Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

jowi
0
EINDHOVEN - De negen terreurverdachten die vorige week in Eindhoven werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van en het trainen voor een terroristische aanslag, wilden mogelijk een aanslag plegen op premier Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet. De dreiging wordt door politie en Openbaar Ministerie zeer serieus genomen.

Dat melden bronnen van De Telegraaf in opsporingskringen. Het is de tweede serieuze dreiging tegen Rutte in korte tijd. Maandag onthulde De Telegraaf dat de beveiliging van de premier fors omhoog is geschroefd vanwege een serieuze dreiging vanuit de hoek van de georganiseerde misdaad. De dreigingen worden volledig los van elkaar gezien door politie en OM.

De opgepakte mannen hebben de leeftijd van 18 tot 31 jaar en de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen hebben een mediterrane achtergrond, maar zijn geboren in Nederland, de negende in Afghanistan.

Het Openbaar Ministerie liet vorige week weten dat door de arrestatie van de mannen een terroristische dreiging is afgewend. Die dreiging hield volgens het OM verband met het jihadistisch gedachtegoed van terreurgroep IS.
rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 1 oktober 2021 19:48:

Meerdere achtergebleven Afghaanse tolken die voor Nederland hebben gewerkt, hebben de opdracht gekregen om voor de talibanrechter te verschijnen. Dit meldt de NOS op basis van foto’s van brieven die verschillende tolken hebben ontvangen

Ook andere tolken zeggen tegen de NOS dat ze ondergedoken zitten in Afghanistan en dat de taliban naar hen op zoek zijn. De taliban dreigen ook familieleden te vervolgen als zij zelf niet op komen dagen.
Begin september werd de meest uitgebreide brief verstuurd aan familieleden van een tolk die werkzaam was voor de Europese politiemissie in het land. De taliban verdenken hem ervan voor buitenlanders als tolk te hebben gewerkt. Ze beschuldigen hem ervan 'hun oneerbare, verboden geld’ te hebben aangenomen.

De familie van de tolk staat volgens de taliban een zware straf te wachten als hij zelf niet bij de rechtbank verschijnt, omdat zij 'verantwoordelijk worden gehouden voor uw daden'.

Hoog tijd dus voor Kaag, demissionair minister van Buitenlandse Zaken, om daarmee aan het werk te gaan in plaats van formatiegeneuzel.

Of herhaalt de geschiedenis zich en is ze weer te laat met proactief handelen?
In de politiek gebeurt er NIETS, ZOMAAR, is mij geleerd, H:)
Beursgoeroe
0
rationeel
0
quote:

Beursgoeroe schreef op 2 oktober 2021 12:22:

Bananenrepubliek 33.0 ..................... in het kwadraat ................
Bananen ...Gebakken...als beleg op de lunch boterham:)
JP Samosa
1
quote:

rationeel schreef op 2 oktober 2021 11:12:

[...]

Een premier die zijn bevolking voorliegt en er een dubbele agenda op nahoudt, is gewoon af, in een functionerende DEMOCRATIE.
Rutte liegt niet. Met duizenden afspraken kan je iets vergeten.
Maar dat is politiek.
Bovendien: verreweg de meeste kiezers, ondanks de bakken stront van kijvende wijven,lil, Ploum,lill, Esther en kaagmens.
Gewoon af laten glijden ( en eventueel later afrekenen)
Baudet kan nog heel veel leren van Rutte. Hij zou eens op cursus moeten bij Rutte.
Kan Baudet eindelijk wat bij leren over politiek.

Niet dat Rutte volmaakt is, maar er is nog steeds geen betere in zicht.
Maar goed, blijf jij maar lekker in je baudetbubbel……
DeZwarteRidder
0
Terrorismeverdachten zouden Rutte en Wilders als doelwit hebben gehad
02 oktober 2021 04:34 Laatste update: 2 uur geleden

De negen mannen die vorige week in Eindhoven werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag, hadden mogelijk demissionair premier Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet als doelwit. De dreiging wordt door het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zeer serieus genomen, schrijft De Telegraaf zaterdag.

Het OM meldde vorige week dat de opgepakte mannen sympathiseren met de terroristische groep Islamitische Staat (IS). Ze zouden aan het trainen zijn voor een aanslag in Nederland. De groep werd sinds juli in de gaten gehouden door de recherche en het OM, op basis van informatie van de AIVD. Bij huiszoekingen werden geen wapens of explosieven aangetroffen, wel zijn er gegevensdragers in beslag genomen.

Advocaat Peter Plasman, die twee van de verdachten bijstaat, zegt zaterdag in De Telegraaf dat de namen van de politici voorkwamen in "hele nare teksten" binnen de groep, maar volgens hem was er geen sprake van een serieus plan. Plasman zegt dat zijn cliënten hebben verklaard dat het ging om "sarcasme en zeer foute humor, in melige buien".

Het voorarrest van de mannen werd woensdag verlengd. Het Landelijk Parket van het OM wil geen verder commentaar geven in gesprek met de krant, omdat het om een nog lopend onderzoek gaat.

Het is de tweede dreiging tegen Rutte in korte tijd. Maandag berichtte de krant al dat de premier extra wordt beveiligd omdat hij het beoogde doelwit van een aanslag of ontvoering zou zijn. De dreiging zou uit de hoek van de georganiseerde misdaad komen. In de buurt van Rutte zouden de afgelopen tijd zogenoemde spotters zijn gesignaleerd. Dat zijn criminelen die voorafgaand aan een liquidatie een slachtoffer in de gaten houden.
[verwijderd]
1
President Duterte (beste president ter wereld) stopt volgend jaar !

nos.nl/artikel/2400038-duterte-kondig...

Deze man heeft zich ingezet voor de " gewone burgers " , waarbij criminelen (drugskartels) en corruptie een speerpunt waren van zijn beleid. Zo moeten drugsgebruikers, verplicht afkikken.....moeten we hier ook gaan verplichten.

www.nu.nl/289273/video/rutte-iedereen...

Mark vertelt toch duidelijk dat drugsgebruikers SCHULDIG (onderdeel van de criminaliteit) zijn....(doe dan wat, LxL)

Ik kom al veertig jaar in de Filippijnen, heb de neergang (na Marcos) en verandering gezien.
Ik heb met eigen ogen de enorme stap voorwaarts kunnen meemaken (door Duterte). Het land werd veel veiliger, in elk opzicht.
Niet alleen de criminaliteit werd keihard aangepakt, maar ook aan verkeersveiligheid is veel gedaan.
Corruptie is een harde noot om te kraken....er zijn duizenden ambtenaren ontslaan, wegens corruptie of machtsmisbruik.
Het lijkt net een smeulend vuurtje, waar de vlammen af en toe weer oplaaien. Toch heeft Duterte meer bereikt in 6 jaar, als de dertig jaar daarvoor.

www.cnn.ph/news/2021/7/26/sona-2021-d...

Het land ging ook economisch enorm vooruit (mega groei).

www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal...

Logisch, want een land waar corruptie en criminaliteit de dienst uitmaakt, zal economisch weinig bereiken.
Ik ben deze man erg dankbaar, ga met plezier naar het land om daar te duiken (mooiste eilanden ter wereld).
De bevolking is super vriendelijk en alles is betaalbaar.

Natuurlijk is er veel kritiek op zijn harde aanpak, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden (He, Mark !).
Beursgoeroe
1
hier in dit land gaan ze voor theedrinken en de dialoog .............zie het gevolg ................. ze schijten op je kop en hebben overal maling aan, en de politie heeft allang de slag op straat verloren ................want de politie-top is als de dood om in te grijpen ........... ja, tegen de eigen burgers die opkomen voor hun eigen recht en werk.........ze doen precies het tegenovergestelde van wat ze echt moeten ..................handen af van preventief fouilleren ...........angsthazen ....
rationeel
1
quote:

JP Samosa schreef op 2 oktober 2021 12:50:

[...]

Rutte liegt niet. Met duizenden afspraken kan je iets vergeten.
Maar dat is politiek.
Bovendien: verreweg de meeste kiezers, ondanks de bakken stront van kijvende wijven,lil, Ploum,lill, Esther en kaagmens.
Gewoon af laten glijden ( en eventueel later afrekenen)
Baudet kan nog heel veel leren van Rutte. Hij zou eens op cursus moeten bij Rutte.
Kan Baudet eindelijk wat bij leren over politiek.

Niet dat Rutte volmaakt is, maar er is nog steeds geen betere in zicht.
Maar goed, blijf jij maar lekker in je baudetbubbel……
Het liegen van Rutte is duidelijk aan de kaak gesteld, in het voor Rutte ontluisterende optreden in de Tweede Kamer in zijn antwoorden op vragen gesteld door Gideon van Meijeren:)

www.youtube.com/watch?v=hh4Lp0zlgug

De fabulerende Rutte, in zijn volle ongeloofwaardigheid.

Misschien kun jij eens kennis nemen van de werkelijkheid.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 2 oktober 2021 11:41:

[...]

Zij roepen niet iets, C:)

Ik zou je wijzer willen hebben, zei mijn moeder toen ik nog een kind was, en niet verder nadacht over wat ik te berde bracht of wat ik deed.

Wat ze doen is een duiding geven aan de gebeurtenissen die ons in een heel moeilijke samenleving
terecht doen komen.

Ze kijken vooruit, en zien hoe het balletje gaat rollen, wanneer de regering op deze weg voortgaat. Het begin is er al, en dat begin bevalt de meerderheid van ONZE bevolking NIET.

Vandaar die massale demonstraties. Dat geeft aan: We willen dit niet, luister eens naar ONS.

Voor jou is van belang, of je het eens bent met die weg die door DEZE regering voor je wordt bereid, of niet.
Elke 4 jaar wordt duidelijk , dat het Nederlandse volk , 80% van de kiezers , de grote meerderheid , niet kiezen voor het populisme in het stemhokje. Wat ik vanmorgen zei, Wilders, Baudet en Eerdmans gaan nooit regeren. Men haalt nooit 75 zetels. Eeuwig op de reservebank , de protestclub. Dat ons waarover je het hebt is een paar duizend burgers die zich laten horen op straat of Malieveld.
Rationeel, je moet omschakelen in je denken. Doe ik ook. Je moet breder gaan denken dan dagelijks je liberale gedachtegoed op te schrijven. Zo kun je nog wel 20 jaar doorgaan op IEX. Wel kritisch de regering volgen in je commentaar..
IEX - Forummoderator
1
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 1 oktober 2021 07:05:

[...]

We laten deze veelal uiterst stereotyperende uitspraken staan maar alleen in het kader van een discussie daarover.

Groet Henk
Ik heb ze alsnog verwijderd, de extreem stereotyperende quotes. Het leidde tot teveel onbegrip omdat de context niet duidelijk is. Een verzameling van quotes met duidelijke context mag wel als discussie onderwerp.

Als ik er 1 gemist heb, kunt u op niet ok klikken. Dan bekijken we het.

Groet Henk
JP Samosa
0
quote:

rationeel schreef op 2 oktober 2021 14:32:

[...]

Het liegen van Rutte is duidelijk aan de kaak gesteld, in het voor Rutte ontluisterende optreden in de Tweede Kamer in zijn antwoorden op vragen gesteld door Gideon van Meijeren:)

www.youtube.com/watch?v=hh4Lp0zlgug

De fabulerende Rutte, in zijn volle ongeloofwaardigheid.

Misschien kun jij eens kennis nemen van de werkelijkheid.
Gezien. Niks schokkends.
In dit fragment is overigens geknipt, maar dit terzijde.
(Hoe komt overigens2, Gideon aan n brief van Rutte aan Schwaab?
Maar goed, het is uw Fvd werkelijkheid, niet de mijne.
Misschien kun jij ook eens kennis nemen van de werkelijkheid?
rationeel
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 2 oktober 2021 15:15:

[...]

Ik heb ze alsnog verwijderd, de extreem stereotyperende quotes. Het leidde tot teveel onbegrip omdat de context niet duidelijk is. Een verzameling van quotes met duidelijke context mag wel als discussie onderwerp.

Als ik er 1 gemist heb, kunt u op niet ok klikken. Dan bekijken we het.

Groet Henk
Volgens mij is ALLES wat hier te berde gebracht wordt onderwerp van discussie.
Het is toch een discussieforum?

Wat ik niet begrijp is dat er niet wordt ingegrepen wanneer deelnemers aan dit discussieforum, helemaal niet discussieren, maar zich denigrerend, en beledigend uiten tov degenen die wel meedoen.

Sommigen presteren het om niet anders te doen, dan wat ik TREITEREN heb genoemd.

Geen enkele inspanning is bij sommigen te bespeuren om mee te doen met wat het onderwerp van het gesprek op dat moment is.

Ik vind dat nogal teleurstellend:(

Wanneer personen die een bijdrage leveren aan deze draad verwijderd worden, zonder dat duidelijk wordt aangegeven waarom, krijg ik vaak het verontrustende gevoel, dat het de INHOUD van het vigerende gesprek was, waar censuur op werd uitgeoefend.

Omdat u dit maal aanwezig was, wil ik op dit heuglijke feit mijn bijdrage leveren, door voorafgaande. Dit, in een poging, deze bijeenkomsten een zinvollere, positievere richting te geven.

Iedereen meedoen, maar op een open en het onderwerp dat aan de orde is behandelende manier.
rationeel
0
quote:

JP Samosa schreef op 2 oktober 2021 15:41:

[...]

Gezien. Niks schokkends.
In dit fragment is overigens geknipt, maar dit terzijde.
(Hoe komt overigens2, Gideon aan n brief van Rutte aan Schwaab?
Maar goed, het is uw Fvd werkelijkheid, niet de mijne.
Misschien kun jij ook eens kennis nemen van de werkelijkheid?
Als je geen onderscheid kunt waarnemen tussen feiten en verzinsels, dan houdt het op.
ffff
0
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 2 oktober 2021 15:15:

[...]

Ik heb ze alsnog verwijderd, de extreem stereotyperende quotes. Het leidde tot teveel onbegrip omdat de context niet duidelijk is. Een verzameling van quotes met duidelijke context mag wel als discussie onderwerp.

Als ik er 1 gemist heb, kunt u op niet ok klikken. Dan bekijken we het.

Groet Henk
Weer zo'n mededeling waar een mens veel van leert!

Ik denk dat Henk zijn werk juist doet, door de extreem stereotyperende quotes alsnog weg te halen, maar de reden waarom hij dat doet is toch opmerkelijk: De lezers van IEX , die er zich blijkbaar aan ergerden, kenden de context niet....... En dat is in mijn ogen nu juist de kern van de zaak.

Men legt een klacht neer, maar men heeft niet of nauwelijks de discussie gevolgd. men leest eenvoudigweg de vele postings niet en ziet niet hoe meningen stukje bij beetje worden opgebouwd, verscherpt, uitgelokt, en dan wat gechargeerd worden gepost.

Hiermee geeft Henk dus aan dat hij de lezers die discussies die vaak dagen en soms weken lopen niet meer te modereren zijn en dan is het gemakkelijkst: Weghalen, hetgeen we in het verleden regelmatig hebben gezien......

Vandaag staat er in De Tijd een zeer lezenswaardig redactioneel artikel over het drammerige gedrag van de nieuwe " Woke-garde" Met daarbij kritische beschouwingen van twee filosofen en , voor mij
het interessants het commentaar van de rector van de Universiteit van Leuven.

De " tirannie" om vooral maar te voldoen aan opgedrongen maatstaven wordt zwaar gecounterd door de liberale vrijheid op Universiteiten. Boeiend artikel over de gang van zaken anno zomer 2021 en dat zie je dan voor je ogen ook afspelen in de KK van IEX waar bezoekers hun gedacht niet onverbloemd mogen zeggen, waar plots het woord " Neger" en " Negerin" door de bezoeker totaal niet denigrerend gebruikt, toch aanleiding geeft tot een schorsing van de KK.

Het gebruik van woorden moet, inderdaad Henk, in de context gezien worden, maar dan moeten de klagers wel de moeite nemen die context te lezen.....

Peter
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 2 oktober 2021 15:12:

[...]

Elke 4 jaar wordt duidelijk , dat het Nederlandse volk , 80% van de kiezers , de grote meerderheid , niet kiezen voor het populisme in het stemhokje. Wat ik vanmorgen zei, Wilders, Baudet en Eerdmans gaan nooit regeren. Men haalt nooit 75 zetels. Eeuwig op de reservebank , de protestclub. Dat ons waarover je het hebt is een paar duizend burgers die zich laten horen op straat of Malieveld.
Rationeel, je moet omschakelen in je denken. Doe ik ook. Je moet breder gaan denken dan dagelijks je liberale gedachtegoed op te schrijven. Zo kun je nog wel 20 jaar doorgaan op IEX. Wel kritisch de regering volgen in je commentaar..
Je versmalt de discussie onterecht, door te blijven binnen het kader van de verkiezingen. En wat de uitkomsten daarvan zijn.

Wat aan de orde is, en wat miljoenen mensen wereldwijd op de been heeft gebracht, overstijgt het engere "probleem" van wie met wie in Nederland gaat regeren.

Waar partijen ihb FVD:) op wijst is de geheime agenda van parlementariers als Rutte, Kaag en anderen, dat zij er een andere agenda op na te houden, dan ze de bevolking voorhouden.

Het meeregeren is van secundair belang. De bevolking zal zich ervan bewust moeten worden, wat er aan de hand is.

Dat is nl van levensbelang voor de handhaving van een DEMOCRATISCHE bestuursvorm, waarin het INDIVIDU verzekerd blijft van de verworven VRIJHEDEN.
JP Samosa
0
quote:

rationeel schreef op 2 oktober 2021 16:15:

[...]
Als je geen onderscheid kunt waarnemen tussen feiten en verzinsels, dan houdt het op.
Ieder zijn eigen waarheid. Dat kan tegenwoordig,hè?
A Mao
1
quote:

jowi schreef op 2 oktober 2021 11:32:

www.telegraaf.nl/nieuws/740168564/pol...

Weer goede reclame voor Afghanen en NL ers met een Noord Afrikaanse achtergrond!!!
mediterrane achtergrond……is dat de nieuwe benaming van een Marokkaan?
Wat een gezeik , benoem gewoon het beestje bij z’n naam.
hirshi
0
quote:

A Mao schreef op 2 oktober 2021 16:39:

[...]

mediterrane achtergrond……is dat de nieuwe benaming van een Marokkaan?
Wat een gezeik , benoem gewoon het beestje bij z’n naam.
De Telegraaf meldde dat acht van de negen verdachten een mediterrane achtergrond heeft.
Alle andere media melde in hun berichtgeving dat acht van de negen verdachten Nederlanders waren.

aextracker
2
quote:

rationeel schreef op 2 oktober 2021 16:31:

[...]

Je versmalt de discussie onterecht, door te blijven binnen het kader van de verkiezingen. En wat de uitkomsten daarvan zijn.

Wat aan de orde is, en wat miljoenen mensen wereldwijd op de been heeft gebracht, overstijgt het engere "probleem" van wie met wie in Nederland gaat regeren.

Waar partijen ihb FVD:) op wijst is de geheime agenda van parlementariers als Rutte, Kaag en anderen, dat zij er een andere agenda op na te houden, dan ze de bevolking voorhouden.

Het meeregeren is van secundair belang. De bevolking zal zich ervan bewust moeten worden, wat er aan de hand is.

Dat is nl van levensbelang voor de handhaving van een DEMOCRATISCHE bestuursvorm, waarin het INDIVIDU verzekerd blijft van de verworven VRIJHEDEN.
Op naar Rutte IV die de eindstreep van 3 jaar door regeren niet gaat halen.
Jesse en Liliane zijn tot op het bot teleurgesteld in Sigrid.
Ze gaan hun positie op alle fronten inzetten om dit kabinet te laten struikelen.

De huidige politieke elite is het vol allang ontstegen, links,. rechts of op de verre flanken.
Splinters doen het best in een zo smal mogelijk bepaalde bandbreedte van publieke belangen (VOLT, BBB) . dat is nog herkenbaar en te begrijpen.
Van FvD & PVV snap je sowieso helemaal niets, omdat ze vnl. ok niets constructiefs te melden hebben.
Pure |"protest partijen", zonder een hoger liggend nationaal doel.

zat recent naar het voorlezen van poezie in de 2e kamer door Thiery B de slingeraar te luisteren.
Wat een flagrante schending van zendtijd van het publiek belang dienen.
Een grotere minachting voor het publiek belang kan hij zijn kiezer niet voorschiotelen.

FvD, PVV & Bij1 hebben helemaal niets meer met politiek te maken.
Het zijn op zendtijd beluste wellustelingen die in hun voorgaande leven gebrek aan aandacht hebben gehad.
De partijkas en subsidies doen de rest........ en na wat jaartjes wachtgeld opstrijken allemaal.

Respect voor Marc Rutte CS. Ze hebben veel gedaan en bereikt met en voor Nederland en ja, daarbij worden ook fouten gemaakt.
Mea culpa ! Laat hem lang leven !
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2540 2541 2542 2543 2544 2545 2546 2547 2548 2549 2550 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.406,04 +1,12%
 EUR/USD 1,0612 -0,29%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront