Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 » | Laatste
voda
0
Update: Zwarte cijfers voor Delta Airlines

Door ABM Financial News op woensdag 14 juli 2021
Views: 1.707

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal weer winst geboekt, na rode cijfers in de eerste drie maanden. Dit bleek woensdag bij publicatie van de resultaten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Delta Air Lines zag de winst ten opzichte van dezelfde periode in 2019 halveren van ruim 1,4 miljard naar 652 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar leed de maatschappij echter een verlies van 1,2 miljard dollar.

De omzet daalde van 12,5 miljard naar 7,1 miljard dollar. Die daling van 5,4 miljard dollar was sterker dan de kosten die met 4,1 miljard dollar werden teruggebracht naar 6,3 miljard dollar.

De aangepaste nettoschuld bedroeg 18,3 miljard dollar. Dat is 7,8 miljard dollar meer dan aan het einde van 2019. Vermoedelijk loopt de schuld in het derde kwartaal nog verder op.

Outlook

CEO Ed Bastian rekent voor de tweede jaarhelft op een duurzame winstgevendheid. Inmiddels zijn de binnenlandse vluchten weer op het peil van 2019 en sprak de topman van "bemoedigende signalen" voor de zakelijke en internationale vluchten.

Voor het lopende derde kwartaal verwacht Delta Airlines verder dat de omzet met 30 tot 35 procent daalt.

Het aandeel Delta Air Lines steeg woensdag in de elektronische handel voorbeurs met 1,6 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.
voda
0
Omzet easyJet trekt aan
Capaciteit zal flink toenemen.

(ABM FN-Dow Jones) easyJet heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien aantrekken, mede dankzij een beperkte uitbreiding van de capaciteit. Dit maakte de Britse budgetmaatschappij dinsdag bekend met de cijfers over het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar.

In het afgelopen kwartaal, dat liep tot 30 juni, vervoerde easyJet krap 3 miljoen passagiers. easyJet vloog desondanks op slechts 17 procent van de capaciteit in het derde kwartaal van 2019. Hierdoor steeg de omzet op jaarbasis van 7,2 miljoen pond tot 213 miljoen pond. Als gevolg van de coronacrisis, bleven de vliegtuigen van easyJet nagenoeg twee weken aan de grond.

In het derde kwartaal van 2019, nog voor de coronacrisis uitbrak, behaalde easyJet nog een omzet van bijna 1,8 miljard pond.

easyJet noemde de resultaten zelf in lijn met de verwachting.

Per 31 maart had de luchtvaarder de beschikking over 2,9 miljard pond aan liquide middelen, nadat easyJet circa 5,5 miljard pond ophaalde sinds het begin van de pandemie.

"In de loop van het afgelopen kwartaal hebben we de aanhoudende uitdagingen van de pandemie succesvol het hoofd geboden, door ons operationele reactievermogen te gebruiken om aan de vraag te voldoen en ons te concentreren op kostenbeheersing en het minimaliseren van de cash burn", aldus CEO Johan Lundgren van easyJet.

De cash burn kwam in het tweede kwartaal nog uit op circa 38 miljoen pond per week en in het derde kwartaal op 34 miljoen pond per week, hetgeen beter was dan de 40 miljoen pond waar easyJet vooraf op mikte.

Onder de streep restte een zogenoemd headline verlies voor belastingen van 318 miljoen pond, waar dit een jaar eerder nog een verlies was van 347 miljoen pond.

Outlook

easyJet verwacht in het lopende kwartaal 60 procent van de totale capaciteit uit 2019 uit te voeren. Om te profiteren van de opgeheven reisrestricties in Europa en de versoepeling van de beperkingen voor volledig gevaccineerde personen in het VK, zegt easyJet de capaciteit te verschuiven naar populaire routes waar de maatschappij een stijgende vraag van klanten ziet.

Met een kostenverlagingsprogramma wil easyJet onverminderd 500 miljoen pond besparen dit jaar. De luchtvaarder deed verder geen concrete uitspraken over de verwachtingen dit jaar.

"In dit stadium, gezien het aanhoudende niveau van onzekerheid op korte termijn, zou het niet gepast zijn om verdere financiële richtlijnen te verstrekken voor het boekjaar 2021."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Nog altijd rode cijfers voor Ryanair
Aantal passagiers en omzet wel gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal meer passagiers vervoerd en omzet geboekt, maar bleef wel stevig in het rood. Dit bleek maandag voorbeurs.

Topman Michael O'Leary kijkt uit naar september, als de meeste volwassenen in Europa gevaccineerd zijn. Hij verwacht dat er dan wel zicht komt op een sterk herstel van het vliegverkeer, zoals momenteel al zichtbaar is bij binnenlandse vluchten in de VS.

Er werden afgelopen kwartaal, het eerste kwartaal van het lopende boekjaar 2022, 8,1 miljoen passagiers vervoerd. Dat is ruim meer dan de half miljoen passagiers een jaar eerder in dezelfde periode. De bezettingsgraad steeg van 61 naar 73 procent.

Deze stijging van het aantal passagiers leverde ook meer omzet op. Die steeg van 125 miljoen naar 371 miljoen euro. De operationele kosten verdubbelen echter ook ruimschoots naar 675 miljoen euro, waardoor Ryanair een nettoverlies leed van 273 miljoen euro. In het tweede kwartaal van 2020 bedroeg het verlies 185 miljoen euro.

Vooralsnog vindt Ryanair het niet mogelijk om een outlook voor dit boekjaar af te geven. Wel denkt de maatschappij dat onder de streep vermoedelijk een klein verlies zal resten, of mogelijk zelfs een break even resultaat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ryanair ziet passagiersvervoer verdubbelen
Bezettingsgraad van 80 procent in juli.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juli fors meer passagiers vervoerd. Dit bleek woensdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Ryanair vervoerde afgelopen maand 9,3 miljoen passagiers, wat een ruime verdubbeling op jaarbasis was. In juli 2020 ging het nog om 4,4 miljoen passagiers.

De bezettingsgraad kwam in juli dit jaar uit op 80 procent. Ondanks de coronacrisis werden in juli 61.000 vluchten uitgevoerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Positieve kasstroom voor Lufthansa
Nog steeds fors verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft in het afgelopen kwartaal de verliezen zien teruglopen en de vrije kasstroom was daarnaast zelfs positief. Dit maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdagochtend bekend.

De aangepaste EBIT kwam uit op 952 miljoen euro negatief. Een jaar eerder boekte Lufthansa nog een verlies van circa 1,7 miljard euro.

De aangepaste kasstroom was daarentegen voor het eerste sinds de start van de coronacrisis weer positief, benadrukte de maatschappij. Dankzij forse kostenbesparingen en aantrekkende boekingen bedroeg de kasstroom 340 miljoen euro.

Het aantal medewerkers daalde op jaarbasis met 16 procent van 129.356 naar 108.072.

In het tweede kwartaal profiteerde Lufthansa bovendien van een versoepeling van de reisbeperkingen in het internationale luchtverkeer. Alleen al in juni was het aantal boekingen ruim twee keer zo hoog als aan het begin van het kwartaal.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis dan ook met 70 procent naar 3,2 miljard euro.

De nettoschuld steeg daarnaast van 7,3 miljard euro naar 8,9 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Duitse staat verkleint belang in Lufthansa
Van 20 naar 15 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het staatssteunfonds om Deutsche Lufthansa overeind te houden tijdens de coronacrisis verkleint zijn belang in de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft het Duitse ministerie van financiën maandag bekendgemaakt.

Het fonds had een belang van 20 procent in Lufthansa en zal zijn deelneming mogelijk met een kwart verkleinen met ingang van maandag, zei het ministerie. Dat betekent dat gedurende de komende weken een belang van 5 procent zal worden verkocht.

De deelneming kan worden afgebouwd omdat de maatregelen die Lufthansa nam tegen de crisis goed werken, stelde het ministerie.

Lufthansa kreeg in totaal 9 miljard euro aan staatssteun tijdens de crisis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
CEO Ryanair ziet zeer sterk herstel - media
Topman waarschuwt wel voor lagere ticketprijzen.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Michael O'Leary van Ryanair verwacht een zeer sterk herstel in de komende maanden. Dit zei de topman dinsdag in een gesprek met persbureau Reuters.

O'Leary verwacht de doelstelling van 10,5 miljoen passagiers in augustus te overtreffen en de topman voorziet dat deze aantallen ook in de maanden september, oktober en november zullen aanhouden. De ticketprijzen zullen wel lager zijn dan in de periode voorafgaand aan de coronacrisis, zo waarschuwde O'Leary.

"Als de coronacrisis niet verergert, dan is er een zeer sterk herstel ophanden", aldus O'Leary.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Luchtvrachtvervoer ook in juli weer gestegen - IATA
Organisatie ziet druk in augustus door deltavariant.

(ABM FN-Dow Jones) Het wereldwijde luchtvrachtvervoer is ook in juli gestegen. Dit meldde brancheorganisatie IATA dinsdag.

Er was sprake van een stijging van 8,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2019, iets minder sterk dan de 9,2 procent groei in juni. Sinds het begin van het jaar is de groei nu 7,9 procent.

Er is sprake van een zijwaartse trend op hoog niveau in de laatste drie maanden, stelde IATA. In alle regio's was sprake van groei, ook in Latijns-Amerika, dat vorige maand nog krimp liet zien.

De beladingsgraad steeg voor dit jaar naar 57,4 procent, van 56,5 procent een maand eerder. De IATA ziet hier risico's dat deze verbetering in augustus weer deels of geheel teniet zal worden gedaan.

De gevolgen van de deltavariant van het coronavirus voor de toeleveringsketens zullen in augustus ook de vrachtvolumes onder druk zetten, verwacht de brancheorganisatie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Krimp passagiersvervoer blijft mondjesmaat afnemen - IATA
Nog wel altijd flinke krimp in juli.

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in juli fors afgenomen, maar opnieuw iets minder sterk dan in de voorgaande maanden. Dit meldde brancheorganisatie IATA woensdag.

De vraag naar vliegreizen daalde met 53,1 procent in vergelijking tot juli 2019, toen er nog geen sprake was van een coronacrisis. In juni ging het om een krimp van 60,0 procent en in mei om een afname met 62,9 procent.

IATA schreef deze kleinere krimp toe aan de verdere uitrol van vaccins en de vraag naar tickets tijdens de traditioneel drukke zomerperiode.

Waar de daling internationaal 73,6 procent was, was dit voor binnenlands reizen nog maar 15,6 procent ten opzichte van juli 2019. Een maand eerder ging het om afnames van respectievelijk 80,9 en 22,4 procent.

IATA ziet wel dat het aantal boekingen in augustus terugliep. Dit heeft volgens de brancheorganisatie vooral te maken met een zwakke binnenlandse markt in China, waar de recente nieuwe uitbraak van het coronavirus resulteerde in het lamleggen van veel belangrijke vliegroutes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ryanair ziet passagiersvervoer weer flink stijgen
Bezettingsgraad van 82 procent in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in augustus fors meer passagiers vervoerd. Dit bleek donderdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Ryanair vervoerde afgelopen maand 11,1 miljoen passagiers. In augustus 2020 bleef de teller steken op 7,0 miljoen passagiers.

De bezettingsgraad kwam afgelopen augustus uit op 82 procent. Dat is 9 procentpunt meer dan in dezelfde periode in 2020 en 2 procentpunt meer dan in juli dit jaar, toen er 9,3 miljoen passagiers werden vervoerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
EasyJet haalt cash op voor groeikansen
Overnamebod afgewezen.

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet get heeft een overnamebod afgewezen en doet een claimemissie van 1,2 miljard pond sterling om zijn balans te herstellen en zelf te kunnen investeren in groei. Dat maakte de Britse prijsvechter donderdag bekend.

Er was een ongevraagd overnamebod ontvangen dat na zorgvuldige beoordeling werd afgewezen. De potentiële bieder ziet af van een bod, meldde EasyJet, wijzend op de lage premie van het bod.

De luchtvaarder ziet zelf kansen als gevolg van de pandemie. "Het bestuur heeft geconcludeerd dat het ophalen van extra aandelenkapitaal de positionering van EasyJet in de Europese luchtvaartsector voor de lange termijn zal beschermen en groei zal ondersteunen, nu nieuwe kansen zich voordoen door de coronaviruspandemie", stelde het bedrijf.

De nieuwe aandelen, waarvoor al volledig is ingetekend, brengen de balans weer op het niveau van voor de pandemie en versterken de liquiditeit, zei de luchtvaartmaatschappij. Er is ook een nieuwe kredietlijn van 400 miljoen dollar afgesloten.

EasyJet zei verder te verwachten dat de capaciteit in het vierde kwartaal rond 57 procent van het niveau van twee jaar eerder zal liggen. Dit zou in het eerstvolgende kwartaal bijna 60 procent moeten zijn. Binnen de EU was de capaciteit 81 procent. De beladingsgraad was 82 procent in augustus en voor vluchten binnen de EU was dit 85 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Update: EasyJet haalt cash op voor groeikansen
Overnamebod afgewezen.

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet heeft een overnamebod afgewezen en doet een claimemissie van 1,2 miljard pond sterling om zijn balans te herstellen en zelf te kunnen investeren in groei. Dat maakte de Britse prijsvechter donderdag bekend.

Er was een ongevraagd overnamebod ontvangen dat na zorgvuldige beoordeling werd afgewezen. De potentiële bieder ziet af van een bod, meldde EasyJet, wijzend op de lage premie van het bod. Volgens persbureau Bloomberg zou Wizz Air EasyJet hebben benaderd. Bronnen stellen tegenover het persbureau dat de prijsvechter uit Oost-Europa een eerste voorstel zou hebben gedaan om alle aandelen EasyJet over te nemen. EasyJet noch Wizz Air wilde tegenover Bloomberg reageren op de geruchten.

EasyJet ziet zelf kansen als gevolg van de pandemie. "Het bestuur heeft geconcludeerd dat het ophalen van extra aandelenkapitaal de positionering van EasyJet in de Europese luchtvaartsector voor de lange termijn zal beschermen en groei zal ondersteunen, nu nieuwe kansen zich voordoen door de coronaviruspandemie", stelde het bedrijf.

De nieuwe aandelen, waarvoor al volledig is ingetekend, brengen de balans weer op het niveau van voor de pandemie en versterken de liquiditeit, zei de luchtvaartmaatschappij. Er is ook een nieuwe kredietlijn van 400 miljoen dollar afgesloten.

EasyJet zei verder te verwachten dat de capaciteit in het vierde kwartaal rond 57 procent van het niveau van twee jaar eerder zal liggen. Dit zou in het eerstvolgende kwartaal bijna 60 procent moeten zijn. Binnen de EU was de capaciteit 81 procent. De beladingsgraad was 82 procent in augustus en voor vluchten binnen de EU was dit 85 procent.

Het aandeel EasyJet maakte donderdagochtend een koersval van 10,8 procent, terwijl Wizz Air in Londen 4,0 procent inleverde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese Commissie verklaart staatssteun Alitalia onrechtmatig
Betreft twee leningen van totaal 900 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft twee staatsleningen uit 2017 aan de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia van in totaal 900 miljoen euro als onrechtmatig bestempeld. Dit maakte de commissie vrijdag bekend.

Volgens eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager zijn de leningen in strijd met de regelgeving van de Europese Unie. In april 2018 is op basis van klachten over de steunleningen een onderzoek door de commissie gestart.

Dit betekent dat Italië de uitgeleende gelden moet terugeisen, inclusief rente, om de concurrentieverhoudingen in de markt te herstellen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
gbakl
0
lekker vlotte actie van de Eur. regelneven...en nu ?

de kale en inmiddels eindelijk failliet verklaarde kip (Alitalia) plukken ?

stelletje armzalige angsthazen en kippen..... daar in Brussel.
voda
0
Canberra blokkeert samenwerking Qantas en JAL
Van onze redacteur 08:28

Japan Airlines (JAL) en de Australische branchegenoot Qantas mogen niet samen optrekken op de vliegroutes tussen Japan en Australië. De Australische mededingingsautoriteit in Canberra heeft dat maandagochtend bekendgemaakt.

Voorzitter Rod Sims van de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) verklaarde in een persbericht er niet van overtuigd te zijn dat de voordelen van samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen voor de samenleving groter zijn dan de negatieve invloed op de concurrentieverhoudingen.

'Sleutel voor herstel'
'Het laten voortbestaan van de concurrentie is de sleutel voor het herstel op de lange termijn van de luchtvaart- en toeristische sector als de beperkingen op het internationale reizen zijn versoepeld', aldus Sims.

JAL en Qantas waren van plan om de tarieven en de vluchtschema's op elkaar af te stemmen. Volgens de ACCC zou het voor andere luchtvaartmaatschappijen erg moeilijk worden om routes tussen Australië en Japan te onderhouden als Qantas en Japan Airlines de handen ineenslaan.

ANA en Virgin
All Nippon Airways (ANA) is volgens persbureau Reuters op dit moment het enige andere luchtvaartbedrijf dat rechtstreeks tussen de twee landen vliegt.

Virgin Australia had tegen de ACCC verklaard, aldus de toezichthouder, dat het moeilijker zou zijn om toegang te krijgen tot de route van Australië naar Japan als het moet concurreren met de twee samenwerkende maatschappijen. Zonder partnerschap tussen JAL en Qantas zou dat makkelijker zijn.

Qantas en Japan Airlines uitten maandag in een gezamenlijke verklaring hun teleurstelling over de uitspraak van de markttoezichthouder.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1412419/canberra-blokk...
voda
0
Ryanair wil duizenden nieuwe werknemers aannemen
Investering van 50 miljoen euro in trainingscentrum.

(ABM FN) Ryanair is van plan 5.000 nieuwe piloten en cabinepersoneel aan te nemen in de komende vijf jaar. Dit maakte de Ierse prijsvechter dinsdag bekend.

Ryanair sloot een overeenkomst met Airline Flight Academy voor de opening van een nieuw trainingscentrum voor piloten. Met dit nieuwe centrum is 50 miljoen euro gemoeid.

Dit trainingscentrum is nodig om piloten en cabinepersoneel op te leiden die de nieuwe Boeing 737 kunnen bemannen, die het voor Ryanair mogelijk moet maken om tegen 2025 circa 200 miljoen passagiers per jaar te kunnen vervoeren.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Koopverbod voor Ryanair
05:02

Als er een ceo is op wie je kunt rekenen als het gaat om stevige uitspraken over de concurrentie, dan is het wel Michael O’Leary. De ceo van Ryanair ging in op de halfslachtige poging die Wizz Air had ondernomen om Easyjet over te nemen. Easyjet had die direct afgewezen en klopte onmiddellijk aan bij beleggers voor een kapitaalinjectie, via de uitgifte van afgeprijsde nieuwe aandelen. Volgens O’Leary moeten Wizz Air en Easyjet samengaan of overgenomen worden, anders overleven ze het niet.

O’Leary heeft makkelijk praten, want met Ryanair gaat het helemaal niet slecht. De vliegtuigen raken steeds voller, inmiddels weer 85% van het niveau van voor de pandemie. Deze winter zal dat oplopen tot 100%, zo verwacht het bedrijf, dat spreekt van een ‘zeer sterk herstel’. Dinsdag zei Ryanair 5000 nieuwe banen te gaan creëren om de verdere groei in goede banen te leiden, al moet daarvoor wel een conflict met Boeing worden bijgelegd over de aankoopprijs van nieuwe toestellen.

Op de beurs is aan de koersgrafiek van Ryanair nauwelijks meer te zien dat een pandemie het Europese vliegverkeer had stilgelegd, dat de houding ten opzichte van zakenreizen voorgoed is veranderd, en dat de reiziger door snel toenemend klimaatbewustzijn steeds vaker het vliegtuig links laat liggen. De koers van het aandeel staat al lang weer op het niveau van voor de pandemie; zelfs al sinds november vorig jaar.

Dat is natuurlijk ook Britse beleggers niet ontgaan. Ryanair heeft in het VK een wat aparte status – ondanks de enorme harp op de staart van de toestellen van de Ierse maatschappij, wordt het bedrijf in de media regelmatig als ‘Britse’ maatschappij opgevoerd. Dat komt wellicht door de basis op London Stansted Airport, verreweg de grootste van het bedrijf. (Hoewel? Een Britse vriend vroeg mij recent nog verbaasd of Ierland dan geen onderdeel van het VK was, dus misschien zit het dieper.)

Hoe dan ook, sinds de start van het kalenderjaar zijn circa 1 miljoen Ryanair-aandelen gekocht door Britse beleggers. Zij kregen afgelopen week van het bedrijf te horen dat hun stukken gedwongen zullen worden verkocht. EU-regelgeving dicteert dat Europese luchtvaartmaatschappijen voor het merendeel in handen van EU-burgers moeten zijn. Niet-Europese beleggers zijn daarom al sinds 2002 uitgesloten van het kopen van gewone aandelen, en aangewezen op Amerikaanse ADR’s.

Dankzij de brexit behoren Britse beleggers sinds 1 januari ook tot deze groep. Britse aandeelhouders van voor die tijd zijn alleen hun stemrecht kwijt. Die van na die datum weten nu dus dat hun koopverbod daadwerkelijk wordt gehandhaafd. Een schrale troost voor hen is dat Easyjet nogal veel nieuwe aandelen schijnt te verkopen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1412648/koopverbo...
voda
0
Ryanair rekent op meer passagiers

Door ABM Financial News op donderdag 16 september 2021
Views: 475

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft de groeiverwachtingen voor de komende vijf jaren verhoogd. Dit liet de Ierse prijsvechter donderdag weten.

Ryanair rekent op een stijging van van het aantal passagiers met 50 procent, in plaats van de eerder geraamde 33 procent.

In maart 2026 verwacht Ryanair meer dan 225 miljoen passagiers. Voor de coronacrisis vervoerde de luchtvaartmaatschappij nog 149 miljoen mensen.

Verder kondigde Ryanair ook de aankoop van 210 Boeing B737 Gamechanger vliegtuigen aan.

Woensdag meldde Ryanair al dat het de komende periode 5.000 extra piloten en cabinepersoneel wil aannemen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Lufthansa wil grote claimemissie doen
Verdubbeling van aandelen halveert winst per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa wil 2,14 miljard euro ophalen met een aandelenuitgifte om zijn eigen vermogen te versterken en ontvangen steungelden terug te kunnen betalen.

Vanaf woensdag zullen 6 miljoen nieuwe aandelen worden aangeboden aan de huidige aandeelhouders, waardoor het aantal uitstaande aandelen verdubbelt.

De nieuwe aandelen kosten 3,58 euro per stuk. Het aandeel Lufthansa sloot vrijdag op 8,21 euro.

Een syndicaat van banken heeft de claimemissie volledig onderschreven.

De bruto opbrengst zal worden gebruikt om 1,5 miljard euro terug te betalen aan het Duitse fonds voor economische stabilisering, kondigde het bedrijf aan. Eind dit jaar wil Lufthansa nog eens 1 miljard euro terugbetalen.

Het stabiliseringsfonds werd door de Duitse regering opgericht om bedrijven te helpen tijdens de coronacrisis. Het fonds kocht voor 300 miljoen euro een belang van 20 procent in Lufthansa, maar heeft sindsdien een deel van dit belang verkocht, gezien het succes van de stappen die de luchtvaartmaatschappij heeft gezet om de crisis aan te pakken.

Als het fonds deelneemt aan de kapitaalverhoging, dan heeft het beloofd om die aandelen niet te verkopen binnen zes maanden na afronding van de kapitaalronde, maar wel binnen 24 maanden daarna, zei Lufthansa.

Een aantal fondsen van investeerder Blackrock zullen inschrijven op 300 miljoen euro aan aandelen. Ook de bestuurders van Lufthansa doen mee aan de claimemissie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Piloten blokkeren plannen van verlieslijdend British Airways
Van onze redacteur 09:44

British Airways moet plannen om vanuit Londen veel meer goedkope vluchten aan te bieden voorlopig intrekken. De piloten van de luchtvaartmaatschappij zijn niet bereid loon in te leveren als zij deze vluchten gaan uitvoeren, zo meldden Britse persbureaus.

De afwijzende houding van de vliegers is een tegenvaller voor British Airways. De onderneming heeft grote plannen met het Londense vliegveld Gatwick en wil daar zeventien toestellen stationeren. Van daaruit zouden dan vluchten over korte en middellange afstand worden aangeboden, vooral voor vakantiegangers en in mindere mate zakelijk verkeer.

Het zou daarmee de concurrentie kunnen aangaan met prijsvechter EasyJet, die veel van dit soort vluchten aanbiedt. EasyJet is marktleider op Gatwick. British Airways, dat veel vliegt vanaf het grotere Heathrow, is nummer twee op de Londense luchthaven.

Al jaren verliezen op Gatwick
British Airways wilde een nieuwe budgetmaatschappij oprichten met luchthaven Gatwick als uitvalsbasis en speciaal voor bestemmingen op korte afstand. In een officiële verklaring staat dat de luchtvaartmaatschappij al jaren verlies lijdt op de tweede luchthaven van Londen.

Er is in het Verenigd Koninkrijk veel vraag naar Europese bestemmingen, veel meer dan naar intercontinentale bestemmingen. Het reizen buiten Europa heeft nog veel last van vliegrestricties opgelegd tijdens de pandemie. Dat is ook de reden dat het herstel bij budgetmaatschappijen sneller verloopt dan bij traditionele maatschappijen zoals Air France-KLM, Lufthansa en British Airways.

Maar de leiding van de Britse luchtvaartmaatschappij kon het niet eens worden met de pilotenvakbond over de arbeidsvoorwaarden bij het nieuwe dochterbedrijf. Loonreductie ligt gevoelig bij de piloten. Hoeveel loon de vliegers moesten inleveren, is niet bekendgemaakt.

British Airways bezit start- en landingsrechten op Gatwick. Wat daar mee gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Bekend is dat de Oost-Europese prijsvechter Wizz Air veel interesse heeft om vanuit Londen vluchten te gaan aanbieden naar Europa.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1413811/piloten-b...
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 9,956
Verschil +0,076 (+0,77%)
Hoog 10,050
Laag 9,540
Volume 1.672.155
Volume gemiddeld 1.815.589
Volume gisteren 2.158.542

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront