Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Bericht van CEO aan Forum

1.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Novice7
0
Enkele weken geleden tegen € 51,- uitgestapt en achteraf véél te lang blijven zitten met het idee dat het wel goed zou komen. Begin 2016 ingestapt, op het eind was er nog 19k6 winst over wat op 21/2/'20 nog 156k6 was. Jammer, zijn voor mij toch 5 pensioenjaren down the drain!! Het is niet anders, biotech kan grillig zijn maar deze opeenstapeling van missers hebben mijn humeur geen goed gedaan. Ik blijf Gala volgen, had jaren veel vertrouwen en heb er soms met al mijn zijlijn budget in gezeten en dan gaat het hard omhoog én omlaag. Gelukkig zijn velen geholpen met Filgo maar het had zoveel mooier kunnen zijn als de FDA minder streng was geweest. Nu afwachten of de koers nog eens de € 45,- aantikt, dan stap ik (beduidend risicoarmer) in voor de LT. Mixed feelings of het nu wel of niet te rooskleurig is voorgespiegeld, ik denk dan terug aan de nieuwjaarsborrel 2018 waar Onno de oversized roze bril opgezet kreeg en de ietwat verbeten reactie op een terechte vraag van een belegger of de vruchtbaarheid wel of geen invloed zou hebben. Achteraf hadden enkele beleggers kennelijk door dat e.e.a. niet van een leien dakje zou gaan. Onno, ga rustig met pensioen, helaas is de glans van "we hebben goud in handen" en "ik houd van groots en meeslepend" er wel een beetje af. Dat is jammer maar toch een duimpje van mij want veel is eerder wél goed gegaan.
Rekyus
19
Aan Onno van der Stolpe,

Met de aankondiging van jouw opstappen binnenkort wordt het 'grote jongensboek' gesloten. Alle energie en vindingrijkheid die jij en je grote schare collega's jarenlang in Galapagos hebben gestopt, hebben niet het verwachte resultaat opgeleverd. In onze cultuur wordt alleen gekeken naar succes of falen. Dát is bepalend, dat is de maatlat die velen, achterom kijkend, hanteren. Alsof alle kleine en grote stappen die zijn gezet om een kennisinfrastructuur en een commercieel apparaat op te bouwen niet meetellen. Alsof het motiveren van de medewerkers - één van je sterke kanten mijns inziens - niet voor groot intern engagement heeft gezorgd, een onzichtbare maar cruciale post op de balans van de onderneming.

Vooral particuliere beleggers van het laatste uur hebben grote verliezen geleden. De teloorgang wordt je bijna persoonlijk aangerekend, zonder enige relatievering. Best wel begrijpelijk omdat de koersval zich onmiddellijk vertaalt in feitelijk of - op zijn best - papieren verlies. Professionele beleggers zitten er wat anders in evenals bestuurders in en buiten de biotechsector. Die weten veel beter dan gefrustreerde particulieren dat succes en falen twee kanten van dezelfde medaille zijn. Zij maken dat immers zelf regelmatig mee. Laat dat een geruststellend idee zijn.

Heb je dan als bestuurder geen fouten gemaakt die je aan te rekenen zijn? Vast wel, dat weet je zelf het beste. Zelf vermoed ik dat de knip in verantwoordelijkheden voor het klinisch onderzoek tussen twee topmanagers er één van is. Wellicht was veel commotie achterwege gebleven als dat anders en beter was aangepakt.

Ik heb nog steeds een minimale positie in Galapagos en stap vast wel weer in, in ieder geval zodra Toledo perspectief toont en er een 'lead compound' is ontwikkeld is die zich als een waardige en klinisch bruikbare representant van het nieuwe baanbrekende werkingsmechanisme aandient. Want de vondst van de duale werking is in potentie een medische doorbraak, die je hoogstens eens in het decennium kunt verwachten (met een navenante commerciële opbrengst gedurende een lange periode).

Alleen, wat vele beleggers zich onvoldoende realiseren: dat impliceert dat alle hoeken en gaten van het Toledo-domein moeten worden geëxploreerd. Een breed en diep wetenschappelijk inzicht in de fysiologie en farmacologie is nodig alvorens geslaagde keuzes te maken uit de baaierd aan mogelijk geschikte 'small molecules', moleculen die nu eenmaal - quasi per definitie - snel ernstige bijwerkingen kunnen vertonen.

Bij filgotinib lag dat anders en simpeler. Daar was het een kwestie van de bestaande kennis en inzichten rondom JAK-remmers inzetten in een gerichte zoektocht naar een molecuul met een optimale balans tussen werkzaamheid en schadelijkheid en achter elkaar afvinken van de uitkomsten van het dier- en humaan-toxicologisch onderzoek, doseringsonderzoek, POC, PK/PD en klinische onderzoeken.

Echter, met wat geluk, een kleine dosis serendipiteit alsmede een goede opvolger (die wat mij betreft per sé 'vanbuiten' moet komen) kan Galapagos alsnog uitgroeien tot de belofte die het jarenlang was. Ik wens je toe dat je daar straks alsnog tevreden op terug kunt kijken. De Belgisch/Nederlandse biotech sector verdient het. Maar zeker ook de geplaagde particuliere belegger!

Rekyus
mercurius-adept
4
quote:

beagle06 schreef op 31 augustus 2021 00:22:

Tegen die tijd neem ik afscheid, niet eerder. Tot die tijd werk ik aan het herstellen van het vertrouwen van de belegger. Zou mooi zijn als jullie erbij blijven. Groet, Onno
wat kan de economie toch keihard zijn zeg:

geen succes = geen patiënten/centen/winst
weg

Veel sterkte met deze stap..
--

Maar zakelijk:

1. Galapagos heeft nu geloof ik misschien wel precies WEER diezelfde fout gemaakt, die eerder al zo veel kwaad bloed heeft gezet: niet transparant/open/eerlijk/helder genoeg zijn voor beleggers;
dit keer over het Toledo programma-->hoe kan die analist nu opeens beweren dat het geen prio meer is, en iedereen hier elkaar vervolgens aankijkt van: huh, wat???

2. Heeft Gilead al gerageerd op je vertrek?
Via meer transparantie op dit punt van het bedrijf kan (en moet?) GALA vertrouwen terugwinnen
-->we willen weten waar we aan toe zijn

3. Wat gaat de heer Wallid doen op zijn gebied, om verloren vertrouwen terug te winnen: hij is nu de enige op medisch gebied die hier binnen GALA rekenschap voor kan dragen etc
-->what's the plan?

4. Ook het delen met de buitenwereld van de 'bijkomende afwegingen van Bestuur en Bedrijf' inzake acceptatie van je vertrek ....zou kunnen helpen het zicht van beleggers weer te verbeteren +het vertrouwen te herstellen (ipv alleen in intieme bestuurskring bekend te zijn)

5. Hoe kijkt Galapagos aan tegen de beschuldiging dat jullie het ons informeren over (potentieel) slecht nieuws te veel of te lang voor je uitschuiven?
-->hebben jullie echt ALLES gedaan om ons zo tijdig mogelijk te waarschuwen voor tegenvallers? En over potentiële risico's die reëel spelen in het nu?
dus bv: 'het komt langzaam mooi op stoom qua omzet' zeggen ipv 'er blijft nog reëel risico dat we onze meerjaarsdoelstelling niet helemaal gaan halen...'

Ik baal van mijn recente inschattingsfouten, maar die neem ik alleen mezelf kwalijk.
En risico's horen er voor mij ook gewoon bij, maar dan wil ik daar wel transparant en adequaat over geïnformeerd worden. En optimisme prima, maar het mag niet ten koste gaan van de risico-communicatie en de transparantie

...vertrouwen van beleggers als de crux voor verleden, nu & de toekomst?

Ben benieuwd & mvg,
Wall Street Trader
5
quote:

beagle06 schreef op 31 augustus 2021 00:22:

Het is zover, mijn afscheid aangekondigd. Natuurlijk was het mooier geweest als Galapagos in een betere situatie verkeerde. We hebben geen geluk gehad met de FDA, ‘1972, ziri, en recentelijk de eerste Toledo data. Maar er staat wel een bedrijf met €5 miljard in cash, nog vele jaren gegarandeerd zelfstandig en een super gemotiveerde en gekwalificeerde groep mensen. Tegenslagen horen er helaas bij in onze business. Dat zegt niets over de lange termijn. We zijn voor €7 naar de beurs gegaan, dieptepunt was geloof ik €2,5. Ik heb vertrouwen in Galapagos, de technologie en de mensen. Ik heb nog steeds alle aandelen die ik in de loop van de jaren gekocht heb. Tijd zal leren hoe het met Galapagos gaat. Voorlopig blijf ik CEO, totdat de Board een goede opvolger heeft. Tegen die tijd neem ik afscheid, niet eerder. Tot die tijd werk ik aan het herstellen van het vertrouwen van de belegger. Zou mooi zijn als jullie erbij blijven. Groet, Onno
At times our own light goes out and is rekindled by a spark from another person. Each of us has cause to think with deep gratitude of those who have lighted the flame within us. Wishing you and the rest of the team all the best!
Bijlage:
MtBaker
3
Onno, Ik vind vooral het fda verhaal nog steeds vaag en daar hebben blijkbaar veel bedrijven wat inschattingsproblemen. Heb niet op de piek verkocht maar toch aardig winst en hou mijn laatste stukken net als eerder gewoon als leerervaring. Geniet van je boerderij na de overdracht.
Verder genoten van je inzet en positieve houding. Zonder dat kom je er niet als ondernemer.
harvester
4
quote:

Investerenkanjeleren schreef op 31 augustus 2021 01:17:

Bedankt voor alles Onno! Voor hetzelfde geldt was het wel goed gelopen met de FDA en ziri en had Galapagos alle torenhoge verwachtingen meer dan waar gemaakt, that's biotech. Een goedwerkend medicijn op de markt gebracht is een ontzettend mooie prestatie en veel aandeelhouders hebben mogen meegenieten. Ik blijf rustig zitten met mijn overgebleven aandelen en heb nog steeds veel vertrouwen in het Galapagos team.
Dar sluit ik mij bij aan.

Zeer jammer dat een aantal onderzoeken op rij geen medicijn opleverden, maar niet geschoten is altijd mis en de huidige organisatie kan wel verder om andere onderzoeken verder te brengen en alsnog een tweede markttoelating voor een innovatief medicijn te realiseren vanuit de Benelux.
RLHB
0
HOI ONNO EN MEDEWERKERS, WAT IS ER VAN DE RESULTATEN VAN DE MANTA SUDIES GEWORDEN?!
En HOE ZIJN DIE RESULTATEN ONTVANGEN, DOOR DE TOEZICHTHOUDERS, FDA , EMA ???
HEEFT E.E.A. NOG INVLOED OP UC- BEOORDELING?
OP : MARKT VOOR JYSELICA?
OF ANDERSZINS???
Bert12345
0
quote:

RLHB schreef op 12 september 2021 17:24:

HOI ONNO EN MEDEWERKERS, WAT IS ER VAN DE RESULTATEN VAN DE MANTA SUDIES GEWORDEN?!
En HOE ZIJN DIE RESULTATEN ONTVANGEN, DOOR DE TOEZICHTHOUDERS, FDA , EMA ???
HEEFT E.E.A. NOG INVLOED OP UC- BEOORDELING?
OP : MARKT VOOR JYSELICA?
OF ANDERSZINS???

Ben jij een beetje boos?
de tuinman
0
quote:

RLHB schreef op 12 september 2021 17:24:

HOI ONNO EN MEDEWERKERS, WAT IS ER VAN DE RESULTATEN VAN DE MANTA SUDIES GEWORDEN?!
En HOE ZIJN DIE RESULTATEN ONTVANGEN, DOOR DE TOEZICHTHOUDERS, FDA , EMA ???
HEEFT E.E.A. NOG INVLOED OP UC- BEOORDELING?
OP : MARKT VOOR JYSELICA?
OF ANDERSZINS???

Wel eens van een mail gehoord?
RLHB
0
quote:

RLHB schreef op 12 september 2021 17:24:

HOI ONNO EN MEDEWERKERS, WAT IS ER VAN DE RESULTATEN VAN DE MANTA SUDIES GEWORDEN?!
En HOE ZIJN DIE RESULTATEN ONTVANGEN, DOOR DE TOEZICHTHOUDERS, FDA , EMA ???
HEEFT E.E.A. NOG INVLOED OP UC- BEOORDELING?
OP : MARKT VOOR JYSELICA?
OF ANDERSZINS???

stuur er een met ‘inhoud’, dank
beagle06
25
Beste forum leden, zojuist hebben we aangekondigd dat Paul Stoffels de nieuwe CEO gaat worden. Ik ben enorm trots en blij dat Paul het stokje overneemt. Er is in de wereld geen betere persoon om Galapagos naar de volgende fase te brengen. Bij Johnson&Johnson heeft hij in zijn periode als CSO 25 nieuwe medicijnen naar de patient gebracht. Daarvoor, als CEO van Tibotec, heeft hij een aantal medicijnen voor HIV ontwikkeld. In 1999 stond hij met mij aan de basis van Galapagos. Ik ben er zeker van dat Galapagos onder zijn leiding mooie tijden tegenmoet kan zien. Paul, welkom!
de tuinman
1
Gaat Paul Stoffels hier ook communiceren met het forum?

In ieder geval bedankt dat je ook aan de kleine aandeelhouders hebt gedacht, Onno.
Een mooi voorbeeld voor andere CEO's.
Bert12345
0
Het gehele bericht is te lezen in het FD van vanavond 22:20: Paul Stoffels benoemd tot topman Galapagos.
Noob nr1
0
Top bedrijf opgericht Onno!
Jammer van de Amerikaanse ratten hun zwemmers.
Als kleine belegger pijnlijk dat het gouden ei kapot spatte.

Endless
0
Hopelijk neemt Dhr. Stoffels net als jij Onno de moeite om hier ons te informeren.
Het gaat je goed.
Opgelet
0
quote:

beagle06 schreef op 26 januari 2022 22:15:

Beste forum leden, zojuist hebben we aangekondigd dat Paul Stoffels de nieuwe CEO gaat worden. Ik ben enorm trots en blij dat Paul het stokje overneemt. Er is in de wereld geen betere persoon om Galapagos naar de volgende fase te brengen. Bij Johnson&Johnson heeft hij in zijn periode als CSO 25 nieuwe medicijnen naar de patient gebracht. Daarvoor, als CEO van Tibotec, heeft hij een aantal medicijnen voor HIV ontwikkeld. In 1999 stond hij met mij aan de basis van Galapagos. Ik ben er zeker van dat Galapagos onder zijn leiding mooie tijden tegenmoet kan zien. Paul, welkom!
Hoop dat die Paul hard genoeg werkt om mijn 200 GAK weer op de borden te krijgen!!
de tuinman
0
quote:

beagle06 schreef op 26 januari 2022 22:15:

Beste forum leden, zojuist hebben we aangekondigd dat Paul Stoffels de nieuwe CEO gaat worden. Ik ben enorm trots en blij dat Paul het stokje overneemt. Er is in de wereld geen betere persoon om Galapagos naar de volgende fase te brengen. Bij Johnson&Johnson heeft hij in zijn periode als CSO 25 nieuwe medicijnen naar de patient gebracht. Daarvoor, als CEO van Tibotec, heeft hij een aantal medicijnen voor HIV ontwikkeld. In 1999 stond hij met mij aan de basis van Galapagos. Ik ben er zeker van dat Galapagos onder zijn leiding mooie tijden tegenmoet kan zien. Paul, welkom!
Vertel Paul dat hij even langs Abivax gaat.
'464 is wat Galapagos nodig heeft.
(Ja, daar heb ik aandelen van ;)
1.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,620
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront