Grondstoffen « Terug naar discussie overzicht

Uranium

1.174 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
objectief
0
Ja, ik heb er lang op moeten wachten om mijn mijnaandelen boven de koopprijs weg te doen.
Dit is weer een zeldzame verkoopmogelijkheid.
ruud71
0
Durfde er bijna niet meer op te hopen, maar positie uranium-mijnen in 3 weken tijd verdubbeld in waarde.
5 jaar op moeten wachten...
Go with the flow dus maar. Voorlopig verkoop ik niets.
fiesta
0
quote:

ruud71 schreef op 13 september 2021 16:30:

Durfde er bijna niet meer op te hopen, maar positie uranium-mijnen in 3 weken tijd verdubbeld in waarde.
5 jaar op moeten wachten...
Go with the flow dus maar. Voorlopig verkoop ik niets.
En ik ook niet.
veepee
0
quote:

objectief schreef op 13 september 2021 12:51:

Ja, ik heb er lang op moeten wachten om mijn mijnaandelen boven de koopprijs weg te doen.
Dit is weer een zeldzame verkoopmogelijkheid.
Het werkt ook een stuk beter als je laag instapt. Als je nu op koopprijs uitstapt heb je destijds echt heel duur gekocht.
kwekkel
0
quote:

whoiam schreef op 14 september 2021 12:05:

Cameco en Uranium energy 2 sterke?
Ik heb beide nu 2 weken en zit ruim 20% winst. Ik ga ze nog lang vasthouden. Uranium potentieel begint pas.
DeZwarteRidder
0
Reddit-belegger stort zich op uranium
Jeroen Groot 17:55

Stoelriemen vast: de beleggers op internetforum Reddit hebben uranium ontdekt. Op het WallStreetBets-forum verschijnen berichten die het beleggen in de grondstof voor kerncentrales aanprijzen. De uraniumprijs schiet nog verder omhoog en ook de koersen van de mijnbouwbedrijven die zich bezighouden met het delven van uranium, zitten in de lift.

Wat heet. Op de beurs van Sydney, in mijnbouwland Australië, vlogen maandag de koersen van bedrijven die zich met het delven uranium bezig houden, met meer dan 25% omhoog. Ook gisteren stegen de koersen van de meeste mijnbouwers. In Londen won Yellow Cake, een bedrijf dat zich gedraagt als een beleggingsfonds in uranium, begin deze week meer dan 10%. De prijs van de grondstof zelf staat inmiddels met ruim $44 per pond op het hoogste niveau sinds 2012.
WallStreetBets

De veelal particuliere beleggers op het Reddit-forum r/WallStreetBets vergaarden begin dit jaar wereldfaam door massaal te beleggen in aandelen van kleine bedrijven waar doorgaans weinig handel in plaatsvindt. Dat joeg de koersen van die bedrijven op tot ongekende hoogten en zette de beleggingswereld op zijn kop. Hedgefondsen kwamen in grote problemen terecht vanwege hun shortposities in bedrijven zoals de keten van spelletjeswinkels GameStop en bioscoopketen AMC. De professionele beleggers speculeerden met die shortposities op een daling van de aandelenkoers van bepaalde bedrijven, die in plaats daarvan dus hard omhooggingen.

Geen wonder dat de (kleine) wereld rond beleggen in uranium op scherp staat. Beleggers in de grondstof waren vorige week al wakker geschud door de opkoopacties van Sprott. Die Canadese beleggingsfirma, die normaal gesproken belegt in edelmetalen zoals goud en zilver, voorziet veel vraag naar uranium vanwege de energietransitie en slaat de grondstof op grote schaal in. Kernenergie gaat volgens de Canadezen een onmisbaar onderdeel worden van de energiemix, ondanks de slechte reputatie ervan door rampen zoals die met de kerncentrale in het Japanse Fukushima in 2011.
Zilver

De deelname van de Reddit-beleggers aan de hype roept herinneringen op aan de aansporingen op datzelfde forum om in zilver te beleggen. De zilvermarkt bleek uiteindelijk een maatje te groot voor het leger particulieren, en ook bij het beleggen in uranium is succes allesbehalve gegarandeerd. De markt is niet erg transparant en het is nog maar de vraag hoeveel uranium de huidige centrales precies nodig hebben en wanneer. En het bouwen van nieuwe kerncentrales, als dat al op grote schaal gaat gebeuren, is een zaak van de lange adem. Het vereist veel geduld van beleggers en lang wachten is per definitie een beetje saai. En saai is nou niet bepaald de stijl van r/WallStreetBets.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1412596/redd...
mr.Franz
0
quote:

veepee schreef op 13 september 2021 22:24:

[...]
Het werkt ook een stuk beter als je laag instapt. Als je nu op koopprijs uitstapt heb je destijds echt heel duur gekocht.
achteraf is het mooi wonen.
Vocht
0
Iemand een idee waarom Nexgen vandaag in elkaar stort? Ik kan nergens een aanleiding vinden en baal er enorm van.
StartendeBelegger
0
quote:

Vocht schreef op 17 september 2021 20:25:

Iemand een idee waarom Nexgen vandaag in elkaar stort? Ik kan nergens een aanleiding vinden en baal er enorm van.
Niet alleen nexGen, heel de sector zo te zien. Misschien een goed instap mogelijkheid.
Vocht
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Vocht schreef op 17 september 2021 20:25:

Iemand een idee waarom Nexgen vandaag in elkaar stort? Ik kan nergens een aanleiding vinden en baal er enorm van.
Dat zat er dik in: de hele stijging van de uranium-sector is kunstmatig.
gbakl
0
Energy Fuels Inc. (UUUU)
NYSE American - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD
7.31-0.85 (-10.42%)
.
Uranium Energy Corp. (UEC)
3.2400-0.3100 (-8.73%)

veel volatiliteit hier, dagen met plus of min 10%...maar in de kern zit er nog veel energie in.
fiesta
0
quote:

Vocht schreef op 17 september 2021 21:45:

Ligt niet aan de Uranium prijs? Geen enkel nieuwsbericht wat dit kan verklaren.
seekingalpha.com/news/3740939-uranium...
DeZwarteRidder
0
Uitgelicht: Sprott zet uraniummarkt onder stroom
17-09-2021 18:35 - Uraniumprijs boven de 50 dollar

(ABM FN) De uraniummarkt is afgelopen maand in de grootste bullmarkt van de afgelopen tien jaar gekomen. De prijs voor een pond uranium steeg op de spotmarkt tot 51 dollar per pond, het hoogste niveau sinds juli 2012.
Aanjager van deze prijsstijging is het grondstoffenfonds Sprottm dat afgelopen maand de hele markt op zijn kop zette.

Sprott heeft onlangs het beursgenoteerde Uranium Participation overgenomen, een opslagspecialist die fysiek uranium koopt. Het doel van deze onderneming is om uranium op te slaan, zodat beleggers kunnen speculeren op de prijs van uranium zonder blootgesteld te zijn aan het operationele risico van uraniummijnen. Dit zette een “uranium squeeze” in gang.
Sprott heeft tegelijk met de overname namelijk ook een constructie opgetuigd, waarbij het fonds nieuwe aandelen mag uitgeven in ruil voor fysiek uranium voor maar liefst 1,3 miljard dollar, mits de beurskoers van het fonds hoger is dan de intrinsieke waarde van het fonds.

Met dit geld kan Sprott uranium kopen, terwijl er toch al sprake was van een beperkt aanbod. Na deze aankondiging steeg het aandeel Sprott sterk, en de beurskoers noteerde inmiddels op een stevige premie ten opzichte van de de intrinsieke waarde van het fonds. Daardoor kon Sprott opnieuw nieuwe aandelen uitgeven, met weer extra aankopen op de uraniummarkt tot gevolg. En de prijsstijgingen voor uranium, joeg vervolgens ook weer de waarde van het fonds aan.
"Het is heel moeilijk te voorspellen wat er nu gaat gebeuren in de komende weken", zei Philippe Gijsels, marktstrateeg bij BNP Paribas Fortis. "Het gaat eigenlijk om het 'corneren' van de uraniummarkt. De prijzen kunnen nog hoger, want het is niet makkelijk om nieuw aanbod te creëren", aldus de strateeg. De reden dat een koper als Sprott zo’n impact heeft op de markt is tweeledig, legt Gijsels uit. Enerzijds is de uraniummarkt relatief klein, waarbij sinds de kernramp in Fukushima de prijs van uranium sterk onder druk stond. Veel Japanse kerncentrales hadden plots geen uranium meer nodig. Daardoor lagen de prijzen jarenlang onder de productiekosten, waardoor mijnen langzaam begonnen te sluiten. Toch lag de productie nog jaren hoger dan het verbruik, door het wegvallen van de vraag door Japan en Duitse kerncentrales.

Pas in de afgelopen jaren is de markt langzaam richting een beperkt productietekort gegaan, vooral omdat menig mijn de deuren sloot. En de coronapandemie zorgde er ook nog eens voor dat veel mijnen maanden stil lagen. In combinatie met de dynamiek die Sprott nu creëert, leidt dit ertoe dat de vraag naar uranium veel hoger ligt dan het aanbod.

"Je kan wel wat aanbod vinden in Kazachstan op termijn, maar het is zeer moeilijk om nieuwe mijnen te openen", merkte Gijsels op. "Een mijn opbouwen vanaf nul kost al snel 7 à 10 jaar om alles rond te krijgen. Zo is het krijgen van vergunning voor uranium één van de moeilijkste dingen die er is, omdat je vergunningen moet krijgen voor het water en het kernafval. Dat is niet gemakkelijk", aldus Gijsels. "Zelfs als je het zoeken naar nieuwe productie weglaat, dan duurt het nog steeds 3 à 4 jaar."

Zolang de premie van Sprott hoger blijft dan de intrinsieke waarde, kan Sprott in principe uranium blijven bijkopen. Afgelopen donderdag alleen al kocht Sprott 1,45 miljoen pond aan uranium. Ter vergelijking, over heel 2020 produceerde de Canadese uraniumproducent Cameco 5 miljoen pond uranium, terwijl dit één van de grootste producenten ter wereld is.

Sprott heeft nog veel slagkracht om extra uranium te kopen, terwijl met iedere stijging van de uraniumprijs, de intrinsieke waarde van het fonds ook stijgt, wat opnieuw zal zorgen voor extra aankoopdruk.
"Niemand die weet wat er in zo’n situatie kan gebeuren", waarschuwt Gijsels.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
DeZwarteRidder
1
quote:

Vocht schreef op 17 september 2021 21:45:

Ligt niet aan de Uranium prijs? Geen enkel nieuwsbericht wat dit kan verklaren.
Het is nu duidelijk geworden dat de Ur-prijs alleen gestegen is door aankopen van Sprott, dus zodra Sprott stopt met kopen stort de Ur-prijs weer in elkaar.

De meeste Ur-aandelen produceren niks en hebben dus geen enkel voordeel van deze stijging. De 2 of 3 producerende bedrijven verkopen vrijwel alles met lange-termijncontracten en hebben dus ook geen voordeel van de stijgende Ur-prijs.

Kortom, het wordt iedere dag riskanter om uranium-aandelen in bezit te hebben.
Wplay
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 september 2021 18:25:

[...]

Het is nu duidelijk geworden dat de Ur-prijs alleen gestegen is door aankopen van Sprott, dus zodra Sprott stopt met kopen stort de Ur-prijs weer in elkaar.

De meeste Ur-aandelen produceren niks en hebben dus geen enkel voordeel van deze stijging. De 2 of 3 producerende bedrijven verkopen vrijwel alles met lange-termijncontracten en hebben dus ook geen voordeel van de stijgende Ur-prijs.

Kortom, het wordt iedere dag riskanter om uranium-aandelen in bezit te hebben.
Haha wat een onzin, zie hieronder de koopkracht van Sprott..
En voor wat betreft de miners deze wachten juist op nieuwe lange termijn contracten tegen de juiste waarde.. stijging van de spot-prijs is daarvoor een vereiste.. tel daarbij de toenemende schaarste (versterkt door de inkoop door Sprott, maar zonder Sprott liep schaarste ook al op) en hun positie wordt met de dag beter. Overigens werd de bull-market uit 2007 ook vooraf gegeaan door opkoop door een enigszins vergelijkbaar investeringsfonds...

It looks like the Sprott Physical Uranium Trust (TSX: U.UN) is looking to capitalize on recent positive sentiment. The fund this morning, by way of Sprott Asset Management, announced that it would be conducting a massive US$1.0 billion at-the-market financing to raise further funds.

The financing follows a previously announced ATM program, whereby the firm looked to raise US$300 million, under a program that commenced August 17. Evidently it was so successful, that there was justification to conduct another program, this time for over three times the size.
DeZwarteRidder
0
quote:

Wplay schreef op 21 september 2021 11:30:

[...]
Haha wat een onzin, zie hieronder de koopkracht van Sprott..
En voor wat betreft de miners deze wachten juist op nieuwe lange termijn contracten tegen de juiste waarde.. stijging van de spot-prijs is daarvoor een vereiste.. tel daarbij de toenemende schaarste op door de inkoop door Sprott en hun positie wordt met de dag beter. Overigens werd de bull-market uit 2007 ook vooraf gegeaan door opkoop door een enigszins vergelijkbaar investeringsfonds...

It looks like the Sprott Physical Uranium Trust (TSX: U.UN) is looking to capitalize on recent positive sentiment. The fund this morning, by way of Sprott Asset Management, announced that it would be conducting a massive US$1.0 billion at-the-market financing to raise further funds.

The financing follows a previously announced ATM program, whereby the firm looked to raise US$300 million, under a program that commenced August 17. Evidently it was so successful, that there was justification to conduct another program, this time for over three times the size.
En waarom zijn dan de uranium-aandelen in elkaar gestort.....???

Sprott kan niet eindeloos blijven kopen om de prijs hoog te houden; iedereen weet dat.

Alle uranium die Sprott koopt blijft boven de markt hangen, want vroeg of laat gaan ze weer verkopen.
1.174 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,76  -3,60  -0,42%  14:55
 Germany40^ 17.733,70 -0,58%
 BEL 20 3.822,01 -0,12%
 Europe50^ 4.922,62 -0,28%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.381,04 +0,07%
 EUR/USD 1,0666 +0,21%
 WTI 81,67 -0,50%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,20%
Heineken +1,75%
Pharming +1,50%
Vopak +1,47%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
AMG Critical ... -2,86%
RENEWI -2,65%
ADYEN NV -2,59%
FASTNED -2,50%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront