Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2021

2.588 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 126 127 128 129 130 » | Laatste
optiejunky
0

Ik verwacht toch wat positief nieuws;

1 > apneu zaak die wellicht meevalt, simpele wizjiging vervanging.
2> 3 miljard van voormalig DAP? wat gaan ze ermee doen?
3> Aandeelinkoop werd ook gestart in Q3 van 1,5 miljard , dus dat loopt voor Philips zelf wel lekker bij deze koers.
4> Wat doet de aankoop van biotelemetry in de cijfers? (1)

heb ca 20 calls gekocht ( maar ook puts) in een bepaal ratio. een soort straddle dus. Bij 2% of meer kan dit een mooi worden. Mocht het erg tegenvallen dan kan ik altijd nog short gaan , de calls worden dan ook misbruikt.

1: BioTelemetry business is expected to deliver double-digit growth and improve its Adjusted EBITA margin to over 20% by 2025; acquisition will be sales growth and adjusted EBITA margin accretive for Philips in 2021
nb
2
leuk om te lezen is dat op Dutch designweek Philips kwam met een niet zo mooi ontwerp, maar oh zo uniek Healthdot apparaatje. Naar het lijkt uniek in de wereld en gebruiksvriendelijker dan dat kan niet. Zonder wifi, 4G, of apparaat in de buurt, toch verbinding kunnen maken met een healthcenter en je status door kunnen geven. Mensen hoeven nu niet perse terug te komen voor een routine controle na een opname te hebben doorgaan. Het apparaatje leest O2 in bloed, hartslag/hartritme(stoornissen), apneu, wandelritme etc etc
De generatie controle apparaten daarvoor hadden verbinding nodig met alle mogelijk denkbare hindernissen, denk aan: oh vergeten(aan te zetten, op te laden, op bezoek, op vakantie....), geen verbinding, etc....
voda
1
07:04
*Koninklijke Philips nettowinst KW3 EUR2,98 mrd
07:03
*Philips rekent op lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met "bescheiden" verbetering aangepaste EBITA-marge
07:02
*Philips voorzichtiger over outlook 2021
07:01
*Philips derde kwartaal omzet 4,2 miljard euro, verwacht was 4,2 miljard euro
07:01
*Philips derde kwartaal aangepaste EBITA 512 miljoen euro, verwacht was 490 miljoen euro
07:01
*Philips derde kwartaal aangepaste EBITA-marge 12,3 procent, verwacht was 11,7 procent
07:01
*Philips derde kwartaal nettowinst 3,0 miljard euro
voda
0
Philips voorzichtiger over 2021
Kwartaalcijfers redelijk in lijn met verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal min of meer in lijn met de analistenverwachtingen gepresteerd, maar werd wel iets voorzichtiger over de verwachtingen voor dit jaar. Dit bleek maandag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 4,2 miljard euro. Op een vergelijkbare basis daalde de omzet met 8 procent. De analistenconsensus rekende vooraf ook op krap 4,2 miljard euro aan omzet.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met krap 2,2 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,0 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 803 miljoen euro. Analisten rekenden op respectievelijk 2,2 miljard, 1,1 miljard en 816 miljoen euro.

Dat betekent dat de afdeling Connected Care een krimp van 39 procent op vergelijkbare basis liet zien.

Op 25 maart kondigde Philips aan de tak Huishoudelijke Apparaten voortaan als niet-voortgezette activiteiten te rapporteren, nu deze activiteiten worden verkocht aan Hillhouse Capital. Deze desinvestering werd in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

Exclusief de tak Huishoudelijke Apparaten boekte Philips in het derde kwartaal van 2020 een omzet van 4,4 miljard euro met een aangepaste EBITA van 684 miljoen euro en een marge van 15,5 procent.

Afgelopen kwartaal behaalde Philips een aangepaste EBITA van 512 miljoen euro met een marge van 12,3 procent. Daar hadden analisten gerekend op 490 miljoen euro en 11,7 procent.

Onder de streep restte een winst van 3,0 miljard euro. Dat is echter inclusief 2,5 miljard euro boekwinst op de verkoop van de tak Huishoudelijke Apparaten. Uit voortgezette activiteiten bedroeg de winst 442 miljoen euro.

Vorig jaar boekte Philips een winst van 340 miljoen euro.

Terugroep

Net als bij de cijfers over het tweede kwartaal hebben beleggers ook dit kwartaal weer veel aandacht voor de terugroepactie van ademhalingsapparatuur door Philips.

De Nederlandse specialist in medische apparatuur riep in juni van dit jaar ademhalingsondersteunende apparaten terug, omdat het schuim dat wordt gebruikt om het geluid van de machines te dempen kan verslechteren en kleine deeltjes kan uitstoten die de luchtwegen irriteren. De vrijgekomen gassen kunnen ook giftig zijn of mogelijk zelfs kanker veroorzaken, meldde Philips destijds.

Zowel in het eerste als in het tweede kwartaal trof Philips voor deze problemen een voorziening van 250 miljoen euro.

Maandag zei topman Frans van Houten dat het herstelprogramma gaande is in de VS en enkele andere markten.

Outlook

Philips wees maandag op aanhoudende corona-onzekerheid en merkte op dat de druk op de aanvoerketen is toegenomen. Dit zal ook in het vierde kwartaal aanhouden.

Philips rekent daarom voor 2021 op een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met een "bescheiden" verbetering van de aangepaste EBITA-marge.

Philips rekende eerder nog op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent en een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 basispunten.

De analistenconsensus voorziet voor heel 2021 een vergelijkbare omzetgroei van 2,4 procent met een aangepaste EBITA-marge van 13,4 procent.

Verder merkte Philips maandag op dat het op basis van de sterke klantenvraag en het groeiende orderboek, dat in 2022 het groeitraject weer wordt hervat met een stijgende omzet en een verbetering van de marge.

Afgelopen kwartaal realiseerde Philips een dubbelcijferige groei op vergelijkbare basis van de orderinstroom, te danken aan Diagnosis & Treatment en Connected Care.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
robrdam
0
"Afgelopen kwartaal realiseerde Philips een dubbelcijferige groei op vergelijkbare basis van de orderinstroom, te danken aan Diagnosis & Treatment en Connected Care. "

Kijk naar de toekomst!
[verwijderd]
0
Wat gaat vandaag de doorslag geven, outlook voor rest vh jaar of de outlook voor volgend jaar?

Voor wat het waard is , BNP geeft nu €37,40
Dirk diggler
0
Op tradegate ook zoiets 37,50 . Ik las ook in het rapport dat er nog 2 inkoopprogramma's lopen met een zwaartepunt in Q4. Tsja redelijke cijfers met een kleine teleurstelling qua Outlook iig voor Q4. 2022 zou het weer wat beter moeten gaan.
Dirk diggler
0
Capital allocation
Philips is currently executing two share buyback programs of EUR 1.5 billion each for capital reduction purposes. The program that was
initiated in the first quarter of 2019 is nearing completion and is expected to result in the cancellation of approximately 20 million shares
in December 2021. Under the share buyback program that was announced on July 26, 2021, Philips entered into a number of forward
transactions in the third quarter, covering approximately half of the program, with settlement dates in 2022, 2023 and 2024. The
remainder of the program will be executed through open market purchases by an intermediary, with a significant part taking place in
Q4 2021. Further details on both programs can be found here.
voda
0
Beursblik: Philips verlaagt outlook naar marktverwachting
Jefferies rekent op koersdruk.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft maandag de outlook voor 2021 verlaagd en zit nu op het niveau die analisten al aanhielden voor dit jaar. Dit bleek maandag uit een reactie van analisten van Jefferies.

Philips wees maandag op aanhoudende corona-onzekerheid en merkte op dat de druk op de aanvoerketen is toegenomen. Dit zal ook in het vierde kwartaal aanhouden.

Philips rekent daarom voor 2021 op een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met een "bescheiden" verbetering van de aangepaste EBITA-marge.

Het Nederlandse healthtechbedrijf ging eerder nog uit van een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent en een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 basispunten.

Volgens Jefferies is de nieuwe outlook van Philips in lijn met de huidige verwachtingen van de analisten. De consensus zit op een verbetering van de EBITA-marge met 30 basispunten, terwijl de zakenbank rekent op 35 punten.

Vermoedelijk zal het aandeel Philips vanochtend onder druk staan, schreef Jefferies. De bank heeft een koopadvies met een koersdoel van 55,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dividend Collector
0
quote:

kassa! schreef op 18 oktober 2021 07:55:

Wat gaat vandaag de doorslag geven, outlook voor rest vh jaar of de outlook voor volgend jaar?

Voor wat het waard is , BNP geeft nu €37,40
De korte termijn koersdruk die er zal komen doet inderdaad niets af aan het presteren van Philips met de blik wat verder vooruit. Ik zie geen reden om nu in paniek op de verkoopknop te drukken.
voda
0
Winstwaarschuwing Philips door problemen met slaapapneu-apparaten
Van onze redacteur 07:45

Testopstelling voor een MRI-scanner van Philips Healthcare. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Technologieconcern Philips heeft te kampen met flinke tegenvallers. De onderneming waarschuwt beleggers maandag dat zijn omzetgroei en winst dit jaar zullen tegenvallen.

Een belangrijke oorzaak zijn de problemen met de apparaten tegen slaapapneu. Philips is bezig met een grote terugroepactie, waardoor de verkoop van nieuwe apparaten vrijwel is stilgevallen. Mede daardoor daalde de omzet in het derde kwartaal met 7,6%, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Tekorten
Ook tekorten aan chips en andere elektronische onderdelen spelen Philips parten, zo meldt het concern maandagochtend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Philips verwacht dit jaar nog wel uit te komen op omzetgroei, maar niet op de 3% tot 4% die eerder was verwacht. Ook de verbetering van winstmarge is lager dan drie maanden geleden nog was voorspeld.

Topman Frans van Houten wijst in een reactie op diverse lichtpunten. De sterke ordergroei biedt volgens hem een basis voor herstel volgend jaar. Ook wijst hij op het grote aantal langetermijncontracten - negentien - die Philips afgelopen drie maanden heeft afgesloten met ziekenhuisgroepen. Het Nedelandse bedrijf is zich onder Van Houten bijna volledig gaan toeleggen op medische technologie.

Op de effectenbeurs staat Philips al langer onder druk. Het aandeel heeft sinds april zo'n 25% van zijn waarde verloren, vooral door de problemen met de apparaten tegen slaapapneu. Beleggers vrezen hoge schadeclaims van patiënten. Philips bevestigt in zijn kwartaalbericht maandag dat door patiënten meerdere rechtszaken zijn aangespannen, maar het bedrijf zegt ook dat het nog geen inschatting kan maken van de hoogte van mogelijke schadevergoedingen.

Schadelijke gassen
Philips heeft 3,5 miljoen van zijn apparaten tegen slaapapneu teruggeroepen omdat het geluiddempende schuim in sommige gevallen kan verbrokkelen. Patiënten lopen het risico stofdeeltjes of brokjes in te ademen. Ook kunnen gassen vrijkomen, die mogelijk kankerverwekkend zijn.

Tot nu toe zijn 250.000 apparaten vervangen of gerepareerd, zo meldt Philips maandag. De voorbereidingen voor de reparatie en vervanging van nog eens 500.000 apparaten zijn afgerond. Philips meldde eerder al twaalf maanden nodig te hebben om alle 3,5 miljoen apparaten te repareren of vervangen. Voor die operatie heeft het bedrijf €500 mln uitgetrokken.

De omzet in het derde kwartaal kwam uit op €4,2 mrd. Het bedrijfsresultaat (aangepaste ebita) daalde van €684 in het derde kwartaal vorig jaar naar €512 mln over afgelopen drie maanden.

De winstwaarschuwing is extra pijnlijk voor Philips, omdat het concern al enkele jaren moeite heeft om aan zijn eigen doelstellingen te voldoen. Het Nederlandse concern streeft naar een omzetgroei van zeker 5% per jaar en een verbetering van zijn winstmarge met 0,6% per jaar, om sterker te staan in de concurrentiestrijd met onder meer Siemens en General Electric.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1416230/winstwaar...
optiejunky
0
Gadus morhua
0
Het is gelukkig geen dramatisch slecht nieuws.
Conform verwachtingen is het - z0 ziet ik het -
Grote kans dat er zelfs nog een stijging komt, omdat de huidige waarde vh aandeel erg laag is.
TraderStef
2
Het dividendbeleid van Philips gaat uit van een stabiel dividend en een uitkeringspercentage van 40 tot 50% van het 'aangepaste' netto inkomen.

Een extra dividenduitkering is niet geheel uit te sluiten!

Gadus morhua
0
quote:

Dirk diggler schreef op 18 oktober 2021 09:58:

Tsjonge groen! En een hoog volume!
Ik had dit min of meer wel verwacht maar het is altijd maar afwachten wat er gaat gebeuren en hoe grote beleggers dit zien en opvatten.
Voor de lange termijn lijkt me dit een uitstkende belegging, ook gezien de toenemende vraag van de sector.
[verwijderd]
0
Is nu afwachten wat de Amerikanen er vanmiddag van vinden. Gemiddeld dag volume op de NYSE is een miljoen stuks, een derde van wat in Amserdam verhandeld wordt.
robrdam
0
quote:

kassa! schreef op 18 oktober 2021 10:45:

Is nu afwachten wat de Amerikanen er vanmiddag van vinden. Gemiddeld dag volume op de NYSE is een miljoen stuks, een derde van wat in Amserdam verhandeld wordt.
Ik denk dat iedereen bang in een hoekje zit te bibberen voor de Amerikanen. Kijken of ik nog ergens wat geld vandaan kan schrapen om bij te kopen!
Goudmijn64
0
Algehele beurssentiment is vandaag wat minder. Als je dan met tegenvallende cijfers/outlook komt voor restant 2021 dan is het logisch dat de koers vandaag onder druk staat voor een aandeel wat de laatste maanden niet populair is.

Ik verwacht dat we richting 36 euro gaan morgen en daarna herstel waarbij we weer richting 38 euro gaan. Als we onder de 36 komen dan koop ik zeker bij. Op langere termijn komt het echt wel weer goed met philips (zie ook de verwachtingen voor 2022)
optiejunky
0
Tja vandaag een slechte dag, ik maakte een behoorlijke uitglijder door verkeerde moment short te gaan ( ik zag de bui al hangen) en subiet de koers ging naar de 38,50 , toen weer wat teruggekocht en meer. Zo'n slechte timing nog nooit meegemaakt.

Maar goed :think long term!

gelukkig kan ik wat hebben.
2.588 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 126 127 128 129 130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 19,265
Verschil -0,355 (-1,81%)
Hoog 19,650
Laag 19,250
Volume 2.604.223
Volume gemiddeld 2.042.346
Volume gisteren 2.325.215

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront