Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
!@#$!@!
0
Die verwatering is al meegenomen, dus die kan je weglaten.

5% door verkopen is voor 200 mln verkopen, zonder dat daar verder wat bijkomt. Onwaarschijnlijk. Immers Woluwe willen ze nog steeds uitbreiden en Grenoble (?) komt er voor 50% bij. In Italië nog opwaarderingen ?

Op het minimum zitten zou wel eens goed kunnen idd. Immers als je dat een paar jaar doet breng je de LTV ook genoeg naar beneden zonder te verkopen.
Maar en 5% door verkopen en naar 85% lijkt mij dubbelop. Immers het doel is 40% en niet 30%.

Zou je op €2.03 komen bij 85% uitkering. Als ze nog een object verkopen (al werd de wil om wat te verkopen niet meer geuit bij de laatste cijfers, dus ze voelen minder druk uit de markt) zou het waarschijnlijk per saldo €1.98 worden. (-2,5% verkopen+uitbreidingen+huurverhogingen)

Lijkt mij dat je wat dat betreft veel te negatief bent.

PS ja , ik heb ook liever nog een keer stockdividend dan dat ze wat verkopen.
Branco P
0
Het zou kunnen dat ik iets te conservatief ben, maar op basis van mijn eigen, wellicht te conservatieve, verwachting heb ik vorige week fors bij lopen kopen zoals je hebt gezien. Die koers richting (net onder) 18 euro was echt absurd. En nu nog steeds, die 18.80 euro van nu, die is extreem laag... of dat nu 9% dividendrendement gaat brengen of 11%... plus daar bovenop ook nog het indirecte rendement (van de koersstijging die komen gaat). Het is een hele mooie investment case.

Men moet niet verkopen nu. Als dat niet hoeft, waarom zou je dan nu verkopen? URW heeft de weg al geplaveid door aan te geven dat ze tot en met 2022 geen dividend uitkeren. ECP zal echter winst maken en MOET dus uitkeren. Maar laat ze dat gewoon met 50 cent cash doen plus de rest in stock... dan zijn we binnen no time het beste jongetje van de klas.
!@#$!@!
0
Indeed. Ze hebben het al een keer gedaan, dus ik maak me wat dat betreft geen zorgen. Ik lees ook in de manier waarop ze dingen verwoorden dat ze verkopen onder de boekwaarde tegen hun "eer" ingaat.

Op ander front. Tekorten bij retailers lijkt toch een ding te kunnen worden. Ben benieuwd.
twitter.com/lisaabramowicz1/status/14...

Zoals al gemeld op dit forum:
Early in the year, the hope was that the bottlenecks that gummed up the global supply chain in 2020 would be mostly cleared by now. They’ve actually only gotten worse — much worse — and evidence is mounting that the holiday season is at risk.

On the supplier side, Jay Foreman’s been making toys with manufacturing partners in China for more than three decades, and he’s never seen anything like this. His mid-sized toy company, Basic Fun, is on pace for its best year ever — possibly reaching $170 million in sales. There is no shortage of demand, with parents loading up on gifts as the pandemic drags on. But a dearth of cargo containers has left thousands of the company’s Lite Brites and TinkerToys waiting to be shipped. At just one factory in Shenzhen, there’s roughly $8 million worth of finished goods that could fill 140 containers.

“I got Tonka trucks in the south and Care Bears in the north,” Foreman, the company’s CEO, said of logistical troubles in China. “We’ll blow last year’s numbers away, but the problem is we don’t know if we’ll get the last four months of the year shipped. The supply chain is a disaster, and it’s only getting worse.”

MGA’s Larian is willing to pay more than $20,000 per shipping container — up from about $2,000 a year ago — and counts his blessings that he runs a private company that doesn’t have to answer to shareholders. He’s having trouble simply getting goods off cargo ships in the port of Los Angeles. MGA recently had more than 600 containers, filled with toys like its top-selling L.O.L. Surprise dolls, waiting to be unloaded for more than six weeks.

“There will be a shortage of toys this fall,” Larian said. “It’s going to be a tough year for retailers.”


- Dan is natuurlijk de vraag wat zwaarder gaat wegen. De hoge transportkosten of de hoge prijzen door de tekorten. Grote kans dat het elkaar in evenwicht zal houden en per saldo de winstmarges niet veel zullen bewegen ?

Branco P
0
Ik was vorige week in een schoenenwinkel van de grootste schoenenretailer van Europa en daar stonden de nieuwe adidas-jes gewoon te glimmen op de dozen. Ik geloof best dat er links en rechts nog wat mis zal gaan met leveringen. Met name voor wat betreft de producten die uit China moeten komen (en dat zijn er vast relatief veel) maar ik vraag me af of dit het komende verkoopseizoen gaat raken. Daarvoor liggen de spullen al in de magazijnen in Europa. Dat seizoen is namelijk al begonnen. Wel kan ik me voorstellen dat meer mensen zullen kiezen voor een bezoekje aan een winkel (in plaats van online bestellingen in China doen) en sowieso denk ik dat de prijzen voor producten omhoog zullen gaan (of er nu leveringsissues zijn of niet) omdat we een seizoen met grote koopbereidheid tegemoet gaan zien.
NLvalue
1
fd.nl/financiele-markten/1414430/nede...

Verklaart waarom ECP haar hypotheken in Italie niet meer geherfinancierd krijgt - en 3 jarige leningen van ABN krijgt.

Twee ijsbergen natuurlijk - alle aflossingsverplichtingen komen in 2024/2025 te liggen. En meer korte termijn : er moet 10-15% extra gelost worden op die italiaanse objecten die hergefinancierd moeten worden.

Zowel ECP als WHA praten niet over de rente% die worden betaald op deze leningen - in een optimistisch scenario is ABN heel erg hongerig en zijn de %s erg laag. In een optimistisch scenario voor ABN beleggers halen ze een 4% rente marge op deze lening incl ECB bonus.
Branco P
0
Veel te vergezocht allemaal NLvalue. Dat weet je zelf ook dondersgoed.

Heb wel ook een kleine positie in ABN overigens. Dat is dan een mooie compensatie ;-)
Branco P
0
Acheron
1
quote:

matin schreef op 5 oktober 2021 16:41:

ECB bonus leningen geld niet voor onroerend goed
Alleen leningen aan huishoudens voor woningaankopen komen niet in aanmerking voor de TLTRO-faciliteit waarbij banken tot 1% rentebonus van de ECB ontvangen.
!@#$!@!
0
quote:

Branco P schreef op 1 oktober 2021 15:40:

Ja ik kan je daar goed volgen hjs64... en op zich valt ieder probleem natuurlijk op te lossen, ook een horrorhuurder, maar ik zou daar wel heel erg veel stress van krijgen, het zou me persoonlijk diep raken gok ik, dus het is inderdaad wel zeker een punt van aandacht. Het is nog lang niet zover dus ik kan er nog wat over nadenken ;-)
Er is nog een argument om hier niet aan te beginnen.
"When you won the game, stop playing".

Als je al genoeg geld hebt is het tijd dat je andere hobbies ontwikkeld dan geld proberen te verdienen.

Branco P
1
quote:

!@#$!@! schreef op 5 oktober 2021 22:17:

www.morningstar.com/articles/1060406/...

vergat de link naar het artikel.
Zeker interessant! Dank! Appartementje kopen en verhuren zou op zich relatief weinig tijd kunnen kosten. Probleem van veel tijd hebben is dat dat meestal ook veel geld kost. Dat is mijn ervaring althans. Hobby's ontwikkelen die weinig geld kosten zou dan het devies zijn… er zit wel wat in. De vraag is of het managen van je investeringen niet ook gewoon een beetje een hobby is… enfin.. mooi artikel!
Mylett
0
pnobels
0
Begrijp ik hieruit goed dat het aantal ‘kopen via internet’ nog steeds meer is dan in 2020’ maar dat dat verschil wel gestaag terugloopt? M.a.w. we gaan stilaan terug naar ‘ik koop wel in een echte straatwinkel’ (of dat nu in een straat of shoppingmall is laat ik even in het midden)?
Branco P
0
Die vraag is niet zo super relevant want de toekomstige winstgevende retailer verkoopt multi-channel en de toekomstige consument koopt multi-channel. Weer precies het evenwicht ligt tussen online en offline, dat zullen we vanzelf zien. Verkopen via een goedlopende winkel is en blijft de goedkoopste manier voor een retailer om producten aan de man te brengen, maar zonder een website gaat dat niet lukken.
Erwin S
0
Recent een winkelcentrum verkocht en ik heb de akte opgevraagd. Wellicht iets voor Branco op te puzzelen? Ik kan het niet plaatsen, meer dan 1024 KB volgens mij
Bijlage:
4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 20,650
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 21,200
Laag 20,650
Volume 31.296
Volume gemiddeld 44.018
Volume gisteren 31.296

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront