Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave - 2021: het beslissende jaar

2.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
!@#$!@!
1
quote:

victory advies schreef op 30 september 2021 15:08:

Ik heb ook overleg het met het FD om het short gaan tegen te gaan
Mensen blijven maar geloven dat dit een oplossing is voor hun eigen verkeerde visie. Terwijl de realiteit keer op keer laat zien dat een verbod juist averechts werkt. Hier zijn meerdere wetenschappelijke onderzoek papers over geschreven.
Branco P
1
Als er nu al dit soort reacties gepost worden (vol spelfouten overigens, Victory Advies zou mijn adviseur dus in ieder geval al niet zijn ;-) ) dan weet je dat er een boek aan zit te komen dat iets los gaat maken.
ff_relativeren
0
shorter Millennium International Management meldt een netto short positie in Wereldhave van 0,50%.
Branco P
3
Overigens is het totaal niet OK dat zo'n Victory Advies hier in 1 keer (zonder toestemming neem ik aan) met namen gaat strooien van mensen die deel uit hebben gemaakt van zo'n TTW team en die mogelijk anoniem wensen te blijven. Als het geen schending van de privacy is, dan is het toch in ieder geval totaal not done.
ff_relativeren
1
Long speculanten en Short speculanten zijn beide handelaar in aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Ze doen allebei aan kopen en verkopen. Handelen of over handelen praten, zijn nog wel eens twee verschillende dingen. En soms ook niet. De persoon achter het alias The Third Way weet nog wat de uitdrukking "Put Your money where Your mouth is" betekent. Als we tenminste die karakterisering door Victory Juridisch Advies mogen geloven. Dat schrijf ik niet voor niets. Als Jeroen Terlinden inderdaad deel heeft uitgemaakt van de TTW groep, dan wist hij hoe de kaarten op tafel lagen. En hij zweeg op dit forum. Maanden lang.

Maar vandaag was het dan ineens tijd om er over te jammeren. Want hoewel Jeroen Terlinden zegt te werken op een bureau voor Juridisch Advies, was het hem even ontschoten dat zowel Long speculanten als Short speculanten hetzelfde doen, in omgekeerde volgorde. Kopen -waar mogelijk over hun aandeel publiceren- en weer verkopen.

Waar komt vandaag het venijn vandaan @ Jeroen ? Is het omdat het boek gratis verkrijgbaar wordt -en jouw adviesbureau daarmee naast de royalties grijpt ? Verder is er immers niets veranderd ?
florida7
0
Transaction of four French centers finalized

Press release

1 October 2021, 08:00 AM CEST

Wereldhave announces it has finalized the disposal of four centers in France, as mentioned in the publication of the half year 2021 results.
voda
0
Wereldhave rondt verkoop Franse winkelcentra af
Verkoop al eerder aangekondigd.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft de verkoop van vier Franse winkelcentra afgerond. Dit maakte het vastgoedfonds vrijdagochtend bekend.

De verkoop werd al bij de vrijgave van de halfjaar cijfers eind juli bekend gemaakt. Het vastgoedfonds verkocht vier van zijn zes Franse winkelcentra in onder andere Rouen en Straatsburg voor 305 miljoen euro aan vastgoedinvesteerder Lighthouse Capital.

"Al met al laat Wereldhave een trage verbetering zien van de activiteiten. De desinvestering van Frans vastgoed is duidelijk een opluchting, maar de twee slechtste panden zitten nog steeds in de portefeuille", zo reageerde Degroof Petercam destijds op de aangekondigde verkoop.

Wereldhave verkocht 4 van de 6 Franse winkelcentra voor 305 miljoen euro. Degroof merkte op dat de desinvesteringen tot een verlies van 14,5 miljoen euro leiden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Branco P
1
Lekker voor de beleggers van Lighthouse. Die hebben hun eerste 100 miljoen euro al verdiend ten kosten van de Wereldhave beleggers.
NLvalue
0
Dank je voor deze diepte analyse. Ceesvanvliet schijnt naar zijn zeggen ook al 100 miljoen met JET shorten te hebben verdiend.
NLvalue
0
quote:

ff_relativeren schreef op 30 september 2021 19:18:

shorter Millennium International Management meldt een netto short positie in Wereldhave van 0,50%.
Niet zo bijster interessant.. kijk vooral even naar de ECP substantiele deelneming melding van UBS op 27/9. En de blokken die dagelijks ingeleend worden.

Ter herinnering - in de Sep expiratie werd de swap tussen UBS en GS in contanten gesettled voor 600k stuks ECP vs 996k stuks WHA

Slotkoers toen ECP 20,50. WHA 12,99.

En nu voor de meesten van ons maar in spanning afwachten in welke expiratie deze afgewikkeld worden - en tegen welk van de 4 andere winkelvastgoed fondsen die in de mix zitten. Als je 2 dagen voor expiratie dat nog steeds niet weet - zit je naar de verkeerde dingen te kijken..leuke uitdaging lijkt me. Voor diegene die zich afvragen wat ik zie in de publieke info die zij over het over hoofd zien.

Hint: vogels leggen een ei in stilte - kijk/luister vooral naar het geritsel in het struikgewas en de dingen die in stilte gebeuren.

Het gekakel van de geconstipeerde kippen is verder irrelevant - mag genegeerd worden. Die leggen geen ei.
Branco P
2
Zzzzz...

Morgen om 11 uur het boek van TTW!! Daar ben ik toch wel heel erg benieuwd naar!!
Midweekhandelaar
0
quote:

NLvalue schreef op 1 oktober 2021 11:36:

Hint: vogels leggen een ei in stilte - kijk/luister vooral naar het geritsel in het struikgewas en de dingen die in stilte gebeuren.

Het gekakel van de geconstipeerde kippen is verder irrelevant - mag genegeerd worden. Die leggen geen ei.

Al heel lang willen vogels een CD met solomuziek uitbrengen, maar ze verzinnen altijd genoeg redenen om het niet te doen
Branco P
0
Dat wat je leest qua plannen bij die twee winkelcentra in België, dat had natuurlijk 5 jaar geleden al moeten gebeuren. Niks vernieuwends aan. Eerder achter de feiten aanlopen.. maar beter laat dan nooit natuurlijk.
NLvalue
0
quote:

Midweekhandelaar schreef op 1 oktober 2021 16:03:

[...]

Al heel lang willen vogels een CD met solomuziek uitbrengen, maar ze verzinnen altijd genoeg redenen om het niet te doen
Daar lijkt het inderdaad op.

NLvalue
0
Ondertussen in een ander deel van beleggend Nederland: Geactualiseerd advies van de BelBel analisten:

Door de verspreiding van de deltavariant en introductie van coronapassen gaat het herstel in de winkelvastgoedsector langer duren. De meeste pijn is echter geleden en post-corona mogen beleggers weer een aantrekkelijk en stabiel dividend verwachten.

Ook in het eerste halfjaar hakte de coronacrisis er nog goed in bij de winkelvastgoedfondsen op het Beursplein. Vanwege de verplichte winkelsluitingen moesten ze huurkortingen geven en stonden de resultaten flink onder druk. De waarde van de winkels en winkelcentra daalde opnieuw. Toch wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. De inktzwarte scenario’s die analisten een jaar geleden voorspelden, zijn vooralsnog niet uitgekomen.

Zo hield de Zwitserse zakenbank UBS rekening met een huurdaling van 35% van 2020 tot 2022 voor de vijf grote Europese uitbaters van winkelcentra (Unibail-Rodamco-Westfield, Klépierre, Eurocommercial Properties, Wereldhave en Hammerson). De versnelde opmars van e-commerce zou de omzetten van de winkeliers structureel onder druk zetten, waardoor de huren volgens UBS zouden gaan dalen. Dat zou in drie jaar tijd leiden tot een afwaardering van het winkelvastgoed met 35%. Ook Moody’s voorspelde een extra waardeverlies van 15 tot 20% voor winkelvastgoed in continentaal Europa tegen eind 2021, vergeleken met juni 2020.

Wereldhave zag de vastgoedprijzen stabiliseren in Nederland en België en heeft vier van de zes Franse winkelcentra verkocht. Ondanks een enorm boekverlies zakt de LTV naar 42%, dicht tegen de doelstelling van 30-40%. Door de desinvestering daalt de winst per aandeel in 2022 naar een dieptepunt van €1,40-1,50, maar daarna voorziet Wereldhave een jaarlijkse groei van 4-6%. Het dividend kan dan ook weer toenemen, naar minstens €1,00 in 2021 en €1,05 tot €1,28 in 2022. Zodoende kruipt het dividendrendement naar 10%, wat samen met het disagio van 37% een herwaardering van het aandeel rechtvaardigt.
Adviezen
De toenemende passantenaantallen bij de uitbaters van winkels en winkelcentra is bemoedigend. Maar de verspreiding van de deltavariant en introductie van vaccinatietoegangsbewijzen staan een volledig herstel voorlopig in de weg. In Italië zijn er vooralsnog geen coronapassen nodig voor toegang tot winkelcentra, in Frankrijk zijn de beperkingen voor een groot aantal winkelcentra onlangs opgeheven. (Her)invoering van dergelijke passen blijft echter een risico voor URW en ECP.

Bij ECP valt een snelle terugkeer naar het oude dividendniveau van €2,18 niet te verwachten. Post-corona zal het eerder ergens uitkomen tussen de €1,80 en €2,00 per aandeel. Het toekomstige dividend bij URW is met nog meer onzekerheid omgeven. Na de desinvesteringen valt de potentiële winst naar schatting ruim een derde lager uit. Bij een gangbare pay-out ratio van 85% zou URW dan vanaf 2023 ruwweg €6 per aandeel kunnen uitkeren. De hoge potentiële dividendrendementen na de pandemie duiden op een fraai koerspotentieel voor de vastgoedaandelen URW, ECP en Wereldhave. De koopadviezen voor dit drietal blijven staan. Voor Vastned blijft het advies ‘houden’.
Branco P
0
1,80 a 2,00 dividend vind ik iets te positief. Nou 1,80 zou mooi zijn. We zijn al 1x verwaterd, en er is ook wat verkocht in Frankrijk en Zweden dus die 2,00 zou echt een heel positief scenario zijn.

Echter, als de winkelcentra van ECP zo ongeschonden door de coronacrisis komen, waarbij leegstand rond 1% blijft en de bezoekersaantallen, retailomzetten en huren blijven stijgen, dan hoort bij die 1,80 zeker een dividendrendement van 7%… en dan zit je qua koers toch al op 25 a 26 euro.

NLvalue
1
We gaan het zien. De grote posities die UBS neemt in de diverse winkelvastgoed fondsen kunnen niet los gezien worden van hun visie op de markt. imho

De analist van BelBel heeft een wat optimistischer visie op de markt.

NLvalue
0
Wat actuele informatie over de financiele markten:

fd.nl/financiele-markten/1414430/nede...

Verklaart de interesse van ABN om WHA en ECP te financieren met 3 jarige leningen.
2.641 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 129 130 131 132 133 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil +0,080 (+0,57%)
Hoog 14,120
Laag 14,000
Volume 57.121
Volume gemiddeld 90.720
Volume gisteren 87.057

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront