BE Semiconductor « Terug naar discussie overzicht

BE Semiconductor - jaardraadje 2021

5.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 258 259 260 261 262 » | Laatste
hhvdblom
0
hhvdblom
0
quote:

Harry Nik schreef op 20 september 2021 09:46:

Ja op de fora kom je voornamelijk beroepsoptimisten tegen. Je zal zien dat elke kritische noot bij a met geweld de kop in wordt gedrukt. Dus iedereen roept voornamelijk dat je bij elke cent daling vooral moet bijkopen, want het kan echt niet lager.

Die lekker je eigen ding. Boven de 80 was ik er uit. Vertrouwde die sprong naar de 83 voor geen meter. En daar zitten we dan. Dat low 77,02. So far. Wie weet wat de dag nog gaat brengen.

Hou wel me hart vast als dat Chinese gedoe gaat omvallen. Schijnt toch iets van 300 miljard schuld te hebben. Wat je er ook van vind..dat beïnvloed de beurs gewoon. Altijd dat soort bedragen.
De meesten wachten op een echte trigger naar beneden maar misschien is die helemaal niet nodig en zakt de zooi automatisch vanwege hoogtevrees.
nine_inch_nerd
0
Fors lagere opening Wall Street op til
ABM FN-Dow Jones maandag, 20 september 2021 15:01
De Amerikaanse beurzen gaan maandag een fors lagere opening tegemoet, door de aanhoudende onrust over de hoge schuld in de vastgoedmarkt in China die voor verliezen zorgt op aandelenmarkten wereldwijd.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren circa een half uur voor de openingsbel tot 1,8 procent in het rood.

De brede terugval hangt samen met vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group. De vraag is hoe dit afloopt. Sommige marktkenners geloven dat Beijing de vastgoedreus failliet zal laten gaan en verliezen voor aandeelhouders en obligatiehouders zal toestaan. De schuld van het bedrijf is de grootste van alle publiek verhandelde vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars wereldwijd.

Evergrande zag de koers maandag 11 procent dalen in Hongkong. Het bedrijf meldde op 13 september dat het in ongekende problemen zat. De Hang Seng index in Hongkong verloor vandaag 3,3 procent.

De aandelenmarkten in China zelf waren gesloten voor een feestdag.

"Iedereen kijkt naar Evergrande en vraagt zich af, of de tijd is gekomen voor een groot faillissement, met de kans op besmetting naar de bredere vastgoedsector", zei Edward Park van Brooks MacDonald. "Het risico is nu acuut, in plaats van theoretisch zoals de afgelopen paar jaar."

Toch gelooft Frank Benzimra van Société Générale niet dat Evergrande een 'Lehman moment' wordt. "Een waarschijnlijker scenario is dat je enige groeivertraging in China zult zien vanwege de impact op de vastgoedsector", zei hij.

Woensdag komt de Federal Reserve met zijn rentebesluit, dat waarschijnlijk de weg zal plaveien voor een vermindering van de stimulering later dit jaar.

De olieprijs daalde. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 2,2 procent tot 70,30 dollar. Brent-olie werd ook bijna 2 procent goedkoper.

De aardgasprijs in de Verenigde Staten is juist sterk gestegen, terwijl de winter nog maanden verwijderd is. De prijs voor aardgas is in zes maanden tijd bijna verdubbeld, wat leidt tot zorgen over tekorten in de winter.

De euro/dollar noteerde op 1,1710. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1731 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van makers van elektrische auto's in China, waaronder Nio, Xpeng, Li Auto en Tesla, stonden onder druk nadat Li Auto waarschuwde dat het minder auto's verwacht te af te leveren in het derde kwartaal. Ook de onrust over vastgoedreus China Evergrande droeg bij aan de daling.

De coronatest van Sorrento Therapeutics heeft positieve resultaten getoond in een onafhankelijke studie uitgevoerd door het Mexicaanse INMEGEN instituut. Volgens Sorrento levert COVISTIX betere resultaten dan de breed gebruikte Panbio snelle antigeentesten.

Het Britse AstraZeneca boekte maandag winst na resultaten van een nieuw potentieel medicijn tegen borstkanker, die als een doorbraak worden geafficheerd. Het risico op overlijden of progressie van de ziekte zou met 72 procent dalen door het medicijn.

Het coronavaccin van Pfizer en zijn Duitse ontwikkelingspartner BioNTech lijkt effectief en veilig voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Dit meldde de Amerikaanse farmareus maandag op basis van positieve resultaten van een gecombineerde Fase 2/3 studie met het vaccin.

Een adviespanel van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA adviseert een 'booster' injectie met het coronavirus van Pfizer en BioNTech alleen voor mensen van 65 jaar en ouder, niet voor de bredere bevolking.

Plug Power wil de grootste groene waterstoffabriek aan de Amerikaanse westkust laten bouwen. Dit maakte de waterstofspecialist maandag bekend.

Een staking bij Mondelez, de fabrikant van onder andere Oreo kookjes, is na weken tot een einde gekomen, nadat een nieuw contract voor vier jaar werd geaccepteerd.

nine_inch_nerd
0
Evergrande heeft toch een correctie laten plaatsvinden. Wordt een zware week...
Mijn vrees vorige week was toch gegrond en mijn hoop (schulden aflossen met vastgoed) was ongegrond.

Rustig blijven en buy the dips.

Ik ben zelf hapjes aan het kopen van grondstofproducenten als BHP en RIO.
nine_inch_nerd
0
quote:

hhvdblom schreef op 20 september 2021 14:58:

[...]

De meesten wachten op een echte trigger naar beneden maar misschien is die helemaal niet nodig en zakt de zooi automatisch vanwege hoogtevrees.
Hoogtevrees van wie?

Sneeuwbaleffect
In Europa zijn de beurzen in de min van start gegaan. De zorgen over de financiële problemen van de Chinese vastgoedreus Evergrande (HK:3333) lijken zich uit te spreiden over de rest van de markt. Evergrande heeft een schuld van 300 miljard dollar en in de tweede helft van de week staat er een aantal rentebetalingen op de rol. Beleggers vrezen dat het concern niet aan de betalingsverplichtingen ter grootte van 83,5 miljoen dollar kan voldoen. Evergrande heeft via WeChat aan beleggers het voorstel gedaan dat ze voor de rentebetalingen in plaats van geld tegen korting kunnen kiezen voor een uitkering in vastgoed. Zelfs als beleggers daarmee akkoord zouden gaan, biedt dat geen structurele oplosing. Zoals wel vaker het geval is, komt vertrouwen te voet, maar gaat het te paard en van dat laatste beleven we nu een fraai staaltje.

Komt er na het coronavirus, dit keer een besmettelijk financieel virus onze kant op? Klanten en medewerkers van Evergrande maken zich in ieder geval grote zorgen, net zoals beleggers en dus de financiële markten. Vorige week protesteerden honderden kleine beleggers voor het hoofdkantoor van Evergrande omdat zij het geld dat zij in Evergrande hebben geïnvesteerd, terug willen. Totaal zijn er zo’n 80.000 particuliere beleggers die een deel van hun spaarcentjes in het vastgoedconcern hebben gestoken.

Steeds meer partijen proberen, voor zover mogelijk, nog steeds eieren voor hun geld te kiezen. Op de beurs van Hongkong is de teloorgang van het concern al een tijdje gaande, maar vanochtend kon er nog eens 17 procent van de koers af. We hebben in het Verre Oosten inmiddels te maken met een vertrouwenscrisis in de financiële sector. De angst leeft dat het niet nakomen van de betalingsverplichtingen van Evergrande zal leiden tot een keten van betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld toeleveranciers en andere partijen. En dat zijn er nogal wat en de zakelijke relaties beperken zich niet alleen tot China… Honderden financiële instellingen hebben leningen bij Evergrande uitstaan. Niet voor niets heeft de People’s Bank of China, de Chinese centrale bank, vorige week vrijdag 90 miljard yuan in het financiële systeem gepompt om de ergste onrust te beteugelen. De Chinese overheid laat voorlopig niets van zich horen, al zal achter de schermen de spanning best zijn gestegen. Van een rollende sneeuwbal weet je nooit precies hoe groot hij wordt en waar hij zal eindigen. Het lijkt moeilijk voor te stellen dat de Chinese leiders een Lehman Brothers van het Verre Oosten willen laten ontstaan.

Zolang de Chinese autoriteiten geen duidelijkheid verschaffen zal de onrust blijven bestaan. Mede daardoor eindigden vandaag ook verzekeraars die in Hongkong genoteerd staan de beursdag in mineur. Verzekeraars AIA en Ping An sloten respectievelijk 6 en 8 procent lager. De beurzen van Tokio, Seoul en Shanghai zijn vandaag gesloten in verband met een feestdag dus daar is de schade nog relatief beperkt.

Als gevolg van de zorgen om de gevolgen van een eventueel faillissement van Evergrande en de gevolgen voor de Chinese vastgoedmarkt staan de koersen van mijnbouwers eveneens onder druk. In Australië ging bijvoorbeeld de koers van het aandeel Rio Tinto (LON:RIO) 3,6 procent lager de dag uit. De Chinese economie koelt behoorlijk af en de vraag naar grondstoffen van veelvraat China daalt daardoor flink. Zo is vanaf de top de prijs van ijzererts gehalveerd.

Fed wikt en weegt

Ondertussen maken beleggers zich ook op voor het rentebesluit van de Fed later deze week. Het moment van afbouw van het steunprogramma van 120 miljard dollar per maand komt ongetwijfeld dichterbij, maar het is de vraag of Jerome Powell nu al concrete stappen zal aankondigen. Waarschijnlijk vindt hij de economische situatie, met de vierde golf van de coronapandemie en het aflopen van de extra werkloosheidsuitkeringen, nog te onzeker. Voor beleggers is dan ook vooral van belang om te vernemen wat de verwachtingen van de Fed zijn voor de ontwikkeling van de Amerikaanse economie. Zoals u in ons beursbericht van afgelopen woensdag hebt kunnen lezen, liggen er wel degelijk inflatoire krachten op de loer die weleens een minder tijdelijk karakter kunnen hebben dan de Fed ons wil doen geloven. Chiptekorten, hogere grondstofkosten en oplopende energieprijzen kunnen voor druk op de marges van ondernemingen zorgen. Niet voor niets waarschuwen steeds meer bedrijven voor hogere kosten, waardoor de cijfers het komende kwartaalseizoen zo maar iets minder gunstig kunnen uitvallen dan waar analisten nu vanuit gaan.
hhvdblom
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 20 september 2021 15:07:

Evergrande heeft toch een correctie laten plaatsvinden. Wordt een zware week...
Mijn vrees vorige week was toch gegrond en mijn hoop (schulden aflossen met vastgoed) was ongegrond.

Rustig blijven en buy the dips.

Ik ben zelf hapjes aan het kopen van grondstofproducenten als BHP en RIO.

Buy the dips gaat ook maar op tot bepaalde hoogte. Ik doe daar voorlopig echt niet aan mee. Alles staat mij veels te hoog. Voor mij simpele kans berekening dat naar beneden logischer is. TINA en FOMO heb ik niks mee. Kijk puur naar de stand en hoe de economie ervoor staat. Omdat er zoveel geld in gepompt is het niet goed voorspelbaar.
nine_inch_nerd
1
Wie heeft het hier over FOMO's en mijn vrouw heet niet TINA?
Ik ga er van uit dat bij dips kopen gerenommeerde bedrijven bedoeld worden met een potentieel en een goede basis/bedrijfsvoering, die nu even met deze malaise mee moeten doen.
ff_relativeren
0
shorter Millennium International Management meldt zich boven de 0,50% (meldingsgrens) en heeft nu een netto short positie van 0,60%.
hhvdblom
0
quote:

ff_relativeren schreef op 20 september 2021 18:06:

shorter Millennium International Management meldt zich boven de 0,50% (meldingsgrens) en heeft nu een netto short positie van 0,60%.
Bij short gaan moet je denk ik wel een lange adem kunnen hebben. Nah ja als Besi weer bijtrekt pik ik weer wat op short bij stand 102, kan niet fout gaan toch?
nine_inch_nerd
0
Hopelijk hebben we het ergste gehad....

Voor analisten Citi en Barclays is Evergrande geen 'Lehman-momentje'
08:27
De crisis rond de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande heeft de aandelenkoersen onder druk gezet, maar valt niet te vergelijken met de val van Lehman in 2008, zo citeert persbureau Bloomberg analisten van Citigroup, Barclays en UBS.

Volgens Barclays zijn de marktomstandigheden niet te vergelijken met die in 2008 toen Lehman failliet ging en vervolgens het gehele financiële systeem wist mee te trekken in zijn val. UBS wijst erop dat de uitstaande schuld van Evergrande behoorlijk laag is in verhouding tot de gehele economie van China. De analisten van Citigroep rekenen erop dat de Chinese overheid zal ingrijpen.

'De omstandigheden zijn simpelweg niet aanwezig voor een grote wanbetaling om te kunnen spreken van China's Lehman-momentje', aldus de in New York gevestigde strateeg Ajay Rajadhyaksha van Barclays maandag in een rapport. Wil van zoiets sprake zijn, dan zou zich volgens hem nog een opeenstapeling van stressfactoren moeten aandienen, zoals een razendsnelle stijging van de kredietbehoefte in de vastgoedsector, banken die geen zaken meer met elkaar zouden willen doen, plus nog eens een aantal grote beleidsmissers.

De gammele financiële toestand bij Evergrande, dat een schuld heeft uitstaan van $300 mrd, voedt speculaties dat het financiële systeem hard geraakt kan worden als de Chinese overheid niet bijspringt. Naast Chinese banken hebben partijen als UBS, Goldman Sachs, Amundi, BlackRock en Fidelity posities in de projectontwikkelaar.

Nederlandse financiële instellingen zullen niet direct hard geraakt worden. Ook als de problemen zouden overslaan naar andere delen van het Chinese financiële systeem is er niet meteen een man overboord. De blootstelling aan China is beperkt, zo bleek eerder uit een rondgang van het FD langs banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Volgens Citi-analisten, geciteerd door Bloomberg, zullen de Chinese beleidsmakers een systeemcrisis proberen te voorkomen. Die willen tijd kopen door bijvoorbeeld liquiditeit in het financiële systeem te pompen. Toch zullen volgens hen enkele banken wel het slachtoffer worden van de problemen bij Evergrande.
drulletje drie
1
quote:

Harry Nik schreef op 20 september 2021 13:55:

Hier 77....77.....77.... aaaaaand it's gone.
Harry ook weer onder zijn steen gekropen vandaag zie ik?

BE Semiconductor Industries
79,22
+1,72
/
+2,22%
ff_relativeren
0
shorter Millennium International Management gaat van 0,60% naar 0,59%. (was afgelopen vrijdag blijkbaar aan het daytraden met shortposities)
hhvdblom
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 20 september 2021 15:45:

Wie heeft het hier over FOMO's en mijn vrouw heet niet TINA?
Ik ga er van uit dat bij dips kopen gerenommeerde bedrijven bedoeld worden met een potentieel en een goede basis/bedrijfsvoering, die nu even met deze malaise mee moeten doen.

Ik zou meer afgaan op je eigen gevoel. Aandelen boeren preken altijd up..up..up. Daar verdienen ze aan. Maar bomen groeien niet tot aan de hemel.
ff_relativeren
0
shorter Millennium International Management gaat van 0,59% naar 0,61% netto short. (daytraden met short posities)
arnoldus
0
quote:

ff_relativeren schreef op 22 september 2021 18:07:

shorter Millennium International Management gaat van 0,59% naar 0,61% netto short. (daytraden met short posities)
Is gewoon een hedge zegt helemaal niks.
voda
0
07:40
*Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Besi van 72,00 naar 86,00 euro
07:40
*Kepler Cheuvreux handhaaft Houden advies op Besi
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Besi
Naar 86,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verhoogd van 72,00 naar 86,00 euro met een onveranderd Houden advies.

Analist Peter Olofsen besloot zijn winstverwachtingen voor 2021 en 2022 met 19 tot 25 procent te verhogen, nu de vooruitzichten voor de sector de afgelopen maanden zijn verbeterd en dankzij de goede prestaties van het bedrijf zelf.

Olofsen wees erop dat de sector uitermate cyclisch blijft, maar dat de vooruitzichten voor Besi in 2022 worden ondersteund door de goede interesse in hybrid bonding.

De verhouding tussen risico en rendement noemt Olofsen in balans.

Het aandeel Besi sloot woensdag op 78,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
Het kan nog gebeuren

12.53 uur | 'China bereidt zich voor op ondergang Evergrande'
De Chinese autoriteiten zijn zich aan het voorbereiden op het faillissement van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen binnen de Chinese regering. De landelijke overheid zou lokale bestuurders hebben gevraagd zich voor te bereiden op de ondergang van het bedrijf.
Dat duidt er volgens de krant op dat de overheid geen zin heeft om het in zware problemen geraakte bedrijf, de op een na grootste vastgoedontwikkelaar van China, te redden. De problemen rond Evergrande zetten eerder deze week wereldwijd de aandelenkoersen lager. Beleggers vrezen dat het omvallen van het bedrijf wereldwijde consequenties zou kunnen hebben.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1413709/verv...
Gerd 2
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 23 september 2021 16:12:

Het kan nog gebeuren

12.53 uur | 'China bereidt zich voor op ondergang Evergrande'
De Chinese autoriteiten zijn zich aan het voorbereiden op het faillissement van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen binnen de Chinese regering. De landelijke overheid zou lokale bestuurders hebben gevraagd zich voor te bereiden op de ondergang van het bedrijf.
Dat duidt er volgens de krant op dat de overheid geen zin heeft om het in zware problemen geraakte bedrijf, de op een na grootste vastgoedontwikkelaar van China, te redden. De problemen rond Evergrande zetten eerder deze week wereldwijd de aandelenkoersen lager. Beleggers vrezen dat het omvallen van het bedrijf wereldwijde consequenties zou kunnen hebben.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1413709/verv...
Dit is het Besi forum
5.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 258 259 260 261 262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 142,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 144,700
Laag 141,200
Volume 296.860
Volume gemiddeld 479.250
Volume gisteren 296.860

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront