Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

luchtschip
0
quote:

Turbo Mckwek schreef op 2 augustus 2021 18:45:

[...]

Ja, Henk, we zijn een zeldzaam soort....in de ogen van "de andere helft".

Misschien kun je steun vinden door regelmatig naar Fox News, Tucker Carlson ( Fox news host) te kijken.

Tucker Carlson : Democrats want to make life difficult for unvaccinated

pbs.twimg.com/media/E70yCQkWQAAR0bJ?f...

twitter.com/atrupar/status/1422348114...

Maar bedenk wel :

wait until they hear what the virus has in mind

Fox kijkers behoren voornamelijk tot het MAGA volk dat blind Donald Trump, de Republikeinse leiders en Fox News Vogt.
De niet gevaccineerden bevinden zich voornamelijk in Republikeinse Staten.
En het zijn met name de Republikeinse Staten waar de ziekenhuizen vol stromen dankzij de Delta variant.

90% van de Nederlandse bevolking toont bereidheid zich te laten vaccineren.
Dus rest er 10% di of nog twijfelt of zich tegen vaccinatie keren.

Het is frappant dat er forum leden zijn, die tot deze minderheid behoren en toch het recht opeisen dominant de discussie op dit forum te moeten bepalen.
Gillen als een speenvarken dat zij zielig zijn, wanneer er berichten komen dat niet gevaccineerden niet deel kunnen nemen aan groepsbijeenkomsten.
De slachtoffer rol spelen, terwijl zij manmoedig, vol branie, vertellen niet bang te zijn voor dat kleine virus maar het in hun broek doe voor een vaccinatie.

De huilstruiken domineren de discussie en blokkeren iedere andere berichtgeving aangaande dit onderwerp.



luchtschip
0


CNN :

Montel Williams, who recently tested positive for Covid: "Look, people are talking about whether it's patriotic or not- forget that noise. This is all about, do you care about anybody else in this world? If you care anything about another human being, then get the vaccination."

Montel Williams : vaccine prevented my hospitalization from COVID

video 2:20 minuut

twitter.com/atrupar/status/1422285360...

1 van de commentaren ( de eerste onder deze tweet ) :

It’s no different to wearing a car seatbelt. You can choose not to. And suffer the consequences. That simple. Personal freedom ends as soon as public health and safety are at risk from you exercising your ‘freedom’.

toelichting :

Montel Brian Anthony Williams is een Amerikaanse voormalige televisiepresentator, acteur en motiverende spreker. Hij is vooral bekend als presentator van de langlopende talkshow The Montel Williams Show, die van 1991 tot 2008 in syndicatie liep.

voda
0
Bijna 199 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Door ABM Financial News op dinsdag 3 augustus 2021

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels 198,9 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag 35,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier op 613.679.

Dinsdag lag het totaal aantal besmettingen in India op 31,7 miljoen. Het aantal sterfgevallen stond op 424.773.

Brazilië blijft het derde land wereldwijd qua besmettingen, met circa 19,9 miljoen gevallen en 557.223 overledenen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met nu 6,2 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt 5,9 miljoen gevallen. Italië telt er 4,4 miljoen, Spanje 4,5 miljoen en Duitsland gaat richting de 3,8 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.899.888 tegen 1.897.729 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.129.018. Dat waren er 1.124.715.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 105.242 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er maandag 105.149.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels ruim 4,2 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn meer dan 4,1 miljard vaccinaties toegediend.

Chiddix
0
quote:

Henk Hesel schreef op 2 augustus 2021 18:12:

In Frankrijk begint de weerstand tegen het coronapaspoort en de chantage om mensen tot vaccinatie aan te zetten serieuze vormen aan te nemen.

Ik geloof dat er hier op het forum mensen zijn die echt denken dat al die vaccinaties gezet worden uit overtuiging van hun werking, en niet uit ( morele ) chantage.

Vaccinaties uit overtuiging van hun werking. Inderdaad. Chantage geloof ik niet in wat Napoleon wil. Bescherming volksgezondheid en economie is zijn drijfveer.
[verwijderd]
0
"Door de flinke stijging van het aantal besmettingen een paar weken geleden, zijn er op dit moment 135 covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen in de regio Amsterdam, waarvan 36 op de IC. In 80 tot 90 procent van de gevallen gaat het om mensen die niet gevaccineerd zijn. En het zijn nu ook vaak jongeren die ernstig ziek zijn.

Op de IC van het Amsterdam UMC lag anderhalve maand geen enkele covid-patiënt meer, maar de bedden beginnen weer bezet te raken. Op dit moment zijn 12 covid-patiënten op de IC opgenomen, en 26 in de kliniek. Ook worden er nog een aantal behandeld op de post-covid afdeling. Ook het OLVG en het BovenIJ ziekenhuis zien een stijging, maar geven geen exacte cijfers.

"Het gaat om ouderen mensen, boven 60 plus, maar ook weer jongeren", aldus Susanne Heijmenberg, hoofdverpleegkundige IC Amsterdam UMC. "En van die zieken is 90 procent niet gevaccineerd."(hele artikel op www.rtvnh.nl)

De laatste zin doet nog steeds opgeld.
leek2018
0
quote:

gokker schreef op 2 augustus 2021 21:06:

[...]
In de herfst gaan de cijfers gegarandeerd weer omhoog. De enige vraag is hoe sterk en samenhangend daarmee, welke maatregelen getroffen zullen worden.
Ik geloof dat er toch wel meer vragen zijn. In de herfst zal ook de jaarlijkse "öude" griepgolf weer beginnen. Die "oude" jaarlijkse griepgolf kreeg vorig jaar geen kans door de strenge maatregelen. Hoe gaat dat samen worden? Doordat er vorig jaar nauwelijks een "öude" griepgolf is geweest is er ook minder weerstand opgebouwd.
jowi
0
www.telegraaf.nl/entertainment/100969...

Zou Katja nu anders over het virus denken en spijt hebben.
Als het virus circuleert is de kans aanwezig dat we allemaal aan de beurt komen voor een besmetting.
[verwijderd]
0
quote:

jowi schreef op 3 augustus 2021 09:03:

www.telegraaf.nl/entertainment/100969...

Zou Katja nu anders over het virus denken en spijt hebben.
Als het virus circuleert is de kans aanwezig dat we allemaal aan de beurt komen voor een besmetting.
Teen boy dies a few days after receiving second COVID vaccine shot
CDC panel just met this week to weigh vaccine risk to kids

After a U.S. Centers for Disease Control and Prevention panel this week deemed COVID-19 more dangerous to kids than the vaccine to prevent it, Michigan health authorities reported to the agency that a 13-year-old boy died within days of receiving the shot.

of deze jongen dan ... en hoe zullen de OUDERS zich voelen SPIJT... het zou je maar gebeuren, maar gelukkig zijn het de uitzonderingen he JOWI

www.mercurynews.com/2021/06/25/teen-b...
DeZwarteRidder
0
Sanofi springt met miljardenovername mee op mRNA-trein
Jan De Schamphelaere
Vandaag om 08:17

Het Franse farmabedrijf Sanofi legt 3,2 miljard dollar op tafel om Translate Bio over te nemen. Daarmee haalt het mRNA-technologie - die in de kijker staat sinds de pandemie - in huis.

Translate Bio is geen onbekende voor Sanofi. Integendeel. De twee tekenden in 2018 al een samenwerkingsakkoord en breidden dat vorig jaar verder uit. Twee gezamenlijke onderzoeksprogramma’s zijn al vrij gevorderd. Momenteel lopen patiëntenproeven voor vaccins tegen Covid-19 en influenza.
sluit

Met de overname haalt Sanofi de technologie nu volledig in huis. ‘De toegang tot een nieuw technologieplatform zal ons toelaten het potentieel van mRNA verder te exploreren’, aldus Paul Hudson, de CEO van Sanofi.
" We zien dit technologieplatform niet enkel voor de ontwikkeling van vaccins, maar ook om geneesmiddelen te ontwikkelen in de domeinen van immunologie, oncologie en zeldzame ziektes. "
Paul Hudson
CEO Sanofi

Met Translate Bio zet Sanofi een voet aan de grond in de wereld van mRNA, dat sinds de uitbraak van de coronapandemie wereldwijd in de schijnwerpers staat. Het Amerikaanse Moderna en de tandem Pfizer-BioNtech slaagden er in snel tempo in een zeer effectief mRNA-vaccin op punt te stellen en troefden daarmee de klassieke vaccingrootmachten à la Sanofi en GSK af.

Die twee sloegen trouwens de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een covid-vaccin, maar de eerste resultaten vielen behoorlijk tegen. Later boekten ze meer succes met een 'tweedekansvaccin'.
Next big thing

Sanofi en bij uitbreiding de hele farmawereld beseft dat mRNA de next big thing is en dat de toepassingen veel verder reiken dan enkel Covid-19, gaande van griep en kanker tot hiv en andere infectieziektes. ‘We zien dit technologieplatform niet enkel voor de ontwikkeling van vaccins, maar ook om geneesmiddelen te ontwikkelen in de domeinen van immunologie, oncologie en zeldzame ziektes’, aldus Hudson.

Translate Bio is onder meer op zoek naar behandelingen voor de taaislijmziekte en andere zeldzame longaandoeningenen.

Sanofi biedt 38 dollar per aandeel, wat een premie impliceert van 30 procent op de slotkoers van maandag. Het bod ligt 56 procent hoger dan de gemiddelde koers over de voorbije twee maanden.

De CEO van Translate Bio en Baupost, de grootste aandeelhouder, hebben aangegeven hun aandelen te zullen verkopen. Op die manier krijgt Sanofi al zeker 30 procent van de aandelen in handen. Sanofi verwacht de transactie in het derde kwartaal af te ronden.
het zwaard
0
Henk Hesel schreef op 2 augustus 2021 18:12:

In Frankrijk begint de weerstand tegen het coronapaspoort en de chantage om mensen tot vaccinatie aan te zetten serieuze vormen aan te nemen.

Ik geloof dat er hier op het forum mensen zijn die echt denken dat al die vaccinaties gezet worden uit overtuiging van hun werking, en niet uit ( morele ) chantage.

Zullen dan waarschijnlijk mensen zijn met een iq van een mier.
het zwaard
0
Twee Canadezen met vals vaccinatiebewijs krijgen boete van bijna 16.000 dollar
Twee Canadezen die per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten naar Canada reisden maar een vals vaccinatiebewijs voorlegden, krijgen elk een boete van bijna 16.000 dollar (zo’n 13.400 euro). Dat bericht de Amerikaanse nieuwszender NBC.

03-08-21, 09:10 Bron: Belga
leek2018
0
quote:

jowi schreef op 3 augustus 2021 09:03:

www.telegraaf.nl/entertainment/100969...

Zou Katja nu anders over het virus denken en spijt hebben.
Als het virus circuleert is de kans aanwezig dat we allemaal aan de beurt komen voor een besmetting.
Waarom zou ze spijt hebben. Ze vond de "secundaire" ziektes toch erger dan Corona krijgen. Haar gedachtegong zou juist bevestigen dat je beter 14 dagen ziek van Corona kan zijn dan bijvoorbeeld langdurig werkeloos worden/zijn. Het komt haar misschien wel goed uit.
het zwaard
2
Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen": man stuurt pakkend berichtje naar verloofde voor hij sterft aan Covid-19
Hij was niet tegen vaccinatie op zich, maar wilde gewoon even wachten om te zien wat de mogelijke neveneffecten waren. Over een jaar zou hij dan wel bekijken wat hij deed. Maar toen de Amerikaanse Mike Freedy (39) drie weken geleden plots besmet bleek met het coronavirus, ging het pijlsnel bergaf. De kans om zich alsnog te laten vaccineren zou hij niet meer krijgen.

“We waren geen anti-vaxxers. We waren gewoon voorzichtig”, doet verloofde Jessica DuPreez (37) uit Las Vegas het trieste verhaal van Freedy. Sinds dit weekend is het overal te lezen in Amerikaanse media en de vrouw hoopt zo iedereen die nog niet gevaccineerd is te overtuigen om toch snel een spuitje te laten zetten. Zij en haar oudste zoon lieten het intussen doen, net nadat de liefde van haar leven ziek werd.

het zwaard
0
Braziliaans kiestribunaal opent onderzoek naar Bolsonaro

In Brazilië gaat het hoogste kiestribunaal TSE (Tribunal Superior Eleitoral) een onderzoek voeren naar president Jair Bolsonaro vanwege zijn voortdurende en onbewezen aanvallen op de legitimiteit van het elektronische stemsysteem. Dat wordt sinds 1996 gebruikt.

03-08-21, 08:08 Bron: BELGA
De hoge verkiezingsrechtbank gaat ook het Federale Hooggerechtshof vragen een onderzoek in te stellen naar de extreemrechtse leider voor het verspreiden van onjuist nieuws over de verkiezingen tijdens een live-uitzending op Facebook afgelopen donderdag. Meer dan twee uur lang zei Bolsonaro ervan overtuigd te zijn dat er fraude was gepleegd bij de jongste twee presidentsverkiezingen.
[verwijderd]
0
quote:

pacman schreef op 3 augustus 2021 09:27:

[...]

Teen boy dies a few days after receiving second COVID vaccine shot
CDC panel just met this week to weigh vaccine risk to kids

After a U.S. Centers for Disease Control and Prevention panel this week deemed COVID-19 more dangerous to kids than the vaccine to prevent it, Michigan health authorities reported to the agency that a 13-year-old boy died within days of receiving the shot.

of deze jongen dan ... en hoe zullen de OUDERS zich voelen SPIJT... het zou je maar gebeuren, maar gelukkig zijn het de uitzonderingen he JOWI

www.mercurynews.com/2021/06/25/teen-b...
Er staat helemaal niets in het artikel dat een verband met het vaccin aangeeft.
[verwijderd]
0
quote:

pacman schreef op 3 augustus 2021 10:05:

K66...nee het is allemaal, purely by coincidence phffffffffff
Nee het is duidelijk dat de journalist er bewust een sensationeel verhaal van heeft gemaakt terwijl er geen informatie is.
"Saginaw County health officials did not indicate whether the boy had suffered heart inflammation or any other health condition, and did not respond to further questions about his death."
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 3 augustus 2021 10:40:

[...]

Nee het is duidelijk dat de journalist er bewust een sensationeel verhaal van heeft gemaakt terwijl er geen informatie is.
"Saginaw County health officials did not indicate whether the boy had suffered heart inflammation or any other health condition, and did not respond to further questions about his death."
en waarom denk je dan dat dit zoveel mogelijk onder het tapijt moet worden geveegd ....anti-reclame dus vh Vaccinatie-program, want iedereen moest eens gaan twijfelen na het zoveelste slachtoffer.
dapadre
1
Die man in kwestie had ZWAAR overwicht. Dit is wat ik telkens zie. Een deel van het verhaal vertellen. Jonge mensen vakker ziek etc etc , maar niet vertellen dat het gaat om mensen met slecht gezondheid. Ik ben zeker voor het vaccine, MAAR niet voor jongeren. Hou het bij die oudere en kwetsbare. Numbers dont lie but sometimes you need to look carefully at the numbers.
[verwijderd]
1
quote:

pacman schreef op 3 augustus 2021 10:44:

[...]

en waarom denk je dan dat dit zoveel mogelijk onder het tapijt moet worden geveegd ....anti-reclame dus vh Vaccinatie-program, want iedereen moest eens gaan twijfelen na het zoveelste slachtoffer.
Er is een database om alles te registreren en er is wetgeving gemaakt die verplicht om elk sterfgeval na vaccinatie te melden. Als er iets niet onder het tapijt wordt geveegd zijn het deze sterfgevallen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1796 1797 1798 1799 1800 1801 1802 1803 1804 1805 1806 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.728,40 -0,61%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.914,24 -0,45%
 US30^ 37.967,93 -0,12%
 Nasd100^ 17.137,65 -2,34%
 US500^ 4.979,96 -1,37%
 Japan225^ 37.265,98 -1,94%
 Gold spot 2.393,55 +0,60%
 EUR/USD 1,0653 +0,08%
 WTI 82,40 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront