgers
Van onze redacteur 29 juli   22:47

Het Amerikaanse ministerie van financiën heeft staten en lokale overheden donderdag in een verklaring opgeroepen om $100 te betalen aan mensen die zich laten vaccineren tegen corona.

In de verklaring staat dat het geld afkomstig is uit het Amerikaanse coronasteunpakket van $1900 mrd. Onderdeel daarvan is een bedrag van $350 mrd dat werd uitgegeven aan staten en lokale overheden. 'Voor deze overheden en de gemeenschappen die zij vertegenwoordigen, is er geen taak meer urgent dan de pandemie te keren en er is geen betere middel dan vaccinatie', zo staat er geschreven. Met het geld hoopt het ministerie om mensen die twijfelen alsnog zover te krijgen zich in te laten enten.

Meerderheid gevaccineerd
Sommige staten en steden kondigden eerder al aan om geldbedragen uit te keren met behulp van het coronasteunpakket of via fondsen uit de zogenoemde Cares Act. Dat geld is bedoeld om lokale overheden te helpen bij de bestrijding van de coronacrisis en de negatieve gevolgen van de pandemie.

Inmiddels heeft ongeveer 70% van de volwassen Amerikanen ten minste minimaal één prik van een vaccin ontvangen. Maar lang niet iedereen is van plan zich te laten vaccineren. Uit een opiniepeiling van ABC News en The Washington Post bleek eerder deze maand dat 29% van de Amerikanen zich waarschijnlijk of sowieso niet wil laten inenten. Van de republikeinse ondervraagden gaf 49% aan al gevaccineerd te zijn of zich te zullen laten vaccineren, tegen 93% van de democratische stemmers.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1406415/vs-wi...
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 30 juli 2021 10:22:

[...]

Pfizer meldde, dat de effectiviteit van hun vaccin afneemt na 4 maanden maar nog hoog genoeg zonder opnieuw inge-ent te behoeven worden. Ook circuleert derde prik in de wandelgangen maar overheden hebben nog geen besluit genomen.
en misschien överdrijven" ze dan al een beetje, wij v WC eend he , prik 4 en 5 ga er ook komen ze moeten eerst de Overheden langzaam kneden zijn ze nu volop mee bezig zie Werkzaamheid.... volgend bericht zal denk ik zijn: we hebben het "spuitje"geoptimaliseerd en de Schaapjes zullen volgen.....hahahahahha
leonardus65
0
www.telegraaf.nl/video/1137864255/mar...
Het aantal corona-besmettingen neemt weer af en het R-getal is weer onder de 1. De maatregel om het uitgaansleven op slot te gooien en evenementen af te gelasten lijkt te werken. Marcel Levi is voormalig ziekenhuisdirecteur en ziet dat het vaccineren waanzinnig effectief blijkt te zijn.

[verwijderd]
0
Zal de haag het aandurven om de man op te nemen in een nieuw kabinet? zal Rutte Ballen tonen?
Hij is weer terug in ons land und zu haben.

Een minister van gezondheid, puur om de kennis en ervaring van de man, zijn CV is werkelijk indrukwekkend.
Ik weet eigenlijk niet eens onder welke partij de man opereert, in mijn ogen doet dat er nu niet toe, we hebben Machers nodig, zeker in de gezondheidszorg.
Henk Hesel
3
quote:

Kleintje66 schreef op 30 juli 2021 10:11:

[...]

Het is helemaal geen vraag of vaccineren het virus triggert te muteren, dat doet het niet.
En de zelfstudie weet weer eens iets zeker, waar de rest van de wereld nog over twijfelt.

[verwijderd]
0
quote:

Henk Hesel schreef op 30 juli 2021 11:10:

[...]
En de zelfstudie weet weer eens iets zeker, waar de rest van de wereld nog over twijfelt.

Dat er wat mensen zijn die twijfelen doet niets af aan het feit dat vaccineren niets verandert in het genoom van het virus.
[verwijderd]
1
quote:

Henk Hesel schreef op 30 juli 2021 11:10:

[...]
En de zelfstudie weet weer eens iets zeker, waar de rest van de wereld nog over twijfelt.

Graag wat onderzoeksresultaten die aantonen wie waarover twijfelt.
leonardus65
0
quote:

Henk Hesel schreef op 30 juli 2021 11:10:

[...]
En de zelfstudie weet weer eens iets zeker, waar de rest van de wereld nog over twijfelt.

Hier zou in iedere geval niemand meer over moeten twijfelen "VACCINEREN IS WAANZINNIG EFFECTIEF"

Marcel Levi is voormalig ziekenhuisdirecteur en ziet dat het vaccineren waanzinnig effectief blijkt te zijn.

het zwaard
0
Een onderzoekresultaat is snel gemaakt. Hij of zij die extreem rechts denkt of blijft denken blijven zich massaal verzetten tegen vaccinatie.
En dit in zowat gans de wereld.
[verwijderd]
0
Kim Jong-Un has not been vaccinated against coronavirus, South Korea's spy agency says
het zwaard
0
Kim Jong-Un has not been vaccinated against coronavirus, South Korea's spy agency says

Ja, ome Willem van tante MIen zei het mij ook .
het zwaard
0
Japan verlengt en breidt noodtoestand uit door recordaantal nieuwe besmettingen in Tokio na start van Olympische Spelen
De Japanse regering heeft beslist de noodtoestand in Tokio te verlengen en die uit te breiden naar vier andere departementen. De gezondheidscrisis is aan het verergeren en treft ook atleten die deelnemen aan de een week geleden begonnen Olympische Spelen.

30-07-21, 11:57 Bron: ANP
voda
0
Ook Uber eist dat werknemers zich laten vaccineren
Guy Hoeks 11:27

Na Google en Facebook wil ook de Amerikaanse taxidienst alleen ingeënt personeel op de werkvloer om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Foto: Reuters

De trits bedrijven die werknemers alleen toelaten op kantoor wanneer ze volledig gevaccineerd zijn, groeit alsmaar. Na Google en Facebook wil ook Uber alleen ingeënt personeel op de werkvloer om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

In een e-mail schrijft topman Dara Khosrowshahi dat Uber-werknemers alleen welkom zijn op het hoofdkantoor in San Francisco na een prik in de arm. De maatregel gaat komende maandag in en geldt voor personeel dat vrijwillig naar kantoor gaat. Want tegelijk stelt Uber een totale terugkeer naar werk uit. Pas in oktober verwacht de Amerikaanse taxidienst dat alle medewerkers kunnen terugkeren. Er zijn ruim 22.000 mensen werkzaam bij Uber, verdeeld over 63 landen, waaronder Nederland. Onbekend is of de regels ook hier zullen gelden.

Ingrijpende maatregelen
Met de aankondiging sluit Uber zich aan bij een groeiende groep bedrijven die eist dat werknemers zichzelf maar ook anderen beschermen tegen het coronavirus. De huidige delta-variant is besmettelijker en zorgt ervoor dat het aantal besmettingen in de Verenigde Staten flink is toegenomen.

Onder meer Facebook en Google gingen Uber al voor, net als concurrent Lyft. In een email aan 130.000 medewerkers schreef topman Sundar Pichai dat 'veel medewerkers' zich zorgen maken over een terugkeer naar kantoor. 'We hopen dat we met deze maatregelen onze medewerkers geruststellen.'

De Amerikaanse president Joe Biden voerde donderdag nieuwe, ingrijpende maatregelen in voor zijn ambtenaren. Zij moeten formulieren ondertekenen waaruit blijkt dat ze zijn gevaccineerd tegen het virus. Een alternatief is dat zij zich wekelijks laten testen, een gezichtsmasker dragen en afstand houden.

In Nederland speelt de vaccinatieplicht van personeel vooralsnog niet. 'De vaccinatiebereidheid ligt met 90% heel hoog in Nederland, dus er is op dit moment geen behoefte aan nadere regeling', aldus een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1406519/ook-u...
luchtschip
0
quote:

drooglegging schreef op 30 juli 2021 10:58:

Zal de haag het aandurven om de man op te nemen in een nieuw kabinet? zal Rutte Ballen tonen?
Hij is weer terug in ons land und zu haben.

Een minister van gezondheid, puur om de kennis en ervaring van de man, zijn CV is werkelijk indrukwekkend.
Ik weet eigenlijk niet eens onder welke partij de man opereert, in mijn ogen doet dat er nu niet toe, we hebben Machers nodig, zeker in de gezondheidszorg.
Marcel Levi wordt in ieder geval zwaar gepromoot door Maurice de Hond.

De Hond heeft zichzelf al eerder en later aangewezen als de geschikte persoon om in het OMT team te mogen zitten.
Hij heeft daarbij gezegd niet de gekwalificeerde opleiding te hebben genoten, maar zich dermate heeft verdiept in de virus problematiek, dat hij kon stellen de geschikte persoon te zijn om zitting te nemen in het OMT.

Wanneer je dan zo veel kritiek hebt op de medische wetenschappers van het OMT, dan helpt het om ook een alternatieve geschikte kandidaat aan te dragen.

In de blog van Maurice de Hond van 6 december 2020 geeft Maurice de Hond een goed advies voor Marcel Levi :

Was Marcel Levi maar de voorzitter van het OMT!

Samenvatting van het artikel

Mijn eerste gesprek van "Bij De Hond in de Pod" was met Marcel Levi. Ik denk dat velen na het luisteren van het interview hetzelfde gevoel hebben als ik: was hij maar de voorzitter van het OMT of meer dan dat!

Hij was me al jaren geleden opgevallen als de ideale arts: vakkundig, toegankelijk, sociaal en iemand die zowel goed kan luisteren als iemand die je goed kan informeren. Maar ook zijn bestuursstijl vond ik een verademing. De ideale moderne bestuurder. Een leider die tussen zijn mensen en er niet boven staat. En bovendien ook zeer pragmatisch.

Begin 2017 werd hij directeur van een aantal ziekenhuizen in Londen. En ook daar maakte hij furore.

Vanaf de start van de Coronacrisis heb ik hem een aantal keren gehoord en gezien. Bij Buitenhof, Nieuwsuur en in een interview met Sven Kockelmann. Vergeleken met de wijze waarop de virologen en epidemiologen, OMT-leden en RIVM zich in de publiciteit doorgaans opstellen, vond ik zijn aanwezigheid in die programma’s een verademing.

Hij ( Marcel Levi ) denkt/hoopt dat we april/mei ( 2021 )weer behoorlijk in de richting van normaal kunnen gaan. En hij neemt afstand van de usual suspects op tv, die we nu weer dagelijks zien en die ook stellen dat we ook na het vaccineren van de kwetsbaren nog veel maatregelen moeten handhaven.

Zoals ik ook tegen hem zeg aan het einde van het gesprek: “Was jij maar verantwoordelijk voor het Covid-19 beleid in Nederland”.

Ben benieuwd of jullie dat ook denken als je het hele gesprek hebt gehoord.

www.maurice.nl/2020/12/06/was-marcel-...

Ja en wanneer het orakel een medicus promoot, dan zijn zijn volgers vol lof over deze Marcel Levi.

Wat mij wel opvalt is dat marcel Levi in december al meende definitief te weten dat het virus rond april 2021 zou zijn verdwenen.
Een goed wetenschappelijk ervaren persoon zou kunnen weten dat de toekomst te onzeker is om al met zo'n resolute uitspraak te komen.
Het lijkt mij meer inspelen op de populistisch taalgebruik om het publiek te overtuigen van zijn geschiktheid.

Er is eenmaal een keuze gemaakt voor een OMT team, dat zijn werk naar kunde uitvoert.
Het komt vreemd over wanneer dan een wetenschapper komt, op dit vakgebied, die dit OMT met ellebogenwerk probeert opzij te zetten.

Maar het orakel heeft gezegd dat Marcel Levi in het OMT moet komen.
Dus wordt dit hier ook door sommige forum leden als de enige oplossing aangedragen.

En hij wordt de hemel ingeprezen :

"Een minister van gezondheid, puur om de kennis en ervaring van de man, zijn CV is werkelijk indrukwekkend."

Feit is en blijft, dat met alternatief OMT'je spelen er een hoop geld kan worden binnengeharkt.
Zeker wanneer dit wordt gepromoot door enkele forum leden.

[verwijderd]
0
Werkgevers vinden het natuurlijk fijn als werknemers niet ziek worden, het argument "anderen beschermen" is met de besmettingen onder gevaccineerden toch wel onzinnig aan het worden.
luchtschip
1
quote:

Henk Hesel schreef op 30 juli 2021 11:10:

[...]
En de zelfstudie weet weer eens iets zeker, waar de rest van de wereld nog over twijfelt.

Over mutaties is de wetenschap al bezig sinds Darwin op 24 november 1859 zijn boek "The Origin of Species" publiceerde.
Daar is niet veel twijfel meer aanwezig.

Twijfel zaaien over de wetenschap is de specialiteit van Willem Engel en Maurice de Hond.
En waar de wetenschap nog twijfelt, spelen zij er handig op in door het tegengestelde te beweren van waar de wetenschap, ondanks de twijfel een richting kiest, als zijnde het meest aannemelijke.
De geijkte methode om populistisch het volk achter je te doen scharen.

Ik schaar mij achter de gevestigde wetenschap en laat mij niet ringeloren door orakels, als een dansleraar of een ex aardrijkskunde student, aka gepensioneerd opinie peiler.

josti5
2
quote:

luchtschip schreef op 30 juli 2021 12:26:

[...]

(...)

Ik schaar mij achter de gevestigde wetenschap en laat mij niet ringeloren door orakels, als een dansleraar of een ex aardrijkskunde student, aka gepensioneerd opinie peiler.

Einde quote.

En tegelijkertijd dweep je met een geschiedenisleraar en een onderwijzer.
Rewinter
4
Luchtschip. Je bedoelt met wetenschap de heer Gommers ( IC-arts ) en ziekenhuisdirecteur Kuipers ? Probleem in de wetenschap is dat elk kritisch geluid gesmoord word en je word afgedaan als Wappie als je tegengeluid laat horen. Er zijn genoeg artsen ( bijv. Artsencollectief ) die grote vraagtekens zetten bij de aanpak van deze zogenaamde crisis. De staats tv en andere media laten echter geen enkel kritisch geluid toe . Alles voor de goede zaak ....

Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze met je en dan win je ( Ghandi )
luchtschip
0
quote:

het zwaard schreef op 30 juli 2021 11:50:

Een onderzoekresultaat is snel gemaakt. Hij of zij die extreem rechts denkt of blijft denken blijven zich massaal verzetten tegen vaccinatie.
En dit in zowat gans de wereld.
Het verzet tegen vaccineren wordt ook centraal aangestuurd.
Via internet ligt de gehele wereld binnen handbereik en via sociale media weet men de radicale groepen te bereiken en over waar ook ter wereld wordt dezelfde boodschap verspreid.
Deze centrale groep komt letterlijk je huiskamer binnen, via je laptop ( of mobieltje) en prent de boodschap in.
Evntueel aangevuld met meestal gepensioneerde professoren op het vakgebied of een ander vakgebied, die bereid zijn tegen een forse vergoeding, een dubieus pseudo wetenschappelijk onderbouwd nep verhaal vertellen.
luchtschip
0
quote:

Rewinter schreef op 30 juli 2021 12:37:

Luchtschip. Je bedoelt met wetenschap de heer Gommers ( IC-arts ) en ziekenhuisdirecteur Kuipers ? Probleem in de wetenschap is dat elk kritisch geluid gesmoord word en je word afgedaan als Wappie als je tegengeluid laat horen. Er zijn genoeg artsen ( bijv. Artsencollectief ) die grote vraagtekens zetten bij de aanpak van deze zogenaamde crisis. De staats tv en andere media laten echter geen enkel kritisch geluid toe . Alles voor de goede zaak ....

Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze met je en dan win je ( Ghandi )
Over artsen collectief hebben we het al eerder gehad.
Dit is geen groep volledig uit artsen bestaand.
De mede ondertekenaars komen voor het overgrote deel uit het alternatieve geneeskunde circuit.

artsen collectief heeft al zeker 3 maal de aandacht getrokken met een "brandbrief', "open brief'.
Vorig jaar vonden artsen dit wel te ver gan en hebben een open brief opgesteld van artsen, die zich met hun registratie nummer als arts identificeerden, waarin zij afstand deden van de brief van artsen collectief en hun steun betuigden aan het gevoerde beleid van overheid/OMT.

Je hebt er nog een mooie spreuk van Ghandi achtergezet, maar die is hier niet op zijn plaats.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1784 1785 1786 1787 1788 1789 1790 1791 1792 1793 1794 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,49  +2,47  +0,28%  14:20
 Germany40^ 18.007,80 -0,45%
 BEL 20 3.875,22 -0,22%
 Europe50^ 4.956,17 -0,68%
 US30^ 38.240,56 -0,29%
 Nasd100^ 17.335,98 -1,07%
 US500^ 5.040,69 -0,62%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.325,31 +0,40%
 EUR/USD 1,0716 +0,18%
 WTI 83,20 +0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,25%
Flow Traders +4,56%
Fugro +2,97%
B&S Group SA +2,74%
NX FILTRATION +2,01%

Dalers

ADYEN NV -9,15%
VIVORYON THER... -5,70%
WDP -4,62%
TomTom -2,88%
Alfen N.V. -2,72%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront