AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

AJAX 2021

219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
voda
1
Ajax rondt transfer Berghuis af
Berghuis komt van Feyenoord.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft vandaag de transfer van Steven Berghuis afgerond. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub met een notering aan het Damrak maandagavond bekend.

De vleugelspeler komt over van Feyenoord en tekende een contract van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Berghuis werd op 19 december 1991 geboren in Apeldoorn. De international stond bij de Rotterdammers nog tot en met medio 2022 onder contract.

Het aandeel Ajax daalde maandag 2,4 procent tot 14,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0


Ajax heeft gisteren via Twitter bekendgemaakt dat alle seizoenkaarten voor het komende seizoen zijn uitverkocht.
Hoeveel seizoenkaarten op de markt zijn gebracht is niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken over ruim 40.000.

twitter.com/AFCAjax/status/1417182454...

IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0

Coca-Cola officiële partner van Ajax
www.ajax.nl/artikelen/coca-cola-offic...

Ajax heeft op zijn site de volgende zakelijke deal bekendgemaakt:
Coca-Cola European Partners en AFC Ajax hebben vandaag een partnershipovereenkomst gesloten. Hiermee wordt Coca-Cola de komende drie seizoenen Official Partner van Ajax. In dit partnership draait het om het samenbrengen van fans en hen unieke ervaringen te gaan bieden.

Dat is de derde businesspartner in enkele weken.
Eerder werden al overeenkomsten gesloten met STAAN Finance & Consultancy en met specialist in drukwerk Businessdrukker.

Bouwen doe je “Stap voor stap”
Kees1
1
Ik las dat PSV van Ihattaren af wil. Zou dat niets voor Ajax zijn? Het transferbedrag zal laag zijn. Je geeft hem een contract voor drie of vier jaar. Je begeleidt hem richting spelen, en laat hem een aantal keren spelen.
Als dat goed gaat verkoop je hem aan Genk, Galatasaray of een vergelijkbare club en de winst steek je in je zak.
voda
0
Ajax verlengt contract met Christian Rasmussen
Tot zomer 2024.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft het contract met Christian Rasmussen verlengd. Dit maakte de Amsterdamse club dinsdagavond bekend.

De nieuwe verbintenis van de 18-jarige Deen kent een looptijd van drie seizoenen en loopt af op 30 juni 2024.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wilbar
0
André Onana frustreert Lyon; grotere clubs concreet

AMSTERDAM - André Onana (25) heeft in elk geval voorlopig de stekker uit de transfer naar Olympique Lyon getrokken.
De kans dat de club van Peter Bosz op de keeper van Ajax blijft wachten, is klein. Het is een hard gelag voor de Nederlandse trainer. Olympique Lyon had op hoofdlijnen een akkoord met de speler zelf én met Ajax.
Maar op de valreep meldden zich grotere clubs uit grotere competities voor de Kat van Kameroen, die – in tegenstelling tot wat Franse media berichten – nog steeds zijn zinnen zet op een zomertransfer. Het afzeggen van Lyon hoeft financieel dus niet slecht uit te pakken voor Ajax. Welke clubs zich concreet bij het management van Onana hebben gemeld, is niet bekend. Eerder was Arsenal een serieuze kandidaat.

www.telegraaf.nl/sport/367091085/andr...
voda
0
Danny Blind legt taken als commissaris bij Ajax neer
Na aanstelling als assistent-bondscoach.

(ABM FN-Dow Jones) Danny Blind legt zijn taken als commissaris bij Ajax neer, nu hij is benoemd tot assistent-bondscoach van het Nederlandse elftal. Dit maakte de Amsterdamse club woensdag bekend.

"Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen [...] Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de RvC worden waargenomen", zei president-commissaris Leen Meijaard in een toelichting.

Blind werd op 23 april 2018 benoemd tot RvC-lid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
MOEdig Voorwaarts
1
Een nieuw voetbalseizoen staat op het punt van beginnen, met naar het lijkt zo waar een geduchte tegenstander in PSV. Als de andere Nederlandse clubs een beetje hun best doen in Europa hoeft een onverhoopte tweede plaats CL-plaatsingtechnisch waarschijnlijk niet zo'n heel groot probleem te zijn.

Grote klappers op de transfermarkt zijn tot op heden uitgebleven. Volgens transfermarkt.nl zijn er nog wel geruchten over vertrek van Ekkelenkamp, Antony, Alvarez en "ondankbare hond" Onana.

PS

De koersbewegingen blijven in ieder geval lekker overzichtelijk met dat permablock (van de erven Strating?) in de laat. Daarmee blijft de marktkapitalisatie van €275 mln mijns inziens aan de lage kant, hoewel de aandeelhouder in het rijtje stakeholders al jaren de allerlaagste prioriteit is toebedeeld.

In deze tijden van de wereldkampioenschappen geld bijdrukken blijf ik het toch zien als een leuke inflatiehedge, hoewel ik mijn positie uiteraard bescheiden houd.
Wilbar
0
Ajax rouwt om overlijden oud-speler en clubman Martin Wiggemansen (64)

Martin Wiggemansen is overleden. De oud-speler en jeugdleider van Ajax is slechts 64 jaar geworden.
„De club wenst de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van dit verlies”, zo laten de Amsterdammers weten via de officiële kanalen van de club.
Wiggemansen speelde tussen 1980 en 1982 in totaal 24 duels voor Ajax, dat hem overnam van FC Amsterdam. In het vervolg van zijn loopbaan kwam de aanvaller uit voor het Zwitserse FC Lugano en PEC Zwolle. In 1986 stopte hij als prof.
„Wiggemansen sprak als voetballer misschien niet erg tot de verbeelding, maar binnen Ajax zelf lag dat heel anders. De oud-speler van het eerste elftal was een clubman pur sang en in verschillende rollen belangrijk voor Ajax, zeker voor de jeugd op de Toekomst”, zo valt te lezen op de website van de regerend landskampioen.

„Wat zou de D1 zijn zonder jullie leider?”, zo luidde de vraag van een verslaggever van Ajax TV in 2008 aan een van de spelertjes. Hij jongetje antwoordde daarop met de veelzeggende woorden: „een flop”.
Andere spelers zijn in het filmpje ook vol lof over Wiggemansen. „Hij zegt altijd positieve dingen” en „Hij heeft altijd van die droge grappen”, klinkt het verder.

www.telegraaf.nl/sport/2037501489/aja...
www.ajax.nl/artikelen/oud-ajacied-en-...

IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
Mooie actie weer!!

www.ajax.nl/artikelen/ajax-en-adidas-...

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Datum: 20.08.2021

Auteur: AFCAjax

Fotograaf: AFCAjax

Het zwarte tenue kent rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, is een subtiele verwijzing naar het lied zichtbaar: drie kleine vogeltjes, rustend op de Amsterdamse Andreaskruisen, in de drie verschillende accentkleuren. Het tenue geldt als tweede tenue voor Europese wedstrijden, naast het thuistenue.

Een hedendaags sprookje
Het verhaal van Ajax, Bob Marley en Three Little Birds begon in augustus 2008, toen Ajax in Cardiff (Wales) een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Cardiff City FC. Na afloop werd de Ajax-fans gevraagd om langer in het vak te blijven. Om de geduldige Ajacieden te vermaken, besloot de stadion-dj nog wat liedjes te draaien. Een van die nummers was Three Little Birds. De rest is geschiedenis. Het is uitgegroeid tot een waar symbool van hoop, met fans die het zingen ongeacht stand in de wedstrijd.

Capsule collectie
Het tenue bestaat uit een shirt, short en kousen. Op de kousen zijn de Amsterdamse Andreaskruisen promiment zichtbaar. De collectie bestaat verder uit een track top, track pant, sweater, t-shirt en Samba-schoenen. Samba-schoenen kennen hun oorsprong in het voetbal maar zijn met de tijd uitgegroeid tot een gewild fashion-item. De schoen heeft strepen in rood, geel en groen, het Ajax-logo op de tong en de drie vogeltjes op de Amsterdamse Andreaskruisen op de hiel van de schoen.

“Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid”, reageert dochter Cedella Marley.

Zie ook diverse media
bijvoorbeeld:

www.telegraaf.nl/sport/1256182866/een...
Kees1
0
quote:

Kees1 schreef op 16 maart 2021 08:53:

[...]

Zou het Ajax lukken om Haller aan de praat te krijgen of wordt dit de grootste miskoop ooit?
Bij West Ham heeft hij het ook niet gered.
Het zal in ieder geval lastig worden om voor hem een bedrag te krijgen dat ook maar in de buurt komt van EUR 22,5 mio.
Zelf zou ik zeggen probeer in de zomer tot een transfer te komen en neem je verlies.
In de EL wedstijden zag je dat je hem ook helemaal niet nodig hebt.
Kom op, nog een week om het verlies op Haller te beperken door hem te verkopen of desnoods te verhuren.
jowi
1
Het zat de godenzonen afgelopen weekend niet tegen:
* arbitrale dwaling (ten onrecht twee maal geen rood gegeven)
* het vastleggen van een nieuwe eigen kweek(mohammed..... van KB Kopenhagen)

Als Ajax weer net zo vaak (als voorgaande seizoenen) wordt geholpen door arbiters en var moet het gek lopen willen
de godenzonen geen kampioen worden!!!!!
Tukkie
1
Heerlijke loting CL. Ik zie koersen boven de 20,- euro weer spoedig op de borden verschijnen.
voda
0
Ajax rondt transfer Daramy af
Deen komt per direct over van FC Kopenhagen.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft de transfer van Mohamed Daramy afgerond. Dit maakte de beursgenoteerde Amsterdamse voetbalploeg afgelopen weekend bekend.

De aanvaller komt per direct over van FC Kopenhagen en tekende een contract met een looptijd van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2026.

Daramy werd op 7 januari 2002 geboren in het Deense Hvidovre en is Deens international.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ajax en Hertha BSC bereiken akkoord over transfer Jurgen Ekkelenkamp
Geen financiële details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jurgen Ekkelenkamp en Hertha BSC over het directe vertrek van de aanvallende middenvelder naar de Duitse club. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub met een notering aan het Damrak maandagochtend bekend, zonder financiële details te noemen.

Het contract van Ekkelenkamp bij Ajax liep nog tot en met 30 juni 2022.

Ekkelenkamp speelde sinds de zomer van 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte in april 2018 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde in totaal 40 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 6 doelpunten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wilbar
0
Ajax rond met West Ham United over transfersom Nicolas Tagliafico

AMSTERDAM - Ajax en het Engelse West Ham United hebben mondeling overeenstemming bereikt over een transfer van Nicolas Tagliafico. De 28-jarige verdediger kan Ajax naar verluidt zo’n twaalf miljoen euro opleveren. De overgang van de Argentijnse international is echter nog geen uitgemaakte zaak, omdat Tagliafico zelf nog tot een akkoord moet komen met de Londense club uit de Premier League.

www.telegraaf.nl/sport/1294558637/aja...
voda
0
Berenberg start volgen Ajax met koopadvies en koersdoel van 20,00 euro
(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Berenberg plakt koopadvies op Ajax
Koersdoel van 20,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is donderdag gestart met het volgen van Ajax met een koopadvies en koersdoel van 20,00 euro.

Volgens analist Trion Reid heeft de Amsterdamse voetbalclub een lang en succesvol verleden van jonge, getalenteerde voetballers opleiden en doorverkopen. De coronacrisis gooide volgens Berenberg roet in het eten, maar de balans blijft sterk en het voortbestaan van de club is niet in gevaar gekomen.

"Nu de pandemie naar de achtergrond verschuift, verwachten we dat de populariteit van voetbal weer opleeft en dat de strategie [van Ajax] uiteindelijk weer vruchten afwerpt", aldus Reid.

Berenberg verwacht dat Ajax in 2022 weer winstgevend zal zijn, wanneer de directe gevolgen van de coronacrisis niet langer wegen op de operationele prestaties van de club. In de tussentijd laten onafhankelijke cijfers zien dat de marktwaarde van het team van Ajax nog altijd hoger ligt dan de marktkapitalisatie van de voetbalonderneming, aldus de analist.

Het aandeel Ajax sloot woensdag op 14,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:31
Koers 10,250
Verschil -0,150 (-1,44%)
Hoog 10,450
Laag 10,200
Volume 2.246
Volume gemiddeld 2.061
Volume gisteren 944

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront