Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2021 USA (partial) Government Shutdown ?

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
ff_relativeren
0
Eind deze maand, 31 juli 2021, eindigt het opgerekte budget van de Verenigde Staten. Binnen nu en 3 weken moet het schuldplafond aangepast worden. Daarvoor zijn 60 stemmen nodig in de Senaat -en die lijken er niet te zijn-. De schatkistbewaarder van de USA, Janet Yellen, waarschuwt al dat ze bijna geen mogelijkheden heeft om de rekeningen iets langer te betalen. De USA kan in augustus al stil vallen.

De hamvraag is, of de Republikeinen bereid zijn om het land bestuurbaar te houden, of dat ze ervoor kiezen om de regering Biden-Harris ten val te brengen. Joe Biden en Kamala Harris hebben eigenlijk maar 3 mogelijkheden :

1. onderdelen van het schuldplafond onder brengen in de grote plannen die ze per onderdeel door het Congres willen loodsen;
2. het schuldplafond verhogen door een Wetsvoorstel;
3. het schuldplafond 1 jaar uitstellen via een Wetsvoorstel.

ad 1) komt te laat omdat die deelplannen nooit voor 1 augustus door het Congres worden aangenomen.
ad 2) is niet haalbaar omdat er 60 stemmen nodig zijn in de Senaat.
ad 3) is niet haalbaar omdat er 60 stemmen nodig zijn in de Senaat.

Bron : www.cnbc.com/2021/07/09/debt-ceiling-... .

-->> Dames en Heren beleggers ; Zet verstandig in en houd overal rekening mee !
ff_relativeren
0
Het spel wordt hard gespeeld. Mitch McConnell , minderheidsleider in de Senaat voor de Republikeinen , kondigt aan dat er volgens hem niemand in zijn fractie bereid is om voor een verhoging van het schuldenplafond te stemmen. Toch loopt de deadline af op 31 juli a.s..

Omdat het fiscale budgetjaar tot eind september loopt , is het eerste risico vanaf 1 augustus dat er niemand meer geld wil lenen aan de USA , terwijl de schatbewaarder in de regering Biden met kunst- en vliegwerk bepaalde betalingen moet gaan uitstellen om de vitale onderdelen van het land zo lang mogelijk na 31 juli toch draaiend te houden.

Bron : edition.cnn.com/2021/07/21/politics/m... .

Uiteindelijk volgt er dan eind september -indien de Republikeinen blijven saboteren- een Government Shutdown. McConnell lijkt liever de regering Biden-Harris ten val te willen brengen dan dat hij het land bestuurbaar wil houden. Chaos als keuze. Binnen de grenzen , terwijl de volgende omvallende domino-stenen de wereldwijde beurzen zijn.

En waarvoor ? Denken de Republikeinen dat ze daardoor Donald J Trump opnieuw kunnen benoemen ? Of hopen ze dat delen van het land nog meer dan 3 jaar niet zullen kunnen functioneren door hun acties , en dat ze daar bij de verkiezingen van 2022 en 2024 van kunnen profiteren ?

Dames en Heren beleggers ; Zet verstandig in en houd overal rekening mee !
ff_relativeren
0
Schatkistbewaarder Janet Yellen waarschuwt het Congres, dat zij vanaf 2 augustus al bijzondere maatregelen moet nemen als het Congres verzuimt om het schuldenplafond te verhogen. Bron : www.cnbc.com/2021/07/23/yellen-urges-... .
ff_relativeren
0
De deadline van 1 augustus is voorbij gegaan zonder oplossing. Het schuldenplafond van de VS is niet verhoogd en niet uitgesteld. De schatbewaarder Janet Yellen heeft het Congres ingelicht dat ze bijzondere maatregelen neemt om de lopende rekeningen nog even te blijven betalen. Bron: www.cnbc.com/2021/08/02/treasury-to-i... .
bearishbull
0
Deze poppenkast komt ook om de zoveel tijd terug. Is niets meer en niets minder dan een wapen dat iedere keer wordt gebruikt in onderhandelingen, maar niemand heeft er belang bij dat het tot grote problemen gaat leiden. Niemand wilt deze schuld op haar schouders hebben. Komt goed. De markt reageert er tegenwoordig zelfs niet meer op....
ff_relativeren
0
Geen poging om het schuldenplafond te verhogen voor het einde van het zomerreces - en dat betekent een politiek gevecht medio september terwijl er bijna geen tijd meer is tot 1 oktober. De Republikeinen hebben inmiddels aangekondigd dat ze niet zullen helpen om het schuldenplafond op tijd te verhogen, indien de Democraten hun budgetplannen doorzetten. Bron : www.cnbc.com/2021/08/09/democrats-lea... .
bearishbull
0
Het is net als de brexit. Onderhandelingen werken het beste als het 1 voor 12 is. Of beter nog. Als de schade 1 over 12 nog te fixen is begint het 1 over 12. Om 11:30 onderhandelen is niet goed voor je onderhandelingspositie.
ff_relativeren
0
Het Witte Huis verzoekt aan het Congres om een tijdelijk budget (Stopgap bill) goed te keuren om niet in de problemen te komen per 1 oktober. Daarrnaast wordt er onderhandeld over het uitstellen of het verhogen van het USA schuldenplafond. Als dit mislukt, gaat de USA voor het allereerst in haar bestaan de internationale verplichtingen plus leningen en rentes niet meer kunnen betalen.

Bron : www.cnbc.com/2021/09/07/white-house-p... .
ff_relativeren
0
Het verschil tussen de (partial) Government Shutdown vanwege niet goedkeuren van het jaarbudget door het Congres,
en het niet meer kunnen betalen van de schulden indien het schuldplafond niet wordt uitgesteld of verhoogd door het Congres.
CNBC legt het overzichtelijk uit. Het probleem op 30 september a.s. is dat beide tegelijk kunnen gebeuren.
Een Double Whammy zogezegd : www.cnbc.com/2021/09/17/debt-ceiling-... .
ff_relativeren
0
Nog 2 dagen te gaan om een Partial Government Shutdown te voorkomen. Nog 3 weken te gaan om een Default van de USA te voorkomen. Een goede oplossing laat nog op zich wachten. Bron : edition.cnn.com/2021/09/28/politics/d... .
ff_relativeren
0
Vandaag stemt de Senaat over een zeer tijdelijke maatregel om alleen de Government Shutdown uit te stellen tot mid-december.
Er is nog geen oplossing voor het schuldenplafond. Bron : www.cnbc.com/2021/09/29/government-sh... .
ff_relativeren
0
De zeer tijdelijke maatregel om een Government Shutdown te voorkomen, loopt slechts tot 3 december. Kickin' the can down the street .. Senaat en Huis van Afgevaardigden hebben de zeer tijdelijke maatregel goedgekeurd en doorgestuurd naar de President ter ondertekening. Bron : www.cnbc.com/2021/09/30/government-sh... .
bearishbull
0
Je ziet de gelijkernissen met Brexit.

Wapen om te onderhandelen op het hoogste niveau om valse tijdlimiet te geven. Komen ze er alsnog niet uit dan komen ze wel overeen om die tijdlimiet even naar achter te schuiven.

Dit krijg je ervan als er iets op het spel staat wat beide partijen willen voorkomen. Met andere woorden: Waarover ze onderhandelen is interessanter dan het verhogen van de debt ceiling of niet. Die gaat uiteindelijk wel omhoog.
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 30 september 2021 21:51:

De zeer tijdelijke maatregel om een Government Shutdown te voorkomen, loopt slechts tot 3 december. Kickin' the can down the street .. Senaat en Huis van Afgevaardigden hebben de zeer tijdelijke maatregel goedgekeurd en doorgestuurd naar de President ter ondertekening. Bron : www.cnbc.com/2021/09/30/government-sh... .
De (nieuwe) deadline van 3 december komt er aan. Aanstaande vrijdag is het zo ver. Er is wederom geen definitieve oplossing, en weer wordt er voorgesteld om een tijdelijke oplossing ter stemming te brengen voor alleen het Overheidsbudget. Men kijkt naar eind januari als nieuwe deadline. Het Amerikaanse Congres heeft echter meer zorgen dan alleen de partial Government Shutdown.

- het Defensie budget dat door de Republikeinen geblokkeerd wordt ;
- het Jaarlijkse Overheidsbudget waarvoor op 3 december de deadline afloopt ;
- het Schuldenplafond dat op 15 december afloopt en waarvoor de Republikeinen weigeren mee te werken ;
- het Build Back Better plan van Joe Biden en Kamala Harris, en ook hier geen hulp vanuit de Republikeinen.

Bron: www.cnbc.com/2021/11/29/government-sh... .
ff_relativeren
0
Met nog 2 dagen te gaan voor de deadline van het Overheidsbudget, is er vertraging opgedoken. De Republikeinen in de Senaat blokkeren de voortgang op 2 fronten. De kans op een tijdelijke Government Shutdown is nu toegenomen.

De Democraten proberen een tijdelijke voorziening goed te keuren, maar de Republikeinen weigeren akkoord te gaan met de einddatum van die tijdelijke voorziening. Daarnaast willen 3 Republikeinen dat het budget voor het verplichte vaccineren tegen Corona, uit de voorziening wordt gehaald. De Democraten willen dat absoluut niet.

En zo ontstaat er een patstelling. Het Huis van Afgevaardigden brengt nu niets in stemming en gaat zitten afwachten of de Senaat er onderling uit zal komen. Maar de Senaat weet pas waar het over kan stemmen als het Huis van Afgevaardigden een (tijdelijke) wet heeft goedgekeurd.

Dames en Heren, dit is blufpoker op het hoogste niveau. En daarnaast komt ook de deadline van 15 december steeds dichterbij voor het schuldenplafond. Ook hiervoor is er nog geen oplossing met slechts 2 weken op de teller.

Intussen blijft ook het Defensiebudget geblokkeerd. Wederom hetzelfde : Geen politieke overeenstemming tussen Democraten en Republikeinen.

Bron: edition.cnn.com/2021/12/01/politics/h... .
ff_relativeren
0
Nog 1 dag tot aan de deadline. Het Huis van Afgevaardigden stemt in met een tijdelijk doorschuiven van de deadline voor het Overheidsbudget www.cnbc.com/2021/12/02/government-sh... maar enkele Republikeinen in de Senaat willen het voorstel blokkeren. Zij vinden dat de inentingsverplichting voor Corona uit het voorstel geschrapt moet worden. edition.cnn.com/2021/12/02/politics/g... .
ff_relativeren
0

Het USA Defensiebudget wordt nog geblokkeerd door slechts 1 Senator : Marco Rubio. De blokkering is een issue omdat de Senaat over 2 weken met reces gaat. Voor die datum moet er een oplossing zijn voor het Defensiebudget.

Een tweede reden is dat er zonder het Defensiebudget ook geen hoorzitting wordt gehouden voor de benoeming van een nieuwe Vice-Chair voor de Joint Chiefs of Staff. De benoeming van Admiraal Christopher Grady had vorige maand rond moeten zijn.

Bron: edition.cnn.com/2021/12/02/politics/n... .
luchtschip
0
quote:

ff_relativeren schreef op 3 december 2021 00:08:

Het USA Defensiebudget wordt nog geblokkeerd door slechts 1 Senator : Marco Rubio. De blokkering is een issue omdat de Senaat over 2 weken met reces gaat. Voor die datum moet er een oplossing zijn voor het Defensiebudget.

Een tweede reden is dat er zonder het Defensiebudget ook geen hoorzitting wordt gehouden voor de benoeming van een nieuwe Vice-Chair voor de Joint Chiefs of Staff. De benoeming van Admiraal Christopher Grady had vorige maand rond moeten zijn.

Bron: edition.cnn.com/2021/12/02/politics/n... .
Rubio zit in de Senaat

Marjorie Tylor Greene ( Republikeinse ) , die pas gekozen is in het huis laat ook van zich horen op de Huisvloer
Zij is een fervent QAnon volgster

Zij refereert aan de $ 29 trillion schuld en zegt dat deze regering haar huishoudboekje niet op orde. heeft ( daarbij vergeet ze dat Trump in 4 jaar tijd er ca $ 6 trillion aan toegevoegd heeft )

That is not courage.
That is not responsibility.
That is out of control behavior

This government should be shut down! Shut it down! Do not pass the CR ( Continuing Resolution ). Shut it down!

video 0:45 minuut

twitter.com/JoJoFromJerz/status/14665...

Op het laatste moment zal het wel worden goedgekeurd.
Beide partijen hebben geen belang bij een Government Shutdown.

ff_relativeren
0
Het korte uitstel voor het Overheidsbudget is er. President Biden zal het uitstel ondertekenen. En dat geeft de politiek extra tijd tot de volgende deadline van 18 februari 2022. Bron: www.cnbc.com/2021/12/03/government-sh... .

De tegenstand bij de Republikeinen werd overwonnen door eerst een procedurele stemming te houden over wat de opstandelingen wilden bereiken. En dat werd ternauwernood weggestemd met 50 tegen 48 stemmen. Bron: edition.cnn.com/2021/12/03/politics/r... .

Daarmee zijn de Defensiebegroting en het Schuldenplafond nog niet opgelost. De klok tikt ongenadig verder.
ff_relativeren
0
Republikeinse Senaatsleider Mitch McConnell doet een procedurele handreiking voor het oplossen van het Schuldenplafond. De Republikeinen willen niet meewerken aan het verhogen van het schuldenplafond, maar Mitch McConnell wil wel een eenmalige procedure helpen goedkeuren -met 60 Senaatsstemmen- dat de Democraten daarna met 51 Senaatsstemmen het Schuldenplafond mogen verhogen (in plaats van 60 stemmen).

De Trump-aanhangers binnen de Senaat lieten meteen na het bekend worden van dit nieuws weten, dat er wat hen betreft GEEN 60 Senaatsstemmen komen om aan die eenmalige procedure mee te werken.

Het valt dus nog te bezien of Mitch McConnell een tijdrovende maar doodlopende weg heeft voorgesteld. Bron: edition.cnn.com/2021/12/07/politics/d... .
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.680,90 -0,88%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.897,53 -0,79%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.006,98 -3,09%
 US500^ 4.959,47 -1,78%
 Japan225^ 37.043,48 -2,52%
 Gold spot 2.396,93 +0,74%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,23 +0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront