bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.734 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 533 534 535 536 537 » | Laatste
maskerade
1
quote:

DJ o Harry schreef op 7 oktober 2021 19:45:

[quote alias=Riding the Tiger id=13727819 date=202110071025]
Ik heb zelf een web shop en ben 100% tevreden met de service van BPost. In 12 jaar ben ik 3 pakjes kwijtgeraakt en ik verstuur er veel. BPost is wat duurder dan de concurrentie, maar ik weet dat als ik iets opzend , dat ik geen logistieke shit hoef op te lossen. Op 400 m van mijn huis is het postkantoor, met vriendelijk en bekwaam personeel.

Ik vraag me dikwijls af hoe je zo een mooi potentieel niet tot een winstmachine kan omdraaien. Het kantoren netwerk is de basis van een sterk BPost.

Ik begrijp niet hoe BPost erin slaagt om niet positief in het nieuws te komen. En vooral betreffende de omzet en winst evolutie die te vaak tegenvalt.

Daarom heb ik vorig jaar mijn aandelen verkocht. Het muffe blijft in BPost hangen. En dat na zo'n grote opportuniiteit: Covid was een once in a lifetime mogelijkheid met een explosieve groei van pakjes. Je zou denken dat het aandeel dan vleugels krijgt....niet dus.

Post Covid kan er een lichte terugval van het pakjesverkeer komen, maar op zich moet eshopping in België nog fel groeien. Dus op de middellange termijn zou het niet mogen mislopen met BPost. Ik stap in indien de markt een terugval kent bij lagere koersen.
[/quote

ik denk dan de koers al behoorlijk laag staat, het is dat ik al redelijk veel aandelen heb in bpost ,en bijkopen zie ik niet meer zitten, mijn gak is 9,64 , heb duizenden euro's verlies, zou al blij zijn moesten ze stijgen dat ik mijn geld terug heb, want boven de 10 gaan zie ik niet direct gebeuren
Ze gaan dit jaar nog boven de 10. Pak me gerust op mijn woorden. Waarom? Bij Q2 gingen we snel boven de 10 tot Dirk Tirez begon over dalende briefvolumes. De briefdaling gaat meevallen. Radial starte met grote klanten deze zomer en vooral, ze werven duizenden extra krachten aan voor het eindejaar. Dat doe je niet als je nu al geen klanten hebt die jou al wat inzicht geven in de komende volumes. Daarbij komt nog eens die 100 mln van Bpost bank. Ook de stelling van de CEO dat Radial tot 100mln winst zou moeten bijdragen op termijn is een goed teken. Dat doe je niet als je nu al geen groei ziet. De man zit er trouwens bovenop nu hij Radial rechtstraaks aanstuurt.
D'ieteren
2
07-10-2021 UPDATE Bolero Benelux Selectie
– Elia wordt verwijderd
Bpost wordt toegevoegd
Motivering
KBC Securities voegt vandaag ook Bpost toe aan de Bolero Benelux Selectie.
Analist Thomas Couvreur: “Bpost wordt toegevoegd omdat het managen van de eindejaarspiek voor de winstgevendheid nu de
belangrijkste focus van de markt is. Bijkomende tegenvallers zoals het vertrek van de CEO en CFO van Radial US, de schaarste aan
arbeidskrachten, de energieprijzen, etc.... hebben een negatieve impact gehad op het aandeel.
De waardering ligt nu onder het niveau van voor de coronacrisis en blijft aanzienlijk achter ten opzichte van sectorgenoten.
Ondanks de tegenvallers menen wij dat het aandeel aanzienlijk ondergewaardeerd is, vooral gezien de structurele boost naar ecommerce/pakjes die nog verder aangewakkerd werd door de pandemie, de verdere mogelijkheden voor omzetgroei en
operationele efficiëntie. Wij zien de huidige aandelenkoers als een zeer interessant instapmoment voor de lange termijn.”

08-10-2021 KBC-BOLERO beurs bij 't ontbijt
bpost verhoogt vanaf 1 januari 2022 zijn tarieven voor postzegels. De Non Prior-zegel gaat van 1,10 naar
1,19 euro en voor de Priorzegel gaat de eenheidsprijs van 1,60 naar 1,89 euro. Bpost motiveert deze
verhoging als een gedeeltelijke compensatie voor de stijging van de kosten per uitgereikte brief, die
wordt veroorzaakt door de felle daling van de brievenpost. KBc Securities handhaaft het “Kopen”-advies
en koersdoel van 11 euro. Ze herhalen de overtuiging dat de aandelen ondergewaardeerd zijn.
JdeFL
1
• bpost verhoogt vanaf 1 januari 2022 zijn tarieven voor postzegels. De Non Prior-zegel gaat van 1,10 naar 1,19 euro en voor de Priorzegel gaat de eenheidsprijs van 1,60 naar 1,89 euro. Bpost motiveert deze verhoging als een gedeeltelijke compensatie voor de stijging van de kosten per uitgereikte brief, diewordt veroorzaakt door de felle daling van de brievenpost. KBc Securities handhaaft het “Kopen”-advies en koersdoel van 11 euro. Ze herhalen de overtuiging dat de aandelen ondergewaardeerd zijn. (Bolero).

'k heb het juist nagekeken, mijn postzegels zijn er nog van 92 cent. In 2021 heb ik er welgeteld al eentje gebruikt.
JdeFL
1
quote:

maskerade schreef op 7 oktober 2021 20:41:

[...]

.... Radial ... en vooral, ze werven duizenden extra krachten aan voor het eindejaar. ...
Dat deden ze vorig jaar ook al. Kwamen zelfs uit Australië. Een jaarlijks terugkomend fenomeen.
voda
1
Advies van KBC Securities over bpost
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Bpost
Datum 08 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 11,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 8 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Bpost (BPOST; ISIN: BE0974268972) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Bpost blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 11,00 EUR.

Op 9 maart 2021 publiceerde Bpost zijn jaarresultaten.
JdeFL
1
Een beetje hoop, vanaf de zijlijn:
• Deutsche Post kondigt een positieve winstwaarschuwing aan. Het verwacht een aangepaste EBIT van 1.765 miljoen euro tegenover een consensus van 1.697 miljoen. De verbetering is te danken aan beter dan verwachte prestaties in de segmenten expeditie en express. Bovendien heeft het bedrijf gemeld dat de verwachtingen voor 2023 naar boven zullen worden bijgesteld tijdens de presentatie van de derdekwartaalresultaten op 3 november 2021. (Bolero)
JdeFL
1
Had een mogelijke boost kunnen zijn voor bpost, maar, wat niet is kan nog komen. Voorlopig komen veel pakjes nog altijd uit Holland, ook uit Fr. (farma).

"We lopen achter op buurlanden": experts betreuren dat er nog niets is beslist over nachtwerk in e-commerce
© VRTNWS
De federale regering heeft voorlopig geen beslissing genomen om avond- en nachtwerk soepeler te regelen in de e-commercesector. Een gemiste kans, vinden experts, want internetbedrijven vestigen zich massaal in onze buurlanden en niét in ons land. "We lopen heel wat economische activiteiten mis omdat nachtwerk hier zoveel duurder is."
Avond- en nachtwerk in de e-commercesector: het was een van de moeilijke dossiers die op tafel van de regering lag tijdens de begrotingsgesprekken de voorbije dagen. Het was de bedoeling om avondwerk tussen 20 uur en middernacht goedkoper te maken, maar er kwam geen volledig politiek akkoord. Het dossier ging van de regeringstafel naar die van de sociale partners, het overleg tussen de werkgevers en werknemers in ons land.
"Als er geen advies komt of er is verdeeldheid, dan komt het dossier weer op tafel van de regering", zei vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) gisteren in "Terzake". "Er is nog geen wet, maar de oriëntatie - de richting die het moet uitgaan - is wel duidelijk."
Want dat er iets moet gebeuren, daarover is de regering het wel eens. De bedrijven waarbij we online allerlei zaken bestellen, vestigen zich momenteel vooral niét in ons land, maar wel in onze buurlanden, zoals Nederland en Duitsland.
"Als we 's avonds een pakje bestellen, willen we dat de volgende dag al krijgen. Dat betekent dat al die pakjes 's avonds en 's nachts moeten worden klaargemaakt", zegt Robert Boute, professor productie en logistiek management aan de KU Leuven en de Vlerick Business School, in "De ochtend" op Radio 1. "In ons land is het verschil tussen de loonkost overdag en de loonkost 's avonds te groot, zeker als je het vergelijkt met andere landen. En dus zien we met lede ogen veel logistieke activiteiten verliezen aan onze buurlanden."
Dat laatste bevestigt ook Ive Marx, professor sociaal-economische wetenschappen aan de aan de Universiteit Antwerpen. "De e-commercebedrijven liggen als een hoefijzer rond ons land", zegt hij in "De ochtend". "De tijd dat we alles konden doen op weekdagen, tussen 9 en 16 uur is voorbij. Voor veel nieuwe jobs in de dienstensector is het nodig dat er 's nachts of in het weekend wordt gewerkt. Op dat vlak lopen we echt achter op onze omliggende landen."
"Je kan wel zeggen dat de regels in praktijk wel flexibeler zijn dan op papier", zegt Marx nog. "Officieel is werken na 20 uur verboden. Dat is uiteraard in de praktijk niet het geval, maar het is wel veel duurder dan in onze buurlanden. Het is normaal dat dit dossier naar de sociale partners gaat, maar eigenlijk had dat al veel langer moeten zijn gebeurd. Dit is geen nieuwe trend, we blijven hier achterlopen."
Robert Boute vraagt aan de sociale partners om het langere termijn-plaatje voor ogen te houden. "Uiteraard moeten we oog hebben voor de werknemers en voor hun wensen, maar als we niets doen, verliezen we veel economische activiteit. E-commerce wordt alleen maar belangrijker en is een groot deel van onze economische activiteit. We moeten ervoor zorgen dat we aantrekkelijk blijven voor die bedrijven."
Jestbread
1
belegger1981
0
quote:

Jestbread schreef op 14 oktober 2021 09:22:

Wat een triestig aandeel cq bedrijf. Laten zich gewillig naar de slachtbank leiden.
Zeg wel
absolutebeginner
2
quote:

belegger1981 schreef op 14 oktober 2021 09:28:

[...]

Zeg wel
Tis bij postnl niet beter....
In elke geval bijna weer covid niveau, een echt drama, alsof het op failliet staat. Straks is de beurswaarde nog gelijk met de cash die ze hebben.....
okeanos
0
Ik heb een voorzichtig aankoopprogramma dat loopt tot de koers 6.40 aantikt.
Mocht het onder de 6,00 gaan volgt er een nieuw aankoopprogramma. Maar dan minder voorzichtig.
belegger1981
1
quote:

absolutebeginner schreef op 14 oktober 2021 10:33:

[...]

Tis bij postnl niet beter....
In elke geval bijna weer covid niveau, een echt drama, alsof het op failliet staat. Straks is de beurswaarde nog gelijk met de cash die ze hebben.....
We kunnen maar 1ding voor de moment en dat is de cijfers afwachten…ben benieuwd…
Alst dan ook weer niet goed is dan weet ik het ook niet goed meer
DJ o Harry
0
en we blijven maar naar beneden gaan, wat een zeer triestig aandeel is , veel spijt dat ik ze ooit heb aangekocht, postNL is ook aan het dalen & inpost ook, het is dat ik veel te veel verlies heb anders had ik Bpost allang terug verkocht, ergens niet te begrijpen ze geven koopadvies en toch blijven we maar naar beneden gaan, als we zo verder doen staan we binnenkort terug op 6 euro per aandeel ,

en voor het dividend moet je ook niet meer in bpost blijven zitten, , Hopelijk met de Q3 cijfers komt er goed nieuws en als we met een beetje geluk terug richting 9,7 gaan verkoop ik ze , ga niet wachten op de 11 of 12 ben er niet gerust in dat we dat ooit nog gaan zien, (Bpost is mijn slechtste aandeel ooit gekocht)
maskerade
2
Geduld. Bpost heeft >800 mln € cash. Dat is dan 4euro per aandeel. Het is ondergewaardeerd. Er is geen enkele aanleiding waarom q3 slecht zou zijn. Er is gewoon onrust over het feit dat ze de volumes niet aankunnen in q4. De daling is gestuurd door het rapport van de bank of america. De redenen waarom ik destijds bpost heb gekocht gelden nog steeds.

Relax. Kijk niet elke minuut naar dat cijfertje.

JdeFL
1
Vreemde voorstelling van zaken.
bpost heeft een netto schuld, dwz. alle cash - alle schulden = -489.4M€. Cash flow uit financial activities was trouwens 28.6M€ negatief.
Als je dus wil uitgaan van 800M in Kas, staan daar ook ineens 1289M schulden tegenover.
maskerade
0
bpostgroup.com/investors/results-repo... =>open excel bestand

Ga naar IFRS BS (Balans). Je zou kunnen kijken naar assets (buildings, property) 1.139 mln € , is ongeveer gelijk aan long term debt 1.190 mln €

==> zie ook op de balans assets held for sale, dat is o.a. Bpost bank. Die 100 mln € komt er hopelijk dit jaar nog bij. Volgens de berichtgeving zou dit voor eind 2021 rond moeten zijn. Dat is dan een "financiële" meevaller. En dus na taxes ook 37 cent (max) extra per aandeel.
Prosper
0
Vandaag bij Business Class een stuk gezien over Active Ants. Heeft wel echt potentie als ik het zo zie. Ook ambitieus om verder uit te breiden en door te groeien. Hoop dat Bpost er samen zo veel mogelijk uit gaat halen.
maskerade
2
Idd. Geef het ook tijd.

Ze zitten op de goede weg. Added value brengen in de ecommerce keten. Ik zit er ook met een hogere GAK, maar ik maak me geen zorgen over de toekomst. Btw veel ouderen die ik ken hebben hun 3de prik al gehad. En dus ook de uitnodigingsbrief. (#allebeetjeshelpen)
D'ieteren
1
18-10-21 Bpost wil activiteiten rond pakjes en brievenpost fuseren in België.
Door beide activiteiten samen te voegen, zou een deel van het personeel verplaatst kunnen worden en zou de efficiëntie van bpost kunnen verbeteren, door synergieën te creëren.
www.hln.be/economie/bpost-wil-activit...
Vavli
3
Ik heb in het verleden zwaar verlies geleden met Bpost maar vandaag heb ik terug 7000 stuks gekocht want alles wijst erop dat dit een ideaal instapmoment is. Daarmee heb ik nu eindelijk de kans mijn verlies terug goed te maken.
10.734 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 533 534 535 536 537 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:46
Koers 3,505
Verschil -0,040 (-1,13%)
Hoog 3,545
Laag 3,505
Volume 73.905
Volume gemiddeld 230.131
Volume gisteren 138.872

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront