CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2021

3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
hhhhh
0
quote:

voda schreef op 19 oktober 2021 12:29:

Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CM.com
Kempen rekent op verlaging consensus.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van CM.com waren min of meer in lijn met de verwachtingen, hoewel de omzet wel wat tegenviel. Dit stelde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen dinsdag tegen ABM Financial News.

CM.com realiseerde een omzet van 58,2 miljoen euro, circa 5 miljoen euro minder dan waarop Van Putten had gerekend. Wel herhaalde CM.com de omzetverwachting voor 2021, maar de analist denkt toch dat de consensus wat omlaag moet voor dit jaar.

"Maar een sterke softwareverkoop is voldoende om de druk op de brutowinst weg te nemen, en die is leidend", merkte Van Putten op.

De brutowinst uit de kernactiviteiten lag met 16,2 miljoen euro fractioneel onder de 16,3 miljoen euro waarop Van Putten had gerekend. De analist wees op de marge van 29 procent, die liefst 2 procentpunt hoger was dan hij had voorzien. En hier droegen alle segmenten aan bij op jaarbasis. Op kwartaalbasis was de stijging volgens Van Putten vooral te danken aan een betere verkoop van software.

Van Putten verwacht verder dat, op basis van de dalende trend in afgenomen belminuten voor vaccinaties en tests, de gemiddelde omzetschatting van analisten ook voor volgend jaar aan de hoge kant is. Dit kan resulteren in druk op de aandelenkoers van CM.com.

Het aandeel CM.com daalde dinsdag 3,1 procent.

Ook weer een analyse die nergens over gaat alsof cm.com het alleen moet hebben van bel en test afspraken. Iedereen snap natuurlijk dat dit tijdelijk is. Straks gaan de festivals en dergelijke weer draaien die vangen dat moeiteloos op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
marktwaarde
0
Echt heel jammer dat omzet is tegengevallen. Vooral ook omdat ze groei boven winstgevendheid hebben gesteld. Gaat toch een beetje ten koste van de glans.

Het risico is nu dat de koers voorlopig zijwaarts gaat bewegen tot de volgende cijfers. Daar zit je als belegger natuurlijk niet op te wachten.
Gerbson
11
Ik ben de laatste tijd wat minder actief, dus geen idee of het e.e.a. al voorbij is gekomen, maar ik zag wel in een oogopslag wat vragen over het nettoresultaat. Als aandeelhouder deel ik graag mijn visie over de toekomst van CM.COM:

Begin hiermee: www.youtube.com/watch?v=SA976NnetqE --> Dit is een interview van Rowan Nijboer met de CEO van CM.COM Dhr. Glabbeek. Echt een kwalitatief goed en uitgebreid interview. Er worden belangrijke vragen rondom de winstgevendheid van CM.COM beantwoord. Naar mijn mening de key points:
- Glabbeek stelt vast dat er sprake is van 29% NDR (Net Dollar Retention Rate), dit betekent dat bestaande klanten gemiddeld in het volgende jaar 29% meer uitgeven bij CM dan het jaar ervoor. Zonder acquirerende groei of de aanwas van nieuwe klanten is er dus al een hele solide omzetgroei.
- Klanten blijven in 96% van de gevallen klant in het volgende jaar, gemiddeld dus 25 jaar. Glabbeek geeft aan dat er vaak in het eerste jaar verlies wordt gemaakt om een klant binnen te halen, het onboarden, systemen uit te leggen, Sales/Marketing kosten zijn daar per klant relatief hoog. Gewezen op de hiervoor beschreven 96% worden deze kosten dus terugverdiend. Tussen neus en lippen door geeft Glabbeek aan dat een stijging in Sales/Marketing kosten dus betekent dat er meer klanten geworven worden. Deze klanten leveren dus in het volgende jaar meer omzet op, tegen verminderde kosten; een eindeloze sneeuwbal.
- Met de beursnotering is het makkelijker geworden om personeel te belonen met aandelen, dit gebeurt op grote schaal om betrokkenheid en doorzettingsvermogen evenals een duurzame relatie met het personeel te verbeteren.

Als ik dan de cijfers bekijk valt mij het volgende op:
Platform revenue ontwikkeling: gyazo.com/18cabaa6a85e6b546eb912c9d87...
Platform gross profit ontwikkeling: gyazo.com/2fcb4d97144d08dc0fa485e7469...
--> Hier zit de echte winstgevende kracht van CM, de cloud subscriptions, SaaS Revenue en ticketing. GM is hier 87% wat echt ontzettend hoog is.

Als ik kijk naar Q3 update : 'Payments processed grew by 40% y-o-y to € 229 million, mainly due to an increase of online checkout transactions.
Platform gained from an increase of our SaaS propositions, such as our Mobile Cloud Solutions and Over The Top
(OTT) bundles like WhatsApp. This resulted in an 89% y-o-y growth of our Annual Recurring Revenue (ARR) to
€ 20.4 million at the end of Q3 2021.'
En naar de ontwikkeling bij ticketing : gyazo.com/2cf7ac64231576742a1523a72a1...

Dit doet mij geloven dat de ontwikkeling van de gecategoriseerde omzet als 'platform' (in dit geval specifiek ticketing, OTT bundles en Cloud/SaaS) enorm groeit. Daarmee groeit dus ook de winstgevendheid harder dan bij de reguliere CPaaS omzet. Dit is ongetwijfeld de reden dat de gemiddelde marges sterk verbeteren t.o.v. H1 2021 (26-->29%). Als ze dit kunnen doorpakken dan praten we echt over een gigantische groei qua winstgevendheid in de toekomst.

Ik ga hier niet mijn hele rekenmodellen delen, maar ik ga zelf uit van 50-70 mil EBITDA in FY2022. Het kan heel hard gaan met de koers als blijkt dat winstgevendheid heel dichtbij is. Kijk naar Sinch/Twilio. Sinch is een beter voorbeeld aangezien daar geen Amerikaanse gekte inzit. EBITDA TTM is 1,3 Beurswaarde is 125. Plak die factor van 100 maar op mijn EBITDA om te zien waar we heen kunnen ;)

Dave2222
0
40 plus was mogelijk met perfect rapport. Dat zal nu toch een tijdje uitgesteld worden vrees ik.
Luifel
0
zojuist pushbericht RTL ….zeer sterke stijging coronagevallen!
kan dit invloed hebben op de koers……positief of negatief?
Nuchtere Kijk Op
2
Er is al veel geschreven vandaag. Bewust schrijf ik maar ff niets. We staan op koersniveaus van voor de H1 cijfers 29-07. Dat zegt mij genoeg, maar ik zag ook iemand die had het over 20 niveaus (Daan W. 19 oktober 2021 12:35)

Bij mij verdwijnt het positivisme niet, was ook niet te verwachten hihi. Dus hier ook niets verkocht, laat ik graag aan anderen over ;-)

Gr NKO

www.cm.com/cdn/web/file/investor-rela...

www.telegraaf.nl/financieel/179736781...

www.youtube.com/watch?v=JdqSmKl5u_E (start bij 0,59 seconden)

Kopie: 2021 Vooruitzichten
Onze groeivooruitzichten voor 2021 en daarna blijven sterk. Daarom herhalen we onze omzetverwachting voor 2021 van € 220 miljoen - € 240 miljoen. Dit weerspiegelt een jaarlijkse groei van 55% - 69%.
We merken op dat de vergelijkingsbasis voor 2020 aanzienlijk hoger is in H2 dan in H1. In overeenstemming met de verstrekte begeleiding bij onze halfjaarresultaten zagen we enkele post-Covid-19-normalisatie-effecten in het derde kwartaal van 2021, waarvan we verwachten dat deze zullen voortduren in Q4 2021. Als zodanig verwachten we een verdere daling van het aantal belminuten, die zal worden gecompenseerd door een toename van berichten door Retail-, Travel- en Leisure-klanten en sterkere bijdragen van onze Payments- en Ticketing-activiteiten vanwege aan de versoepeling van de lockdown-beperkingen van de overheid.

36,70
Since Open
-3.30 (-8.25%)

T.G.K.
0
CM.com is een groei bedrijf en die kunnen inderdaad keihard afgestraft worden bij cijfers die niet eens slecht zijn. Voor nu gaat CM wmb nog de goede kant op en blijf ik lekker zitten. Nu de groei en de marges positief doorzetten ben ik niet bang om lang onder de 40 te blijven. Los daarvan hou ik CM de komende jaren nog wel vast!
[verwijderd]
0
quote:

T.G.K. schreef op 19 oktober 2021 16:11:

CM.com is een groei bedrijf en die kunnen inderdaad keihard afgestraft worden bij cijfers die niet eens slecht zijn. Voor nu gaat CM wmb nog de goede kant op en blijf ik lekker zitten. Nu de groei en de marges positief doorzetten ben ik niet bang om lang onder de 40 te blijven. Los daarvan hou ik CM de komende jaren nog wel vast!
Cijfers en brutowinst waren prima maar groei was iets minder dan velen hadden gehoopt.
Gerbson
0
quote:

Profitmaker schreef op 19 oktober 2021 16:23:

[...]

Cijfers en brutowinst waren prima maar groei was iets minder dan velen hadden gehoopt.
Dat is gewoon het sterk afgenomen vaccinatieproces, als we zouden kunnen corrigeren voor die cijfers is het naar alle waarschijnlijkheid nog steeds erg sterk/stabiel!
hhhhh
3
Ik zit er al vanaf € 16,- in en in die 1,5 jaar al veel koersschommelingen meegemaakt en ben er wel aangewend dat de koers steeds iets anders doet als ik verwacht. Morgen kunnen we net zo goed helemaal hertstellen of verder zakken is niet te voorspellen. Dus zit je er voor de lange termijn in gewoon lekker blijven zitten. En doe je aan day traden succes zou ik zeggen de enige keer is is het drie keer rood en dan weer vier dagen groen. Mij te link en onvoorspelbaar dus daar waag ik mij niet meer aan dat laat ik over aan de kenners hier op het forum.
hhhhh
0
Dit is misschien ook weer een leuke uitdaging voor cm.com Zandvoort maakt indruk: Formule 1 vraagt organisatie mee te denken met andere races
De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort was op alle fronten een groot succes. Maar volgend jaar kan de organisatie zich - hopelijk zonder coronabeperkingen - pas echt uitleven
Rob_vd
4
quote:

niels74 schreef op 19 oktober 2021 18:17:

Dit is misschien ook weer een leuke uitdaging voor cm.com Zandvoort maakt indruk: Formule 1 vraagt organisatie mee te denken met andere races
De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort was op alle fronten een groot succes. Maar volgend jaar kan de organisatie zich - hopelijk zonder coronabeperkingen - pas echt uitleven
www.ad.nl/formule-1/zandvoort-maakt-i...
[verwijderd]
0
quote:

Gerbson schreef op 19 oktober 2021 14:09:

Ik ga hier niet mijn hele rekenmodellen delen, maar ik ga zelf uit van 50-70 mil EBITDA in FY2022. Het kan heel hard gaan met de koers als blijkt dat winstgevendheid heel dichtbij is. Kijk naar Sinch/Twilio. Sinch is een beter voorbeeld aangezien daar geen Amerikaanse gekte inzit. EBITDA TTM is 1,3 Beurswaarde is 125. Plak die factor van 100 maar op mijn EBITDA om te zien waar we heen kunnen ;)
Dat is wel erg hoog!!! Ik ben heel benieuwd hoe je hierbij komt?? Met een omzetgroei van 30%, core gross margin van 29% en operating expenses van 65 miljoen kom ik uit op een EBITDA van iets meer dan 20 mil (omzet in 2021 is dan 230 mil). Dat kan zelf nog lager zijn als hun personeelsbestand zo blijft doorgroeien...
marktwaarde
0
quote:

Inhoudelijk schreef op 26 januari 2021 11:07:

handel is 'dood'. 7000 stuks verhandeld in 3 uur :-(
Komend kwartaal dood geld.
Cijfers vielen iets tegen en winstgevendheid daalt. CM.com is helaas niet de groeibriljant die we gehoopt hadden.

winstrader
1


CM.COM is een mooi bedrijf en indien ze de groeiverwachtingen inlossen hebben we het over een beurswaarde met een multiplier van nog geen 3 keer de omzet van 2022.
En dat is voor dit soort bedrijven erg laag. Dus laat u niet gek maken en laat de markt even uitrazen... Dagkoersen even negeren!
Mooi bedrijf voor een lange termijn investering!
Een koers van 50-70 euro is realistisch binnen 2 jaar en een overname op termijn door een branchegenoot is ook niet onmogelijk.
winstrader
1
quote:

Marktwaarde schreef op 20 oktober 2021 10:26:

[...]

Komend kwartaal dood geld.
Cijfers vielen iets tegen en winstgevendheid daalt. CM.com is helaas niet de groeibriljant die we gehoopt hadden.

oneens. einde jaar verwacht ik een koers van 40-50 euro
[verwijderd]
2
quote:

Marktwaarde schreef op 20 oktober 2021 10:26:

[...]

Komend kwartaal dood geld.
Cijfers vielen iets tegen en winstgevendheid daalt. CM.com is helaas niet de groeibriljant die we gehoopt hadden.
Komt goed hoor, maar sommige beleggers hebben zich al vertild aan de huid, terwijl het beestje nog 10 jaar gevoerd moet worden.
Rob_vd
0
quote:

Marktwaarde schreef op 20 oktober 2021 10:26:

[...]

Komend kwartaal dood geld.
Cijfers vielen iets tegen en winstgevendheid daalt. CM.com is helaas niet de groeibriljant die we gehoopt hadden.

Oké, tot volgend jaar dan!
3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 6,920
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,250
Laag 6,880
Volume 77.793
Volume gemiddeld 37.002
Volume gisteren 77.793

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront