Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

voda
0
GitLab in trek op eerste beursdag Nasdaq

Door ABM Financial News op donderdag 14 oktober 2021
Views: 2.728

(ABM FN-Dow Jones) GitLab is in trek op hun eerste beursdag op de Nasdaq. Het aandeel van het softwarebedrijf stijgt donderdag tot 94,57 dollar, bijna 23 procent boven de uitgifteprijs van 77 dollar.

Hiermee wordt het bedrijf van de Nederlandse oprichter CEO Sytse Sijbrandij gewaardeerd op 11 miljard dollar, op basis van de 143 miljoen aandelen die uitstaan na afronding van de IPO.

Eerder werd al bekend dat Sijbrandij 1,98 miljoen aandelen verkoopt in de beursgang. De oprichter is nu nog eigenaar van 19 procent van het bedrijf, dat geen hoofdkantoor heeft en tools voor softwareontwikkelaars verkoopt.

Het prospectus van GitLab benadrukte al dat het bedrijf zeer afhankelijk is van de 42-jarige Sijbrandij, die cruciaal zou zijn voor de ontwikkeling van de technologie, de diensten, de toekomstvisie en de strategische richting van het bedrijf. Sijbrandij werkte in het verleden als software-architect voor het Nederlandse ministerie van Justitie en werkte eerder voor U-Boat Worx, dat onderzeevaartuigen voor recreatief gebruik maakte.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Wall Street goed geluimd na kwartaalcijfers banken

Door ABM Financial News op donderdag 14 oktober 2021
Views: 3.249

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 steeg 1,7 procent bij een slot van 4.438,26 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 34.912,56 punten en de Nasdaq eindigde 1,7 procent in de plus op 14.823,43 punten.

Beleggers in New York hadden vooral aandacht voor de kwartaalcijfers van Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup en Wells Fargo, die beter waren dan verwacht.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets sprak van solide cijfers die het sentiment ondersteunen. Het optimisme werd versterkt door de dalende steunaanvragen in de Verenigde Staten en de Amerikaanse producentenprijzen, die in september minder sterk stegen dan verwacht.

De aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS kwamen afgelopen week uit op 293.000, het laagste aantal sinds maart 2020. Er was gerekend op 318.000 aanvragen. Een week eerder kwam het aantal aanvragen uit op 329.000.

De producentenprijzen stegen in september met 0,5 procent op maandbasis. Er was gerekend op een toename van 0,6 procent, na een stijging van 0,7 procent in augustus. De kernprijzen, exclusief voeding en energie, stegen met 0,1 procent.

Op jaarbasis stegen de Amerikaanse producentenprijzen echter met 8,6 procent. Dit was de sterkste stijging sinds de data op jaarbasis worden bijgehouden.

Econoom Mahir Rasheed van Oxford Economics waarschuwt dan ook dat hoewel er sprake lijkt van een matiging van de producentenprijzen, "de verslechterde dynamiek in de aanvoerketen en de recente stijging van de grondstoffenprijzen ervoor zullen zorgen dat de prijsdruk tot zeker in het nieuwe jaar aanhoudt."

Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde donderdag in zijn maandrapport dat door de huidige energiecrisis de vraag naar olie met 500.000 vaten per dag kan toenemen. Daarbij verhoogde het IEA de verwachte groei van de vraag naar olie in 2021 en 2022.

Verder werd bekend dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week met ruim 6 miljoen vaten zijn gestegen. Een vat WTI-olie werd donderdag ruim een procent duurder bij een settlement van 81,31 dollar.

De euro/dollar handelde donderdagavond op 1,1599.

Bedrijfsnieuws

De omzet van Morgan Stanley werd in het derde kwartaal gespekt door een flinke stijging van de opbrengsten uit investment bankactiviteiten. De winst per aandeel van 1,98 dollar was beter dan de 1,69 dollar waar analisten op rekenden. Het aandeel steeg meer dan 2 procent.

Citigroup kwam donderdag ook met beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal, hoewel de netto rentebaten wel daalden. De winst per aandeel van 2,15 dollar was beter dan de 1,71 dollar die vooraf werd voorspeld. Het aandeel won ruim een half procent.

Bank of America behaalde in het derde kwartaal een winst per aandeel van 0,85 dollar, waar de markt 0,71 dollar voorzag. Met name de vermogensbeheertak presteerde sterk. Ook hoefde de bank minder voorzieningen voor slechte leningen te nemen. Het aandeel steeg meer dan 4 procent.

Wells Fargo behaalde met 1,17 dollar per aandeel een betere winst dan verwacht. Ook de omzet was beter dan vooraf voorspeld dan analisten, maar daalde wel ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. Het aandeel viel uit de toon en daalde een procent.

Aandelen Moderna stegen ruim 3 procent nadat de adviescommissie van de FDA zich positief uitsprak over een boosterprik met het coronavaccin van de farmaceut bij volwassenen in medische hoog-risicogroepen.

GitLab was in trek op hun eerste beursdag op de Nasdaq. Het aandeel van het softwarebedrijf steeg donderdag naar bijna 104 dollar, zo'n 35 procent boven de uitgifteprijs van 77 dollar. Hiermee wordt het bedrijf van de Nederlandse oprichter CEO Sytse Sijbrandij gewaardeerd op 11 miljard dollar, op basis van de 143 miljoen aandelen die uitstaan na afronding van de IPO.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Weer recordkwartaal Alcoa

Door ABM Financial News op donderdag 14 oktober 2021
Views: 2.058

(ABM FN-Dow Jones) Alcoa heeft in het derde kwartaal van 2021 een recordwinst behaald dankzij een hogere omzet die werd gespekt door de hogere prijzen voor aluminium en alumina. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse aluminiumproducent.

CEO Roy Harvey sprak in een toelichting van "wederom een uitstekend kwartaal."

In de verslagperiode verbeterde de nettowinst op kwartaalbasis van 309 miljoen naar 337 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2020 draaide Alcoa nog een verlies van 49 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel van 2,05 dollar was beter dan de 1,76 dollar die door FactSet-analisten werd voorspeld.

De omzet steeg in het derde kwartaal op jaarbasis van 2,4 miljard naar 3,1 miljard dollar en was beter dan de 2,93 miljard dollar waar de markt op rekende. In het tweede kwartaal van 2021 werd een omzet behaald van 2,8 miljard dollar.

De aluminiumleveringen daalden op kwartaalbasis met 6 procent, terwijl die van alumina stabiel bleven.

Outlook

Alcoa rekent nog altijd op een sterk boekjaar 2021 op basis van het aanhoudende economische herstel en de toegenomen vraag naar aluminium in alle eindmarkten. Het aluminiumsegment van het bedrijf voorspelt daarbij nog steeds een groei met dubbele cijfers op jaarbasis uit de verkoop van producten met toegevoegde waarde.

Het bedrijf rekent er verder op dat de mondiale vraag naar aluminium met 10 procent stijgt ten opzichte van 2020 en hoger uitkomt dan het niveau van voor de coronacrisis, in 2019.

Dit jaar verwacht het bedrijf nog steeds 2,9 miljoen tot 3,0 miljoen metrische ton aluminium te verschepen. De eerder verwachte 14,1 tot 14,2 miljoen metrische ton van alumina werd ook gehandhaafd.

De verwachte leveringen van bauxiet werden neerwaarts bijgesteld met 1 miljoen droge metrische ton, naar 49 miljoen tot 50 miljoen ton.

Alcoa verwacht in het vierde kwartaal aanhoudend positieve resultaten, aldus het bedrijf.

Wel rekent Alcoa op aanhoudende inflatoire druk op grondstoffen en energieprijzen. Dit zal volgens het bedrijf onder meer merkbaar zijn bij de Spaanse fabriek San Ciprián.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel Alcoa donderdag 2 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Amerikaanse detailhandelsverkopen stijgen onverwacht
In september met 0,7 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in september onverwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De verkopen namen op maandbasis met 0,7 procent toe, waar vooraf geraadpleegde economen een daling met 0,2 procent hadden voorzien. Op jaarbasis stegen de detailhandelsverkopen met bijna 14 procent.

In augustus stegen de detailhandelsverkopen volgens een herzien cijfer met 0,9 procent op maandbasis, waar aanvankelijk een stijging met 0,7 procent werd gemeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse importprijzen lopen weer op
Stijging iets minder sterk dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in september weer gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen stegen met 0,4 procent op maandbasis, na een herziene daling met 0,3 procent in augustus. Economen hadden voor september op een stijging van 0,5 procent gerekend.

De exportprijzen stegen in september met 0,1 procent op maandbasis, na een plus van 0,4 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Empire State index valt terug
Tot niveau van maand ervoor.

(ABM FN) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in oktober stevig gedaald, nadat de maand ervoor nog een zeer sterke stijging van 16 punten werd genoteerd. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde in oktober met 15 punten naar een stand van 19,8

In september noteerde de index op ruim 34, na een sterke stijging met 16 punten.

Door de daling van deze maand staat de index weer bijna op het niveau van augustus.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Wall Street richting hogere opening
Cijferseizoen stemt vooralsnog tot tevredenheid.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag een hogere opening tegemoet. Richting de openingsbel noteerden de futures op de S&P 0,3 procent hoger.

Donderdag sloten de Amerikaanse beurzen overtuigend in het groen. De resultaten van financials als Morgan Stanley en Bank of America werden positief ontvangen, net als macro-economische publicaties over de Amerikaanse arbeidsmarkt en inflatie.

"We kunnen wel stellen dat de Amerikaanse beurzen volledig 'risk on' zijn en beleggers niet bang zijn om te handelen in risicovollere activa", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Volgens Aslam verloopt het kwartaalcijferseizoen tot nog toe positief en waren de resultaten uit de Amerikaanse bankensector zeer sterk. Vrijdagmiddag opende Goldman Sachs als laatste grote financial de boeken en wist net als sectorgenoten de verwachtingen te overtreffen.

Op macro-economisch vlak is er vrijdag aandacht voor een vijftal publicaties, waaronder de detailhandelsverkopen en importprijzen in september en het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan in oktober.

De Amerikaanse detailhandelsverkopen stegen in september onverwacht met 0,7 procent, waar een daling van 0,2 procent was voorspeld. De importprijzen zouden met 0,5 procent zijn gestegen volgens de prognose, maar stegen daadwerkelijk met 0,4 procent.

De Empire State index, die de ontwikkeling in de industrie in de regio New York weergeeft, daalde tussen september en oktober van 34,3 tot 19,8.

Aslam wijst verder op de stijging van bitcoin, die vrijdag rond 59.420 dollar noteert. "Het lijkt vrijwel zeker dat [toezichthouder] SEC de eerste bitcoin ETF zal toestaan, wat een bijzonder moment is voor de crypto gemeenschap die al sinds 2018 hierop wacht", aldus de marktanalist.

De euro/dollar noteert richting de openingsbel op 1,1599. Een vat WTI wordt nog duurder en kost nu bijna 82 dollar.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet uit investment banking en ook de totale inkomsten en winst waren boven verwachting. De voorzieningen op slechte leningen daalden ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel lijkt vrijdag 2 procent hoger te openen.

Alcoa gaat vrijdag een 6 procent hogere opening tegemoet, nadat de aluminiumproducent besloot om weer dividend uit te keren en een aandeleninkoopprogramma te starten van 500 miljoen dollar. In het derde kwartaal steeg de omzet dankzij de hogere prijzen voor aluminium en werd zo een recordwinst behaald. Alcoa blijft ook positief over de rest van 2021, maar waarschuwt wel voor aanhoudende inflatoire druk op onder meer grondstoffen.

Johnson & Johnson heeft een aantal activiteiten rond zijn talkpoederproducten ondergebracht in een aparte onderneming waarvoor het faillissement heeft aangevraagd. Hiermee hoopt J&J makkelijker een schikking te kunnen treffen in tal van slepende rechtszaken die beweren dat het talkpoeder kankerverwekkende stoffen bevat. J&J heeft dit altijd tegengesproken. Het aandeel stijgt voorbeurs een half procent.

Facebook moet zijn gebruikers beter informeren over de manier waarop het data verwerkt volgens de Ierse privacywaakhond. Een voorlopig voorstel waarmee Facebook mogelijk een boete krijgt opgelegd van 28 tot 36 miljoen euro, werd door de non profit organisatie NOYB, die de zaak in 2018 aanspande, openbaar gemaakt. De Ierse toezichthouder heeft het besluit nog niet formeel aangekondigd. Het aandeel gaat vrijdag vooralsnog een licht hogere opening tegemoet.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,7 procent bij een slot van 4.438,26 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 34.912,56 punten en de Nasdaq eindigde 1,7 procent in de plus op 14.823,43 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Flink meer omzet en winst voor Goldman Sachs
Analistenverwachtingen ruim overtroffen.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het afgelopen kwartaal zowel de inkomsten als de winst zien stijgen. Dat bleek vrijdag uit de resultaten van de Amerikaanse zakenbank.

De winst steeg in het derde kwartaal op jaarbasis hard, van 3,2 miljard naar 5,3 miljard dollar, met een winst per aandeel van 14,93 dollar. De inkomsten stegen dan ook met 26 procent van 10,8 miljard naar 13,6 miljard dollar.

Op kwartaalbasis daalden de inkomsten wel met 12 procent. In het tweede kwartaal lagen deze op 15,4 miljard dollar. Echter ook toen verdiende Goldman 5,3 miljard dollar.

Met deze resultaten overtrof de bank de verwachtingen van analisten verzameld door FactSet ruimschoots. Zij rekenden gemiddeld op 10,14 dollar winst per aandeel en 11,7 miljard dollar aan inkomsten.

Goldman was goed te spreken over de investment bank, dat één van de beste kwartaalomzetten in de geschiedenis realiseerde. Vermogensbeheer presteerde juist wat minder, aldus de bank.

De operationele kosten van Goldman liepen op jaarbasis op met 6 procent. Op kwartaalbasis was sprake van een afname met 24 procent.

Goldman moest afgelopen kwartaal nog eens een voorziening treffen van 175 miljoen dollar voor slechte leningen. Dit is wel minder dan de 278 miljoen dollar vorig jaar, maar in het tweede kwartaal van dit jaar was er sprake van een vrijval.

Het aandeel Goldman Sachs noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs in New York zo'n 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Wall Street hoger gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 15 oktober 2021
Views: 2.772

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Na een moeilijke periode voor aandelen, heeft een sterke reeks van winstcijfers, waaronder de resultaten van Morgan Stanley en Citigroup, de markt de afgelopen dagen gesteund. Beleggers blijven echter bezorgd dat blokkades in de toeleveringsketen en een forse stijging van de energieprijzen de inflatie zullen aanwakkeren, wat centrale banken ertoe zou kunnen aanzetten de stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht in te trekken.

"De grote onzekerheid op dit moment blijft de duur van deze periode van hogere inflatie", zei marktanalist Allen Bond van Jensen Investment Management. "We zijn op zoek naar tekenen en data die ons inzicht geven in hoe bedrijven dit gaan beheersen, evenals de beperkingen in de toeleveringsketen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in de VS bekend dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in september onverwacht zijn gestegen met 0,7 procent op maandbasis, terwijl de markt rekende op een daling met 0,2 procent.

De Amerikaanse importprijzen zijn in september weer gestegen met 0,4 procent op maandbasis, terwijl de exportprijzen stegen met 0,3 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in oktober stevig gedaald, nadat de maand ervoor nog een zeer sterke stijging van 16 punten werd genoteerd. De index daalde in oktober met 15 punten naar een stand van 19,8.

De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in augustus op maand- en jaarbasis gestegen met respectievelijk 0,6 procent en 7,4 procent.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in oktober gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde 72,8 eind september tot 71,4 halverwege deze maand.

De euro/dollar noteerde op 1,1606. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1603 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,2 procent, ofwel 0,97 dollar, hoger op 82,28 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis steeg de olieprijs 3,7 procent.

Maandag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een tweetal cijfers geagendeerd. Voorbeurs verschijnen industriële productiecijfers van september, gevolg door vertrouwensdata onder huizenbouwers.

Bedrijfsnieuws

Goldman Sachs behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet uit investment banking en ook de totale inkomsten en winst waren boven verwachting. De voorzieningen op slechte leningen daalden ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg circa 4,0 procent.

Alcoa won ruim 15,0 procent, nadat de aluminiumproducent besloot om weer dividend uit te keren en een aandeleninkoopprogramma te starten van 500 miljoen dollar. In het derde kwartaal steeg de omzet dankzij de hogere prijzen voor aluminium en werd zo een recordwinst behaald. Alcoa blijft ook positief over de rest van 2021, maar waarschuwt wel voor aanhoudende inflatoire druk op onder meer grondstoffen.

Johnson & Johnson heeft een aantal activiteiten rond zijn talkpoederproducten ondergebracht in een aparte onderneming waarvoor het faillissement heeft aangevraagd. Hiermee hoopt J&J makkelijker een schikking te kunnen treffen in tal van slepende rechtszaken die beweren dat het talkpoeder kankerverwekkende stoffen bevat. J&J heeft dit altijd tegengesproken. Het aandeel noteerde circa 0,5 procent hoger.

Facebook moet zijn gebruikers beter informeren over de manier waarop het data verwerkt volgens de Ierse privacywaakhond. Een voorlopig voorstel waarmee Facebook mogelijk een boete krijgt opgelegd van 28 tot 36 miljoen euro, werd door de non profit organisatie NOYB, die de zaak in 2018 aanspande, openbaar gemaakt. De Ierse toezichthouder heeft het besluit nog niet formeel aangekondigd. Het aandeel daalde ongeveer 1,3 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Beetje tegenwind op Wall Street
Tegenvallende Chinese cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt maandag met kleine verliezen van start te gaan, na een sterke prestatie op vrijdag.

Futures wijzen rond het middaguur op enkele tienden verlies voor de grote indices.

Er staan vandaag geen belangrijke bedrijfsresultaten genoteerd en de macro-agenda is ook niet heel erg stevig gevuld, met louter de industriële productie voorbeurs en tijdens de beursuren nog het vertrouwen onder de Amerikaanse huizenbouwers.

Vanochtend kwamen uit China al tegenvallende macrocijfers.

Het Chinese bruto binnenlands product steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden echter gerekend op een groei van 5,1 procent, na een pus van 7,9 procent in het tweede kwartaal.

De Chinese industrie liet een groeivertraging in september zien tot 3,1 procent, maar de detailhandelsverkopen stegen wel in een hoger tempo.

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen. Samen met inflatiezorgen drukte dit vanochtend op de aandelenmarkten, aldus econoom Jim Reid van Deutsche bank.

De euro/dollar handelde op 1,1588 en olie werd circa 1,5 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

"Sterke kwartaalresultaten voedden [afgelopen week] de euforie bij heel wat beleggers", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx. Vooral financials trokken de beurs in de VS omhoog.

Vandaag is het rustig qua cijfers, maar later in de week wordt het drukker. Dinsdag zal de markt letten op onder meer Johnson & Johnson, Manpower en Netflix.

Woensdag zijn IBM en Tesla aan de beurt, op donderdag gevolgd door Intel en Snap. Vrijdag zijn het tot slot American Express en Honeywell die de week afsluiten.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video's van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu lijkt ruim 5 procent hoger te gaan openen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,8 procent tot 4.471,37 punten, de Dow Jones index won 1,1 procent op 35.294,76 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 14.897,34 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Krimp Amerikaanse industriële productie
In september afname met 1,3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in september onverwacht afgenomen. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 1,3 procent, na een krimp met 0,1 procent in augustus. Voorlopige cijfers wezen nog op een productiegroei van 0,4 procent voor augustus.

Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename met 0,2 procent in september.

De bezettingsgraad daalde van 76,2 in augustus naar 75,2 procent in september.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers toegenomen
Index in oktober op 80.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in oktober gestegen. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex kwam voor de maand oktober uit op 80, het hoogste niveau sinds juli. In augustus noteerde de index nog op 76 en in augustus op 75.

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief. In april 2020, op het dieptepunt van de coronacrisis, daalde de index nog naar 30, de laagste stand sinds juni 2012.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amazon neemt flink meer personeel aan
Voor feestdagenperiode.

(ABM FN-Dow Jones) Amazon is van plan om 150.000 tijdelijke medewerkers aan te nemen voor de aanstaande feestdagenperiode. Dit meldde de Amerikaanse webwinkelreus maandag.

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar neemt Amazon zo'n 50 procent meer mensen aan. Toen nam het 100.000 seizoenswerkers aan. In 2019 nam het bedrijf zelfs 200.000 mensen aan om de drukke feestperiode door te komen.

Het minimumloon voor het seizoenswerk ligt op 18 dollar per uur, met daarbovenop een tekenbonus die kan oplopen tot 3.000 dollar en een aanvullende 3 dollar per uur, afhankelijk van welke dienst wordt gedraaid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Apple onthult nieuwe MacBook Pro

Door ABM Financial News op maandag 18 oktober 2021
Views: 2.663

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld. Dat gebeurde tijdens het Unleashed event.

De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Ook de camera en audio zijn verbeterd.

Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, die zijn uitgerust met 3D audio effect. Ook gaat de batterij langer mee.

Daarnaast kwam Apple met een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Dow valt uit de toon op groen Wall Street

Door ABM Financial News op maandag 18 oktober 2021
Views: 3.251

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,3 procent bij een slot van 4.486,46 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent tot 35.258,61 punten en de Nasdaq won 0,8 procent en eindigde op 15.021,81 punten.

De beurzen in New York verwerkten tegenvallende macrocijfers uit China, waar de groei in het derde kwartaal achterbleef bij de verwachtingen.

De trage groeicijfers herinneren de markt eraan dat China aan momentum verliest, aldus CIO Edward Park van Brooks Macdonald. Het laat ook zien hoe de energiecrisis en de verstoringen in de aanvoerketen de mondiale groei raken, stelde de marktkenner.

Maandag was het rustig qua kwartaalcijfers, maar later in de week wordt het drukker. Onder meer Johnson & Johnson, Netflix, IBM, Intel en Tesla openen de boeken.

"De eerste indicaties van de derdekwartaalcijfers zijn goed", aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

"Goede bedrijfscijfers zullen aandelenkoersen de komende weken blijven steunen. De verwachtingen liggen namelijk relatief laag, zodat de kans op meevallers groter is dan op tegenvallers", aldus Aben.

Voor de S&P 500 verwachten analisten voor het derde kwartaal een gemiddelde winststijging van ongeveer 28 procent tegenover het derde kwartaal van 2020.

"Dat is weliswaar fors, maar minder sterk dan de cijfers in het tweede kwartaal conform het lagere toerental waarnaar het economische herstel schakelde", aldus de econoom van Van Lanschot Kempen.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de industriële productie in de Verenigde Staten in september met 1,3 procent is afgenomen. Er was op een kleine stijging gerekend.

Het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers is in oktober uitgekomen op het hoogste niveau sinds de zomer.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,1612. De WTI-olieprijs schommelde tussen kleine stijgingen en lichte dalingen. Bij een settlement van 82,44 dollar werd een vat West Texas Intermediate maandag uiteindelijk 0,2 procent duurder.

Analist Phil Flynn van Price Futures Group verwacht de komende tijd meer volatiliteit in de oliemarkten.

Een vat Brent olie werd maandag bijna een procent goedkoper rond 84 dollar en zakte daarmee terug nadat voor het weekend nog een niveau van 85 dollar werd bereikt. Ook het termijncontract voor aardgas daalde.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld tijdens het Unleashed event. De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement. Het aandeel Apple steeg maandag ruim een procent.

Het Chinese ministerie van IT zou volgens Bloomberg overwegen om content en video's van onder meer Tencent en ByteDance te laten opnemen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Baidu. Daarmee zou ook een deel van de omzet van bijvoorbeeld Tencent verdwijnen naar de zoekmachines. Baidu steeg maandag 4,5 procent.

Amazon is van plan om 150.000 tijdelijke medewerkers aan te nemen voor de aanstaande feestdagenperiode. Dit meldde de Amerikaanse webwinkelreus maandag. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar neemt Amazon zo'n 50 procent meer mensen aan. Het aandeel won ruim een procent.

Aandelen Biogen stonden maandag onder druk nadat het biotechbedrijf zondagavond bekendmaakte dat een experimenteel medicijn tegen een zeldzame vorm van ALS in een Fase 3 studie niet het gewenste resultaat heeft behaald. Biogen eindigde zo'n 4 procent lager. Partner Ionis Pharmaceuticals waarmee Biogen de behandeling ontwikkelde, daalde bijna 14 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Futures voorspellen hogere opening Wall Street
Veel kwartaalcijfers op de agenda.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 0,3 procent hoger.

De beurzen in New York verwerkten maandag tegenvallende macrocijfers uit China, waar de groei in het derde kwartaal achterbleef bij de verwachtingen. In aanloop naar een aantal drukke dagen qua kwartaalcijfers, wisten de S&P 500 en Nasdaq in het groen te blijven. De Dow Jones index daalde licht.

"Goede bedrijfscijfers zullen aandelenkoersen de komende weken blijven steunen. De verwachtingen liggen namelijk relatief laag, zodat de kans op meevallers groter is dan op tegenvallers", verwacht econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

Voor de S&P 500 verwachten analisten voor het derde kwartaal een gemiddelde winststijging van ongeveer 28 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade tonen de aandelenmarkten extreem veel veerkracht en vallen ze niet aanzienlijk terug, hoewel de fundamenten beginnen af te brokkelen.

Aslam denkt dat de richting van de beurzen grotendeels bepaald zal worden door het vermogen van de detailhandel en maakindustrie om op een effectieve manier om te gaan met de problemen in de aanvoerketen, om zo het gat tussen vraag en aanbod te verkleinen. Daarom worden de inkoopdata die eind deze week verschijnen zeer belangrijk, aldus de marktanalist.

Dinsdag is het rustig op macro-economisch vlak. Voor de openingsbel verschijnen cijfers over de woningbouw in de VS.

De euro/dollar noteert rond lunchtijd op 1,1662. De WTI-olieprijs stijgt ruim een procent, waardoor een vat nu 83,41 dollar kost.

Bedrijfsnieuws

Het wordt een drukke dag met kwartaalcijfers. Voorbeurs openen Johnson & Johnson, Manpower, Procter & Gamble, Halliburton en Philip Morris de boeken.

Vanavond is het de beurt aan Netflix. Voor het derde kwartaal rekent de streamingdienst op 3,5 miljoen nieuwe abonnees. Analisten voorspellen 3,8 miljoen nieuwe abonnees. In het tweede kwartaal lag de nieuwe aanwas op 1,54 miljoen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. De S&P 500 steeg 0,3 procent bij een slot van 4.486,46 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent tot 35.258,61 punten en de Nasdaq won 0,8 procent en eindigde op 15.021,81 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Johnson & Johnson verhoogt outlook opnieuw
Kwartaalresultaten beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het derde kwartaal van 2021 de winst hoger dan verwacht zien uitkomen en vervolgens de jaaroutlook opnieuw verhoogd. Dit bleek dinsdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,60 dollar en dat was beter dan de 2,35 dollar die analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden. Een jaar eerder lag deze post op 2,20 dollar.

De omzet van J&J verbeterde van 21,1 miljard naar 23,3 miljard dollar, een groei van bijna 11 procent op jaarbasis. Hier voorspelden analisten echter 23,6 miljard dollar.

Bij de divisie Pharmaceutical steeg de omzet van 11,4 naar bijna 13 miljard dollar, bij Medical Devices van 6,2 naar 6,6 miljard dollar en bij de tak Consumer Health stegen de opbrengsten op jaarbasis van 3,5 naar 3,7 miljard dollar.

Onder de streep behaalde J&J een nettowinst van 3,7 miljard dollar, tegen 3,6 miljard dollar over het tweede kwartaal van 2020. Dat betekende een winstgroei van ruim 3 procent.

Outlook

J&J paste woensdag de outlook voor heel 2021 opnieuw aan. De omzetgroei van 10,5 tot 11,5 procent waar het bedrijf bij de tweedekwartaalcijfers op rekende, werd aan de onderkant van de bandbreedte bijgesteld naar 10,9 procent.

Dat zou een omzet opleveren van 91,6 tot 92,1 miljard dollar. Dat was eerder 91,3 tot 92,1 miljard dollar.

Inclusief de opbrengsten uit Covid-gerelateerde producten, waaronder het coronavaccin van dochterbedrijf Janssen, raamt de onderneming de omzetgroei op 13,9 tot 14,5 procent of tussen 94,1 en 94,6 miljard dollar. Ook hier ging de omzetverwachting aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte licht omhoog.

De aangepaste winst inclusief corona schat J&J nu in op 9,77 tot 9,82 dollar. Dat was eerder 9,60 tot 9,70 dollar. Analisten rekenen op 9,71 dollar.

Het aandeel noteerde dinsdag in de voorbeurshandel 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Manpower haalt analistenverwachtingen net
Omzet ruim 12 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) ManpowerGroup heeft over het derde kwartaal van 2021 beduidend meer winst geboekt dan een jaar eerder, maar haalde de inschatting van analisten net aan. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse uitzendonderneming.

Aangepast voor bijzondere posten verdiende het bedrijf 1,93 dollar per aandeel tegen 1,91 dollar per aandeel zoals analisten die vooraf voorspelden.

De verwaterde winst per aandeel kwam uit op 1,77 dollar tegen 0,18 dollar in het derde kwartaal van 2020. Manpower rekende vooraf zelf op 1,86 tot 1,94 dollar per aandeel.

De uitzender, met een relatief sterke voetafdruk buiten de Verenigde Staten, zag de omzet op jaarbasis met 12,1 procent toenemen naar 5,14 miljard dollar. Rekening houdend met wisselkoerseffecten bedroeg de omzetstijging 11,0 procent. Analisten rekenden op een omzet van 5,3 miljard dollar.

Waar Manpower in het derde kwartaal van 2020 nog 10,3 miljoen dollar op nettobasis verdiende, boekte de uitzender het afgelopen kwartaal een nettowinst van 97,7 miljoen dollar.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal mikt Manpower op een aangepaste winst per aandeel van 1,99 tot 2,07 dollar. Dat is inclusief een negatief wisselkoerseffect van 0,04 dollar. Factset-analisten rekenen hier op 2,04 dollar.

Deze verwachting is inclusief de effecten van de overname van de Ettain Group, die op 1 oktober van dit jaar werd afgerond. ManpowerGroup betaalde daar 925 miljoen dollar voor.

In aanloop naar de opening van Wall Street noteerde de koers van het aandeel ManpowerGroup in de elektronische handel 3,2 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Procter & Gamble verwacht impact hogere grondstofprijzen
Gemengde resultaten in afgelopen kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft in het eerste kwartaal van zijn net gestarte boekjaar een hogere omzet behaald, terwijl de winst iets terugliep. Verder rekent P&G op nog hogere kosten als gevolg van de stijgende gronfstoffenprijzen. Dit bleek dinsdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen uit Cincinnati.

CEO David Taylor sprak van solide resultaten "in een uitdagend operationeel en kostenklimaat."

In het afgelopen kwartaal daalde de winst per aandeel van 1,63 tot 1,61 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,59 dollar.

De omzet steeg met 5 procent, van 19,3 naar 20,3 miljard dollar. Op autonome basis steeg de omzet met 4 procent. Hier rekende de markt op 19,8 miljard dollar.

De volumes stegen in het kwartaal met 2 procent en de prijzen met 1 procent.

Outlook

P&G rekent voor het huidige boekjaar 2022 nog steeds op een omzetgroei van 2 tot 4 procent ten opzichte van 2021. Op autonome basis rekent het bedrijf ook op een groei van 2 tot 4 procent.

De winst per aandeel zal naar verwachting van 6 tot 9 procent stijgen ten opzichte van boekjaar 2021 toen deze uitkwam op 5,50 dollar. De aangepaste winst zal met 3 tot 6 procent stijgen ten opzichte van de 5,66 dollar die het vorige boekjaar werd behaald.

In de huidige outlook houdt P&G rekening met een tegenwind van 2,1 miljard dollar door hogere grondstoffenkosten en 200 miljoen dollar uit hogere vervoerskosten. Deze post werd drie maanden geleden nog ingschat 1,9 miljard dollar.

De verwachte 2,3 miljard dollar aan kosten heeft omgerekend een negatief effect van 0,90 dollar per aandeel in 2022, aldus het bedrijf. De hogere kosten zal het bedrijf doorberekenen aan de klant door de prijzen van bepaalde producten te verhogen, zei CFO Andre Schulten tegen Dow Jones Newswires.

Het aandeel Protcer & Gamble daalde dinsdag voorbeurs ruim een procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Philip Morris presteert iets beter dan verwacht
Outlook aangescherpt.

(ABM FN-Dow Jones) Philip Morris heeft in het derde kwartaal de winst en omzet zien stijgen en presteerde daarmee iets beter dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse sigarettenfabrikant.

In het derde kwartaal boekte Philip Morris een stijging van 4,7 procent van de winst per aandeel tot 1,55 dollar. Exclusief wisselkoerseffecten steeg de winst per aandeel met 2,0 procent.

Op aangepaste basis steeg de winst per aandeel zelfs met 11,3 procent tot 1,58 dollar. Exclusief wisselkoerseffecten steeg de aangepaste winst per aandeel met 8,5 procent.

Dit is iets beter dan verwacht. De consensus samengesteld door FactSet rekende op 1,56 dollar per aandeel aan aangepaste winst.

De omzet steeg met 9,1 procent tot 8,1 miljard dollar, en met 7,6 procent op autonome basis. Hier ook is het beter dan de verwachting. De analisten rekenden gemiddeld op 7,9 miljard dollar.

De aangepaste operationele winst steeg met 7,4 procent op autonome basis tot 3,5 miljard dollar.

Outlook

Op basis van deze cijfers besloot Philip Morris om de outlook voor het hele boekjaar aan te scherpen. De winst per aandeel zal tussen 5,77 tot 5,82 dollar uitkomen, tegen een eerdere verwachting van 5,76 en 5,86 dollar.

Op aangepaste basis zal de winst voor het hele boekjaar tussen 6,01 en 6,06 dollar per aandeel.

In de voorbeurshandel noteerde het aandeel Philip Morris dinsdag licht hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront