Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Acacia Pharma boekt vooruitgang in VS
Het Brits-Amerikaanse farmabedrijf Acacia Pharma
ACPH
-8,58%
boekt gestage vooruitgang om de twee middelen die het op de markt heeft ingang te doen vinden in Amerikaanse ziekenhuizen. In de voorbije drie maanden werden de middelen op 107 bijkomende ziekenhuislijsten met geneesmiddelen gezet. Het gaat om Barhemsys, een middel tegen postoperatieve misselijkheid en braken, en om Byfavo, een kortwerkend sedativum voor invasieve ingrepen die hoogstens 30 minuten duren. Barhemsys wordt sinds oktober 2020 in de VS aangeboden, Byfavo sinds januari 2021.

'We blijven significante vooruitgang boeken in ons streven een leidend Amerikaans ziekenhuisfarmabedrijf te worden', zegt CEO Mike Bolinder in het persbericht met de halfjaarcijfers. De commerciële inspanningen blijken tot meer dan 80 procent succes te leiden bij Barhemsys en meer dan 90 procent bij Byfavo.

In het eerste halfjaar boekte Acacia een omzet van 0,4 miljoen dollar waar er een jaar eerder nog geen omzet was. Het bedrijfsverlies is wel opgelopen van 12,8 naar 24,9 miljoen dollar omdat Acacia investeerde in de commercialisering van zijn twee producten. Ook de onderzoekskosten kwamen iets hoger uit. Het nettoverlies per aandeel bedraagt 0,31 dollar tegen 0,24 dollar een jaar eerder.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Merck doet miljardenovername
Betaalt 11,5 miljard voor Acceleron Pharma.

(ABM FN-Dow Jones) Merck & Co. neemt Acceleron Pharma Inc over voor 11,5 miljard dollar, waarmee de Amerikaanse farmareus zijn portefeuille met behandelingen tegen zeldzame ziektes uitbreidt. Dit werd donderdag bekend.

Met de overnamesom wordt Acceleron gewaardeerd op 180 dollar per aandeel. Het is een van de grootste deals die Merck ooit heeft gesloten.

Acceleron specialiseert zich in behandelingen tegen luchtweg- en bloedziekten.

Merck verwacht de overname in het vierde kwartaal af te ronden.

Het aandeel Merck noteerde donderdag kort na de openingsbel in New York ruim een procent hoger. Aandelen Acceleron daalden licht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
de tuinman
0
voda
0
Merck in de lift na veelbelovend nieuws over coronapil
Pil voorkomt ernstig ziekteverloop en overlijden.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Merck & Co zitten vrijdag in de lift, nadat de Amerikaanse farmaceut met veelbelovend nieuws kwam rond een coronapil die het samen met zijn partner Ridgeback Biotherapeutics heeft ontwikkeld.

Volgens Merck verkleint de experimentele pil de kans op een ziekenhuisopname en overlijden met circa 50 procent bij patiënten met een mild of gematigde vorm van Covid-19.

Merck verwacht spoedig een aanvraag voor een noodvergunning te doen bij de US Food and Drug Administration. Bij goedkeuring wordt molnupiravir de eerste behandeling die coronapatiënten thuis kunnen krijgen.

Het aandeel Merck noteerde vrijdag aan het eind van de middag ruim 9 procent hoger. Aandelen van coronavaccinmakers als Moderna, BioNTech, Pfizer en Johnson & Johnson verloren juist terrein. Pfizer en J&J daalden zo'n 2 procent, terwijl BioNTech en Moderna tot 14 procent aan waarde moesten prijsgeven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
EMA geeft groen licht voor derde prik met vaccins van Pfizer en Moderna
NU.nl/ANP 52 min geleden

© Aangeboden door NU.nl
Het Europese geneesmiddelenbureau EMA heeft maandag groen licht gegeven voor het geven van een derde prik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aan het brede publiek. Een derde prik met het vaccin van Moderna mag voorlopig alleen gegeven worden aan mensen met een ernstige afweerstoornis, oordeelt het EMA.

Het EMA had eerder gezegd dat het momenteel niet nodig is om iedereen die al volledig is gevaccineerd, nog een keer in te enten. De vaccins beschermen bij verreweg de meeste mensen nog goed genoeg. Dat zegt de Gezondheidsraad in Nederland ook.

Het oordeel van maandag ging meer over de vraag of de vaccins van Pfizer en Moderna veilig een derde keer kunnen worden toegediend, als de politiek toch besluit om boosterprikken te geven. Elk land kan daar zelf over beslissen. In afwachting van goedkeuring door het EMA mochten landen zich er alvast op voorbereiden.

Het vaccin van Pfizer mag worden gebruikt om het brede publiek, dus ook volwassenen zonder gezondheidsproblemen, een boosterprik te geven. Voordat het vaccin van Moderna daarvoor ingezet kan worden, zijn nog extra gegevens nodig, aldus het EMA.

In Nederland kunnen enkele honderdduizenden mensen met een ernstige afweerstoornis vanaf deze week een derde prik krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die net een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Bij de eerste prikken hebben zij mogelijk niet genoeg antistoffen tegen het coronavirus aangemaakt. De extra prik kan ze daarbij helpen.

Volgens het EMA moet die aanvullende inenting minstens 28 dagen na de tweede prik worden gegeven. Nederland geeft deze groep de vaccins van Pfizer en Moderna. Gezonde volwassenen mogen minstens zes maanden na de tweede prik een derde prik krijgen.
voda
0
AstraZeneca vraagt Amerikaanse noodvergunning voor coronamiddel aan
Fase 3 onderzoek positief.

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft een noodvergunning aangevraagd bij de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration voor het coronamiddel AZD7442. Dit maakte de Britse farmaceut dinsdagochtend bekend.

Als toestemming wordt verleend, dan zou AZD7442 het eerste langwerkende antilichaam tegen Covid-19 zijn dat een dergelijke toestemming krijgt, aldus AstraZeneca.

Resultaten uit een Fase 3 onderzoek lieten zien dat het risico om symptomen van Covid-19 op te lopen met 77 procent werd teruggebracht dankzij AZD7442.

Het middel is volgens de farmaceut speciaal bedoeld voor mensen die na vaccinatie naar verwachting te weinig antilichamen aanmaken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
07:34
Hyloris voegt hartmiddel toe aan portefeuille

Hyloris
HYL
0,00%
, het Luikse farmabedrijf dat nieuwe toepassingen ontwikkelt voor bestaande geneesmiddelen, breidt zijn portefeuille uit met CRD-102. Hyloris heeft de wereldwijde rechten op CRD-102 overgenomen van het Baker Heart and Diabetes Institute in Melbourne, Australië, blijkt uit een persbericht.

CRD-102 is een langer werkende ('extended release') versie van Milrinone en is bestemd om patiënten met hartfalen in een gevorderd stadium te helpen die reeds een toestel kregen ingeplant om de linkerkamer te bekrachtigen en nu ook hartfalen aan de rechterkant hebben ontwikkeld. Het innovatieve medicijn bevindt zich in de klinische onderzoeksfase. Milirinone is een zogenaamde 'positieve inotroop', een groep van geneesmiddelen tegen hartfalen die de samentrekkingen van het hart krachtiger maken zodat het meer bloed kan pompen met minder slagen.

In het persbericht legt professor Dr. David Kaye, specialist hartfalen verbonden aan het Baker Insitute en hoofd van de afdeling cardiologie van het Alfred Hospital in Melbourne, uit dat patiënten met hartfalen in het laatste stadium moeite met ademen hebben en een zeer slechte levenskwaliteit hebben. Momenteel krijgen dergelijke patiënten vooral palliatieve zorgen. Hoewel er vooruitgang is geboekt met nieuwe therapieën voor hartfalen, werken die vooral bij mild tot matig hartfalen.

'Wij geloven dat CRD-102 het potentieel heeft om de levens van patiënten met hartfalen in een vergevorderd stadium drastisch te veranderen', zegt Stijn Van Rompay, de CEO van Hyloris. Het middel sluit volgens hem perfect aan bij Hyloris' portefeuille van cardiovasculaire producten.

Hyloris hoopt het doorslaggevend klinisch onderzoek met CRD-102 - de fase 3-studie - tegen eind 2022 of begin 2023 te kunnen starten. Fase 1 en 2 hebben reeds aangetoond dat het middel veilig is en werkt.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/br...
voda
0
Alzheimer-medicijn Roche baanbrekend volgens FDA

Door ABM Financial News op vrijdag 8 oktober 2021
Views: 4.646

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een behandeling van Roche tegen de ziekte van Alzheimer de status 'doorbraaktherapie' gegeven. Dit meldde de Zwitserse farmaceut vrijdag.

Het middel gantenerumab is een antilichaam dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van amyloïde plaque in de hersenen, een van de kenmerken van de ziekte.

"Deze aanduiding van baanbrekende therapie versterkt ons vertrouwen in gantenerumab, dat het eerste subcutane geneesmiddel voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer zou zijn met de mogelijkheid voor thuistoediening," aldus Roche. Met de FDA-status kan de ontwikkeling van het middel worden versneld.

Gantenerumab bevindt zich in Fase 3-ontwikkeling, met onderzoeken die het antilichaam beoordelen bij meer dan 2.000 deelnemers. Deze onderzoeksstudies worden naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar afgerond.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Investeerders verkijken zich op biotech
06:17

Ooit ging het start-up Zymergen voor de boeg. Het biotech-bedrijf uit het Californische stadje Emeryville werd in 2013 opgericht en probeert met een combinatie van kunstmatige intelligentie en zogeheten bio-informatica de wereld te veranderen. Bio-informatica past kennis uit de informatica toe op biologische data. Zymergen wilt met genetisch gemodificeerde microben duurzame producten maken, zoals plastics en biobrandstof.

Zymergen lijkt het zoveelste Silicon Valleybedrijf dat in de problemen komt door de zaken mooier voor te stellen dan ze zijn. Foto: Zymergen

Tussen 2013 en 2020 haalt het bedrijf in totaal $1 mrd aan investeringen op. Het personeelsbestand groeit naar negenhonderd medewerkers, er wordt een groot kantoor gehuurd en het biotechbedrijf is al snel een Silicon Valley-lieveling. Het eerste commerciële product dat eind 2020 wordt gelanceerd, heet Hyaline, een dun, vouwbaar filmpje dat glas moet vervangen in beeldschermen van bijvoorbeeld smartphones. Hyaline moet voor flinke omzetgroei zorgen in 2021. Met die belofte gaat het bedrijf in april van dit jaar naar de beurs. Daarbij haalt het bedrijf $500 mln op en krijgt het een waardering van $3 mrd.

Maar slechts zes maanden later staat het bedrijf er heel anders voor. De koers van Zymergen daalde de afgelopen weken naar $14,19 (op vrijdag 1 oktober). Vlak na de beursgang was een aandeel Zymergen nog $52 waard.

De ellende begint eind juli als Zymergen aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) laat weten dat er problemen zijn met Hyaline. Twee belangrijke klanten hebben moeite met het implementeren van het nieuwe materiaal in bestaande productieprocessen. Op 3 augustus barst de bom met het nieuws dat oprichter Josh Hoffman vertrekt als ceo en zijn zetel in de raad van bestuur opgeeft.

In hetzelfde persbericht meldt het bedrijf dat 'het significante vooruitgang' heeft gemaakt bij het oplossen van de Hyaline-problemen en dat er 'geen intrinsieke technische problemen bestaan' met het product. Tegelijkertijd waarschuwt Zymergen ervoor dat de problemen met Hyaline voor vertraging van commerciële opmars van het bedrijf zorgen. 'We verwachten niet langer omzet uit producten te draaien in 2021 en dat de omzet in 2022 van geen betekenis zal zijn.'

De koers keldert die dag met 73% en heeft zich sindsdien amper hersteld. Investeerders zijn bang dat hen een oor is aangenaaid. Sommige nemen zelfs juridische stappen. Zo is advocatenbedrijf Bronstein, Gewirtz & Grossman uit Los Angeles een zogenoemde class action-rechtszaak gestart. Tot nu toe kent die pas één eiser. In de aanklacht is te lezen dat de informatie die Zymergen verstrekte bij de beursgang, 'onjuist en misleidend' was.

73%
De koers van start-up Zymergen daalde 73% toen gedane beloften niet werden nagekomen.
Zymergen lijkt daarmee het zoveelste Silicon Valley-bedrijf dat in de problemen komt door de zaken mooier voor te stellen dan ze zijn. De vergelijking wordt al snel gemaakt met Theranos, het bedrijf waarmee oprichter Elizabeth Holmes op dit moment terechtstaat wegens fraude. Al wordt niemand bij Zymergen op dit moment van fraude verdacht. WeWork is een ander bekend voorbeeld. De bedrijven lijken de 'fake it till you make it'-cultuur van de Valley volop te hebben omarmd, soms tot aan het criminele aan toe (in het geval van Theranos).

Maar investeerders zouden zich ook eens achter de oren moeten krabben. Zij verwachten van bedrijven in moeilijke, kapitaalintensieve sectoren een groeicurve die ze kennen van software start-ups. Maar wat Zymergen probeert te doen is een stuk ingewikkelder, vooral bij opschaling en commercialisering, dan de producten van bijvoorbeeld Instagram en Clubhouse.

Dat zegt ook Douglas Crawford, hoofd van Mission BioCapital, dat in een vroeg stadium in Zymergen investeerde. Crawford heeft het bedrijf nog niet opgegeven, zegt hij tegen San Francisco Business Times. Hij had nooit verwacht dat de synthetische biologie van Zymergen van de ene op de andere dag een succes zou worden. 'Het zou altijd een betrekkelijk lange productcyclus met zich meebrengen. Het optimisme dat het bedrijf kreeg toebedeeld was waarschijnlijk overdreven. Het pessimisme dat het nu krijgt ook.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/tech-en-innovatie/1414667/inves...
voda
0
09:11
Farmaceut AstraZeneca meldt dat zijn cocktail van antilichamen tegen Covid-19, het eerste middel dat geen vaccin tegen de ziekte is, voldoet aan de verwachtingen. Proeven met het medicijn zouden aantonen dat het zware coronaklachten en sterfte onder niet in een ziekenhuis opgenomen patiënten kan reduceren of voorkomen.

Het medicijn, dat voorlopig AZD7442 heet, verkleint het risico op ernstige coronaklachten of overlijden met 50 procent. ,,Vroege toediening van onze antilichamen kan voor een significante vermindering van de uitgroei tot ernstige ziekte zorgen'', zegt vicedirecteur van de Astra's onderzoeksdivisie Mene Pangalos.

www.ad.nl/binnenland/live-aantal-besm...
voda
0
BIOTECHNOLOGIE
Onward wil met beursgang €69 mln ophalen
Van onze redacteur 09:40

De beursgang van het medische bedrijf Onward Medical moet zeker €69 mln aan nieuw kapitaal opleveren. Dat heeft de Nederlands-Zwitserse onderneming dinsdagochtend bekendgemaakt. Het bedrijf hoopt op donderdag 21 oktober zijn eerste notering te krijgen op de beurzen van Amsterdam en Brussel.

Onward ontwikkelt medische technologie die mensen met een dwarslaesie moet helpen om weer te lopen of sneller op te staan. Bij een dwarslaesie is het ruggenmerg van patiënten beschadigd, waardoor bepaalde lichaamsdelen verlamd raken. De technologie van Onward voorziet in het implanteren van elektroden in het ruggenmerg van patiënten, waarna beschadigde zenuwen met elektronische signalen worden geprikkeld om zich te herstellen.

Onward wil 5,9 miljoen nieuwe aandelen uitgeven met een prijs van minimaal €11,75 en maximaal €13,75. Indien de introductieprijs wordt vastgesteld op de hoogste prijs uit de bandbreedte, komt de opbrengst van de beursgang uit op ruim €81 mln. In dat geval krijgt Onward een beurswaarde van circa €400 mln. Bij veel belangstelling kan Onward nog ruim 2 miljoen extra aandelen uitgeven.

Enkele belangrijke aandeelhouders van Onward hebben toegezegd 15% van de nieuwe aandelen te kopen, ongeacht de hoogte van de introductieprijs. Onder die aandeelhouders zijn de Nederlandse investeringsfondsen LSP en Inkef. Ook enkele nieuwe investeerders en het Onward-bestuur hebben laten weten dat ze aandelen zullen kopen. Bank Degroof Petercam en Belfius Bank begeleiden de beursgang.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1415694/onward-wi...
voda
0
Bluebell wil ook voorzitter Glaxo weg

Het activistische hefboomfonds Bluebell Capital vragen in een brief aan farmareus GlaxoSmithKline
GSK
3,39%
de vervanging van zowel de CEO als de voorzitter. 'Voorzitter Jonathan Symonds begrijpt niet waarom de aandelen al zo lang en zwaar slechter presteren dan de sector', klinkt het. Bluebell heeft een klein belang in Glaxo.

In april nam een andere activist, Elliott, ook een belang in Glaxo. Elliott heeft in het verleden bij verschillende bedrijven aangestuurd op een verkoop van activa.

Zowel Elliott als Bluebell hebben reeds de positie van CEO Emma Walmsley in vraag gesteld.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ah...
voda
0
Paul Stoffels zwaait af bij Johnson & Johnson

Paul Stoffels gaat op 31 december met pensioen. De Belg is wetenschappelijk directeur en vicevoorzitter bij farmareus Johnson & Johnson. Stoffels was twintig jaar actief bij het bedrijf nadat hij als arts in Afrika werkte met HIV-patiënten. Hij kwam bij het bedrijf via Johnson & Johnson's overname van het Belgsiche Virco en Tibotec, waar hij als co-oprichter met Rudi Pauwels aan de wieg stond van een HIV-behandeling.

Herlees hier ons interview met Stoffels in april vorig jaar, toen de wereldwijde race naar een coronavaccin losbarstte. Een race waar Stoffels en Johnson & Johnson, met een vaccin dat maar één toediening vereist, een centrale rol in speelden.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ah...
voda
0
'Consumentendivisie Glaxo 40 miljard pond waard'

Het aandeel van GlaxoSmithKline
GSK
2,30%
trekt in Londen tot 4,8 procent hoger. Dat heeft niets te maken met de brief van Bluebell (post 12u21), maar wel met een Bloomberg-bericht.

Onder druk van activisten heeft Glaxo eerder al de afspitsing van de consumentendivisie (denk bijvoorbeeld aan de tandpasta Sensodyne en Aquafresh) aangekondigd. De zakenbankiers hebben Bloomberg toevertrouwd dat de biedingen van private equity-bedrijven oplopen tot 40 miljard pond, of zelfs meer. De potentiële overnamejagers zijn Blackstone, Carlyle, KKR en CVC Capital Partners.

Glaxo herhaalt dat de afdeling tegen midden volgend jaar wordt afgesplitst en dat alle opties worden overwogen. Zo blijft ook een aparte beursnotering mogelijk.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ah...
voda
0
CureVac stopt ontwikkeling vergevorderd coronavaccin
Aandacht verschuift naar nieuw kandidaatvaccin.

(ABM FN-Dow Jones) CureVac stopt met de ontwikkeling van zijn meest gevorderde coronavaccin en kiest ervoor om een nieuw kandidaatvaccin verder te ontwikkelen. Dit meldde het Duitse farmabedrijf dinsdag.

"We stoppen met het eerste product omwille van het tweede", aldus CEO Franz-Werner Haas in een toelichting.

Het bedrijf uit Tübingen meldde in juli een tegenvallende werking van zijn coronavaccin CVnCoV, dat slechts 47 procent effectief bleek. Dinsdag zei CureVac dat goedkeuring in de Europese Unie op zijn vroegst pas in het tweede kwartaal van 2022 zou komen.

Daarom gaat het bedrijf samen met partner GlaxoSmithKline verder met de ontwikkeling van een nieuw kandidaatvaccin, dat zich richt op covid-19 varianten en mogelijk kan dienen als booster.

Het aandeel verloor voorbeurs op Wall Street ruim 13 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Hyloris koopt technologie van Rhoshan Pharmaceuticals

Hyloris kondigt een licentieakkoord aan met Rhoshan Pharmaceuticals voor een middel ter behandeling van het acuut coronair syndroom (ACS). Bij een hartinfarct stopt de toevoer van zuurstofrijk bloed naar een deel van het hart. Dit komt doordat een kransslagader verstopt is. Het deel van het hart dat door de verstopping geen zuurstof krijgt, raakt beschadigd. Dat is het ACS.

Hyloris betaalt Rhoshan 750.000 dollar voor Acetylsalicylzuur IV en daar kunnen nog voor 1,25 miljoen dollar aan mijlpaalbetalingen bijkomen. Het Luikse bedrijf wil het middel in de VS lanceren waar het nu nog niet beschikbaar is.

Aan het verdere onderzoek van het middel zal Hyloris maximaal 7,5 miljoen dollar besteden.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/fa...
voda
0
MS-behandeling Bristol-Myers Squibb lang werkzaam en veilig
Farmaceut meldt onderzoeksresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Bristol-Myers Squibb heeft aanvullende onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat zijn middel Zeposia tegen terugkerende vormen van multiple sclerose (MS) langdurig werkzaam en veilig zijn. Dat maakte het Amerikaanse farmaciebedrijf woensdagmiddag bekend.

Het gaat om tussentijdse resultaten van een langlopende studie. Er werden iets minder dan 2.500 patiënten behandeld met Zeposia gedurende een periode van gemiddeld 7 maanden.

Er waren geen nieuwe signalen met betrekking tot de veiligheid bij langdurig gebruik van Zeposia, en het percentages patiënten met terugvallen was laag.

Volgens Bristol Myers Squibb is het belangrijk om de behandeling te starten in een vroege fase van de ziekte. Wereldwijd lijden circa 2,5 miljoen mensen aan deze auto-immuunziekte, die het centrale zenuwstelsel aantast.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Vivoryon sneller door geld heen
Genoeg cash tot halverwege 2022.

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon Therapeutics heeft nog maar tot halverwege 2022 voldoende middelen om de activiteiten voort te kunnen zetten en mikt nu op een tweede beursnotering in de VS. Dit maakte het in Amsterdam genoteerde biotechbedrijf maandagochtend bekend.

Eerder was de verwachting dat Vivoryon nog tot in het tweede kwartaal van 2023 voldoende middelen zou hebben. Het biotechbedrijf besloot om zijn productiecapaciteit uit te breiden voor varoglutamstat, een molecule die kan worden gebruikt voor een medicijn tegen Alzheimer.

De werking van varoglutamstat wordt momenteel getest in twee Fase II-studies, waaronder een studie in Europa die volgens Vivoryon op schema ligt en halverwege 2022 de eerste resultaten moet opleveren. Ook in de Verenigde Staten wordt de molecule getest.

Om de ontwikkeling van het middel in de Verenigde Staten kracht bij te zetten, heeft Vivoryon inmiddels de eerste documenten ingediend voor een beursnotering aan de Nasdaq-index. Wanneer en of het uiteindelijk tot een beursgang komt, is nog afhankelijk van onder meer goedkeuring door toezichthouders en marktontwikkelingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Johnson & Johnson verhoogt winstverwachting voor dit jaar
Van onze redacteur 16:08

Het Amerikaanse Johnson & Johnson, de producent van het Janssen-vaccin, heeft de winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld van $9,60 tot $9,70 per aandeel naar $9,77 tot $9,82 per aandeel. De omzetverwachting voor de verkoop van vaccins blijft echter ongewijzigd op $2,5 mrd.

De verkoop van medische apparaten steeg in het derde kwartaal met 8% naar $6,6 mrd, mede doordat heup- en knieoperaties weer opstarten. Deze omzet is echter lager dan de $6,9 mrd die verwacht was. Het aandeel van Johnson & Johnson steeg bij het openen van Wall Street zo'n 1,7%.

Vaccindoses weggegooid
Het Janssen-vaccin ligt achter op schema in de leveringen aan de VS en Europa. Daarnaast had het bedrijf last van kwaliteitsproblemen bij zijn vaccinproductiebedrijf in Baltimore. Hierdoor moesten miljoenen doses weggegooid worden. Het bedrijf wacht nog op goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten voor een tweede prik van het Janssen-vaccin.

Begin vorige maand kwam nog naar buiten dat het experimentele aidsvaccin van dochterbedrijf Janssen niet effectief genoeg bleek te zijn. Janssen was het enige grote farmaconcern dat afgelopen jaren vooruitgang leek te boeken met de ontwikkeling van een aids-vaccin.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1416493/johnson-j...
voda
0
Biotechbedrijf Treeway is stap dichter bij medicijn tegen ALS
Thieu Vaessen 16:39

Na een jarenlange zoektocht heeft het Nederlandse biotechbedrijf Treeway eindelijk financiering gevonden voor vervolgonderzoek naar zijn experimentele medicijn tegen ALS, een dodelijke spierziekte. De onderneming heeft een overeenkomst gesloten met het Spaanse farmabedrijf Ferrer, dat het vervolgonderzoek gaat doen en alle kosten betaalt.

Vooral dankzij de Ice Bucket Challenge waarmee in 2014 geld werd opgehaald voor onderzoek naar medicijnen tegen ALS, staat de ziekte wereldwijd op de kaart.

Risico te groot
'We zijn heel blij', aldus ceo Inez de Greef van Treeway over het akkoord met Ferrer. Investeringsmaatschappijen durfden tot nu toe geen geld in de ontwikkeling van het Treeway-medicijn te steken, omdat ze het risico op een mislukking te groot vonden.

Ferrer en Treeway hebben geen financiële details bekendgemaakt over hun deal. Duidelijk is wel dat de Spanjaarden enkele tientallen miljoen euro's moeten steken in het vervolgonderzoek, waaraan een paar honderd patiënten zullen meedoen. Ook krijgt Treeway een voorschot van Ferrer en ontvangt het Nederlandse bedrijf nabetalingen als de ontwikkeling van het medicijn succesvol verloopt.

Overlijden na drie tot vijf jaar
ALS of Amyotrofe Laterale Sclerose is een zeldzame neurologische aandoening, die hoofdzakelijk mannen van middelbare leeftijd treft. De meeste patiënten overlijden drie tot vijf jaar na de diagnose.

Vooralsnog zijn er slechts twee ALS-medicijnen. De belangrijkste daarvan is riluzol, dat een levensverlenging van drie tot zes maanden kan opleveren. Het andere medicijn heet edaravone en wordt geproduceerd door het Japanse bedrijf Mitsubishi Tanabe, maar is in Europa niet goedgekeurd. Edaravone is wel beschikbaar in de VS en Japan, waar het middel wordt toegediend via een infuus. Patiënten moeten daarvoor tien keer per maand naar het ziekenhuis.

Medicijn in poedervorm
Treeway verwierf al in 2015 de rechten om een versie van edaravone in poedervorm te ontwikkelen, zodat patiënten het medicijn makkelijker kunnen innemen via een drankje. De poedervorm zou ook een veel hogere dosering van het medicijn mogelijk kunnen maken. Het Nederlandse bedrijf zette belangrijke stappen, maar bleef steken voor de cruciale fase: bewijzen dat zijn orale medicijn bij patiënten echt effectief is.

Gorrit-Jan Blonk van de Stichting ALS Nederland noemt de beslissing van Ferrer om geld te steken in het Treeway-medicijn 'heel belangrijk'. 'De zoektocht naar een medicijn tegen ALS duurt veel te lang', aldus Blonk. ALS Nederland is een van de financiers van Treeway, via een lening uit 2014. Blonk wijst erop dat inmiddels diverse andere farmabedrijven bezig zijn met het testen van ALS-medicijnen op patiënten.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1416633/biotechbe...
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront