Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

New dawn
0
Door de immigranten- en vluchtelingenstromen zal beschikbare bouwgrond al krapper worden denk ik. Daardoor zal de prijs van onroerend goed verder stijgen. In Nederland en andere landen zijn we nu in een continue proces van vluchtelingenopvang. Er is altijd wel ergens een probleem in de wereld dat vluchtelingen veroorzaakt. Ook willen mensen in het algemeen naar Europa. Er is geld voor nodig maar vele varkens maken de spoeling dun. Door de klimaatopwarming zal deze trend alleen maar extra toenemen.

De politiek en bevolking vinden dat wij een globale zorgplicht hebben.
jowi
1
Beste ND

De politiek vindt dat we een globale zorgplicht hebben en stouwen ons land vol met erotische types met ander gedachten goed. Of de bevolking dit vindt betwijfel ik.
New dawn
1
quote:

jowi schreef op 25 augustus 2021 09:08:

Beste ND

De politiek vindt dat we een globale zorgplicht hebben en stouwen ons land vol met erotische types met ander gedachten goed. Of de bevolking dit vindt betwijfel ik.

Ze stemmen op de partijen die dat willen. Zowel links als rechts grosso modo willen dit. Niet iedereen wil dit natuurlijk. En partijen die het niet willen worden buitengesloten.
DeZwarteRidder
2
quote:

jowi schreef op 25 augustus 2021 09:08:

Beste ND
De politiek vindt dat we een globale zorgplicht hebben en stouwen ons land vol met erotische types met ander gedachten goed. Of de bevolking dit vindt betwijfel ik.
Erotische types zijn altijd welkom.........!!!
haas
0
De familie Wunsch heeft 30 jaren geleden 'n stichting opgezet met als doel:
De Ludwig-Wünsche Foundation is een stichting die in 1994 is opgericht door de Wünsche Aktiengesellschaft in Hamburg om begrip en tolerantie jegens buitenlandse burgers te bevorderen.

mss ook iets voor Multimiljonairs in NL ?
de.wikipedia.org/wiki/Ludwig-W%C3%BCn...
========================================================================================
Het lichaam dat dinsdag aanspoelde op
het strand van Terschelling is van de
cruiseschippassagier die vorige week
vermist raakte.De man van 81 komt uit
Duitsland.Duitse media melden dat het
miljonair Kai Wünsche is,in de jaren 90
eigenaar van modemerk Joop!.
rationeel
0

Afshin Ellian

Niet langer Syrië, maar Afghanistan is epicentrum jihadistische hoop

De geopolitieke betekenis van de machtsovername in Afghanistan door de Taliban is groot, schrijft Afshin Ellian. Hij voorziet een bloedige strijd tussen de Taliban en Al-Qa’ida enerzijds en de Islamitische Staat Khorasan anderzijds. De gewelddadige naweeën daarvan zullen ook in het Westen en Israël te merken zijn.

Afghanistan staat aan de vooravond van een burgeroorlog van allen tegen allen. De aanslagen op het vliegveld van Kabul zijn een voorbode van wat gaat komen. Twee grote jihadistische groepen zullen tegenover elkaar komen te staan: Taliban en Al-Qa’ida aan de ene kant en de Islamitische Staat Khorasan (ISK) aan de andere kant. Khorasan is de middeleeuwse aanduiding voor Afghanistan en delen van de provincie Khorasan in Iran. Afghanistan als een soeverein land, en zelfs de formele naam daarvan, is een moderne uitvinding. Het gebied dat nu Afghanistan heet, behoorde in de pre-islamitische tijd tot het Perzische imperium en daarna viel het onder het Arabische, islamitische kalifaat.

rationeel
0
Sinds de achttiende eeuw werd dit gebied door toedoen van de Britse koloniale macht losgekoppeld van Perzië. De Russische tsaar lijfde een aantal Centraal-Aziatische provincies van Iran in: het huidige Tadzjikistan, Oezbekistan, Azerbeidzjan, Turkmenistan. De twee supermachten uit die tijd, Rusland en Groot-Brittannië, eigenden zich die gebieden dus toe. The Great Game was begonnen.
rationeel
1
Strijd tussen de Pashtun en de rest

Afghanistan is het eerste land in Azië dat onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. Sinds die onafhankelijkheid (1919) tot op de dag van vandaag is in Afghanistan een strijd gaande tussen twee grote etnische groepen: de Pashtun en de rest. De rest bestaat uit Tadzjieken, Hazara (de Perzisch sprekenden), Oezbeken en Turkmenen. We kunnen de strijd ook langs de taalgrens markeren: Pashtun sprekende stammen versus de Perzisch sprekende etnische groepen. De taalstrijd is een serieuze kwestie in Afghanistan.
rationeel
0
In tegenstelling tot andere groepen bestaan Pashtun voornamelijk uit stammen. De loyaliteit ligt dus bij de stam. Maar de taal verbond en verbindt alle stammen uit Pashtunse gebieden. Hoewel ze geen meerderheid vormen, kunnen ze rekenen op de steun uit de stammengebieden (Pashtunse stammen) van Pakistan aan de grens met Afghanistan. Zij zullen in tegenstelling tot andere etnische groepen nooit strijders tekort komen. De rest van Afghanistan kent nauwelijks stammen of stammenverbanden.
rationeel
0
Seculieren trekken aan het kortste eind in strijd met islamisten

In de geschiedenis van Afghanistan streden twee concepten om voorrang. Islamisten en seculieren trachten de stammencultuur van de Pashtun en de taalstrijd op te nemen in een groter geheel, oftewel in een universeel geheel. Zij vormen de universalisten. De islamisten willen de islamitische regels als bindende factor, de seculieren stellen de universele seculiere waarden als legitieme synthese voor, waarin alle conflicten kunnen worden beslecht. De islamisten genoten en genieten twee privileges: ze doen een beroep op religieuze gedeelde gevoelens en als het hun goed uitkomt, doen ze ook een beroep op de loyaliteit van de Pashtunse stammen. In deze ongelijke strijd trekken de seculieren aan het kortste eind.
rationeel
0
Islamisten gebruiken stammenverhoudingen als een instrument voor het bereiken van een universele samenleving, met een universeel volk, de ummah.
rationeel
0
De primitieve taal van de Pashtun is niet de taal van dichters als Ferdosi, Hafiz, Moulavi, en Omar Khayam. Pashtun lijden aan een minderwaardigheidscomplex. De buitenlandse bezetters hebben altijd getracht om juist respect en waardigheid aan Pashtun toe te kennen. De Europese aanprijzingen gingen ver over alle komische grenzen van het mogelijke! Ondanks al die belachelijke aanprijzingen konden zij hun loyaliteit niet kopen.
rationeel
0
Pashtun zijn meester in primitieve vormen van geweldpleging

In werkelijkheid voelen ze zich niet langer minderwaardig als ze over heel Afghanistan heersen en iedereen ze gaat gehoorzamen. Ze zijn meester in de primitieve vormen van geweldpleging. Dit ruwe volk buigt slechts voor een nog primitievere vorm van geweld. Ze wisten heel goed dat NAVO-landen, met hun heilig geloof in het oorlogsrecht, nooit en te nimmer demonen zullen worden die de Pasthunse stammen vrees aanjagen.
rationeel
0
Iemand zei ooit tegen mij dat ‘je een Pashtun nooit kunt kopen, maar wel huren’. De loyaliteit ligt immers bij de stam. Al-Qa’ida is de enige buitenlandse kracht die het ooit is gelukt om als een vreemde stam te worden opgenomen in de Pashtunistan van Afghanistan. Osama bin Laden en de zijnen waren zelfs in staat familiebanden te scheppen met de Taliban door onderling een huwelijk aan te gaan met de leiders van de Taliban. Maar het grootste succes van Al-Qa’ida is gelegen in het overtuigen van Pashtunse krijgers (de Taliban) om universeel islamitisch te denken.
rationeel
0
Gewelddadige naweeën zullen in het Westen en Israël voelbaar zijn

Terug naar Khorasan. Bin Laden, de oprichter van Al-Qa’ida, eindigde zijn brieven en verklaringen met ‘Hindo Kush, Khorasan, Afghanistan’. De afgesplitste Al-Qa’ida-groep, IS, tekent met Islamitische Staat Khorasan. De Taliban en Al-Qa’ida zullen op den duur ISK minimaliseren. En ze hopen daarmee het Westen op het verkeerde been te zetten. Einddoel is de erkenning van het Taliban-Al-Qa’ida-regime. Daarmee begint een conflict in het Midden-Oosten waarvan de gewelddadige naweeën ook in het Westen en Israël voelbaar zullen zijn.
rationeel
0
De geopolitieke betekenis van de machtsovername door de Taliban is aanzienlijk groter dan tot nu toe is gedacht.
rationeel
0
rationeel
0
www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/...

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is momenteel hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.
DeZwarteRidder
0
EU zweert bij 'opvang in de regio' voor Afghaanse vluchtelingen
Mathijs Schiffers 31 aug 21:20

In het kort

EU-ministers van binnenlandse zaken overlegden dinsdag in Brussel over Afghanistan.
De gesprekken gingen vooral over de voorbereiding op eventuele vluchtelingenstromen.
Het landenblok wil geen herhaling van 2015, toen het werd overvallen door Syrische vluchtelingen.

Als het aan de landen van de Europese Unie ligt, worden Afghaanse vluchtelingen in de regio opgevangen en worden de Europese buitengrenzen verstevigd om te voorkomen dat illegale immigranten alsnog deze kant op komen. Dat is de kernboodschap van de gezamenlijke verklaring die Europese ministers van binnenlandse zaken en justitie dinsdag overeenkwamen in Brussel.

'Met de geleerde lessen in het achterhoofd zijn de EU en de lidstaten vastberaden om samen op te trekken om een herhaling van de ongecontroleerde, illegale migratiebewegingen uit het verleden te voorkomen', zo staat in de verklaring.

De ervaringen uit 2015 hingen als een schaduw boven het overleg. Toen werd het landenblok overvallen door de vluchtelingenstroom die op gang kwam door de burgeroorlog in Syrië. Duitsland toonde zich ruimhartig bij de opvang van de vluchtelingen. Maar het 'wir schaffen das' van bondskanselier Angela Merkel viel niet overal in goede aarde vanwege de aanzuigende werking die ervan uitging.

Nog geen 'grote bewegingen'

In Afghanistan namen de streng-islamitische taliban onlangs de macht over, anticiperend op het vertrek van Amerikaanse militairen. Vooral voor de toekomst van vrouwen, mensenrechtenactivisten en journalisten wordt gevreesd. Van 'grote bewegingen' van vluchtelingen is tot nu toe desalniettemin nog geen sprake, zei Eurocommissaris Ylva Johansson die bij het overleg was. 'Maar dit kan snel veranderen.'

Deze keer wil de EU aantonen dat zij is voorbereid. De bijeenkomst was belegd door Slovenië, dat het roterend voorzitterschap van de EU in handen heeft. Premier Janez Jansa van Slovenië had zelf anderhalve week terug op zijn geliefde medium Twitter al zijn standpunt de wereld in geslingerd door ook te waarschuwen voor een herhaling van 2015.

Vanuit het Europarlement klonk direct kritiek op wat als een gebrek aan medemenselijkheid wordt beschouwd. Maar dinsdag in Brussel bleek dat Jansa's opvattingen gedeeld worden door meerdere Europese regeringen.

'Blijf daar'

Zo legden ministers van Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken voorafgaand aan het overleg verklaringen af die een echo leken van de woorden van Jansa. 'Het is belangrijk om nu de juiste boodschap naar de regio te sturen', zei de Oostenrijkse minister van binnenlandse zaken Karl Nehammer. 'Blijf daar.'

'We willen geen valse hoop geven', viel zijn Tsjechische ambtsgenoot Jan Hamacek hem bij. Zelfs uit Duitsland klinkt tegenwoordig een ander geluid. Toen de Duitse minister van binnenlandse zaken Horst Seehofer gevraagd werd of er niet gesproken moet worden over het aantal vluchtelingen dat de EU zou kunnen opvangen, zei hij: 'Het zou niet slim zijn om nu over aantallen te beginnen. Dat zorgt alleen maar voor een aanzuigende werking.'

De Luxemburgse minister Jean Asselborn zag het allemaal met lede ogen aan. Volgens Asselborn moet de EU zich veel ruimhartiger opstellen en hij noemde wel aantallen: de EU moet veertigduizend tot vijftigduizend Afghaanse vluchtelingen volgens hem makkelijk aankunnen.

Veiligheid

De Sloveense minister Ales Hojs wees erop dat overheden verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun burgers en dat het gevaar bestaat dat met de vluchtelingen ook terroristen naar Europa komen. 'Velen zijn niet vergeten dat veel terroristen zich in het verleden ophielden in Afghanistan.'

Het laatste woord is hier dan ook nog niet over gesproken. De EU-landen beraden zich immer nog over een al ouder voorstel van de Commissie met nieuwe afspraken over de opvang van immigranten. Eurocommissaris Johansson belegt bovendien een bijeenkomst in september om over de opname van Afghaanse vluchtelingen te praten.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1410296/wat-a...
Beperktedijkbewaking
1
De woke gedachte begint nu ook tot Zuid-Afrika door te dringen. Onderdeel daarvan is de Critical Race Theory (CRT). Heel kort samengevat:

De zwarte slaven zijn door blanke Europeanen tot slaaf gemaakt.
Daarom zijn blanken per definitie nog altijd collectief schuldig, en zijn zwarten (in Amerika, Amsterdam, Heerlen of in 'Hilversum') nog altijd slachtoffer.

Vergeten wordt dat Arabische slavernij al veel langer bestond, en dat de horigen en 'lijfeigenen' in Europa tot ca 1500 niet veel beter af waren. Of de boerenknechten in Groningen tot 1900.

Maar laten we ons beperken tot de afschuwelijke trans-Atlantische slaventransporten in de periode van ca 1600 tot 1750 of zo, waarvan de Hollanders overigens maar 6% voor hun rekening namen.
Hoe stel je dat voor? Gingen die zeelieden van de WIC de landen langs de West-Afrikaanse kust binnen om daar zwarten te vangen en naar de forten aan de kust te vervoeren?

Nee, die waren al gevangen en geboeid door andere zwarte stammen! Zij werden kant en klaar afgeleverd bij de blanken. Het slaaf maken gebeurde door zwarten, de blanken vervoerden en verhandelden hen 'slechts'.
In de prima serie "Ondersteboven van Afrika" op NOP-tv heeft Waldemar Torenstra het ergens in Mozambique (of zo) over een 'slave trail' naar de kust. Aan de Indische oceaan wel te verstaan.
Maar daar zaten al vroeg de Portugezen, niet de Hollanders! Ook voor die Portugezen geldt overigens dat echt niet het binnenland ingingen om zwarten te vangen en te boeien. Dat gebeurde door anderen zonder Neanderthaler DNA (lees: negroide mensen).

Nee, ik praat niks goed, ik verzet me tegen de CRT die alleen de witten de schuld geeft.
En dat zie je terug in het tegenwoordige Zuid-Afrika. Volgens velen binnen het ANC, en zeker bij het EFF van Julius Malema ("kill the boer") of het nog veel extremere BFLF (Black First Land First, vanwege dat extremisme verwijderd van kieslijsten) is alles de schuld van de blanken. Ook recente droogten, - en covid zou een (blanke) rijkeluisziekte zijn.
Daar komt protest tegen:
www.biznews.com/thought-leaders/2021/...

Dat artikel gaat over ZA. Ik onderschrijf niet alles in de Europese context, maar veel lijkt mij hier ook van toepassing. Enkele citaten:

CRT “holds that every society is divided into two absolute and unbridgeable, racially-determined groups. The first is black: its members are permanently disadvantaged victims of a society which is set up to enforce black poverty and underdevelopment. The second is white: its members are permanently privileged and perpetrate various crimes against the black group in order to secure their unearned privilege and maintain black poverty”.

CRT also applies, though to a lesser extent, to issues of gender, women, sexual orientation, the disabled and other minorities. The inversion of the meaning of language and the adoption of ‘equity’ to mean the achievement of the equality of outcomes, point to a theory that, although it has ‘social justice’ as its aim, is just political indoctrination towards socialism. What we associate with ‘wokeness’ and ‘political correctness’ is suffused into the application of CRT.

We have been made aware of about seven schools which are taking up CRT to a greater or lesser extent. Generally, teachers are not adherents of CRT, but fear losing employment if they challenge it.
At school #2 the students are prohibited from using the word ‘monkey’ at all even though there are monkeys living in the vegetation around the school. They should rather refer to ‘vervets’. At the same school teachers may not address the students as ‘girls’.

School #5’s transformation programme included the separation of black and white students. The white students have been expected to consider their ‘white supremacy’ and ‘white guilt’. Creepily, they are required to think about their racist thoughts and commit them to writing. It fits the CRT playbook that students are expected to develop guilt for the actions of some white people’s misdeeds in history. This is irrespective of whether their individual experience is in any way relevant to their forebears or their skin colour.


HELP!! Ik ben wit, een kaaskop en ik kan er niks aan doen. Wie heb ik in mijn leven tot slaaf gemaakt? Of mijn ouders, en bet-bet-overgrootouders? Bij mijn weten waren veel van hen kleine sloebers in Brabant, 'aardappeleters'.

De Amsterdamse rijkdom te danken aan de Suriname? Kom nou, de suiker droeg slechts 5% bij. De rest was te danken aan eigen nijverheid en de vele talentvolle Vlamingen die rond 1500-1600 de Schelde overstaken. Omdat hier vrijheid van geloof was.

En o ja, in het Amsterdam van de VOC/WIC was slavernij verboden. De 'trommelaars' op een bekende krijttekening van Rembrandt zijn geen slaven.
estherschreuder.wordpress.com/2011/09...

Slavernij is afschuwelijk, en van alle tijden. Ook gekleurden of hun voorouders zijn 'schuldig'.

36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1784 1785 1786 1787 1788 1789 1790 1791 1792 1793 1794 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,25  +7,46  +0,85%  14:33
 Germany40^ 18.183,90 +0,25%
 BEL 20 3.903,74 +0,33%
 Europe50^ 5.029,26 +0,42%
 US30^ 38.505,77 +0,00%
 Nasd100^ 17.609,61 +0,73%
 US500^ 5.086,88 +0,34%
 Japan225^ 38.263,76 +0,86%
 Gold spot 2.316,38 -0,24%
 EUR/USD 1,0688 -0,13%
 WTI 82,93 -0,44%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +20,14%
ASMI +11,81%
RANDSTAD NV +4,22%
BESI +3,78%
NX FILTRATION +3,21%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,23%
ING -5,58%
WDP -2,13%
Avantium -1,78%
Flow Traders -1,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront