Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Slecht nieuws

1.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
voda
0
Deel 2:

Dit is een van de ingrijpend­ste - niet door een staat uitgevoer­de - aanvallen die we ooit hebben gezien

Andrew Howard, Kudelski Security
,,Dit is een van de ingrijpendste - niet door een staat uitgevoerde - aanvallen die we ooit hebben gezien en het lijkt puur bedoeld om geld afhandig te maken’’, zegt Andrew Howard van het Zwitserse Kudelski Security tegen Bloomberg. Volgens hem is er haast geen betere manier om schadelijke software (malware) te verspreiden dan via vertrouwde ICT-dienstverleners.

11 miljoen
De groep die achter de hack zit, staat volgens cyberbeveiligingsbedrijf Recorded Future bekend als REvil. Die zat ook achter de hack bij vleesverwerkingsbedrijf JBS, waardoor vorige maand een aanzienlijk deel van de Amerikaanse vleesverwerkingsindustrie werd stilgelegd. Het bedrijf betaalde 11 miljoen dollar losgeld na de cyberaanval.

Die aanval kwam niet lang na een grote cyberaanval tegen het Amerikaanse Colonial Pipeline. Door die hack moest een belangrijke oliepijplijn tijdelijk worden platgelegd, waardoor er tekorten aan benzine bij tankstations ontstonden en de brandstofprijzen flink stegen. Ook hiervan worden Russische hackers verdacht, met de naam DarkSide.

Rotterdamse Haven
Het is niet de eerste keer dat een groot aantal bedrijven getroffen wordt door een wereldwijde hack. In 2017 lagen in Nederland twee grote containerterminals in de Rotterdamse haven stil. Ook farmaceut MSD, pakketbezorger TNT en de 38 vestigingen van bouwmaterialenleverancier Raab Kärcher zijn getroffen. De Deense containergigant Maersk was één van de eerste slachtoffers, maar al snel bleek dat veel meer bedrijven getroffen zijn. Amerikaanse farmaceut Merck, Russische oliegigant Rosneft, Brits advertentiebedrijf WPP, Spaans voedselbedrijf Mondelez: overal gingen de computersystemen plat. In Oekraïne werd het vliegveld bij Kiev getroffen, net als meerdere banken.

Cryptoworm kroop in 230.000 computers in 150 landen
Dat jaar maakte de cryptoworm WannaCry over de hele wereld slachtoffers. In een dag waren 230.000 computers in 150 landen geïnfecteerd. Onder meer Britse ziekenhuizen, de Duitse spoorwegen en Spaans telecombedrijf Telefonica werden getroffen. Op geïnfecteerde computers toonden ze een schermtekst waarin 300 dollar in bitcoins werd geëist. Dat bedrag moet naar een speciale digitale portemonnee worden overgemaakt. Wie dat deed, kreeg de gegijzelde bestanden echter niet terug.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/tech/grote-hackaanval-met-g...
VERWIJDERD
1
A recent study published by the specialized journal Science states that the variant of SARS-Cov-2, Epsilon (or B.1.427), is resistant to Pfizer and Moderna vaccines.
voda
1
Al weer een week of 3 ie er een zieke geest bezig (een spammer) die de IEX probeert te ontwrichten.
Klik niet op de links die deze persoon probeert te verspreiden.
Gelukkig is de IEX er snel bij om deze persoon ook weer razendsnel te verwijderen.
voda
0
Schade overstroming Valkenburg komt uit op €400 mln
Van onze redacteur 15:28

Na de verwoestende overstroming ruimen inwoners van Valkenburg puin. Volgens de burgemeester is er circa €200 mln aan materiële schade. Foto: Robin Utrecht/ANP

De schade als gevolg van de overstromingen in Limburg komen alleen in het toeristische stadje Valkenburg al uit op €400 mln. Dit heeft burgemeester Daan Prevoo woensdag gezegd tijdens een persconferentie. Hoewel een deel van de stad vanwege de veiligheid en het herstelwerk nog is afgesloten, vindt hij het te vroeg om te spreken van een verloren zomer. 'Een deel van de ondernemers en de campings kunnen weer gasten ontvangen.'

Volgens de burgemeester is er circa €200 mln aan materiële schade en €200 mln aan bedrijfsschade omdat ondernemers een deel van hun inkomsten missen nu hun zaak is gesloten. Volgen de regionale omroep 1Limburg zijn in totaal 2300 huizen beschadigd geraakt. Bij zevenhonderd huizen is er zoveel beschadigd dat mensen niet terug kunnen. Volgens Prevoo zijn 270 horecaondernemers getroffen door de ramp en 180 winkels.

'Snel en ruimhartig vergoeden'
Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland, die woensdag het gebied bezocht, roept zowel verzekeraars als het kabinet op zo snel en ruimhartig mogelijk de schade te vergoeden. Hij zegt aangedaan te zijn door wat hij tijdens het bezoek aan Valkenburg heeft gehoord en gezien. 'De gemeente telt veel horeca- en toeristische bedrijven, die door corona al zo'n klap hebben gehad. En dan komt dit er nog eens overheen.'

Het centrum van Valkenburg blijft voor een deel verboden terrein. Niettemin verwacht Prevoo dat in en rond de stad een gedeelte van horeca en bijvoorbeeld de campings weer open kunnen. 'In een deel van de gemeente is de schade al weg. Op de campings kan weer een tent geplaatst worden en in het centrum zelf zijn er ondernemers die er relatief goed vanaf zijn gekomen en gasten kunnen ontvangen.'

Verontreiniging speeltuintjes, niet spelen op gazon
Niettemin blijft de sluiting van een deel van het centrum nog van kracht. Dat hangt samen met de verontreiniging door de overstroming en met beschadigde wegen, ingestorte brug en woningen die gestut worden. Alle speeltuintjes in het getroffen gebied blijven volgens 1Limburg de komende tien dagen dicht vanwege vervuild slib. Kinderen mogen ook niet op gazons spelen. Naast regen- en rioolwater zijn ook chemische stoffen, verven en frituurvet meegespoeld. De GGD heeft gewaarschuwd om daar niet mee in aanraking te komen.

'Het afgesloten gebied in het centrum proberen we wel te verkleinen zodat diegenen die wel aan het werk kunnen, geen beletsel hebben om alvast te beginnen', aldus Prevoo. Niettemin is volgens de burgemeester duidelijk dat Valkenburg niet dezelfde mate aan activiteiten en gastvrijheid kan bieden als normaal. In overleg met toeristische organisaties wordt bekeken wanneer en hoe de toeristen weer uitgenodigd kunnen worden, zonder herstelwerkers voor de voeten te lopen.

Schade door annuleringen in niet-getroffen gebieden
MKB-voorzitter Vonhof wijst er op dat de zomer in Limburg het coronajaar deels moest goedmaken. 'Maar dat wordt nu wel heel erg moeilijk.' Ook Limburgse ondernemers in niet direct getroffen gebieden lijden volgens hem schade, omdat mensen hun geplande vakantie annuleren. Hij roept vakantiegangers op om toch te komen omdat dit op de meeste plekken wel gewoon kan.

Tijdens de persconferentie zei burgemeester Prevoo dat er in de Limburgse stad geen sprake is geweest van diefstal of plundering op grote schaal, al zijn daar wel degelijk pogingen toe geweest. 'Bij een overstroming komen de ratten uit het riool, maar zij hebben maar beperkt actief kunnen zijn. De mensen die gedupeerd zijn, hebben rap gezorgd dat ze snel weg waren.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1405077/schad...
VERWIJDERD
0
Positive test rates soar in highest V-A-X countries!!!
Hmmmmmmmmm, I wonder why??
Could the science shown by those 'Conspiracy theorists' be right? This poison being pumped into the sheeple might not work!!!!!

www.facebook.com/watch/?v=96385424417...
voda
0
Wat een B*S*. Die thuisbatterijen zijn totaal niet rendabel, en veel te duur (en houden te weinig KwH vast)

Liander: bouw salderingsregeling zonnepanelen versneld af, geef thuisbatterij subsidie

Netbeheerder Liander is voorstander van het versneld afbouwen van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Geld wat hierdoor vrijkomt, kan de overheid inzetten voor bijvoorbeeld een subsidie voor de thuisbatterij.

Omdat de populariteit van zonnepanelen onder woningeigenaren blijft groeien - in het tweede kwartaal nam de groei in het verzorgingsgebied van Liander met 18 procent toe - stelt de netbeheerder dat het elektriciteitsnet steeds voller wordt.

Stroomnet vol
Het stroomnet van Liander is in grote delen van haar werkgebied vol. Waar dit tot voor kort enkel een probleem was voor klanten met een grootverbruikersaansluiting, ontstaan nu ook steeds meer problemen voor kleinverbruikers zoals consumenten.

Liander meldde eind juni dat het stroomnet in 2 gebieden in Amsterdam vol is. Het is door een optelsom van ontwikkelingen volgens de netbeheerder inmiddels zo druk op het elektriciteitsnet dat er op steeds meer plaatsen knelpunten ontstaan en bijvoorbeeld consumenten hun zonnestroom niet meer op elk moment aan het stroomnet kwijtkunnen. Op mooie dagen, als alle zonnepanelen veel elektriciteit leveren, maar er weinig elektriciteit wordt gebruikt loopt de spanning in de elektriciteitskabels op sommige plaatsen zo hoog op dat de zonnepanelen afschakelen. Dit beveiligingsmechanisme voorkomt dat door die hoge spanning apparatuur in huis kapot gaat. Op zo’n moment kan het voorkomen dat er tijdelijk geen elektriciteit aan het net geleverd kan worden.

Opslag en flexibiliteit
Tegelijkertijd heeft Liander te maken met een chronisch tekort aan technici en lange doorlooptijden. Niet alleen Liander, maar alle netbeheerders verwachten dat het elektriciteitsnet de komende jaren op meer plaatsen zijn maximale capaciteit bereikt.

Om de piekbelasting van het net te verminderen is de netbeheerder voorstander van prikkels voor consumenten om aan de slag te gaan met opslag en flexibiliteit van zonne-energie. Daardoor wordt het elektriciteitsnet efficiënter gebruikt.

Versneld afbouwen
De salderingsregeling, een belangrijke aanjager van de populariteit van zonnepanelen bij consumenten, blijft in zijn huidige vorm gehandhaafd tot 1 januari 2023. Daarna vindt er een geleidelijke afbouw plaats tot 2031.

Liander stelt voorstander te zijn van een versnelde afbouw van de salderingsregeling, omdat consumenten en ondernemers dan gestimuleerd worden om aan de slag te gaan met opslag en flexibiliteit van zonne-energie zodat het elektriciteitsnet efficiënter wordt gebruikt en betaalbaar blijft. Hierbij kan volgens de netbeheerder vanuit het Rijk worden overwogen om de middelen die vrijgespeeld worden door de afbouw van de salderingsregeling in te zetten voor het verder stimuleren van opslag en flexibiliteit. Opslag maakt het mogelijk om energie die de klant opwekt op te slaan en op een ander moment te gebruiken. Dit voorkomt pieken in de belasting van het energienet.

Voor meer, zie link:

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
voda
0
Duitse detailhandelsverkopen hard gedaald
Op maandbasis afname met ruim 5 procent in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse detailhandelsverkopen zijn in juli hard gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

Op maandbasis namen de verkopen in juli, gecorrigeerd voor inflatie, met 5,1 procent af. Daarmee was de terugval een stuk sterker dan de krimp van 0,9 procent die economen hadden voorzien.

Op jaarbasis daalden de detailhandelsverkopen in juli ook, maar met 0,3 procent een stuk minder hard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Weer groeivertraging voor Nederlandse industrie
Lichte daling inkoopmanagersindex in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De NEVI inkoopmanagersindex voor Nederlandse industrie is in augustus verder gedaald na de recordstand in mei, maar blijft wijzen op zeer snelle groei.

De index daalde van 67,4 in juli naar 65,8 in augustus. Dit is een kleine daling ten opzichte van juli, maar nog steeds het op vier na hoogste cijfer ooit, wat duidt op een aanhoudende forse groei, aldus NEVI.

"De vaart is eruit, maar de industrie noteert nog steeds historisch hoge groeicijfers", oordeelde ook econoom David Kemps van ABN AMRO.

De werkgelegenheid nam afgelopen maand overigens opnieuw toe en deze stijging was de op twee na grootste sinds het begin van dit onderzoek. Alleen in de eerste twee maanden van 2018 was de stijging groter.

De NEVI PMI is een samengestelde index waarbij een stand boven de 50 duidt op groei en een stand lager dan 50 punten op een daling van de industriële activiteiten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Groei Duitse industrie vertraagt
Index industriesector in augustus naar 62,6.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de industrie van Duitsland is in augustus in een lager tempo gegroeid. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie daalde van 65,9 in juli naar 62,6 afgelopen maand. Dat is het laagste niveau sinds februari, maar nog altijd ruim boven de grens van 50.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ESMA waarschuwt voor marktcorrectie
Risicogedrag neemt toe volgens Europese toezichthouder.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurswaakhond ESMA heeft gewaarschuwd voor het toenemende risico van een marktcorrectie. Dit bleek woensdag uit het tweede Trends, Risks and Vulnerabilities Report van 2021.

In het rapport wordt gewezen op de aanhoudende stijging van de waarderingen in alle activaklassen. Dit gebeurt terwijl de economie ongelijkmatig herstelt en de rentes laag zijn. Daarbij neemt de risicobereidheid van beleggers verder toe. De toezichthouder wijst op de recente ontwikkelingen bij GameStop, Archegos en Greensill.

Verder waarschuwde de ESMA dat de fundamenten fragiel zijn en dat de risico's vermoedelijk hoog zullen blijven.

Veel zal volgens de toezichthouder afhangen van het monetaire beleid van de centrale banken en het beleid van de overheden. Daarbij is van belang hoe het economische herstel vordert en hoe de inflatievooruitzichten zich ontwikkelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
OESO ziet inflatie stijgen
Inflatie op 4,2 procent in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in de OESO-regio is in juli toegenomen. Dit bleek donderdag uit cijfers van OESO.

De inflatie steeg van 4,0 procent in juni naar 4,2 procent in juli.

In de eurozone blijft de inflatie aanzienlijk lager dan in de andere OESO landen, zoals in de Verenigde Staten. In de VS stijgen de consumentenprijzen met 5,4 procent, waar dat in de eurozone 2,2 procent is.

OESO liet weten dat de energieprijzen in de OESO-landen in juli harder stegen dan in juni. In juli ging het liefst om een toename met 17,4 procent. En ook de voedselprijzen stegen, maar met 3,1 procent wel minder hard.

De kerninflatie, dat wil zeggen zonder energie en voeding, stelde OESO voor juli vast op 3,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
VERWIJDERD
0
The WHO is tracking a new Covid variant named Mu, and warns it could be more resistant to vaccines trib.al/m8pFRqO
voda
0
Duitse autoverkopen stevig onderuit in augustus
Daling van 23 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) In augustus zijn in Duitsland beduidend minder personenauto's op kenteken gezet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Duitse Kraftfahrt-Bundesamt.

Het ging vorige maand om in totaal 193.307 personenauto's, een afname op jaarbasis van 23,0 procent. Van deze auto's was 36,9 procent bestemd voor privédoeleinden, die op jaarbasis een daling onderging van 25,3 procent. Het overige deel was bestemd voor bedrijfsdoeleinden en daar was op jaarbasis een daling van 21,6 procent zichtbaar.

Tot en met augustus van dit jaar werden er in Duitsland 1.820.589 nieuwe auto's op kenteken gezet. Dat is nog altijd 2,5 procent hoger dan in dezelfde periode in 2020.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
VERWIJDERD
0
voda
0
OESO ziet groei wereldeconomie vertragen
Regionaal grote verschillen.

(ABM FN-Dow Jones) De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling zag de groei van de mondiale economie in het tweede kwartaal op kwartaalbasis vertragen, maar signaleerde wel de nodige regionale verschillen. Dit maakte de Oeso woensdag bekend.

In de eerste drie maanden van het jaar nam de omvang van de wereldeconomie met 0,9 procent toe, in het tweede kwartaal was dit nog maar 0,4 procent.

De hele G20-groep liet een groei van 0,7 procent zien in het tweede kwartaal. De economie van het Verenigd Koninkrijk zat in het eerste kwartaal nog onder nul met een krimp van 1,6 procent, maar in het tweede kwartaal van dit jaar nam de omvang van de economie toe met 4,8 procent.

In de VS groeide de economie afgelopen kwartaal met 1,6 procent, een kleine verbetering ten opzichte van de 1,5 procent in de eerste drie maanden van dit jaar.

Duitsland liet een plus zien van 1,6 procent tegen een krimp van 2,0 procent in de eerste drie maanden en Japan toonde een groei van 0,5 procent tegen een krimp van 1,1 procent.

Onder de landen die ook deel uitmaken van de zogeheten G20-groep kromp de economie van Canada met 0,3 procent na een groei van 1,4 procent in het eerste kwartaal, van India met 10,2 procent na een groei met 2,3 procent en van Brazilië met 0,1 procent na een groei met 1,2 procent.

Verder groeide de economie van Turkije in het tweede kwartaal met 0,9 procent, na een groei van 2,2 procent in het eerste kwartaal. Zuid-Korea zag de economie met 0,8 procent groeien tegen een plus van 1,7 procent in de eerste drie maanden van dit jaar.

China zat in het tweede kwartaal op een groei van 1,3 procent, waar het over het eerste kwartaal niet verder kwam dan een plus van 0,4 procent.

De omvang van de economie van het Verenigd Koninkrijk zit overigens volgens de organisatie nog altijd 4,4 procent onder het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie. India spant wat dit betreft de kroon met een min van 8,1 procent. Italië is een goede derde met een economische omvang die nog 3,8 procent moet goedmaken wil deze weer op het peil van 2019 aanlanden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.369,74 +0,37%
 EUR/USD 1,0671 +0,50%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront