Bever « Terug naar discussie overzicht

2021 Zet Jos van Erk Bever dit jaar aan het werk?

140 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
shaai
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 september 2021 12:15:

Ronnie heeft nu genoeg geld om een bod te doen op de bij derden uitstaande aandelen en de beursnotering op te heffen.
Ze hebben voor 60mln een deel vd porto verkocht, en nu kennelijk 60mln cash en een market cap van nog geen 70mln
shaai
0
el bevestigt een woordvoerder dat 'voor zover bekend geen sprake is van een eigenaarswissel'

Dus de BVs die eigenaar zijn, daarvan zijn de aandelen verkocht oid?
En zou Bever dan ook afspraken hebben qua earnout/winstdeling uit het ontwikkelen?
shaai
0
Peter van der Hulst
Woensdag 23 juni 2021 om 11:00
m.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20210623_1...

Met een correctie van het bestemmingsplan is nieuwbouw op het Gat van Palace in Noordwijk weer nadrukkelijk in zicht. De gemeenteraad heeft dinsdagavond de nodige voorwaarden gesteld waaraan een plan moet voldoen. Een pleidooi voor verdere inperking van het aantal vierkante meters kreeg geen meerderheid.
…..
….
Toch zagen PvdA, GroenLinks en PUUR de 8.715 vierkante meter en de voorgestelde bouwhoogte tot 26 meter niet zitten. Ze wilden verdere inperking van de bouwmogelijkheden door terug te grijpen op de criteria uit Noordduinen. Zij benadrukten dat verruiming in belang van eigenaar Bever Holding is en niet in het belang van de inwoners van Noordwijk en de direct omwonenden. De drie partijen kregen alleen bijval van Bruisend Noordwijk. Dat was onvoldoende, waarna een ruime meerderheid van de gemeenteraad instemde met de nieuwe contouren.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

shaai schreef op 6 september 2021 16:33:

[...]

Ze hebben voor 60mln een deel vd porto verkocht, en nu kennelijk 60mln cash en een market cap van nog geen 70mln
En wat gebeurt er dan met de hypotheek van €34,6 mln die de koper eerder verschafte? Ik denk dat die wordt verrekend en niet wordt kwijtgescholden ;) Wel een hele verbetering ten opzichtige van de 30K die er per 31/12/20 nog over was (bron: de niet door een accountant gecontroleerde jaarrekening).

Overigens opvallend dat deze transactie kennelijk al maanden geleden beklonken is en nu pas "bij toeval" naar buiten komt. Typisch Bever, zou ik zeggen.

Verder wordt er gesproken over verkoop van 1/3e van de portefeuille, maar daarbij wordt volgens mij vooral gekeken naar de opbrengst van €60 mln ten opzichte van de totale portefeuille van €152 mln. Ik kan niet inschatten hoe die opbrengst zich verhoudt ten opzichte van de boekwaarde; in het jaarverslag wordt meermaals verwezen naar het niet-bestaande hoofdstuk "Vastgoedportefeuille". Wel is er op p. 49 een overzichtje te vinden waaruit blijkt dat de totale NL-portefeuille voor €108 mln in de boeken staat. Buiten "Noordwijk" bestaat die uit een bouwperceel in Aalsmeer, een knollenveld in Hillegom en het befaamde Ivicke te Wassenaar.

Kortom, geheel in Bever-stijl is er voor de buitenstaander geen touw aan vast te knopen. Wel lijkt er eindelijk schot in te komen, maar wellicht is dat slechts een gevolg van het feit dat die van Erk te elfder ure de hypotheeklening van Volker Wessels heeft "overgenomen", dus waarschijnlijk eerder een "moetje" dan een gigantische doorbraak.

Ik volg Bever overigens met een half oog, vooral uit nieuwsgierigheid. Die 1550 stuks die er op €4,10 lagen heb ik dan ook aan me voorbij laten gaan. Was het gij die om 16:29.59999 die kooporder afvuurde?
shaai
0
Ik hoop dat op de AvA een stuk meer duidelijk gaat worden, hoewel dat soms ook wel Kremlin-watchen lijkt.

Zelf volg ik Bever ook uit interesse, maar ook als belegging. In het verleden heb ik er zelfs wel eens een best forse positie in gehad, toen bij elkaar gesprokkeld, maar nu een vrij bescheiden positie.
DeZwarteRidder
1
wiegveld
0
Is er wel echt verkocht? Of alleen overdracht juridisch eigendom om Gemeente Noordwijk hun kloten op het blok te laten leggen.
Ze hebben voorkeurskooprecht en zo krijgt Bever als Noordwijk hapt een hele goede prijs voor die bouwgrond.
Noordwijk en Bever zijn om en om gijzelaar en gijzelnemer!
Tijd voor een bemiddelaar zou ik denken.
shaai
0
“ En wat gebeurt er dan met de hypotheek van €34,6 mln die de koper eerder verschafte? Ik denk dat die wordt verrekend en niet wordt kwijtgescholden ;) ”

Uiteraard, maar die schuld is nu wel weg, ze zijn nu schuldenvrij en hebben nog ruim 25mln cash.

Maar idd wel benieuwd hoeveel boekwinst op de 60mln verkoopprijs wordt gemaakt. Hopelijk voer voor de AvA.

En als het doorgaat met Van Erk, of er nog een winstdeling is oid. Ik meen dat ze ook zoiets hebben bij dat flinke hotel in Aalsmeer hebben afgesproken.
voda
1
AFM legt handel in Bever Holding stil
Vastgoedbelegger zou derde van portefeuille hebben verkocht.

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft de handel in het aandeel van vastgoedbedrijf Bever Holding stilgelegd in afwachting van een persbericht. Dit meldde de financieel toezichthouder woensdagmiddag.

Het Financieele Dagblad meldde eerder deze week dat Bever een derde van zijn vastgoedportefeuille verkocht zou hebben aan een bouwbedrijf. Naar verluidt zijn percelen in Noordwijk verkocht aan het Zuid-Hollandse bouwbedrijf Adriaan van Erk Groep voor 60 miljoen euro.

Vooralsnog heeft Bever geen melding gemaakt van een eventuele verkoop.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
shaai
0
afm.nl/nl-nl/professionals/nieuws/202...

AFM legt handel in Bever Holding N.V. stil
8 september 2021 Maatregel

Voorgevel AFM-gebouw
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt bekend dat zij een aanwijzing heeft gegeven om de handel in Bever Holding N.V. op te schorten.

Financieel instrument: Bever Holding N.V.
ISIN code: NL0000285278
Reden om op te schorten: Afwachting persbericht Bever Holding N.V.
Op verzoek van marktexploitant/beleggingsonderneming? Nee

Datum: 8 september 2021
Vanaf: 15:15 uur CET
Tot: Nader order
wiegveld
0
Volgems FD sommeert ACM Bever om klaarheid te geben over onthulling in FD over de verkoop door Bever.
Wordt tijd, maar nog geen persbericht.
shaai
0
fd.nl/financiele-markten/1412086/hand...

In het kort

AFM legt handel in vastgoedfonds Bever Holding 'tot nader order' stil
Het FD onthulde deze week dat Bever meerdere percelen voor €60 mln verkocht
Bever heeft tot op heden niets over de transacties gecommuniceerd

En:

Woensdag werd de handel in Bever nog niet hervat. De AFM is nog in afwachting van tekst en uitleg, aldus een woordvoerder van de toezichthouder. Pas nadat die verklaring voldoende transparant wordt geacht, kunnen beleggers weer aan de slag. De huidige situatie 'kan zomaar een paar dagen duren', zegt de woordvoerder.

voda
1
Handel in vastgoedfonds Bever stilgelegd na onthulling FD
Sonny Motké 8 sept   20:31

Het 'Gat van Palace' is een van de percelen die vastgoedbedrijf Bever Holding in stilte heeft verkocht aan Adriaan van Erk Groep. De AFM eist meer opheldering van Bever, en heeft de handel stilgelegd. Foto: Ramon van Flymen voor het FD

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft woensdagmiddag de directie van vastgoedmaatschappij Bever Holding gesommeerd openheid van zaken te geven over de bedrijfsvoering. De handel in het aandeel is om 15.15 uur 'tot nader order' stilgelegd, en mag pas hervat worden als Bever een persbericht publiceert met afdoende informatie.

De ingrijpende handelsmaatregel volgt daags na een onthullend artikel in het FD, waarin viel te lezen dat Bever in stilte een derde van zijn vastgoedportefeuille heeft verkocht. Het Zuid-Hollandse bouwconcern Adriaan van Erk Groep heeft tien percelen overgenomen voor €60 mln.

Het betreft projecten in Noordwijk die soms al jaren stilliggen, waaronder het zogenoemde 'Gat van Palace', een plein aan de boulevard langs de kust, waar tot eind jaren zeventig een hotel stond.

'Eindelijk'
Zowel Bever als Van Erk heeft tot op heden niets gecommuniceerd over de verkopen. De gemeente Noordwijk bevestigde tegen deze krant bekend te zijn met de transacties, met de kanttekening dat voor meerdere percelen geen 'eigenaarswissel' plaatsvond. De reden is dat de gemeente nog een recht van eerste koop heeft op deze objecten.

Het college van Noordwijk heeft de gemeenteraad deze week geïnformeerd dat wordt gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst met Van Erk, om 'eindelijk te komen tot een passende ontwikkeling'.

Strenge regels
Sommige perceelverkopen dateren al van eind vorig jaar, rond het moment dat een executoriale veiling van Bever-projecten op de rol stond. Door tussenkomst van Van Erk werd die veiling voorkomen. Dit tot teleurstelling van de gemeente Noordwijk, die een mogelijkheid misliep om beeldbepalende projecten in handen te krijgen.

De verkopen kwamen niet eerder in de publiciteit mede doordat de notaris 'geen opdracht' kreeg deze in te schrijven in openbare registers. Dat is niet verboden, maar wel opmerkelijk: een inschrijving biedt een kopende partij bescherming tegen risico's, zoals beslag.

Hoewel de AFM het officieel niet bevestigt, zullen de perceelverkopen tot gefronste wenkbrauwen hebben geleid. Beursgenoteerde bedrijven moeten aan strenge regels voldoen, waaronder het tijdig informeren van de markt. De verkoop van een significant deel van een onroerendgoedportefeuille ter waarde van €152 mln valt daaronder te classificeren.

Dagen
Woensdag werd de handel in Bever nog niet hervat. De AFM is nog in afwachting van tekst en uitleg, aldus een woordvoerder van de toezichthouder. Pas nadat die verklaring voldoende transparant wordt geacht, kunnen beleggers weer aan de slag. De huidige situatie 'kan zomaar een paar dagen duren', zegt de woordvoerder.

Op de burelen van Bever was niemand telefonisch bereikbaar; een schriftelijk commentaarverzoek bleef onbeantwoord. Een aandeel Bever kost nu €3,80, het fonds heeft een marktkapitalisatie van circa €65 mln. Vorig jaar leed Bever een verlies van €3,09 mln.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1412086/hand...
Biobert
0
Bever Holding komt voorlopig echt niet met een persbericht. Ze hebben er lak aan de dat er geen handel kan plaatsvinden op Euronext. Door geheimzinnigheid tegenover de Gemeente Noordwijk kunnen ze die uitspelen in de tien transacties met van Erp. Onze winst komt later, het is een kwestie van geduld tot.........?
hjs64
0
Ik kan mij niet voorstellen dat Bever een fatsoenlijke prijs heeft gekregen voor die grondstukken. Bever stond met de rug tegen de muur toen van Erp te hulp schoot, tegen een prijs.
DeZwarteRidder
1
quote:

hjs64 schreef op 9 september 2021 16:11:

Ik kan mij niet voorstellen dat Bever een fatsoenlijke prijs heeft gekregen voor die grondstukken. Bever stond met de rug tegen de muur toen van Erp te hulp schoot, tegen een prijs.
Ik denk dat Bever een redelijke prijs krijgt plus een aandeel van de winst.
140 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:30
Koers 2,460
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 753
Volume gisteren 598

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront