Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Shell is wederom het meest verhandelde aandeel in augustus bij DeGiro in Nederland . Zie kaart.
Bijlage:
voda
0
Pensioenfonds moet zelf besluiten over fossiel
6 sept   19:57

Het eerste grote pensioenfonds is over de brug: PME is uit de beleggingen in de 'fossiele economie' gestapt. Geen aandelen meer van Repsol, geen obligaties van Shell. Ook het kleinere fonds voor de horeca kwam met zo'n aankondiging. Moeten de andere pensioenfondsen dit voorbeeld volgen? Niet automatisch.

Een pensioenfonds moet — de naam zegt het al — het pensioengeld van de doorgaans verplicht aangesloten deelnemers zo goed mogelijk laten renderen. Dat betekent vrijwel vanzelf: gespreid beleggen, zo breed mogelijk verdeeld over de hele economie (en de hele aardbol), tenzij het illegale activiteiten betreft.

Dat is één waarheid. Een andere is dat het om kapitaal van de deelnemers gaat. Die kunnen morele argumenten hebben tegen een potentieel aantrekkelijke belegging. Pensioenfondsen krijgen niet zelden brieven van deelnemers: mijn geld niet in wapens, niet in tabak. En nu dus: niet in fossiel.

Het is inderdaad het geld van de deelnemers, maar het Nederlandse systeem is collectief en getrapt ingericht. De meest overzichtelijke oplossing zou een overstap op individuele pensioenpotjes zijn; dan mag iedereen zelf weten of er in Shell belegd wordt. Maar dat ligt zó ver weg — zelfs met het pensioenakkoord — dat het voorlopig nog aan de pensioenbesturen is om een moeilijk besluit te nemen over 'fossiel'.

Zeker na het IPCC-klimaatrapport van deze zomer is het heroverwegen van fossiele beleggingen een plicht voor elk bestuur, maar dat wil niet zeggen dat de uitkomst bij voorbaat vaststaat.

Een goede reden om uit fossiel te stappen zou kunnen zijn: de economische verwachtingen rond deze sector. Straks mogen er bijvoorbeeld geen benzineauto's meer gemaakt worden. Een economisch argument tégen uitstappen is dat fossiel nog steeds een flink deel van de economie betreft. Zonder olie en gas wordt een beleggingsportefeuille veel minder breed. De omvang van dit effect is niet te vergelijken met de invloed van een boycot van tabak. Het is aan elk bestuur om deze afwegingen te maken.

Daarnaast is er het morele argument om uit fossiel te stappen. Actiegroepen bezetten soms het kantoor van een pensioenfonds om aandacht te eisen voor dit morele punt. Maar dit soort reputatiedruk mag voor een fondsbestuur geen reden zijn om uit fossiel te stappen. Een bestuur dat om financiële redenen in fossiel wil blijven, maar om morele redenen eruit wil stappen, moet dat goed kunnen onderbouwen met een overtuigende consultatie van deelnemers. Het is immers hun geld, niet dat van pensioenbestuurders die vrezen voor voor hun reputatie.

Lees het volledige artikel: fd.nl/opinie/1411437/pensioenfonds-mo...
voda
1
Advies van J.P. Morgan over Shell
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Royal Dutch Shell
Datum 08 september 2021
Advies Overweight
Koersdoel n.b.

Detail advies
(Trivano.com) - Op 8 september 2021 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Royal Dutch Shell (RDSA; ISIN: GB00B03MLX29) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Royal Dutch Shell blijft "overweight".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 4 februari 2021 publiceerde Royal Dutch Shell zijn jaarresultaten.
voda
0
Shell WD-143 in Gulf of Mexico Damaged from Hurricane Ida
By Strategic Research Institute on Sep 09, 2021 10:00 am

Shell Offshore Inc conducted an initial flyover of our assets in the path of Hurricane Ida. During this initial flight, we observed damage to our West Delta-143 offshore facilities. When it is safe to do so, we will send personnel offshore to provide a closer inspection of these facilities to understand the full extent of the damage and the degree to which our production in the Gulf of Mexico will likely be impacted. The WD-143 facilities serve as the transfer station for all production from our assets in the Mars corridor in the Mississippi Canyon area of the Gulf of Mexico to onshore crude terminals.

Our Perdido asset in the southwestern Gulf of Mexico was never disrupted by the hurricane, and our floating production, storage and offloading vessel, the Turritella (also known as Stones) is currently back on line. All of our other offshore assets remain shut in and remain fully evacuated at this time. At the early phase of assessment and recovery, approximately 80% of Shell-operated production in the Gulf of Mexico remains off line.

In our initial flyover, we did not observe any visible structural damage to the rest of our offshore assets. When we are able to safely deploy personnel offshore to these assets, we will conduct additional inspections and work to restore production as soon as possible.

The WD-143 platform, owned by Shell Offshore Inc. (71.5%) and BP (28.5%), is operated by Shell Pipeline Company LP

The Mars corridor consists of Shell-operated tension leg platforms Mars, Olympus, and Ursa. Mars and Olympus ownership is: Shell Offshore Inc. (71.5%) and BP Exploration & Production Inc. (28.5%), respectively. Ursa ownership is: Shell Offshore Inc. (45.3884%), BP Exploration & Production Inc. (22.6916%), ExxonMobil Corporation (15.9600%), and ConocoPhillips Company (16.9600%).
voda
0
'Shell overweegt verplichte vaccinaties en ontslag voor wie weigert'
Van onze redacteur 09:18

Oliemaatschappij Shell overweegt om werknemers te verplichten zich te laten vaccineren tegen covid-19. Wie dat weigert, zou worden ontslagen. Dat meldt de Financial Times op basis van een interne memo die is gestuurd aan het bestuur van het bedrijf.

De verplichting zou in eerste instantie gelden voor werknemers die offshore en op andere afgelegen locaties werken en wonen, en waar vaccins beschikbaar zijn die door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn goedgekeurd. Op een later moment zouden ook andere werknemers mogelijk gevaccineerd moeten zijn.

Geen andere mogelijkheid
In de memo, die gedateerd is op 1 september, staat dat het bedrijf zijn uiterste best zal doen om ontslagen te voorkomen, maar dat het voor personeel dat weigert te voldoen aan de verplichting geen andere mogelijkheid ziet. Shell verwacht dat de groep die bezwaar maakt klein, maar wel luidruchtig zal zijn.

Shell zou bij de vaccinatieverplichting geen voortrekkersrol moeten spelen, aldus de memo. Het bedrijf zou 'over deze controversiële kwestie in de pas moeten lopen met regeringen en de samenleving'.

Shell weigerde tegenover de FT te reageren op het rapport.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1412015/shell-ove...
voda
1
Omstreden Russische gaspijpleiding naar Duitsland is klaar: Nord Stream 2 blijft politieke splijtzwam
ANP

REUTERS/Anton Vaganov© 12 REUTERS/Anton Vaganov

Het controversiële pijpleidingproject Nord Stream 2 is afgerond. Het Russische staatsgasconcern Gazprom laat weten dat het werk aan de pijplijn, die van Rusland via de Oostzee naar Duitsland loopt, is voltooid.

De Verenigde Staten vrezen dat Rusland de pijpleiding kan gebruiken als drukmiddel tegen Europa, bijvoorbeeld door de gaskraan dicht te draaien.

De Amerikaanse regering heeft verschillende bedrijven en personen die betrokken waren bij de bouw van Nord Stream 2 op een sanctielijst gezet. Tegelijkertijd benadrukte de Amerikaanse president Joe Biden dat het project de verhoudingen met de Duitse regering niet zal schaden.

Gazprom leed eind vorige maand nog een nederlaag in een Duitse rechtbank. De eigenaar van Nord Stream 2 wilde dat Europese regels voor de productie en het vervoer van gas niet voor de leiding tussen Duitsland en Rusland zouden gelden. Maar een regionale rechtbank in Düsseldorf ging daar niet in mee.

In de Europese Unie mag een bedrijf dat gas produceert niet hetzelfde bedrijf zijn dat het transporteert, om te voorkomen dat energiebedrijven de concurrentie kunnen uitschakelen. Maar Gazprom, naar eigen zeggen 's werelds grootste gasleverancier, vond die regels discriminerend. Het Russische staatsbedrijf betoogde dat de regels, die in 2019 nog zijn aangepast, waren bedoeld om Nord Stream 2 onmogelijk te maken.

Ondertussen zijn de gasprijzen hoger dan ooit in Europa. Dat komt omdat de voorraden vanwege de vorige relatief koude winter laag zijn. Normaal gesproken worden die voorraden in de zomer aangevuld maar door leveringsproblemen en het herstel van de economie is gas schaarser en dus duurder.

Gazprom levert sinds het begin van dit jaar 32 procent meer gas aan Europa.

LEES OOK: VS en Duitsland bereiken na jaren eindelijk een akkoord over de omstreden gaspijplijn Nord Stream 2, waar Shell ook aan meebouwt

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/om...
voda
1
Shell had invloed op Nederlands standpunt over Russisch gas
11 september 2021 06:01
Laatste update: 1 dag, 20 uur geleden
450 NUjij-reacties

Het Nederlandse standpunt over de Nord Stream 2 is deels beïnvloed door Shell. Dat blijkt zaterdag uit onderzoek van journalistiek onderzoeksplatform The Investigative Desk.

De Tweede Kamer wilde dat de Europese Unie de oplevering en exploitatie van de gaspijpleiding zou gaan controleren, maar het kabinet pleitte er ondertussen juist voor om Duitsland zo veel mogelijk zeggenschap te geven. Daarmee diende het kabinet het belang van Shell.

De aanleg van de Nord Stream 2 is vrijdag voltooid. De omstreden gaspijpleiding ligt in de Oostzee en Rusland gaat deze vanaf 1 oktober gebruiken om gas te vervoeren naar Duitsland. Zo kunnen de Russen Oekraïne omzeilen bij de gasvoorziening richting West-Europa. Beide landen zijn in conflict met elkaar.

Handig voor Rusland, maar vanaf 2016 lobbyde Polen al met andere Oost-Europese lidstaten bij de Europese Commissie (EC) om het project een halt toe te roepen. De landen voelden zich onveilig en wilden bescherming uit Brussel.

De EC kwam daarom in 2017 met een wetsvoorstel om zelf de onderhandelingen te voeren over het gebruik van de pijplijn om ervoor te zorgen dat Gazprom geen eigenaar en uitbater van de pijplijn tegelijkertijd kon zijn. Daarmee zou de Nord Stream voldoen aan de regels van de Europese interne markt, en met meerdere exploitanten kon het monopolie van Gazprom worden doorbroken en de Russische invloed worden beperkt.

Regering ging tegen wens van Kamer in
Ook verschillende Nederlandse Kamerleden pleitten ervoor om een einde te maken aan het monopolie en om de exploitatie aan strikte voorwaarden te verbinden. Daarvoor moest de EC de onderhandelingspositie krijgen. Een Kamermeerderheid stemde er zelfs voor om in te stemmen met het voorstel van de Commissie.

Maar Nederland ging in Brussel juist tegen de wens van de Kamer in. Het kabinet verzette zich tegen meer zeggenschap van Brussel, nadat in de maanden daarvoor een aantal gesprekken met onder meer Shell hadden plaatsgevonden. Shell voorzag als een van de financiers van Nord Stream 2 dat antimonopolieregels de winst van het project zouden kunnen drukken.

Duitsland kreeg veel zeggenschap
In plaats daarvan kreeg Duitsland mede dankzij de steun van Nederland veel zeggenschap over de regelgeving rondom de Nord Stream 2. Duitsland is groot voorstander van de pijpleiding. Met behulp van het gas uit Rusland konden de Duitsers hun positie als Europees gashandelaar versterken en zou het land van de kolen af kunnen stappen.

Shell was daarbij gebaat, omdat het een van de Europese financiers van de Nord Stream was. Antimonopolieregels konden funest zijn voor de winstgevendheid van het project.

Hoewel oud-minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes eerder tegen de Kamer zei dat de EC de gewenste controlerende positie zou krijgen, blijkt uit notities van een gesprek tussen Shell-CEO Ben van Beurden en Sigrid Kaag, demissionair minister van Buitenlandse Zaken, dat de regering 'tevreden' was over het feit dat Duitsland de positie had gekregen.

Door: NU.nl
Beeld: Nord Stream 2
voda
0
Advies van Deutsche Bank over Shell
Beurshuis Deutsche Bank
Aandeel Royal Dutch Shell
Datum 16 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel n.b.

Detail advies
(Trivano.com) - Op 16 september 2021 hebben de analisten van Deutsche Bank hun beleggingsadvies voor Royal Dutch Shell (RDSA; ISIN: GB00B03MLX29) herhaald. Het advies van Deutsche Bank voor Royal Dutch Shell blijft "kopen".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 4 februari 2021 publiceerde Royal Dutch Shell zijn jaarresultaten.
voda
0
Democraten onderzoeken mogelijke leugens van oliereuzen
Van onze redacteur 16 sept   22:42

Democraten in het Amerikaanse Congres onderzoeken in welke mate grote oliebedrijven de publieke opinie misleid hebben. Daarbij gaat het om de door bedrijven verstrekte informatie over in welke mate fossiele brandstoffen te maken hebben met de opwarming van de aarde.

Donderdag kregen onder anderen de directeuren van oliereuzen Shell, Exxon Mobil en Chevron een brief op de mat waarin hen wordt gevraagd details te delen over de informatie die zij de afgelopen jaren in de openbaarheid brachten. Op 28 oktober staat een hoorzitting gepland waarbij een panel de topmanagers van de oliebedrijven wil ondervragen.

'We maken ons grote zorgen over het feit dat de fossiele brandstoffenindustrie al tientallen jaren enorme winsten boekt en tegelijkertijd bijdraagt aan de klimaatverandering die Amerikaanse gemeenschappen kapotmaakt, de belastingbetaler miljarden dollars kost en de natuur verwoest', zo staat geschreven in de brief. De Democraten zijn bezorgd dat de bedrijven desinformatie verspreiden om het publiek te misleiden en zo hun winsten te beschermen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1413090/democraten-ond...
voda
1
Advies van J.P. Morgan over Shell
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Royal Dutch Shell
Datum 17 september 2021
Advies Overweight
Koersdoel n.b.

Detail advies
(Trivano.com) - Op 17 september 2021 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Royal Dutch Shell (RDSA; ISIN: GB00B03MLX29) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Royal Dutch Shell blijft "overweight".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 4 februari 2021 publiceerde Royal Dutch Shell zijn jaarresultaten.
voda
1
Beursblik: Shell favoriet JPMorgan
Waardering te laag om te negeren.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove vindt Royal Dutch Shell het meest aantrekkelijke Europese olie-aandeel. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Voor Shell heeft JPMorgan een Overwogen advies, onder meer omdat het aandeel aantrekkelijk geprijsd is. "De waardering is te laag om te negeren", vinden zij. Er lonkt een opwaarts potentieel van meer dan 40 procent.

De cijfers over het tweede kwartaal en het besluit van Shell om het uitgangspunt voor het dividend te verhogen, zijn volgens de bank tekenen dat er vertrouwen is in de onderliggende kasstroom en een aantrekken van de economie.

Mogelijk dat er wat tegenwind is in het derde kwartaal, aldus JPMorgan, maar daar is voldoende voor gewaarschuwd. De analisten verwachten dat Shell zich positief zal uitlaten over het vierde kwartaal.

Ook BP heeft een Overwogen advies en voor ENI en Repsol verhoogde de bank het advies vrijdag naar Overwogen. TotalEnergies werd juist van de kooplijst gehaald en Equinor werd zelfs op de verkooplijst geplaatst.

Volgens de analisten van JPMorgan zal de overgang van oude naar nieuwe economie een winstgevende exercitie blijken voor energie-aandelen. Daarbij zullen olie-aandelen profiteren van een verdere heropening van de economie in 2022. De bank gelooft dat de olieprijs zal stijgen naar 100 dollar per vat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Greentrolling: hoe klimaatactivisten vervuilende bedrijven trollen op sociale media
Belén Zárate Garay 1 uur geleden

© Aangeboden door Business AM

Bedrijven doen aan greenwashing als ze zichzelf groener voordoen dan ze eigenlijk zijn. Daar hebben milieuactivisten nu iets op gevonden. Een goed doordachte bericht op het internet is genoeg om greenwash-campagnes aan diggelen te slaan.

In de woordenschat van het internet is een troll een gebruiker die onbeschaamde antwoorden geeft en vulgaire grappen maakt tegenover andere internetgebruikers. De negatieve reputatie van de troll gaat er nu wat op vooruit dankzij greentrolling.

Deze groene trollen zijn offline gewoonlijk milieuactivisten. Op sociale media vinden ze het leuk om de spot te drijven met firma’s die zich schuldig hebben gemaakt aan vervuiling. Tegenwoordig zit bijna iedereen op social media, inclusief multinationals die in het verleden al het middelpunt van milieuschandalen waren. Die bedrijven, en vooral oliebedrijven, zijn de favoriete slachtoffers van greentrolling.

If you’re upset about the fire in the ocean, the fires on the West Coast, the hurricane in the Atlantic, the floods in Detroit, the heatwave, or—ya know—the casual events of this week, remember that @Chevron @bp_plc @shell @conocophillips @APIenergy @exxonmobil are all on Twitter pic.twitter.com/dGvVBVTYNi

— Mary Annaïse Heglar (@MaryHeglar) July 3, 2021
Polls en tweets van oliemaatschappijen
“Wat ga jij doen om de uitstoot te verminderen?”, vroeg het Twitter-account van de oliegigant Shell aan zijn 500.000 volgers. Een typische poll die bedoeld is om volgers te engageren en de reikwijdte van hun bericht te vergroten. De poll had echter niet het verwachte succes. Zo’n 200 kliks en het generieke antwoord “hernieuwbare energie” waren het resultaat.

Toen reageerde activist Jamie Margolin op de poll van Shell met een sarcastische tweet. “Ben jij dit?”, vroeg de jonge vrouw. Op de bijgevoegde afbeelding was een olieramp uit 2016 te zien, veroorzaakt door een oliepijpleiding van Shell. Margolins reactie kreeg veel meer interactie dan de oorspronkelijke tweet, en de poll van Shell werd snel vergeten. Dit is een voorbeeld van greentrolling en het is een populaire activiteit op Twitter. Activisten kunnen op die manier ongemakkelijke onderwerpen snel viraal laten gaan en discussies opstarten.

Online protesten
Klimaatactivisten kiezen steeds vaker voor deze vorm van protest, en dat blijkt zeer effectief te zijn. Met greentrolling kan een breed publiek bereikt worden – de multinationals hebben immers een groot aantal volgers – en kan de aandacht worden verlegd naar de klimaatproblematiek. In andere woorden: activisten kunnen een sociale mediastrategie, die een marketingbedrijf weken heeft voorbereid, aan diggelen slaan met een simpele reactie. Deze vorm van protest tegen vervuilende bedrijven wordt niet alleen gebruikt door jonge activisten, maar ook door onderzoekers en wetgevers.

ExxonMobil, BP, ConocoPhillips, Chevron en Shell gaven tussen 1986 en 2015 gezamenlijk minstens 3,6 miljard dollar uit aan reclame. Dat meldde The Guardian. De jongste jaren gaat een deel van die investering ook naar sociale media. Daar is het debat echter veel toegankelijker en kan het publiek op elke post onmiddellijk reageren.

“uS pIpEliNeS rEmAiN tHe SaFeSt, mOsT eNvIrOnMeNtAlLY fRiEnDlY mEtHoD” girl, shut up. t.co/NwT3SGqAKs pic.twitter.com/ftZ7Dmttxc

— Elia Griffin (@EliaGriffin) March 24, 2021
Het geval van British Petroleum
British Petroleum (BP) probeerde internetjargon uit om het nieuws over de modernisering van een van haar fabrieken bekend te maken. Het bedrijf tweette “Icymi, (icymi: in het geval je het gemist hebt) onze nieuwe faciliteit in Texas zette een belangrijke stap in de richting van onze doelstellingen van uitstootvermindering en productieverbetering.” BP ontving acht miserabele likes.

De ironische reacties van commentatoren daarentegen deden het wel goed. Een greentroller reageerde “Icymi, vandaag is het elfde jubileum van het Deepwater Horizon BP-olielekkage. Het duurde 87 dagen, meer dan 130 miljoen liter olie kwam terecht in de Golf van Mexico, het doodde 11 werknemers op het platform, en beschadigde de wilde dieren en het mariene milieu. Een verdomde ramp”.

Bedrijven proberen meestal zo veel mogelijk te reageren op online commentaar, dat moedigt de interactie met de posts aan en dan kunnen ze viraal gaan. BP en andere bedrijven in de sector lijken echter even af te stappen van deze strategie om slechte cijfers te vermijden.

Greta en greentrolling
Aan de andere kant is het moeilijk om partij te kiezen voor de betrokken bedrijven. De Amerikaanse stad New York heeft ExxonMobil, BP, Shell en het American Petroleum Institute aangeklaagd. De bedrijven zouden systematisch en opzettelijk consumenten misleiden over de centrale rol die hun producten spelen in het veroorzaken van de klimaatcrisis. In het openbaar omarmen deze multinationals de klimaatdoelstellingen, maar achter gesloten deuren handelen ze bewust tegen de belangen van het milieu in. Dat zegt Mary Annaïse Heglar, een van de eerste greentrollers.

I don’t know about you, but I sure am willing to call-out-the-fossil-fuel-companies-for-knowingly-destroying-future-living-conditions -for-countless-generations-for profit-and-then-trying-to-distract-people-and-prevent-real-systemic-change-through-endless greenwash-campaigns. t.co/O3ReJPv81Q

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 2, 2020
Zelfs Greta Thunberg heeft zich aan het genre gewaagd. De Zweedse activiste antwoordde op de zoveelste Shell-poll waarin werd gevraagd “wat ben jij bereid te doen om het milieu te helpen?”, met een eigen tweet. “Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben zeker bereid de bedrijven van de fossiele brandstoffen aan te spreken omdat zij bewust de toekomstige levensomstandigheden van ontelbare generaties hebben vernietigd uit winstbejag, en vervolgens systeemveranderingen proberen te voorkomen door middel van eindeloze greenwashing-campagnes.”

Greentrolling verspreidt zich ondertussen ook op Instagram en LinkedIn, zegt Mary Annaïse Heglar tegen Wired. De meeste tweets over persoonlijke verantwoordelijkheid zijn gestopt of vertraagd. Dat is een aloude tactiek om de schuld voor de klimaatcrisis af te schuiven op individuen. Maar door greentrolling worden bedrijven als Shell nu als verantwoordelijk bestempeld, en dat voor de ogen van het grote publiek van sociale netwerken.

(jvdh)

Lees dit artikel: Greentrolling: hoe klimaatactivisten vervuilende bedrijven trollen op sociale media

www.msn.com/nl-nl/weer/nieuws/greentr...
Wegwezenalsikkoop
0
Bloomberg) -- Royal Dutch Shell Plc warned that production from two of its largest U.S. Gulf of Mexico fields won’t resume until next year after Hurricane Ida inflicted “significant structural damage.”

WSJ -Royal Dutch Shell PLC is close to a deal to sell assets in the Permian basin, the most active U.S. oil field, to ConocoPhillips for around $9.5 billion, according to people familiar with the matter
voda
0
Shell verkoopt Permian-bezittingen aan ConocoPhilips

Door ABM Financial News op maandag 20 september 2021

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhilips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Dit maakte Shell maandagavond bekend.

Na het beoordelen van verschillende opties, meent Shell dat een verkoop aan ConocoPhilips het meest aantrekkelijk is.

Het gaat vooral op schalievelden in Texas.

Eind mei legde een rechtbank in Den Haag Shell nog de verplichting op om de CO2-uitstoot per 2030 terug te brengen met 45 procent ten opzichte van 2019. Met de verkoop aan ConocoPhilips maakt Shell een flinke stap in de gewenste richting.

Van de verkoopopbrengst zal Shell 7 miljard dollar gebruiken voor het extra belonen van de eigen aandeelhouders, bovenop de 20 tot 30 procent van de operationele vrije kasstroom die het sowieso wil uitkeren. Het restant van de verkoopopbrengst wordt door Shell gebruikt om de balans te versterken.

Voor de verkoop moet nog wel toestemming worden verleend door de toezichthouders. Shell denkt de deal nog voor het jaareinde te kunnen afronden.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Shell tot eind 2021 bezig met herstelwerkzaamheden in Golf van Mexico

Door ABM Financial News op maandag 20 september 2021
Views: 3.404

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft maandagavond gewaarschuwd dat de productie van twee grote olieplatformen in de Golf van Mexico nog tot het einde van dit jaar zal stil liggen, nadat orkaan Ida voor significante en structurele schade zorgde.

De zogenoemde WD-143-'A'-platforms zullen tot aan het einde van het jaar gesloten blijven in verband met herstelwerkzaamheden, zo waarschuwde Shell. Het WD-143 'C'-platform zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar operationeel zijn.

Momenteel ligt ongeveer 40 procent van de productie van Shell in de Golf van Mexico stil. Aan het begin van september lag dit percentage nog op 80 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Shell verkoopt Amerikaanse schalie-tak voor $9,5 mrd aan ConocoPhillips
Van onze redacteur 20 sept   22:45

Gasboringen van Shell in New Mexico Foto: Reuters

Olie- en gasmultinational Shell RDSA€16,90-- heeft zijn Amerikaanse schalie-olieactiviteiten voor $9,5 mrd verkocht aan ConocoPhillips. Dat heeft Shell maandag na het sluiten van de beurs in New York bekendgemaakt.

Shell keert $7 mrd van de opbrengst uit aan aandeelhouders. De overige $2,5 mrd gebruikt het bedrijf om zijn balans te versterken. De transactie moet in het vierde kwartaal worden afgerond.

Belangrijke olieregio
'Na verschillende strategieën en opties voor onze activa in het Permian-bekken te hebben bestudeerd, kwam deze transactie met ConocoPhillips als zeer aantrekkelijke waarde creërende optie naar voren', aldus Wael Sawan, directeur van Shells olie- en gasproductie. Volgens hem laat de transactie zien dat Shell waarde verkiest boven volume.

ConocoPhilllips nam eerder dit jaar al schalieproducent Concho Resources over voor $13 billion en wordt met de overname van Shells activiteiten een van de grootste producenten in het Permian-bekken. De olie-regio, gelegen in het westen van Texas en in New Mexico, is een van de belangrijkste olieregio's in de VS.

De schalie-activiteiten van Shell waren in 2020 goed voor ongeveer 6% van de totale olie- en gaswinning van de Nederlandse multinational, met een productie van 193.000 vaten per dag.

Kroonjuweel
De olieactiviteiten van Shell in het Permian werden lange tijd binnen en buiten Shell gezien als een kroonjuweel van het bedrijf. Toenemende druk van aandeelhouders en de verloren rechtszaak tegen Milieudefensie dwingen Shell echter om sneller zijn emissies terug te dringen en te investeren in koolstofarmere activiteiten zoals waterstof, biobrandstoffen en windenergie.

Ook wil Shell zich met zijn Amerikaanse olie-activiteiten concentreren op de Golf van Mexico, waar het bedrijf een grote positie heeft.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1413369/shell-dic...
voda
0
Beursblik: Shell wel erg royaal voor aandeelhouder
ING had liever steviger balans gezien.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell laat een heel groot deel van de verkoopopbrengst van de bezittingen in het Permian Basin terugvloeien naar zijn aandeelhouders, maar wellicht kan het beter meer gebruiken voor het verstevigen van de balans. Dit zegt analist Quirijn Mulder van ING dinsdag.

Shell verkoopt de bezittingen voor 9,5 miljard dollar aan ConocoPhilips, wat in de ogen van Mulder geen heel hoge prijs is. Shell behaalt goede prestaties in het bassin en ConocoPhilips verwacht in tien jaar 10 miljard dollar aan vrije kasstroom te kunnen genereren met de aankoop.

"Belangrijker is dat Shell 7 van 9,5 miljard dollar laat terugvloeien naar de aandeelhouders, wat volgens ons erg veel is, gezien de huidige schuld van meer dan 60 miljard dollar en de kansen en uitdagingen die de hele energietransitie met zich meebrengt", schreef Mulder.

De analist merkt op dat de olieprijs een risico blijft met de huidige prijs van meer dan 70 dollar per vat.

"In onze ogen is een erg sterke balans beter dan het direct terug te geven [aan de aandeelhouders]."

ING heeft een Houden advies op Shell met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel steeg dinsdag 3,9 procent naar 17,56 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Zwaargewichten technisch in orde

Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag
Door Wouter Slot op donderdag 23 september 2021
Views: 4.578

De Nederlandse beurs moest begin van de week flink wat terrein prijsgeven, maar heeft inmiddels de helft van het verlies weer goedgemaakt. De kans is zeker aanwezig dat de beurs de komende tijd nog wat volatiel blijft, zonder uiteindelijk ver van haar plaats te komen, maar de technische schade lijkt op lange termijn erg mee te vallen.

De AEX-index beweegt nog altijd in een mooie stijgende trend waarbij toppen en bodems telkens boven elkaar worden gevormd. Dit duidt op koopkrachtige vraag. Nu het koersdoel rond 800 punten is bereikt, nemen beleggers wat gas terug, maar van serieuze verkoopdruk is zeker geen sprake.

Zwaargewichten
Van de top 3 zwaargewichten binnen de AEX ligt vooral ASML er technisch bezien erg sterk bij. Unliever en Royal Dutch Shell hebben een mindere periode achter de rug, maar lijken nu juist opwaarts te (kunnen) draaien. Ik bekijk de technische plaatjes van deze drie aandelen.

Royal Dutch Shell
Koninklijke Olie mist al enige tijd wat overtuiging. Na de stijging van eind vorig jaar is de koers wat gaan corrigeren en is er een meer neutraal koersverloop zichtbaar geworden. De koers is enkele keren opgevangen door het 200-daags gemiddelde en lijkt nu omhoog te kunnen.

Nadat het bedrijf begin deze week aangaf de schalievelden van de hand te doen, reageerden beleggers opgelucht en veerde de koers goed op. Om verder te verbeteren, dient de koers door de langetermijnweerstand rond €18,69 te breken. Dan komt er ruimte vrij voor een grotere stijging richting fors hogere koersniveaus.

Voor grafiek zie link (artikel is ingekort)

www.iex.nl/Artikel/729419/Zwaargewich...
voda
0
Advies van J.P. Morgan over Shell
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Royal Dutch Shell
Datum 23 september 2021
Advies Overweight
Koersdoel n.b.

Detail advies
(Trivano.com) - Op 23 september 2021 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Royal Dutch Shell (RDSA; ISIN: GB00B03MLX29) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Royal Dutch Shell blijft "overweight".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 4 februari 2021 publiceerde Royal Dutch Shell zijn jaarresultaten.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront