Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dividendbeleggen

2.378 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
'belegger''
0
De meeste ETF's zijn gevestigd in Ierland en daar heb je te maken met dividendlekkage, voornamelijk op Amerikaanse aandelen. Bij een dividend ETF zou ik hier specifiek op letten. Je kunt dit omzeilen door een fonds (beleggingsfonds of ETF) te kiezen dat is gevestigd in Nederland met de status van Fiscale Beleggingsinstelling (FBI). VanEck heeft bijvoorbeeld zulke ETF's, maar wel even opletten want dat geldt niet voor al hun ETF's. Verder kom je al snel uit bij beleggingsfondsen.
Rik R
0
Dank voor de toelichting. Dan is het aanbod idd vrij beperkt. 3 stuks vanuit NL met dividend tel ik er.
www.vanecketfs.nl/producten
Dividend Collector
0
Yes, en om die reden is de Vaneck High Dividend mijn favoriet. Mooi gespreid en geen lekkage. En al een mooi rendement gemaakt sinds de crash vorig jaar, maar dat is ondergeschikt omdat ik ze aanhoudt en bijkoop voor inkomen uit dividend.

Ik verwacht dat deze ETF het de komende jaren bovengemiddeld gaat doen gelet op de stijgende rente en hoge blootstelling aan financials.
'belegger''
0
Op zich zouden deze ETF's fiscaal vriendelijk moeten zijn:
(1) VanEck Vectors AEX UCITS ETF - NL0009272749 - 1,47% dividendrendement
(2) VanEck Vectors AMX UCITS ETF - NL0009272756 - 1,84% dividendrendement
(3) VanEck Vectors Global Equal Weight UCITS ETF - NL0009690221 - 2,97% dividendrendement
(4) VanEck Vectors Global Real Estate UCITS ETF - NL0009690239 - 3,09% dividendrendement
(5) VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF - NL0010408704 - 1,76% dividendrendement
(6) VanEck Vectors European Equal Weight UCITS ETF - NL0010731816 - 2,27% dividendrendement
(7) VanEck Vectors Morningstar North America Equal Weight UCITS ETF - NL0011376074 - 1,29% dividendrendement
(8) VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF - NL0011683594 - 3,75% dividendrendement
www.vanecketfs.nl/producten

Als je voor voor het dividend gaat, dan komen wat mij betreft alleen nummer (8), (4) en eventueel (6) in aanmerking. Misschien bedoel jij dat ook met 3 stuks. Verder ben ik niet zo'n fan van de manier hoe VanEck Equal Weight toepast bij enkele ETF's. Zoals ik het zie pakken ze eerst de 100 of 250 grootste posities en vervolgens verdelen ze die gelijk. Daarmee vind ik het geen zuivere Market Weight en ook geen zuivere Equal Weight, m.a.w. een beetje vlees noch vis. Maar goed dat is mijn idee.

Verder zeg ik niet dat je enkel naar dividendlekkage moet kijken. Het is gewoon een aspect om mee te nemen in je overwegingen. Zo heb ik voor diversificatie een S&P 500 ETF tegen lage kosten. Daar zit wel dividendlekkage in en dat neem ik op de koop toe. Met Vonovia heb ik ook lekkage omdat ik geen belasting ga terugvragen in Duitsland. Verder heb ik (mede) voor het dividend VanEck Global Real Estate ETF, Main Street Capital, Flow Traders, ASR en Acomo al keert de laatste dit jaar geen dividend uit.
Rik R
1
Ik had idd de 3 meest interessante eruit geplukt. Daar zat trouwens wel de Equal Weight tussen.

Ik zit in voornamelijk in ASR, FT, ECP, Shell, Unilever en heel zwaar overwogen in PostNL. Ook nog een klein deel speculatief tech & spacs. In de loop van het jaar wil ik een deel van mijn positie in PNL migreren naar veiligere dividendhavens zonder lekkages. Ik genereer er namelijk een gedeelte van mijn inkomen uit (naast fysiek vastgoed).

Alvast dank voor de input en wanneer ik interessante kansen tegenkom, zal ik deze met jullie delen.
'belegger''
0
European Equal Weight (6) doet het qua dividendrendement iets beter dan Global Equal Weight (3), waarmee ik op eentje meer kom. Verder zijn er fiscaal vriendelijke beleggingsfondsen met lage kosten (bijvoorbeeld 15bps of zelfs 8bps wereldwijd). Maar dit zijn net als de Equal Weight van VanEck geen specifieke dividendfondsen.

Afgelopen week kwam ik dit draadje tegen: www.iex.nl/Forum/Topic/1378802/Unibai...

Daar worden voornamelijk hoog dividend aandelen uit Amerika besproken. Veel vastgoed wat je al hebt en daarnaast financials en met hoog dividend misschien niet zozeer de veilige havens die jij zoekt. Ik wil je ook geen kant op duwen, maar plaats de link hier omdat ik het een interessant topic vind om kennis van te nemen. Zelf zit ik bijvoorbeeld in Main Street Capital. Die keren elke maand bruto 0,5% dividend uit (met valutarisico en garantie tot de voordeur). Voor Amerika moet je wellicht nog een W8-BEN formulier invullen bij je broker, zodat er 15% dividendbelasting wordt ingehouden die je kan terugvorderen in Nederland.
Rik R
0
Ik las in je eerdere berichten al Main Street Capital terug. Zo te zien weer op pre-covid niveau. Ik ga ze in de gaten houden.

Voor de geïnteresseerden; PostNL presenteert maandag haar Q2 cijfers en gaat een paar dagen daarna ex dividend (interim) voor minimaal 9 centen per aandeel. Op dit niveau zo'n 7% dividendrendement en een zeer lage k/w. Zeker t.o.v. peers. Ben nog steeds zeer enthousiast over het bedrijf en hun e-commerce toekomst. Wellicht interessant voor de dividendportefeuille.
Dividend Collector
0
www.fool.com/investing/2021/08/15/bet...

Met de VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF (ze moeten wel iets aan die naam doen) hoef je geen keuze te maken en heb je ze gewoon beide. Pfizer zit sinds kort ook in de ETF met stip op 1.

www.vaneck.com/nl/en/tdiv/holdings/
voda
0
Video: opnieuw rotatie naar Europese waarde-aandelen op komst
Vincent Juvyns van JPMorgan wijst voor komende jaren op belang van dividend.

(ABM FN-Dow Jones) De laatste maanden van dit jaar zullen vergelijkbaar zijn met de eerste maanden van 2021, en dat betekent opnieuw een rotatie van groei- naar waarde-aandelen. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

Maar Juvyns verwacht ook een rotatie van Amerikaanse naar Europese aandelen, waar cycliscbe aandelen het relatief beter zullen doen.

En voor de komende jaren wijst de beleggingsstrateeg op het belang van dividenden.

Klik hier voor: opnieuw rotatie naar Europese waarde-aandelen op komst

youtu.be/BQv_9Prkoxs

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dividend Collector
0
www.iexprofs.nl/Nieuws/727154/Janus-H...

Dividendbeleggers kunnen de toekomst weer zonnig tegemoet zien. Met het economische herstel hervatten bedrijven volgens Janus Henderson Investors ook hun dividendbetalingen. En hoe!
Dividend Collector
0
www.iexprofs.nl/Fondsportret/727224/S...

Inspelend op de behoefte van beleggers aan consistent inkomen én meer duurzaamheid heeft SPDR ETF’s onlangs op Amsterdam drie ETF’s gelanceerd die zich richten op duurzame Amerikaanse, Europese en wereldwijde Dividend Aristocrats.

Zelf geef ik nog de voorkeur aan de varianten genoteerd aan de Xetra beurs. Die op de NL beurs zijn nog slecht te verhandelen en de spread is groot. Plus ze zijn opgenomen in de kernselectie van Degiro.
joostUSA
0
Ik kan ze alleen op de Xetra terug vinden via mijn de giro account, klopt dat? Maakt wel verschil met oog op dividend lekkage, die SPDR Global lijkt mij interessant
'belegger''
0
Bij DeGiro zie ik inderdaad:
(1) SDR SP EU ArESG | EAM | EEDV | IE00BYTH5T38 | EUR
(2) SDR SP US ArESG | EAM | UEDV | IE00BYTH5R14 | EUR
(3) State Street Global Advisors Funds Management Ltd | XET | ZPD3 | IE00BYTH5S21 | EUR

Het betreft Ierse ETF's en die hebben intern toch al dividendlekkage op voornamelijk Amerikaanse aandelen. Het Global ETF zit voor de helft in Amerika. Bij uitkering vanuit Ierland betaal je geen dividendbelasting. Welk verschil zie je met verhandeling op Xetra?
joostUSA
0
quote:

'belegger'' schreef op 30 augustus 2021 13:00:

Bij DeGiro zie ik inderdaad:
(1) SDR SP EU ArESG | EAM | EEDV | IE00BYTH5T38 | EUR
(2) SDR SP US ArESG | EAM | UEDV | IE00BYTH5R14 | EUR
(3) State Street Global Advisors Funds Management Ltd | XET | ZPD3 | IE00BYTH5S21 | EUR

Het betreft Ierse ETF's en die hebben intern toch al dividendlekkage op voornamelijk Amerikaanse aandelen. Het Global ETF zit voor de helft in Amerika. Bij uitkering vanuit Ierland betaal je geen dividendbelasting. Welk verschil zie je met verhandeling op Xetra?
Ik zal even checken dan of de uitkering vanuit Iereland is.

Anders verkies ik mijn Van Eck high dividend en Van Eck global equal weight;)
'belegger''
1
Het gaat niet om het dividend dat het ETF uitkeert, maar om het dividend dat het ETF ontvangt.

Hier wordt het in het algemeen uitgelegd: www.definancielestudent.nl/persoonlij...

Het volgende artikel is alweer van 6 jaar geleden. Daaruit valt op te maken (zie tweede tabel) dat dividendlekkage voornamelijk speelt bij Amerikaanse aandelen en in mindere mate bij Europese aandelen: www.trackerbelegger.nl/dividendlekkag...
marique
0

Als ik zo dat tabelletje van de Vanquard fondsen bekijk komt de lekkage neer op grofweg 10% van het dividend. Gegeven een gemiddelde dividendratio van 3% loop je als belegger 0,3% rendement mis.

Wat ik mij afvraag is waarom dan zoveel trackers , o.a. iShares, in Ierland zijn gevestigd en niet in de US.
Dan moeten er toch andere kostenvoordelen spelen die het verlies aan dividendlekkage compenseren?

Dividend Collector
0
Bedankt voor je post belegger, weer wat geleerd. Ik beleg zelf ook in de SPDR Global, maar vanwege voor- en nadelen ook in andere ETF’s waaronder Vaneck (zonder lekkage) die Joost noemt. Daarnaast Ishares Euro Dividend (Europese aandelen) en Ishares Asia Pacific. Dividendlekkage is niet erg, zolang je je ervan bewust bent en voldoende gespreid hebt.
'belegger''
0
Voorbeeld: SPDR S&P Global Dividend Aristocrats UCITS ETF

Dividend income $27,653,958
Dividend received $26,616,474
Withholding tax $3,600,947
Taxation paid $3,600,947

$3,600,947 ÷ $27,653,958 = 13,02%
$3,600,947 ÷ $26,616,474 = 13,53%

Dit ETF geeft momenteel een dividendrendement van 4,41%. Als ik reken met 13,02% dan is dat 4,41 ÷ 87 * 13 = 0,66%. Bij 13,53% kom ik op 0,69%. Dat is een geschat rendementsverlies van 0,66% à 0,69% per jaar als gevolg van dividendlekkage binnen het fonds. Met een TER van 0,45% praat je in totaal over 1,1% jaarlijks terugkerende "kosten" in dit specifieke geval.

Bron:
(1) Dividendrendement: www.ssga.com/nl/nl/institutional/etfs...
(2) Dividendbelasting - jaarverslag vanaf p904: www.ssga.com/library-content/products...

Veel ETF's zijn juist gevestigd in Amerika, maar speciaal voor de Europese markt zijn er UCITS-varianten. Waarom de meeste UCITS ETF's in Ierland zijn gevestigd weet ik niet en ik ben daar ook wel benieuwd naar. Het probleem met dividendlekkage geldt voor Nederlandse beleggers, maar ik weet niet hoe de situatie is voor andere Europeanen. De grote aanbieders maken producten voor de Europese markt en ik kan mij voorstellen dat Nederland voor hun te klein is om specifieke producten te maken.
Dividend Collector
0
Dit ETF geeft momenteel een dividendrendement van 4,41%. Als ik reken met 13,02% dan is dat 4,41 ÷ 87 * 13 = 0,66%. Bij 13,53% kom ik op 0,69%. Dat is een geschat rendementsverlies van 0,66% à 0,69% per jaar als gevolg van dividendlekkage binnen het fonds. Met een TER van 0,45% praat je in totaal over 1,1% jaarlijks terugkerende "kosten" in dit specifieke geval.

In mijn berekeningen, op basis van wat de afgelopen 12 maanden aan de belegger is uitgekeerd, geeft deze ETF een dividend yield van 3,7%. Ik kon die 4,4% op de website (nu wordt zelfs 4,86% vermeld) al niet verklaren, maar nu is het kwartje gevallen. Dat is dus de lekkage van de VS aandelen naar het fonds.

Nu is 3,7% netto yield nog altijd heel netjes. Ik selecteer op minimaal 3,5%.
2.378 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront