Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX lager gesloten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jelle Trader 26 augustus 2021 19:13
    "In lijn met de rest van Europa boekte het Damrak donderdag verliezen, omdat beleggers voorzichtigheid betrachtten in afwachting van het symposium van de Federal Reserve in Jackson Hole..."

    Algemeen wordt verwacht en aangenomen dat toonzetting van de FED gematigd zal zijn. Dit zal niet als een verrassing komen voor de financiele markten waarbij het bezit van de zaak mogelijk het einde zou kunnen zijn voor het korte termijn vermaak. Ik zou niet van mijn stoel vallen als er winstnames volgen na de recordregens van afgelopen weken.

    Maar wat als de speech van de FED meer concreet is en zou hinten op een begin van een gematigde tapering? Dit heeft de markt onvoldoende ingeprijsd en een serieuze dip kan het gevolg zijn. Komt nog bij dat wij morgen de laatste handelsdag van augustus hebben, de hierop volgende maand september nou niet bepaald een bekend staat als rustig met een oplopende koersniveau, de 2e kwartaalcijfers bekend zijn en verdisconteerd in de koersen.

    Daarnaast las ik via IEX Profs dat 'Niemand vreest voor een correctie', Goud en Zilver niet interessant zijn, en de dollar aan een opmars bezig is. Juist dan wordt ik extra alert en houd rekening met een serieuze correctie van de beurzen medio september/oktober, een opmars in met name goud en neutrale tot lagere koers in de dollar...

    Of volgt er weer een mooi verhaal van Powell met als gevolg hogere indices, verder overspannen waarderingen en een grotere kans op een forse ontsporing van de financiele markten op termijn? De vraag is of Powell dit aandurft en zodoende alles nog meer op scherp wil zetten...

    Watch your stops.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17:47
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. AMX 17:47
    921,43
    -0,56% -5,17
  3. ASCX 17:32
    1.183,67
    -0,52% -6,16

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links