Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Ethereum / Ether

253 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik vind ook de Ethereum-uitdager Polkadot bijzonder interessant. Het is niet voor niets dat deze cryptocurrency de top vijf binnen is geschoten. Ik vond deze Polkadot-cursusvoorspelling bijzonder interessant: bitcoin-bude.de/polkadot-kurs-prognos...

Wat denk je? Zal Polkadot in de toekomst Ethereum uiteindelijk inhalen? De interoperabiliteit van Polkadot is absoluut een overtuigend verkoopargument
[verwijderd]
0
Ethereum maakt toch weer mooie sprongen de laatste tijd. Het lijkt zich iets meer los te koppelen van de afhankelijk van bitcoin, alhoewel dit natuurlijk niet evident is. Ook andere bedrijven beginnen in ETH te investeren (Chinees bedrijf Meitu, zycrypto.com/leading-chinese-tech-gia... Ik denk toch dat Ethereum, als lange termijn investeren, een goede investering is. Dit is natuurlijk geen financieel advies :D. Ik hoop dat het tegen eind deze maand de 1.800 a 2.000 dollar grens doorbreekt.
DeZwarteRidder
0
Bitcoin blijft achter bij cryptomania

Door Johan Wiering
24 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De prijzen van veel digitale valuta’s, waaronder ethereum, ripple en dogecoin, zijn sinds begin vorige week tientallen procenten gestegen. Een opvallende achterblijver is de bitcoin. „Deze munt begint minder dominant te worden.”

Nog altijd is de bitcoin goed voor 45% van de totale waarde van alle bijna tienduizend digitale valuta’s. Begin dit jaar was dat alleen nog 72%. En dat terwijl de prijs van de bitcoin dit jaar bijna verdubbelde tot rond $56.000.

Diverse concurrerende munten doen het echter nog veel beter en dat geldt zeker ook voor de afgelopen twee weken. Terwijl de prijs van de bitcoin een overigens nog altijd mooie 15% steeg, schoten die van ethereum, ripple en litecoin met 50% tot 70% omhoog.

Vooral rond ethereum is er sprake van een stroom aan positieve berichten. Zo liet de Europese Investeringsbank weten gebruik te hebben gemaakt van de blockchain van de munt bij de uitgifte van een obligatie. En Sotheby's maakte bekend ethereum als betaalmiddel te accepteren voor een te veilen kunstwerk van Banksy.

Upgrade

Cryptohandelaar Joël Happé denkt dat beleggers ook alvast vooruitlopen op een grote upgrade deze zomer naar ethereum 2.0. „Nu kunnen nog maximaal dertig transacties per seconde worden uitgevoerd, maar met de verbeteringen zou dat naar honderdduizend kunnen gaan. De kosten gaan dan ook omlaag.”

Dat betekent dat ethereum qua gebruiksmogelijkheden nog meer voorop gaat lopen, merkt cryptoconsultant en handelaar Jan Robert Schutte van CryptoAcademy op. „Financiële oplossingen zoals het uitlenen van crypto’s en verzekeringen hebben nu al een hoge vlucht genomen.”

Goedkoop

Hij meldt dat litecoin en ripple zich vooral onderscheiden met relatief lage transactiekosten. „Je kunt aanzienlijk besparen met het overmaken van geld naar het buitenland. Grote financiële instellingen zoals het Spaanse Santander en het Australische Novatti zijn al aangehaakt.”

Over dogecoin, die ondanks de terugval van een derde vanaf de piek op zaterdag nog altijd rond 47 dollarcent staat tegen 1 cent eind vorig jaar, is hij voorzichtiger. „Dogecoin is vooral dankzij tweets van Elon Musk hard gestegen, maar ik zie hier weinig toegevoegde waarde in.”

Verwachtingen

Schutte houdt er rekening mee dat de bitcoin nog wat minder dominant zal worden, maar blijft positief over de munt: „Ik houd vast aan mijn verwachting dat deze eind dit jaar op $75.000 staat.” Hij benadrukt daarbij het belang van spreiding en adviseert beleggers uit risico-oogpunt hooguit een beperkt percentage van het vermogen in crypto’s te investeren.

Happé ziet juist meer in ethereum dan in de bitcoin en acht een prijs van $5000 tot $10.000 eind dit jaar zeer wel mogelijk.
DeZwarteRidder
0
#Special mention – Ethereum (ETH)

Ethereum has been making a big song and dance about going green for many years, but there’s been little follow through on all that promise. The cryptocurrency still uses enough energy every year to power a major country and as much electricity per transaction as could power an average U.S. household for a day. Still, Ethereum is more energy efficient than Bitcoin and they’re at least trying to make things better.

The founder of Ethereum has long admitted the wastefulness of the bloated cryptocurrency and in 2014 began a lofty project to overhaul Ethereum’s code with the help of the open-source movement. The plan is to replace the current Proof of Work model with a Proof of Stake mechanism, but progress has been slow. As of 2019, the developers scrapped their original strategy of rebuilding the plane while it is in the air and instead adopted a two-chain approach where Proof of Work and Proof of Stake temporarily run alongside each other. They dubbed this Ethereum 2.0.

In December 2020, Ethereum launched Beacon Chain as the first step in this shift of the network. Under Beacon Chain, Ethereum 2.0 stores and manages the registry of validators and deploys the Proof of Stake consensus mechanism. It is currently running alongside the original chain, however, with full implementation not planned until 2022. This means that the touted one hundredfold reduction in energy per transaction is yet to be realized.
DeZwarteRidder
0
Norton voegt ethereum-cryptominer toe aan antivirussuite 360

NortonLifeLock brengt over 'de komende weken' de Norton Crypto-applicatie naar het 360-antivirusabonnement. Met de applicatie kunnen abonnees ethereum delven wanneer hun pc niet wordt gebruikt. De gedolven crypto wordt bij een clouddienst van Norton opgeslagen.

Met Norton Crypto kunnen gebruikers hun gpu inzetten voor het delven van ethereum, schrijft NortonLifeLock. Gebruikers zien hoeveel ethereum er per dag wordt gedolven en hoeveel dit volgens de actuele wisselkoers waard zou zijn in Amerikaanse dollar. Daarnaast zien gebruikers wanneer er weer extra ethereum wordt uitbetaald en hoeveel ethereum ze op in hun Norton Crypto Wallet hebben opgeslagen. Ook kunnen ze het minen pauzeren of juist weer starten.

Norton zegt de Crypto-applicatie te hebben ontwikkeld 'zodat gebruikers een veilige en betrouwbare manier hebben om crypto te minen'. Het bedrijf merkt daarnaast op dat de gedolven crypto niet op de harde schijf van de gebruiker wordt opgeslagen, maar in de cloudwallet van Norton.

De Norton Crypto-applicatie wordt vanaf donderdag eerst beschikbaar voor early adopters binnen Norton 360. In de komende weken moeten alle Norton 360-abonnees de cryptodienst krijgen. Het is onduidelijk of de dienst meteen geactiveerd wordt of dat gebruikers deze handmatig aan moeten zetten. Norton 360 is een abonnement met antivirussoftware, firewalls, cloudback-up, wachtwoordbeheerder en meer. Het abonnement kost 75 euro per jaar.

Door Hayte Hugo

Nieuwsredacteur
03-06-2021 • 13:07
jowi
0
Vandaag wat ETN's Van Eck ETH aangeschaft. BTC beweegt m.i. zijwaarts maar de ETH lijkt een stijgende trend te hebben.
DeZwarteRidder
1
quote:

jowi schreef op 23 juli 2021 12:50:

Het lijkt erop dat ETH meer hersteld dan BTC
Is ook harder gedaald.
DeZwarteRidder
0
De Ethereum-upgrade die munten vernietigt vindt plaats op 5 augustus – 4 dingen die je moet weten

Harry Robertson
15:57, 04 aug 2021

Ethereum 2.0

Foto: Dado Ruvic/Reuters

Het Ethereum-netwerk krijgt donderdag 5 augustus een grote upgrade genaamd EIP-1559.
Een deel van de beloning voor miners wordt straks vernietigd, waardoor sommige cryptobeleggers denken dat de waarde van ether kan stijgen.
Dit zijn vier dingen die je moet weten over de upgrade.

Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.

Op 5 augustus is het zover: de langverwachte upgrade van het Ethereum-netwerk gaat door. Aanvankelijk zou dat op 4 augustus al gebeuren, maar het project liep een dag vertraging op.

De upgrade heeft de naam ‘London hardfork’ en zal uitgevoerd worden op blocknummer 12.965.000 van de Ethereum-blockchain.

Er zullen enkele langverwachte verbeteringen, genaamd Ethereum Improvement Proposals, worden doorgevoerd. De bekendste daarvan is het controversiële EIP-1559.

Wij bespreken vier dingen die je moet weten over de aanstaande upgrade van het Ethereum-netwerk.
1. EIP-1559 moet de transactiekosten voorspelbaarder maken

De transactiekosten op het Ethereum-netwerk zijn astronomisch gestegen sinds begin dit jaar, mede door de toenemende populariteit van decentralised finance, oftewel DeFi. Daarmee worden een reeks gecentraliseerde en gereguleerde financiële instellingen vervangen door gedecentraliseerde systemen en producten die over het algemeen zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain.

Ethereum-ontwikkelaars willen de toenemende transactiekosten oplossen met een reeks veranderingen.

In het huidige systeem moeten gebruikers een vergoeding betalen om een transactie door te laten gaan. Ze mogen zelf bepalen hoe hoog die vergoeding in (al is er wel een minimumbedrag). Hoe meer je betaalt, hoe sneller de transactie plaatsvindt. Gebruikers bieden tegen elkaar op.

Dit kan leiden tot flinke kosten, omdat de waarde van ether in euro’s of dollars behoorlijk kan schommelen. Tussen het plaatsen van een transactie en het verwerken ervan, zit enige tijd. Als ether in die periode flink in waarde is gestegen, kan dat leiden tot onvoorziene kosten.

Lees meer: De transactiekosten op het ethereum-netwerk rijzen de pan uit – dit moet je weten over ‘gas fee’ en ‘gas price’

De voorgestelde veranderingen aan het Ethereum-netwerk (EIP-1559) moeten de transactievergoedingen beheersbaar maken. De beloning voor miners wordt opgeknipt in een standaard minimum-fee en een fooi. De minimumvergoeding past zich automatisch aan aan de drukte op het netwerk en de vraag.

Het idee is dat voor gebruikers zo altijd duidelijk is hoe hoog de minimale transactiekosten zijn voordat ze een transactie doen. Als dat te hoog is, kunnen ze wachten tot het zakt.
2. EIP-1559 vernietigt ether – dat kan de prijs opdrijven

De miners krijgen alleen de ether-tokens van de fooi, niet die van de basisvergoeding. Anders zouden ze het basistarief kunstmatig hoog kunnen houden door het netwerk te verstoppen.

In plaats daarvan worden de munten van de basisvergoeding vernietigd. Dat betekent dat er minder ether in omloop komt. Sommige cryptobeleggers denken dat dit leidt tot schaarste waardoor de waarde van de digitale munt zal stijgen.

Of dit echt zo is, is hoogst onzeker. De ether-prijs hangt af van onder meer het transactievolume (dat bepaalt hoe hoog de basisvergoeding is en hoeveel ether er wordt verbrand).

“We zullen pas weten wat het precieze effect zal zijn als de upgrade wordt uitgerold”, zegt Ben Edgington, een Ethereum-ontwikkelaar bij het Amerikaanse blockchainbedrijf ConsenSys.
3. Transactiekosten zullen niet per se lager zijn

De transactievergoedingen op het Ethereum-netwerk kunnen dalen na de upgrade. Met een voorspelbaarder basistarief zullen gebruikers waarschijnlijk minder vaak te veel betalen dan bij het huidige systeem waarin de hoogste bieder wint.

Maar EIP-1559 heeft niet als doel om de transactiekosten te verlagen – alleen om ze voorspelbaarder te maken. De basisvergoeding kan stijgen of dalen, afhankelijk van de drukte op het netwerk.
4. Er komen nog grotere veranderingen aan

EIP-1559 is maar een kleine upgrade vergeleken met Ethereum 2.0, een complete herziening van de onderliggende technologie die gepland staat voor begin 2022.

Met Ethereum 2.0 schakelt het netwerk over van de proof-of-work-methode om transacties te verifiëren naar een proof-of-stake-systeem. Dan hoeven miners niet meer grote hoeveelheden rekenkracht in te zetten om nieuwe blokken toe te voegen aan de blockchain, een milieuonvriendelijke bezigheid.

Bij ‘proof of stake’ wordt het goedkeuren van transactie gekoppeld aan de inbreng van een bepaalde hoeveelheid ether (stake) als een vorm van aanbetaling. In ruil daarvoor krijgen deelnemers het recht om transacties op het netwerk te valideren. Degenen die een grotere aanbetaling doen, en dus een grotere ‘stake’ hebben, maken ook meer kans om transacties op het netwerk te mogen goedkeuren en daar een beloning voor te krijgen.

Lees ook: ‘Proof of stake’ versus ‘proof of work’: Dit moet je weten over hoe je transacties op de blockchain verifieert

Ethereum-ontwikkelaars zijn ook bezig met het zogeheten sharding: het opsplitsen van de blockchain in meerdere ketens. Dit moet de transactiesnelheid en de capaciteit van het netwerk flink verhogen.
jowi
0
investorben
0
Op de voorpagina van de Volkskrant van vandaag (5 augustus):

SEC-baas: cryptohandel 'Wilde Westen'
De nieuwe voorman van de Amerikaanse beurswaakhond SEC wil de teugels aantrekken bij de handel in cryptovaluta zoals bitcoins. Gary Gensler vindt dat investeerders meer bescherming verdienen. De voorzitter ziet overal 'fraude, oplichting en misbruik' ontstaan. Hij vergeleek de handel met het Wilde Westen. Vorige maand noemde het Internationaal Monetair Fonds het toestaan van de bitcoin als wettig betaalmiddel 'een stap te ver'. Het IMF wijst op de grote koerswisselingen. Zo piekte de bitcoin in april op 65 duizend dollar, om daarna in waarde te halveren.

Kom maar door ezeltjes schijtgeld.
jowi
0
Tot dusver weinig impact (-1,22%), Vanaf 7 juli 2021 toch al weer een plus van ruim 10%
jowi
0
Vandaag ETH licht in de min gestaan maar in de namiddag (itt BTC) groen € 2350,- gaat lekker
Broes
0
Weinig animo hier, wat denken jullie van ETH momenteel ? Ikzelf ben ingestapt met een GAK van 1200€. Mijn bedoeling was "buy and hold" voor 5 jaar en dan zien we wel. Ben echter aan het twijfelen over deze strategie en overweeg nu toch deze strategie overboord te gooien, wat denken jullie ? Wat doen jullie ? Alvast bedankt voor de feedback.
BassieNL
0
quote:

Broes schreef op 1 december 2021 09:04:

Weinig animo hier, wat denken jullie van ETH momenteel ? Ikzelf ben ingestapt met een GAK van 1200€. Mijn bedoeling was "buy and hold" voor 5 jaar en dan zien we wel. Ben echter aan het twijfelen over deze strategie en overweeg nu toch deze strategie overboord te gooien, wat denken jullie ? Wat doen jullie ? Alvast bedankt voor de feedback.
ETH ontwikkelt zich goed, ook ten opzichte van Bitcoin.
Bijna al weer een nieuwe ATH voor ETH.
Een 5-jaars horizon vind ik te lang.
Probeer een half jaar vooruit te kijken.
[verwijderd]
0
op zich vind ik eth intressanter dan btc maar gebruik eth alleen maar voor gas te betalen
ik ben meer een gokker en probeer interessante token te scoren voordat ze genoteerd worden bij grote brokers zoals Coinbase /binance
jowi
0
Ben ook weer indirect in de ETH (ETN ETH van Van Eck) gestapt. ETH lijkt weer de stijgende trend te hebben hervat naar idd ATH. Dit i.t.t. de BTC
DeZwarteRidder
0
quote:

BassieNL schreef op 1 december 2021 09:47:

[...]ETH ontwikkelt zich goed, ook ten opzichte van Bitcoin.
Bijna al weer een nieuwe ATH voor ETH.
Een 5-jaars horizon vind ik te lang.
Probeer een half jaar vooruit te kijken.
Er valt niks 'vooruit te kijken'.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 december 2021 11:12:

[...]

Er valt niks 'vooruit te kijken'.
waar baseer U dat op allemaal op?
heeft U een glazen bol / veel kennis en rijkdom uit het verleden?
253 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 07:30
Koers 62.030,00
Verschil -1.557,77 (-2,45%)
Hoog 63.688,91
Laag 59.618,70
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront