Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

[verwijderd]
0
www.at5.nl/artikelen/211065/vanaf-de-...

Ze komen elke dag voorbij, wel elke dag een andere route, vandaag hadden ze een nieuwe route in gedachte: spookrijden op de Lelylaan.

Zulu: "Heren waar gaan jullie heen"

Bravo2: "We gaan nu hard achteruit rijden"

Zulu: "copy that"

Taghi achterin in BMW3 zwaaiend naar wat kinderen die op het fietspad stonden, ze hadden hem moeten releasen!
Beursgoeroe
0
quote:

drooglegging schreef op 21 september 2021 19:26:

[...]

Rusland is nu booming, de gasprijs doet wonderen terwijl het buiten 20* is en de winter nog moet beginnen, Rusland heeft zo goed als geen schulden, dit mag ook weleens hardop gezegd worden.

Ons landje wordt verkocht als "een heel goed land om te leven" uit de mond van de koning opgeschreven door Rutte zelf, wie laat wie nu uit?

Italie doet 2200 miljard euro staatsschuld.
NL doet 1300 miljard hypotheekschuld, wat voelt beter aan?
in Italie rijden er een hoop in Ferrari met een bruto inkomen € 10.000, opgegeven bij de belasting .......... worden belastingambtenaren uitgewisseld om het gat te dichten in Italie ...........LOL
Beursgoeroe
0
quote:

drooglegging schreef op 21 september 2021 19:26:

[...]

Rusland is nu booming, de gasprijs doet wonderen terwijl het buiten 20* is en de winter nog moet beginnen, Rusland heeft zo goed als geen schulden, dit mag ook weleens hardop gezegd worden.

Ons landje wordt verkocht als "een heel goed land om te leven" uit de mond van de koning opgeschreven door Rutte zelf, wie laat wie nu uit?

Italie doet 2200 miljard euro staatsschuld.
NL doet 1300 miljard hypotheekschuld, wat voelt beter aan?
in Italie rijden er een hoop in Ferrari met een bruto inkomen € 10.000 opgegeven bij de belasting .......... worden belastingambtenaren uitgewisseld om het gat te dichten in Italie ...........LOL
[verwijderd]
1
quote:

whammy schreef op 21 september 2021 17:48:

[...]

Waarom werden die vragen niet aan Kaag gesteld en waar is die brief van de ambassadeur binnengekomen. Op Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken of Defensie?
Wel in debat met Kaag besproken, maar die gaf uiteraard ook geen duidelijkheid. Vandaar de vraag van Omtzigt naar een besluitenlijst van de bewuste ministerraad. Doorgespeeld aan Rutte. Rutte zegt daarop dat er geen besluitenlijst is (mij niet duidelijk of dit de nieuwe gewoonte is (waarschijnlijk wel) of dat die alleen in dit geval een keer ontbrak). Hoe dan na te gaan of beleid volgens afspraken wordt uitgevoerd? In het verslag (de notulen) zelf kijken, niet openbaar, maar Rutte zegt daar niks te hebben gevonden. :-)

Over communicatie, miscommunicatie, recherchewerk (Kamer) en spinning (Rutte)..............
[verwijderd]
3
Interessante dingen uit de Troonrede, mede na beluistering van Sietzke Bergsma:

- WA: was al geen redenaar, maar dit keer ontbrak iedere persoonlijke bezieling, laat staan passie;
- koppeling watersnood in Limburg (en aangrenzend Duitsland) aan (foute) klimaatverandering: wetenschappelijk niet waar te maken, en duidelijk weer een frame in de klimaatangsthype (overigens ging WA met gezin midden in die crisis op welverdiende vakantie naar een warmer waterrijk gebied);
- NL-ers diep getroffen door de Taliban-coupe in Afghanistan (ahhhummm men heeft al genoeg aan de eigen sores, en vindt dat na 20 jaar hulp een volk best eens voor zichzelf zou moeten kunnen zorgen);
- NL-ers in coronatijd vol zorg voor elkaar in humane gemeenschapszin (ahhhhummm niets van gemerkt hier, alleen bangig achter mondkapjes en op grote afstand, en herinneren we ons het hamsteren (ikke ikke ikke) nog van nota bene WC-papier en paracetamol?);
- de rechtsstaat staat "onder druk": de coronamaatregelen (grondrechten), de afhankelijke rechterlijke macht, de ongegronde demonstratieverboden en het toegepaste geweld (mede door zogeheten romeo's)???? Nee, dat allemaal niet. Wat dan wel: de (idd ook schandalige) moord op Peter R.
- polarisatie is een groot probleem: zou ingedamd moeten worden. Welke polarisatie? Bedoeld zijn kennelijk de meningen die afwijken van regeringsbeleid of discussie daarover of over andere maatschappelijke onderwerpen. Het moet polderen zijn van begin tot eind, vandaar ook de uitsluiting van populisten/extremisten of wie in dat frame te plaatsen is. Een hang naar een sterk geleide één-mening-samenleving, dictatoriaal, of neo-communistisch of neo-fascistisch, althans, voor wie dit te ver vindt gaan op dit moment: in aanbouw.
aextracker
4
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 september 2021 16:30:

[...]

Tja, Nederland is rijk geworden door melkkoeien...............
.... de logische reden voor Groen Links, PvdA, PvdD & D'66 \ SP om te bepleiten dat de veestapel gehalveerd moet worden......?

Waar we beter en gezonder van werden afgelopen 50 jaar, moeten we snel vergeten. Joris 3-pinter kijkt bedroefd in zijn glaasje melk vanmorgen, maar geniet er stilletjes van. Vanaf December, zodra Vladimir de kraan dichtdraait bij de eerste koude golf, opgewarmd met een blokje anijs en honing...... yummie !

Het stigmatiserende "one liner beleid" (koeien voor huizen) van de linkerflank in de politiek is wat ik benoem als "Stank voor dank" richting hardwerkende agrariers, die generaties lang grotendeels met zorg voor de natuur een deel van de de wereldbevoking van gezonde en verantwoorde voeding voorzien..
Het is tevens een blijk van bijzondere invulling van "sociaal beleid" wat links mobiliserend Nederland toont !
- > Een minderheid stigmatiseren om een andere minderheid te subsidieren middels woning-, zorg en sociaal toeslagen stelsel, waar de zin om te werken je wordt ontnomen.. Voorbeelden te over (minimaal 150.000 in Nederland)
Sinds de verkiezingen heeft agrarisch Nederland een "extra parlementair no nonsense type als Caroline van de Big Bertha Beweging gevonden. Puur en alleen omdat het redelijk sociaal alternatief in het midden de agrariers heeft laten vallen. daar zal Wopke nog wel eens een nachtje van wakker liggen vermoed ik.

Gezien de "U-ee \ chicane welke krullebol Jessie nam eerder dit jaar, nam hangt de huichelaar liever meesmuilend aan de linker mem van Liliane , of lurkend aan een glaasje soyamelk danwel sabbelend aan een tropische kokosnoot van de turkse super in Den Haag.

Er zijn blijkbaar weinig mensen die zich afvragen waar de soya vandaan komt en wie dat verbouwd........en gegarandeerd GMO vrij \ niet genetsich gemaipuleerd is. Benk dat ik de herkomst van de groei van het krommende neusje van Jesse begin te begrijpen..... :)

Tja, dan wordt het "formeren vanuit een minderheid", met een bak vol centen de afgesplitste minderheden als BBB, Volt en wat randzetels op deelvlakken om te kopen om de machtsbalans in tact te houden.

Best sneu dat links Nederland vanuit versnippering en onmachtige minderheden elkaar moet omarmen om de meerderheid der kiezers een andere wens op te leggen. Hoezo sociaal en bindend beleid ? Resteert de algemene zorg dat teveel medelanders hun stem verliezen aan populisten , die enkel vanuit polarisatie en weerstand oproepen tot recalcitrantie ! Waar het toe leidt ?
Een publiek betaalde goudgerande parlementaire en semi-publieke (stichting\ toezichthouderschap, controle orgaan etc etc ) loopbaan en bakken vol wachtgeld als het je teveel wordt !

Ook zo benieuwd hoe hoog het % actueel is van de werkende bevolking die(semi) publiek betaald moet worden....... ?
Door wie denkt U :)..... ?

Chiddix
0
De regering trekt 5 miljard euro uit om de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire tegemoet te komen.
josti5
1
Vereniging eigen Huis:

Voor 2022 gelden nieuwe belastingtarieven die ook gevolgen hebben voor je energierekening: de belasting op gas stijgt en op elektriciteit daalt.
Bij een gemiddeld verbruik (3.180 kWh stroom en 1.370m3 gas) betekent dat over heel 2022 het volgende:

De energiebelasting op gas stijgt met 4.2%, de belasting op elektriciteit daalt 2.6%. Hiermee stimuleert het kabinet duurzamer energieverbruik.
De Opslag Duurzame Energie (ODE) op gas én elektriciteit stijgt met 1.7%.
Ieder huishouden heeft recht op de energiebelastingvermindering. Deze korting op de belastingen stijgt in 2022 met €1. Bij een gemiddeld ongewijzigd verbruik van een huiseigenaar zal de belastingdruk in 2022 licht stijgen met 2.82%.

www.eigenhuis.nl/miljoenennota?utm_ca...

'Licht' stijgen' met 2,82%...

Zelfs de belangenvereniging van huiseigenaren bezondigt zich al aan 'correctisme'...
rene l
10
Plof, kuch, de microfoon doet het Max.
Een hele goeden middag onderdanen van het Koninkrijk der Nederlanden, hier spreekt Koning Pils.

Om direct met de deur in huis te vallen, jullie moeten je kop houden, stop eens met klagen, Nederland is een fantastisch land om in te wonen en het is er zelfs gaaf.
Wees blij dat jullie niet in Argentinie wonen.

Ik ben blij dat het vandaag een kort optreden is voor mij, geen gedonderd met een parade en na afloop direct weer naar huis.
Wees blij dat ik nog een gaatje in mijn overvolle agenda gevonden heb om jullie eens flink toe te spreken, altijd dat gezeur over geld en een tekort aan woningen, ik heb er ook zat.

Ik ben jullie zeer erkentelijk dat mijn uitkering voor volgend jaar flink stijgt, het moet natuurlijk wel ergens gehaald worden, en daarom vind ik het ook volstrek logisch dat het voetvolk dat onder modaal verdient netto flink in de portemonnee getroffen wordt, iederéén moet tenslotte zijn of haar steentje bijdragen.

Mijn ega heeft namelijk een gat in haar hand, ze is geen spaarzaam type, en gaat er vaak op uit met het regeringsvliegtuig om in Milaan boodschappen te doen, weten jullie wel wat dit allemaal kost.
Gelukkig krijgen onze dochters jaarlijks ook flink wat zakgeld van de overheid, ja, je moet ze tenslotte van jongs af aan al leren dat geld moet rollen.
Keren jullie je laatste dubbeltjes eerst nog maar eens een keer om voordat ze weg zijn.

En weten jullie, tot voor deze toespraak maakte ik mij best wel een beetje ongerust of ik straks ook aangeslagen zou worden via de vermogensrendementheffing op mij Koninklijke aandelen en alle bezittingen in het buitenland.
Maar gelukkig heeft Mark tegen mij gezegd, maak je maar nergens druk over.

Vorige herfst is onze vakantie eigenlijk in het water gevallen, ik baal hier nog steeds van als een stekker, maar afgelopen zomer hebben onze Wajer eindelijk goed uit kunnen proberen.
Hij was niet goedkoop, dat zeg ik eerlijk, en de benzineprijzen in Griekenland lopen ook flink op, gelukkig is het er nog wel goedkoper dan in Nederland.

Dat was het wel zo'n beetje en ik en blij dat ik nu weer kan opstappen, ik heb wel wat nuttigers te doen.

Vorige week heb ik het hek van de Kroondomeinen al op slot gedaan, ik ga daar nu lekker op wilde zwijnen schieten en ik heb geen behoefte aan pottenkijkers, ik wil daar van mijn rust genieten.
Jullie zeuren er altijd over dat hekken onmenselijk zijn, maar ik kan wel zeggen, het werkt zeker effectief.
rationeel
1
grz085
2
quote:

Chiddix schreef op 22 september 2021 08:10:

De regering trekt 5 miljard euro uit om de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire tegemoet te komen.
Fors bedrag
rene l
0
quote:

grz085 schreef op 22 september 2021 09:09:

[...]

Fors bedrag
Het gaat om koters die gemiddeld 2 jaar oud zijn.
jowi
1
quote:

drooglegging schreef op 21 september 2021 19:26:

[...]

Rusland is nu booming, de gasprijs doet wonderen terwijl het buiten 20* is en de winter nog moet beginnen, Rusland heeft zo goed als geen schulden, dit mag ook weleens hardop gezegd worden.

Ons landje wordt verkocht als "een heel goed land om te leven" uit de mond van de koning opgeschreven door Rutte zelf, wie laat wie nu uit?

Italie doet 2200 miljard euro staatsschuld.
NL doet 1300 miljard hypotheekschuld, wat voelt beter aan?
Italië doet 2200 miljard euro schuld. Hiermee houdt Italië binnen de EU zijn handjes open (ws een van de grootste netto ontvangers). Italië bezit een berg aan goud wat niet wordt meegerekend. Italië knijpt zijn bevolking niet uit.

NL mag dan wel minder schuld hebben en de grootste netto EU betaler zijn maar eerlijk is eerlijk. Italië voelt beter aan.
leek2018
1
quote:

jowi schreef op 22 september 2021 09:23:

[...]

Italië doet 2200 miljard euro schuld. Hiermee houdt Italië binnen de EU zijn handjes open (ws een van de grootste netto ontvangers). Italië bezit een berg aan goud wat niet wordt meegerekend. Italië knijpt zijn bevolking niet uit.

NL mag dan wel minder schuld hebben en de grootste netto EU betaler zijn maar eerlijk is eerlijk. Italië voelt beter aan.
Alleen daar is nog sprake van min of meer gelegaliseerde gebruik maken van slaven.
Chiddix
1
quote:

grz085 schreef op 22 september 2021 09:09:

[...]

Fors bedrag
Loopt helemaal uit de klauwen. 5 miljard voor gedupeerden. Er werd ongetwijfeld gesjoemeld met de kinderopvangsubsidie maar het systeem deugde ook niet. Fraudegevoelig. En daar kunnen de gedupeerden niets aan doen. De overheid legde de rode loper uit om het niet zo nauw te nemen. Is onmogelijk om iedereen te controleren op fraude.
[verwijderd]
1
WA: En nog altijd geldt mijn advies: "Niet normaal maken, wat niet normaal is."

Dat was het dan echt voor dit jaar, beste kijkbuiskinderen. Ik sta van het weekend op m'n jachtterrein, dat is andere koek dan in een teststraat. Maxima is dan hopelijk net terug uit haar geliefde NY, waarschijnlijk niet echt CO2-neutraal, maar ach.

Oogjes dicht en vooral snaveltjes toe. Slaap lekker!
rationeel
0
quote:

rene l schreef op 22 september 2021 09:13:

[...]

Het gaat om koters die gemiddeld 2 jaar oud zijn.
Afkoop regeren.
rationeel
1
Massapsychoses - door wederzijdse suggestie bevestigde waanideeën in een samenleving - ontstaan zelden vanzelf. Het is een effectief mechanisme waarmee "leiders" hun eigen inzichten kunnen opleggen aan "het volk". Vaclav Havel beschreef in "the power of the powerless" hoe het opzetten van parallelle structuren effectiever was dan directe politieke actie in de strijd tegen de waanideeën van het communistisch totalitarisme. Ook humor is zo'n middel om aan de invloed van waanideeën te ontsnappen. We kunnen dezelfde middelen gebruiken om tegen de schijnbaar ongrijpbare ideologie, die zich vanuit de VN, Brussel en Den Haag manifesteert op te treden. Libertair Perspectief schrijft daarom nu onder haar lezers een prijsvraag uit voor de beste Corona-grap, cartoon of meme.
rationeel
1
Het Youtube filmpje "a killing of the mind" legt uit hoe politieke actoren een totalitaire staat kunnen laten ontstaan door slim op de menselijke oer-reacties op dreiging in te spelen. Door dreigingen mediaal bovenproportioneel op te kloppen ontstaan mainstream ideologieën in de samenleving, die tot irrationele "massapsychosen" kunnen degenereren. Het Engelse woord dat in dit filmpje centraal staat is "delusion", wat je kunt vertalen met "waanidee".
rationeel
1
In de recente geschiedenis zijn er genoeg voorbeelden van de werking van massapsychosen en meestal veroorzaken ze onnoemelijke schade en leed. Ze splijten de samenleving en slaan niet zelden om in geweld. Voorbeelden zijn de Holocaust, de Cambodiaanse Killing Fields, de Chinese Culturele Revolutie en de ellende die terrorismebestrijding veroorzaakt in Iraq, Syrië, Afghanistan, enzovoort. Altijd zijn er actoren die de narratieven buitenproportioneel opkloppen en zijn er media die hen bij de verspreiding ondersteunen. Niet zelden ligt het financieel belang van kleine groepen ten grondslag aan het opstoken van de vuren. Dit gaat vaak gepaard met de pathologische zelfbevrediging van de ego's van de politieke leiders. De mechanismes zijn al lang bekend. Het baanbrekende werk op dit gebied van psycholoog Gustave le Bon "la psychologie des foules" (psychologie van de massa's, 1895) inspireerde o.a. Hitler en Mussolini.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2493 2494 2495 2496 2497 2498 2499 2500 2501 2502 2503 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,85  -10,22  -1,16%  09:58
 Germany40^ 17.789,80 -1,31%
 BEL 20 3.802,74 -1,32%
 Europe50^ 4.920,66 -1,28%
 US30^ 37.686,78 -0,03%
 Nasd100^ 17.707,42 +0,08%
 US500^ 5.056,99 -0,08%
 Japan225^ 38.408,62 -0,75%
 Gold spot 2.365,10 -0,76%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,92 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,87%
B&S Group SA +2,18%
AZERION +1,28%
Alfen N.V. +1,05%
AMG Critical ... +0,49%

Dalers

Aperam -6,06%
ArcelorMittal -5,68%
SBM Offshore -5,52%
CM.COM -2,82%
Accsys -2,75%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront