Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beste beursnieuwelingen: doen jullie nog mee, of zijn jullie al blut?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Poundfoolish 5 oktober 2021 19:07
    Ha AJK,

    Ik lees je stukken regelmatig, doe er soms mijn ding en soms ook m'n voordeel mee.

    Maar wat me vandaag onder het oefenen te binnen schoot was je allerleukste off-market tip ooit.
    Eind vorig jaar had jij het er over dat je jezelf, na weer een enerverend beursjaar, rond kerst in elk geval ging kietelen met een Spark Positive Grid oefenversterker.
    Neem aan dat je naast analist ook gitarist bent
    Ik kende het hele ding nog niet.
    Jij vatte het kort samen als een soort studio die medio jaren zestig nog 'n ton goeie guldens zou moeten kosten, met alle opties, toeters en bellen die de Spark samen met de bijbehorende App omvat.
    Wat research gedaan, meteen ook zo'n ding gekocht.
    Ik gebruik 'm als mondharmonica versterker. Dat werkt steeds beter naarmate je de Spark beter beheerst.
    Samengevat, mooi, al die tips over poen... maar nog véél mooier was deze over "pleasure".
    Thnx man!

    Grt. Poundfoolish
  2. kpt Raketstart 6 oktober 2021
    Ook een novice vanaf nov 2020. Een Covid instapper zeg maar. Lees ook graag je comments en luister soms je podcast, ben natuurlijk geabonneerd. Wat ik afgelopen jaar heb gedaan is leren van de tips en analyses om beetje te begrijpen hoe de beurs werkt. Afgelopen weken waren wel een nieuwe ervaring, al heb ik nooit affiniteit gehad met de genoemde beleggingen. Als je dit al vanaf 2000 meemaakt, slijt je dan niet heel erg hard?
  3. forum rang 5 theo1 6 oktober 2021 09:50
    Tesla is m.i. wel degelijk een autobedrijf. Ze maken toch auto's? Het grote voordeel voor Musk om Tesla te beginnen en niet een bestaande fabrikant over te nemen is denk ik dat hij tabula rasa kon beginnen, zonder enorme bestaande investeringen in dieselmotoren, zonder bestaande researchlabs die niks anders gewend zijn dan dieselmotoren en zonder een enorme bestaande organisatie vol mensen die alleen diesel denken. En natuurlijk zonder vakbonden, dat is ook altijd een voordeel. Daar staat tegenover dat er geen bestaande ervaring en infrastructuur voor massaproductie was. Dat heeft hij toch opmerkelijk snel voor elkaar gekregen, hoewel Tesla natuurlijk nog altijd heel veel kleiner is dan een VW, qua volumes.

    Ik ben zelf ook tijdens de dot com boom begonnen met beleggen. Ook aandelen die ik zelf had 99% zien dalen. En ervaren dat er dan nog altijd wéér 99% vanaf kan. Maar ik ben nooit gevoelig geweest voor "hip" en ik ben ook geen adrenalinejunk, dus er redelijk uitgekomen. Het grote voordeel van beleggen is dat je geld kan verdienen zonder ervoor te hoeven werken. Dan moet je er ook geen werk van gaan maken. Dus met de slijtage valt het best mee. Met saaie aandelen is het altijd goed geld verdienen. Ja, het is saai en het gaat niet flitsend snel, maar je hebt er ook geen omkijken naar. Daar heb ik nog wat ASML en Besi bij gekocht. Binnen de kortste keren was ASML veruit mijn grootste belegging. Nu iets minder, maar het is gemakkelijk een dip uit te zitten als je op enorme winst staat. De business is ijzersterk, dus die komt vanzelf weer terug. Dat is mijn tactiek: dips en krachs gewoon uitzitten, niet verkopen. Behalve als het bedrijf fundamenteel kapot gaat. Werkt al sinds de jaren '90.
  4. forum rang 9 objectief 6 oktober 2021 10:04
    Het zijn wel veel bedrijven waarover je een balletje opgooit. Ik beperk me tot de eerste twee: Tesla en ARK.

    Tesla is m.i. in de eerste plaats een technologisch bedrijf dat o.a. veel geld verdiende met emissierechten. De productie van auto's zelf bracht weinig geld in de lade.

    Ark: als Buffet en/of Ark koopt dan volgen er duizenden andere kopers hun voorbeeld en is de koersstijging van hun aanbevelingen bijna een zekerheid.
    Buffet is overigens meer een investeerder dan belegger; met zijn kapitale inbreng kan hij zwakke partijen kopen en deals afsluiten die je als belegger niet kunt bijv. 8% op pref. Oxy.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links