Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

josti5
1
quote:

alexnr75 schreef op 17 oktober 2021 17:11:

[...]

Hoe komt het toch dat jij denkt hier de taak te hebben om iedereen tot jouw orde te roepen. Licht het eens toe, als je er tijd voor hebt natuurlijk, zo tussen jouw drukke werkzaamheden door.

Mijn andere vraag:

Waarom richt jij je tot Josti? Voor jij een persoonlijke kruistocht tegen hem?

Rowi66 gebruikte het woord immigratie in zijn bijdrage. Zijn bijdrage was verder forum vriendelijk. Dat kan ik van de jouwe niet zeggen.
Einde quote.

Haha, ja: vergeleken hierbij stelt de inquisitie, om er de jaren 30/40 maar ff niet bij te halen (want dát ligt blijkbaar nog steeds overgevoelig, ruim 75 jaar na dato) niks voor!

Speciaal voor de relativeringslozen: :-) :-) :-)
[verwijderd]
2
quote:

alexnr75 schreef op 17 oktober 2021 15:24:

[...]

Zo kan je elke discussie met een dooddoener doodslaan.

Ik vind ....

Dan houdt alles op.
"Ik vind" is toch heel normaal Nederlands, het betekent volgens mij dat ik mijn mening geef. Waarom dat een dooddoener zou zijn is mij niet duidelijk.
alexnr75
1
quote:

Kleintje66 schreef op 17 oktober 2021 17:43:

[...]

"Ik vind" is toch heel normaal Nederlands, het betekent volgens mij dat ik mijn mening geef. Waarom dat een dooddoener zou zijn is mij niet duidelijk.
Omdat jij iets vindt, mag een ander iets niet doen. Als dat leidend wordt dan is iedere discussie klaar en opgelost.

Troost je, jij bent niet alleen, er zijn er meer op dit draadje die iets vinden en dat aan anderen op willen leggen.
[verwijderd]
0
quote:

alexnr75 schreef op 17 oktober 2021 18:10:

[...]

Omdat jij iets vindt, mag een ander iets niet doen. Als dat leidend wordt dan is iedere discussie klaar en opgelost.

Troost je, jij bent niet alleen, er zijn er meer op dit draadje die iets vinden en dat aan anderen op willen leggen.
Is dat vrije associatie of zo?
Barren Wuffet
2


Aantal besmettingen is het probleem niet volgens mij.
Iedereen die besmet is geweest (zelfs zonder vaccin) blijkt 7 x minder kans te hebben om herbesmet te raken als volledig gevaccineerden.

De overbelasting van de zorg is het probleem toch?
Het merendeel van de ongevaccineerden die in het ziekenhuis belanden hebben overgewicht.
Het merendeel van de gevaccineerden die herbesmet raken en in het ziekenhuis belanden hebben overgewicht.
Hetzelfde blijkt ook uit de cijfers in Israel en de USA.

dom-pubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/...
During the 10-month follow-up after the acute phase of COVID-19, an additional 44% of patients required hospital admission and 1% died.
These findings suggest a profound magnitude of the public health impact of PASC in the setting of worldwide infection.
10 maanden na hun Covid infectie gaat 44% van de mensen met Obesitas alsnog het ziekenhuis in, en 1% sterft. (Long Covid)

www.cnbc.com/2021/03/08/covid-cdc-stu...
CDC study finds about 78% of people hospitalized for Covid were overweight or obese

www.karger.com/Article/FullText/517180
In conclusion, people with overweight and obesity having COVID-19 present with more severe clinical findings.
As BMI increases, the need for respiratory support becomes more frequent, the risk for hospitalization is higher, and the ICU stay is longer.
Therefore, health-care providers should take into account that people living with obesity are at higher risk for COVID-19 and its complications.

www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCU...
Obese patients are more likely to be hospitalized with COVID-19, and are at higher risk of in-hospital death or mechanical ventilation, in particular, if young (age =50 years).
Obese patients are also at higher risk for venous thromboembolism and dialysis.
These observations support clear public health messaging and rigorous adherence to COVID-19 prevention strategies in all obese individuals regardless of age.

www.concordmonitor.com/My-Turn-Reduci...
78% of all COVID-19 cases where patients were hospitalized, needed a ventilator or died from COVID-19 were affected by obesity or obesity-related diseases.

7.2 miljoen gevaccineerden in Nederland hebben overgewicht!
1 miljoen ongevaccineerden hebben overgewicht!
78% van alle ernstige Corona gevallen hebben overgewicht!

Wie zorgen er nu eigenlijk echt voor een overbelaste zorg?

[verwijderd]
0
Als mensen met obesitas geen sars-cov2 besmetting oplopen komen ze ook niet met covid-19 in het ziekenhuis. We zorgen er met zijn allen voor dat de zorg weer overbelast kan raken, de mensen die niet goed voor hun gezondheid zorgen maken het probleem groter.
jowi
2
www.telegraaf.nl/nieuws/888913337/ned...

De NLdie in de herfstvakantie een zonnige reis hebben geboekt kunnen op het laatste moment ws inreisbeperkende maatregelen tegemoet zien.

Met dank aan..............................................!!!!!!!
voda
0
Ruim 240 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Meer dan 6,6 miljard prikken gezet.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot ongeveer 240,7 miljoen. Dit blijkt maandag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met circa 44,9 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 724.317.

Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt op meer dan 34,0 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat nu officieel op 452.124.

Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met meer dan 21,6 miljoen gevallen en 603.282 overledenen.

In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen met circa 8,5 miljoen. Frankrijk zit op krap 7,2 miljoen gevallen. Spanje telt net geen 5 miljoen besmettingen, Italië 4,7 miljoen en Duitsland zit op bijna 4,4 miljoen.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.087.144 tegen 2.083.444 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.279.869. Dat waren er 1.276.869.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.917 coronagevallen geregistreerd, een fractie meer dan de 108.891 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 4,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder meer dan 6,6 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DeZwarteRidder
0
Isala stroomt vol met covid-patiënten: dit is waarom het ziekenhuis al moet ingrijpen (terwijl het vorig jaar nog veel drukker was)

Isala in Zwolle heeft als eerste ziekenhuis in het land noodgedwongen patiënten moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Vorig jaar rond deze tijd lag er een veelvoud aan corona-patiënten. Hoe zit dat? ,,We hebben ook te maken met een grote toestroom van acute zorg en verloskunde’’, zegt Isala-bestuurder Ina Kuper.
Ingrid Stijkel 17-10-21, 19:30 Laatste update: 17-10-21, 20:52


Het ziekenhuis verplaatste zaterdag drie coronapatiënten vanaf de verpleegafdelingen naar ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland. Er liggen nu totaal 25 corona-patiënten, waarvan vijf op de intensive care (ic). Het ziekenhuis houdt er rekening mee dat het aantal op te nemen coronapatiënten de komende weken sterk gaat groeien. Er komen er nu gemiddeld vijf per dag binnen.

Vorig jaar rond deze tijd had het ziekenhuis meer dan 60 coronapatiënten ‘in huis’, waarvan 16 op de ic. Toen kon het ziekenhuis de zorg wel leveren en nu niet? Waar zit het verschil?

,,Toen was de reguliere zorg afgeschaald. Dat is nu niet het geval. Daarnaast is er de toestroom van acute zorg en verloskunde. Die kunnen we niet afschalen. In beide gevallen is dat nu hoger dan vorig jaar. Deze maatregel was nodig om de toestroom van patiënten in goede banen te kunnen blijven leiden en de dagelijkse instroom beter op te kunnen vangen.’’

Is er geen rekening gehouden met een nieuwe toestroom van patiënten?

,,We weten dat er een nieuwe piek in patiënten mogelijk is. Daar anticiperen we op. De toestroom werd nu zo groot dat we patiënten moesten overplaatsen. We bekijken komende dagen wat er nodig is.’’

Welke oorzaken ziet u van de toename?

,,Het is nu ongeveer twee weken geleden dat de 1,5 meter eraf ging. Er zijn veel meer contacten dan in het verleden. Dit in combinatie met de lage vaccinatiegraad in sommige plaatsen in onze regio. Van de mensen die nu opgenomen zijn, is 90 procent niet gevaccineerd.
Vijftig procent van de 25 corona-patiënten komt uit Staphorst. Het belang van vaccineren kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Mensen die niet gevaccineerd zijn worden ernstiger ziek, komen eerder in het ziekenhuis en liggen er langer.’’

Andere ziekenhuizen in het land hebben nog geen beroep op collega-instanties hoeven doen?

,,De andere ziekenhuizen zien nu ook dat het drukker wordt met covid-patiënten. Daarbij lukt het nu nog om het in eigen regio op te lossen, maar de verwachting is dat het zich ook verder zal uitbreiden. In Noord-Limburg en de grote steden nemen de besmettingen ook weer toe.’’

Het ministerie zegt, er moeten maar meer ic bedden bij. Is dat haalbaar?

,,Je hebt ook mensen nodig die de patiënten op de ic-bedden moeten verzorgen en dat is de beperkende factor. In Isala zijn 16 extra ic-verpleegkundigen in opleiding, maar het is een opleiding die meerdere jaren duurt.’’
New dawn
0
Isala belt ook patienten af die geopereerd zouden worden. De niet gevaccineerden hebben prioriteit kennelijk.
objectief
0
quote:

New dawn schreef op 18 oktober 2021 08:11:

Isala belt ook patienten af die geopereerd zouden worden. De niet gevaccineerden hebben prioriteit kennelijk.

Ja, ook regelmatige frieteters en rokers worden in een ziekenhuis behandeld. Enkel een beroep om hun gedrag te wijzigen kan helpen.
Chiddix
1
Zou mij doodschamen als ik ongevaccineerd met corona in een ziekenhuis terechtkom( bvZwolle) en daar hoor dat patienten reguliere zorg naar Rotterdam overgebracht worden. Ben gevaccineerd.
leek2018
2
quote:

Barren Wuffet schreef op 17 oktober 2021 18:51:

7.2 miljoen gevaccineerden in Nederland hebben overgewicht!
1 miljoen ongevaccineerden hebben overgewicht!
78% van alle ernstige Corona gevallen hebben overgewicht!

Wie zorgen er nu eigenlijk echt voor een overbelaste zorg?

Je kan bijna zeggen dat vaccinatie een soort medicijn is voor overgewicht. Eigenlijk zouden de cijfers herzien moeten worden. Niet ziek of dood door Corona, maar als gevolg van overgewicht.
DeZwarteRidder
2
quote:

A Mao schreef op 18 oktober 2021 08:48:

Je zou je doodschamen om nu zwanger te willen zijn,..
www.telegraaf.nl/nieuws/906210960/zwa...
De enigen die zich moeten schamen zijn personen die zich niet laten vaccineren.
leek2018
0
quote:

Chiddix schreef op 18 oktober 2021 08:40:

Zou mij doodschamen als ik ongevaccineerd met corona in een ziekenhuis terechtkom( bvZwolle) en daar hoor dat patienten reguliere zorg naar Rotterdam overgebracht worden. Ben gevaccineerd.
Kan er nog wel een paar noemen: Teveel eten , roken, drinken, drugsgebruik, etc.
josti5
3
Wat een gezeur over dat wel of niet vaccineren, terwijl 85% al volledig is gevaccineerd, en 2 miljoen al bewezen ziek zijn geweest (en hoeveel hebben stilletjes covid 19 doorgemaakt???).

Het is inmiddels toch wel overduidelijk, dat dit hoge vaccinatiepercentage nauwelijks wat doet aan de groepsimmuniteit: ook gevaccineerden besmetten er blijkbaar vrolijk op los...
Hetgeen natuurlijk te verwachten viel, want een virus houdt bij haar keuze van haar slachtoffers nu eenmaal geen rekening met wel of niet gevaccineerden.

Hoe vaak valt niet te horen: 'ik ben gevaccineerd, dus ik kan niemand meer besmetten'?

Ben trouwens errug benieuwd wat OMT en de Jonge gaan doen, als covid van de kaart is, en is vervangen door een 'gewone' griepgolf, die erger blijkt te zijn dan covid 19...
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 18 oktober 2021 09:06:

[...]
Kan er nog wel een paar noemen: Teveel eten , roken, drinken, drugsgebruik, etc.
Daar was ik nog niet op gekomen.
leek2018
2
quote:

josti5 schreef op 18 oktober 2021 09:11:

Wat een gezeur over dat wel of niet vaccineren, terwijl 85% al volledig is gevaccineerd, en 2 miljoen al bewezen ziek zijn geweest (en hoeveel hebben stilletjes covid 19 doorgemaakt???).

Het is inmiddels toch wel overduidelijk, dat dit hoge vaccinatiepercentage nauwelijks wat doet aan de groepsimmuniteit: ook gevaccineerden besmetten er blijkbaar vrolijk op los...
Hetgeen natuurlijk te verwachten viel, want een virus houdt bij haar keuze van haar slachtoffers nu eenmaal geen rekening met wel of niet gevaccineerden.

Hoe vaak valt niet te horen: 'ik ben gevaccineerd, dus ik kan niemand meer besmetten'?

Ben trouwens errug benieuwd wat OMT en de Jonge gaan doen, als covid van de kaart is, en is vervangen door een 'gewone' griepgolf, die erger blijkt te zijn dan covid 19...

Vaccinatie is net als mondkapjes een soort schijnveiligheid.
leek2018
1
quote:

gokker schreef op 18 oktober 2021 09:12:

[...]
Daar was ik nog niet op gekomen.
Waarom zo minnetjes? Was toch op een reactie mbt schaamte bij ziekenhuis opname van niet-gevaccineerden.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2115 2116 2117 2118 2119 2120 2121 2122 2123 2124 2125 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.791,40 -1,30%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.929,95 -1,09%
 US30^ 37.795,25 +0,26%
 Nasd100^ 17.739,67 +0,26%
 US500^ 5.057,99 -0,06%
 Japan225^ 38.523,62 -0,45%
 Gold spot 2.392,25 +0,38%
 EUR/USD 1,0627 +0,02%
 WTI 84,71 -0,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront