Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

Branco P schreef op 13 oktober 2021 10:41:

Residential vastgoed dat 2,5% a 3% uitkeert per jaar vind ik wel aan de magere kant eerlijk gezegd. OK, als de huizenprijzen niet historisch hoog waren, zou het nog wel interessant zijn, maar nu op dit moment vind ik dat te risky.

Eigenlijk zie ik alleen nog maar kansen bij vastgoedsectoren die te hard onderuit zijn gegaan door Corona en nog lang niet hersteld zijn. Residential of Logistiek zie ik op dit moment dus niet zo zitten. Goed winkelvastgoed gericht op dagelijkse boodschappen of heel goede kantoorlocaties, dat zou nog wel kunnen. Dus dan is het zaak om in die sectoren het kaf van het koren te scheiden en dat NNN lijkt in eerste opzicht wel goed. Entertainment zou ik sowieso niet doen, dat zijn veel te specifieke gebouwen. Gaat daar een huurder failliet dan kun je het object meestal wel gewoon afbreken.
Ah... ik vroeg me al af hoe je erbij kwam, maar ik zie inderdaad eentje(*) in mijn mix die een relatief lage dividendyield heeft van ca 2.9% en ik vroeg me al af waarom ik daarin ben gestapt (naast het feit van ook wat in die sector wil hebben). Verklaring ligt in de GAK die was destijds ca $55 en de koers is al doorgestegen naar ca $83 (ca +50%). Dus dividend% was bij aankoop nog een redelijke 4.3%.

(*) Oeps: twee dus...eentje met zelfs maar 2.1% (Mid-America Apartment Communities) en de ander Equity Residential (2.9%). Ook bij MAA is er sprake geweest van ca +50% stijging in vrij korte tijd, dus ik begrijp wat je bedoelt met koersen die misschien te ver zijn doorgestegen nu.

Ik zie overigens nog wel twee residential vastgoed REITs in de mix die nog steeds >4% genereren:
RioCan REIT (4.3%): is Canadees en overigens een mix van residential en retail
BRT Apartments Corp. (4.5%)

Als ik dit zo zie, dan wordt het zo langzamerhand tijd om te kijken of ik niet wat moet afschaven van de aandelen waarvan de koers erg hard is gestegen, dividend% daardoor een beetje achtergebleven, en daarom een beetje winst te nemen en aan het werk te zetten bij aandelen waarvan de koers nog niet zo hard is gestegen en voor hetzelfde geld meer cashflow voor me kunnen genereren. Al is er vaak wel een reden waarom de koers wat minder hard is gestegen. Maar soms is het goed om wat lucht uit een misschien wel te strak opgeblazen ballon te halen en in een ballon te stoppen die nog wel wat lucht kan hebben. De gok (qua koers) kan natuurlijk verkeerd uitpakken, maar de "dividendwinst" heb je dan alvast binnen.
QueSera
0
quote:

Branco P schreef op 13 oktober 2021 10:43:

Ik zit bij Saxobank overigens, maar ben we ervan bewust dat die nogal duur is
Ik ook. Bij de voorganger Binck hoefde je zelfs dat formulier voor de belasting niet in te vullen. Ik ga ervan uit dat dat bij Saxo hetzelfde blijft.

Ik heb dus niets ingevuld, ik had dat nog nagevraagd bij de klantenservice en die zeiden dat ze dat nu zonder formulier konden regelen. Sinds begin dit jaar heb ik ook US aandelen. En ja hoor, keurig 15% dividend belasting inhouding, het verdragspercentage.

Nu bedenk ik me net dat ik - sinds ik ben overgezet naar Saxo - al weer enige US dividenden heb ontvangen, waarbij steeds die 15% is ingehouden. Dus volgens mij kun je zo aan de slag in de VS, Branco
QueSera
0
Ik kwam een beetje laat op het feestje voor de US REITs. Ik vind ze inderdaad allemaal erg duur. Ik heb dus maar een paar en relatief kleine posities.
1) Iron Mountain (gegevensopslag en archiefbeheer, doet het prima.
2) Omega Health Care Investors (skilled nursing homes. Is behoorlijk in waarde gedaald)
3) Digital Bridge (het voormalige Colony Capital, vormt zich nu om tot een datacenter REIT, die transformatie is bijna voltooid, betaalt geen dividend, is een gokje, koers gaat heen en weer).
4) Apple Hospitality REIT (5 sterren hotels. Ik heb dit vooral uit sentiment. Voor mijn werk werd is vaak in de Hiltons en Serena’s van de wereld ondergebracht. Nu reis ik nog steeds niet, alles is nog steeds videoconferencing. In ontwikkelingslanden is de Covid nog lang niet voorbij, vaccinatiegraad van de bevolking is gemiddeld 1 á 2%. Dus heb ik uit pure Heimweh maar een paar aandelen gekocht. Ligt nog steeds volledig op zijn gat, vertoont wel enige tekenen van herstel, geeft geen dividend).

Verder zit ik vrij stevig in ECP en URW. Dus winkelcentra heb ik genoeg. Ik wilde juist iets anders aanschaffen. Ik heb geduld. Ik wacht gewoon op een beter moment. Wellicht neem ik nog een beetje OHI bij, maar ik wil eerst de q3 cijfers afwachten.
Kaar$
0
Weet iemand of het Saxo platform ook aan het uitlenen is? Ik zie namelijk niet een overzichtelijke plek waar ik dit eventueel zou kunnen aangeven? Ik moet eerlijk zeggen dat het gehele binck platform toch ver boven het Saxo platform uitstak qua transparantie.
LTOke
0
Ik zag deze tip van 'belegger' langskomen bij het Unilever forum:

//
Ter vergelijk VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF (TDIV - NL0011683594) heeft de status van Fiscale Beleggingsinstelling (FBI) waardoor ze vrijwel alle buitenlandse dividendbelasting kunnen terugvorderen en de resterende 15% vorder je gewoon terug bij je belastingaangifte net zoals je aandelen Unilever en Shell etc.: www.vaneck.com/nl/nl/tdiv/

Dit ETF geeft momenteel een dividendrendement van 4,03% zonder lekkage.
//

In de top 12 deel ik al 7 posities met deze etf. Dus die past mij ook wel.
Ik denk dat ik deze ga aanbevelen aan mijn zoon. Die wil de winst van zijn verkochte Lego graag gaan beleggen.
Dat verstandige idee moet ik uiteraard gaan steunen.
En dan is een etf wel zo praktisch qua spreiding en niet-meer-naar-omkijken-vrijheid. Hij is 14 dus het zal op mijn naam gebeuren, maar verder wil ik hem wel dingen uitleggen en informeren (en wellicht op termijn is dat andersom), maar de acties bij hem laten.
Uitvoering zal ik voorlopig ook maar zelf doen. Anders zit het binnen een paar weken misschien volledig in dogecoin o.i.d. :-)

Zelf een tijdje de VanEck AEX etf gehad, maar nu alleen maar iShares. Blinde vlek dus (gehad) voor de andere VanEck producten.
Dank voor de tip, 'belegger'.
HCohen
0
quote:

Branco P schreef op 13 oktober 2021 10:41:

Residential vastgoed dat 2,5% a 3% uitkeert per jaar vind ik wel aan de magere kant eerlijk gezegd. OK, als de huizenprijzen niet historisch hoog waren, zou het nog wel interessant zijn, maar nu op dit moment vind ik dat te risky.
Mooi overzicht in artikel UBS(tbv beeldvorming mbt residential vastgoed);
UBS Global Real Estate Bubble Index 2021
www.ubs.com/global/en/wealth-manageme...
The UBS Global Real Estate Bubble Index (PDF, 4 MB) analyses residential property prices in 25 major cities around the world. In this year’s edition, we discuss how housing prices in urban centers have continued to climb, which is noteworthy for two reasons. First, because city life has suffered a considerable blow from the pandemic and the rise of remote working. Second, because housing affordability in cities was already heavily strained even before the pandemic.

And yet the lack of affordability of homeownership has evidently not been an obstacle to price increases. Record low financing costs and the entrenched expectation of long-term value gains have made owning a home so appealing that the price and debt level don’t seem to matter—however, this may prove to be a fallacy.
Branco P
0
als die specialisten dingen gaan roepen als "city life has suffered a considerable blow from the pandemic" dan ben ik meteen geneigd om te stoppen met lezen.

Voor residentieel vastgoed is maar één indicator leidend: rente. Een huis kopen is een financieringsproduct. Op dit moment worden er veel te hoge prijzen voor huizen betaald omdat het onderliggende financieringsproduct (hypotheken) goedkoop is (ultra lage rente die je 20 jaar lang vast kunt zetten). Het effect daarvan is dat er simpelweg méér betaald kan worden bij gelijkblijvende maandlasten en dat stuwt de prijzen.

Als de lange rentes nog 1,50% stijgen (de eerste 0,50% hebben we de afgelopen tijd al gehad) dan gaan de huizenprijzen ca. 20% dalen.

Bestaande huiseigenaren met hypotheken waarvan de rente voor 15 a 20 jaar vast is hebben daar geen last van, mits ze in de tussentijd niet gedwongen worden om te verkopen (scheiding, baanverlies). Voor starters wordt het wel weer mogelijk om op enig moment een huis te kopen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hey LTOke, thanks, op zich helemaal niets mis mee! Ik heb 5 van hun top 10, maar dan heel anders gewogen. Wat me wel opvalt is het nogal onrustige dividendpatroon. Dat is dan niet zozeer het op en neer bewegen tussen de kwartalen door (dat komt ongetwijfeld door de momenten waarop de onderliggende aandelen uitkeren), maar vooral de kwartaal met vorig jaar kwartaal vergelijking.

Bijvoorbeeld: het dividend van hun "topmaand" juni gaat van 2018 t/m 2021 in horten en stoten van: van 0.55 in 2018, naar 0.65 in 2019, naar 0.39 in 2020 naar 0.38 in 2021. Dat zal wel komen door hun (in mijn ogen overweging) in de financiële sector, waar ze heel veel zitten in de traditionele banken en verzekeraars (ca 34%), die bij elke crisis/pandemie weer de toezichthouders in hun nek hebben hijgen en/of door eigen toedoen moeten snijden in hun dividenden. Ik beperk me in deze sector tot max 20% en dan ook nog eens in bedrijven die wat minder last hebben van grootheidswaan en ingewikkelde constructies, maar meer recht-toe-recht-aan hypotheek- en MKB leningen (mREITs en BDCs) met (in feite, zo heb ik inmiddels van QueSera geleerd) ook veel zwaardere kapitaalseisen, en door hun structuur gebonden aan hun core business, waardoor ze minder kunnen/mogen avonturieren en gewoon de gemaakte winst moeten overmaken naar ons de brave aandeelhouders (i.p.v. hele dikke bonussen voor de cowboys in hun bedrijf die grote risico's nemen ten koste van klanten en aandeelhouders, maar nooit henzelf).

Dus ja: zo'n ETF is best makkelijk, dan kan je met een klein bedrag toch in een hele hoop aandelen zitten, maar nee: het blind volgen van een index geeft (mij althans) geen "rustig slapen" gevoel. Nu moet natuurlijk nog blijken of mijn "strategie" (je kan het ook de snoepafdeling in de winkel van Sinkel noemen) wél tot betere resultaten leidt, maar in de afgelopen jaren (2018-2021) lijkt het beter te zitten met de cashflows (minder cuts, rustiger en stijgend verloop), en ook qua koers heb ik het afgelopen anderhalf jaar de diverse indices (volgens de IB rapporten dan) best ruim verslagen. Maar dat laatste is niet zo moeilijk, omdat ik best zwaar in de corona-kneusjes zat, die ik heb aangekocht toen niemand ze meer wilde hebben. Ongetwijfeld zullen de koersen/prestaties weer veel harder omlaag duiken bij de eerstvolgende crisis-paniek. Dat vind ik dan niet zo erg, zo lang de cash flows maar zo stabiel mogelijk blijven: en dat lijkt voor 90% wel het geval te zijn. Er waren cuts bij GEO, Shell, Riocan, URW, maar de rest lijkt zich redelijk netjes te gedragen in de afgelopen periode (okay... die periode is nog niet zo lang, maar als ik de dividendhistorie bekijk, dan lijkt het met de meesten wel snor te zitten en worden de meeste dividenden zelfs tijdens de crisissen van 2008 en 2020 stug doorbetaald).
HCohen
0
quote:

Branco P schreef op 14 oktober 2021 11:12:

Voor residentieel vastgoed is maar één indicator leidend: rente. Een huis kopen is een financieringsproduct. Op dit moment worden er veel te hoge prijzen voor huizen betaald omdat het onderliggende financieringsproduct (hypotheken) goedkoop is (ultra lage rente die je 20 jaar lang vast kunt zetten). Het effect daarvan is dat er simpelweg méér betaald kan worden bij gelijkblijvende maandlasten en dat stuwt de prijzen.
Dat benoemen ze dan ook verder in de tekst ''Record low financing costs and the entrenched expectation of long-term value gains have made owning a home so appealing that the price and debt level don’t seem to matter''.
Verder ging het mij niet om de begeleidende tekst, maar om de analyse over de (over)waardering van residentieel vastgoed op de verschillende geografische locaties. Het leek me interessant voor éénieder die afwegingen maakt investeringen in residenieel vastgoed af te bouwen of uit te breiden.
Ik wilde hiermee slechts een bijdrage leveren aan de uitwisseling over/ beeldvorming van residentieel vastgoed.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
1
Op zich hebben jullie beiden een punt, dat de prijzen behoorlijk hoog zijn opgelopen, maar dat zo lang de rente zo laag blijft er vanuit die kant (nog) geen echte trigger is voor een aanstaande prijsdaling. Die trigger kan natuurlijk wel vanuit andere kanten komen, zoals wettelijke wijzigingen, zowel lokaal (jubelton of renteaftrek in NL) als globaal (het beperken van residential housing als beleggingeobject), een echte economische crash, of vastgoedbubbels die worden doorgeprikt (Evergrande) en daardoor een domino effect gaan hebben etc.

Zo lang we echter gratis geld blijven printen met nul of negatieve rentes, waardoor zowel particulieren als institutionele beleggers geen kant op kunnen met hun geld, blijft dat maar richting o.a. residential housing stromen als beleggingsobject. Hierdoor zijn woningen helaas (voor huizenkopers en instromende beleggers), een lastige markt om nu in te stappen met relatief lage rendementen.

Doordat ik min of meer toevallig (door een vraag hier getriggerd) zag dat 2 van mijn residential REIT fondsen inmiddels zo ver doorgestegen zijn dat het dividendrendement (op de actuele waarde) nogal achterblijft, houd ik ze nu wat meer in de gaten. Die posities zal ik nu niet zomaar gaan uitbreiden: dat betekent dat dividend herbeleggingen sowieso aan het werk worden gezet in andere aandelen dan EQR en AAM. Als ze nóg verder doorstijgen, dan zal ik waarschijnlijk de kaasschaaf gaan hanteren. Ik heb alleen nog geen doel voor ogen, anders dan dat ik ze niet in mijn top 3 wil zien in mijn vastgoedsector en waarschijnlijk iets als "<2% is te laag". Als je het me een week geleden had gevraagd, dan zou ik 3% als een minimum hebben genoemd en eigenlijk zelfs 4%... maar nu ik zie dat ze al onder de 3% zijn, en moet ik nog eens goed nadenken wat voor rendement ik minimaal eis op dit soort beleggingen voordat ik ga ingrijpen... (ik heb iets meer geduld, omdat ik spreid over meer vastgoed en de sector gemiddeld nog ca 5% bruto dividend oplevert).
Branco P
0
quote:

Branco P schreef op 13 oktober 2021 09:31:

Dank, ik ga dat formulier eerst eens afhandelen. Over het algemeen lijken de dividendaandelen in de USA wel duurder dan die in Europa, maar er zitten ongetwijfeld stabiele partijen tussen. Die NNN zou ik wel doen en SPG of MAC bijvoorbeeld niet. Je moet je afvragen waar in de toekomst de mensen hun inkopen doen.
Ja deze Reit beschikt m.i. over een toekomstbestendige retail-portefeuille dus ik heb hem toegevoegd aan mijn favorieten. Mooie spreiding regionaal, over branches, en ook qua huurders.

Het aandachtspunt (wat mij betreft) is dat het vastgoed thans gewaardeerd lijkt te zijn op 20,4 x de huidige huur en dat vind ik voor dit type winkelvastgoed wel aan de hoge kant (maar ja, al het vastgoed is thans natuurlijk duur) én dat in combinatie met de huidige LTV (circa 44,4%). Wat dat betreft snap ik niet waarom hier een dividend van 4,5% wel OK is terwijl de Europese aanbieders als ECP en KLEP nu op 9% dividendrendement staan. Dat blijft toch een opmerkelijk verschil tussen US en EUR.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
KLEP heb/weet ik niet, maar ECP (en URW) hebben natuurlijk wel hun dividend geheel gestopt vorig jaar. Dat heeft m.i. meer in het vertrouwen van een belegger ingehakt dan een REIT die stug door is gegaan met dividendbetalingen.

Ik zie mezelf als voorbeeld: ik heb mijn posities in URW en ECP behoorlijk verlaagd en durf niet snel geld te blijven pompen in die 2. Ik houd ze wel aan, maar dan meer als gokje op een langere termijn waardegroei. Voor mijn cashflow machine stop ik de bulk in de (zo hoop ik) stabielere en veiligere REITs. Hierdoor is de vraag en dus koers denk ik wat achtergebleven van vastgoedaandelen als ECP, waardoor het dividendrendement daar relatief hoog is. Hoewel ECP iets minder risico neemt in de "megalomaanheid" van hun shopping malls dan een URW (meestal gewone buurtcenter gerelateerde retail rondom een supermarkt als trekker, i.p.v. iets "mega's" als de MoTN, met dus ook mega-risico's), blijft het natuurlijk toch net iets meer risky dan die single tenant triple net lease contracten met convenience stores van bijvoorbeeld NNN en WPC. Ook de retailwinkels rondom supermarkten hebben het zwaar: hoeveel Blokkers, Intertoys, Xenossen, Miss Etams etc. etc. hebben we de laatste tijd niet zien sluiten? Dus er zit best wel wat meer onzekerheid in een ECP dan in een NNN.

Desalniettemin ben ik blij met mijn plukjes ECP en URW. Ik zie wel waar ze me naar toe leiden, maar ik wil zeker ook niet afhankelijk van die twee zijn voor mijn cashflow machine: daar heb ik andere aandelen voor.
Branco P
0
Ik zie ook wel een wat lager risico bij zo'n NNN, maar ik kan een factor 2 verschil in dividend tussen ECP en NNN niet plaatsen. 1 jaartje deels geen dividend uitkeren in cash (maar wel in stock) zoals ECP heeft gedaan kan ook zo'n groot verschil voor mij niet verklaren. Voor mij zit het aandeel NNN op een gezonde waardering en koerst ECP te laag.
'belegger''
0
quote:

LTOke schreef op 14 oktober 2021 09:00:

Ik zag deze tip van 'belegger' langskomen bij het Unilever forum:

//
Ter vergelijk VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF (TDIV - NL0011683594) heeft de status van Fiscale Beleggingsinstelling (FBI) waardoor ze vrijwel alle buitenlandse dividendbelasting kunnen terugvorderen en de resterende 15% vorder je gewoon terug bij je belastingaangifte net zoals je aandelen Unilever en Shell etc.: www.vaneck.com/nl/nl/tdiv/

Dit ETF geeft momenteel een dividendrendement van 4,03% zonder lekkage.
//

In de top 12 deel ik al 7 posities met deze etf. Dus die past mij ook wel.
Ik denk dat ik deze ga aanbevelen aan mijn zoon. Die wil de winst van zijn verkochte Lego graag gaan beleggen.
Dat verstandige idee moet ik uiteraard gaan steunen.
En dan is een etf wel zo praktisch qua spreiding en niet-meer-naar-omkijken-vrijheid. Hij is 14 dus het zal op mijn naam gebeuren, maar verder wil ik hem wel dingen uitleggen en informeren (en wellicht op termijn is dat andersom), maar de acties bij hem laten.
Uitvoering zal ik voorlopig ook maar zelf doen. Anders zit het binnen een paar weken misschien volledig in dogecoin o.i.d. :-)

Zelf een tijdje de VanEck AEX etf gehad, maar nu alleen maar iShares. Blinde vlek dus (gehad) voor de andere VanEck producten.
Dank voor de tip, 'belegger'.

Blijkbaar zou je a.g.v. koersstijging met het Vanguard High Dividend ETF onderaan de streep over de afgelopen 5 jaar een hoger rendement hebben behaald (zie Unilever topic). Afhankelijk van waar je de informatie vandaan haalt verschillen de cijfers, waarbij ik zelf ondertussen ook dat spoor een beetje bijster ben. Het punt van dividendlekkage dat ik maakte, blijft wel staan. Maar je totale rendement hangt natuurlijk niet alleen af van de fiscale behandeling. Als je dat wel wilt meenemen in je overwegingen, er zijn ook diverse beleggingsfondsen (dus geen ETF's) van verschillende partijen die zo'n status van FBI hebben.

Met name door de hoeveelheid aan producten blijft het een kwestie van zelf je eigen onderzoek doen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

QueSera schreef op 14 oktober 2021 23:47:

Als dat geen sneer is naar onze Reda Morwa inzake OHI dan weet ik het ook niet meer.

seekingalpha.com/article/4459873-buy-...
Haha...mooi is dat.
Die twee, Rida (met een "i" ;-p) Morwa en Brad Thomas, zijn zo een beetje elkaars concurrenten op SA en proberen beiden te vissen in dezelfde vijver (betalende leden), dus wel grappig om te zien hoe ze elkaar nu af proberen te kammen. Het zou zomaar kunnen zijn dat de opvallende harde kop van het "OHI crash"-verhaal een steek onder water was van RW naar BT, waardoor BT zich geroepen voelt om er eentje terug te geven.

Overigens vind ik het wel fijn dat er nu 2 diametraal tegenovergestelde artikelen zijn met alle pro's en cons (en dus risico's en kansen) van beleggen in OHI. Het verhaal zit iets genuanceerder in elkaar dan een simpel "CRASH ALERT!". Anyway: ik blijf er nog wel een tijd inzitten en zie wel hoe dit gaat. Ik hoop en verwacht dat de markt een eventuele cut al heeft ingeprijsd. Dat was het geval bij Riocan: toen die verwachte dividend-cut begin dit jaar uiteindelijk werd doorgevoerd, steeg de koers in 6 maanden tijd in een bijna rechte lijn van CAD17 naar CAD22 (al viel dat ook wel samen met het verlengde van het coronaherstel: het herstel van Riocan leek een beetje te stagneren totdat de cut werd doorgevoerd, pas vanaf dat moment werd leek er een soort inhaal te worden gemaakt). Daarom is het ook niet verkeerd als een mogelijke cut wordt geroeptoeterd, dan is het geen verrassing meer en hopelijk is dat voor mij alleen maar goed als ik dan blijf vasthouden en niet nu op (hopelijk) een soort dieptepunt te gaan verkopen.

Hoewel ik niet voor mezelf ga uitbreiden, heb ik wel voor mijn oudste dochter een paar stuks extra aangekocht na het lezen van het verhaal van BT. Zij ging gisteren toch maar schoorvoetend akkoord ging met een extra inleg van 10K (onze jongste dochter heeft haar inmiddels ingehaald qua "vermogen", omdat ik voor haar 20K had belegd en de oudste nooit meer heeft willen inleggen dan de initiële 10K). OHI maakt overigens maar een klein deel uit van de extra inleg, want het blijft natuurlijk een beetje risky, dus 5 stuks extra is genoeg. Bij DG kost dat maar ca €0.53 aan transactiekosten, dus dan maakt het niet zo uit dat ik maar hele kleine plukjes koop (ideaal voor het beleggen van kleine bedragen zoals voor de kids of bij herbeleggen van dividenden).
QueSera
0
Ik kauw altijd een tijdje op mijn beslissingen. Loop er een tijdje mee rond. Als het na een tijdje nog goed voelt, dan doe ik het. Ik ga denk ik voor een tweede broker en dat gaat De Giro zijn. Ik ben overigens niet ontevreden over Saxo. Ja, het nieuwe platvorm is onoverzichtelijk omdat je bergen van info krijgt en soms diep moet zoeken. Ze genereren wel weer prachtige rapporten met een druk op de knop. Maar het belangrijkste vind ik dat ze echt heeeel veel keus hebben. Dus ik neem er nog een lekker goedkope en overzichtelijke ernaast.

Dan wordt het ook tijd om mijn spreadsheet eindelijk overnieuw op te zetten. Is dan namelijk geen overbodige luxe meer. Ik ben nog steeds van plan om wat OHI bij te kopen en ook T. Er komt vandaag nog wat dividend binnen, volgende week gaat het denk ik gebeuren.
Mariah
0
Ze spelen elkaar lekker de bal toe op SA. Beide auteurs hebben financieel belang bij zo veel mogelijk clicks en een alarmistisch artikel en wat controverse doet het dan goed. Gelukkig zien jullie deze heren niet als een soort van heiligen, zoals ik elders wel zie.
LTOke
0
quote:

QueSera schreef op 15 oktober 2021 11:28:

Dan wordt het ook tijd om mijn spreadsheet eindelijk overnieuw op te zetten. Is dan namelijk geen overbodige luxe meer. Ik ben nog steeds van plan om wat OHI bij te kopen en ook T. Er komt vandaag nog wat dividend binnen, volgende week gaat het denk ik gebeuren.
Ben ook aan het azen op T. Maar denk je dat de bodem nu al bereikt is?
Of toch eerder dat er nog uitstappers komen na de laatste "hoge" dividendbetaling.
LTOke
0
quote:

Mariah schreef op 15 oktober 2021 11:30:

Ze spelen elkaar lekker de bal toe op SA. Beide auteurs hebben financieel belang bij zo veel mogelijk clicks en een alarmistisch artikel en wat controverse doet het dan goed. Gelukkig zien jullie deze heren niet als een soort van heiligen, zoals ik elders wel zie.
Wij hebben hier alleen Sint AVM :-)
6.329 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront