Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
!@#$!@!
0
Dit is wel iets om de gaten te houden:
twitter.com/C_Barraud/status/14399336...

Slowdown Deepens as Evergrande Hurts Outlook - Bloomberg
*Home sales by value slumped 20% in August from a year earlier according to Bloomberg calculations based on National Bureau of Statistics.

Deze is ook mooi:

Apparently USDT Tether stablecoin holds a lot of Commercial Paper issued by these Chinese property developers. Systemic risk?

Dus zo werkt besmettingsgevaar. De basis van een belangrijke stablecoin in cryptocurrencies zou zomaar weg kunnen vallen.
Branco P
0
De stemmingmakerij is me wel duidelijk nu. Heb zojuist nog maar eens een bedrag overgemaakt van m’n Rabo naar Binck. Klaar voor kansjes, zo die zich voor zullen doen
!@#$!@!
0
Welke stemmingmakerij heb je het steeds over ? We bevestigen hier constant dat de markt geen enkel probleem ziet in Evergrande.

US junk bond risk spreads haven’t budged amid Evergrande fallout.
twitter.com/Schuldensuehner/status/14...
Branco P
2
Niet hier op het forum, maar in de wijde wereld. Derhalve kijken wat we eventueel nog op kunnen gaan pikken komende dagen.

Dat hele Evergrande is toch theater? Er moet kennelijk over een paar dagen (feitelijk vervolgens pas daarna uiterlijk binnen een maand) wat rente op obligaties betaald worden. Dat kan die multimiljardair natuurlijk makkelijk zelf voorschieten als hij zou willen. Als hij dat niet doet dan zijn zijn aandelen plotsklaps waardeloos. Het lijkt mij toch echt allemaal een spelletje poker op het hoogste niveau daar in China.
Branco P
0
400 stukjes KLEP er weer uit. De extra IGD, CAR, MERC en ECP’s van gisteren houd ik nog even vast.
!@#$!@!
0
Theather ? haha. Dan heb je dus geen flauw idee wat er daar speelt in China. Niet dat ik zo'n expert ben ;-), maar het is zeker geen theather.

De aandelen zijn al gezakt van 90 naar 2 in de afgelopen paar maanden. De obligaties noteren onder de 25%. Grote leveranciers zijn volgens berichten al betaald in vastgoed (ipv cash).
Obligaties van andere ontwikkelaars zijn ook al gedwongrade tot junk en (obligaties) koersen zijn van enkele al ingestort.

De oprichter en topman van Evergrande is al weg bij het bedrijf en laat zich niet meer zien in het openbaar.

Daarnaast waarschuwen sommige mensen al jaren dat deze ponzi-schemes fout gaan. De CCP heeft daarom onlangs regels ingesteld voor maximale hoogte van schulden voor de sector om verdere escalatie van deze instabiliteit tegen te gaan.
Dat is de reden waarom de markt zich veilig voelt. De CCP zal ingrijpen om verspreiding te voorkomen.

Daarnaast is dit proces al maanden en weken aan de gang. De daling van gister had hier dus niks mee te maken. Koersen dalen gewoon af en toe.
Branco P
1
Volgens mij is de topman (Xu Jiayin) van Evergrande nog steeds gewoon aandeelhouder en bestuurder, maar ik kan het mis hebben. De koers ging dit jaar van ca. 15 naar 2,20 (dus niet van 90 naar 2) en het bedrijf heeft gewoon assets tegenover de schulden staan dus er is alleen sprake van een (georkestreerd) liquiditeitsprobleem. Zoals ik al eerder aangaf: volgens mij is het de bedoeling dat de boel ontmanteld wordt en de buit verdeeld wordt. Exit Xu Jiayin dus, hij zal wel in onmin geraakt zijn met de CCP. Met theater doel ik op de hele heisa in de media en de paniekzaaierij waarbij over grote gevaren gesproken wordt, maar waarbij vervolgens niemand echt concreet wordt. Ik zie het daarom als een moment om bij te kopen. De daling van gisteren had daar zeker wel iets mee te maken. Uiteraard dalen koersen af en toe, maar voor de daling van de afgelopen dagen is daarbij het hele Evergrande-verhaal zeker wel (het grootste deel van) de verklaring.
!@#$!@!
0
quote:

Branco P schreef op 21 september 2021 13:51:

Zoals ik al eerder aangaf: volgens mij is het de bedoeling dat de boel ontmanteld wordt en de buit verdeeld wordt. Exit Xu Jiayin dus, hij zal wel in onmin geraakt zijn met de CCP.

Met theater doel ik op de hele heisa in de media en de paniekzaaierij waarbij over grote gevaren gesproken wordt, maar waarbij vervolgens niemand echt concreet wordt.

Ik zie het daarom als een moment om bij te kopen. De daling van gisteren had daar zeker wel iets mee te maken. Uiteraard dalen koersen af en toe, maar voor de daling van de afgelopen dagen is daarbij het hele Evergrande-verhaal zeker wel (het grootste deel van) de verklaring.
Ja, daar zijn we het dan over eens :-). Of de bezitting genoeg zijn kan ik niet beoordelen.

ah, als de CCP niet zou ingrijpen krijg je het domino-effect zoals bij Lehman. Wat ze niet zullen laten gebeuren.

Daarover verschillen we dan van mening. Ik zie er de logica niet van in. Waarom dan vandaag weer zo omhoog ?
hjs64
0
Hoezo omhoog (is achterhaald)? Mijn inschatting van Evergrande is dat het grotendeels politiek is, er is iemand te rijk, te machtig geworden en liep kennelijk onvoldoende aan de lijn van de partij. Zo iemand wordt een koppie kleiner gemaakt, hebben we in Rusland ook wel eens zien gebeuren met oliemiljardairs. Cultuurverschilletje.
Branco P
0
quote:

!@#$!@! schreef op 21 september 2021 14:03:

[...]
Ja, daar zijn we het dan over eens :-). Of de bezitting genoeg zijn kan ik niet beoordelen.

ah, als de CCP niet zou ingrijpen krijg je het domino-effect zoals bij Lehman. Wat ze niet zullen laten gebeuren.

Daarover verschillen we dan van mening. Ik zie er de logica niet van in. Waarom dan vandaag weer zo omhoog ?
Ik zie dat domino-effect niet. Rondom Lehman destijds was het feitelijke probleem niet dat Lehman omviel maar dat er hypotheekproducten in omloop waren die niet AAA waren maar juist JUNK. En niemand wist hoeveel en waar die producten precies zaten dus de hele financiële wereld wantrouwde elkaar en het interbancaire verkeer kwam volledig stil te liggen. Overigens geloof ik dat men toen wel bewust Lehman niet gered heeft, zoals in Nederland ook Dirk Scheringa Bank niet gered werd. Klein beetje opschonen toen de gelegenheid zich aandiende. Hoewel het bij Lehman ook een verkeerde inschatting van de US overheid geweest kon zijn, maar lijkt mij niet heel waarschijnlijk. Zomaar een bank laten omvallen is niet zo logisch.

Hier bij Evergrande is een projectontwikkelaar in betalingsproblemen gekomen. De projectontwikkelaar heeft echter ook allerlei investeringen in andere bedrijven die afgestoten kunnen worden, extreem veel grond in eigendom en ontwikkelrechten en projecten in aanbouw. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de financiers van Evergrande hebben gefinancierd zonder zekerheden, dat zou niet zakelijk zijn. Dus ik zie in de basis drie benadeelde partijen:
- 1. aandeelhouders van Evergrande inclusief de grootaandeelhouders (en daar lijkt het om te doen te zijn)
- 2. consumenten die aanbetalingen gedaan hebben (hier zie ik de CCP te hulp schieten)
- 3. chinese bouwbedrijven die nog geld tegoed hebben van Evergrande (dit kan voor sommige bouwbedrijven dan wel vervelend worden). Hier zie ik echter ook de CCP te hulp schieten.

Maar als er dus al financiers benadeeld worden, dan gaat dat m.i. relatief verwaarloosbaar zijn.
!@#$!@!
0
Dat geld misschien bij Jack Ma en de machtsstrijd met techbedrijven over informatie. In dit geval gaat het vooral om het voorkomen van systeemrisico. Kijk chinezen zijn ook geen domme mensen. Die hebben dezelfde financiele kennis en zien hetzelfde. Ze weten ook de grote gevaren van het huidige systeem. Ze proberen dus zoveel mogelijk dit te voorkomen.
Het failliet laten gaan van Evergrande is dus idd een bewuste beslissing om dit de kop in te drukken. In de hoop dat de klassieke economische crisis die China normaal te wachten staat voorkomen kan worden.
Dit is niet nieuw, maar een proces wat al jaren aan de gang is.
!@#$!@!
0
quote:

Branco P schreef op 21 september 2021 15:34:

[...]

Ik zie dat domino-effect niet.

Rondom Lehman destijds was het feitelijke probleem niet dat Lehman omviel maar dat er hypotheekproducten in omloop waren die niet AAA waren maar juist JUNK.

En niemand wist hoeveel en waar die producten precies zaten dus de hele financiële wereld wantrouwde elkaar en het interbancaire verkeer kwam volledig stil te liggen.

Overigens geloof ik dat men toen wel bewust Lehman niet gered heeft, zoals in Nederland ook Dirk Scheringa Bank niet gered werd. Klein beetje opschonen toen de gelegenheid zich aandiende. Hoewel het bij Lehman ook een verkeerde inschatting van de US overheid geweest kon zijn, maar lijkt mij niet heel waarschijnlijk. Zomaar een bank laten omvallen is niet zo logisch.

Maar als er dus al financiers benadeeld worden, dan gaat dat m.i. relatief verwaarloosbaar zijn.
Ja, omdat de CCP zal ingrijpen. Men doelt op een domino effect als de CCP niet ingrijpt.

Beide natuurlijk. Lehman viel om vanwege die hypotheekproducten. Een gebeurde vanwege het ander.

Het wantrouwen was er omdat Lehman was omgevallen vanwege die hypotheekproducten. Als Lehman kon omvallen, dan kon elke bank omvallen en dus kon men geen enkele bank vertrouwen.

Ja, men heeft bewust Lehman niet gered omdat de amerikanen het effect hiervan totaal onderschat hebben. Failliet gaan is daar gewoon een onderdeel van de cultuur en zien ze helemaal niks verkeerds in. Toen men zag wat het effect hiervan was is men daarna snel iedereen van bail-outs gaan voorzien.

Tot aan Lehman was het heel normaal om banken om te laten vallen. Bail outs bestonden in principe nog niet. Kijk bv naar de savings and loans crisis van de jaren '80 in de VS. Daar was de oplossing aanpassing van de reguleringen.
(ook hier de oorzaak een daling van de huizenmarkt, net als in 2009)

In de hele geschiedenis veroorzaakt een boom en daarna bust in de huizenmarkt altijd een diepe crisis in de betreffende economie. China is zich hier uiteraard bewust van en probeert de bust met dit soort acties gecontroleerd te laten verlopen en zelfs helemaal te voorkomen.
wiegveld
0
Kan China wel ingrijpen? Veel bedrijven zijn daar vreemd gefiancierd, onduidelijk wie erin zitten.
Waarom zouden Amerikaanse banken etc niet in Evergrande zitten? En pensioenfondsen idem.
Niemand kent de mogelijke fall out in China volgens mij. Tgv dit soort bedrijven en hun fiancieringen.
Natuurlijk speelt ook dat Xi jinping wil dat de mastschappij socialistischer wordt en dus pakt hij de puissant rijke Chinezen aan.
Zie de koersval van LVMH, Kering etc.
Maar de gebrekkige fianciering kan een wereldwijde schok geven.
Dalingen zetten na een oprisping vandaag weer door.
!@#$!@!
1
quote:

wiegveld schreef op 21 september 2021 17:07:

Kan China wel ingrijpen? Veel bedrijven zijn daar vreemd gefiancierd, onduidelijk wie erin zitten.
Tuurlijk, gewoon een bail-out geven. Meeste van dit soort bedrijven zijn ook gewoon gelieerd aan de overheid. Sinds een tijd terug is men begonnen dit soort bedrijven failliet te laten gaan omdat men doorkreeg dat de impliciete overheidsgarantie nogal destructief gedrag stimuleerde.
Dit is de eerste die zo enorm groot is dat het een systeemrisico zal veroorzaken zonder ingrijpen.

Hier een link naar een artikel met uitleg hoe men in het verleden dit soort gebeurtenissen aanpakte:

twitter.com/jamestown0123/status/1439...

!@#$!@!
0
quote:

Branco P schreef op 20 september 2021 15:08:

ben wel benieuwd wat we vandaag in de eindveiling gaan zien.
Een sprong van ruim 1% in de eindveiling.

Zeker die "longers" weer die de koers omhoog proberen te krijgen door een paniek reactie onder shorters en potentiele (bij)kopers te veroorzaken.

;-)
hjs64
1
quote:

!@#$!@! schreef op 21 september 2021 17:41:

[...]

Een sprong van ruim 1% in de eindveiling.

Zeker die "longers" weer die de koers omhoog proberen te krijgen door een paniek reactie onder shorters en potentiele (bij)kopers te veroorzaken.

;-)
Zal Branco wel geweest zijn, ik was het in ieder geval niet. Ja, ja Branco , posten dat je weer eens 100 stukkies bijgekocht hebt, maar ondertussen ;).
Porscheknakker
2
Ik neem aan dat Branco, de specialist op dit forum v.w.b. ECP, tussen de 24 en 25 euro alle aandelen verkocht heeft, want dat was toch een mooie verkoopkoers. Kopen en vasthouden is ook bij ECP niet an te bevelen.
hjs64
0
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 21 september 2021 18:01:

Ik neem aan dat Branco, de specialist op dit forum v.w.b. ECP, tussen de 24 en 25 euro alle aandelen verkocht heeft, want dat was toch een mooie verkoopkoers. Kopen en vasthouden is ook bij ECP niet an te bevelen.
Ik ben persoonlijk dik tevreden over ECP en houd ze lekker aan (oke , ik loop wel wat te spelen rond mijn positie).
4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 20,750
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,800
Laag 20,650
Volume 26.240
Volume gemiddeld 43.272
Volume gisteren 21.559

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront