Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hoogtepunt beurzen gezien

3.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
bearishbull
0
Men weet van 2008 hoe besmettelijk dit soort implosies zijn. De vraag is. Hoe is China hierop voorbereid? De besmetting kan meevallen of al vroeg worden ingeperkt, dan kun je 'goedkoop' kopen in een angst/paniek daling. Het kan ook besmettelijker zijn dan iedereen nu voorziet, dan is het aan overheden en CB's hoe dit wordt aangepakt.

Ik vind zulke dingen interessant en leuk om te volgen, maar ik zal hier NOOIT op verkopen. Ons nieuws is oud en de prijzen van vandaag zijn in mijn geloof allang geprijsd op wat het grote geld denkt dat er gaat gebeuren. Je bent met handelen op nieuws altijd te laat.
Rowi62
0
Ik heb een tijdje geleden al Prosus verkocht door de situatie in CHina met Evergrande en vrijdag ook de helft van ABN AMRO (zelfde reden) en vanochtend flink FT gekocht als bescherming als het echt los gaat waar het nu ook op lijkt. Verlies nemen is een kunst maar je kunt ook blijven zitten ja.
bearishbull
0
quote:

Rowi62 schreef op 20 september 2021 10:06:

Verlies nemen is een kunst maar je kunt ook blijven zitten ja.
Verlies nemen?

Nou, als de AEX meer dan de helft verliest en ik op verlies sta lijkt mij dat zeker niet de juiste beslissing.

Winst pakken nu? En dan? 100% cash zitten?

Happy
1
quote:

bearishbull schreef op 20 september 2021 10:51:

[...]

Verlies nemen?

Nou, als de AEX meer dan de helft verliest en ik op verlies sta lijkt mij dat zeker niet de juiste beslissing.

Winst pakken nu? En dan? 100% cash zitten?

Is dat net als in de winter geen trui aantrekken want met een paar maanden wordt het toch weer zomer?

Nu ff aan de zijlijn staan met cash is toch prima. Na de correctie weer lekker kopen.
bearishbull
1
quote:

Happy schreef op 20 september 2021 12:43:

[...]

Is dat net als in de winter geen trui aantrekken want met een paar maanden wordt het toch weer zomer?

Nu ff aan de zijlijn staan met cash is toch prima. Na de correctie weer lekker kopen.
Als jij mij correctie garantie geeft is dat een super strategie. Maar die garanties zijn er helaas niet. Als jij wist bij het openen van dit draadje toen de AEX iets boven de 500 stond dat we vandaag de dag rond 800 stonden zou je ook kopen toch?

Ik blijf altijd belegd in de markt. Niks zal mijn standpunt daarover veranderen. Als je altijd in de markt zit weet je ook dat je correcties van klein tot groot meemaakt. De afgelopen corona correctie was mij achteraf gezien goed bevallen.

gaan we nu ook veel dieper? Jij zegt het. Ik zeg, het kan, maar een nieuwe ath over een week kan ook. Alles kan.
Happy
0
Maar weer eens ingezet op een daling in de middag. De ciwboys hebben er weer zin in. RD 4% omhoog omdat ze de tent uithollen. Zo maar ff de eacefiets pakken. Mooi weer voor een rondje!
haas
1
quote:

Happy schreef op 20 september 2021 10:38:

Nog niks aan het handje. Correctie is het pas onder de 720.
AEX: in 12 mnd:
21 september 2020: 540
21 September 2021 :790

IK wens u mooie dag:
[verwijderd]
0
Weer een aanval afgeslagen, gewoon weer terug naar waar het vandaan kwam: ATH
Veel FOMOS stappen weer terug in, waar zal de volgende aanval vandaan komen?
bearishbull
1
quote:

drooglegging schreef op 21 september 2021 12:52:

Weer een aanval afgeslagen, gewoon weer terug naar waar het vandaan kwam: ATH
Veel FOMOS stappen weer terug in, waar zal de volgende aanval vandaan komen?
Ik heb een vraag voor je.

Stel, je had 50 miljard euro. Klinkt als een luxe probleem ,maar dit is hoe het meeste vermogen in de financiele markt werkt...Dus stel 50 Miljard. Wat doe je ermee?

- De Bank? Nee, je bent te groot voor het garantiestelsel. Hoog risico.
- Je leent het aan de staat? Mogelijk, maar het kost je wel geld (negatieve rente) en als het inflatie scenario uitkomt ben je de sigaar.

Wat moet je doen?

Dit is geen vergezocht verhaal. Dit is de realiteit waar het grote geld vandaag de dag mee zit.

Het is zo gek nog niet dat aandelen 'duur' zijn. Het zou wel gek zijn als ze nu normaal geprijsd waren of zelfs goedkoop.
[verwijderd]
1
Make sense, goed voorbeeld.

Aandelen en huizen in ons landje zijn ten prooi gevallen aan hyperinflatie, de cijfers van de laatste jaren geven een inflatie aan van 15 tot 22% per jaar, we komen in de buurt van Turkije.

Je moet van je cash afkomen, eigen aandelen inkopen, soortgenoten opkopen en heel veel bijlenen, kijk naar alleen al de AEX waaronder honderden miljarden euros door de genoteerde instellingen is bijgeleend door de te lage rente.

Geld is in mijn ogen niets meer, het is fictief, de AEX is een feel good monitor met dagelijks wisselend sentiment.

Optie 1: Ik zou met 50 miljard euro vrij besteedbaar een mandje cryptomunten aanschaffen, de bank en aandelen zijn in mijn ogen te onzeker, weinig vertrouw wekkend en te veel gestuurd door centrale banken en overheden.

Optie 2: massief short gaan op de AEX en proberen FOMO-figuren uit hun trance/droom te krijgen, zou 50 miljard euro voldoende zijn om de AEX 6% lager te zetten onder het huidige inkoopbeleid van de ECB?
[verwijderd]
0
Geld is vies, Cash is smerig.

Galopagas en TomTom staan nu dieprood bij een knalgroene AEX en minicap, toevallig wel twee noteringen met veel eigen cash op de rekening, aandeelhouders houden daar niet van, het is niet sexy.

Ze kunnen beide honderden miljoenen bijlenen om bijvoorbeeld cash dividend uit te keren, eigen aandelen op te kopen of ego-strelende overnames te doen, niets van dit alles.

Het is wel heel vreemd allemaal, de ECB blijft inpompen terwijl het zwembad reeds vol is, het loopt dus gewoon over de rand, jammer van al dat geld.
bearishbull
0
Met alle respect, maar jouw optie 1 en optie 2 zal door geen enkele risk management heenkomen. Al had jij het alleen voor het zeggen is het gokken en geen lange termijn strategie voor vermogens behoud/groei.

Maar laat ik de vraag anders stellen.

Wat zou een gemiddeld bedrijf ermee doen? Aanvullend op je antwoord, waar zouden de belangen liggen van overheden en centrale banken? Wat zouden de gevolgen zijn als de boel implodeert?

Om meteen met mijn punt te komen. Een implosie van de hele financiele markt heeft niemand een belang bij. Sterker nog. Alles,....Nee ALLES zal uit de kast worden getoverd om dat te voorkomen (Hebben we nog recent meegemaakt). Neem alleen al de Duitse hyperinflatie als voorbeeld na de 2de wereldoorlog. Deflatie is geen optie meer en men vernietigt liever de waarde van haar currency.

De FED put is real. Als de shit echt uitbreekt zal het hyper inflatie zijn en geen implosie van asset waarden. Dat is waar ik in geloof. Liever assets dan cash voor mij dus voor lange termijn.

Jouw inflatie verhaal. Ik geloof in de cijfers van de CB's. Niet in jouw cijfers. Maar hoge inflatie zoals je bovenstaand ziet is een scenario waar het naar mijn mening zeker heen kan gaan. Dat rijmt echter niet met full cash gaan.
[verwijderd]
0
Er kan morgen een overshoot ontstaan als die Mr. Power van de FED de juiste woorden aanslaat, de markt zal het altijd positief uitleggen, dus verder up naar nieuwe hoogtepunten.

AEX zo in een keer door naar de 814, we worden met ons allen schathemeltje rijk, alleen ik zie het als geestelijke armoede.
Je legt er steeds iets meer bij wat je erbij verzonnen hebt(geld dus) voor iets wat eigenlijk ook gewoon bij geprint kan worden(aandelen dus)

Wat China betreft: ze hebben drie dagen uitstel gekregen van The People Bank of China, de uitgelekte CEO-brief aan de medewerkers wordt hemelsbreed bespot op sociale media(Marketwatch)
[verwijderd]
0
"Op één niveau maakt Evergrande - dat naar verluidt wordt geconfronteerd met ten minste $ 83,5 miljoen aan rentebetalingen die donderdag verschuldigd zijn, met een aflossingsvrije periode van 30 dagen - zorgen over een liquiditeitscrisis bij alle Chinese en Hong Kong-vastgoedbedrijven, aangezien markten de toegang snel afsluiten tot dollarfinanciering. Op een meer macro-economische manier brengen de problemen van het bedrijf de grootschalige repressie van China in de meeste van zijn bedrijven naar voren, te beginnen met technologiegigant Alibaba Group Holding Ltd. 9988, -1,85%, die het vertrouwen in de op een na grootste economie ter wereld aan het wankelen brengt.

China's hardhandig optreden tegen vastgoedontwikkelaars, zonder een bekend eindspel, is wat de liquiditeit ondermijnt van dun verhandelde effecten zoals Evergrande-obligaties, die worden aangehouden in passieve op de beurs verhandelde fondsen van opkomende markten en afzonderlijk beheerde rekeningen bij geldbeheer in de VS, Europa en Azië bedrijven.

Sommige van de bedrijven met aanzienlijke belangen in Evergrande-obligaties zijn Ashmore Group PLC ASHM, -0,12% en HSBC Holdings PLC HSBA, -0,54%, beide van Londen; BlackRock Inc. BLK, -1.37%, gevestigd in New York; en UBS Group AG UBSG, -1,26% van Zürich.

"De overloop die naar andere markten is gebeurd, is enigszins opmerkelijk", zei Ben Emons, algemeen directeur van de wereldwijde macrostrategie bij Medley Global Advisors in New York, maandag telefonisch. In het bijzonder, zei hij, ging de wereldwijde uitverkoop van aandelen gepaard met dalende ijzerertsprijzen als gevolg van de verscherpte beperkingen van China op industriële activiteit.

De markten zullen nu afwachten of de People's Bank of China woensdagavond 'tactisch' liquiditeit zal injecteren, zegt Emons. De timing van dit alles komt omdat sommige investeerders zich ook schrap zetten voor een potentieel haviksvooruitzichten van de Federal Reserve op woensdag, en velen hebben gewacht op een significante terugval in de S&P 500 gedurende de maand september"

Kan uitstel afstel worden? het zou een wereldwijde noviteit zijn!

De afsluiting van US dollar financiering lijkt mij een politiek zet vanuit het hoogste nivo.
Happy
0
Ze pompen de futs weer lekker op na de bel aan de overkant. Of wij weer willen kopen. Alles om de luchtbel intact te houden. Oogkleppen op en door! Niet nadenken en vol in de longs vanochtend. En vergeet niet bijtijds te switchen in de middag naar short. Tijd van fundamentele analyses zijn passé. Het is een casino geworden! If you can't beat it join it. Succes allemaal maak er een mooie dag van.
[verwijderd]
0
Op dit soort dagen weten ze wie ze moeten oproepen bij RTLZ: Valentein van den Niewenhuizen van een of andere bank.
De "specialist" doet aan wishfull thinking" en mooi weer praterij, in wat voor wereld leeft deze persoon.

De kogelgaten zitten in de muur, de witte muur toont diverse inslagen, wat wil de man hiermee communiceren? :)
Happy
0
Kopen aub. Ordertje 2 short gaat pas op een AEX stand van 792. Wil deze week nog een paar gravelbanden kopen voor de racefiets. Handig nu de blaadjes gaan vallen. Veiligiheid voor alles. Dus LT beleggers gooi je money in de markt en maak me Happy!
Happy
0
Dat moet toch harder omhoog kunnen. Kom op gooi je studieleningen erin. Ga wat meer rood staan of verhoog je hypotheek. De beurs gaat toch alleen maar omhoog. Pfff zit hier te wachten op de uitvoering van mijn ordertje.....
[verwijderd]
0
Dat bandensetje gaat er heus wel komen, alleen wie gaat dat betalen? ik in ieder geval zeker niet!

FOMOS gaan de bon betalen.

Ik weet nog een paar weken terug, Power had zich versproken, beurzen daalden dus, een dag later moest Kaplan de boel weer rechtbreien en ging alles weer terug en daarna nog 7% erbij om het af te leren.

Hoe langer ze verlengen(rente+ stimulus), hoe dieper de val, waar we nu inzitten is eindig, maar niet het einde van de wereld!
3.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.410,77 +1,32%
 EUR/USD 1,0617 -0,25%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront