Pfizer « Terug naar discussie overzicht

Forum Pfizer geopend

348 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Donatello
0
Pfizer rekent door vaccinboost op 80 miljard dollar omzet in 2021

De rush op de coronavaccins heeft Pfizer geen windeieren gelegd. Alleen al tussen april en juni verkocht het Amerikaanse farmaconcern voor bijna 10 miljard dollar aan vaccins, goed voor nagenoeg de helft van de groepsomzet.

Het kwartaal- en halfjaarverslag van Pfizer toont de kwantumsprong die Pfizer kan maken dankzij de hoge vraag naar coronavaccins. Het Amerikaanse farmaconcern realiseerde een kwartaalomzet van net geen 19 miljard dollar, ruim 86 procent meer dan een jaar geleden.

De forse groei is grotendeels te danken aan de vaccinafdeling. Die zag de kwartaalomzet een spurtje trekken tot 9,2 miljard dollar, terwijl die afdeling in dezelfde periode vorig jaar amper 1,25 miljard dollar verdiende aan de verkoop van vaccins. 'Het tweede kwartaal was opmerkelijk in verschillende opzichten', zegt topman Albert Bourla. 'Het meest zichtbare is de snelheid waarmee we samen met BioNTech de wereld geholpen hebben om zich te vaccineren tegen Covid-19. Meer dan 1 miljard vaccins zijn afgelopen kwartaal wereldwijd geleverd.'

In de eerste zes maanden van dit jaar haalde de vaccinpoot van Pfizer een omzet van 14,1 miljard dollar, ruim vijfmaal meer dan over de eerste jaarhelft van 2020.

Maar niet alleen de vaccintak kende een forse opstoot tijdens het tweede kwartaal. Ook de andere activiteiten van Pfizer, zoals oncologie, presteerden uitstekend, met een groei van 10 procent op jaarbasis.

Hogere jaarprognoses

De uitstekende kwartaalcijfers laten Pfizer toe om de vooruitzichten voor dit jaar op te trekken. Aanvankelijk werd gerekend op een jaaromzet die zou uitkomen tussen de 70 en 72,5 miljard dollar. Die vork wordt opgetrokken naar 78 tot 80 miljard dollar.

Die hogere omzetprognose zal ook zichtbaar worden in de resultaten. Pfizer rekent nu voor het hele jaar op een winst per aandeel van 3,95 à 4,05 dollar per aandeel. Tot dusver ging het concern uit van 3,55 à 3,65 dollar per aandeel.
objectief
0
De winststijging bij Pfizer blijft ver achter bij de omzetstijging; dat zie ik liever andersom, anders men je je goederen aan het weggeven.
In het geval van de corona is het natuurlijk geen slechte zaak, als je vaccins aan Afrikaanse landen schenkt.
arthurovitsch
3
Mooie cijfers. Nog steeds op koers. (Ik heb enige tijd geleden 60 dollar gezegd binnen 3 jaar). Daarbij komt nog dat het er naar uit ziet dat de nieuwe vaccintechnologie waarschijnlijk ook op andere manieren zal worden gaan toegepast en dat Pfizer een enorm goed distributiekanaal heeft. En dan komen ook nog eens de vaccins voor jongeren en de boostershots eraan. Ik blijf genieten van het dividend en wacht rustig af. Nu toch al 25% verdiend exclusief dividend. Succes allemaal met dit prachtige, maar relatief nog steeds goedkope aandeel. (koers/winst van 12 zal het aandeel toch al op 48 moeten zetten).
gbakl
0
Biontec is de echte inkopper en stond begin juli nog op 175 euro
.
BioNTech SE

€ 269,30
+10,90
(+4,21%)
gbakl
0
Onderzoek: vaccin Pfizer/BioNTech werkt na half jaar 84 procent
De effectiviteit van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech daalt na zes maanden naar 84 procent. Op het hoogtepunt ligt de werkzaamheid op 96 procent. Dat schrijven onderzoekers in een voorpublicatie van een onderzoek, waar wereldwijd meer dan 44.000 vrijwilligers aan meedoen.

Het vaccin werkt het beste in de eerste twee maanden na de tweede prik. Daarna wordt het langzaam steeds minder. De wetenschappers schrijven dat het vaccin ondanks de afname in effectiviteit na zes maanden nog steeds veilig is en Covid-19 erg goed kan voorkomen. Het middel beschermt volgens hen voor 97 procent tegen ernstig ziekteverloop.

De internationale studie heeft nog geen zogeheten peer review gekregen, wat betekent dat de resultaten nog niet zijn beoordeeld door andere, onafhankelijke wetenschappers. Bij de totstandkoming waren 32 onderzoekers van zeventien partijen betrokken, waaronder universiteiten, ziekenhuizen, onderzoekscentra, Pfizer en BioNTech
...........................
het effect hiervan lijkt alleen maar te zijn dat de omzet minimaal op peil blijft en het verdienmodel ook,
aangenomen dat her-vaccinaties tzt nodig zijn.

Donatello
0
Pfizer en Moderna verhogen prijzen van hun coronavaccins in EU met 25 procent en 34 procent

Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien. De prijzen zouden verhoogd zijn doordat de EU nu volop inzet op de mRNA-vaccins van beide producenten, en niet meer op die van Oxford/AstraZeneca en Johnson & Johnson.
fly like an eagle
0
Had niet gezien dat er ook Pfizer draadje was en ook al enige tijd geleden op 37 USD ingestapt en zoals boven een inkoppertje genoemd. Met onderliggend dividend en als winnaar van de anti-Cov-2 vaccin race met goede distributie, levering en grote inkopen EU e.a. en nu hogere prijsstelling, behoefte 3e prik en uitbreiding naar jongeren kan het alleen maar verder omhoog. Ook ander mRNA Cov varianten of andere virussen bieden kansen en ook de onco sales was met 15% gestegen. Meestal zit ik in biotech maar deze pharma reus is ook wel zeer interessant. Heb verder Roche gekocht mede vanwege de PCR testen, en heb ook Eli Lilly en Immunoprecise (IPA) voor hun cocktail antibodies tegen COV-2.
gbakl
0
Moderna Inc in euro (Fra)
€ 328,05 +19,05 (+6,16%)
.
Moderna was aanvankelijk niet vooruit te branden maar gisteravond toch een groeistuip.
Prijsman
0
quote:

RW1963 schreef op 10 augustus 2021 15:48:

Het groeit lekker gestaag door de laatste tijd :))
Ik heb ze enkele maanden geleden van de hand gedaan aan 37 dollar. Geen geduld helaas...
Tukkie
0
Momenteel erg overgewaardeerd aandeel. Zal me niets verbazen als hij binnen No time weer onder de 40 staat.
Joyeuse
0
@tukkie; Wat is er dan veranderd sinds je reactie van april “knallen naar de 50”?

Tov april; Cijfers zijn beter, derde mogelijke prik zorgt voor nog meer omzet?

fly like an eagle
1
denk dat Tukkie graag goedkoper wilde instappen want we zijn door de 50 geknald en Pfizer heeft net dossier voor 3e prik ingeleverd bij FDA dus zie ze nog veel verder stijgen want dit gaat nog wel even door.
Joyeuse
0
quote:

fly like an eagle schreef op 18 augustus 2021 13:11:

denk dat Tukkie graag goedkoper wilde instappen want we zijn door de 50 geknald en Pfizer heeft net dossier voor 3e prik ingeleverd bij FDA dus zie ze nog veel verder stijgen want dit gaat nog wel even door.
Ik heb ook nog steeds het gevoel dat ze verder gaan stijgen. Maar ik dacht wellicht heb ik wat gemist, waardoor ik moet verkopennnnnn... :)
fly like an eagle
0
Third dose of Pfizer, BioNTech's COVID-19 vaccine 86% effective in over-60s: study
According to initial results released by a large Israeli health maintenance organisation (HMO), a third dose of Pfizer and BioNTech's COVID-19 vaccine BNT162b2 was 86% effective in people aged over 60. The country began administering third doses of the mRNA vaccine in recent week
RW1963
0
Ik ben er maar eens uitgestapt. Het daalt teveel de laatste tijd. Nu heb ik nog ietsjes winst.
Ik blijf Pfizer volgen.
348 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 25,390
Verschil -0,030 (-0,12%)
Hoog 25,460
Laag 25,230
Volume 35.784.498
Volume gemiddeld 42.312.392
Volume gisteren 43.828.892

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront