Euronext « Terug naar discussie overzicht

Euronext 2021

227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Gesina49
0
Niet echt een sexy aandeel in de zin van veel posters op dit forum. Ik lees weinig inhoudelijke berichten over ENX.
Heb gisteren wel de bijlage van Maci gelezen, zie de marges, de extra eenmalige uitgaven m.b.t. de Italiaanse aankoop maar hoe dit te interpreteren. Zijn dit heel fraaie resultaten? Mijn gevoel zegt me dat dit zo is alleen zou ik dit bevestigd (of ontkend) willen zien door een belegger met inzicht in financiële verslagen in deze tak van sport.
Er wordt dagelijks stevig gehandeld in ENX en ik ben verbaasd dat op dit forum er weinig opmerkingen geplaatst worden.
Ik ben van goede wil om bepaalde zaken zelf op te zoeken maar een oordeel vellen over de resultaten zoals ENX die gisteren heeft gepresenteerd daar waag ik mij niet aan. Mocht iemand hier iets over kunnen/willen posten dan wordt dit door mij zeer gewaardeerd.
Succes allen,
JoopVisser1
0
Beste Gesina,

Voor jouw probleem zijn er verschillende oplossingen:

1. Bellen met een analist die de beursgenoteerde beurzen volgt.
2. Bellen met je vragen naar investor relations.
3. Kijken naar wat je begrijpt en dan op basis daarvan tevreden of ontevreden zijn.
4. Je aandelen verkopen en een beleggingsfonds daarvoor in de plaats kopen.

Mvg.

Joop
maci
0
Ik weet niet welke broker je hebt, maar onderstaand bericht wat ik destijds ook binnen deze draad heb gepost, staat bij Binck onder de kop Nieuws bij het aandeel.

Het is gedateerd, maar toentertijd al was het bekend dat de Italiaanse beurs zou worden overgenomen.

24-5-2021 10:42:19

Beursblik: UBS zet Euronext op kooplijst
(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het advies voor Euronext verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 92,00 naar 100,00 euro.

De analisten van UBS zijn enthousiast over de overname van Borsa Italiana. Die zal zowel op korte als lange termijn een groeiaanjager zijn, zo denken zij. Op korte termijn zijn het vooral synergievoordelen die de winst zullen aanjagen en op langere termijn is het vooral Clearing dat groei zal opleveren, denken de analisten.

UBS verhoogde de winsttaxaties voor Euronext voor dit jaar en de komende twee jaar met 7 tot 12 procent. Daarmee zit de Zwitserse bank naar eigen zeggen 12 tot 16 procent boven de consensus.

Euronext geldt als de sectorfavoriet bij UBS. Deutsche Boerse en London Stock Exchange staan op Houden.

Door: ABM Financial News.

Mij zou het niet verbazen als het advies binnenkort naar boven wordt bijgesteld.
voda
0
10:09
*Credit Suisse verhoogt koersdoel Euronext van 112,00 naar 117,00 euro
10:09
*Credit Suisse handhaaft Outperform advies op Euronext
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Euronext
Naar 117,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Euronext met 5 euro verhoogd naar 117,00 euro, met een herhaling van het Outperform advies.

De analisten van de Zwitserse zakenbank wezen op "de eerste tekenen van een succesvolle integratie".

Daarbij presenteerde het beursbedrijf onlangs sterke halfjaarcijfers, vinden zij.

"Met een steeds betere omzetmix, een relatief lage waardering en kansen voor nieuwe overnames op de korte termijn, is Euronext onze favoriet onder de Europese beurzen", aldus het analistenteam van Credit.

Het aandeel Euronext steeg vrijdag 0,1 procent naar 92,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Handelsvolumes op Euronext in juli licht omhoog
Minder valuta verhandeld.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in juli licht gestegen in vergelijking tot juni. Dit maakte de Europese beursuitbater vrijdag nabeurs bekend.

In juli stegen de volumes op de cash market met 1 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het echter om een afname van 7 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 10,4 miljard euro.

Er vonden in juli 28 beursgangen plaats ten opzichte van 31 in juni.

Er werden in juli dit jaar 17,6 procent minder aandelenderivaten verhandeld dan in juni. Op jaarbasis was er sprake van een daling van bijna 4 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in juli 2,0 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van juni ging het om een afname van 6,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
maci
0
12-8-2021 18:00:01

Naamsverandering Portugese beurs
(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste Portugese beursindex verandert zijn naam van PSI 20 naar PSI. Dit meldde beursuitbater Euronext donderdag nabeurs.

"De indexmethodologie zal ook worden aangepast om de liquiditeit en efficiëntie van de index te verbeteren en beter te voldoen aan de behoeften van indexgebruikers", aldus Euronext.

Een van de aanpassingen die daarbij wordt doorgevoerd is dat bedrijven minimaal een marktkapitalisatie van 100 miljoen euro moeten hebben om een notering te kunnen krijgen aan de PSI.

De nieuwe naam en wijzigingen in de methodologie zijn bedoeld om de aantrekkelijkheid van de PSI te vergroten, aldus Euronext, en gaan per maart 2022 in bij de jaarlijkse herziening van de index.

voda
0
Advies van HSBC over Euronext
Beurshuis HSBC
Aandeel Euronext
Datum 27 augustus 2021
Advies Houden
Koersdoel 102,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 27 augustus 2021 hebben de analisten van HSBC hun beleggingsadvies voor Euronext (ENX; ISIN: NL0006294274) verlaagd van "kopen" naar "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 102,00 EUR.

Op 10 februari 2021 publiceerde Euronext zijn jaarresultaten.
maci
0
7-9-2021 18:05:57

Handelsvolumes op Euronext in augustus gedaald
(ABM FN) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in augustus gedaald. Dit maakte de Europese beursuitbater dinsdag nabeurs bekend.

In augustus daalden de volumes op de cash market met 6 procent op maandbasis. Op jaarbasis ging het ook om een afname van 6 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 9,6 miljard euro.

Er vonden in augustus, ondanks de vakantie, toch nog 10 beursgangen plaats. In juli waren dit er nog 28.

Er werden in augustus 13,5 procent minder aandelenderivaten verhandeld dan in juli. Op jaarbasis was er sprake van een daling van ruim 9 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in augustus 12,5 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van juli ging het om een afname van 12,9 procent.
voda
0
BNP Paribas rondt verkoop belang in Euronext af - media
2,2 miljoen aandelen verkocht.

(ABM FN-Dow Jones) BNP Paribas Fortis heeft 2,2 miljoen aandelen in Euronext verkocht tegen een prijs van 101,00 euro per aandeel. Dit schreef persbureau Reuters vrijdagochtend.

De aandelen werden verkocht aan institutionele beleggers.

Het aandeel Euronext daalde vanochtend met 2,5 procent tot 102,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JoopVisser1
0
Volgens wisten ze in de markt dit gisteren al, en tikte de koers een hoogtepunt aan van euro 105 nog wat.
voda
0
Advies van J.P. Morgan over Euronext
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Euronext
Datum 30 september 2021
Advies Neutraal
Koersdoel 108,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 30 september 2021 brengen de analisten van J.P. Morgan het beleggingsadvies "neutraal" uit voor Euronext (ENX; ISIN: NL0006294274).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 108,00 EUR.

Op 10 februari 2021 publiceerde Euronext zijn jaarresultaten.
maci
0
Handelsvolumes op Euronext in september gestegen
Minder valuta verhandeld.

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in september gestegen. Dit maakte de Europese beursuitbater woensdag nabeurs bekend.

In september stegen de volumes op de cash market met 20 procent op maandbasis. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 8 procent. De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag op 12,5 miljard euro.

Er vonden in september 13 beursgangen plaats. In augustus waren dit er nog 10.

Er werden in september 49,7 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in augustus. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 24,0 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in september 13,1 procent lager dan een jaar eerder. Ten opzichte van augustus was sprake van een toename van 17,1 procent.

Door: ABM Financial News.
Gesina49
0
Dat lijken mij prima cijfers.
Wat is nu het belangrijkste onderdeel in dit bericht? Volumes cash market en gemiddelde dagelijkse transactiewaarde?
maci
0
Goede vraag, waar ik het antwoord niet op weet.

In het algemeen zijn het prima cijfers, want Euronext verdient aan elke gedane transactie.
Ik neem aan dat er aan een beursgang procentueel veel meer wordt verdient.

Ook, beter gezegd: in slechte tijden met sterk dalende koersen, spint Euronext garen. Hoe hoger de omzetten zijn, hoe meer inkomen er wordt gegenereerd.
maci
0
Aandelenmarkt stevent af op recordjaar
De kans is groot dat 2021 de boeken ingaat als een recordjaar op de beurzen. Misschien niet qua rendement, maar wel qua instroom. Wereldwijd is tot medio augustus 681 mrd dollar naar aandelenfondsen gestroomd. Schroders constateert dat de animo voor beleggen toeneemt. In Nederland nog meer dan elders ter wereld. Volgens de vermogensbeheerder beleggen en sparen de Nederlanders graag. (FD)
arconati
0
Samengevat lijkt de volumegroei bij Euronext zwak, rekening houdende met het deels inpikken van de Londense handel en de overname van de Italiaanse beurs. Overtreft die groei de groei van het aantal uitstaande aandelen of niet? Over de andere activiteitenontwikkelingen hebben we het gissen, nochtans belangrijker? Euronext neemt de aandeelhouders niet au serieux in zijn communicatie, het lijkt een overheidsbedrijf, geleid door ambtenaren. Ook lijkt het alsof de eindeloze mogelijkheden, inzake data vb, niet benut worden. Benieuwd naar de communicatie over de strategie binnen kort.
voda
0
Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Euronext
Naar 116,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor Euronext verhoogd van 112,00 naar 116,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Euronext is een bedrijf dat een stevige transformatie achter de rug heeft, met de aankoop van de Italiaanse beurs als laatste grote verandering, aldus analist Benjamin Goy.

De analist hoopt op de beleggersdag van 9 november meer te horen over de voordelen die dit allemaal biedt.

Hij rekent op een positieve boodschap ten aanzien van de omzetgroei en de EBITDA-marge in de komende jaren.

Goy denkt dat dit niet alleen de winst goed zal doen, maar ook de waardering van Euronext, nu het nieuwe strategische en financiële profiel van het nieuwe bedrijf steeds duidelijk zichtbaar wordt.

In aanloop naar de beleggersdag besloot Deutsche Bank om de taxaties met circa 5 procent te verhogen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Advies van Citigroup over Euronext
Beurshuis Citigroup
Aandeel Euronext
Datum 19 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 112,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 19 oktober 2021 hebben de analisten van Citigroup hun beleggingsadvies voor Euronext (ENX; ISIN: NL0006294274) herhaald. Het advies van Citigroup voor Euronext blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 105,00 EUR naar 112,00 EUR.

Op 10 februari 2021 publiceerde Euronext zijn jaarresultaten.
227 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 85,500
Verschil -2,650 (-3,01%)
Hoog 87,050
Laag 84,600
Volume 148.807
Volume gemiddeld 147.859
Volume gisteren 123.612

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront